Téma: Luz Maria

Csalarozsika 2019 aug. 14. - 15:34:36 Előzmény miértis
(2594/2794)
Nem értem, miért baj az, hogy Gustavo megbeszéli Enriquével az ügyes - bajos dolgait!
Benne legalább valóban megbízhat, ő a jóakarója, aki azt szeretné, hogy az igazságra fény derüljön, s nem vezeti szándékosan félre, mint Mirta és a sarlatán.
Gustavo mégis ki mással beszélgethetne rajta kívül?
Lucecita nem meri felfedni előtte az igazságot, a többiekről már kifejtettem a véleményemet, nem marad más, mint Enrique!

Ami Modesta és Sergio kapcsolatát illeti:
Ha belegondolunk, a 20. század hajnalán vagyunk, akkor nem úgy ment a dolog, hogy valaki "gondolt egyet", s "ott legyek, ahol akarok" jelszóval "csak úgy" elutazott Limából Bostonba vagy onnan Limába!
Még országon belül is nehézkes volt az utazás, nemhogy "külföldre"!

Sergio addig egyértelműen nem mozdulhatott, míg el nem végzi az orvosi egyetemet, a tanulmányaira kellett koncentrálnia, s ugyebár az anyagi lehetőségek is korlátozottak voltak, az utazás sok pénzbe került.

SPOILER!!! Egyébként Sergio hamarosan hazalátogat a családjával együtt!!! SPOILER VÉGE!!!

Természetes, hogy a külföldön való tanulás mögött az is megbújik, hogy a készítők mondhatni "kiírták" őt a sorozatból, de abban egyébként semmi rendkívüli nincs, hogy bármennyire szereti is az édesanyját, nem jár haza havonta látogatóba!

OFF! Ha belegondolsz, pont a 19. század második felében, s még a 20. században is - sok-sok ezer ember ment "szerencsét próbálni" az "Újvilágba" vagy más külföldi országba, majd - amennyiben nem szándékozott hazatérni - amikor már megteremtette a kellő anyagi hátteret, hajójegyet küldött a családjának, hogy követni tudják őt. Pl. még a Titanicon is sok ilyen család utazott.
Arra legtöbbször nem volt pénz, hogy a drága hajójegy miatt már eleve az egész család kiutazzon.

Nekem is volt rokonom, aki kiment Amerikába pénzt keresni, de ő egy percig sem gondolt maradásra, amit keresett, azt itthon szerette volna befektetni.
Sajnos a történelem közbeszólt, és ez nem valósult meg maradéktalanul, de ez legkevésbé sem az ő hibája. OFF!
napraforgó 2019 aug. 14. - 15:31:17
(2593/2794)
Én szeretem a gyógyteákat, szoktam is főzni rendszeresen. De, mint minden tea az legfeljebb aznap jó, utáéna megromlik. Itt meg Modesta főzött egy üvegnyi "gyógyteát" és abból naponta csak egy-két kanálnyit kellett fogyasztani. A többit meg félretették, és nem romlott meg. Biztos, hogy az nem tea volt, hanem valami gyógyfüves oldat, elixir, valami alkoholban oldott gyógycseppek. Nem jut eszembe, hogy minek is kellene nevezni, de hogy nem tea, az biztos.
miértis 2019 aug. 14. - 15:29:01 Előzmény factsmatter
(2592/2794)
Érdekes megközelítésből látod a helyzetet. Én sokkal igényesebb írást és forgatást vártam volna a történettől. Sokszor éreztem úgy - és ezért részeket ki is hagytam bevallom - hogy kissé bugyuta lett és semmitmondó... Az alap mondanivaló, amiért tulajdonképp belefogtam, az az, hogy van, igenis van az igaz szerelem, ami két embert összeköt amíg csak élnek. De..!! Már a sorozat elején világossá kellett volna hogy vájon Mirtának, hogy neki ennél a férfinél semmi de semmi keresnivalója nincs, amikor egy italra akarta meghívni valami vacsorán, és úgy elhajtotta Gustavo, olyan elementáris gorombasággal, hogy az példaértékű lenne még a mai világban is. Aztán, amikor besétált a szobájába, levette magáról a köpenyt és felszólította, hogy szeretkezzen vele, és még durvábban kiutasította a szobájából. ezek után kissé értelmezhetetlen a további szál. Dehát legyen így, akkor viszont azt nem értem - és tényleg nem értem - hogy Gustavo vajon a logikus gondolkodásmódot is elveszíthette a betegsége miatt -(akkor hogy tud pld. dolgozni..) kicsit az az érzésem, hogy a nézőkről úgy gondolták, jó lesz az így is. És jó lett.
Csalarozsika 2019 aug. 14. - 15:14:59 Előzmény ccaty
(2591/2794)
Szia!

Kezdem azt hinni, hogy Modesta - fóbiád van, mert állandóan visszatérő elem a hozzászólásaidban az, hogy Modestát csepülöd!

Modesta az édesanyja halála óta támasza Lucecitának, a lányaként tekint rá, s Lucecita mindig számíthatott rá a bajban.

A Sergioval tervezett esküvő kapcsán ő volt a legkevésbé hibás, mégis azzal kapcsolatban is folyamatosan "ráveszed a vizet"!
Sergio, Graciela, Angelina...Ők talán ártatlan bárányok a dologban?

A levél - ügyben valóban hibázott, de alapjában véve a jó szándék vezérelte, s az vesse rá az első követ, aki soha nem követett el hibát életében!

A gyógytea pedig...Komolyan mondom, megáll az ember esze!
Való igaz, hogy Mirtának jó lehetőség volt arra, hogy végrehajtsa az újabb aljasságát, de ha nem a gyógyteába, akkor másba tette volna bele a mérget!
Mindenképpen meg akart szabadulni a "vetélytársától"!
A tettét előre eltervezte, s gyógyteával vagy anélkül, de végrehajtotta volna!
10/10
factsmatter 2019 aug. 14. - 14:04:52 10/10
(2590/2794)
Olvasom a legutóbbi hozzászólásokat, és már megint az az érzésem, hogy nem ugyanazt a sorozatot nézzük. Olyanokért tesztek szemrehányást vagy az íróknak vagy a karaktereknek, amik vagy irreálisak, vagy amik nélkül nem működne a történet.
- Modesta ne szóljon bele Luci életébe? Ő, aki a támasza volt az anyja elvesztése után? Akinek a házába mindig mehetett, ha elszökött vagy visszaszökött? Még a lánya is ott született Modesta házában. Oké, volt egy szerencsétlen lépése a Gustávónak írt levéllel, de az is a túlzott szeretetből és féltésből adódott. Ezek olyan egyszerű emberi dolgok, szerintem mindannyian így működünk. Nem vagyunk szuperhősök és nem vagyunk jövőbelátók.
- Modesta jellemhibája, hogy nem él a fiával? Vagy hogy hétvégenként nem ül hajóra, és nem utazik el Limából Bostonba (USA) hogy lássa az unokáját?
- Enrique a vadidegen? Gustavónak az egyetlen bizalmasa, az utóbbi időben már mindent kitárgyalt vele...
- Igen, várható volt, hogy a gyógyteának fontos szerepe lesz, és jól a szánkba is rágták az írók. Az íze már a Gustavo-féle csók előtt is borzalmas volt, de Luci elfogadta, hogy a napi kettő helyett napi egyszer azért még iszik. Így adódott lehetőség még mindig a mérgezésre, igen...
Luna34 2019 aug. 14. - 11:52:11 Előzmény miértis
(2589/2794)
persze. csak én ebben nem találom Modestát hibásnak. igen, ezt is amúgy Mirta miatt találták ki. hiszen ezzel tudta most így megvalósítani a mérgezést.
miértis 2019 aug. 14. - 11:39:40 Előzmény Luna34
(2588/2794)
gyógytea "felvezetése" hosszú epizódokon át a történet szerves része, magyarul az írók "kitalációja' a végkifejletre...( Ami - lássuk be - szintén "nem lett jól megcsinálva" - pld. , amikor Gustavo szólt Lucecitának a csók után, hogy fura ízt érzett.... és ugyebár Lucecita csak ezért nem akar inni belőle többet, hisz a csókot is azonnal abbahagyta...((((
Luna34 2019 aug. 14. - 11:25:35 Előzmény ccaty
(2587/2794)
ezt nem értem. a gyógytea jót tett Lucecitának. megjött az étvágya. jó hogy nem már azért is ő a hibás, mert Mirta ezt használta ki a márgezáshez. ha nem lett volna a gyógytea akkor mást talál ki.
miértis 2019 aug. 14. - 11:23:28 Előzmény ccaty
(2586/2794)
míg pont azt látjuk, hogy egy vadidegen ember (Enrique) szól bele Gustavo életébe, és gyakorlatilag terelgeti az igazság felé... szóval a régi mondás beigazolódik: nincs igazság... Modesta karakterével nemcsak ez a gond, hanem az is, hogy bár a fia "királynőm"-nek szólította, mégis simán elvan a tudattal, hogy távol él tőle, sőt, unokáját sem látta még. Itt úgy látszik az írókat nem az érdekelte, hogy a karakterekről milyen vélemény alakul ki, hanem az, hogy kit hogyan tudnak felhasználni a sztorihoz.. (ami, ugyebár, szintén több sebből vérzett, de ezt már sokan kitárgyalták itt...)
10/10
ccaty 2019 aug. 14. - 09:03:27 10/10
(2585/2794)
Most már csak Modestát kellene rávezetni, hogy ne foglalkozzék Luci és annak családjának életével. Végzetes hibákat követett el, mind az esküvő dolgában, mind az önkényes levelezgetésével és végül az étvágygerjesztő kotyvalék Luciba való beleerőszakolásával.


Tanulság, hogy a legnagyobb jóindulat sem hatalmazhat fel senkit sem arra, hogy mások életébe beleavatkozzék...
malvinkicska 2019 aug. 14. - 07:31:32 Előzmény Csalarozsika
(2584/2794)
Valóban lassan érünk messzire, úgy érünk a végére, lelepleződnek a sátánok éppen ideje kiszemétkedték magukat rendesen. Gustavo kezd meg világosodni a hályog lehull a szeméről, most már látja kiben hit eddig. Gutierrez jól sarokba szorította a sarlatánt, nem köpte nem nyelte a kérdéseket. az a szemét Mirta kezdte magyarázni a nagy vétkét de ezt még Ofélia és G sem vették be. Az is jó nem engedték el Oféliát hiszen ő a másik szemét a sztoriba. A kislány kezd jobban lenni. azt figyeltem az este Lucecita nagyon jól alakította az anya szerepet az este is olyan át éléssel volt a kis Marita felé, és nekem valahogy jóság sugárzik róla, Mirtával ellentétben azt még nézni is rossz ahogy bele éli magát ebben a nagy szemétségben, szinte kifordul önmagából.
Csalarozsika 2019 aug. 14. - 04:32:29
(2583/2794)
Lassan minden a helyére kerül...
Mirtha annyira öntelt volt és magabiztos, azt hitte, még ezt is megúszhatja lebukás nélkül, de tévedett!
S ha egy üzlet beindul, akkor nincs megállás...
Fenyegetőzés ide vagy oda, szépen lassan Ofélia is kihátrált mögüle!
Ő is gonosz teremtés, de úgy tűnik, ez már neki is sok volt!
Már az olló - ügynél is kifejezte a nemtetszését, de itt végképp betelt a pohár!
Készséggel "útba igazította" Gustavoékat, amikor Mirtát keresték, holott jól tudta, hogy ezáltal a "kisasszony" mindenképpen lelepleződik!

A "sarlatán rokon" gyávább a nyúlnál, hisz a legutóbbi megfutamodása után alig mert odamerészkedni a házba!
Dr. Gutiérrez őt is sarokba szorította, úgyhogy vége a "doktorságnak"!
Helyette mehet hűsölni!

Mirtha magyarázkodása annyira átlátszó volt, hogy még Gustavot sem tudta meggyőzni, pedig ő eddig mindig a legjobbat feltételezte róla!
De: Most már az ő szeméről is lehullt a hályog, többé már őt sem tudja megtéveszteni, pedig jó ideig az orránál fogva vezette!
Végre, ezt is megértük!

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kutyaszorítóba került Mirtha Oféliát is végérvényesen maga ellen fordította.
Jó, hogy Modestáék nem hagyták elmenekülni a házból, szükség lesz a vallomására a "kisasszony" ellen!

Szerencsére Marita jobban van, a bűnösöket sikerült lefülelni, s végre Gustavo is rájött arra, hogy Mirta gonosz teremtés!
Pedig még a töredékét sem tudja a sok aljasságnak, amit elkövetett, s ami ezután szépen napvilágra kerül majd!
Csalarozsika 2019 aug. 14. - 04:04:15 Előzmény factsmatter
(2582/2794)
Valóban megmosolyogtató volt a jelenet!
Ahogyan Enrique alakítása is!
Én is kedvelem, mert tényleg jól játszik, üde színfolt a sorozatban! :-))
Ugyanakkor neki is helyén van az esze, rögtön rájött Mirta újabb gaztettére, s emellett nagyon jó megállapításai vannak:

A legutóbbi részben így szólt Gustavohoz: Mirta ... "Itt csak egy embert tud felültetni! Csak magát!"
Milyen igaz! Legalábbis eddig az volt!

Gustavot kivéve mindenki tisztában volt Mirta aljas tetteivel!
Szerencsére most már ő is látja, hogy Mirta nem az, akinek mondja magát!
Szomorú, hogy egy ilyen horderejű dolog kellett ehhez a felismeréshez!
10/10
factsmatter 2019 aug. 13. - 23:55:40 10/10
(2581/2794)
Tudom, hogy ott lóg a tragédia a levegőben, a gyerek kómában... de a mai rész első jelenetén nem tudtam nem nevetni... ahogy az a két pasi ott ült, és tökéletes összhangban szenvedett, hát vicces volt. Enrique teljesen átlényegült Gustavóvá. Na jó, utána visszatalált önmagához, és olyan pofákat vágott, hogy azon is nevetni kellett... jó karakter és a színész is szuper.
Csalarozsika 2019 aug. 13. - 20:22:15 Előzmény factsmatter
(2580/2794)
Köszönöm, de nem értem, miért. :-)

Ez nekem is megütötte a fülemet!
Lehet, hogy már csak néhány epizód van hátra, de ez még nem jelenti azt, hogy lankadnia kellene a figyelemnek! :-)
Csalarozsika 2019 aug. 13. - 20:18:25 Előzmény miértis
(2579/2794)
Nagyon szívesen! :-)
10/10
factsmatter 2019 aug. 13. - 19:50:33 10/10 Előzmény Csalarozsika
(2578/2794)
Csodállak, de tényleg!

Egyébként a tegnapi rész fordítása teljesen elrontotta azt a részt, amikor Gutierez doktor azt mondja, hogy "Lucecita mint anya", mert magyarul az szerepelt, hogy "olyan mintha az anyja lenne". És Gustavo meg azt cáfolta, ami el sem hangzott... elég bénán jött ki.
miértis 2019 aug. 13. - 19:44:09 Előzmény Csalarozsika
(2577/2794)
köszönöm !
Csalarozsika 2019 aug. 13. - 19:33:20 Előzmény napraforgó
(2576/2794)
Hidd el, azzal többet használt, hogy azonnal ment az injekcióért!
A doktor pedig már a tünetekből is sejthette, de a pohár tartalmát megszagolva pláne, hogy milyen méreggel áll szemben!
A gyomormosás önmagában nem elég, mert ami közben felszívódott, azt már nem tudják eltávolítani.
Jelen esetben az időfaktornak kulcsszerepe van!
Minél előbb be kellett adni az injekciót!

Gustavo kivételével mindenki tudja, hogy Lucecita Marita édesanyja, úgyhogy szerintem senki nem ütközött meg rajta, hogy megkérte Gustavot, ő menjen el az injekcióért!
Lucecita immár cseléd is, meg nem is, hisz Gustavo felvállalta a szerelmüket, úgyhogy már csak ezért is teljesítette Lucecita kérését.
Csalarozsika 2019 aug. 13. - 19:15:49 Előzmény miértis
(2575/2794)
Mirta magyar hangja: Kocsis Mariann. :-)
Valóban jól szinkronizálja, még ellenszenvesebbé teszi az egyébként is ellenszenves perszónát!