Téma: Ma Reggel

offtopic
-csengõzoli-- 2012 márc. 27. - 19:54:29
(3592/8852)
Várj,ne szaladjunk tovább!
Tehát volt anno egy MTK-Dózsa meccs,ahol FRADISTÁK szétvertek egy villamost.
Na,itt álljunk meg egy pillanatra.
A fradisták kinek szurkoltak? Ez csak azért érdekel,mert mindkét klubbal legendásan jó a viszonyuk :D
Ez volt az elsõ nagy balhé!
Nyilván,errõl feljegyzések vannak,egészen odáig nem voltak balhék,akkor, ott.. na az volt az elsõ!
Milyen szerencse,hogy Adam ott volt és feljegyezte!
Aztán a stadionok körüli harc átterjedt magyargárdává :D
Ez egy fura átalakulás lehetett, mindenesetre legalább tudjuk,hogy a gárdások egy csapatnak drukkolnak,de hogy melyiknek...
Aztán ez a gárda hozzácsapódott a fideszhez...
Tehát a fidesz, úgy egészében véve ott állhatott valahol az MTK pálya közelében és összekavarodott a huligánokkal,akik addigra már gárdisták voltak,na ebbõl lett a "belvárosi pusztítás"!
Így alakult meg a Jobbik :D
Fú,én asszem most kicsit ledõlök... :D
adamnagysweetmovie 2012 márc. 27. - 19:15:02
(3591/8852)
Nekem ott behalt a dolog, hogy felkérték a diplomát kiadó TF-et, vizsgája meg az ügyet.
Én régóta próbálom leszopni magam, kevés eredménnyel:) Persze akinek elég hajlékony hozzá a gerince...
Bocsánat az otromba hasonlatért.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 27. - 19:11:54
(3590/8852)
Én sem értem azt, hogy miért nincs annyi csengõben, xmms-ben, vénasszonyokban (Idlosza behalt egy hosszabb válaszomtól, brrr is felszívódott, valaki nagytudású meg törölte magát), hogy beismerjék, hogy hol állnak.
Miért kell rejtegetni, ha jobbikos valaki? Ez olyan, mint az egyházi pedofília vagy a kurvázás, hogy úriember csinálja, de rejtegeti?
Szerintem is ciki a jobbikkal azonosulni, de nem vállalva érvelni mellette meg az igazi vérsunyiság.
Ezért igyekszem kerülni itt a vitát, mert nem vezet sehová rejtett identitású kocsonyaemberek üres cinizmusával, gúnyaival vitatkozni, miközben az érdemi állításokat sosem vitatják.
Lesújtó a helyzet, de azért adagolom a híreimet tovább:)
1/10
dantonb 2012 márc. 27. - 17:59:24 1/10
(3589/8852)
Az a csúnya egyetem nem figywelmezetette a Palit hogy plagizálni nem illik meg lopni se,magától hogy jutott volna eszébe?Érdekes hogy másoknál azonnal visszavonják a címet, ha kiderül hogy plagizált.Most nem, éshát a fidesz is "megnyugtatóan lezárta az ügyet" .-Azt hitték szegények hogy az Únióval is meg lehet csinálni hogy a "problémás ügyeket" egyszerûen lezárjuk és mindenki tehet egy szivességet.nos ez nem fog menni az IMF-el és az Európa tanáccsal szemben.Csak a magyar nép elég hülye ehhez.
2/10
offtopic
meszag 2012 márc. 27. - 17:43:50 2/10
(3588/8852)
JA most hallottam. Ez remek reklám megint... kész hányinger
1/10
dantonb 2012 márc. 27. - 17:33:24 1/10
(3587/8852)
Na végre hog elismered hogy igazi szélsõjobbos vagy ,legalább önmagad elött ne szégyeld,elég ha más szégyenli, hogy nálunk vannak ilyenek.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 27. - 15:33:18
(3586/8852)
Ja és még valami. Egy gondolatkísérlet, mert látom, nagyon megy az empátia.
Tegyük fel roma vagy, és a családod ott alszik a nappaliban. A romagyilkosságokat kurvára nem derítették még fel, az idegesség mindent áthat.
És esténként feltûnik 2-3 kigyúrt kopasz, végigmegy az ablakok elõtt. Nem kell hogy ordítsanak, nem kell, hogy lövöldözzenek. Elég halk léptekkel végigmenni. Na, hogy esne? Hány este bírnád?
2/10
offtopic
meszag 2012 márc. 27. - 15:17:05 2/10
(3585/8852)
Gyomorforgató.
Nem kedveltem sosem a fanatikusokat, de erre igazán nem voltam felkészülve.
offtopic
Moldávia bánata 2012 márc. 27. - 15:16:13
(3584/8852)
A nap másik híre.
offtopic
Moldávia bánata 2012 márc. 27. - 15:15:38
(3583/8852)
A nap híre.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 27. - 15:02:29
(3582/8852)
Akik ott vonulgattak, azoknak kurvára sokat kell elviselniük. Nem is odavalók voltak.
Kipattantak a terepjáróból, naphosszat ittak a helyi tetováltagyú fõkommandóssal, mutogatták a teraszról a géppisztolyaikat a romák felé, hogy este indulhasson a balhé.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 27. - 14:16:47
(3581/8852)
Egy mai élményem, már szétküldtem a sajtónak és az önkormányzatnak is, ide is kipakolom.
Bocs a hossza miatt...

----

Szemétszedés és otthonfelszámolás

Lakossági hozzászólás a Határ úti erdei lakások felszámolásához

Ma, március 27. reggel a IX. kerület József Attila Lakótelep szélén lévõ kiserdõben, ahol reggeli futásunkat tartottuk, autókra és egy nagyobb embercsoportra lettünk figyelmesek. Mivel évek óta ott él egy földbe vájt viskóban két erdõlakó család, rosszat sejtve odamentünk.
Mikor odaértünk, a rendõrök egy megbilincselt nõt tuszkoltak az autójukba. Mint megtudtuk a barátjától, A város mindenkié aktivistája ellen intézkedtek. Az úton egy rendõr fogadott minket, szó nélkül ránkirányítva a videokameráját. A rendõrcsoport vezetõje arról tájékoztatott, hogy mûveleti területen vagyunk, ezért videózhatnak minket. Mire felhívtam a figyelmét, hogy a kordonon kívül állunk most is, a videozás meg a kordontól 100 méterre kezdõdött.

Túllépve a saját problémánkon, kérdeztük, miért bontják le egy család hajlékát, akik rendezett körülmények között élnek, tanusíthatjuk, hiszen 2 éve nap mint nap futunk el mellettük. Még a kutyáik sem zavartak egyetlen egy alkalommal sem minket. Mire a csoportvezetõ rendõr azt mondta, itt szemétszedés, erdõtakarítás folyik, senkit nem költöztetnek el. És örülhetünk, hogy nem lesz szemét, ami zavarna minket a futásban.
Nehéz volt ezt szemétszedésként értelmezni, miközben a rendõrök háta mögött a kivezényelt szerencsétlen tucatnyi közmunkás épp a viskó kéményét szerelte szét.

A rendõr állította, jogszerûen járnak el, a jegyzõnél vagy a FESZOFE-nál (az önkormányzat szociális foglalkoztatója, akiket az erdõtakarítással bízott meg állítólag a jegyzõ) lehet panaszt tenni. De papírt nem mutatott minderrõl és ha délutánra már szemétre kerül az ott lakók otthona, azt egy hónapokkal késõbbi jogsértést megállapító határozat nem fogja visszaépíteni és kártalanítani a lakókat. Vagy mégis elképzelhetõ ez ma, Magyarországon, ahol senkit nem hagynak az út szélén? Élni legalábbis nem úgy tûnik.
Az erdõlakókról eddig is tudomása volt az önkormányzatnak. Egy éve a lakótelepi önkormányzati irodán jártunk, kérve õket, hogy tavaly március 15-én összeszedtünk 5-6 zsák szemetet, szíveskedjenek gondoskodni az elszállíttatásukról. Az elsõ kérdése az ügyintézõnek az volt, hogy olyan „hajléktalanszemét-e”, mert az ott lakó családdal megállapodtak, hogy maradhatnak az erdõben, amennyiben rendet tartanak maguk körül. A szemét építési hulladék volt, amit a Távíró utca mentén (térfigyelõ kamera kiépítése hiányában) rendszeresen illegálisan kidobnak az arra járó autókból. Az általunk összeszedett szemetet ezután 3 hét múlva vitték el, többszöri rákérdezésünk után. Addigra már egy részét szétfújta a szél.
Az erdõ kapcsán reklamáltuk még, hogy az évekkel ezelõtt pályázati pénzbõl kialakított erdei futópálya egy részét már benõtte a bozót, ezért örültünk nagyon annak, amikor pár napja (azaz egy évvel a bejelentésünk után) láttuk, hogy kitakarítják azt a területet is. Ekkor vált láthatóvá az addig a bozótostól takart szállás, a tüzifák szép rendben felpolcolva a ház elõtt, a kutyák megkötve, az udvar rendezett volt.
Erõs a gyanúm, hogy az addig kompromisszumkész, a lakókkal egyezséget kötõ önkormányzat ezt a láthatóvá válást tartotta tûrhetetlennek, hogy az erdõben sétálók-kutyasétáltatók szembesülhetenek az ott élõkkel, ami talán megzavarhatja a polgári idill érzését.
Hangsúlyozom, minket futókat semmiben sem zavartak az ottlakók, viszont a szétvert (egy esetben fekáliával is összekent) erdei futópálya, a lakosság által szerteszét dobált csokipapírok, üdítõs palackok és az útszéli építési törmelék annál inkább.

És még egy dolog. Nagyon kevés ember használja a megépítése óta elhanyagolt erdei futópályát. Ennek a fentebbieken túl az az oka, hogy a kutyasétáltatókat nem különítették el a futóktól, nem tiltották ki õket a futópályáról. Mikor kértük, hogy a futópálya útvonalára helyezzenek ki kutyákat tiltó táblát, kérésünket az önkormányzat továbbította a Pilisi Parkerdõgazdaság felé, mondván hogy az erdõ csatornán túli részének õk a tulajdonosai (a probléma elsõsorban ott jelentkezett, három felnõtt rottweilerét póráz nélkül sétáltató kutyatulajdonos révén, de az önkormányzati részen sem voltak kint táblák). A helyzet azóta sem rendezõsdött (egy éve) és emiatt nagyon kevesen használják sportolásra az erdõt.

A mi problémánk természetesen elenyészõ a most kitelepítettekéhez képest, csak azért említettem meg, hogy érzékeltessem, milyen gondok nincsenek megoldva az erdõ rendeltetésszerû használatával kapcsolatban. Ezek zavarják igazán a lakókat, nem az ott egy bozótosban, maguk körül rendet tartva lakó rászorulók.
És ami még zavaró, az a „probléma” kezelési módja. Mindenfajta megoldás kínálása nélkül kezdék el kitiltani és százezer forintos bírsággal fenyegetni elõször csak a központi kerületekben az ott élõ hajléktalanokat. A választópolgárok kellemetlenségeit jóval meghaladó mértékû, aránytalan tiltó rendelkezéseket alkottak (kukázás). Elképzelhetõ, hogy ezt lehet jogszerûen tiltani, bár ellentétes állásfoglalásokat is hallani, még hazai szervezetek részérõl is, Európa nyugati felében pedig egyöntetûen utasítják el az ilyenfajta rendpárti politikát. Elképzelhetõ, hogy mindez a mai Magyarországon jogszerû, de a természeti törvényeket, az erkölcsi normákat áthágó, a társadalmi szolidaritás helyett a legrászorultabb csoportokat bûnbakként kezelõ jogrend valójában nem tekinthetõ másnak, mint a joggal való visszaélés eredményének, sohasem lehet tartós és legitim egy még valamennyire egészséges moralitású társadalomban. Pont a hivatkozott jogszerûség ténye az, ami az ilyen szabályokat igazán aggasztóvá, fenyegetõvé teszi. Az intézkedõ rendõrök erre azt mondták nekem, hogy ha nem tetszik a rendszer, ott vannak a választások, amin ki lehet fejezni az elégedetlenségünket. De hát az eleve a többséget preferáló választási rendszert - szintén jogszerûen! - méginkább aránytalanná változtatta a mostani kormánytöbbség. Ezáltal súlyosan korlátozzák mindazok választói akaratának kifejezõdését, akiknek az érzékenységét sérti, hogy szemétszedés címén magát meghúzó családok feje felõl bontanak el kéményt, tetõt.

A társadalmi szolidaritást számomra az a férfi jelenti, aki miután megtudta, hogy a Határ úti két családot kilakoltatással zaklatják, fogta magát, és a másik kerületben lévõ Sherwoodból átgyalogolva eljött, hogy kifejezze tiltakozását a kilakoltatás ellen. Búcsúzáskor meghívott minket magukhoz, hogyha arra járunk, látogassuk meg õket a hajlékukban.

Szerzõ: adamnagysweetmovie
Budapest, Ferencváros, 2012. március 27.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 27. - 14:14:36
(3580/8852)
Én ilyen gyerekeket reggelizek mûzli helyett...
Amúgy ott voltam, amikor a Fradisták egy MTK-Dózsa meccs után (mi a faszt kerestek ott a fradisták) vasrudakkal, kockakövekkel szétvertek egy emberekkel tömött villamost. Az volt az elsõ nagy balhé, utána kezdõdött a stadionok környéki harc a rendõrséggel, majd terjedt ez át magyargárdává, a fideszhez csapódva belvárosi pusztítássá és a jobbik megalakulásává.
Hetente látom, ahogy részeg állatok az Üllõi útnál szétszedik a metrót, terrorizálják az utasokat, rendõr sehol.
És láttam, Gyöngyöspatán éjszaka hogy meneteltek a kopaszok, az otthonaikban minden neszre felriadó cigánysoron, alig várva, hogy megtámadják õket.
Úgyhogy nem kell magatokat bemutatni, inkább nézzetek tükörbe.
2/10
offtopic
meszag 2012 márc. 27. - 12:42:24 2/10
(3579/8852)
A budapesti önkormányzat is most döbög ezen.... jól kitalálták megint, hogy segítsenek az önkormányzatokon, fõleg egyes nem szeretem városokban
2/10
offtopic
meszag 2012 márc. 27. - 12:41:05 2/10
(3578/8852)
nekem már volt ilyen "élményem"
adamnagysweetmovie 2012 márc. 27. - 10:55:57
(3577/8852)
Átveszek valamit, akkor a mûködtetés is engem, az államot terheli. Miért kéne ezt egy önkormányzatnak finanszírozni? Innentõl állami feladat, viszlát.
Vagy akkor kevésbé tartanák a választók kicsinyes politikai gáncsoskodásnak, ha mondjuk Debrecenben kezdenék bevezetni ezt a nagyszerû modellt...
adamnagysweetmovie 2012 márc. 27. - 10:53:23
(3576/8852)
:D
2/10
offtopic
meszag 2012 márc. 27. - 06:23:36 2/10
(3575/8852)
végül is ja. Be kell zárni kulccsal az eddig általuk nyitott ajtót, és elindulni másfelé.
2/10
offtopic
meszag 2012 márc. 27. - 06:20:41 2/10
(3574/8852)
Azóta bõvebben kifejtették, az átvett önkormányzati vagyon mûködtetésére kérik az összeget..... igaz hogy a város már csõdközelben, a beszedett iparûzési adó sem fedezi ezt csak kb. háromnegyed évig. Sokat segítenek az önkormányzatokon... (is)
adamnagysweetmovie 2012 márc. 26. - 23:46:14
(3573/8852)
Elvihetik bárhova, igazán akkor marad csak itt...