Téma: Ma Reggel

madib 2012 ápr. 19. - 22:44:17
(4352/8852)
Ugyan már miért lenne gyalázatos. Ez egy egy évvel ezelõtti felvétel melyet magánemberek folytattak egymást közt.
Minden baloldali ha beszélget azt mondja hogy minden jobboldalit le kellene lõni,csak nem készül ilyenkor felvétel amit kijuttatnak a médiába :))
Már megint kilóg a lóláb, miért egy egy év múlva kerül elõ ez a beszélgetés ?

Egyéb következtetések :

1: Aki az ATV-t nézi az eleve agyhalott .
2. Aki képes sokáig nézni az ATV-t az úgyis agyhalott lesz :)))
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 19. - 22:20:26
(4351/8852)
szerintem
1. próbálj kicsit jobban odafigyelni arra, amit EL AKARSZ ÉRNI, és kevésbé figyelni arra, amit el akarsz kerülni. Ez a pozitív gondolkodás alaptörvénye. Ez azt mondja, hogy mindenképpen odajutsz, amire koncentrálsz, akár pozitívan, akár negatívan fókuszálsz rá.
2. "nem a kanál hajlik, hanem te hajlasz"
offtopic
-csengõzoli-- 2012 ápr. 19. - 21:54:52
(4350/8852)
Persze válaszolni azt nem tudsz,mi? :) Te, aki állandóan a kobkrétumokat hiányolod...
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 19. - 21:52:49
(4349/8852)
Mit szóltok ahhoz, hogy a XI. kerület a ZP tegnapi nyitóbulijának megtorpedózása után a Jóska élére való haverdiri kinevezése elõl megfutamodott, mikor a tantestület összetrombitálta a teljes médiát a gimibe?
Fülkeforradalmár gyávaság, mutyiharcosok, andreottisták.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 19. - 21:48:48
(4348/8852)
"Nem alapíthat frakciót a DK."
Orbáni jogállam, gumitörvények...
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 19. - 21:47:44
(4347/8852)
"Szûkítették a Költségvetési Tanács jogkörét."
Volt még hova????
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 19. - 21:46:57
(4346/8852)
Valaki ezt értelmezze nekem:
"KDNP: megfelelõ az új választókerületek aránya"
Az új választójogi törvény és körzetbeosztás szerint a fidesz 52%-kal a mandátunok 75%-át szerezné meg. A KDNP szerint csalni, joggal rosszhiszemûen visszaélni keresztényi dolog?
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 19. - 21:41:37
(4345/8852)
Miki, érted már ?
Csengõ: "Számtalanszor írtam már ide politikai témában,ne mutasd magad hlyébbnek,mint amilyen valójában vagy."
offtopic
-csengõzoli-- 2012 ápr. 19. - 21:35:31
(4344/8852)
Túl jólelkû vagy :)
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 19. - 21:30:39
(4343/8852)
Nem nagyon szoktam imádkozni (sajnos), de ilyesmiért aztán pláne nem. Nézd, amit az elõbb írtam, az mindnyájunknak szólt, neked is. Mindenkire érvényes, hogy megszokta az alárendeltséget, a külsõ kontrollt, és ezért mások számára is természetesnek veszi és megköveteli. Meglehetõsen fájdalmas a külsõleg kontrollált, "rendezett" világ helyett egy bizonytalan, kaotikus úton elindulni, ahol senki sem mondja meg, hol van elõre és hol van hátra. Nyilván megéri megtanulni ezt a lelki rugalmasságot, csak nem könnyû. Egyszóval én ezt mindenkinek írtam, neked is.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 19. - 21:30:05
(4342/8852)
Kösz, de aki felrúgja a demokrácia szabályait, visszaél velük, kiüresíti, azzal szemben nem szabad tûrni. Ebbõl a szempontbók vannak történelmi elõzmények (Weimar).
És aki rendszeresen felrúgja az emberi érintkezés szabályait, mellébeszél és kötözködik, azzal szemben szintén nincs pardon. Bocs, hogy nem megyek le kutyába, inkább nyíltan elküldöm azt, akit a port megtûr, szégyenére. Az egyenes beszéd híve vagyok, ennyi.
-csengõzoli-- 2012 ápr. 19. - 21:29:53
(4341/8852)
Számtalanszor írtam már ide politikai témában,ne mutasd magad hlyébbnek,mint amilyen valójában vagy.
Már csak egy kérdésem lenne!
Az, hogy :"hogy csusszan ki 50 mircsi lazán a költségvetésbõl NB1-es focira", hogy kapcsolódik a Bajnokok Ligájához?
olahmiki1959 2012 ápr. 19. - 21:25:15
(4340/8852)
Mire értetted, hogy mindig ezt írom? Elég sok helyre és sokféle dologgal kapcsolatban nyilvánultam már meg, néha bizonyára soknak is tûnök. Nem pontosan értem, hogy most mire gondolsz.
Ha a liberalizmusról szóló mondataimra gondolsz, arról annyi a véleményem, hogy nem vagyok szakértõ, de eddig úgy tudtam, a liberalizmus lényege a megengedés, a legkülönbözõbb vélemények kinyilvánításának lehetõsége, a vitatkozás, az észérvek által vezérelt beszélgetés elve.
Ha valaki, - mint te is - liberálisnak mondja magát, attól az ember jogosan várna el az átlagosnál nagyobb türelmet, toleranciát a másikkal szemben, még akkor is, ha nem tetszik, amit a másik mond vagy leír.
Pontosan ezért lepett meg a Csengõvel szembeni türelmetlenséged, pláne, hogy egyenesen a moderátorokat kérdezted meg, hogy miért nem törlik a portról.
Más a szépen hangzó elmélet, és úgy látszik, más a gyakorlat.
Sokszor veszem azt észre, hogy magukat liberálisnak mondó magasan kvalifikált értelmiségiek hihetetlenül türelmetlenek és indulatosak lesznek, ha az övékétõl eltérõ véleményt hallanak.
De persze lehet, hogy én látom rosszul.
Téged - egyébként - tényleg többre tartalak az ilyen kisstílû megnyilvánulásoknál...
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 19. - 21:23:04
(4339/8852)
Mert te ide politikai témákból írsz:) Ó-ja-ja-jaaaj.....
Én a BL-be legalább fociról írtam, hogy csusszan ki 50 mircsi lazán a költségvetésbõl NB1-es focira. Legalább ennyire kapcsolódj ide, ezért imádkozunk Kõmacskával!
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 19. - 21:20:30
(4338/8852)
Egyáltalán nem arra vágyom, hogy az olvassa, akinek tetszik.
De mondjuk amit ti vita címén mûveltek, az elég elszomorító tükröt nyújt rólatok. Bocs a többesért, de többeknek szól.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 19. - 21:10:06
(4337/8852)
Ja, evakuálom a játékmackóimat... Én ezt vártam, a jobbik ilyen. Egyébként én még cifrábbakat hallottam a színfalak mögül.
offtopic
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 19. - 21:08:17
(4336/8852)
Mindig ezt mondod. A tényleges véleményeidre is kíváncsi lennék.
Ahogy én is tartalmat próbálok írni, ha nem kötözködnek.
Te lehet ezt tûröd, én nem. Aki megérdemli, annak kívül tágasabb. A liberalizmus nem birkaság, ahogy a konzervativizmusnak sem szabadna annak lenni.
olahmiki1959 2012 ápr. 19. - 21:04:48
(4335/8852)
Megnéztem a videót, és tetszett. Zenészként valamennyire értek a hangzásokhoz, stílusokhoz, a csajt nem ismertem, a zene, a ritmus és a dallamvilág után indiainak, vagy pakisztáninak gondoltam. Aztán rákerestem a neten, és akkor láttam, hogy üzbég. Valami olvashatatlan nyelven írnak róla, de Taskentet meg Üzbegisztánt sikerült felismernem a szövegbõl.
Úgyhogy köszi. Ezek után már csak egyetlen kérdés az, ami megfogalmazódott bennem.
Miért nekem küldted ezt a zenét, és fõleg, milyen apropóból? Erre ugyanis nem sikerült rájönnöm...
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 19. - 20:52:15
(4334/8852)
Az a helyzet, hogy minél inkább megszokjuk azt, hogy engedelmeskednünk KELL másoknak, és mások tetszése és jóváhagyása szerint KELL viselkednünk, annál erõsebben meggyõzõdésünkké válik, hogy másoknak is a mi meggyõzõdésünk és jóváhagyásunk szerint KELL viselkednie. És minél inkább megszokjuk, hogy a mi viselkedésünket külsõ erõk kontrollálják, annál inkább elvárjuk hogy mások viselkedése is külsõ kontroll alá legyen szorítva.
Írok erre egyetlen példát, ami szerintem nagyon is érthetõ lesz: ez a példa Orbán Viktor. Amikor a jogi karra járt, egyszer bejelentette otthon, hogy annyira utálja az egészet, hogy abba akarja hagyni, nem érdekli a jog. Vajon megtehette? Hát nem. Szó sem lehetett arról, hogy az apja akarata ellenére a saját útját járja. Muszáj volt befejeznie, bármennyire is utálta. Nyilván ez egy állandó légkör volt otthon - megszokta az alávetettséget, és ezért õ is természetesnek veszi, hogy másokat önmaga alá vet. Számára ez a világ rendje.
De nem, ez nem rend. Az a rend, ha minél inkább megtanuljuk önmagunkat irányítani, szabályozni. Ahhoz pedig meg kell tanulni, hogy mi kik is vagyunk valójában. De hogy tanuljuk meg, ha mindig mások mondják meg nekünk, hogy kik vagyunk és mit szabad tennünk, és mit várnak el tõlünk?
Azt mondják sokan, ha nem így mûködne a világ, akkor összeomlana. Nyilván szükségünk van tanácsokra, támogatásra, segítségre stb.... de arra nincs, hogy mások kontrollja alá helyezzük az életünket. Nekünk kell leélnünk a saját életünket, magunknak kell megtapasztalnunk az életet, ennek felelõsségét senki sem vállalhatja át tõlünk. Ezért nem is kontrollálhat a végtelenségig. Ha mi nem engedjük meg, hogy valaki szétzúzzon és megsemmisítsen a külsõ kontrollal, akkor mi sem fogjuk ezt tenni másokkal, és nem is fogjuk elvárni.
Idézek egy könyvbõl, nagyon hasznos:
"Íme az örökös rosszullét biztos receptje:
a) Döntsd el, hogy milyennek KELLENE lennie a világnak.
b) Kreálj szabályokat arra, hogyan KELLENE mindenkinek viselkednie.
Aztán, amikor a világ nem a te szabályaidnak engedelmeskedik, légy dühös! Hiszen ugyanezt teszi az összes sikertelen ember!
.. az elvárások jogosnak tûnhetnek. De gyakran nem így fognak történni a dolgok. Ezért frusztrált és csalódott leszel.
Van ennél jobb stratégia is. Legyen kevesebb elvárásod. Legyenek inkább elõnyben részesített forgatókönyveid! Azokban az esetekben, amikor nincs hatásod a dolgok kimenetelére, mondd azt: "Jobban örülnék A-nak, de ha B történik, az is jó!" Ez valójában egy, a fejedben lezajló játszma. Amint hozzászoksz ehhez a játszmához, rálelsz a lelki békére. Jobban érzed magad, ha udvariasak veled az emberek, de akkor sem rontod el a napod, ha pár undok alakkal összehoz a sors. Jobban kedveled a napsütést, de az esõ is oké! Más szóval rugalmasabb vagy."
(Andrew Matthews: Hallgass a szívedre, akkor is, ha nehéz idõk jönnek! 36-37.p.)
offtopic
-csengõzoli-- 2012 ápr. 19. - 20:12:41
(4333/8852)
Tudod engem még az sem zavarna,ha kisajátítaná ezt a totyikot.
De az,hogy már a Bajnokok Ligája topicba is odajön (csak azért mert a meccsek estéin az pörög) és elkezdi ott is az Orbánviktorozást, na szóval az már sok.
Majd mikor szólsz,akkor kikéri magának, õ azért ír összevissza minden napi fszságról,mert õ széleslátókörû!
Nooooormális? :)