Téma: Ma Reggel

2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 10. - 06:06:45 2/10
(4152/8852)
elolvastad amit belinkeltem? dehogy! különben nem zagyválnál ilyen hülyeségeket.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 09. - 23:26:06
(4151/8852)
kösz. elég közismert lenne, hogy mit ír a Biblia, ha nem lennének, akik nem akarják, hogy tudj róla.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 09. - 23:21:43
(4150/8852)
-csengõzoli-- 2012 ápr. 09. - 23:12:32
(4149/8852)
Ha szeretnéd megérteni Czeizel gondolatait,mondanivalóját,tisztában kell lenned pár dologgal.
Röviden:
Nevének kezdõbetûi "CZ" Csehország nemzetközi jelölése.
Ebbõl következtethetünk lelki állapotára, bizonyára te is ismered a régi mondást, mely szerint valaki "csehül érzi magát".
Emellett C betû jelen van még többek között Chile, Ciprus , Costa Rica és számtalan más ország jelölésében is,mutatva Czeizel nemzetköziségét, nagyvilági gondolkodását, ami magyarázza profán gondolkodás megnyilvánulásait,mindenféle szakrális logika, gondolatmenet elutasítását.
A nevében található "eizel" sem véletlen.
A németben ez petét, tojáscellát (Eizelle), sõt a Eizellreifung peteérést jelent.
Jelen van tehát a tisztátalanság, a vér,mint szimbólum.
Az Endrérõl is tudjuk,hogy az András férfinév magyar alakváltozata (ugye a bibliában is megjelenik alakváltás, gondoljunk csak az égõ csipkebokorra), az Endre a magyarországi latin Endreas névváltozatból vagy a német Endres, Enders névformából származik.
Ez azért fontos,mert szintén Endre a 20.század,egyik legjelentõsebb magyar költõje Ady is,akirõl tudjuk,hogy egyrészt Érdmindszenten született,másrészt Jászi Oszkárral járt hittanra!
S,hogy ezt miért írtam?
Jászi Oszkár középosztálybeli zsidó családban született, ez magyarázza Ady és Czeizel Endre zsidó kötõdéseit, a szolidaritást velük szemben!
Bocs,ha kicsit hosszú voltam.
olahmiki1959 2012 ápr. 09. - 21:54:57
(4148/8852)
Elolvastam a válaszodat, amit csengõzolinak írtál, és meg kell mondanom õszintén, azóta is kapkodom a levegõt. Nem akarom elhinni, hogy jól láttam.
Az különösen kedves volt, amikor azt mondtad, hogy megpróbálod gyorsan leírni, ami errõl eszedbe jut. Aki "gyorsan" egy ilyen elképesztõen alapos, minden részletre kiterjedõ tanulmányt képes "csak úgy" leírni, az elõtt le a kalappal.
Ez a szintû tudás már az õrülettel határos, és ezt most nem pejoratív értelemben mondom.
Az más kérdés, hogy egy ilyen kommentnek talán nem egy ilyen fórumon, hanem valamilyen tanulmánykötetben lenne a helye, de ez már egy mellékes megjegyzés.
Azt nem mondom, hogy mindent értettem abból, amit leírtál, de az biztos, hogy szájtátva olvastam. Minden elismerésem.
1/10
dantonb 2012 ápr. 09. - 19:58:12 1/10
(4147/8852)
Bibliatanszék vezetõ professzora az kismiska hozzád képest.Néha becsengetnek hozzánk igehirdetõk ,hogy beszélgessünk a Bibliáról.Netán kollegák?
1/10
dantonb 2012 ápr. 09. - 19:54:59 1/10
(4146/8852)
Dr Mengele.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 09. - 18:19:58
(4145/8852)
Ehhez annyit: természetesen nem gondolom, hogy a romák "Izrael elveszett törzsei" lennének. Hanem azt, hogy ha van a világon nép, amelyiken látszik, hogy kimaradt az áldásból, ugyanakkor sok köze van a mágiához, varázsláshoz, spiritizmushoz, az épp a roma. Az õ szerencsétlen állapotuknak tehát szerintem meglehetõsen egyszerû a megfejtése: õk nagy biztonsággal Khám utódai. Ez persze nem azt jelenti, hogy "úgy kell nekik", "ez a karmájuk"; segíteni kell nekik, csak szerintem jó tudni, hogy ha probléma adódik velük, annak ez a gyökere.
Ami pedig Magógot illeti, annak beazonosításához ez ad segítséget: "És látám, és ímé egy fehér ló, és a rajta ülõnél íjj vala; és adaték néki korona; és kijöve gyõzve, és hogy gyõzzön."
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 09. - 17:10:10
(4144/8852)
Na oké, megpróbálom nagyon gyorsan leírni azt az okot, ami szerintem a különbségek mélyén rejlik. Természetesen ez szellemi ok (és biztos vagyok benne, hogy Czeizel is alapvetõen szellemi különbséget tételez fel, csak mást, mint én).
Ehhez vissza kell menni Noéhoz és fiaihoz, akikkel újrakezdõdött az emberiség történelme (szerintem érdekes). Tehát: Noé lerészegedett, a középsõ fia kinevette, ezek után Noé megáldotta két fiát, a középsõt viszont nem: "Monda: Átkozott Kanaán! Szolgák szolgája legyen atyjafiai közt. Azután monda: Áldott az Úr, Sémnek Istene, néki légyen szolgája Kanaán! Terjeszsze ki Isten Jáfetet, lakozzék Sémnek sátraiban; légyen néki szolgája a Kanaán!" (Kánaán csak az unokája volt, Khám fia, tehát maga Khám nem lett átkozott, csupán kimaradt az áldásból, de az is nagyon súlyos). Vajon miért történt ez így? Vajon tényleg csak a nevetgélés volt az oka? Hát, elég nyilvánvaló, hogy sokkal inkább olyan praktikák, sötét, sátáni tudás stb öröklõdött át Khámmal, amit az özönvíz elpusztított volna (ha Khám még elõtte nem tanult volna meg belõle valamennyit). Khám unokája Nimród is, akihez manapság a magyarokat elõszeretettel kötik - és ezzel valamiféle átkozott leszármazáshoz löknek oda minket, hogy önként vállaljuk csak el Noé átkát, tökjó az, hiphiphurrá, mert a Biblia úgyis hazudik. Pedig elég valószínû, hogy mi Jáfettõl származunk és nem Khámtól.

Sém áldása nem evilági áldás volt, az õ áldása az Istennel való közösség volt. Aki az evilági áldást kapta, az Jáfet. Na, és most jön az érdekes rész: az áldás legjavát az elsõszülött örökli. Jáfet elsõszülött fia Gómer, Gómer elsõszülött fia pedig Askenáz (!!) Ugye, ismerõs?? Askenáz nem Sém isteni, hasnem Jáfet evilági áldásának birtokosa (vagyon, gyarapodás, ész). Már Askenáz neve is azt jelenti, hogy elsõszámú vezetõ. Az Askenáz népnév ugyanis visszafejthetõ, megérthetõ a magyar nyelvbõl is: a kenéz-Kanázs-Kanizsa-kanász-Kond-kondás szavakban benne van az elöljáró, vezetõ jelentése, szerb-horvátul, szlovénul a knez egyenesen fejedelmet, herceget jelent; bolgárul pedig falusi bírót. (Plusz: kazár, tatár 'kán'). Ha volt egy õsnyelv (és miért is ne lett volna, hiszen Askenáz még a bábeli nyelvzavar elõtt született) - akkor ez a jelentés nagyon is valószínû egy elsõszülött fiú nevében. Az as-t pedig szerintem ebbõl lehet megfejteni: "ász - a legerõsebb lap a kártyában. A francia (as) vagy az angol (ace) nyomán elterjedt nemzetközi szó a latin as-ra megy vissza, amely az ókorban kis értékû rézpénz volt, s a középkorban a kockán az egyest jelentette. A latin szó talán a görög eisz ('egy') folytatása. Felértékelõdését talán az magyarázza, hogy bizonyos kockajátékokban az egyes volt a nyerõszám." (Tótfalusi István: Magyar szótörténeti szótár) Vagyis Askenáz jelentése szerintem ez: az egyes számú vezetõ, esetleg egyetlen úr. Ez szerintem eléggé valószínû jelentés az elsõszülött fiú esetében. A héberbõl való visszafejtés ez: "lófejõ; a jel; tûz, mely továbbterjed".
De: mivel Askenáz azt állítja magáról, hogy õ Sém-Izrael-Júda ezzel elvesztette a jáfetita elsõszámú vezetõ helyét és áldását. Helyette ez átszármazott Jáfet második fiára, Magógra. Innentõl kezdve csak a fantázia szab határt annak, hogy kicsoda Magóg, az elsõszámú vezetõ. Nyilvánvaló, hogy Askenáz nem mond le a vezetõ pozíciójáról, megpróbálja azt visszaszerezni Magógtól (épp ezért a nevét sem hagyta el, most is ugyanúgy hívják). De hogyan? Úgy, hogy eltanulta azt a tiltott tudást, ami miatt egyszer már elpusztult a föld. A Biblia ezt írja: Jel 2,9 Tudom a te dolgaidat és nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy), és azoknak káromkodását, a kik azt mondják, hogy õk zsidók, és nem azok, hanem a Sátán zsinagógája. Jel 3,9 Ímé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, a kik zsidóknak mondják magukat és nem azok, hanem hazudnak; ímé azt mívelem, hogy azok eljõjjenek és leboruljanak a te lábaid elõtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged.
A zsinagóga iskolát jelentett, õk tehát megtanultak valamit. Olyasmit, amit már Nimród is tudott, Khám unokája, a "nagy építõmester", aki felépítette Bábelt.
Amiért ezt az egészet leírtam: a "rasszista" problémákat, az egymás elleni hadakozást ebbõl a nézõpontból szerintem meglehetõsen könnyû megérteni. Nem csupán itt, hanem az egész világon.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 ápr. 09. - 17:03:39
(4143/8852)
Sajnso ez iszonyat bonyolult témakör,nehéz okosnak lenni.
Nyilvánvalóan genetikáról van szó,mely nem jobb vagy rosszabb a másiknál, egyszerûen más és "nem kompatibilis" a miénkkel.
De ugye aki ilyet mond az náci ésatöbbi...
vénasszonyok_nyara 2012 ápr. 09. - 16:53:39
(4142/8852)
"Nem,õk inkább megszülik a putriba a tizediket is..."

Igen" mert a cigányok szeretik a gyerekeket"
valahogy furcsa módon az állami gondozott és örökbe adott gyerekek túlnyomó része cigány, valamint a családjuk által prostitúcióra kényszerített lányok is fõleg közülük kerülnek ki. De hát a szeretet tág fogalom!
offtopic
-csengõzoli-- 2012 ápr. 09. - 16:46:04
(4141/8852)
Azért tartják elvetendõnek,mert nem mindegy,hogy valaki akar menni (falusi gyerek) vagy "kiveszik".
Ha valaki nem akar menni, ha valaki ezt elszakításként, az életébe való beleszólásként éli meg azzal szemben ez erõszak.
Ennyi.
Nem mondhatjuk meg neki,hogy hogyan éljenek,max javasolhatunk.
Tudom,hogy ez sok adóforintba kerül,de akkor is ez van.
Merd valahol felvetni,hogy 2 gyerek után elkötteted a cigányasszonyok petevezetékét...
Nem,õk inkább megszülik a putriba a tizediket is...
vénasszonyok_nyara 2012 ápr. 09. - 16:41:53
(4140/8852)
A kultúrájukra jellemzõ belterjesség és a sok vérfertõzõ kapcsolat nyilván szerepet játszik ebben. Valamint a tudatmódosító szerként használt olcsó szeszes ital és a nitro higító.

Nem tudom liberális körök miért tartják eleve ördögtõl származó ötletnek a Jobbik javaslatát, hogy ki kell venni a családi környezetbõl a hátrányos helyzetû cigánygyerekeket? Hiszen nem örökbe adásról van szó és tanulók tízezrei élnek kollégiumokban. Egy átlagos falusi gyerek, hogy járna másképp gimnáziumba, ha nincs a közelben nagyváros?
offtopic
-csengõzoli-- 2012 ápr. 09. - 16:34:30
(4139/8852)
Amiket felsoroltál azok valóban õszinte megnyilvánulások, de ez egy interjúban elhangzott pontatlan mondat,ennyi.
Ráadásul egy antifasiszta szervezet, díjazottjáról beszélünk :)
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 09. - 16:31:00
(4138/8852)
:) Hát lehet, hogy nem arra gondol, de ezt mondta.
Nézd, amikor pl. a hitesek azt mondják, hogy "õk minden más keresztény egyházzal szemben úgy várják a Messiást, mint a zsidók" - akkor persze magyarázkodnak, hogy õk nem úgy gondolják, hogy MÁSIK Messiásra várnak, de MÉGIS AZT ÁLLÍTJÁK. Szerintem ezek a "félrecsúszott" mondatok igenis kifejezik a beszélõ valódi szándékát. Ahogyan Kertész Ákos is világosan fogalmazott, hiába mondta késõbb, hogy "nem úgy értette". Meg Heller Ágnes is, meg Gyurcsány Ferenc is stb. Ezek nem tévesztések, hanem õszinte megnyilvánulások.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 ápr. 09. - 16:23:54
(4137/8852)
Arra gondol,hogy arányaiban rengeteg köztük az értelmi fogyatékos... vagy az értelmi fogyatékosnak kezelt.
Ennyi,nyilván nem azt akarja mondani,hogy minden cigány értelmi fogyatékos.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 09. - 16:21:22
(4136/8852)
Majd leírom hosszabban is, amit errõl gondolok, most csak bemásolom a Czeizel-mondatot: "A cigányok pedig nem azért értelmi fogyatékosok, mert rosszak a génjeik, hanem egyszerûen azért..." Tehát azt állította, hogy a cigányok értelmi fogyatékosok. Oké, egy darabig én is tanítottam egy kisegítõs cigány gyereket, akinek analfabéta volt az anyja; szóval nem volt zseni, az biztos, de azért azt állítani, hogy a cigányok értelmi fogyatékosok, az durva. "Ez több mint bûn, ez hiba."
-csengõzoli-- 2012 ápr. 09. - 16:10:36
(4135/8852)
Mi hazugság azon amit Czeizel mondott?
Arra célzott,hogy nem genetikai,inkább kultúrális különbségekrõl beszélhetünk.
A zsidók mindig is nagyra tartották a szellemi tudást , ennek is következménye,hogy sok köztük a Nobel díjas, a cigányok meg nem tanulták meg,hogy Európában tudni kell írni-olvasni, különben semmire sem viszed.
Rengeteg köztük az analfabéta.
Azt meg,hogy nem Indiából származtatják õket,még nem hallottam.
Elég furcsa,mert csak ki kell menni és meglátod,hogy 1milliárd cigány él ott, nem tudom a mi cigányaink honnan származnának...
7/10
idlosza 2012 ápr. 09. - 15:53:55 7/10
(4134/8852)
"Mihamarabb nélküle"

Hát igen a remény fogalma a Húsvét, a Feltámadás szerves része.De minthogy ballib oldalon a vallást elég ambivalenciával kezelik, ezért "jó"kívánságodra egy baloldali ikon ideillõ szavai jutnak eszembe.: "lehet menni!" (Gy.F.)

Persze egy nemzeti érzelmû ember nem kívánja ezt honfitársának,sõt reméli az végsõkig kitart hazájában.Viszont az idegenszívûeknek talán tényleg jobb lenne idegen földön.
Persze az idegenszívû ezt úgy képzeli, hogy idegenföldön úgy is lehet élni, hogy Magyarország földjeit zsebszerzõdésekkel átjátszák külföldi kézre.
Viszont ily módon nem érdemes Orbán Viktor nélkül ünnepelni a Húsvétot.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 09. - 15:14:58 Előzmény adamnagysweetmovie
(4133/8852)
Nézd, ez nem "esetlen beszólás", hanem hazugság. A cigányok nem értelmi fogyatékosok, ma már nem is Indiából származtatják õket (több elmélet is van a származásukra, pl. az iráni fennsík vagy hogy õk "Izrael elveszett törzsei", lehet, hogy egyik sem igaz, de az indiai származás is csak annyira, mint az egyiptomi); és általában tudnak írni-olvasni; de nem csak Európában tudnak az emberek írni-olvasni, hanem Indiában is. Ez a szöveg nyíltan rasszista, és ezt csak akkor vennéd észre (és akkor tiltakoznál ellene) ha nem Czeizel, hanem Vona mondta volna. Csakhogy Vona nem mond olyat, hogy a cigányok értelmi fogyatékosok és nem tudnak írni-olvasni.