Téma: Ma Reggel

offtopic
kagylóhéj 2010 ápr. 06. - 22:26:22
(1292/8852)
"az apa pl. vmilyen csempész társaság nyomára bukkant, ahol a tét olyan nagy volt, hogy belefért a kislány halála"
Ebbõl egy kukkot se értek. Az sokkal életszerûbb, hogy míg az asszony külföldön van, a férje frissen tartja a kapcsolatát a fekete hajú nõismerõsével (persze jó mélyen beleragadva a sárba).
Azt hittem, valami olyasmi sül ki belõle, hogy az a nõ meg az apa együtt eltették láb alól a kislányt, hogy ne buktassa le õket.
De mi az ötlet a csempészekkel? Kicsempészték a vért vagy mi?
7/10
idlosza 2010 ápr. 06. - 22:12:13 7/10
(1291/8852)
Ez is érdekes, meg az is, hogy pl.Zepter és hasonló cégek ügynökei 80-90 éveseknek adnak el kütyüket és a bank ad nekik hitelt!
7/10
idlosza 2010 ápr. 06. - 21:29:19 7/10
(1290/8852)
Ismét Steve Martin típussú humorok jutnak eszembe. Az apa tehát többször szíven szúrja magát, majd megvágja az ereit a karján és a lábszárát,majd a nyaki ereit is elvágja. S mivel precíz, építész ember a motoros fûrészt leállítja és a talpára teszi, hogy az nehogy tönkre menjen vagy valakiben kárt okozzon? Teljesen logikus.
7/10
idlosza 2010 ápr. 06. - 21:23:05 7/10
(1289/8852)
Az apa egy környékbeli vadásztársaságnál dolgozott. A gyilkosság napján az anya külföldön volt a fiukkal tanárként, az apa pedig frissen tartotta a kapcsolatát nõismerõsével,akinek akkor még hosszú fekete haja volt. A kislány aznap kapott életében elõször lakáskulcsot és reggel írt az apjának- konyhában megtalált cédulalevél tanúsága szerint-, hogy este 17.15-re menjen érte az iskola elé( ezek szerint apa akkor sem volt mellette). De apja nem ment érte, azt vallott azért, mert egy tárgyalást követõen az ügyfeleknek meg kellett mutatnia a terepet, ám a kocsival olyan erõsen beleragadtak a sárba, hogy onnan csak este kilenc elõtt tudták a kocsit kiszabadítani( állítását nem ellenõrizte soha senki).
B.B. azt írta, hogy nem valószínû, h. valaki vizsgálta volna és kizárta volna azt a lehetõséget, hogy az apa pl. vmilyen csempész társaság nyomára bukkant, ahol a tét olyan nagy volt, hogy belefért a kislány halála . Az indítékra egyáltalán nem derítettek fényt. A rendõrség nyomozása pedig olyan gyötrelmesen hiba-dús,s olyan erõsen kihegyezõdött késõbb T.G.-ra, hogy akár még az sem kizárható, hogy talán egy vadászat kedvelõ rendõr sugallta ezt a nyomozati irányt.
offtopic
kagylóhéj 2010 ápr. 06. - 21:07:00
(1288/8852)
Errõl csak azt írták, hogy ha elejtette, akkor azon törésnek, repedésnek kellene lennie; meg hogy a fûrész nyele nem volt véres, sem a berántókar, ami lehetetlen lett volna, ha elõtte elvágja az ereit; meg hogy a rendõrségtõl az szivárgott ki, hogy a motorfûrész, az apa mellé, a fejétõl nagyjából 2 méterre volt, a talpára letéve, leállítva (mûködtetõ gomb stop állásba állítva). De ez így volt már a Blikkben másnap megjelent rajzon is, szóval ez merész kiszivárogtatás...
NetRobot 2.0 2010 ápr. 06. - 21:04:04
(1287/8852)
http://nyilasi.tozsdeforum.hu/

"a lényeg, hogy

a magyarországi bankok a felelõtlenségük okozta titkolt veszteségeiket uzsorázással próbálják kompenzálni.

Tehát egyrészrõl a magyar és régiós bankok (különösen az OTP) nem vallják be, hogy mekkora a valós és várható hitelezési veszteségük, másrészt

a bankok a svájci frank alapú hitelek törlesztõrészleteit inkorrekt uzsorás módon egyoldalúan az indokolt duplájára emelték,

és egységes politikai támogatással paraziták módjára szipolyozzák ki a magyar lakosságot veszteségeik kompenzálása érdekében

a magyarországi bankok évekig a 3% körüli kamatlábú svájci frankot adták tovább 6-8% körüli kamatokkal a svájci frank alapú hitelfelvevõknek. Vagyis a kihelyezett hiteleken a bankok 3-5%pont kamatmarzsot kaszíroztak. (Mindeközben a magyar bankok a világ legjövedelmezõbb, legnagyobb haszonkulcsú bankjai voltak 2-4% körüli ROA és 20-40% körüli ROE tõkemegtérülési mutatóikkal.) Ezek után a globális válság begyûrûzésének alibijával a magyarországi bankok brutálisan megemelték a svájci frank alapú hitelkonstrukcióik kamatlábát, miközben a svájci jegybank gyakorlatilag nullára csökkentette a pénzpiacon a svájci frank hitelek kamatlábát, és mindenki zsebébe korlátlanul tömködi a 0%-os jegybanki frankhiteleket. Vagyis ahelyett, hogy a magyar bankok a pénzpiaci helyzetet korrektul követve 3%(ponttal) csökkentették volna a svájci frank alapú hiteleik kamatlábát, totálisan ellentmondó, felháborító, és indokolatlanul kizsegerelõ módón még meg is emelték 3%-kal az általuk alakalmazott svájci frank kamatlábakat. Ismétlem, mert ez a +/- 3% nem véletlenel elõjeltévesztés: a magyarországi bankok 3%-os kamatcsökkentés helyett uzsorás módon 3%-kal emelték a hitelkamatokat. És mostmár a korábbi 3-5%pontnyi kamatmarzs helyett dupla és tripla annyi hasznot nyúznak le az ügyfeleikrõl: 8-9%pontot.

MIT JELENT A KAMATLÁBVÁLTOZÁS A HAVI TÖRLESZTÕRÉSZLETEKBEN?

1%pontnyi kamatlábváltozás a hitelek havi törlesztõrészleteiben 5-10%-os változást eredményez a futamidõ függvényében. Vagyis a kb 3%pontos pénzpiaci kamatlábcsökkenés miatt a svájci frank alapú hitelek törlesztõ részleteinek frankértékének 15-25%-kal kellett volna mérséklõdnie. Ehelyett a csökkentés helyett a magyar bankok uzsorás módon 3%-kal megemelt kamatlábai miatt a törlsztõrészletek frankértéke 15-30%-kal emelkedett. A kettõ közti különbség pedig óriási, hiszen ahelyett, hogy egy havi 1000 frankos törlesztés indokoltan 850-750 frankra csökkent volna, indokolatlanul 1150-1300 frankra emelkedett. Vagyis a havi törlesztõrészletek frankban számolt korrekt értékének kb másfélszeresét, hosszú futamidõ esetében pedig szinte dupláját zsigerelik ki a magyarországi bankok a svájci frank hiteleseikbõl.

Mindezeken felül természetesen a svájci frank és a forint árfolyamáról még nem is beszéltünk. Az a fentiektõl teljesen független, második faktor. Azzal még mindenki szorozgathatja a frankban számolt havi törlesztõrészleteket...

Ez az uzsorakamat állapot lényegéban a Bankszövetség hivatalos adataiból is világosan látszik: A korábbi évek 2-3% -os kamatmarzsa triplázódott 6-9%-ra, tehát a bankok kamatnyeresége háromszorozódott a deviza alapú hiteleken. "
offtopic
kagylóhéj 2010 ápr. 06. - 20:51:46
(1286/8852)
Egy idõ után a gép veszélyes linknek minõsítette és nem engedte lapozni, úgyhogy errõl nem tudok. Csak azt,hogy az apa nem ment haza, mert épp.....egyéb dolga akadt, amit azzal indokolt, hogy beragadt a kocsija a sárba. Meg hogy azt vallotta, a gyerekre az elõszobában talált rá; meg hogy nem volt vérnyom a mosdón, bár azt vallotta, hogy lemosta a kezét. És hogy a kislány combján talált hajszál származhatott egy nõtõl is. De ez nekem nem állt össze. B.B. az apát gyanúsítja? De miért? Írd már le, mirõl maradtam le....És különben az apa valami fõrendõr vagy politikus, hogy megérte elterelni róla a gyanút?
7/10
idlosza 2010 ápr. 06. - 20:34:09 7/10
(1285/8852)
"A kislány úgy halt meg, hogy fültõl fülig elvágták a torkát és teljesen kivéreztették. A vérnek hûlt helye, alig találtak egy keveset, a nagy része egyszerûen eltûnt "
Akkor félreértettelek, azt hittem a 'haszid zsidós rituális kellék típusú fantáziákra' utaltál.
Viszont, amit Balaton Balázs ír (hogy a kislány apja belenyúlt valamibe esetleg)az elég rendesen állhat a lábán.
A SienNet ügy pedig egy nem 'felülrõl induló' kezdeményezés, hanem egy fantázia dús szélhámos 2. országos próbálkozása ( gyaníthatóan nem tért jó útra )
offtopic
kagylóhéj 2010 ápr. 06. - 19:56:26
(1284/8852)
Miben nincs igazság? Nem értem. Csak a rendõrség által talált tényállást (hogy ez milyen szép szó) írtam le.
A Sciennetrõl nem tudok semmit. Általában nem érdekelnek bûnügyek, és gõzöm sincs, mirõl van abban az esetben szó.
7/10
idlosza 2010 ápr. 06. - 19:29:39 7/10
(1283/8852)
Valóban nem emlékszem egyébként,h. láttam volna olyan képet, ahol kés vagy balta lett volna, de igazából, ha rajtam múlik a láncfûrész képe se került volna semmilyen sajtóanyagba....
Igazából ez egy olyan zavaros ügy, szinte már csodálkozom azon, hogy olyat nem írtak még,hogy a láncfûrészben maradt üzemanyag és gondosan kikapcsolt állapotban találták meg.
7/10
idlosza 2010 ápr. 06. - 19:16:44 7/10
(1282/8852)
igen én is olvastam erre vonatkozólag különféle fikciókat( s fontos, hogy ebben a történetben feltételezhetõen nics több igazság), amelyek azért felvetnek némi felelõsséget a terjesztõi oldalról.

Más. Lenne egy kérdésem, ha tudod.Vajon mi volt reggel a a ScienNet ügyben. Szreintem azért itt is kimutatható, hogy erkölcs és jog manapság nem feltétlen járnak kéz a kézben (Washington v. NY-i bejegyzés v. elérhetõség,székhely).
offtopic
kagylóhéj 2010 ápr. 06. - 18:27:28 Előzmény idlosza
(1281/8852)
A leginkább hátborzongató szerintem ez: "a nyakát szembõl, orrát-száját befogva egy mélyre hatoló metszéssel elvágta. A nyakmetszés ellenére a halott körül csak kis kiterjedésû, mintegy félméteres vértócsa keletkezett. A kés, amivel elvágta a kislány torkát, sohasem került elõ."
A kislány úgy halt meg, hogy fültõl fülig elvágták a torkát és teljesen kivéreztették. A vérnek hûlt helye, alig találtak egy keveset, a nagy része egyszerûen eltûnt (luminos eljárással sem találtak vérnyomokat)...semmi más nem hiányzott, csak a vér. Se nemi erõszak, se rablás - csak a vér....azt elvitte valaki, aki pont azért jött. Ki volt az, tán Drakula a mesébõl?
Mit tagadott le a rendõrség ilyen kegyetlenül?

Apropó: a tényõi estben baltát emlegettek gyilkos fegyverként. Csak éppen a baltát sehol se mutatták! A felvételeken csak a kés és a láncfûrész látható, balta nem: http://kepek.origo.hu/galleriesdisplay/gdisplay?xml=/1003/N_gye201031693526/gallery.xml&rovat=itthon
Ez azért mégiscsak különös, nem?
Mi van, ha itt is inkább elvágták a kislányok torkát, és nem baltával csapták fejbe õket?
Végül is a szomszéd megyében történt. És fura, hogy pont a gyerekszoba ablaka lett betörve.
7/10
idlosza 2010 ápr. 06. - 17:31:23 7/10 Előzmény kagylóhéj
(1280/8852)
Olvasom a Balaton Balázs (Tánczos)írását. Nagyon nyomasztó, hogy milyen világban élünk. Elképesztõ, hogy a Vas Megyei bíróság figyelmen kívül hagyta a Legfelsõbb Bíróság szakmai alapú ítélet megsemmisítését és szóról szóra ugyanazt (az LB által visszadobott) az ítéletet hozták ismét az ügyben.
Rahel 2010 ápr. 05. - 10:47:48
(1279/8852)
-Aha!
-De most már a koma(asszonnyal), és a többi szereplõvel együtt, bekéne zárni az ovit!!:))
-Aztán aki akar, mondhat egy imát!!:))
offtopic
kagylóhéj 2010 ápr. 05. - 09:48:31
(1278/8852)
1. nem én írtam, 2. mûanyag nyelû partvisunk van, ami nemhogy ötven kilót, de annál sokkal kevesebbet se bír el, igen könnyen törik.
1/10
offtopic
fredi60 2010 ápr. 05. - 09:43:25 1/10
(1277/8852)
"hogy elhiszi, hogy egy partvisnyél elbír egy 50 kilónál nehezebb embert anélkül, hogy eltörne"

Esetleg próbáld ki, ha nem hiszed. Meg fogsz lepõdni.
offtopic
kagylóhéj 2010 ápr. 05. - 08:51:23
(1276/8852)
Én nem szoktam az ilyesmit nyomon követni, de aki igen, az érdekes dolgokról ír:
"A számát sem tudom, hogy hány lakásmaffia áldozattal találkoztam, akik iratokkal támasztották alá, hogy esetükben a lakásmaffia megvette a bírókat. Meghalt Pusoma Dénes, mert a rendõrök, az ügyészek és a munkáját bírói esküjéhez méltóan végzõ bíró "ember"-nek született. Kaisert életfogytiglanra ítélte egy a munkáját Lomnici szerint tökéletesen végzõ "ember"-nek született "bíró". A móri ügy tovább szedi az áldozatait. N. László egy partvisnyelet dugott a rácsok közé a cellájában és arra "felakasztotta" magát. A közvélemény pedig olyan jó hívõ, hogy elhiszi, hogy egy partvisnyél elbír egy 50 kilónál nehezebb embert anélkül, hogy eltörne. És akkor még nem vizsgáltuk meg, hogy hogyan került a cellájába egy partvisnyél!"
offtopic
kagylóhéj 2010 ápr. 05. - 08:21:28
(1275/8852)
offtopic
kagylóhéj 2010 ápr. 05. - 08:00:45
(1274/8852)
Ebbe érdemes beleolvasni. http://www.tanczosdosszie.tvn.hu/frame_user_index.php?user_index=tanczosdosszie&users_group=1&text=html
Ugyanolyan véres (teljes kivéreztetés), ugyanúgy profi munka volt, ugyanúgy kislányok (is) érintettek benne, ugyanúgy kora tavasszal történt, és a rendõrök ugyanúgy hazudnak.
Rahel 2010 ápr. 04. - 22:23:35
(1273/8852)
-elveszítése:na ez nem kell!!:))