Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 17:18:03
(3232/8852)
Egyébként én erre azért ugrok, mert a mások vagyonába, magánéletébe turkálás kifejezetten jobboldali ügynökmódszer. Szerintem a politikához nem sok köze van, legfeljebb a besározás erejéig, és tetû aki csinálja.
A normális számonkérés, a megfelelõ átláthatóság megteremtése viszont alapkövetelmény lenne, de ezt érdekes mód nem forszírozza szinte semelyik média és egyik pártoldal sem. Na miért?
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 17:10:01
(3231/8852)
Konkrétan részletezd az "ellopott milliárdokat", különben csupán demagógia.
Egy dolog a privatizációs részvétel, a kormányfõként hozott döntések, ami morális, max. politikai felelõsség, és megint más az "ellopott milliárdok", ami nyilván büntetõjogi kategória lenne.
Egyébként nemcsak Gyurcsánnyal, hanem az egész politikai elittel van baj (Viktor bányaprivatizációja morálisabb?). És nemcsak õk a hibásak, hogy kihasználták/ják a lehetõségeket, hanem a sajtó és a választók, hogy ezt nem merik/akarják számon kérni.
Javaslom az Amnesty International legújabb korrupciójelentését, ami a korrupció új szintre, az állam szintjére emelkedésének veszélyére hívja fel a figyelmet, ami az ellensúlyok leépítésébõl és átláthatatlan döntéshozatalból eredhet.
A legszebb, amikor egymáson kérik számon, hogy nincs erkölcsi alapja megszólalni. Na ez a választópolgár-vakítás...

Amúgy ilyenkor mindkét oldal a zsigeri irígységre is játszik, a mások vagyonát kriminalizálva. Gumicsont.
Seven7Crown 2012 márc. 16. - 16:42:31
(3230/8852)
A képlet egyszerû!
Építsél ki magad köré egy bomba biztos diktatúrát, ahol csak Te vagy az Úr, és ezt úgy éred el, hogy az ilyen bérenc Toroczkai félékkel, hülyére veszed a népedet, akik majd elhitetik Veled, hogy az-az EU akarja a hazádat gyarmatosítani, amelyiknek pont a demokrácia az egyik mozgató rugója!
És erre Kövér beszólása a legjobb bizonyíték, aki demokratikus pártnak nevezte azt a Toroczkaival együtt mûködõ Jobbikot, amelyik korábban önmagáról nyilvánította ki a legfelsõbb szinten, hogy nem tartja magát demokratikusnak!:P
5/10
offtopic
_Freddy_ 2012 márc. 16. - 15:45:14 5/10
(3229/8852)
Azon is csodálkozom, hogy ez a Gyurcsány is még ki mer állni az emberek elé, a helyébe eltakarodtam volna az ellopott milliárdjaimmal valami más országba, nemhogy még ki is álljak bátran az emberek elé...
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 15:38:02
(3228/8852)
Kéri: Orbán beszéde elérte a csurkai mélységeket
http://atv.hu/belfold/20120315_keri_laszlo
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 15:27:43
(3227/8852)
Érdekes és szimbolikus, hogy mindkét beszédre a Parlament árnyéka borul.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 15:26:15
(3226/8852)
Hátizsákkal a hátán mondja Kornis, meg kell õrülni:)
Ugyanott, ahol egy hét múlva Orbán, spontán fiatalokkal a háta mögött felolvasta kidekázottan radikális beszédét.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 15:07:34
(3225/8852)
Kornis beszéd is izgalmas, eggyel korábbról:
http://vimeo.com/38448499
Elég indulatos, de legalább õszinte.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 15:04:24
(3224/8852)
Megtaláltam Dopeman freestyle versbeszédét:
http://www.origo.hu/itthon/20120315-a-milla-marcius-15i-tuntetese-eloben.html

Tekerni nem tudtam, de õ az elsõ felszólaló, és 4 percnél kezdõdik. Sztem érdemes megvárni és elgondolkodni azon, amit mond.
Nem a trágárság a lényeg, mert komoly tartalma is van.

Azért azon érdemes lamentálni, hogy az Orbán beszéd mindenhol fenn van, ellenzéki oldalakon is, a Milla felszólalóinak szétdarabolt videói viszont (még) sehol sincsenek. Ez is a média felelõssége...
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 14:25:07
(3223/8852)
Megnéztem végre, pár gondolat a tegnapi állami ünnepségrõl - bár nem gondolom, hogy érdemes vele sokat foglalkozni, nem a lényegrõl beszéltek, az elõttünk álló, elkerülhetetlen irányváltásról.

De talán egy kis reflexiót megér. Bocs a hosszúságért, ígérem, tömör leszek.

- Vajon gazdasági válság közepén ennyi pénzük van az embereknek az ország különbözõ pontjairól felutazni? Mondjuk a nyugdíjasoknak egy kor felett ingyenes. De ki fizeti a többiek cehhét? A Milla legalább ekkora tüntetésén nem láttam negyedennyi vidéki feliratot sem, vajon miért? A vidék színfidesz lenne, a fõváros színellenzéki?
- Szájer azon gúnyolódik, hogy politikai gyûléseken reklamálják a gyülekezési szabadságot. Hogy van az, hogy miközben hónapokon keresztül harcolt a milla a tüntetéséért, az utolsó pillanatban engedélyeztek a Jégbüféhez egy nyíltan falazó tüntetést a magas adók ellen, ahol természetesen neonácik gyûltek össze, megfélemlítési céllal? Ez lenne szájer szerint a gyülekezési szabadság, amin viccelni érdemes?
- A Nemzeti dal bulváros-nacionalizmussal túllihegett elõadása jól jellemzi a kormány kultúrpolitikáját (ha egyáltalán van ilyen). Magyarország szeretlek-show.
- Az árnyékban is mennyi ember hagyta magán a napszemüvegét?
- Az orbán mögé kivezényelt ifjú gárda nekem nagyon az iskolai ünnepségek spontán feelingjét, drilljét idézte. (Monjuk az az orbán fülé magasodó szöszike eléggé elvonta a figyelmem, de nem bántam)
- "Mi magunk írjuk az alkotmányunkat (alaptörvényt írtak, ahogy a TBjáruléknak is más a neve, mint ami), nem kérünk idegen segítséget." - Navracsics nem pont ennek az ellenkezõjét ígérte meg az EP-rapporton a médiabiztosnak?
- "Senkinek sem kívántuk megmondani, hogy éljen és mit gondoljon." - No komment, jó hogy a Kossuth tér nem fedett.
- "A olcsó hiteleikkel lassan megfõztek bennünket. Az utolsó pillanatban ugrottunk ki." - Máraki, egyenlõre a mellényzsebbõl fizetõk tették meg, és most talán a közszolgák. A többiek várnak tovább az útszélén, hazafias türelemmel.
- "Nem volt elég a Rosszat leszavazni, le is kell gyõznünk." - Konszolidáció? Lol.
- "Megfékeztük a munkanélküliség terjedését." - Egymillió munkahelyet ígértek, egy hete meg már másfelet. Közmunkával szinten tartani nem ugyanaz...
- "Sokat hazudtak nekünk, népünknek leginkább igazságra van szüksége" - na ez igaz, csak pont a miniszterelnök úrtól... Még a Médiahatóság is kijelenthetné, akkor még hitelesebb lenne.
- "Ami reform eddig történt, fontos, súlyos és mély. De nem elég. Még nem elég." - Értjük, megszorítások jönnek.

Amúgy szép ünnepség volt, csak az újabb elszalasztott lehetõség fáj a szembenézésre a problémákkal, a nemzet itt nem lévõ felével. Kár.
Dopeman pont errõl ritmizált,ahogy már írtam.
2/10
offtopic
meszag 2012 márc. 16. - 14:11:00 2/10
(3222/8852)
Hát most én is elhavazódtam, de majd igyekszem jönni.
2/10
offtopic
meszag 2012 márc. 16. - 14:08:10 2/10
(3221/8852)
A közelébe se lehet jutni. :) Másrészt meg annyit kapna érte, aki megtenné, mint egy rendes emberért. Nekem elég, ha majd a rendes törvények alapján felelõsségre vonják, szembesítik a sok aljassággal, amit elkövet.
5/10
offtopic
_Freddy_ 2012 márc. 16. - 11:15:13 5/10
(3220/8852)
Oké, majd elgondolkodom rajta. Nem vagyok rasszista, de a cigányok valóban sokat ártanak az országnak...
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 11:00:11
(3219/8852)
Ezért kell foglalkozni vele.
Amúgy vérnyogjanak, ez is csak a joggal való visszaélésüket bizonyítja. Szerintem ez egyébként a büntetõjogi felelõsséget is fel lehet vetni, fõleg ha megkapargatjuk a gazdasági kapcsolatrendszerüket.

Én egy népszavazást írnék ki, miszerint "Ön szerint a Fidesz visszaélt-e a hatalmával a 2010-es választások után a közjogi rendszer átalakításával, így az alaptörvény, sarkalatos törvények, ... törvények illegitimnek tekintendõek. A Magyar Köztársaság közjogi rendszerét egy alkotmányozó fórum határozza meg, a politikai pártok, érdekképviseletek és a civilek bevonásával."
1/10
dantonb 2012 márc. 16. - 10:50:40 1/10
(3218/8852)
Pont ez az ördögi benne hogy a formai szabályokat betartva születnek illegitim törvények.Ezért lenne ürügyük beleakaszkodni az esetleges formai áthágásokba.nagyon is dörzsölt módra volt megtervezve ez a puccs.Bár agazdasággal foglalkoztak volna ennyit pl,mint ahatalmuk bebetonozásával és a demkrácia lebontásásval.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 10:45:01
(3217/8852)
Nem a 2/3 legitimál sztem, az csak lehetõvé teszi. Ez a választási ígéretekkel, a jogrendszerrel és a jogász szakmai ethosszal való visszaélés, ami most folyik. Így amorális, elfogadhatatlan (9 éves kinevezések, mást ne mondjak).

Nem kell 2/3 sem az ilyen joggal való visszaélés annulálásához, de a közjoghoz nemigazán értek, hogy ezt hogy lehet levezényelni.
Valószínûleg komoly politikai és társadalmi támogatottság, valamint a nemzetközi szervezetek elítélõ szakvéleményei nélkül ebbõl a csapdahelyzetbõl nehéz szabadulni, de ez a csapdahelyzet kérdés, meddig szolgálja legalább a fidesz és a jobbik érdekét. Ma még igen, de késõbb nem biztos.
1/10
dantonb 2012 márc. 16. - 10:43:48 1/10
(3216/8852)
Te értelmesnek tünsz ,ezért gondolkodjál el azon hogy a Jobbik által adott megoldási javaslatok tényleg reálisak e ,vagy éppenhogy katasztrófába vinnék az országot?:Kilépés az únióból ,teljes elszigetelõdés .a beruházások megszûnése,nem beszélve a rasszista válaszaikról ,hogy mindennek az okai a cigányok és a zsidók.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 16. - 10:33:18
(3215/8852)
Kinyilvánítani a szándékot ettõl még lehet a kampány során. Aztán a választók eldöntik (a torz választási rendszer persze nem segít), mit akarnak.
5/10
offtopic
_Freddy_ 2012 márc. 16. - 10:12:01 5/10
(3214/8852)
Én is jobbik-os vagyok. Én bennük hiszek, nem olyan rég lettem az, de különösképpen annyira nem izgat ez az egész.
5/10
offtopic
_Freddy_ 2012 márc. 16. - 10:10:28 5/10
(3213/8852)
Akkor persze, hogy ki mer állni. Gondoltam rá, hogy ilyen embert mesterlövészekkel és különleges egységgel kell védeni. Jó, én sem gondoltam azért komolyan. De csodálkozom, hogy az adójóváírás eltörlése miatt nem volt valami komolyabb "megmozdulás" tegnap. Így a szegények mégszegényebbek lettek. Tudnék is példát mondani, de most nem akarok.