Téma: Luz Maria

10/10
factsmatter 2019 júl. 29. - 22:27:16 10/10 Előzmény bazsok
(2194/2794)
Nálam a "béke szigete". A gyerekeim meglátják az Izaura tv logóját és már menekülnek is:))))
10/10
bazsok 2019 júl. 29. - 21:42:52 10/10 Előzmény factsmatter
(2193/2794)
Természetes nézem! A nap fénypontja!
10/10
factsmatter 2019 júl. 29. - 21:41:01 10/10 Előzmény bazsok
(2192/2794)
De jó, de jó!!! Örülök, hogy ennyi örömet okoz ez a telenovella, hiszen ezért csinálták! Amit leírtál, azzal teljesen tudok azonosulni. Remélem, most is nézed. Éppen reklámszünet van...
10/10
factsmatter 2019 júl. 29. - 21:37:09 10/10 Előzmény Giuditta0905
(2191/2794)
Szia! Köszi! Akkor bónuszként: azt se mondta neki, hogy kedvesem:)))
10/10
bazsok 2019 júl. 29. - 20:05:08 10/10
(2190/2794)
Kedves Fórumozók! Eddig csak olvasgattam a hozzászólásokat, de most úgy érzem, nekem is írnom kell! Nem szeretném, ha factsmatter és Giuditta0905 abban a hitben maradnának, hogy mindenki egyetért abban, hogy ez a sorozat valami silányság lenne! Én 100 %-ban velük értek egyet. Sőt! 20 éve is láttam, akkor is imádtam. Le sem tudom írni, mennyire megörültem neki, hogy újra nézhetem. Sok részletre már nem emlékeztem, de a lényegre igen. 20 éve az Aldama szál zavart, mert nagyon izgatott, hogy mi lesz a történet vége. Most még az is szórakoztatott. A szereplők annyira jók, hogy engem teljesen elvarázsol a játékuk. Annyira hiteles volt pl.a szerelembe esésük, az a testbeszéd, az a tekintet, hogy bevallom, néhány részt számtalanszor újra néztem. Pl. 17.,21, 28, 33, 36...stb Néhány dolognál bizony tudomásul kell venni, hogy 120 évvel ezelőtt játszódik. Például nem lehet elvárni, hogy az éppenhogy írni olvasni tudó Lusesita üzletasszonnyá váljon, de az is teljesen érthető, hogy vakon hitt az orvosnak, hisz még az igazi doki is hosszas vizsgálódás után meri megkérdőjelezni az általa mondottakat. Az pedig, hogy Gustávo hálás Mirtának, sajnos érthető, ő valóban abban a hitben van, hogy neki köszönheti, hogy él, és a kislánnyal is kedves, ha ő látja. Nem tudhatja, hogy a múltjáról is hazudott. Majd ki fog derülni, szerencsére. Láttam már néhány sorozatot, volt ami tetszett is, de nálam magasan ez a legjobb!
10/10
factsmatter 2019 júl. 29. - 19:54:01 10/10 Előzmény Csalarozsika
(2189/2794)
Köszönöm, hogy rám pazaroltad az idődet és az energiádat, akkor én is reagálok:

az emlékezetkiesés hatásairól: nem merek belegondolni, hogy milyen rettenetes érzés lehet, nem tudom, hogy rám is milyen hatással lenne. És szerintem nem fordult ki önmagából, mert továbbra is jólelkű ember, nem erőszakosan vagdalkozva és háborogva éli meg ezt a dolgot. Csendes apátia, ahogy egyszer mondta.

Lehet, hogy a templomi emléke erősebb, és valóban nem csak egy felvillanás, megkeresem ezt a részt. De Mirta sosem akart segíteni az emlékek felidézésében, nem hiszem, hogy erre bárhol céloztam volna. Nyilván nem akar, de ezt Gustavo még nem fogta fel teljesen, próbálkozik. Viszont egyelőre csak belé tud kapaszkodni.

Kétszer írtam fényképről. Amikor Lucecita fényképéről írtam, akkor az a fiókban talált Gustavo-képre vonatkozott. Akkor szerintem nagyon lehetett sajnálni Gustavót, hogy hiába reménykedett.
Amikor a Mendoza-házat említettem (az üreset!) , akkor az ott talált, Mirta által átadott Angelina-képről írtam. Való igaz, hogy a Gustavo-kép is ott készülhetett.

Én sehol sem állítottam szembe Gustavot és Lucecitát, hogy melyiket kell jobban sajnálni, vagy hogy melyiknek a pártján kell állni. Nyilván mindkettőjüknek szurkolok. És az ő párosuknak szurkolok. Erről szól ez a mese. Ha értéktelennek tartanám Gustavót, akkor azért szurkolnék, hogy szabaduljon meg tőle, és Lucecita Enrique-vel jöjjön össze:)))) DE nem!

Giuditta0905 2019 júl. 29. - 19:40:18 Előzmény factsmatter
(2188/2794)
Szia!Dehogy volt ironikus.Teljesen őszintén mondtam.Jó lehet érteni,mit beszélnek spanyolul.Szóval ne fogd vissza magad!:)
10/10
factsmatter 2019 júl. 29. - 19:21:38 10/10 Előzmény miértis
(2187/2794)
Köszönöm, megnéztem! Én is biztos lefotóztam volna, ha Porecben járok!
10/10
factsmatter 2019 júl. 29. - 19:17:48 10/10 Előzmény Giuditta0905
(2186/2794)
Szia! Ha ez ironikus megjegyzés volt, akkor megértettem, és visszafogom magam. Ha őszinte, akkor is:) Csak külön felszólításra fogok a fordítással foglalkozni, oké? És köszi az eddigiekért!
malvinkicska 2019 júl. 29. - 19:12:34 Előzmény napraforgó
(2185/2794)
Szerintem a fórum azért van véleményeket írni, és természetes , egy dolgot egy sztorit mindenki másképp lát, az én véleményem is az sarkos nagyon a történet Mirta körül forog minden, és a két főszereplő le van butítva, mert ilyen nincs amit itt leírtak és rendeztek, én abba is hagytam, csak olvaslak titeket amit még egyszer köszönök.A Gustavot alakító színész többre érdemes és képes, nekem ebben a sztoriban sokszor nem jött be.
10/10
factsmatter 2019 júl. 29. - 19:07:47 10/10 Előzmény napraforgó
(2184/2794)
Óh, ez nagyon figyelmes, hogy rám írtál, köszönöm.
Ha röviden akarnék válaszolni, akkor az lenne, hogy IGEN.
Ha hosszabban és pontosabban, akkor NEM, MERT...
Nem, mert az ellenvélemények nem zavarnak, teljesen természetesek. Eddig is felvettem a kesztyűt, vitatkoztam, háromszor leírtam ugyanazt, ha meg akartam védeni, amit fontosnak tartok.
Az a HOZZÁÁLLÁS zavar és kedvetlenít el, amit nálad tapasztaltam leginkább. Hogy azt írod, hogy inkább meg se csinálták volna ezt a feldolgozást. Nem tetszik a dolog, feleslegesnek tartod, de azért napi három posztban jó hosszan írsz róla. És nem értem, hogy miért teszed. Akkor hagyd ki az életedből. Ezt nézni nem tartozik az egyéni vagy a társadalmi szükséglethez.
VAGY. Ez neked mégis fontos és mégis szereted, de még a saját érzéseidet, saját véleményedet sem tudod elfogadni. Akkor hogy tudnál egy kívülről jövő véleményt megérteni és befogadni? És itt teszem fel a kezem, hogy ennyi energiát nekem nem ér a dolog, hogy sokat érveljek neked, vagy a tényekkel szembesítselek. Mert úgy érzem, hogy mindig visszapattannék.
Már sokszor akartam ide kommentezni, de csak akkor mertem, amikor legalább egy pozitív vélemény végre felbukkant és ugyanezt vetette fel. Hála Giuditta0905 bátorságának, én is beszálltam, hogy erősítsem, és valami pozitív irányba fordítsam az itteni fanyalgást. De ilyen hozzáállással (nem véleménnyel!) szemben túl sok energiámba kerülne.
És ugyanebben a hozzáállásban az is benne van, hogy a képviselője bátran summáz mások nevében is. "Akik még nézik, azért nézik, mert...." Nem, köszi, majd én elmondom, hogy miért nézem, nem kell helyettem semmit tenned. Érthető, hogy mit akarok ebből kihozni? Vagy - és ez nem biztos, hogy Te voltál- , de ennek a HOZZÁÁLLÁSNAK a része, hogy a színészek helyett is megnyilatkozik, hogy szegényeknek miért kellett ezeket a silány szerepeket elvállalniuk. Amennyire én tudom, a két főszereplő nagyon hálás ezért a két szerepért, hiszen elindította a nemzetközi karrierjüket. Ch. Meier tavaly, a 20. évfordulón is posztolt róla, és az idén, a 21 éves itala fölött is elmondta, hogy milyen 3 jó dolgot csinált 1998-ban, amiből az egyik a Luz Maria.
Úristen, de sokat írtam. De ha ebből nem jött át, hogy mit akarok, akkor teljesen tehetségtelen vagyok, és végleg feladom.
napraforgó 2019 júl. 29. - 07:33:04 Előzmény factsmatter
(2183/2794)
Kérlek, ha az én ellenvéleményeim miatt akarnál távozni a fórumról, akkor ne tedd.
Az én keleckedésem, vagy mondjuk csak ellenvéleménynek egyáltalán, nem ellened irányultak. Tőlem szeretheted Gustavot, és akárki szeretheti, engem ez nem zavarna.
De a 60+ évemmel már van annyi élettapasztalatom, hogy az ennyire passzív férfit, aki nem hogy nem tud, de nem is akar küzdeni a szerelméért, azért annyira nem tudom díjazni.
És itt most icipicit sem számít, hogy miket beszélt be Gustavonak Mirta 5-6 év alatt. Mert ezek az érzések jóval később keletkeztek Lucecita iránt (újfent) és Gustavonak hangyányit sem kellett volna figyelembe venni azokat a dolgokat, amiket Mirta korábban bebeszélt neki.
Akárhogy is, ha egy lány annyira naív, mint itt Gustavo, akkor azt a néző valahogy el tudja fogadni, mert ez a "természetes", ártatlan, fiatal lányka, naív, nem ismeri az életet, na de egy jó harmincas férfi, aki nagybirtokos, nagyon gazdag, azért őnála már valahogy kevésbé fogadható ez a naív, butus stílus.

Tehát kérlek, ne menj el, a véleményed mindig színesíti a palettát, arról, hogy kiről mit gondoljunk.
Az én álláspontom sincs kőbe vésve, mint ahogy másé sem, nyilván, azért vagyunk itt, hogy megbeszéljük, ütköztessük a véleményeket.
Ha nem így lenne, akkor alapíthatnánk egy Gustavo Fan Clubot, vagy egy Lucecita Fan Clubot és oda írkálhatnánk, hogy jajj, de édes, meg jajj de cuki, és kiutálhatnánk, aki nem ért ezzel egyet.

De már bocsánat, eddig mindannyian igyekeztünk értelmes véleményt adni és eddig senkit sem zavart, ha volt a sajátunktól ellentétes vélemény is.

Ezért azt mondom, hogy hajrá, vedd föl a kesztyűt és védd meg az álláspontodat. Kedvelni fogjuk és ha netán megcáfolnánk, hát ne veszítsd el a lelkesedésedet.
napraforgó 2019 júl. 29. - 05:50:52
(2182/2794)
Mindenesetre én eddig azt láttam a klasszikus, régi szappanoperákból, hogy adva van egy szegény lány, aki beleszeret egy gazdag ifjúba, de a szerelmüknek valami akadálya van, anya, nővér, nagynéni, volt menyasszony, zord atya, stb... keresztbefekszik. A lány iszonyú sokat szenved, mexikói szappanoperákban még börtönbe is kerül ártatlanul. A férfi meg mulya, teszetosza, cselekedni képtelen. elhisz a lányról minden rosszat, és új kapcsolatba kezd, mást jegyez el, vesz feleségül, de minimum szeretőt tart, miközben a hősnő szíve vérzik a távolban.
Ezt úgy elhúzzák, elnyúzzák 150-200 részig, amikor is minden gazságra fény derül, a gazok elpusztulnak, vagy minimum börtönbe kerülnek és a hősnő végül is a teszetosza, tutyimutyi ifjú kebelére borulhat, aztán nagy esküvőt csapnak és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

Az újabb szappanoperákat, amelyekben a főszereplőnők törtetők, sőt gonoszak nem nézem, mert valahogy nem ilyesmire vágyom kikapcsolódás címen.
napraforgó 2019 júl. 29. - 05:31:16 Előzmény Csalarozsika
(2181/2794)
Hát jó, hiszek neked, te jobban emlékszel a sorozatra, mint én. Én csak nagyvonalakban, a fő szálakra és a sok kis mellékszálra egyáltalán nem . De igazából nem is bánom, ezek a sorozatok számomra annyira nem annyira fontosak, csak a pillanatnyi szórakoztatásuk a fontos, nem innen szerzem az életvitelhez szükséges örök bölcsességeket.
Valami emlékek maradtak meg bennem, néha nem pontosak, de énbennem bizony az maradt meg 20 év távlatából, hogy Lucecita szeret szenvedni, akkor is ha nem muszáj, Gustavo meg egy tutyimutyi alak, aki még a saját érzéseiért sem mer kiállni, mindig valami külső hatás, benyomás, lökés kell, hogy megmozduljon.
És közben egy percre sem felejtem el, hogy ez csak egy kitalált történet, nem valósak az alakok , így aztán szinte mindegy, hogy melyik szereplőt mi mozgatja.
A kritikai megjegyzéseket meg azért teszem, mert szeretném, ha a szereplők valósabbak lennének, élőbbek és ne az legyen a szerep, a karakter fő mozgatórugója, hogy a nyomorult szappanopera minél tovább elhúzható, elnyújtható legyen.

Azt hiszem, azzal mindannyian egyetértettünk, hogy ha a történet némileg igazi, igazibb lenne, akkor sokkal-sokkal kevesebb rész elég lett volna a történet tisztességes végigviteléhez, nem kellett volna bele a sok töltelék, a sok maszat.
Csalarozsika 2019 júl. 28. - 21:18:30 Előzmény napraforgó
(2180/2794)
Azért ezzel meg én nem értek teljesen egyet!
Már annak idején sem osztottam a véleményedet Gustavo akkori viselkedésével kapcsolatban!

Való igaz, hogy a Sátánka miatt érzett lelkifurdalása miatt nem viselkedett kellő határozottsággal, de a válási szándékát már azelőtt közölte Miguellel és Sátánkával is, hogy tudomást szerzett volna Sátánka hazugságairól.
Ez bizony így volt, s a szándéka mellett annak ellenére kitartott, hogy mindenki igyekezett erről lebeszélni. - Még azok is, akik pedig tisztában voltak az igazsággal. (Pl. Alvaro, Emilio, stb.)
Visszaemlékezhetsz, hányszor beszélt arról, hogy nem áldozhatja fel magát, Lucecitát és a boldogságukat, s lehet, hogy önző álláspont, de joga van a boldogsághoz!

Azért írtam, hogy kifordult önmagából, mert míg azelőtt büszkén felvállalta a Lucecita iránti szerelmét, ezzel szemben most nem ezt teszi!
Sátánkát - ha nem is rögtön, de kiismerte.
Felismerte, hogy gonosz és szívtelen, ugyanakkor Mirtát illetően mintha hályog volna a szemén, ami sajnos nem akar lehullani!

Ebben tévedsz! Hála Istennek, Enriquének helyén lesz az esze és a szíve.
Tudomást szerez arról, hogy Mirta csupán színleli a betegséget, s erről haladéktalanul tájékoztatja Gustavot, aki ezután nem habozik, s immár esze ágában sincs feleségül vennie Mirtát!
Ez a lépése készteti arra a gátlástalan perszónát, hogy Lucecita ellen áskálódjon, s ennek majdnem Marita esik áldozatul.
Közben egymás után derülnek ki az általa elkövetett disznóságok: A "sarlatán" lelepleződik, s az "angol tudós" halálával is el kell számolnia...Mirta jól kigondolt terve szerencsére dugába dől!
Gustavo csak a történet legvégén szerez tudomást a teljes igazságról, azaz a Lucecitával való házasságáról, de ekkor már egyébként is végérvényesen mellette döntött, felvállalja a szerelmüket! :-)
napraforgó 2019 júl. 28. - 19:11:09 Előzmény Csalarozsika
(2179/2794)
az emlékezetkiesés nem szükségszerűen fordít ki teljesen önmagából egy embert, úgy, ahogy az vele történt

Szerintem azért nem fordult ki Gustavo teljesen önmagából, inkább csak kicsit rossz irányba alakult.
Mert bizony ő a kezdet kezdetén is tutyimutyi, teszetosza volt.
Emlékezzünk rá, hogy sokáig nem mert beszélni Angelinával a válás miatt, nem mert beszélni az apósával sem. Külső eseménynek kellett történni, mire végre elszánta magát. Megtudta, hogy Sátánka hazudott a bénaságáról, hazudott a vetéléséről. Ha ezek az információk nem jutnak a tudomására, még mindig totojázna.
Most meg a Mirta iránti hálára hivatkozik és a nő erre ráerősít a kitalált szívbajával. A lényeg az, hogy megint nem meri felvállalni a szerelmét, sőt valami helytelen, tilos dolognak tartja.
Nem emlékszem rá sajnos, de biztos vagyok benne, hogy megint csak akkor mer majd lépni, amikor eszébe idézik, hogy Lucecita a felesége. Addig egy tapodtat se fog mozdulni.
Giuditta0905 2019 júl. 28. - 18:31:45 Előzmény factsmatter
(2178/2794)
Szia!Sajnálnám,ha kilépnél,sztem ne tedd!Ki fogja így leítni nekünk,miről szól eredetileg a szöveg?
miértis 2019 júl. 28. - 18:10:10 Előzmény factsmatter
(2177/2794)
Kár, nézd meg ezt a képet, én készítettem...
Luna34 2019 júl. 28. - 17:53:54 Előzmény Csalarozsika
(2176/2794)
én személy szerint abszolút veled értek egyet! lassan már ott tartok hogy nem is tudom sajnálni Gustávót! még kb egy hónap vam vissza a sorozatból. kitartást mindenkinek a további butaságokhoz!
Csalarozsika 2019 júl. 28. - 17:20:28 Előzmény factsmatter
(2175/2794)
Azért, ha megengeded, reagálnék:

Gustavonak Mirtával sincs múltja, mivel hazugságokkal és / vagy féligazságokkal tömte tele a fejét! (Igaz, erről Gustavonak sejtelme sincs, de:
Fenntartom azt a véleményemet, hogy az emlékezetkiesés nem szükségszerűen fordít ki teljesen önmagából egy embert, úgy, ahogy az vele történt.

A templomot, illetve az egyházat, mint lehetséges kiindulási alapot azért említettem, mert arról igenis volt konkrét emléke, hogy meggyónt egy papnak, akivel igen bensőséges volt a viszonya.
Erre igenis vissza tudott emlékezni - MIRTA NÉLKÜL IS!!!
Ha Mirta valóban segíteni akart volna az emlékek felidézésében, akkor rögtön elmondja neki, hogy a testvérére emlékezett vissza!

Abba nem akarok belemenni, hogy mit lehetett volna még tennie, hová kellett volna elmennie annak érdekében, hogy megpróbáljon visszaemlékezni, erről elég hosszan eszmét cseréltetek már.
A magam részéről én a templommal és az egyházzal is megelégedtem volna, az kellő kiindulási alap.

Ha visszanézed, az ominózus hozzászólásban Lucecita fényképéről írtál.
Bár lehet, hogy én értettem félre, s talán a Maria Rosa által előásott fényképre gondoltál.

Bár nem nekem írtad, de én válaszolok, hogy a "mostani" Gustavonak nem tudok szívből szurkolni!
Annál inkább Lucecitának, hogy tartson ki, s képes legyen elviselni a további megaláztatásokat!
Engedtessék meg, hogy inkább őt sajnáljam, vele érezzek együtt, aki kénytelen elviselni, hogy a férjét egy másik nővel látja, s még csak a szemét sem kaparhatja ki a hárpiának.
Őt, aki mindent elkövet, hogy elnyerje a kislánya szeretetét, de a gátlástalan perszóna mindenáron azt akarja elérni, hogy a gyermek ne szeresse.
A tetejében még Ofélia mocskolódásait is tűrnie kell, holott neki pláne nincs joga ahhoz, hogy csicskáztassa!
Igen, Lucecita mindent elkövet, hogy ne veszítse el Gustavot, a történtek ellenére kitart mellette!
Éppen ezért írtam, hogy örülhet, hogy Lucecitát rendelte mellé a sors, mert nem mindenki tűrné el a folytonos megaláztatásokat!
Ráadásul - akarva akaratlan, de - Gustavo is csatlakozott ehhez, ő is nagy fájdalmat okozott neki!

Summa summarum: Én Lucecita mellett török lándzsát, egyértelműen az ő pártján állok.
Márpedig ő Gustavot szereti, ezt tudomásul veszem, még ha az úriember nem feltétlen szolgál rá ilyen önfeláldozásra!