8/10
akela70 2010 okt. 13. - 17:55:43 8/10 Előzmény Singaporeflash
(49/129)
Jó film, kerek történet, az erkélyes jelenet a végén egy kicsit sok volt nekem, az valóban nyálas, - lehet a csók miatt - , na meg a lila felhõk a kék egen, ez egy kicsit hollywoodias, ennél már csak az lett volna gázabb, ha Sophie is ragaszt egy levelet Júlia erkélye alá.
8 potot a tízbõl azért megérdemel!
9/10
Singaporeflash 2010 okt. 13. - 09:33:24 9/10
(48/129)
Romantikus is, vicces is, de nem szomorú, hanem megható.
Steve55736 2010 okt. 12. - 22:06:52
(47/129)
sziasztok
azt szeretném tudni hogy a film inkább romantikus , vicces vagy szomorú?
vagyis a film nagy részében milyen
9/10
Singaporeflash 2010 okt. 04. - 13:34:32 9/10
(46/129)
Egyetertek veled.
Sztem se nyalas, es nem hinnem, hogy barki, aki volt mar orulten szerelmes, nyalasnak gondolna ezt a filmet:-) Sokat nevettem rajta, nagyon kikapcsolt es Vanessa Redgrave egyszeruen oruletesen jo benne. Imadom azt a not!
8/10
gawi0413 2010 okt. 04. - 01:10:47 8/10
(45/129)
Én kellemesen csalódtam a filmben. Az elsõ fél óra után teljesen magával ragadott. Lehet meg fogtok kövezni, de elmúlt idõszak teljesen üres romantikus filmjei között igenis kitûnik ez a film, még akkor is, ha szereplõk nem annyira nagy színészek. Végre egy film, ami nem a külsõségekben keresi a romantikát. Igaz jobban is ki lehetett volna dolgozni, hogyan mélyül el a két fiatal közt az érzelem. Vagy hogy egyáltalán mi volt a két öreg között. Az is igaz, hogy sokkal jobban el tudnám képzelni a sztorit 2 természetes szereplõvel, nem pedig ilyen mûanyag emberekkel mint a két fiatal színész. De hozta a könnyed romantikát, amit lehetett várni tõle. Kiszámítható volt, de egyáltalán nem bugyuta, nyálas. Kellemes szórakoztató film. Ajánlom mindenkinek.
Surabaya 2010 okt. 03. - 21:07:10
(44/129)
Habkönnyû, kedves film szép emberekkel nagyon fiataloknak és idõseknek. A középkorúak pedig megnyugodhatnak, jöhetnek még a szép idõk :)
10/10
berni0205 2010 okt. 01. - 08:32:43 10/10
(43/129)
Szerintem ez a film nagyon szuper és nagyon romantikus, ha járt már valaki Veronában, az tudja, hogy milyen a hangulat, és milyen a Júlia ház, meg az udvar, imádom ezt a filmet és 100-szor visszamennék Veronába. :)
szerenyke20 2010 szept. 27. - 23:28:46
(42/129)
Egyetértek meluss-al én is szívesebben nézek meg egy ilyen filmet,mint például egy öldöklõst,mert már kezdenek unalmassá válni,s a témájuk is már monoton. Manapság nagyon kevés érzelmet tudnak kifacsarni a filmek a nézõkbõl,szerencsére ez a film nem tartózik azok közé,engem elbûvölt,pedig nem szoktam lelkesedni annyira a romantikus filmekért.De ez nekem romantikusnak számított! ;;)
sofi 72 2010 szept. 27. - 20:41:58
(41/129)
A "Szeress, ha mersz" és a "Szeress, ha tudsz" két különbözõ film, de semmi gáz!!:))
meluss 2010 szept. 27. - 17:00:06 Előzmény zsinike
(40/129)
Szerintem meg úgy volt jó ez a film ahogy volt. Én már úgy vagyok vele, hogy a valóságban annyi katasztrófáról, háborúról és halálról hallani, elég csak bekapcsolni a híradót, hogy nemigazán vágyom arra, hogy ha beülök a pénzemért a moziba, hogy boldogtalan, csúnya embereket lássak szenvedés közben. Hogy végül a élet értelmetlenségén rágódva depressziósan belevessem magam a Dunába. Arra viszont igen, hogy elringasson egy hangulatba, szép embereket városokat és tájakat lássak.
10/10
Icoj 2010 szept. 26. - 17:20:00 10/10
(39/129)
Csodálatos film. Még a Dear John-nál is jobb volt. Jobban alakít a srác ebben. A lány meg fantasztikus. Claire meg egészen elképesztõen eredeti. Szeretem mikor érzelmileg megmozgatják az embert a hasonló kaliberû filmek. Egybõl a kedvenceim közé került. Hihetetlen történet azért, de szerintem a valóságban is megtörténhet mindez, ha az ember igazán hisz benne.

10/10
8/10
courtneyy 2010 szept. 26. - 16:47:36 8/10
(38/129)
Igaz, mindenki tudhatta, hogy mi lesz a vége, de valószínûleg azt is sejthettétek, hogy ez egy happy-end sztori. Ettõl még eltekintve is ajánlom minden kicsit romantikusabb emberkének, mert minimum egyszer mindenképpen látni kell. 8/10-et adnék neki, lehet, hogy kilencet is érdemelne, de annyira azért nem járok a fellegekben :)
sofi 72 2010 szept. 24. - 20:45:42
(37/129)
Isssszonyúan, gyötrelmesen gyenge púder. De olyan szinten, hogy akár kínzásnak is elmenne. És mielõtt azzal vádolna valaki, hogy érzéketlen vagyok, közlöm NEM vagyok. Szeretem a romantikus filmeket, de ez annyira gyengére sikeredett, hogy szenvedtem.....!!!:))))

Persze ízlések és pofonok....de akkor is. Rosszul vagyok az amcsi "olasz" ábrázolástól, amit még a Napsütötte Toscana-ban is tökéletesen érzékelni lehet. Ez a fajta ábrázolás kb. olyan, hogy a Magyarok gulyást esznek éjjel-nappal,és lóháton pattogtatják az ostort ha kõ ha nem kõ, természetesen mindezt a végtelen PUSZTÁN!!:)))

És ezzel még nincs vége......a fõszereplõ kiscsaj egy iszonyat!!!! Olyan érzés fogot el, amikor néztem a játékát, mintha valami bénító injekciót kapott volna az arcába, hogy az izmok ne tudjanak mozogni. Persze szép hosszú szõke haja van, meg nagy csillogó kigúvadó szeme (talán hyperthyreosis-ból adódóan..??:)))) , de színészi játéknak nevezni, amit mûvel, az egyszerûen lehetetlen!!!!!!

A film lapos, kidolgozatlan, megerõltetett, tele gyenge jelenetekkel, és pont a lényeget nem tudja kibontakoztatni...... Erõlködik-erõlködik, de nem megy!!!!
Egyedüli pozitívum a táj, ami néha-néha felvillan az autóablakon keresztül!!:))))

Te jó éééég!!!! Hol van ez a förmedvény a "Szeress, ha tudsz"-tól, vagy mit tudom én, bármit írhatnék.....még a Rumcájsz (lehet, nem így kell írni...:)))is romantikusabb Mankával (asszem így hívták a feleségét..,nem?)!!!!:))))))

Mindegy...szóval: NEM JÓ FILM!!!!!!
alan 2010 szept. 23. - 21:19:34
(36/129)
Nem tudja valaki mi a címe annak a dalnak, ami a film legelején szól??? köszike :)
10/10
rekka 2010 szept. 17. - 23:56:13 10/10
(35/129)
Gyönyörû film! :) Nagyon tetszik a történet! :)
10/10
bancus 2010 szept. 17. - 00:24:34 10/10
(34/129)
Nagyon tetszett a film. Anyámmal és a párommal láttam ma a filmet. Õ volt az egyetlen férfi a teremben. Kb. 15-en voltunk. Az elején tudni lehetett, mi lesz a vége. Gyönyörû tájak és Vanessa játéka nagyon jó volt. És az egész történet nagyon romantikus. 10/10
zsinike 2010 szept. 14. - 23:27:52
(33/129)
Végignézve a fiémet nekem az elsõ gondolatom az volt, hogy egy ilyen jó alapötletbõl hogy lehetett ennyire középszerû filmet kihozni? Nekem nem az a bajom a filmmel, hogy életszerûtlen, mert ezeket a típusú filmeket pont azért készítik, hogy ne felejtsünk el hinni a ccsodákban. Ámde a dramaturgia szerintem lehetett volna sokkal jobb is. Figyelem, a következõkben lehetnek SPOILER elemek, bár nem igazán releváns, mert a 15. perctõl pontosan meg lehet mondani a végét. Mivel a film a címét egy tragikus sorsú szerelmespár hölgy tagjáról kapta, én lehet hogy egy kicsit keserédesebbre csináltam volna. Például én az esküvõt kihagytam volna a végérõl, sõt nem is teljesítettem volna be a két idõs szerelmét.Szerintem nagyobbat ütött volna, ha azt sugallja a film, hogy ha az életedben rálépsz egy útvonalra, az nem kanyarodik vissza úgy, mintha a választás meg sem történt volna. Hiszen az embernek a rossz döntéseivel is együtt kell élnie (hangsúlyozom nem arról beszélek hogyan lenne életszerûbb a film, hanem arról, hogyan lehetne ütõsebb egy ilyen alapötlet). Tehát ha rajtam múlott volna a befejezés, én lehet hogy "megöltem" volna Lorenzot, és az asszony levélben kér tõle bocsánatot amit a sírjára tesz.
A másik amit másképp csinálnék, hogy nem raknám bele ezt a Charlie gyereket. Azt jó ötletnek tartom, hogy a leánynak van egy rosszul mûködõ kapcsolata, és az idõs nõ elhibázott életébõl okulva lép majd ki ebbõl, de semmi szükség nem volt arra, hogy a film alatt bontakozzon ki egy új szerelem. Az is elég lett volna, ha a film utolsó képkockáiban csak sejtetik az alkotók, hogy a lány megismer valakit, akivel lehet, hogy összejön a boldogság. De a végén az az eskövõs erkélyes édesnyálas jelenet szörnyû volt szerintem. Na mind1, ezek csak az én ötleteim.Valószínûleg nem lennék jó forgatókönyvíró:-))
Ja, amit mindenképp kiemelnék: Vanessa Redgrave ellenállhatatlan bája, mellyel viszi a hátán az egész filmet, és a gyönyörû olasz tájak.Kicsit a Sok hûsó semmiért jutott eszembe néha:-) Ez az Amanda Akárkicsoda viszont elég rossz választás volt. Õ a Mammamiába oké, ahol csak énekel meg nevetgél, de õt más filmbe berakni hiba. Azért ez a mûfaj egy fél fokkal közelebb állt hozzá mint a Kedves John. Tényleg helyes csaj, de remélem nem fogják nagyon felkapni mert elég tehetségtelen...meg jellegtelen.
7/10
luppe 2010 szept. 13. - 14:25:50 7/10
(32/129)
Másra számítottam. Jobbra, így kissé unalmas volt.

A két idõs ember szerelme persze szép, romantikus, de a történet eléggé kiszámítható.
Suzy86 2010 szept. 13. - 00:10:40
(31/129)
Pár napja láttam moziban. A film nem akar több lenni mint ami, egy nyár esti, könnyed kikapcsolódás. A sztori eléggé kiszámítható, a humor a helyén van. Egyetértek a kritikával, tényleg a gyönyörû olasz tájak és Vanessa viszik el a hátukon a filmet. A legnagyobb gyenge pont pedig szerintem az, hogy a nézõnek nem jön át, hogy a két fiatal mégis miért szeret egymásba, valahogy semmi vonzalmat nem éreztem a vásznon, így én nem is drukkoltam nekik különösebben, hogy összejöjjenek (bár tudtam, hogy úgyis ez lesz a vége:D ). A fiú a film végére sem lett szimpatikus, és az erkélyes jelenet meg már átesett az "ez már túl nyálas" kategóriába. De egyszernézõsnek elmegy. 5/10.
filmees 2010 szept. 07. - 20:11:06
(30/129)
Nekem nagyon tetszett. Régóta vártam már, és nem csalódtam. Érdemes megnézni!