Téma: Ma Reggel

offtopic
kõmacska 2012 márc. 31. - 17:38:30
(3772/8852)
Szerintem erre semmi esély, mert tõlük is rengeteg fej lehullana. Elég nyilvánvaló az is, hogy a pártok közti különbség csak felszíni. A mélyben nagyon is összeérnek a szálak, és erre pont espé az egyik legnyilvánvalóbb példa.
Én egy olyan esetrõl tudok, aminek látszólag semmi köze a "csókosokhoz", de a mélyben levõ áramlatok miatt nagyon is: egy ismerõsöm "a nyomor elviselhetetlen fokára jutott" (feleséget, gyereket kezdõ tanári fizetésbõl nem tudott eltartani), ezért az a nagy ötlete támadt (neki? vagy inkább másnak?), hogy ledoktorál (a Sorbonne-on). (Ismerem, egyáltalán nincs benne komoly tudományos érdeklõdés, õ is csak lehúzott öt évet az egyetemen, mint én. Ettõl függetlenül elhiszem, hogy becsületesen írta meg a dolgozatát, nem is ez a baj). Hanem, hogy még meg se írta, máris akadémiai kutató állást kapott. Szerintem semmiféle tudományos eredményt nem tud felmutatni, de máris fõmunkatárs. Megkérdeztem tõle, mégis milyen kutatási eredményeket ért el, de nem volt hajlandó válaszolni. Mint ahogy arra se (naná), hogy miért lett szabadkõmûves. Belépett a testvériségbe, és máris akadémiai tag lett. Ez nem feltételezés róla és nem sanda gyanú, hanem tény. Sajnos. Kíváncsi lennék, a "tudományos elit" mekkora része papírmasé figura.
offtopic
kõmacska 2012 márc. 31. - 17:11:19
(3771/8852)
Naná hogy nem menti semmi.
Török Gábor szerintem arra utal, hogy a fidesz csak azért nem hajtja el Kanada-alsóba, mert túl sokat tud róluk, és nem merik nyíltan megtámadni: "egy négyszemközti egyértelmû utasításnak is lehetnek beláthatatlan következményei, ha az államfõ valóban mindent meg akar tenni a hivatalban maradásáért. Egy elszabadult hajóágyú pedig még egy hitelvesztett politikusnál is veszélyesebb lehet."
madib 2012 márc. 31. - 16:44:23
(3770/8852)
Schmitt leül egy munkareggelire Gyurcsánnyal, s elmondja neki bizalmasan:
- Nos, Feri, ezt elkúrtam, nem kicsit, nagyon.
Fletó erre:
- Nos, Palikám, ezt meg tõlem loptad!
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 16:26:31
(3769/8852)
Kizártnak tartom, hogy engedték volna, ha ezt anno bevallja.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 16:25:28
(3768/8852)
Az is kérdés, hogy Plagi bevallotta-e anno a konzulensének, hogy hogyan állította össze a dolgozatot. Mert ha nem, akkor anno nehéz lett volna rá felhívni a figyelmet, hogy ne tegye. Konzultált õ egyáltalán valakivel a munkamódszerérõl?
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 16:17:19
(3767/8852)
Az enyém sem tartalmas sok nóvumot, de elolvastam egy csomó mindent, nem vettem át még fejezeteket sem, és összességében volt vagy 1000 darab lábjegyzetes hivatkozásom.
Nálunk ezt megkövetelték, pedig csak egy sima diploma volt. Mondjuk magamtól nem hiszem, hogy lett volna bennem ilyen igényesség, szorgalom.

A TF-en miért nem követelték meg?
1) Akkor még szartak az akkori szabályokra, különösen a TF-en
2) Plagi csókos volt, és õt még a minimális elvárások alól is felmentették

Így vagy úgy, Plagi ha nem ütötte meg az akkori szabályszintet, jogos a doktori cím elvétele, és plágiumot követett el. Ha jóhiszemûen, a szerzõi jogok tudatos megsértése nélkül követte el, ha nem.

Ha nem hívták fel erre a figyelmét, nem követelték meg, akkor a TF is hibázott. De a TF hibája nem menti fel Plagit szerintem.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 16:08:12
(3766/8852)
Na ez lenne a full gusztustalan. Ha smittnek szaros a gatyája, hát másé is legyen az. Dzsihád, bosszú!

Mondjuk egy független bizottságnak semmi akadálya (bár sztem van az országnak ennél nagyobb baja), de egy fidesz-féle politikai célú diplomakapargatás az igazi fideszes 3/3-as megoldás lenne. Minimálisan hasznos, politikailag motivált, hiteltelen eredményre vezetõ, semmit normálisan fel nem táró. Tehát uccu neki!
vénasszonyok_nyara 2012 márc. 31. - 15:22:02
(3765/8852)
Gondolatolvasó vagy. Napok óta ugyanezt mondom: Schmitt Pál egy pinabubus, karrierista figura, de, ha megkapargatnák az összes doktori disszertációt, a nagy részükrõl kiderülne, hogy
-tele van összeollózott anyagokkal
-maga a téma alapvetõen egy felesleges hülyeség. (pl. a holdtölte hatása a svábbogarak násztáncára)

Remélem a FIDESZ most ráállít egy brigádot erre a munkára és lesznek nagy pofára esések, olyanok részére is, akik a legnagyobb hangon követelték Schmitt fejét.

Én már elõre röhögök!
2/10
offtopic
meszag 2012 márc. 31. - 15:20:14 2/10
(3764/8852)
Ki mondta, hogy minden jobboldali hívõ? Magam is láttam a kdnp budapesti szervezetének vezetõjét, aki tiltakozott splagi maradása miatt, meg olvastam másokról is. Aki viszont nem képes a történéseket helyesen értékelni, csak a vezér iránt érzett vak hite, vagy saját személyes sértettsége okán a fidesznek mindent megbocsájt, az a hívõ.
Amúgy meg én se vagyok mai gyerek, több oktatási intézmény padját koptatva sokat láttam,és undorodtam a hátszelesektõl, amilyen splagi mindig is volt.

Ami meg külön elképeszt, hogy ez a buta ember most sem volt hajlandó bevallani, hogy vétett... Az sem hat meg, hogy a maminak csináltatta, mert akkor meg tette volna el a sifonérba az érdemtelen papírját.
offtopic
kõmacska 2012 márc. 31. - 15:00:09
(3763/8852)
Meszag, ha észrevennéd, épp egy jobboldali embernek válaszolt adamnagy. Aki fel van háborodva, és egyáltalán nem felel meg neki espé. Ha erõsen elképzeled, hogy mások milyenek, akkor ebbõl nem rendít ki a valóság. Még ha a saját szemeddel is látod, még ha a füledbe is kiabálják, hogy a valóság más.
Tényleg vannak emberek, akik nem értik, mi ez a nagy felhajtás espé körül. Azok, akiknek nincs közük a felsõoktatáshoz, és számukra a doktori is csak egy "dolgozat". De ez nem pártfüggõ.
Amúgy a szakdogámat sajnos én is összeollóztam. Olyan témát választottam, amirõl nem is lehetett egyetlen önálló gondolatom sem. Annak örültem, hogy elolvastam hozzá egy rakat könyvet és összehoztam belõlük egy szöveget. Senkit nem érdekelt, hogy nem önálló, kaptam rá egy négyest oszt jóvan. Most már nyilván nem ezt csinálnám, de akkor örültem, hogy végre túléltem. De egy doktori teljesen más, azzal valóban az önálló kutatásra alkalmas embereket támogatják és jutalmazzák.
Biztos vagyok benne, hogy ha espé ezt megcsinálhatta, akkor nagyon sokan megcsinálhatták (pölö Gurmai Zita teljesítményére is kíváncsi lennék, aki épp akkor szült két gyereket, amikor a doktoriján dolgozott).
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 14:47:49
(3762/8852)
Ha ezt sem értik, akkor mégis mit értettek meg a letagadott 89-es rendszerváltás elõtti idõkbõl?
Pedig állítólag tagadják, mégis a legnagyobb erõvel újjáépítenék...
2/10
offtopic
meszag 2012 márc. 31. - 13:31:18 2/10
(3761/8852)
:) ez az amit a kormány állítólag nem ért, hogy mi a baja ezzel az EP-nek, mert a híveknek úgy tûnik ez is megfelelõ.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 13:27:17
(3760/8852)
És minél nagyobb a fidesz népszerûségvesztése, az igazságszolgáltatás politikai befolyásolásának (legalábbis nyomásgyakorlásának) veszélye annál nagyobb. Fõleg ha ennek a lehetõségét kiépítették a rendszerben.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 13:23:25
(3759/8852)
Egy Midszenty-per, egy Rajk-per, egy Nagy Imre-per országában NEM szabad ilyen gyanúnak kitenni az igazságszolgáltatást...
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 13:19:15
(3758/8852)
De független bírói ítélet kéne. Ezért rossz, hogy az ügyészséget poltpéteresítették, a bíróságot meg handótündrezték. Az emberek bizalmát ássák alá az ítéletekben.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 13:15:21
(3757/8852)
Én is, bár nem vagyok jobbos. De a közpénzköltés szabályossága ne legyen oldalfüggõ.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 13:14:08
(3756/8852)
Azért is tett így, mert õ a plágiumgyanút magánügyként kezeli. Holott ennek kihatása közügy, nyilvánvalóan.

Magyarország élén egy olyan ember ne álljon, aki esetében nincs egyértelmû felmentés a plágiumvád alól. Erre kéne sztem lehetõséget adni egy kerekasztallal, mert nagyon sok homályos részlete van ennek az eljárásnak.

Nem a kerekasztalnak kéne lemondatni smittet, az csak a plágiumügyet járja körbe. De ha a mostaninál még egyértelmûbben kiderül, hogy smitt csaló, vagy ha csak ennyire kuszványos helyzet marad, akkor smittnek semmi keresnivalója az állam élén. A jelenlegi helyzet tarthatatlan, hiába is tesztelgeti a népharagot a fidesz.
BicskaMaxi 2012 márc. 31. - 13:10:02
(3755/8852)
"Majd hiszem, ha jogerõs, elfogulatlan bírói ítélet lesz."

Nagyon várom, hogy végre tiszta víz kerüljön a pohárba.
2/10
offtopic
meszag 2012 márc. 31. - 13:06:21 2/10
(3754/8852)
kiemelt beruházások pályáztatás nélkül - lásd Kossuth tér...,
átláthatatlan pályázati feltételek - állami földek bérbe adása
és még sorolhatnánk... és ugye Budai sem egy ma született bárány
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 13:01:59
(3753/8852)
Még annyit, egy kialakult helyzetet tisztázó kerekasztal azért is indokolt lenne, mert a smittet ért kritikák jó része a korábbi bólogatójánosságának és magának a fidesz hatalomgyakorlásának szól.
Ami azért túlzó, igazságtalan, indulatos vádaskodáshoz vezet, és ez a fradi b-közép hangulat az, ami hosszú távon ellehetetleníti a demokrácia mûködését.