tezarus 2009 nov. 15. - 14:39:15 Előzmény fecske0930
(6/6)
Jó dolog az, hogy már vidékre is elért a szelektiv hulladékgyüjtés. Kb 1-2 havonta vagy negyedévente jön különbözõ holmikért a szállítóautó.
És amikor azt látod, hogy 2 hónapig gyüjtögetted a palackot, a tetrapakot, zsugorítottad, raktad a papírt a reklám ujságokat kötözgetted. És amikor eljön a nap amikor jön érte az autó kiteszed a kapu elé.
De még mielõtt jönne az autó Jönnek a barna bõrü emberek és hazaviszik tüzelõanyagnak.
Ezzel gyakorlatilag adtunk a sz.rnak egy pofot.
És elgondolkodol rajta, hogy mi a francnak dolgoztam vele amikor nem oda került ahová akartam. Mert akkor mindegy ha egyberakom a komunálisba vagy magam égetem el...
10/10
fecske0930 2009 márc. 10. - 08:54:28 10/10
(5/6)
A mûsorhoz is!
Sikerült a gyerekeimet is leültetni a mûsor elé 25 és 13 évesek!Érdekes módon érdekelte õket és elgondolkodnak rajta!Lehet hogy csak nevelés kérdése.Kérem ne adják fel készítsenek következõ és következõ részeket én is megpróbálom a kollegák figyelmét felhívni a mûsorra!
Sok szerencsét hozzá!
gilice
10/10
fecske0930 2009 márc. 10. - 08:50:00 10/10 Előzmény Viola Erzsébet
(4/6)
SZia!
Ilyen dolgok!
A kukába nem teszek nylon zsákot. A hirdetési újságokkal bélelem ki!/A Nagymamámtól tanultam aki nem volt rest 80 évesen se a 3. emeletrõl gyalog levinni a szemetet majd a pincébõl ugyanebbe a szemetesben felhozni a krumplit, hagymát/.
igyekszem nem szeletelt kenyeret venni /elég nehéz amúgy felszeletelni de akkor is/.A már meglévõ kenyeres zsömlés nylonokat viszem magammal és a másnapiakat is abba rakom. Külön gyûjtöm a tiszta és nem tiszta nylonokat. a nemtisztába krumplit hagymát stb teszek. Véletlenül sem vásárolok 1 fej káposztát, kelkáposztát banánt nylon zsákba.Ha véletlenül nem viszek magammal zsákot akkor inkább nem veszek darabos árut.
Tejet csak dobozosat vásárolok. Mosóport is csak dobozosat és igyekszem foszfát menteset venni. Mosogatáshoz mosószóda+ecet+só a súroláshoz, szódabikarbóna a lefolyó tisztításhoz. na most csak ennyit.Ha konkrét kérdés van azt is szívesen megválaszolom!
Üdv!
Gilice
10/10
Viola Erzsébet 2009 márc. 08. - 16:08:28 10/10 Előzmény fecske0930
(3/6)
Engem érdekel, kérlek írd le!
Én is igyekszem megtenni, amit tudok. Egy 60 l-es kukám van, de azt is csak 3-4 héten egyszer kell kitennem, még akkor sincs tele.
10/10
Viola Erzsébet 2009 márc. 08. - 16:01:58 10/10 Előzmény fecske0930
(2/6)
Nagyon jó ez a mûsor, sok ilyen kellene, hogy végre változzon az emberek szemlélete. Sokat lehet tanulni az ilyen mûsorokból.
Egészen véletlenül vettem észre, de már figyelni fogom, mikor vetítik ezeket a mûsorokat! :)
10/10
fecske0930 2009 márc. 05. - 11:01:20 10/10
(1/6)
Nagyon aktuálisnak tartom ezt a mûsort!Remélem rajtam és családomon kívül más is nézi.Nagyon jó kezdeményezés!
A mûsorvezetõ természetes reakcióival szinte ott érezzük magunkat a " trutyi" körül amit mi magunk termelünk. Én nem vagyok Budapesti nem is akarnék lenni! De a környezet szennyezés itt vidéken is folyik ugyanúgy mint bárhol az egész országban az egész világon. Próbáljuk meg csökkenteni. Én azt teszem az egyén szintjén. Ha valakit érdekel van egy két megvalósítható egyszerû dolog amit a mindennapokban használok!
Természetvédõ üdvözlettel!
Gilice