4/10
offtopic
sexykex febr. 16. 15:06:56 4/10 Előzmény Virtuoz72
(57/57)
A materialista – ez vagyok én – azt vallja, hogy az anyagi világ elsődleges, és minden szellemi jelenség (tudat, gondolat) az anyagból származik. A lélek maga az agy – mondom én – és elég némi vérömleny, máris exitál az élőlény. Nem megy sehova, nem száll el, elföldelik vagy elhamvasztják. A tudata addig él, amíg emlékeznek rá.
Az idealista – ez vagy te – a szellemet, a tudatot vagy az eszméket helyezi előtérbe. Aki hisz a spirituális, lelki, transzcendens jelenségekben az álmodozó, vagy egyszerűen csak ostoba. A tudomány még mindig gyerekcipőben botorkál, hiszen maga az anyag is csodákra képes. Mindig lesz ismeretlen, amiről mindössze – sokszor egymásnak is ellentmondó – elméletek születnek. És különösen ezeken a területeken tombolja ki magát a HIT. Az egyik ezt hisz, a másik azt! Felesleges ezen összevesznünk.
(Egy példa: Dr. Michael Guillen, a Harvard Egyetem korábbi fizikusa szerint Isten a „kozmikus horizonton” a megfigyelhető univerzum szélén, mintegy 439 milliárd trillió kilométerre található. Több teológiai és tudományos álláspont szerint viszont Isten nem fizikai lény, aki egy behatárolható helyen tartózkodik, hanem a világegyetemen kívüli, spirituális entitás. Én egyszerűsítem a helyzetet, mert szerintem Isten – abban a formában, ahogy a hívők képzelik – nem létezik. És más formában is elég valószínűtlen.)
Virtuoz72 febr. 14. 22:15:59 Előzmény sexykex
(56/57)
Mennyire bután gondolkodol, és ostobaságokat írsz, háttérinformációk nélkül. Pont , hogy a tudomány kiterjedése és fejlődése erősít meg sok spirituális álláspontot, mára már a tudomány nem szemben áll a szellemi és racionálisan nem megmagyarázható dolgoktól, hanem sok esetben segíti azt. Mára már rengeteg doktor és kutató is elismeri , hogy vannak az ésszeszű és fizikai tudomány felett álló erők, és elismerik a Lélek létezését. Kicsit utánanézhetnél a dolgoknak, mielőtt baromságokat írsz.
2/10
fafa46 2025 dec. 16. - 22:32:49 2/10
(55/57)
Gyalázat gyenge. De ez csak egy magánvélemény.
4/10
offtopic
sexykex 2025 okt. 06. - 20:27:33 4/10 Előzmény The Cortez
(54/57)
A misztikus szó titokzatost, rejtélyest, homályost, érthetetlent jelent. Természetfeletti, amit a természet törvényei nem tudnak megmagyarázni, tudományos módszerekkel nem vizsgálható. (Sokak szerint a misztikus ezt is jelenti.)
Én úgy gondolom, hogy a tudomány fejlődik és előbb-utóbb szinte mindenre megtaláljuk a magyarázatot. Ezért a misztikus történeteket nem szeretem, a természetfelettiben pedig nem hiszek. És szerintem, aki a több ezer éves meséket kritikátlanul elhiszi, annak nincs ki az összes kereke.
6/10
vigilance 2025 szept. 18. - 11:56:58 6/10
(53/57)
Semmi baj nem lett volna a filmmel, ha kicsit több feszültség és izgalom van benne. A közepe nagyon leül és Longlegs sem az a karakter aki emlékezetes marad...
7/10
The Cortez 2025 szept. 03. - 22:59:22 7/10 Előzmény sexykex
(52/57)
Ez még mindig egy misztikus, természetfeletti dolgokkal operáló film. Semmi köze nincs az emberi hülyeséghez.
4/10
sexykex 2025 szept. 02. - 08:30:17 4/10
(51/57)
Kénytelen leszek átírni a fülszöveget: Lee Harkert (Maika Monroe), az ifjú és tehetséges FBI-ügynököt egy megoldatlan sorozatgyilkossági üggyel bízzák meg. A nyomozás normális bizonyítékok híján egyre bonyolultabbá válik, ezért megjelennek a horrorfilmekben szokásos okkult baromságok. Végül Harker rájön, hogy saját családja is érintett az ügyben.
Négy, ötéves koromban vén boszorkányok hetven és a halál között egymást oltották szemenszedett hazugságokkal természetfeletti jelenségekről és nem mondom, hogy nem volt rám hatással. Csakhogy azóta eltelt újabb hetven év és nem akarom elhinni, hogy a mai óvodások ezt nem röhögnék ki. Bezzeg a biblián nevelkedett hívő középkorúak! Ők megrettennek az ördög neve hallatán és spontán elmormolnak ötven Miatyánkot. Na, ez az igazi szégyen! Az emberiség pont annyira sík hülye, mint ezer évvel ezelőtt, különben nem lenne értelme ilyen filmeket barkácsolni. (NC legalább jó volt Hosszúlábúnak.)
3/10
lucashood6 2025 ápr. 21. - 15:54:52 3/10
(50/57)
Nagyon hatásvadász film.Depressziv tájak,nyugtalanító zene,csak sajna a történet nagyon lapos.Ráadásul egy teljesen idióta ,misztikus szállal rárják le.Nagy csalódás és sajnos ki kell mondani hogy gyengék a szereplők is ,Cage ide vagy oda.
1/10
Ahoj poplacsek 2025 febr. 07. - 19:25:53 1/10
(49/57)
szerettem volna élvezni, de nem voltam sikeres ebben a szándékomban

alighanem segít a befogadásban, ha az ember katolikus, számomra viszont megválaszolatlan maradt a fő kérdés, hogy OK, akkor most ez az egész felhajtás mire is jó az ördögnek
1/10
pihes 2025 febr. 01. - 13:56:12 1/10
(48/57)
Majd le ragad közben a szemem a félelemtől EGY/TÍZ
Insomnia79 2025 jan. 30. - 05:52:58
(47/57)
nagyon szar rabot lehetne vele vallatni
1/10
Kuvasz1 2025 jan. 28. - 10:55:51 1/10
(46/57)
Zs kategória.
3/10
Pantagruel59 2025 jan. 25. - 20:24:45 3/10
(45/57)
Óóó, hogy én hogy vártam ezt a filmet!
Azt hittem, hogy végre valami igazán jó és csavaros pszichológiai thrillert vagy egy igényes (?) horrort láthatok. Csalódásom annál nagyobb volt, mert ez sajnos csak egy dedósoknak készült, dögunalom szutykamocska fércmunka a javából.
Spoileres lehet: tehát mink most higyjük el, hogy a csávókám annyira, de annyira sátánista, hogy valami módon képes ezekbe az izléstelenül kinéző babákba egy fémgolyó által olyan életet lehelni, ami azonnali hatást vált ki minden családapában és gondolkodás nélkül lemészárolja a családját. Ez ám a hulladék történet! Mégha valahogy próbálta volna megokolni, megmagyarázni a rendező, de neeem, semmi. A longlegs csak fehérre meszelt arccal vihorászik és értelmetlen baromságokat beszél, nyilván, mivel sátánista. Amúgy az ürge úgy néz ki és viselkedik, hogy azonnal ki lehet szúrni, de ettől függetlenül évtizedeken át nyugodtan és háborítatlanul tevékenykedik. Jó. Áhhhh, nem is akarom tovább írni, ez valami förtelem vót! Pedig mennyien leírták már és én nem hittem nekik, gondoltam, biztos csak nem értették...hát ja, végülis nincs is mit érteni. Ettől max tényleg csak a gyermekek parázhatnak, vagy mostani túlstimulált világunkban talán már ők sem. Egy púderezett, elmaszkírozott pofa nem elég, valami értelmes törpténet is köllötött vóna. A gáré úgy játszott, ahogy, a fényképezés kellően lehangoló és sívár, maradok egy kegyelem 3 csillagnál. Brrrrr...
1/10
Ancen78 2025 jan. 24. - 22:40:45 1/10
(44/57)
Ritka nagy hulladék...
addass 2025 jan. 24. - 18:46:42
(43/57)
amikor a bárányok hallgatnatok összemixeled a twin peaks-el és leöntöd szerzöi filmnek álcázott lila művészieskedő maszlaggal, és totálisan tehetségtelen színészeket választasz hozzá egy szakmunkásember színésszel (cage), aki segédmunkás szint alá küzdötte le magát hosszú évtizedek verejtékével.
1/10
bali09@freemail.hu 2025 jan. 16. - 15:46:16 1/10
(42/57)
0 csillagot nem lehetett adni 1 kapott de ez vmi nézhetetlen film volt!!csak idő pazarlás ez köpedék film!!
7/10
The Cortez 2025 jan. 06. - 22:21:09 7/10 Előzmény tesz-vesz
(41/57)
És? A pszichológiai szál felülírja az irracionalitást? A Ragyogás mitől nem tinihorror a te mércéd szerint? Ott is irracionális dolgok történnek.

„pontosítok, nem önmagában az okkultizmus megjelenítése gyermeteg, hanem itt a kivitelezés a Longlegsben”

Hát hogyne, a beégésed után rögtön pontosítasz, hogy nem is az okkultizmus megjelenítésével van baj. De azért lentebb a beakadt tinihorror lemezt csak nem tudtad elengedni.
3/10
tesz-vesz 2025 jan. 06. - 14:22:09 3/10 Előzmény The Cortez
(40/57)
Rosemaryban volt azért egy pszichológiai szál is kisfiam, de újra megnézem a Rosemaryt, a végét amúgy nem is láttam. klasszikusabbnak gondolnám, de lehet hogy igazad van és az is tinihorror. A Ragyogás azért abszolút nem tinihorror.

pontosítok, nem önmagában az okkultizmus megjelenítése gyermeteg, hanem itt a kivitelezés a Longlegsben, amilyen bután és elcsépelten jelenítik meg a film vége felé, de ahogy írtam, ez a film is érdekesen, igényesen indult. csak kár hogy az lett belőle, ami. teljes értelmetlenség. butácska tinihorror.
7/10
Damill 2024 dec. 27. - 05:42:36 7/10
(39/57)
A sztori ki van találva, nem úgy, mint más okkultista filmekben, hogy képzelj mögé, amit akarsz, mert lusták voltunk megírni. Cage karaktere túl van tolva, de a főszereplő csaj jól játszik. Amikor bejön a stáblista már látszik, hogy a rendező sem veszi komolyan a filmet. Összességében a jobb horrorok közé tartozik, de egyszernézős.
7/10
The Cortez 2024 nov. 20. - 17:49:49 7/10 Előzmény tesz-vesz
(38/57)
Láthatóan te nem tudod. Köze nincs hozzá, hasonlóan a Rosemaryhez. Ott nem gyermeteg az okkultizmus? Hülye vagy a filmekhez, de rohadtul okosnak képzeled magad. Ez jól látszik az írásodon.