Téma: Ma Reggel

1/10
ondok 2010 márc. 20. - 13:41:41 1/10
(772/8852)
Örömmel üdvözöllek azok táborában ,akiknek a tények is számítanak valamit.nem semmi manapság:)
7/10
idlosza 2010 márc. 20. - 13:40:27 7/10
(771/8852)
Ha utánajártál volna láthattad volna, hogy nem tévedtem.
Szerencsére rendelkezem egy Bakos féle szótárral,ismerem azokat a könyveket,amelyek néhány évtizeddel ezelõtt használatosak voltak és sokan azóta is használják.Így megnéztem azt is, hátha kgyuri onnan vette. De az nem jelenti, hogy az az egyetlen megoldása,etimológiailag ez a magyarban használ szó bizony épp úgy ered(het)a e Lösung-megoldás fõnévbõl. Láthatólag már megint csak kötekedsz, de nem jártál utána.
Az pedig evidens, mivel az Orbán beszéd leirata olvasható a Fidesz.hu-n, hogy nem jelképekben beszélt,az butaság.
Másrészt március 15.-i megemlékezés volt,nonszensz ez a kampány: "Mondja meg, hogy mit tenne!Másról se beszéljen csak arról.Unalmas már ez a komcsi stílusú Orbán fóbiázás.
1/10
ondok 2010 márc. 20. - 13:36:07 1/10
(770/8852)
Orbánt azért nem hagyhatjuk ,mert ha szerinted egy beszéd nem tartalmaz konkrétumot ,akkor elsõsorban az õ beszédeit kéne kritizálnod ,nade láss csodát azok tetszenek neked:DD
1/10
ondok 2010 márc. 20. - 13:34:31 1/10
(769/8852)
Hát akármirõl is beszéltél kb annyira igaz ,minthogy a"falvakat tönkretették".Ugyanis én járok falvakban ,és soha annyi új építkezés ,új családi házat nem láttam születni mint az elmúlt években.Pl a bajai fideszes polgármester is elbüszkélkedett ,hogy hány milliárdos beruházásokat végeztek az elmúlt évben ,igaz sietve hozzátette ,hogy bezzeg a kormány az csúnya volt ,pontosan úgy ,ahogy a Rákosi alatt kellett szidni Uncle Sam bácsit.
oldjakuza_1970 2010 márc. 20. - 13:26:18
(768/8852)
hát nem volt konkrétum, leginkább azért mert hazugság.
a falukat inkább tönkretették, ellehetetlenítették. Postákat, óvodákat szüntetve meg, megnehezítve a vasúti közlekedést.
de nem akarok veled vitatkozni, mert olyanok vagytok mint Vitrol a Harry Potter-ben.
Mondtok valamit, egy apróságot, ami akár még igaz is lehet, abból, meg aztán ki tudja mit hoztok ki.

tényként mondtok ki hazugságokat, aztán közlitek, hogy igazatok van. hogy miért, hát azért, mert. (mint Besenyõ Pista bácsi..)
remélem kb. annyira lesz sikeres GYF. beszéde, mint Szarumáné a Gyûrûk urában. (olyan is volt, mézes-mázos, de hazug.)
És hagyjuk már Orbánt, én nem róla beszéltem.
offtopic
pozsizsuzsi 2010 márc. 20. - 13:24:04
(767/8852)
Mekkora? Akkora. Lösung - Losung - lózung kérdésben.
Vannak tények, és ez nem hõzöngés kérdése.
7/10
idlosza 2010 márc. 20. - 12:32:24 7/10
(766/8852)
Mekkora?
Te ha közbe szólsz,akkor az legfeljebb beszólás irányomban. Errõl egy Weöres Sándor versike jut eszembe.
A hõzöngésen kívül érdemi vélemény formálásod még nem nagyon volt!
7/10
idlosza 2010 márc. 20. - 12:28:41 7/10
(765/8852)
Uniós források nélkül is ment volna?
offtopic
pozsizsuzsi 2010 márc. 20. - 12:27:54
(764/8852)
Nem tudom, miért nem vonulsz legalább bölcs(ebb)en vissza egy ekkora baki után.
7/10
idlosza 2010 márc. 20. - 12:25:22 7/10
(763/8852)
Persze frédi60, te vagy kõkorszaki SZAKI.
1/10
ondok 2010 márc. 20. - 11:50:08 1/10
(762/8852)
Hát ha szerinted a beszédében nem volt semmi konkrétum ,akkor nyilván az sem konkrét ,hogy minden faluban épült valami új stb stb . nyilván az Orbán beszéd meg tele volt konkrétumokkal :DD.Akkor tényleg téged a sebeit felmutató Krisztus sem tudna meggyõzni .
1/10
ondok 2010 márc. 20. - 11:46:07 1/10
(761/8852)
Szivembõl írtál ,és akkor talán elárulhatnád ,hogy a rengeteg lehetõség közül miért éppen a stiches árpádsávost kellett választani .Biztos azért ,hogy ne háborgassanak fájó sebeket a hozzátartozókban ,nemdebár?
offtopic
Moldávia bánata 2010 márc. 20. - 10:45:54 Előzmény idlosza
(760/8852)
Ez most mi? Valami kihelyzett irodalomóra?
offtopic
filiszteus 2010 márc. 20. - 09:58:37
(759/8852)
Na errõl van szó! Kussoljunk és szégyelljük magunkat mert a nagypapa nem gyilkolta meg Szálasit, a nagymama pedig nem bújtatott elég zsidót. Bár nem mondta ki szó szerint, de errõl szólt széphajú Wiesel bácsi látogatása is. Bár Balogh Zoltán beszédében hason csúszott elõtte a magyarok nevében, azért mégis megkapta a ledorongolást. Bûnös nemzet!
1/10
offtopic
fredi60 2010 márc. 20. - 09:21:07 1/10
(758/8852)
"ügyes szónok, aki szavaival tud tömegeket hiszterizálni. Ezt nem tekintem pozitívumnak. Egy nagy, üres lufi volt az egész, semmi olyan konkrétummal, amit meg lehetne fogni, és támaszkodni rá."

Egy kalap alatt sikerült az Orbán-beszédet is értékelned.
Bár a tegnapi beszédben volt több konkrétum is azért!
1/10
offtopic
fredi60 2010 márc. 20. - 09:18:53 1/10
(757/8852)
Attól, hogy állítólag jó vagy németbõl, még kézbe veheted a szótárt. És keresd meg benne a Losung-ot. :D
Az etimológiát pedig bízd inkább a szakemberekre.
7/10
idlosza 2010 márc. 20. - 07:31:36 7/10
(756/8852)
Az elsõ fele sem az ország értékelésérõl szólt, a címadó témához nem sok köze volt. Viszont szokás szerint sok Orbán leértékelés volt benne. Számadat kevés, természetesen az is az Orbán-kormány sokkal bûnösebb mivoltát volt hivatott igazolni.(Aszem pont meszag háborgott itt a fórumon, hogy az 'Õszödi beszéd' már milyen régen volt, de ilyenkor sosem teszi.)
Nem országértékelõ volt, hanem saját táborában saját pozícióját erõsítõ beszéd. (pl. az egész országot felbolygató, egymás nyakán tolongó korrupciós ügyek nem fértek bele egy szó erejéig sem az ország értékelésébe.)
7/10
idlosza 2010 márc. 20. - 07:17:46 7/10
(755/8852)
Tiltakoztál már az Árpádsávos zászló parlamenti jelenléte ellen is?? A címerekben való megjelenése ellen is?
Azoknak, akik egy -eyg nemzeti ünnepen magukkal vitték az Árpásávos zászlót, jelentõs részükben semmi közük nem volt a nácikhoz. A zászlónak sem bûne. Csak úgy, mint ahogyan a ti táborotok sem homogén, sõt az öregek között sok olyan van, akik olyan közösséget vállaltak a nép nyomorító kommunizmussal ( akár személyes bûnük is van, viszont rendelkeznek szavazójoggal), amelyet ma már nem vállalhat fel a baloldal.Mégsem taszítja ki sorai közül. Mégsem követi meg a kommunizmus áldozatait. Fõ bûne a baloldalnak, hogy fejlett kritikai érzéke az önkritikáig igen sekélyesen jut el, politikája megosztó.
Tiltakoztál már azok ellen, akik a kommunizmust dicsõítik és az MSZP sorait erõsítik??
7/10
idlosza 2010 márc. 20. - 06:42:57 7/10
(754/8852)
Annyival egészíteném ki, hogy most megnéztem a Bakos Ferenc féle Idegen szavak és kif..., ahol valóban az általad említett: fizetés, bevétel, felirat, jelszó található. A e Losung pedig jelszót jelent. Ez IS ( etimológiailag is!) megoldása a 'lózung' szónak.
Abban a formában, ahogyan azt ti azt használtátok ezek szerint csak jelszó értelmezésben értettétek, mert 'fizetés, bevétel, felirat' meglehetõsen sután veszi ki magát az említett mondatokban.
Az is teljesen természetes, hogy Orbán Viktor Lõsung-okról beszél. :)
Bár sosem értettem azokat, akik azért használnak idegen eredetû szavakat,amelyek egy pontos fogalmazású magyar szóval helyettesíthetõ.?
oldjakuza_1970 2010 márc. 20. - 06:29:37
(753/8852)
én az utolsó 20 percet hallottam, tehát csak errõl nyilatkozom. Jó beszéd volt, egy jól megírt, szöveg, amire lehet két mondatonkét tapsolni.
Pl:"szeretlek benneteket...", "köszönöm, hogy kitartottatok mellettünk..."

ügyes szónok, aki szavaival tud tömegeket hiszterizálni. Ezt nem tekintem pozitívumnak. Egy nagy, üres lufi volt az egész, semmi olyan konkrétummal, amit meg lehetne fogni, és támaszkodni rá.

úgy beszélt, mintha az elmúlt 8 évben õk lettek volna ellenzékben, és valaki más kormányon. Szinte könyörgött, hogy támogassák Mesterházy-t. Azt mondta, hogy tévedett, mert nem ismerte fel a támogatás hiányát, hogy nem áll mellettük az ország. Azt mondta, hogy nincs olyan falu, ahol nem épült valami. Üres, semmitmondó, hatásvadász szöveg.
És õ maga vallotta be annak idején, hogy "végighazudtuk az elmúlt 4 évet, és közben nem csináltunk semmit..."
Azt mondta ki, amivel az ellenzék vádolta a kormányt, tehát elismerte az ellenzék igazát, azzal, hogy BEVALLOTTAN NEM CSINÁLTAK SEMMIT.

akkor mirõl beszélünk????