Téma: Ma Reggel

1/10
drabál 2011 jan. 12. - 21:43:40 1/10
(1792/8852)
Áruld már el ,hogy miért küldöd el minden üzenetedet priviben is?:D
Annyira nem remekmû,hogy kétszer is olvassam:)
De nem bánom ,akkor én is közszemlére teszem utolsó válaszomat:

"Sajnos valóban az én kormányom is de a hozzád hasonlóak miatt,és nincs messze az idõ ,amikor már Te sem fogsz ezzel büszkélkedni.
A demagógia az pedig a Te szövegedbõl árad ,nomeg a mellébeszélés ugyancsak.
Erre csak egy példa :ki mondta hogy mindenki kapott plusznyugdíjpénzt? Én aztán nem ,de viszont aki kapott annak bizony a cégét is meglopták most ,mert nem arra adta apénzt hogy lenyúlja az állam.Ezt állítottam eleve is .felfogod?
Úgyhogy úgy látom hogy feleleges veled érvelni ,mert vagy tényleg nem tudod felfogni ,vagy nem akarod .mindkét eset reménytelen:)
1/10
drabál 2011 jan. 12. - 21:40:33 1/10
(1791/8852)
Figyelj már! Igenis megválaszthatta hogy melyik magánpénztárhoz akart tartoni,az államit azt nem választhatta,ráadásul az a saját érdeke ellen is lett volna.És ne gyere nekem demokráciával ,mert az nem azt jelenti pl hogy nem kell adót fizetni.Az csak egyszer volt hogy a Fidesz levajazta hogy az emberek arról szavazhattak ,hogy akarnak e vizitdíjat fizetni:) Szégyenére az Alkotmánybíróságnak ,de meg is jutalmazta szépen Biharit a Fidesz mostanság.
feketevipera 2011 jan. 12. - 21:23:54
(1790/8852)
Nem hülye kérdés. Miért lenne demokratikus az, hogy nem választhatod meg, melyik pénztárhoz szeretnél tartozni? Bizonyára rendkívül demokratikus, ha neked szegezik, hogy amennyiben nem leszel tagja egy magánnyugdíjpénztárnak, akkor nem dolgozhatsz. Márpedig a pályakezdõkkel ezt csinálták.
1/10
ariskerase 2011 jan. 12. - 21:21:52 1/10
(1789/8852)
Az én kormányom? Mert te nem Magyarországon élsz? Most akkor külföldrõl írsz vagy külföldi állampolgár, vagy aki itt él? Mert ha Magyarországon élsz magyar állampolgárként, akkor a te kormányod és a joghatósága rád rám és mindenkire kiterjed. Vagy úgy érzed rád nem vonatkoznak a hatályos magyar törvények? Én annak idején Gyurcsányt az ország miniszterelnökének tartottam mert az volt még ha nekem ez nem is tetszett. Vagyis a te kormányod helyett a mi kormányunk a helyes.
„Az emberek saját jólfelfogott érdekükben léptek be, nem a cégeik miatt, úgyhogy én ilyen buta választ nem adtam.” – na ez a demagógia. De olvasd vissza, mit írtál.

„Acégeknek nem jelentett nyereséget hogy plusz pézeket fizettek a dolgozóik után a pénztárba ,az adókedvezmény relatív csak ahhoz képest volt mintha kp ben adták volna oda a dolgozónak.Ugyanúgy mintpl a kafetéria rendszernél.Ezt többnyire csak a jobban menõ cégek engedték meg maguknak és egyáltalán nem a saját elõnyük miatt.” – persze nem a saját elõnyük miatt. Csakhogy az emberek nagy része nem a menõbb cégeknél dolgozik. Ott nincs kafetéria meg plusz nyugdíj kp.

„Vagy megjátszod magad,vagy tényleg mivel nem érdekel kizárólag szurkolói alapon csúsztatod a tényeket.” – a tények mióta csúsztatások.

„Az ugyanis egy k*rva nagy álszent érvelés ,hogy \"aki akar maradhat\" Naná miközben revolvert szorítanak a fejéhez ,hogy amennyiben marad ,akkor az állami jogosultságát elveszti,miközben a cége fizeti utána a horribilis járulékot .” – milyen revorvert? Ha akar bemegy nyilatkozik ennyi? Mi ebben a revolver? Ha a tõzsdén akarja kockáztatni a pénzét szíve joga. De azt ne felejtsük el hogy az állam most is fizet nyugdíjakat és szerinted mibõl? A fán terem a pénz nem? Azt meg ne felejtsük el ha valakit kirúgnak az jogosult munkanélküli vagy álláskeresõ segélyre. Ha pedig igényli akkor tegyen is bele.

„Az állami rendszer ezek után a demográfia ismeretében tuti hogy össze fog omlani csak idõ kérdése:minimum jelentõs reálnyugdíj csökkenés lesz.” – az akkor is összeomlik, ha magánpénztárban van a pénzem. De mi van, ha jön egy tõzsdekrach? Akkor ki fizet? Ja akkor is az állam. Hogy is van ez? Igen meg kell fordítani a demográfiai folyamatot csak ez egy hosszú folyamat és egy olyan koncepcó kellene, ami ciklusokon átível.
Majd Te se sírjál hogy kevés lesz anyugdíjad ,mert szeretett kormányod a hosszas átgondolás és hatástanulmányok után 98-ban hozott stabilizáló döntést a hasára csapva egy perc alatt elkúrta. – a nyúgdíj elárulom már most de 10 évvel ezelõtt sem volt valami huuuuuuu de magas na ez is demagógia. És nem hinném hogy hatalmas összegeket kapnék majd a magánpénztártól.
„Nagyjából ennyi,utánatok a vizözön,még azt is megérheted hogy nem lesz nyugdíjfizetés ,mert nem lesz mibõl.” – nyugdíj lesz most is van volt és hidd el lesz.
És akik ma ezt elfogadják azokat nem is igen érdemes majd sajnálni,csakhogy akkor már rég sehol nem lesz Orbán ,vagy ha lesz ráfogja Gyurcsányra. – A ti, meg a kormányod meg a fideszes propaganda- ezeket hagyjuk már. Vagy ezek a komoly érvek? Bármi van akkor az propaganda és ezzel minden meg van cáfolva?
1/10
drabál 2011 jan. 12. - 21:17:52 1/10
(1788/8852)
"A gazdaság az annyira stabil most, is mint kb. 1 vagy két éve, sõt végre kezd stabilabb lenni."
Más országokban talán igen ,mert aválság szünõben van ,és ha maradt volna Bajnai nálunk is egyre stabilabb lenne,de sajnos kontárék bedöntötték aforintot,ahiteleseket ,abenzin ára acsillagos égban ,holott avilágpiaci olajár nem is jár acsúcs közelében .Az ország nemzetközi renoméja minõsíthetetlen.És pl Kornai János konzervatív beállítottságú világhírû közgazdász ki is mondja ,hogy Magyarország már nem demokrácia ,hanem autokrácia.
Ugyanis jobboldalon is vannak értelmes emberek ,ott sem mindenki korlátolt jobbikos,melldöngetõ tapló.
1/10
drabál 2011 jan. 12. - 21:12:30 1/10
(1787/8852)
Hülye kérdés .Igen az volt ,mert pl hogy kényszeresen fizetni kell nyugdíjjárulékot az mi? namost ezek a"bekényszerített "fiatalok ,akik pl nem kamu minimálbér után fizettek és nem kerülték ki a fizetést ,ezek bizony tiltakoznak az államosítás ellen pl.És már a "bekényszerítéskor" is felfogta az értelmesebbje ,hogyha fizetni kell ,akkor jobb ha nem megy csáki szalmájaként el ,hanem egyszer asaját javát szolgálhatja vele.
1/10
drabál 2011 jan. 12. - 21:08:34 1/10 Előzmény ariskerase
(1786/8852)
Nalátod ezért nem foglalkozik a tégla ügyészség a Fidesz ügyeivel ,mert akkor új börtönöket kéne építeni ,mert nincs elég kapacitás arra ,hogy a sok fidesznyik bûnözõt befogadja.Erre találták ki a Polt fõügyész urat 9 évre bebetonozva ,mert egyszer már bevált.
feketevipera 2011 jan. 12. - 21:08:28
(1785/8852)
És szerinted demokratikus lépés volt a fiataloknak egy ilyen rendszerbe kényszerítése?
1/10
ariskerase 2011 jan. 12. - 21:06:19 1/10
(1784/8852)
Demokrácia vagy szociáldemokrácia? Mert nem mindegy.
1/10
drabál 2011 jan. 12. - 21:06:06 1/10
(1783/8852)
Hasonló kaliber.
1/10
offtopic
ariskerase 2011 jan. 12. - 21:05:30 1/10 Előzmény Seven7Crown
(1782/8852)
A gazdaság az annyira stabil most, is mint kb. 1 vagy két éve, sõt végre kezd stabilabb lenni. Folyó fizetési mérleg, külkereskedelmi mérleg pozitív. Kezdetnek nem rossz. A gáz ára és a benzin ára akkor is nõtt, amikor Fleto vagy Gordika volt a miniszterelnök. A gázra még csak-csak van befolyása a kormánynak de, a benzinre már nem annyira azt a világpiaci ár határozza meg. Az üzemanyag egy olyan dolog van, mikor növekszik, és van, mikor csökken az ára.
Gondolom, ha megint Fleto lenne a miniszterelnök és emelkedne a gáz vagy a távhõ a tök jó dolog, lenne. Csökkenjen a gyes meg a gyed minek annyi magyar igaz. Az IMF is megmondta MAGYARORSZÁG MAX 7 MILLIÓ EMBERT KÉPES ELTARTANI. Ez mindent megmagyaráz.
Az annát meg mondtam már engem, nem érdekel sok hasonló megélhetési karrierista, van nem csak a fideszbe de, minden pártba nem lenne elég a hely, hogy felsoroljam hány ilyen van pl. az mszp-ben. Felõlem cikizheted engem nem zavar.
Arra azért pedig azért nem lennék büszke hogy amit az unió mond a magyarok haptákba vágják magukat és teljesítik. Az UNIÓ LÉNYEGE NEM AZ HOGY MINDENKI AZT CSINÁLJA AMIT BRÜSSZEL MOND. AZ A SZOVJETUNIÓ VOLT. A lényeg a konszenzus és ha valakinek nem tetszik valami azt szóvá teszi és harcol az érdekeiért nem pedig bohócot csinál magából A csehek ,az írek, a lengyelek (de még a görögök is) harcolnak az igazukért és célt is érnek. Mi meg mindent elfogadunk, amit a zunió mond, mert az úgy jó, ahogy van.
Matolcsyn meg viccelõdhetünk mint anno a Bokroson.
1/10
drabál 2011 jan. 12. - 21:05:27 1/10 Előzmény feketevipera
(1781/8852)
És? Ha át akartak térni egy új stabil rendszerre és sajna muszáj volt,akkor igenis a pályakezdõknek be kellett lépnie .De hogy nem akartak nekik rosszat azt az bizonyítja hogy több mint 1 millió olyan is belépett ,akinek nem kellett.ráadásul ismerjük amagyar mentalitást ,hogy szarik arra mi lesz évtizedek múlva ,a barátod ki is mondta.Veszi fel amagyar az erõn felüli hitelt is ,ezért annak korlátozása is nyilván egy ésszerütlen kényszer nemde ? ezzel a sánta logikáddal ,amit még a fidesz sem gondol komolyan és csak a szánalmas Selmeczivel hazudtatja le atényeket acsillagos égrõl is."eltõzsdézték ,hol apénz"Stb stb Nagyon szégyelném magam ha ezt beszopnám,ráadásul ,akkor az önkéntes pénztár is hazárd dolog lenne ,azaz lebeszélik az emberekt a takarékosságról ,ez meg is ingathatja a gazdaságot még amostaninál jobban is.Sarlatánok kormányoznak és van egy réteg amelyik ezt nem látja .
1/10
drabál 2011 jan. 12. - 20:56:57 1/10 Előzmény ariskerase
(1780/8852)
Az emberek saját jólfelfogott érdekükben léptek be, nem a cégeik miatt,úgyhogy én ilyen buta választ nem adtam
Acégeknek nem jelentett nyereséget hogy plusz pézeket fizettek a dolgozóik után a pénztárba ,az adókedvezmény relatív csak ahhoz képest volt mintha kp ben adták volna oda a dolgozónak.Ugyanúgy mintpl a kafetéria rendszernél.Ezt többnyire csak a jobban menõ cégek engedték meg maguknak és egyáltalán nem a saját elõnyük miatt.
Vagy megjátszod magad,vagy tényleg mivel nem érdekel kizárólag szurkolói alapon csúsztatod a tényeket.
Az ugyanis egy k*rva nagy álszent érvelés ,hogy \"aki akar maradhat\" Naná miközben revolvert szorítanak afejéhez ,hogy amennyiben marad ,akkor az állami jogosultságát elveszti,miközben a cége fizeti utána a horribilis járulékot .
Az állami rendszer ezek után a demográfia ismeretében tuti hogy össze fog omlani csak idõ kérdése:minimum jelentõs reálnyugdíj csökkenés lesz.Majd Te se sírjál hogy kevés lesz anyugdíjad ,mert szeretett kormányod a hosszas átgondolás és hatástanulmányok után 98-ban hozott stabilizáló döntést a hasára csapva egy perc alatt elkúrta.
Nagyjából ennyi,utánatok a vizözön,még azt is megérheted hogy nem lesz nyugdíjfizetés ,mert nem lesz mibõl.És akik ma ezt elfogadják azokat nem is igen érdemes majd sajnálni,csakhogy akkor már rég sehol nem lesz Orbán ,vagy ha lesz ráfogja Gyurcsányra.
feketevipera 2011 jan. 12. - 20:52:59
(1779/8852)
Csak csendesen, mert félteni fogják tõlünk a demokráciát.
1/10
offtopic
ariskerase 2011 jan. 12. - 20:50:22 1/10 Előzmény feketevipera
(1778/8852)
Végre valaki.
1/10
ariskerase 2011 jan. 12. - 20:45:55 1/10
(1777/8852)
AHA! Persze, hogyne, mert, mégis, Hófehérke és a hét törpe, cs.feri.
Ahogy egy kedves ismerõsöm fogalmazott. Lehet te is ismered nem? Elõször azt gondoltam minden sorát megcáfolom, de aztán úgy voltam vele minek. Ha elveszem azt, amit tõlem idéztél és a propagandát akkor marad kb. 3 sor, amiben semmi értékelhetõt nem találtam. Az, hogy helyesírási hibákba kötsz bele hááát, hogy is mondjam. Nem szeretném felsorolni hány hibát találtam az elõzõ hsz.-ban. Tehát „Bagoly mondja verébnek” tipikus esete áll fenn. Gondolom az sem zavar, hogy nem veled vitatkozom és szerintem az illetõ, van annyira értelmes, hogy képes legyen megvédeni saját magát. És semmi olyat nem írtam, ami reá nézve sértõ lenne. De ha õ így találja, akkor majd megírja nekem és TÕLE esetleg elnézést, kérek majd. A kioktatáson már nem is lepõdök meg. Ha nincsenek érvek akkor elég a kioktatás meg a zorbános duma kicsit megfûszerezve a mellébeszéléssel. De már sokszor mondták neked, ha jól emlékszem …. és hol vannak az érvek? Na ezen kellene elgondolkozni. Az alkotmányról csak annyit Magyarországnak ideiglenes alkotmánya van, amit egy olyan országgyûlés fogadott el, amit nem demokratikusan választottak meg. Ajánlom figyelmedbe a Rubicon legújabb számát, abban kifejtik mi legitim, legális, illegális, illegitim és pont Ormos Mária ír errõl. Ormos Mária pedig minden csak nem a zorbán legelkötelezettebb híve.
De hogy is van ez? Ezer dolog, amiben neked igazad van, azon kellene elgondolkozni.
Azt mellékelem, neked privátba.
feketevipera 2011 jan. 12. - 20:43:58
(1776/8852)
Azt ne felejtsük el hozzátenni, hogy a pályakezdõ fiatalokat anno belekényszerítették a magánnyugdíjpénztári tagságba, senki egy szóval meg nem kérdezte, hogy melyik pénztárnak szeretnének a tagjai lenni.
1/10
offtopic
ariskerase 2011 jan. 12. - 20:16:49 1/10
(1775/8852)
Akkor legalább az mszp "börtönfrakciója" nem unatkozna jó kis focibajnokságot szervezhetnének a zorbán úgyis szeret focizni.
1/10
offtopic
ariskerase 2011 jan. 12. - 20:13:31 1/10 Előzmény drabál
(1774/8852)
Elõször is a KÖTELEZÕ és az ÖNKÉNTES pénztár az nem ugyanaz az elõbbit „államosítják” az utóbbi az továbbra is van. Másodszor az, hogy emberek miért léptek be - erre te magad adtad meg a választ -, mert a cégek érdekeltek voltak az adókedvezményben. Harmadszor a cégeket nem kezdem el sajnálni, mert a kártalanításuk megtörtént - és erre is te adtad meg a választ – az „adókedvezménnyel. Mert akkor az adókedvezményt is vissza kellene fizetni nem de? Negyedszer a magánpénztár nem szûnik meg, csak önkéntes lesz, aki maradni akar, maradhat, aki az államnál akar maradni, az átléphet mi ebben a bonyolult? Ezért nem értem mit loptak el? Mindenkinek megmarad a pénze csak ezután nem lesz állami rész. Mert ne felejtsük el a nyugdíj egy részét –igen jelentõs részét- az állam fizeti ezek után nem. Az eddigi befizetések sem vesznek el, mert aki marad annak a pénze is a pénztáraknál, marad. A befizetett nyugdíjjáruléka pedig megy a pénztárba. Csak ezek után a nyugdíját kizárólag a pénztárban felhalmozott pénzbõl lesz finanszírozva. Mi ezzel a gond? Demokratikus, meg van a választás lehetõsége. Az meg hogy az államadósságot finanszírozza, szerinted a megszorításoknak mi volt az értelme 2006-ban? Abból szerinted mit fizettek? Ötödször nem az unió fél hanem, azok a pénzügyi csoportok, akik érdekeltek a pénztárrendszer fenntartásában. Küldtem egy linket, amin volt egy érdekes cikk, ami Chilével kapcsolatos volt. Érdemes elolvasni. Hova vezet a neoliberális felfogás. Hatodszor, ha pedig az ember a történelmet TÉNYLEG ismerné, akkor tudná azt is, hogy az állam mindig elõteremtette a nyugdíjak fedezetét. Olyat még nem hallottam hogy gyerekek nincs pénz ezért ebben a hónapban nyugdíj, sincs. Hetedszer és még valamit 32 vagyok legkorábban a jelenlegi szabályozás szerint 65 évesen, mehetek nyugdíjba – ha megérem, és nem változnak a törvények - valahogy nem tud érdekelni ez a téma. Ezek után ki van rosszul tájékoztatva?
Seven7Crown 2011 jan. 12. - 19:09:25
(1773/8852)
-Na és a võlegény: