Téma: Ma Reggel

offtopic
kõmacska 2012 febr. 08. - 13:36:33
(2932/8852)
Tehát - tök jó, ha börtönbe zárják (ki tudja, kikkel kerül össze és ki tudja, mit csinálnak vele) - csak a nyugat ne balhézzon miatta. Mert a nyugat nem tûri ezt, a szemétláda nyugat.
De, biztosan tûri. Neked sincs kifogásod ellene, pedig közelebb vagy.
7/10
idlosza 2012 febr. 08. - 11:37:23 7/10
(2931/8852)
Köszönöm.
7/10
idlosza 2012 febr. 08. - 09:46:36 7/10
(2930/8852)
Miért nincs itt a mai Ma Reggel tartalomjegyzéke?
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 08. - 09:41:58 7/10
(2929/8852)
Meglepsz...nem is azért, mert az ember fontos.

Egy ilyen történet viszont kitûnõ eszköz lenne Magyarország, a jelenlegi magyar kormány bírálásának.

Legközelebb ma délután lesz porondon Magyarország az EU parlamentben. Téma: Magyarországi állami vállaltok függetlensége.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 08. - 08:09:17
(2928/8852)
Jaj, ne õrjíts, amit írsz, maximum akkor következne be, ha ez valami askenázival esne meg, mondjuk Kertész Ákos famíliájával vagy a Hellerével. Mintha nem tudnád, hogy egyéb esetek senkit sem érdekelnek. Lefogadom, hogy sok ember jár hasonló cipõben, de senki nem szervez nemzetközi balhét egyetlen hajléktalanért sem, akár magyar, akár orosz, akár kínai az illetõ. Viszont askenázit még Ceausescu román börtöneibõl is sikerült nyugatra menekíteni. Nem sajnálom tõle, csak a tisztánlátás végett említem meg.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 08. - 07:11:32 7/10
(2927/8852)
Ha ilyen történne most Magyarországon:

Elõször a baloldali média agyonlovagolná a témát, lehúzná "róla" azokat a bõröket is, amelyek sosem voltak.

Másodszor az USA bal média, Simonyi és Bajnai elõadásokat tartana róla, Hillary Clinton azonnal Magyarországra utazna és katonai beavatkozást követelne.

Harmadszor az EU parlamentben 1 hónapig ez lenne a téma és Cohn- Bendit naponta követelné üvöltve a magyar politikai jobboldal teljes felszámolását.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 07. - 23:03:54 Előzmény idlosza
(2926/8852)
Egy tanulságos történet:

"PÁRKAPCSOLAT
PÉNZ
EGÉSZSÉG
Ha a változás a fenti területek egyikét érinti, az mindig nagy kihívást jelent. Ha ezek közül egyszerre kettõre is hatással van, az már hihetetlen nehézséget okozhat. És ha mindháromra, az pedig szó szerint pusztító lehet.
Én csak tudom.
Átéltem.
Mind a hármat. Mindhármat megéltem. Ráadásul egyszerre.
Nekem nem kell magyarázni, mit jelent, ha az ember fenyegetve érzi magát...
...Nyakamat törtem egy autóbalesetben (egészség), ami miatt hónapokig nem tudtam dolgozni, miközben a biztosítótársaság mindent megtett, hogy csökkentse, sõt teljesen megvonja a nekem fizetendõ kárpótlás összegét (pénz). És ha ez nem lett volna elég, épp akkoriban kellett feldolgoznom a fájdalmat, amit élettársam és gyermekeim elveszítése jelentett, miután az életünk drámai fordulatot vett (párkapcsolat).
Nekem nem kell magyarázni, mit jelent, ha az ember fenyegetve érzi magát...
Egy teljes évig hajléktalanként éltem, kitéve az idõjárás viszontagságainak, és aprópénzért koldultam az utcán, meg üdítõs dobozokat és sörösüvegeket gyûjtöttem, hogy valahogy összeszedjek egy kis pénzt élelemre (voltak napok, amikor nem sikerült). Egy hálózsákon, egy sátron, két farmernadrágon, három ingen és néhány kacaton kívül semmim sem volt.
Tudom, milyen az, amikor az ember elveszíti a biztonságérzetét. Tudom, milyen tehetetlenül állni és nézni, amint az életünk darabokra hullik, és két hét leforgása alatt teljesen és visszavonhatatlanul megváltozik."
Így kezdõdik ez a könyv: http://bookline.hu/product/product/home!execute.action?id=100757&type=22&_v=Walsch_Neale_Donald_Amikor_minden_megvaltozik_valtoztass_meg_mindent_
A szerzõ írta a Beszélgetések Istennel c. könyvet is.

Õ az USA-ban visszaverekedte magát az utcáról. Nem törõdött vele senki, de legalább békén hagyták. Mi lett volna vele itt? Ahol börtönbe zárják csak azért, mert egy baleset miatt mindennét elvesztette? ... tehát bûnözõ. Nekem az a bajom, hogy a börtönbüntetéssel (és általában véve a politikai irányvonallal) nem úgy tûnik, mintha a kormányzat segíteni akarna a szerencsétlen, bajba jutott embereken, hanem a fuldoklókat addig nyomják a víz alá, amíg azok ki nem nyuvadnak. És egyre többen fognak fuldokolni, akiknek már nem lesz visszaút.

Még bemásolok egy másik, tanulságos történetet:
"Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala bíborba és patyolatba, mindennap dúsan vigadozván: és vala egy Lázár nevû koldus, ki az õ kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele. És kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak asztaláról; de az ebek is eljõvén, nyalják vala az õ sebeit. Lõn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték. És a pokolban felemelé az õ szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében. És õ kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az õ ujjának hegyét vízbe, és hûsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban. Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben, hasonlóképen Lázár is az õ bajait: most pedig ez vígasztaltatik, te pedig gyötrettetel. És mindenekfelett, mi köztünk és ti közöttetek nagy közbevetés van, úgy, hogy a kik akarnának innét ti hozzátok általmenni, nem mehetnek, sem azok onnét hozzánk át nem jöhetnek. Monda pedig amaz: Kérlek azért téged Atyám, hogy bocsásd el õt az én atyámnak házához; mert van öt testvérem; hogy bizonyságot tegyen nékik, hogy õk is ide, e gyötrelemnek helyére ne jussanak. Monda néki Ábrahám: Van Mózesök és prófétáik; hallgassák azokat. Ama pedig monda: Nem úgy, atyám Ábrahám; hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájok, megtérnek! Õ pedig monda néki: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem gyõzi meg õket, ha valaki a halottak közül feltámad."

És még egy, ez vicc: egy kõgazdag ember meghal, és kopogtat a mennyország ajtaján. Szent Péter kinéz, és mogorván megkérdezi: Hát te meg mit keresel itt?
A gazdag így válaszol: Ne gondold, hogy én teljesen rossz vagyok. Egyszer adtam egy tízcentest egy koldusnak.
Ezt jelentenem kell a Fõnöknek – mondja Szent Péter. – Várj itt.
Nemsokára visszatér: - A Fõnök azt mondta, Péter, adj egy tízcentest ennek a szarházinak és takarodjon a pokolba.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 07. - 18:54:40
(2925/8852)
1: te láttál már kutyát kakilni? lekuporodik, ahogy az ember. komolyan nem értem, egy kutya miért ne tudna oda pottyantani, ahová egy ember. de inkább ne részletezd.
2: "ne a saját kiegészítéseddel paranoiáskodj.A méltóság az nem börtön stb a többi zagyvaság." - a méltóság valóban nem a börtön! de ez a törvény, nem tudtad, politikusasszony? akit kétszer rajtakapnak, hogy életvitelszerûen az utcán tartózkodik, azt 150 ezer forintra vagy börtönre kell ítélni. és ehhez nem kell csinálnia semmit, elég, hogy az illetõn LÁTSZIK, hogy nincs saját lakása. ha nincs lakásod, bûnözõ vagy. ha elveszted a munkád és nem tudod fenntartani a lakásodat, bûnözõ vagy.
ez az én kiegészítésem? mert ilyen valójában nincs is?
3: vegyél fel egy szemüveget, két videót linkeltem.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 18:34:51 7/10
(2924/8852)
Kizárólag ember tud olyan testhelyzetet felvenni, hogy oszloptõre sikerüljön Én már láttam többször is.

Amit írok, azt úgy értsd ahogy írom és ne a saját kiegészítéseddel paranoiáskodj.A méltóság az nem börtön stb a többi zagyvaság.

A videó dátumára: 3002-es hsz: "Igenis k*rva nagy baj, ha ezt megtiltják. És nem érdekel, miféle álszent pofával teszik, mert valójában gyilkos gonoszság. Csakúgy, mint a kalibák összedöntögetése novemberben, az utcán való tartózkodás miatti börtönbüntetés, vagy az Iványi gyülekezet ellehetetlenítése (akik a Fûtött utcát fenntartják)."
Azaz :" vagy az Iványi gyülekezet ellehetetlenítése" a köv hsz-ben ennek alátámasztsára, ahol a Fûtött utca munkatársa nyilatkozott a támogatásról csatoltál egy videót: http://www.youtube.com/watch?v=NrUOyDBB36U
a video feltöltési dátuma 2010 február.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 07. - 18:04:40
(2923/8852)
1: szívesen. amúgy az infó a Rém rendes családból származik.
2: Budapesten nyilván nincsenek kutyák. vagy nem szarnak az oszlopok tövébe. nem mintha ember nem tenne ilyet, de emberszart városi utcán én még csak róómai polgárok háza elõtt láttam. újságpapírral körítve. szerencsés környéken lakom, nyilván.
kukából élelmiszer - már leírtam, hogy lenne más megoldás is. arra is kiabálhatnál, hogy tényleg! ilyen törvény kell!
ollót hoztál? mert akkor vágom. még nincs mobil-avatógépem: http://magyarorszagon.hu/hirek/2011-12/ingatlan/-zsenialis-magyar-talalmany-itt-a-mobil-avatogep-/hir
3: az az õ kamerája volt, mert kísérletezett.
ezek után bejelentette a rendõrségen, hogy újra el fogja követni ezt a bûnt. és öltönyben kifeküdt ugyanarra a padra. sokáig ott feküdt, de egy rendõr sem ment oda hozzá, holott elõre szólt nekik, hogy újra kifekszik. ráadásul kéregetett. ráadásul az utcán aludt. öltönyben mégsem követett el bûnt, csak mackónadrágban.
ez rendõrszívatás? ó, kérlek.... szerencsétlen rendõrök, õket mindenki szívatja! Például én, amikor két méterre a zebrától mentem át az úttesten, és HATVANEZER FORINTRA büntettek (vásárolni siettem volna, zárás elõtt - sétálóutcáról a karácsonyi vásárba, közbeesett egy keskeny utca, képzelheted, mennyire akadályoztam a hatalmas autóforgalmat...) hogy megszívattam a rendõröket, aztakurva.
meg Balatoni Balázs újságíró is a rendõröket szívatta, amikor (ezt egy nyomozótól idézem, az õ szavai: "a rendõrök szarrá verték"). vagy az a rendõr alezredes, aki a kocsiból nézte végig, hogy egy moszados kivégez egy pénzváltót egy pesti autóbuszmegálló mellett (érdekes, a moszados tudta, hogy a pénzváltó meg fog állni, mert épp akkor ér oda, amikor a lámpa pirosra vált - ebben nem volt benne a közlekedésiek keze, denemám!); aztán a moszados (aki ugyebár lehetett volna tömeggyilkos õrült is, mint breivik) állig felfegyverkezve elsétált a pesti utcán, a rendõrtiszt meg nem lépett közbe, mert FÉLT!! FÉLT a szerencsétlen!! akkor is hogy megszívatták õt a körmönfont pesti járókelõk, mert nem tartóztatták le a moszadost, pedig nekik kellett volna, nemdebár? nem is sorolom, túl sok lenne az a rengeteg ügy, amikor a lakosság SZÍVATJA a rendõröket. ha õket mindenki szívatja, akkor miért is vesznek fel oda síkhülye elmeroggyantakat?
4: komolyan. alkohollal telve nem lehet pihentetõen, mélyen aludni.
5: legalább kattints rá! 2012. január 16 nem 2010 februárjában volt. az tényleg nagy anomália lenne.
az elõzõ kormányzat ugyanilyen undorító volt! ráadásul õket még jobban utáltam, mert lenéztem. a mostanit legalább komolyan kell venni, velük nem olyan piti tragikomédia zajlik a hátsó gangon, mint a szocikkal. azokkal az egész ország a besúgó viceházmesterek szintjére nullázódott. nem sírom vissza õket, ne félj. orbánékat nagyon is komolyan veszem, mert velük egy nagyon komoly, fenséges tragédia kezdõdött. igazán nagyot fognak szólni, hatalmas crescendoval zárják a magyar történelmet. orbánt soha senki nem felejti el, nem hullik ki az emlékezetbõl. és ez megnyugtató?
6: persze, te mindig jó helyen voltál, mindig tudtad, hogy kell az embereket hasznosság szempontjából osztályozni, mivel az emberek hasznos tárgyak. de tudod, mit mondok?
a kormányzatot támogatni nem kell félnetek jó lesz.
és ez nem pusztán a zorbán-kormányra vonatkozik, hanem mindenkire, aki a hatalomban reménykedik. inkább így írom:
a sárkányt támogatni nem kell félnetek jó lesz.
8: igen, mindenkit, aki elveszti a munkáját/lakását, csukjunk börtönbe, mert megilleti a segítség! köszönöm a választ.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 17:46:39 7/10
(2922/8852)
:D jah! Eszembe se jutott.
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 17:25:42 2/10
(2921/8852)
:DDD, menj a gála topicba
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 17:25:03 2/10
(2920/8852)
reggel is írtam: egykulcsos adó - szétverte a ktgvetést, és megint a szegények nyomorodnak bele, hogy a ktgvetés rendben legyen, az államháztartási hiánycél teljesíthetõ legyen..
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 17:24:06 7/10
(2919/8852)
Egyébként is azt gondoltam már az évértékelõ lesz a téma.De úgytûnik ehhez meg kell várni az eligazítást a topic vélemény formálóinak.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 17:19:33 7/10
(2918/8852)
no miért rossz?
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 17:18:55 7/10
(2917/8852)
Demokráciában meg mindig leszenek anomáliák. Mert a befogott kutya is kap védelmet, ezért nem jut másra annyi, még akkor sem, ha ezzel emberi érdek sérül.
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 17:18:21 2/10
(2916/8852)
A képviselõk - beleértve a parlamentet - megtehetnék, hogy többet adakozzanak, de természetesen az ország, a rossz adótörvények problémáját kellene megoldani, de a kormány senkivel nem egyeztetett, így ez marad, a tiltakozás...
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 17:16:24 7/10
(2915/8852)
Nem értettem félre, ha csak azt nem, hogy te is jó ötletnek tartod, ha kutyáknak felajánlhatunk, embernek miért nem.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 17:12:45 7/10
(2914/8852)
Nem képmutató ez?

Ha nnyira éheznek, akik nevében fellépnek, akkor inkább autókázzanak fel, tiltakozzanak, 30 napi élelmet ajánlják fel a rászorulóknak ui. azok közben is éheznek. ( Ráadásul én nem láttam kenyeret az asztalon). Mindezenkívül, ha annyira ráérnek 30 napon keresztül, akkor miért nem ajánlják fel 30 napi bérüket)
Kompenzálhatnának a sok munkahelybõl, amit miattuk veszítettek el. ( errõl korábban írtam. Mátra cukor Zrt. Szolnok, Selyp, Hatvan, Petõháza,Szerencs; stb mások) Érdekesség még az, hogy valamennyi cukorgyárat fizikailag is megsemmisítették. Tehát az épületeket is.
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 17:12:20 2/10
(2913/8852)
eut meg megint félreértetted szerintem, de nem akarom megfejteni a kifordított logikád