Téma: Ma Reggel

2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 17:10:25 2/10
(2912/8852)
a ebrendészeti telepen (sintértelepen).
Menhelyen nem. Nálunk (M.O.) nem.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 17:01:29 7/10
(2911/8852)
Én úgy tudom- de bizonytalan vagyok-, hogy ítélet után 30 nap és a nem örökbeadható kutyát elaltatják.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 16:58:53 7/10
(2910/8852)
Hát megtörtént ez is. :)

Elismerésem, ez egy csillagos ötös ötlet. Abszolút te nyerted a hasznos beírás kategóriát. :)

Azt hiszem ehhez civil szervezet kellene, ui. vagy egyház v. civil szerv. Erre tipp?
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 16:54:59 7/10
(2909/8852)
Pontokba szedett mondanivalódra a válaszaim:
1.Butaság gúnyolódni azon, hogy szóba álltam hajléktalanokkal. Mindig függ az ilyen az alkalomtól, a szándéktól és szavaktól. Megnyugtatlak mindenkinek jól estek ezek a beszélgetések. Viszont nem tudtam ki volt Florence Nightingale, így köszönöm az oktatást. :)
2.Tapasztalatlan vagy. (Vagy talán olyan szerencsés,hogy lakókörnyezetedben ez nem gond).
Bizony Budapesten ez nagy baj, nekem sokszor volt e látványban részem. A Budapestiek és több nagyváros lakói nem azért tettek a lépcsõházakra zárakat, tudod, mert így akarták akadályozni, hogy a hajléktalanok melegedjenek télen. Ha errõl sem tudsz, kérdezz bátran. De talán így nem haszontalan elmondanom neked, amit szintén személyesen is tapasztaltam: Óvakodj a járdák szélén álló parkolás gátló oszlopokról DNS-t szerezni, fõleg, ha barna kupacot látsz a tövében!
Szemeteléssel kapcsolatban igazad van, vannak más gondok is. DE! Ettõl még nem lesz helyes bármelyik! Mindegyik helytelen!! DE!! Legfõbbképp: egészségtelen!Kukából élelmiszer nincs, mert egészségtelen. Vágod??
3.Tök mindegy mennyit feküdt ott. Kész mázli, hogy épp ott hevert egy kamera a fûben, amely persze nem azzal a céllal került oda, h. szívassa a rendõröket, hanem a közterületen készült felvétel jogával élve behatoljon egy hajléktalan intim szférájába, mert egy hajléktalannal ezt is lehet, ugye?Majd ugyanezzel a felvétellel,Tvrtko- szerûként tetszeleg a youtube-on. Milyen spontán! Te ezt beveszed?Lehet, h nem is hajléktalan volt.
4.„mert ha iszik, nem tud aludni.” Ja. Komolyan gondolod ezt?
5.Engem zavar kicsit, hogy az Orbán –kormányon kérsz dolgokat számon, ehhez videókat csatolsz bizonyítékként, de a legfrissebb videó feltöltés is 2010. februárból származik. Már ha érzed ezt az anomáliát idõsíkon.
6.Megnyugodhatsz: jó helyen. Nem én hõzöngök antik videókkal jelenlegi kormány ellen.
7.Gondolom azért az ezer mosoly: Lehet, hogy Kolombusz bibliájában volt kukorica, ha jegyzetelt bele.
8.Nem a kuka, hanem az emberi méltóság és segítség illeti meg a hajléktalant. Érzed, hogy ez több annál, mint amiért háborogsz?
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 16:44:05 7/10
(2908/8852)
Na ezt már végképp nem értem miért, miben válasz nekem. Csapongás, halandzsázás.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 07. - 13:34:19 Előzmény idlosza
(2907/8852)
Még egy, csakhogy ismételjem - tehát a filmbeli hajléktalan emberek nem KÖVETELÕZTEK. Nem kérték számon az államot, hogy miért nem gondoskodik róluk. Ki tudja miért, ezek úgy szocializálódtak, hogy nem az állam dolga eltartani õket. Ha kapnak valamit, persze megköszönik, de nem kifogásolják az ellátást. És NEM LOPNAK.
Nálunk a teszkó elõtt hónapokig álldogált egy koldus. Most már nem ácsorog ott, mert a teszkósok elzavarták (még amikor jobb idõk voltak, nem ebben a hidegben). Remélem, azóta bekerült valami szoc. ellátó intézménybe, mivel értelmi fogyatékos. Más baja nincs, mármint nem nyakigszaros alkoholista. Nem is értettem, hogy eddig is minek kellett koldulnia - az ért.fogytosok ellátására sincs már keret...
Szóval, az ért.fogytos koldust elzavarták a teszkósok. A tolvajokat viszont beengedik, érdekes: http://www.youtube.com/watch?v=BkyImaWQYYM

Amúgy Brezsnyev unokája is hajléktalan-féle: "Brezsnyev lánya, Galina alkoholista lett, s 1998-ban egy pszichiátriai klinikán halt meg. Az õ Viktorija lányának a lakás eladása óta nincs bejelentett lakhelye Moszkvában. Állítólag a Szergijev Poszad kolostor közelében, egy omladozó kunyhóban él, s néha újságíróknak pénzért mesél nevezetes nagyapjáról." http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=18968

És még egy: hajléktalanok toppantak be Orbán Viktorhoz: http://maria.blog.hu/2012/02/06/hajlektalanok_toppantak_be_orban_viktorhoz
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 13:30:22 2/10
(2906/8852)
A hajléktalan kérdéssel kapcsolatban eszembe jutott, hogy milyen hülye, képmutató az ember ...
Van ez a 2 x 1 % adó ugyebár, amirõl rendelkezhetünk. egy szaros kisvárosi menhely milliókat kap, sokszor többet, mint amennyit elesett embertársainknak adunk..
De ha már akkor pl. vakvezetõ kutya képzésre nincs pénz..

Kellenek ugyan menhelyek, helyes, hogy ivartalanítanak, túl sok a kutya a felelõtlen gazdák miatt, de hogy évekig életben tartanak nem szocializálható, semmire való ebeket, azt meg úgy hívják, hogy agyatlanság. Ezt még nálunk sokszor gazdagabb országok sem teszik.
adamnagysweetmovie 2012 febr. 07. - 13:16:07 Előzmény idlosza
(2905/8852)
Sose vitattam. -20-ban akkor is bemegy a melegre, ha nem a rendõrök toloncolják be. 0 fokban viszont demars kell, amit a Kocsis-Tarlós keménykedõ törvényei tesznek lehetõvé.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 07. - 12:59:29 Előzmény idlosza
(2904/8852)
1. fantasztikus, hogy képes voltál hajléktalannal beszélgetni. Florence Nightingale-díjat érdemelsz.
2. már láttam, hogy valaki kukázik, de még sosem láttam, hogy szétszórja a szemetet. ettõl függetlenül nyilván lehet. azt viszont tudom, hogy leszázalékolt (ráadásul nõ) ismerõsömet szeméttelepre vezényelték a szemetet válogatni, mert ki más válogassa a szemetet, mint a BETEGEK??? nekik már úgyis tökmindegy, dögöljenek meg, vagy vigyék haza a családjuknak a fertõzést, amit a szeméttelepen szednek össze? ha leszázalékoltakat direkt a szemét turkálására vezényelnek, akkor ugyan miféle emberbaráti gesztus tiltja ugyanazt a hajléktalanoknak? és különben, ha a szemetet csak a hajléktalanok szórnák szét, Magyarország éden volna. például hajléktalanok folyatják a Dunába a rádióaktív cuccot? hajléktalanok hordták ide Németo-ból a szemetet? és most nem kezdem sorolni, mert úgyis az a vége, hogy rohadt könnyû abba belerúgni, aki nem tud védekezni, nagy hangon ordítozni, hogy a társadalom elsõ számú közellenségei a hajléktalanok, hát börtönbe velük; közben meg nyalni az erõs kutyák seggét.
3. a férfi TIZENÖT PERCEN KERESZTÜL feküdt a padon, nézd csak meg még egyszer. Addigra ért oda NYOLC rendõr, akiknek semmi egyéb dolguk sem akadt éppen a nyóckerben. A lényegre összpontosíthattak hát, az elsõ számú közellenségre, a padon fekvõ fiatalemberre. Eközben senki más nem járt arra, mert azt rögzítette volna a fûbe rejtett kamera. Nyolc rendõr VÉLETLENÜL járt éppen arra :))))) Hát te aztán jól adod az értfogytost.
A kültéri padokat leggyakrabban tini társaságok használják (késõ esténként) - körbehamuzzák, körbepisilik, törött üvegeket hagynak mellettük. Legalábbis ahol én lakom, így van, ez nyilván változó.
Amerikai felmérések szerint a bevásárló kocsik fogantyújának 72%-a fekáliával szennyezett. Nem hiszem, hogy mi jobban állnánk ezen a téren. Nyilván a hajléktalanok fogdossák össze szaros kézzel. Meg a tó- és tengerparti strandokat is õk szórják tele üvegszilánkokkal, hadd játsszon benne a gyerek.
És nyilván a kutyaszar is mind-mind a hajléktalanok miatt kerül ki a közterekre, parkokba, játszótéri homokozókba, ugyebár.
4. a fûtött utcán szerintem azért vették el az alkoholt, mert ha iszik, nem tud aludni. ha meg nem issza meg, csak maga mellé teszi, akkor reggelre hûlt helye lesz. a szoc. munkás viszont megõrzi a "kincsét", hogy más ne nyúlja le. ha egyéb értékei lennének, nyilván ara is vigyáznának.
5. a második beszélgetésbõl pont az jön le, amit én mondtam - ezek az emberek nem arra vágynak, hogy az állam bedarálja õket, börtönnel büntesse azért, mert hajléktalanok - hanem felállni szeretnének, ahhoz pedig ÖNÁLLÓSÁG kell, az kell, hogy megtanuljon MAGÁRÓL GONDOSKODNI. Ezek nem azt ordítozták, mint a "Hát mi folyik itt Gyöngyösön?" c. filmbeli polgártárs és egyéb róómai patriarchák és matrónák. (Nem azért linkelem, hogy végignézd, szerintem fölösleges, csak hivatkozom a "szakirodalomra").
http://www.youtube.com/watch?v=lWzdLiWnDo0
http://www.youtube.com/watch?v=VI0qhh6-QMI
6: az utsó kérdésedet nem értem. de visszakérdezek: TE hol voltál??? én nem foglalkozom politikával, és ezt a videót nem a hajléktalanok miatt néztem meg, hanem az egyházügyi törvény botránya miatt. te viszont nagy politikus vagy, úgyhogy TE HOL VOLTÁL???
7: hát persze hogy tudom, hogy a Biblia fõleg a kukoricáról ír elég sokat :))))) Tehát - régebben volt lehetõség szemezgetni, sõt! volt idõ, amikor a hajléktalan vándorokat illett be is fogadni, megvendégelni - de ma már nincs ilyen, még kukorica sincs, bezzeg az ókorban mennyi volt..... a filmben szó esik Szíriáról, hogy a pékségekben minden éhes embernek adnak kenyeret, ott senki sem éhezik. itt viszont tudom, hogy a (jobb) cukrászdák este kidobják a maradékot (nem szeretetszolgálatnak adják); és olvastam, hogy a mcdonaldsban cirka húsz perc állásidõ után meg kell semmisíteni azt, amit nem adtak el, mert VESZÉLYES HULLADÉK. van egy nagy daráló, amiben ledarálják - nem szeretetszolgálatnak adják.
ha a törvény elõírná a hajléktalanok etetését, nyilván nem lenne szükség kukázásra. mikor lesz ilyen törvény? soha.
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 11:48:43 2/10
(2903/8852)
Pataira kitérve: szerinted a mienk növekedni indul? Jó esetben stagnál...

No persze lieblinged majd délután majd elmondja a tutit. :D
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 11:39:36 2/10
(2902/8852)
Sétálnak 196 km-t, fáznak, és hogy boldog légy, ne is egyenek... na jól van
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 11:25:33 7/10 Előzmény meszag
(2901/8852)
Bizony növekedésnek induló. Patai mihály szerint is, aki a Bankszövetség elnöke. Gondolom az õ véleménye is smafu számodra, ha nem azt mondja, amit te az agymosodában megtanultál.

Jó hírem van számodra: Az éhség menet megérkezett az elsõ étterembe, ahol pihenõjüket töltik, meleg étellel várták õket. Igen jót tesz az egészségüknek, mert több túlsúlyos is van közöttük. Elmondták, hogy akciójuk az MSZP-tõl független.Ez arra is utalhat, hogy nem látták egymás hátát. Vagy mi egyebet jelenthet a láthatósági mellényük hátoldalán a MSZP felirat?
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 09:12:10 2/10
(2900/8852)
Tehát itt is látszik a szándékolt vakságod. :P
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 09:11:41 2/10
(2899/8852)
most kb. 600 Mrd Ft lyukat ütött a ktgvetésen, ráadásul a társadalom alsóbb réteegi szenvedik meg az emiatt kirótt sarcokat. Ergo ez most egyszerûen kegyetlenség.
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 09:08:28 2/10
(2898/8852)
a kulcsszó a növekvõ
7/10
idlosza 2012 febr. 07. - 07:37:29 7/10
(2897/8852)
Kovács Árpád elnök (KT) szerint, a progresszív adózás hátrányosabb lehet, mint az egy kulcsos adózás egy növekvõ gazdaságban.A kontroll szervek részérõl is.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 07:34:56 7/10
(2896/8852)
Nehezen tanulsz és gyorsan felejtesz. Nem rég hívtam csak fel a figyelmed, hogy ne magadból indulj ki.
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 07:21:50 2/10
(2895/8852)
utánozhatatlan keverõgép vagy.. :)
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 07:04:38 7/10
(2894/8852)
"inkább szükség van a kórházban egy széfre ,mint a hajléktalanszállón " Ez elég randa diszkrimináció! A hajléktalannak is joga van a zárható szekrényhez. Az, hogy kinek mit jelent az a tárgy, pénz,papír, amit elzárva,biztonságba szeretne tudni viszony fogalom. Például Gyurcsánynak nem kottyanna meg úgy tízmilló Forint, mint neked. Pedig a startkõtõl egyzsrre indultatok.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 07:00:21 7/10
(2893/8852)
A szükség és az életösztön nagy úr. Madarakat etetek és a verebeket idõnként hiába "üldözöm", nem mennek messzire. Ne vitasd el a hajléktalantól, hogy értelemmel és nem ösztönbõl cselekszik. :)