Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2012 ápr. 03. - 09:51:12
(4012/8852)
A verbális vagy demostratív célzatú erõszak sem jó irány, a következményekkel nem számoló politikai jelszavak sem.
Cigányproblémaként a mai Magyarországon a társadalmi ellenállás, a szociális feszültségek miatt a cigányok helyzete nem rendezhetõ. Ahogy az ezzel átfedõ mélyszegénység sem kezelhetõ csak szociális problémaként.
Társadalmi paradigmaváltás kellene, nemcsak itt, az egész nyugati civilizációban is. Erre annyi az esély, mint TGM politikába emelésének.
De gyorsan muszáj lesz, mert a "nemzeti középosztály" fejére omlik az egész kóceráj.
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 03. - 09:21:28 2/10
(4011/8852)
a megoldás: munkahely teremtés. Ehhez nem kell megfélemlíteni
vénasszonyok_nyara 2012 ápr. 03. - 08:39:36
(4010/8852)
"Nem toom, én hiszek a keresztényszocializmusban és a kapitalizmus elutasításában. "

Akkor lehet, hogy nem kellene a Jobbikban az ördögöt látnod, mert õk pontosan ebben az irányban próbálnak elmozdulni és a programjuk is egy hasonló társadalmi modellt céloz meg.
Attól, hogy ki merik mondani és megoldást keresnek a vidéket fojtogató cigánybûnözésre, még nem kellene õket rasszistának tartani.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 03. - 08:36:10
(4009/8852)
Szalma Botond mond elõremutató dolgokat, de azért sokszor nehéz az elvei közül kihámozni, hogy épp mirõl akar beszélni és kerülni próbálta a konkrét kijelentéseket.
Abban egyetértek, hogy mindenkinek meg kell vizsgálnia a személyes felelõsségét (Kálmán Olga is olyan idétlen ügyekkel bír hangulatot kelteni, hogy az elképesztõ), új útra kell térni (nemcsak a smitt-kérdésben, és mint látjuk, orbán ebben nem tûnik eddig olyannak, mint aki tanult a hibájából, de ez más tészta, 16-ig bejelenti a pártnak (nyilvános egyeztetés nélkül?!sicc), kit javasol), és a KDNP-nek valóban az Antalli alapokhoz kéne visszalépnie a jelenlegi üres moralizálásai és a hatalmi pincsizése helyett. Bár nekem az antalli alapok sem tetszettek, de a mai jobboldali kínálatnál százezerszer hitelesebb lenne.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 03. - 08:09:13
(4008/8852)
Nem toom, én hiszek a keresztényszocializmusban és a kapitalizmus elutasításában.
TGM is errõl beszél mindig, hogy a jelenlegi társadalmi modellnek vége és egy szolidaritás-alapút kell felépíteni. No nem egy új kommunizmust, de egy civil kontrollra, és igazságosabb tõke-munka erõviszonyra, jövedelemviszonyokra épülõ demokratikus paradigmát. Mondjuk egy skandináv társadalomkép lehetne sokban kiindulási alap.
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 03. - 06:23:17 2/10
(4006/8852)
Hát lemerevedtem én is tõlük, különösen kövér tegnapi parlamenti megnyilvánulása után
BicskaMaxi 2012 ápr. 03. - 06:00:28
(4005/8852)
Ez tényleg szuper! Köszi! :)))
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 03. - 01:32:27
(4004/8852)
Ez kibaszott jó videó, még Kálmán Olga is vicceskedik benne: http://www.youtube.com/watch?v=iycwirE24yA
Ez is jópofa: http://www.youtube.com/watch?v=dLgAECwemVg
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 03. - 01:30:25
(4003/8852)
Na nézzük, mi is a vége:
"- Mit ért morális válságon?
– A politika bonyolult viszonyban van az erkölccsel, de van egy láthatatlan erkölcsi minimum, melyet nem lehet következmények nélkül megsérteni....Súlyos tévedés azt hinni, hogy mindez üres moralizálás. A morális válság politikai következményekkel jár. Aláássa az éppen kormányon lévõkbe vetett közbizalmat, híveiket elbizonytalanítja. Ha pedig a morális válságokat rendszeresen félrekezelik, akkor magának a demokratikus politikának a tekintélye is megroggyanhat....Schmitt plágiumbotránya pedig a jobboldalt sújtja. Én azonban ugyanezen megállapítások mellett érveltem 2002-ben és 2006-ban is, a baloldalt megrázó morális válságok kapcsán.
– Ön többször beszélt arról, hogy egy kormányváltás után a két oldal értelmisége kiegyezhet abban a jogállami minimumban, amely a köztársaság újraépítéséhez kell....
– Valóban: meggyõzõdésem, hogy a két oldal történelmi kiegyezése nélkül a magyar demokrácia nem szilárdulhat meg.... látok rá esélyt, hogy a mostani morális válság pozitív hozadékaként el is kezdõdjön valami."

Hogy mindez mit jelent:
1. Igen, erkölcstelenül nem lehet politizálni, aki ezzel próbálkozik, az visszaüt rá. Az erkölcstelenségbe idáig mindenki belebukott. És mégis mindenki megpróbálja, mert a hatalom olyan mámorító, hogy akinek a kezébe jut, az azt képzeli, az õ személye a törvény, az lesz, amit õ akar, a többi ember massza, akikkel azt csinálhat, ami csak neki tetszik. Ez mindig így volt és mindig bukás lett a vége, most is az lesz.
2. Ha õszerinte smitt bukásának az a pozitív hozadéka, hogy Orbán és a baloldal kiegyezzen, akkor kíváncsi vagyok, végül is kik állnak a botrány kirobbantása mögött. Persze sose fog kiderülni, mint ahogy az õszödi beszéd kiszivárogtatója se lett nevesítve. Nyilván vannak "névtelen" figurák, akik láthatatlanul szövik a szálakat. Persze õket nem erkölcsi szempontok vezetik.
3. A jobb- és a baloldal kiegyezése (mivel mindkét oldal egyformán "morális válságban" van) csakis az erkölcs híjával lehetséges - a két oldal csak abban egyezhet meg, hogy erkölcsi aggályok nélkül összefognak. Erre van is jócskán esély, hiszen még a "véresszájú" TGM is szinte mentegeti smittet, és jajong a szegények miatt. (Júdás is pont ezt csinálta: "jajj, hát azt a pénzt szét lehetett volna osztani a szegények között!" - persze, fontosak a szegények, de most másról volt szó).
4. Az eltérõ oldalak megegyezése és összefogása olyan sürgetõ kényszer, amit nem lehet halogatni. Ez pofonegyszerû logika, Jézus megmondta: ha sátán sátánra támad, nem marad meg az országa. (Pontosabban: "Ha pedig a Sátán a Sátánt ûzi ki, önmagával hasonlott meg; mimódon állhat meg tehát az õ országa?" - Mt. 12:26) Én ezt az "identitást" gondolom mindegyik "oldalról", szóval csodálkozom, hogy még mindig hevesen marakodnak; és mivel látszik, hogy sose lesznek képesek az egységre, így aztán nem is maradhat meg az országuk.
5. Az eddigiek miatt, mivel az egész világon nem létezik olyan alternatíva, ami ne lenne "mély morális válságban", és ami ne lenne tele egymás elleni hatalmi harcokkal, épp ezért az egész világ bukni fog. Nem kicsit, hanem nagyon és végleg.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 02. - 23:35:38
(4002/8852)
És itt a Kis János-cikk lényege:
– Ön többször beszélt arról, hogy egy kormányváltás után a két oldal értelmisége kiegyezhet abban a jogállami minimumban, amely a köztársaság újraépítéséhez kell. Ez a mostani jobboldali értelmiségi kiállás esetleg elõrevetíti egy ilyen megegyezés lehetõségét?
– Valóban: meggyõzõdésem, hogy a két oldal történelmi kiegyezése nélkül a magyar demokrácia nem szilárdulhat meg. Az egyezségnek a parlamentben kell megszületnie; az immár közös alkotmány közös elfogadása üti majd rá a pecsétet. Talán a következõ választás után, talán csak késõbb. A párbeszédnek azonban a jobb- és baloldali értelmiség között kell elindulnia, és látok rá esélyt, hogy a mostani morális válság pozitív hozadékaként el is kezdõdjön valami.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 02. - 23:31:05
(4001/8852)
Nekem tetszik, ahogy osztja az ellenzéket és a médiát is pont most, a nagy lemondás napján. Mert a szociális kérdésekrõl, a piacgazdaság tarthatatlanságáról hallgatnak-nem törõdnek, miközben a pártpolitika saját mocskait ismétli meg nagy médialihegés közepette.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 02. - 23:24:47
(4000/8852)
Azt írja, Orbán nem kicsit cseszett ki Schmittel és a jobboldali értelmiséggel:
"Az eseményt kísérõ nyilatkozat-lavina azonban arról tanúskodik, hogy a két hónapja húzódó ügy egyre kínosabbá vált a magyar értelmiség jobboldali része számára. Elképzelhetõ, milyen hatást tesznek ebben a helyzetben a miniszterelnök cinikus megszólalásai. Orbán viselkedése következtében Schmitt botránya, mely végzõdhetett volna egy alkalmatlan személy csöndes távozásával is, mély morális válságot gerjeszt a jobboldalon. Miközben a jobboldali internetes felületek Schmitt távozásának követelésétõl hangosak, Orbán kijelenti: nem hajlandó foglalkozni a kérdéssel, hogy az államfõ csalt-e."
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 02. - 23:21:34
(3999/8852)
Rajtam ne múljon, aláírtam.
Ami meg a cikket illeti - ha TGM Schmittrõl ír, akkor miért nem bír megmaradni a téma mellett? Az erkölcsi züllés, egy lemásolt könyv doktori disszertációként való beadása egyáltalán nem olyan mellékes, hogy gyorsan tereljük el róla a szót. Ráadásul TGM egyetemi oktató, hát nem is értem.
Persze, minden fontos, amirõl késõbb ír, oké. Csak nem kéne most gyorsan mindent egybeömleszteni.
Ezek viszont jó képek: http://piroslapok.blog.hu/2012/03/28/a_facebookon_igy_latjak_schmitt_pal_doktorijat - pláne dr. Kovács Zolika szakdolgozata...
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 02. - 23:19:33
(3998/8852)
Találtam egy érdekes Kis János-cikket:
http://nol.hu/ajanlo/kis_janos__az_orban-rendszer_nem_konszolidalhato
"Ha pedig a megfélemlítés nem mûködik, akkor napok, órák alatt kicsúszhatnak az események a hatalom ellenõrzése alól. Ahogy a Schmitt-ügyben láttuk."
"Mindenképpen megmutatja, hogy a „nemzeti együttmûködés rendszere” a kormány nyomasztó erõfölényével együtt is mennyire törékeny. A doktori bizottság összehívásának híre lavinát indított el: az MTA elnökétõl a Professzorok Batthyány Köréig boldog-boldogtalan sietett pótolni a mulasztást, mielõtt rajta ragadna, hogy cinkos módon hallgatott."
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 02. - 23:02:54
(3997/8852)
Ez egy kibaszott kétségbeesett, kilátástalan kiáltás:
"Ha az új szociális népszavazásra nem kerül sor, semmilyen eddigi elképzelés nem érvényes. Akkor mindent elölrõl kell kezdeni. Teljesen másképp. És akkor ilyen cikkeket se lehet többé írni, nem is kell, nem is szabad."

Kösz Miki a cikket, másoknak is ajánlom.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 02. - 22:58:40
(3996/8852)
Ez mekkora igaz, 2008-ban a Lehmann-Brothers összeomlásakor egybõl valami hasonló jutott eszembe:
"Az a sajtó, amelyben még írnom lehet, nem ad hírt róla, hogy Madridtól Athénig lángol Európa, hogy májusban óriási nemzetközi akció lesz Frankfurtban a „trojka” (Európai Bizottság, Európai Központi Bank, IMF) ellen, hogy a „trojka” által kinevezett olasz kormány bukásra áll a mögötte álló jobbközép és balközép pártokkal együtt, hogy a Magyarország számára mind a kormány, mind az ellenzék által javasolt megoldások másutt már szóba se jöhetnek. Schmitt ide, Schmitt oda: ez az egész establishment, ez az egész konszenzus halott."
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 02. - 22:54:47
(3995/8852)
Én asszem TGM-hívõ vagyok:
"Ki foglalkozik az ellenzékben a nép többségének az ügyeivel? Ebben a pillanatban bizony senki más, csak az LMP a maga népszavazási kezdeményezésével. Még pár óra van hátra, hogy a Fidesz által álnokul megnehezített körülmények között összegyûjtsék a szükséges aláírásokat. Az LMP – többek között – arra hívja föl a magyarokat, hogy ne engedjék meg a munkanélküli-segély tényleges megszüntetését, és hogy ne engedjék meg (a tankötelezettségi korhatár leszállításával) a proletariátusnak a szubproletariátusba (az ún. mélyszegénységbe) való végleges lesüllyesztését. Nincs ennél fontosabb kázus ma Magyarországon. A Schmitt-ügy eltakarta a lényeget. A lényeg ma a népszavazás. Tartok tõle, hogy az LMP vereséget szenved, és vele vereséget szenved az egyenlõség, a társadalmi igazságosság ügye is. Itt az LMP-vel kapcsolatos, többé-kevésbé indokolt fönntartásoknak nem volna szabad megakadályozniuk a jó ügy gyõzelmét. Ha a szokványos szektaelõítéletek meghiúsítják ezt az akciót, amely végre megállítaná a dolgozó és (már) nem dolgozó szegények szociális meggyilkolását, akkor joggal mondhatjuk: nincs remény.
A ma reggeli lapok meg sem említik ezt az ügyet."
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 02. - 22:45:17
(3994/8852)
Rosszat sejtet, h 15 percig tartott az ötpárti egyeztetés. És a fidesz pártpolitikus kinevezését is meglibbentette. Persze a szokásos piaci alkudozásuk, mondunk egy Kövért, s Pálinkás-szerû lesz belõle.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 02. - 22:42:09
(3993/8852)
Ez a legjobb rész TGM-tõl, õszinte elismerésem, sztem baromi éleslátó:
"Amikor Sólyom László köztársasági elnök és Kis János morális válságról bátorkodott szólni Gyurcsány – a saját maga ellen intézett, híres, hatásos vádbeszédében elismert – füllentéseivel kapcsolatban, akkor õket a balliberális „oldalon” röhögõkórus és karaktergyilkossági kampány fogadta. A mai magyarországi jobboldal viselkedése a szánalmas Schmitt-ügyben kevésbé cinikus, ámde gyávább."