James 12 trees ápr. 11. 22:33:46
(47/47)
Nagy nehezen megnéztem, igaz kétszeri nekifutásra. Nem lett annyira rossz, mint ahogy itt sokan sipákolnak. Az operatőri munka vállalható közepes, de láttam már ennél rosszabb filmet is. Meglepő módon a hangkeverés tök jó volt, hallani a szereplőket, és nincs nagyon túltolva a zene. Volt mondjuk 3 poén amin felnevettem. A mellékszereplők viszik a vállukon a nemlétező történetet. Alapvetően megosztó film, de ne hasonlítsuk már össze a nagy költségvetésű filmekkel, mert érezhető, hogy egy baráti tarsaság "hobbi" alkotása. Szerethető kis marhaság ez a történet, nem annyira bántó, mint amikor több száz millát ellocsolnak valami borzalomra. Én nem tudok haragudni erre a filmre. Minden jószándékomat összevéve megkapja a 4 pontot.
3/10
idõjós1010 jan. 19. 20:29:56 3/10
(46/47)
Én nagyon bírom a Virsinszki Zoli videókat. Nagyon nagy figura a pasas, és határozottan bíztató volt a filmelőzetes is, de maga a produktum, valami döbbenetesen vérszegényre sikeredett. Egész egyszerűen nem értem. A csávó első filmje, ahol igazán bemutatkozhatott volna, erre összehoznak egy ilyet..... Felfoghatatlan
1/10
quqi jan. 02. 12:55:56 1/10
(45/47)
Nem túlzok, ha azt mondom, hogy életem legótvarabb filmje. Komolyan, ennél rosszabbat nem láttam, valóságos kínzás.
2/10
PatrikAcs jan. 01. 22:29:20 2/10
(44/47)
Azért 2 csillag mert a pékf@szán kacagtak🤦🏼‍♂️
1/10
offtopic
Ahoj poplacsek 2023 dec. 31. - 17:32:09 1/10 Előzmény InteriorLulu
(43/47)
Így a legjobb, nem? Buék :)
offtopic
InteriorLulu 2023 dec. 31. - 16:36:22 Előzmény Ahoj poplacsek
(42/47)
Megleptél, nem gondoltam volna, hogy belemész a játékba, és úgy teszel, mintha komolyan vennéd az örömömet, hálámat és dicséretemet... Az mindenesetre tény, hogy a portos hsz-eid többségével könnyen tudok azonosulni, szerintem hasonlóan látunk sok dolgot, és nincs okom azt gondolni, hogy ez nem így lesz továbbra is.
Szép új évet neked!
1/10
janderka 2023 dec. 31. - 00:33:03 1/10 Előzmény Ahoj poplacsek
(41/47)
Ábszolúte :)
Písz end láv end hepinessz
1/10
offtopic
Ahoj poplacsek 2023 dec. 30. - 22:52:21 1/10 Előzmény InteriorLulu
(40/47)
Hát ez egy igazi happy end, aminek remélhetőleg janderka is örül majd :)
offtopic
InteriorLulu 2023 dec. 30. - 13:40:23 Előzmény Ahoj poplacsek
(39/47)
Örültem, miután elolvastam tőled ezt a legutóbbit. Komolyan. Mert hogy mindkét eddigi hozzászólásom után bizonytalan voltam abban, nem kellett volna-e egyértelműsítenem, a kettő közül melyik hozzáállás, módszer szerint igyekszem mindig pontozni, hiszen tudom, szinte lehetetlenség dekódolni ezt a két hsz-em alapján. Ha másért nem, hát azért lehetett volna ez fontos, hogy neked, akire reagáltam, neked könnyebb dolgod legyen az engem való értelmezésben és az esetleges válaszaidban.
Így viszont, hogy te pontosan ráéreztél a dologra, és helyettem egyértelműsítetted a dolgot, máris minden sokkal tisztább. Szóval köszönöm. :)
Ahogy egyébként az is tök jó, hogy mennyire helyesen dekódoltad azt a bizonyos utolsó bekezdésem, melyben kifejtettem, hogy szerintem érdemes lenne hanyagolni mások pontozási szempontjainak kommentálgatását. Tűpontosan látsz dolgokat, ez tetszik.
1/10
janderka 2023 dec. 26. - 17:08:37 1/10
(38/47)
Értem én, hogy a film maga annyira ócska, hogy csak egymással tudtok foglakozni... De ez cicaharc akkor is gáz.
1/10
offtopic
Ahoj poplacsek 2023 dec. 26. - 13:29:15 1/10 Előzmény InteriorLulu
(37/47)
Nem kenyerem az önfényezés, de akik ismernek kivételesnek tartják a szövegértésemet. Ettől még persze van, hogy felületes vagyok, így figyelmesen igyekeztelek újraolvasni. Kettővel visszaugorva ezt látom:

Hipotézised a kolléga módszertanát illetően a következő - én is ugyanezt sejtem amúgy: "ha már láttam volna ennél is jobb filmet, ha tetszett volna ennél is jobban film, akkor erre nem adhatok 9-nél többet". Csak aztán jön az értékítélet és állásfoglalás, hogy ezzel ő "a hirtelen felindulástól, hirtelen csalódottságtól, haragtól, elragadtatottságtól stb minél inkább mentes, a lehető leginkább racionális és konzekvens értékelés híve". Szerintem meg a f.szt. És hogy senkiben ne maradjon kétség az álláspontoddal kapcsolatban, egyértelműsíted: "Amit egyébként nagyon helyesen is tesz, a következetesség ugyanis erény, tehát a hiánya nem az". Mert ugye minden más az a "a másik iskola, a racionalitást félretevő, hirtelen érzelemtől vezérelt pontozás", fejted ki.

Ezt követi egy "szeressük egymást gyerekek" típusú bekezdés. Hát igen, a világ tökéletlen, a megváltoztathatatlannal békében kell élni, neki, a jó iskola művelőjének el kellene fogadnia hogy vannak a nemjó iskolák és azok követői, és a megtévedetteknek is tolerálniuk kell az ő helyes látásmódját. Szigorúan szerinted, mint hozzáteszed. Ezt nem is kommentálom.

Most akkor nézd hozzá újra a kommentemet, melyben félsz, hogy rosszul értelmeztelek és nyugtass meg, hogy már nem félsz.
offtopic
InteriorLulu 2023 dec. 26. - 11:55:12 Előzmény Ahoj poplacsek
(36/47)
Félek, rosszul értelmezed, amit írtam, pedig szerintem egyértelmű voltam. Szó nincs ilyen hülyeségről, hogy a logika alapján max tíz filmet lehetne értékelni, mert utána elfogynak a pontszámok, egyúttal szó nincs arról, amit a hasonlatod állít, miszerint ha egy diák már kapott elégtelent, akkor más már csak minimum kettest kaphat. Persze, hogy ez faszság, úgyhogy természetesen szó nincs ilyesmiről.
Érdemes lehet újra átolvasnod a hsz-emet, miközben figyelembe veszed ezt a két részletetet benne, hogy "maximum hasonlóan szarokat" és azt, hogy "maximum hasonlóan szuperjókat". Magyarán teljesen természetes, sőt nyilvánvaló, hogy ezer, tízezer darab film is tetszhet ugyanúgy, ugyanannyira adott júzernek, és ennek megfelelően mindegyikre ugyanazt a 4-est, 8-ast, 10-es, bármennyit adja...

A 2011-gyel kezdődő bekezdéseddel pedig egyetértek, hála annak, hogy nincs benne a félreértésed. :)
1/10
offtopic
Ahoj poplacsek 2023 dec. 26. - 01:44:38 1/10 Előzmény InteriorLulu
(35/47)
OK, nézzük, ki a racionális.

Tegyük fel, hogy az a fajta értékelés a helytálló, amit leírtál, akkor az ember legfeljebb 10 filmet értékelhet, mert aztán elfogynak a számok.

2011-es becslés szerint akkor volt kb. félmillió film a világon, ami azóta nyilván növekedett. Ha azt feltételezzük, hogy a filmek minősége normál haranggörbe alakú eloszlást mutat, az 5-ösnél lévő csúccsal, akkor is több ezer vagy mára akár több tízezer film fog az 1-es tartományba jutni.

Szerintem itt inkább iskolai típusú osztályozásra kell gondolnod, hogy félre ne vezesd magad. Van, hogy a fél osztályt meghúzzák a vizsgán, pedig nem egyformán hülyék a diákok, csak egyik se érte el az elégséges szintet. Ilyen filmeknél is létezik, hogy több is szar lesz közülük. A kolléga logikája alapján ha egy diák már kapott elégtelent, akkor más már csak minimum kettest kaphat. Tök faxság, igaz? Hát igen. Ennyit a racionalitás kérdéséről.
offtopic
InteriorLulu 2023 dec. 26. - 01:08:26 Előzmény Ahoj poplacsek
(34/47)
Egész biztos vagyok benne, hogy akire reagáltál, nem arról beszél, hogy ne lenne teljesen legitim dolog a két végpont használata.
Azt már csupán igen valószínűnek tartom, hogy kimondatlanul arra utal, ennek a portos, amúgy teljesen szokványos attitűdskálának az esetében az 1 pont olyasmit jelenthet, hogy "ennél rosszabb filmet még életemben nem láttam, sőt elképzelni sem tudok rosszabbat, maximum hasonlóan szarokat. Azaz ha láttam volna ennél rosszabbat, akkor erre a filmre nem adok kevesebbet 2-esnél". És ugyanez a 10 pont esetében: ennél jobb filmet még életemben nem láttam,sőt elképzelni sem tudok jobbat, maximum hasonlóan szuperjókat, és ha már láttam volna ennél is jobb filmet, ha tetszett volna ennél is jobban film, akkor erre nem adhatok 9-nél többet...
Ő a hozzászólásából ítélve nagyon nagy eséllyel így értelmezi a skálát, azaz a két, egymástól nagyon különböző kvázi "pontozási iskola" (!) közül a hirtelen felindulástól, hirtelen csalódottságtól, haragtól, elragadtatottságtól stb minél inkább mentes, a lehető leginkább racionális és konzekvens értékelés híve, és ehhez a pontozási következetességhez konzekvensen ragaszkodik. Amit egyébként nagyon helyesen is tesz, a következetesség ugyanis erény, tehát a hiánya nem az. Magyarán ha valaki ezzel a felfogással pontoz, akkor maradjon is mindvégig emellett, különben semmi értelme a pontozgatásainak... (A pontozás elemi értelme ugye, hogy tájékoztasson, méghozzá a lehető leginkább informatív módon: ha kellő számú - mondjuk legyen tíztől kezdve bármennyi - júzer adott filmet átlagosan mondjuk 8 pontosra hoz ki, akkor a film tetszési értéke 8-as, ami az 1 és a 10 között elhelyezkedve már önmagában eléggé informatív dolog... Bocsi egyébként, ha ez már szájbarágós lett, és gondolom tisztában is vagy ezzel a dologgal).
És amit mindebből kihozni akarok: ő minden bizonnyal azt nem tudja hova tenni, ha valaki a másik iskola, a racionalitást félretevő, hirtelen érzelemtől vezérelt pontozás híve, ha valaki ilyen alapon értékel. A meghökkenését kifejező hozzászólása mögött ez állhat, és ahogy szerintem őneki is látnia kéne, hogy van ez az övétől merőben másmilyen "módszer", hozzáállás, és ezt kommentálások nélkül el kéne fogadnia, úgy ugyanezt mindenki másnak, neked is látnod kéne és megjegyzések nélkül tudomásul venned. Mondom, szerintem.
2/10
f@szom 2023 dec. 26. - 00:46:27 2/10
(33/47)
Amúgy tömény ripacskodás.
2/10
f@szom 2023 dec. 26. - 00:19:03 2/10
(32/47)
Azért kapott kettes osztályzatot, mert már láttam ennél is ócskább magyar filmet, másfelől az első negyedóra egészen nézhető volt, lehet, Nagy Alexának köszönhetően. Jól hozza a naiva szerepét.
1/10
janderka 2023 dec. 25. - 22:43:15 1/10
(31/47)
Igazi szkíton színvonal - és ezzel el is montam mindent.
Ha most nem adta volna a retekklub, már el is felejtettem volna, hogy létezett valaha is ez a film. Szerencsére a yt-on bele tudtam nézni, még mielőtt a tévén 3 órára széthúzva kellett volna. De ez egy pusztulat.
Pedig ha legalább vetkőzött volna benne N.A., talán érdemelt volna egy kettest.

2/10
artad 2023 nov. 29. - 23:34:36 2/10
(30/47)
Az eleje jó, azt hittem jó lesz végig. Ezért a kettes.


A menyasszonyról nem derül ki az egész film alatt, hogy házisárkány, sőt amit látunk belőe a film alatt, az egész normális. Persze, szeretne szép nagy drága esküvőt, de melyik nő nem. Meg az, hogy féltékeny lennee, ha a játékban a hapijának meg kellene d*gni valakit, az is érthető. Azt hittem, hogy minden szép és jó, ezért nem értettem a végén a hazugságvizsgálónál előjövő drámát. Tudom, volt hasonló szitu amerikai filmekben, hol máshol.



Csalódás volt.
A hangkeverés meg a másik csalódás.
1/10
Ahoj poplacsek 2023 nov. 26. - 22:46:29 1/10
(29/47)
Na gyerekek, ahogy fontolgattam is, másodszor is nekifutottam és végignéztem, háááát, halálközeli élmény volt. A befejező szakasz már felment 2/10-re, de előtte 0/10 volt, úgyhogy összesítésben marad az 1/10, és akkor még jó fej voltam és nagyvonalú.
1/10
Ahoj poplacsek 2023 nov. 26. - 17:41:04 1/10 Előzmény Peeter
(28/47)
Hát én kérek elnézést, hogy 1-et adtam rá. Technikailag kénytelen voltam, mivel 0-t nem lehet. Azt még azért hadd mondjam el a pontozási rendszerről, hátha nem tudtad, hogy 1-től 10-ig tart a skála. A két széle is ki van fizetve, a fejlesztők beépítették, szabad használni. Ha a két szélét nem szabadna használni, akkor elegendő lenne egy olyan 8 pontos skála, aminek használható az egésze. A másik, hogy benne van a nevében, hogy értékelés. Tudod, én 1-esre értékeltem ezt a filmet. Ez az én szubjektív véleményem, mert szerintem pusztulat szar. Most ezt lehet kétségbe vonnod, csak minek. Az én véleményem attól még ez. És szerintem ezzel ott kezeltem, az ő helyén. Ha szerinted ez a film jobb, akkor értékeld többre. Látom, meg is tetted, remek. Nem fogok beléd kötni, hogy miért 7/10. Szerinted annyi, klassz.