Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 12:56:23
(3752/8852)
Majd hiszem, ha jogerõs, elfogulatlan bírói ítélet lesz.
Másról sem szólt az elmúlt 2 év, mint Buday vádaskodik, az ügyészség nyomoz, eredményrõl nem hallani.
Talán a választásokra beérnek a perek...
És én azt hihetõbbnek tartanám, ha az ÁSZ, KEHI, mittudoménmi ellenõrizné a mostani állami pénzköltseket, közbeszerzéseket is. Mert a Transparency jelentése szerint ma sohasem volt magas szintre emelkedtek a korrupciós kockázatok, a kormányzati ellensúlyok leépítése miatt.
BicskaMaxi 2012 márc. 31. - 12:53:02
(3751/8852)
"De õ csak magával foglalkozott"

Sajnos igen. Ezt a luxust pedig nem engedheti meg magának, õ másra kapott felhatalmazást.

Neki le kell mondania, ez nem vitás. Mindenkinek (szerintem neki is) jobb lett volna, ha azt tegnap este teszi meg. De a várt katarzis - csakúgy, mint 2006-ban - most is elmaradt.
2/10
offtopic
meszag 2012 márc. 31. - 12:44:10 2/10
(3750/8852)
:), tegnap ilyen hangulatba kerültem....

Egyébként valóban igyekszem röviden elmondani amit lehet, anno tizenhat nõ beosztottam volt -és négy férfi -, sose értem volna a mondanivalóm végére, ha nem így teszem. :)
BicskaMaxi 2012 márc. 31. - 12:38:17
(3749/8852)
SP plágiumbotránya viszont ehhez http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/30/bunszervezet_mukodott_az_mvm-ben/ képest smafu.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 12:35:45
(3748/8852)
Tényleg rossz volt hallgatni, hogy õ egy új doktorit fog írni, mikor ez mélyen magánügy. Engem smittpál, mint ember nem érdekel, bár a fanok meg biztos ezt az emberi oldalát kajálják.
De kényes kérdéseket nem is akart tisztázni az interjú, és így ez a sportemberi magatartás puszta mellébeszélés, polgárvakítás megint.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 12:31:06
(3747/8852)
Persze, bõven lenne oka lemondani, de ha marad, akkor a helyzet szerintem csak így lenne kezelhetõ.
Elmondja mindegyik fél, mit gondol, aztán ha a káelnök álláspontját megcáfolják, akkor ott lenne az utolsó lehetõség egy normális lemondásra.
Ha meg nem valóban belefért az akkori gyakorlatba, akár maradjon felõlem, ha képesnek érzi magát, hogy vissza tudja állítani a hitelét bel- és külföldön. De ne feledje, a tekintélyét nem most vesztette el, hanem azzal, hogy eljelentéktelenítette a köztársasági elnöki intézményt.
Mondjuk a bocsánatkérés elmaradása tegnap az egy nagyon jelentõs mulasztása volt. Akkor is, ha nem érzi bûnösnek magát, nagy károkat okozott az ügye az országnak és a diplomásoknak, amiért egy valóban felelõs embernek bocsánatot kellett volna kérnie. De õ csak magával foglalkozott és Obersovszky sem billentette ki ebbõl a szerepbõl.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 12:18:24 Előzmény BicskaMaxi
(3746/8852)
Amúgy nekem a mostani politikai ördögûzõ-hangulat smitt plágiumügye körül úgyanúgy büdõs, ahogy az öszödi beszéd fidesz-uszítása.
Szerintem az igazság indulatból, kórusban huhogásból nem érthetõ meg, ahogy egy elvakult Obersovszky-interjúból sem.

Én azt tartanám normálisnak, ha az ügyben összeülne az összes párt, tudományos érdekképviselet, a vizsgálóbizottság és a SOTE doktori tanácsa, és együtt vitatnák meg az ügyet, médianyilvánosság elõtt.
Az sem jó, hogy smitt tökmást állít, mint a sote grémiuma. És a vizsgálóbizottság jelentése meg ugye teljes önellentmondás.
Ezeket egy normális országban rendezni kellene. Különben max. az indulatok eszkalálódnak.
miénkittatér 2012 márc. 31. - 12:03:34 Előzmény dantonb
(3745/8852)
Látom Te vagy a nicknevek doktora. A beteg doktora, aki minden név mögött ármányt sejt :)
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 11:07:31
(3744/8852)
Benned és dantonban azt szeretem, hogy tömören összefoglaljátok.
Orbánék a Kádár-rendszerbõl a káder-rendszert örökítették át, ami az elmúlt 20 évben is jelen volt, mert a magyar társadalom feudális gyökereibõl ered, a társadalmi modernizáció elmaradásából.
De Orbán új fokozatba váltott, szégyen nélkül kifizetõhellyé tette az államot, semmi köntörfalazás. Nyíltan csináljuk, basszátokmeg - alapon... (bocsánat, de ez van az intézkedéseikben és annak arrogáns/hazug kommunikálásában).
Ma kizárólag olyanok érvényesülhetnek államközelben, akik vagy lojálisak a végtelenségig, vagy elvtelen pragmatikus karrieremberek. Mind a politikában, mind az üzleti körökben legalább az egyik alapfeltétel.

Komolyan, ha ezt hagyjuk, megint vakarhatjuk a szégyent magunkról évtizedekig... Olyan alapvetõ szavainkat sározzák be, mint nemzet, becsület, szolidaritás.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 10:56:40
(3743/8852)
Jellembeli, erkölcsbe ütközõ és fõképp politikai-szakmai hibák.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 10:53:13 Előzmény adamnagysweetmovie
(3742/8852)
El is mentettem a listámat, csengõék kedvéért. A magyar ember hajlamos csak a legutolsó gumicsontra emlékezni, de ne feledjük ezeket a legalapvetõbb politikai hibákat.
Ahogy a bölcs mondja: ezek nem bûnök (ami csak a jogba ütközhet, ha-egyáltalán), súlyosabbak annál, hibák.
2/10
offtopic
meszag 2012 márc. 31. - 10:49:49 2/10 Előzmény adamnagysweetmovie
(3741/8852)
Úgy tûnik nincs. Már régóta szidom a népi "bölcsességet."
Mostanában ugyanazt a dühöt érzem, mint a kádári idõkben, mikor semmitérõ párttagok egyéni elõnyökért hallgattak, cserébe kiélhették egyéni perverzióikat. Sok kicsi döbrögi lubickolt a langyos kis mocsokban, de ennyire akkor sem akarták, hagyták a szegényebbjét megpusztulni.

A fidesz szavazók viseljék el hálánk, járjanak templomba, nézzék az echot, meg az ezotv-t, õk is beledöglenek, csak hittel. :D - az mennyire más lehet. :DDD - ez persze nem igazi, önfeledt nevetés részemrõl.

Amíg orbán marad, ez lesz. Aki nem tesz ellenük, nem demokrata, csak bégetõ birka, vagy dagonyázó sertés(disznó).
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 10:45:59
(3740/8852)
Ja igen, és Tarlós nyilatkozatával, hogy nemzetellenes smitt plágiumát feszegetni...
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 10:45:02
(3739/8852)
És ehhez jön 7.-ként a smitt-ügy. A TF/SOTE felkérésével az önvizsgálatra, a kéthónapos kivizsgálással, a politikailag vezérelt bizottsági jelentéssel, a fidesz-kdnp elégedett nyilatkozataival, Réthelyi aktatologatásával, és a smitt-obersovszky interjúparódiával.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 10:23:19
(3738/8852)
Addig mennyi szenvedést, megalázást, pusztítást okoznak még. És lehet, hogy csak a jobbiknak készítik elõ a terepet... Hát nincs ebben az országban annyi mérsékelt jobb-baloldali, aki azt tudná mondani, ennyi, nem tovább? Maguktól nem fognak leállni, az látszik...
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 10:20:15
(3737/8852)
Tényleg, ki mit tart a legjellemzõbbnek az orbán rendszerre?
Nálam:
1) Magánnyugdíjak kizsarolása, eltõzsdézése, az AB egyéves várakozása, míg illetékességét vesztette az ügyben
2) Az egykulcsos adó és bevezetésének módja, társadalompolitikai és gazdasági hatásai
3) A választási törvény és a körzethatárok, ami hungarikumként a gyõztest preferálja a töredékszavazatokkal
4) A médiatörvény, a klubrádió ügyében a Médiatanács politikai szerepvállalása
5) Közmunka megalázó bérezéssel, stadionberuházási tervek fényében + hajléktalanság kezelése
6) Kultúrkampf, amibe egy csomó szimbolikus lépés beletartozik: az utcaátnevezésektõl, az egyfajta világlátást kizárólagossá tevõ alaptörványtõl, a köztársaság jelképeinek lebontásán át az Újszínház újnácik kezére adásáig, a kultúra kiéheztetése, miközben a szórakoztatásra dõlnek a milliárdok; sõt ide sorolom a politikai közbeszéd fradidrukkeri szintre süllyedését (Szijjártó-Giró-Szász-Selmeczi-Kiricsikarola)

Én ezeket tartom a legfelháborítóbbnak, de tartok tõle, hogy a közoktatási és az egészségügyi rendszer szétverése is fenyeget...
2/10
offtopic
meszag 2012 márc. 31. - 10:19:22 2/10
(3736/8852)
A pofátlanságnak orbánnál nincs határa, splagi meg egy félkegyelmû,ezt eddig is tudni lehetett.
Az országnak okozott kár õket nem érdekli. Most már én is amondó vagyok, hogy ez legalább még két évig így marad.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 10:04:16
(3735/8852)
Vagy a magánnyugdíjak fenyegetéssel való kizsarolásának ügye és az alkotmánybíróság kussba kényszerítése a kérdésben, ami a választójogi törvény és az alaptörvény mellett talán a legjobban ráégett az orbán-rezsimre billogként.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 10:01:22
(3734/8852)
Nem most kell a hatalmat, a 2/3-ot kell félteni, hanem 2010 nyarától kellett volna, amikor egy titkolt rendszerváltásba kezdtek, amikor kísérletet sem tettek arra, hogy legfontosabb, legvitatottabb kérdéseinkben minimális koszenzust alakítsanak ki.
Szerintem a választójogi törvény még torzabbá tétele sokkal súlyosabb arculköpése a nemzetnek, mint ez a smittplagi-botrány. Ami inkább a hatalmon lévõk moráljáról rántja le a leplet, és nemcsak páléról, hanem mindazokról, akik a köztársasági elnöki posztra emelték és ott is tartják mindaddig, amíg a közvéleménykutatások adataiban nem zuhan a fidesz támogatottsága... Pragmatizmus relativizálja a legalapvetõbb morált is, ez ami igazán gusztustalanná, nyúlóssá-ragadóssá teszi ezt a rezsimet.
Szerencselovagok, kijáróemberek, cirkuszi szórakoztatók ideje ez, ebben a pártstruktúrában ennyi volt. Vagy megújulás, vagy végromlás a fidesz-jobbik Magyarországa képében.
Én biztos, hogy lefalcolok innen, ha ez így megy tovább. Inkább szemetet válogatok Norvégiában, minthogy ezeknek tapsoljak.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 31. - 09:44:04
(3733/8852)
Efelõl kétségem sincs, hogy sokaknak beveszi a gyomra azt a szöveget, hogy "Nem a kisdoktorim színvonala miatt választottak meg köztársasági elnöknek."
Sokakat viszont meghánytat, jobboldalon is.
És ezek után eregesse majd az emelkedett nemzeti jelszavakat, az erkölcs fontosságát - hát csak 18-as karikával közvetítsék, 23 óra után...