Téma: Ma Reggel

offtopic
kõmacska 2012 febr. 10. - 20:59:36
(2952/8852)
http://www.youtube.com/watch?v=ag1TcXJWha4
Boldog ember az, a ki az Úrba vetette bizodalmát, és nem fordul a kevélyekhez és hazugságra vetemedettekhez!
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 10. - 16:15:35 7/10 Előzmény meszag
(2951/8852)
Hmmm...azt azért nem hiszem. Már korábban is untam-pedig türelmem szinte végtelen:)-,hogy mert nekem idõnként ingerenciám támad ide véleményt írni és normális hangnemben esetleg vitázni, az egyes verbális perverzeknek indokul szolgáljon a hozzámszóláshoz.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 10. - 13:49:05
(2950/8852)
Ezt kár volt lerövidíten, tehát a teljes példázat:
Mert épen úgy van ez, mint az az ember, a ki útra akarván kelni, eléhívatá az õ szolgáit, és a mije volt, átadá nékik. És ada az egyiknek öt tálentomot, a másiknak kettõt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek az õ erejéhez képest; és azonnal útra kele. Elmenvén pedig a ki az öt tálentomot kapta vala, kereskedék azokkal, és szerze más öt tálentomot. Azonképen a kié a kettõ vala, az is más kettõt nyere. A ki pedig az egyet kapta vala, elmenvén, elásá azt a földbe, és elrejté az õ urának pénzét. Sok idõ múlva pedig megjöve ama szolgáknak ura, és számot vete velök. És elõjövén a ki az öt tálentomot kapta vala, hoza más öt tálentomot, mondván: Uram, öt tálentomot adtál vala nékem; ímé más öt tálentomot nyertem azokon. Az õ ura pedig monda néki: Jól vagyon jó és hû szolgám, kevesen voltál hû, sokra bízlak ezután; menj be a te uradnak örömébe. Elõjövén pedig az is, a ki a két tálentomot kapta vala, monda: Uram, két tálentomot adtál volt nékem; ímé más két tálentomot nyertem azokon. Monda néki az õ ura: Jól vagyon jó és hû szolgám, kevesen voltál hû, sokra bízlak ezután; menj be a te uradnak örömébe. Elõjövén pedig az is, a ki az egy tálentomot kapta vala, monda: Uram, tudtam, hogy te kegyetlen ember vagy, a ki ott is aratsz, a hol nem vetettél, és ott is takarsz, a hol nem vetettél; Azért félvén, elmentem és elástam a te tálentomodat a földbe; ímé megvan a mi a tied. Az õ ura pedig felelvén, monda néki: Gonosz és rest szolga, tudtad, hogy ott is aratok, a hol nem vetettem, és ott is takarok, a hol nem vetettem; El kellett volna tehát helyezned az én pénzemet a pénzváltóknál; és én, megjövén, nyereséggel kaptam volna meg a magamét. Vegyétek el azért tõle a tálentomot, és adjátok annak, a kinek tíz tálentoma van. Mert mindenkinek, a kinek van, adatik, és megszaporíttatik; a kinek pedig nincsen, attól az is elvétetik, a mije van. És a haszontalan szolgát vessétek a külsõ sötétségre; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.

Ha nem értenéd, ez pont olyan, mint a Hozzatok magatokkal még egy embert! - szlogen. Te református vagy? Ismered az Istent? Ki ismerte meg rajtad keresztül? Ki lett kereszténnyé általad? Kit mentettél meg a kárhozattól? Egyáltalán tudod, mi kell ahhoz, hogy valaki elkerülje a kárhozatot? Mert ha nem tudod, akkor te magad hogy fogod elkerülni?
offtopic
kõmacska 2012 febr. 10. - 13:34:25
(2949/8852)
Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram!...És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tõlem, ti gonosztevõk!

Mikor pedig eljõ az embernek Fia az õ dicsõségében, és õ vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az õ dicsõségének királyiszékébe. És elébe gyûjtetnek mind a népek, és elválasztja õket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktõl. És a juhokat jobb keze felõl, a kecskéket pedig bal keze felõl állítja. Akkor ezt mondja a király a jobb keze felõl állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta. Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem; mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna? És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna? Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna? És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg. Akkor szól majd az õ bal keze felõl állókhoz is: Távozzatok tõlem, ti átkozottak, az örök tûzre, a mely az ördögöknek és az õ angyalainak készíttetett. Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom; jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem. Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked? Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg. És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.

Elõjövén pedig az is, a ki az egy tálentomot kapta vala, monda: Uram, tudtam, hogy te kegyetlen ember vagy, a ki ott is aratsz, a hol nem vetettél, és ott is takarsz, a hol nem vetettél; azért félvén, elmentem és elástam a te tálentomodat a földbe. Az õ ura pedig felelvén, monda néki: Gonosz és rest szolga, tudtad, hogy ott is aratok, a hol nem vetettem, és ott is takarok, a hol nem vetettem; el kellett volna tehát helyezned az én pénzemet a pénzváltóknál; és én, megjövén, nyereséggel kaptam volna meg a magamét. Vegyétek el azért tõle a tálentomot, és adjátok annak, a kinek tíz tálentoma van. Mert mindenkinek, a kinek van, adatik, és megszaporíttatik; a kinek pedig nincsen, attól az is elvétetik, a mije van. És a haszontalan szolgát vessétek a külsõ sötétségre; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.

Akkor hasonlatos lesz a mennyeknek országa ama tíz szûzhöz, a kik elõvevén az õ lámpásaikat, kimenének a võlegény elé. Öt pedig közülök eszes vala, és öt bolond. A kik bolondok valának, mikor lámpásaikat elõvevék, nem vivének magukkal olajat; az eszesek pedig lámpásaikkal együtt olajat vivének az õ edényeikben. Késvén pedig a võlegény, mindannyian elszunnyadának és aluvának. Éjfélkor pedig kiáltás lõn: Ímhol jõ a võlegény! Jõjjetek elébe! Akkor felkelének mind azok a szûzek, és elkészíték az õ lámpásaikat. A bolondok pedig mondának az eszeseknek: Adjatok nékünk a ti olajotokból, mert a mi lámpásaink kialusznak. Az eszesek pedig felelének, mondván: Netalán nem lenne elegendõ nékünk és néktek; menjetek inkább az árúsokhoz, és vegyetek magatoknak. Mikor pedig venni járnak vala, megérkezék a võlegény; és a kik készen valának, bemenének õ vele a menyegzõbe, és bezáraték az ajtó. Késõbb pedig a többi szûzek is megjövének, mondván: Uram! Uram! nyisd meg mi nékünk. Õ pedig felelvén, monda: Bizony mondom néktek, nem ismerlek titeket.

A miképen pedig a Noé napjaiban vala, akképen lesz az ember Fiának eljövetele is. Mert a miképen az özönvíz elõtt való napokban esznek és isznak vala, házasodnak és férjhez mennek vala, mind ama napig, a melyen Noé a bárkába méne. És nem vesznek vala észre semmit, mígnem eljöve az özönvíz és mindnyájukat elragadá: akképen lesz az ember Fiának eljövetele is. Akkor ketten lesznek a mezõn; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik. Két asszony õröl a malomban; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik. Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mely órában jõ el a ti Uratok. Azt pedig jegyezzétek meg, hogy ha tudná a ház ura, hogy az éjszakának melyik szakában jõ el a tolvaj: vigyázna, és nem engedné, hogy házába törjön. Azért legyetek készen ti is; mert a mely órában nem gondoljátok, abban jõ el az embernek Fia. Kicsoda hát a hû és bölcs szolga, a kit az õ ura gondviselõvé tõn az õ házanépén, hogy a maga idejében adjon azoknak eledelt? Boldog az a szolga, a kit az õ ura, mikor haza jõ, ily munkában talál. Bizony mondom néktek, hogy minden jószága fölött gondviselõvé teszi õt. Ha pedig ama gonosz szolga így szólna az õ szívében: Halogatja még az én uram a hazajövetelt; és az õ szolgatársait verni kezdené, a részegesekkel pedig enni és inni kezdene: Megjõ annak a szolgának az ura, a mely napon nem várja és a mely órában nem gondolja, és ketté vágatja õt, és a képmutatók sorsára juttatja; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.

Ne gyûjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és a hol a tolvajok kiássák és ellopják; hanem gyûjtsetek magatoknak kincseket mennyben, a hol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és a hol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják. Mert a hol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is.
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 10. - 11:53:05 2/10
(2948/8852)
Szóvaql meg van a személyes sértettség....
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 10. - 09:27:45 7/10 Előzmény kõmacska
(2947/8852)
Nézd ,kérlek, én csak egy egyszerû református vagyok. 1981-ben konfirmáltam, akkoriban ez nem volt annyira divat. Volt is következménye ennek a tettemnek többször a MSZMP pártkatonái részérõl, kik akkor pedagógusaimnak nevezték magukat.Ezt én teenagerként és fiatal felnõttként nagyon nehezen tudtam érteni és feldolgozni. Azt tudtam, hogy nem ártottam és igyekszem, de ez kevesebb, mint nem elég.S nem csak velem tették.
Azok közül az emberek közül sok aktív ember van még, némelyikük MSZP-tag és mind a mai napig díszpolgára városunknak, mások megtértek és buzgó vallásosok lettek. Közülük néhányan álszentek, de az egyház minden esélyt megad nekik is. Így van jól.
(Anyámtól egy volt pedagógusom kért bocsánatot mindössze azok közül, akik (ma már talán szörnyûségnek is neveznék)oly sok rosszat tettek. Elmondta, hogy zsarolták. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez gimnáziumban történt és azt megelõzõen nekem jutottak a világ legcsodálatosabb pedagógusai. :) )

Egy biztos,én másként látom a dolgokat, mint te és ehhez jogom van.Más véleményen lenni neked is jogod van. Nincs jogod ezért a másikat becsmérlõ szavakkal illetni, mint ahogyan azt több hozzászólásban is megengedted magadnak. Persze egy demokráciában nem kell attól félni, hogy valaki a véleményéért- még ha az indulatait is burkolja bele-megbüntetnek.
A sajtó mellett ilyen fórumok is mûködnek, amelyet egyesek kétséges motivációiknak engedve arra használnak, hogy vita helyett trágárkodjanak. Persze név és arc nélkül.

EZ a különbség egy helyzettel való élés vagy visszaélés között.EQ és IQ függõ.
Ez nem jelenti azt, hogy én nem tudlak téged besorolni.
De azt jelenti, hogy ami nem tetszik nekem bármennyire provokatív, közönséges, durva és hõzöngõ azt figyelmen kívül hagyjam.
Mert nem érdemled meg, hogy szóba álljak veled.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 09. - 20:37:14
(2946/8852)
Ezek pedig azokat káromolják, a miket nem tudnak; a miket pedig természet szerint tudnak, mint az oktalan állatok, azok által megromolnak.
Jaj nékik! mert a Kain útján indultak el, és a Bálám tévelygéseivel bérért szakadtak ki, és a Kóré ellenkezésével vesztek el.
Ezek szennyfoltok a ti szeretetvendégségeiteken, tartózkodás nélkül veletek lakmároznak, magokat hízlalják; víztelen, szelektõl hányt-vetett fellegek; elhervadt, gyümölcstelen, kétszer meghalt és tõbõl kiszaggatott fák;
Tengernek megvadult habjai, a magok rútságát tajtékozók; tévelygõ csillagok, a kiknek a sötétség homálya van fenntartva örökre.
Ezekrõl is prófétált pedig Énok, a ki Ádámtól fogva a hetedik volt, mondván: Ímé eljött az Úr az õ sok ezer szentjével,
Hogy ítéletet tartson mindenek felett, és feddõzzék mindazok ellen, a kik közöttök istentelenek, istentelenségöknek minden cselekedetéért, a melyekkel istentelenkedtek, és minden kemény beszédért, a melyet az istentelen bûnösök szóltak õ ellene.
Ezek zúgolódók, panaszolkodók, a magok kívánságai szerint járók; szájok kevélységet szól, haszonlesésbõl személyimádók.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 09. - 19:20:26 7/10
(2945/8852)
Kímélj meg a szoci humortól és az antik videóidtól! :)

Ha a börtönök állapotát kifogásolnád a hajléktalan kérdés kapcsán még mondanám is, hogy igen van mit javítani bõven.
Viszont miért is legyen kedvem egy csak a saját mondanivalóját szajkózó agyamenttel vitatkozni, aki ha kifogyott még a gyenge érvekbõl is, akkor folyamatosan durválkodik.
Már ha felismered ezt magadban.
Vagy tudsz normálisan vitatkozni vagy ne fárassz tovább.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 09. - 19:10:48 7/10
(2944/8852)
jogos, köszi.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 09. - 14:12:47
(2943/8852)
Te aztán dörzsölt vagy, gratulálok. Miss Marple esze veszett el benned. Téged nem lehet átverni, mert te rögtön felismerted, hogy Iványi az ANKH egyház papja, a Biblia az ANKH egyház szent irata, Jézus pedig az egyiptomi macskaisten! Azonnali nagydoktori címet javaslok neked! Meg egyetemi katedrát, mert megérdemled! Méltó ellenfele vagy ezen versenyzõnek: http://www.youtube.com/watch?v=hT9lOVoEmTA
Ajánlott olvasmány számodra: http://www.hhrf.org/erdelyinaplo/cikk_nyomtatas.php?id_cikk=2129
ptamas 2012 febr. 09. - 13:56:15 Előzmény idlosza
(2942/8852)
A Sorstalanságot Kertész Imre írta. Gondolom ez elkerülte a figyelmed, miközben olvastad.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 09. - 10:51:50 7/10 Előzmény kõmacska
(2941/8852)
Drága jó istenem. Már ott megmutatkozik a demokrácia, hogy te szabadon kószálhatsz az utcán.
7/10
idlosza 2012 febr. 09. - 10:49:01 7/10
(2940/8852)
Brrüsszelben ismét téma Magyarország.
Nagyon érdekes az EU BIzottságok magatartása,akik korábban egyáltalán nem vizsgálták pl a MALÉV-nak jutattott 100 milliárdos állami pénzt,hogy annak tisztázatlan volt a tulajdonosi háttere. Nem vizsgálta évrõl-évre Görögország pénzügyeit, holott az majdnem magával rántotta az Uniót.
Vizsgálja Magyarországon most és korábban nem még a tyúkketrecek méretét is yöngyöspatán.
Csak Magyarországon.
Magyarországgal szemben diszkriminatív döntéseket hoz.
Akit érdekelnek a részletek a holnapi sajtót olvassa és persze nézze is!
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 09. - 10:38:07 7/10 Előzmény kõmacska
(2939/8852)
Ja hogy te kicsit nem vagy õszinte.( nem kicsit: nagyon)
Azzal kellett volna kezdened, hoyg elfogultságod az állami támogatásától megfosztott I. ANKH uralkodótól, aki az ANKH Örök Élet Egyházától ered. Rájöhettem volna a kõmacska, egyiptomi bibliai utalások.
Na menj és légy boldog a kiszuperált villanyszerelõ fejû Õfensége I ANKH-al.
Nagyon röhögtem,milyen rang is van még ott: õfensége, lady, lord,régens ?
Szánalmas :D
offtopic
kõmacska 2012 febr. 09. - 01:49:13 Előzmény idlosza
(2938/8852)
Ja, ha olvastál volna egyet is, leírtad volna, gyors összehasonlító elemzéssel együtt. Ha kapásból nem tudsz értékelõ mûelemzést iderittyenteni, akkor a szádra ne vedd, hogy a Sorstalanság másnak a bokájáig se ér fel!
Mert te nem érsz fel sehová, csak néhány erõs kutya seggéig.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 09. - 01:46:13 Előzmény idlosza
(2937/8852)
Hát öregem te aztán keményen hazudozol.
BÖRTÖNBÜNTETÉS, VÁGOD?
ERRÕL VOLT SZÓ EDDIG, VÁGOD?

Miféle szállásokról hadoválsz? A törvény nem hajléktalanszállás igénybevételére kötelezi a hajléktanokat, hanem BÖRTÖNRE, VÁGOD? Meg 150 ezer forintos büntetésre, vágod?

Te szerencsétlen, belinkeltem Iványiék hajléktalanszállójáról két videót, nem bírod felfogni, mit látsz?
Iványiékat most minõsítették kártékony bizniszszektának a haverjaid, nemhogy támogatást nem kapnak, de az intézmények után adózniuk kell, mint valami üzleti vállalkozás után; nem kaphatnak adományt, ha nem írnak róla elismervényt és egyéb apróság. Tehát a nagyon kevés hajléktalan-ellátásnak még ezt a fontos részét is tönkreteszitek!
Agarik írta, hogy a hajléktalanok csupán egyharmadának jut szálláson férõhely!

Azokat kéne építeni, te nagyon szimpla, nem börtönre ítélni azt, aki a lehetõ leglúzerebb!
Most írtad, hogy rohamosan nõ a hajléktalanok száma, eztán is fog, sajnos, nagyon sokan kerülnek majd utcára és vesztik el a biztonságukat; és egy ilyen helyzetben hoztok arról törvényt, hogy aki hajléktalan, azt börtönbe kell zárni?
Mit akartok? Öngyilkosságba kergetni az embereket? Nemrég olvastam egy 43 éves tanárnõrõl, hallássérült lett és szédül, elvesztette a munkáját - persze a rokkantnyugdíjakat is felszámoljátok - az öngyilkosságon gondolkozik, mert nem lát kiutat. Egy ilyen nõ BÛNÖZÕ a ti rendszeretekben!

De tudod mit mondok neked, Jézus azt mondta: "Adjatok, néktek is adatik; jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak a ti öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek néktek, a melylyel ti mértek."
Ti börtönt adtok - megnyomottan, megrázottan, túláradó mértékben kapjátok vissza!

Leírok neked egy mesét a politikusokról, olvasd és figyelj:

És elméne Abimélek Sikembe, az õ anyjának atyjafiaihoz, és beszélt velök, mondván: Mondjátok meg, kérlek, melyik jobb néktek, hogy hetven férfiú uralkodjék-é rajtatok, Jerubbaálnak minden fia, vagy pedig csak egy ember uralkodjék felettetek? És emlékezzetek meg arról, hogy én a ti csontotok és a ti testetek vagyok. És Abimélek felé hajlott az õ szívök, mert azt mondák: Atyánkfia õ! És adának néki hetven ezüst pénzt a Baál-Beritnek házából, és ezzel holmi henyélõ és hiábavaló embereket fogadott magának Abimélek, a kik õt követék. És elméne atyjának házához Ofrába, és megölé testvéreit, Jerubbaál fiait, a hetven férfiút egy kövön, és csak Jóthám maradt meg, Jerubbaálnak legkisebb fia, mert elrejtõzött. És összegyülekezék Sikemnek egész polgársága, és Millónak egész háza, és elmenének és királylyá választák Abiméleket az alatt a magas tölgy alatt, a mely Sikemben áll. Jóthám pedig elment és megállott a Garizim hegy tetején, és nagy felszóval kiálta, és így szóla hozzájuk: Hallgassatok rám, Sikem férfiai, hogy reátok is hallgasson az Isten! Egyszer elmenvén elmentek a fák, hogy királyt válaszszanak magoknak, és mondának az olajfának: Uralkodjál felettünk! De az olajfa így felelt nékik: Elhagyjam az én kövérségemet, a melylyel tisztelnek Istent és embereket, és elmenjek, hogy ingadozzam a fák felett? Akkor a fügefának szólottak a fák: Jer el te, és uralkodjál rajtunk! De a fügefa is azt mondta nékik: Elhagyjam-é édességemet és jó gyümölcseimet, és elmenjek, hogy ingadozzam a fák felett? Azután a szõlõtõnek mondák a fák: Jer el te, uralkodjál rajtunk. Azonban a szõlõtõ is azt mondta nékik: Elhagyjam-é mustomat, a mely isteneket és embereket vidámít, és elmenjek, hogy ingadozzam a fák felett? Mondának végre a fák mindnyájan a galagonyabokornak: Jer el te, uralkodjál mi rajtunk. És monda a galagonyabokor a fáknak: Ha igazán királylyá kentek engem magatok felett, jõjjetek el, nyugodjatok az én árnyékomban: de hogyha nem, jõjjön tûz ki a galagonyabokorból, és égesse meg a Libanonnak czédrusait!

A Biblia végén pedig ez áll:
Ezek az a két olajfa, és a két gyertyatartó, a melyek a földnek Istene elõtt állanak. És ha valaki akar nékik ártani, tûz származik az õ szájokból, a mely megöli az õ ellenségeiket; és ha valaki akar nékik ártani, úgy kell annak megöletni.

A végén nem a tüskebokorból jön az égetõ tûz, hanem az olajfából. Jegyezd meg.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 08. - 17:12:12 7/10
(2936/8852)
Inkább nem mondok semmit , mert én nem kedvelem Kertész Ákost. Olvastam a Sorstalanságot és azt gondolom, hogy politikai indítatásból kapott Nobelt. Az gondolom, hogy léteznek olyan mûalkotások, amelyekhez a Sorstalanság bokáig sem ér fel.
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 08. - 17:04:45 2/10
(2935/8852)
:D, innen nézve te vagy abban a nyerõ.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 08. - 17:02:58 7/10
(2934/8852)
Ahhh,de tényleg! Félremagyarázásban elsõ vagy!Ja nem. Második meszag mögött.De ez sem semmi.

Utcán élni egészségtelen.Utcán élni nem jó. Élni,tehát enni,aludni,pisilni,....

XIII. ker utcái egy idõben csúcsok voltak ebben: minden négyzetméterre jutott egy adag köpés,hányás, kutyasz@r.(Kiemelten elöljárt Hegedûs Gy.-Visegrádi u-Nyugati-tér szakasz)

Én ezt nem élveztem és nem tekintem az utcai tartózkodás kötelezõ, nélkülözhetetlen elemének.

Ez egészségtelen, és sok probléma forrást hordoz magában. Ha ezt nem érted fordulj az ANTSZ-hez.

Ezért az ebbõl eredõ problémákat meg kell akadályozni. Ez OK?

Kockázatelemzés- egyfajta SWOT következik. Ennek egyik része azért legyenek a veszélyeztetettek, akikre hatással lehetünk. A hajléktalan a jogain túlmenõen veszélyeztetett, amelyet helyzetébõl adódóan vagy reálisan lát vagy sem. Ha nem, akkor az utcán szeretne továbbra is élni. Ha ott él, élet minõségén túl az élet kilátásai is romlanak.Ennek megengedése még sz orvosi esküvel is ellentétben van, nem hogy az ember élethez való jogával.
Ráhatás: Egy államirányítás (kormány)céljait jogalkalmazói eszközei által az intézményrendszere gyakorolja, azon keresztül valósíthatja meg.
Ez az oka annak, hogy a céllal ellentétben a gyakorlat nem mindig hozza a várt eredményt. Ebben az esetben nem errõl van szó fõ vonalait tekintve. (persze túlbuzgó rendõr, és bürokracia mögé bújó onkormányzati alkalmazott mindig lesz-nehezen kivédhetõ)

Gyors radikális hatást kemény törvényekkel lehet elérni. Gyors radikális lépésre volt szükség, mert sajnos rohamosan nõtt a hajléktalanok száma. Ehhez belinkelek neked egy 2010.04.15.-i Népszabadság cikket: http://www.nol.hu/belfold/robbanasszeruen_nott_a_hajlektalanok_szama_videken
Ha egy törvénynk kicsi a jogkövetkezménye azt a jogalkalmazó és az állampolgár is hajlamosabb elsíbolni. A hajléktalanra ez különösen igaz, hiszen õt naponta érik jogsérelmek. Ha nincs jelentõsége lenyeli, harcolni hiábavaló.
Ez a kormány még nincs két éve, már jutott neki a válság mellett nagy árvíz és vörös iszap katasztrófa is.
De a hideg jött, a hajléktalanok nem maradthattak az utcán. A képeken nézd meg a szállást is. Nem lealázóan tömegnyomoros.Bár lehetne jobb...bár mostanában úgy általában mindenkinek rosszabb: http://www.origo.hu/itthon/20120206-hajlektalanszalloba-latogatott-orban-viktor.html
Megjegyzem az Origo nem annyira rajong :) Orbán Viktorért.
Persze programok is kellenek, amelyek a hajléktalanok életét segít rendbe tenni: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=177594
De ha van ötleted és kritikád létezik interaktív kormányablak Facebookon
Egyébként tudsz te olyan hajléktalanról, aki a gyakorlatban kifizette akár a guberálás, akár az utcán élés miatt a büntetést, vagy leülte, majd visszaküldték csak úgy az utcára? Ha tudsz ilyet ne fojtsd magadba!!! Mert a cél nem ez.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 08. - 14:22:32
(2933/8852)
Ja nem is, bocsánat, rosszul írtam, hiszen Kertész Ákos mozgássérült fia is hajléktalan, ráadásul Párizsban, legalábbis a pletyka szerint (nem tudom ellenõrizni):

"Gondoltam beszállok egy kicsit, hadd szinesítsem a Kertésztõl kialakult képet néhány ecsetvonással.
Szerintem onnan lehetne megközelíteni a dolgot, hogy ez a Nemzeti Kincs massziv alkoholista az agresszív fajtából.
CSaládi program volt náluk a fizikai és testi terror, ami elõl szó szerint elmenekültek a gyerekei.

( Mondjuk Gitta asszony sem egy matyóhímzés.....)
Az utolsó házasságából származó mozgássérült gyermeke(kb. 25 éves lehet) állítólag Párizsban hajléktalan.

A többi gyermeke sem él jómódban, van amelyik szó szerint éhezik és télen három napra tudta befûteni a lakását.

Az apjuk le sem szarja õket, olyan önzõ gazember, hogy olyat keveset hordott a hátán a föld. Ül a millióin, iszik és ha eléggé be van rúgva ,elögyön belõle "Ady Endre" és belerúg a magyarokba. Hogy miért szerintem az elõtte sem teljesen világos, illetve valószínûleg fáj neki az, hogy õ és a cimborái lassan mindenhonnét ki lesznek rúgva."
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=112597924&t=9209968