Téma: Luis Bunuel

az ember aki ott se volt 2015 jan. 16. - 19:43:17
(4/4)
az Utolsó Leheletem c könyv nagyon érdekes, a spanyol polgárháború, egyáltalán spanyolország a háború elõtt, az egyházzal való kapcsolata mint megrögzött ateista, bár szülei papnak szánták, Dalival megromló viszonya, és rengeteg morális és történeti leírása a xx. századnak. többször is elolvasható, letenni sem lehet könyv.
Elsie Beckman 2010 máj. 27. - 13:45:48
(3/4)
A Robinson Crusoe kimaradt, pedig az is játékfilm(1954)
critixx 2008 szept. 15. - 11:15:31
(2/4)
Kevés filmrendezõ rendelkezett olyan állandó és olyannyira rá jellemzõ szimbólum/motívumkészlettel, mint Bunuel. Kétségkívül nagy zseni volt, kezdeti szürrealista filmjei, a kegyetlenül realista Elhagyottak, második francia korszakának zseniális alkotásai (A nap szépe, A burzsoázia diszkrét bája, stb.), az olyan mestermûvek mint a Viridana, az Öldöklõ angyal, a Nazarin örökbecsû darabok. Kár, hogy tévében, médiában hanyagolják õt mostanság.
Humpy 2008 júl. 25. - 17:08:25
(1/4)
Luis Bunuel filmjei a társadalmi konvenciók, tabuk és mindenféle cenzúra lehetetlenségét mutatják. A szabad embert nem lehet választásokra kényszeríteni, helyette ajánlja a misztikumot és a véletlent, mint a világunk lényeges részét. Bunuel az erkölcsi szabadságot választotta és ezt az utat kínálja nézõinek is.
Filmjei lehetnek olykor homályosak, de ha kellõ nyugalommal és nyitottsággal nézzük azokat, akkor roppant mulatságosak is egyben. És megunhatatlanok, annyi év után is!