Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2012 ápr. 23. - 15:07:08
(4472/8852)
Ja és a Horthy-adminisztráció is kiváló példa a társadalmi egyenlõtlenségek csillapításának elmulasztására, a faji kirekesztésre és az ellenállás elmulasztására, nem kell a nyilasokig elmenni, akik meg egyet is értettek a parancsokkal. Már õk is megsértették az alább hivatkozott természeti törvényeket, bármekkora is volt a nemzeti trauma, amit orvosolni kívántak...
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 23. - 14:28:43
(4471/8852)
Köszönöm, Miki, valóban pontatlan voltam. Van még mit tanulnom...

Mind a kápók, mind a nyilasok, mind az ÁVO magatartása arra példa, hogy a természeti törvényeket, a szolidaritást, az emberek egyenlõségét nem szabad felrúgni, mert az diszkriminációhoz, erõszakkultuszhoz, és ahogy írod, nemtelen zsarolási módszerekhez vezet.
olahmiki1959 2012 ápr. 23. - 12:53:08
(4470/8852)
Elnézést, hogy most megszólalok, igazán nem éreztem illetékesnek magam, hogy beleszóljak a rendkívül szerteágazó vitába ami itt kialakult, de valami szöget ütött fejembe, mégpedig a haláltáborok iszonyatával kapcsolatban.
Azt írod, hogy "akik a magyarok közül megjárták a haláltáborokat, azt mondták, az egészben az volt a legelkeserítõbb, hogy a nácik sokkal kevésbé kegyetlenkedtek velük, mint a magyar kápók."
Gondolom, amikor ezt leírtad, arra akartál célozni, illetve azt akartad kifejezni vele, hogy mi, magyarok sokkal kegyetlenebbek, kíméletlenebbek tudunk lenni egymással adott esetben, mint mások velünk szemben, és hogy ez milyen borzasztó. Itt szokott elõjönni a példa, hogy a csendõrök milyen készségesen és szervezetten segédkeztek például a zsidók összegyûjtésében és bevagonírozásában.
Ez sajnos igaz, és ezért nem gyõzhetünk eleget szégyenkezni, hogy ez a gyalázat megtörténhetett.
A kápók kegyetlenkedése azonban teljesen más dolog.
Soha nem voltam jó történelembõl, sajnos, de meglehetõsen jól ismerem az idevágó irodalmat, a haláltáborok túlélõinek visszaemlékezéseit, errõl a korszakról szóló regényeket, filmeket, és annyit még én is tudok, hogy a kápó, a vezetõ fogalma ott annyit jelentett, hogy a zsidó foglyok közül emeltek ki arra alkalmas egyedeket, akik a saját életük védelmében - ami persze semmire nem mentség, de talán valamiféle emberileg érthetõ magyarázat lehet, - sokkal kegyetlenebbül bántak a saját fogolytársaikkal, mint a náci õrök.
Ezek a kápók tehát maguk is zsidók voltak, és a náci gondolkodás "zseniálisan" ismerte fel, hogy ezeket az embereket alkalmazva erre az iszonyatos feladatra, sokkal hatékonyabban fog mûködni a foglyok õrzése, mert a saját léte, túlélésének reménye mindenkibõl kiöli az emberi érzéseket, és egy érzéketlen, parancsot végrehajtó vadállatot csinál belõle.
Nem véletlenül történtek meg azután azok a dolgok, ami ha jól emlékszem a Tájkép csata után c. kitûnõ lengyel film egyik mozzanata volt, amikor felszabadult egy ilyen haláltábor, és a felszabadítók parancsnoka nagyon rokonszenves módon ecsetelte az elõtte felsorakozó foglyoknak, hogy megnyugodhatnak, véget ért a szenvedésük, felszabadultak, nemsokára mindenki hazamehet, õk is tudják, hogy milyen borzalmak történtek itt a táborban, de ennek vége, a felelõsöket bíróság elé fogják állítani, tehát senki ne akarjon elégtételt venni a bûnösökön, azt majd annak rendje- és módja szerint hivatalos formában, jogszerûen fogja elintézni az igazságszolgáltatás.
A foglyok készségesen, és megértõen bólogatnak, aztán éjszaka elkapnak néhány kápót, és gyakorlatilag darabokra tépik õket, mindazokért a szenvedésekért, amiket kénytelenek voltak elszenvedni tõlük.
Úgyhogy a kápók felemlegetése ebben az esetben talán nem a legszerencsésebb példa, gondolom én. Talán mást akartál kifejezni vele, de ez most kissé mellé ment.
Még egyszer elnézést, hogy beleszóltam.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 23. - 11:30:57
(4469/8852)
Akik a magyarok közül megjárták a haláltáborokat, azt mondták, az egészben az volt a legelkeserítõbb, hogy a nácik sokkal kevésbé kegyetlenkedtek velük, mint a magyar kápók.
Önként irtottuk magunkat, a náci vagy késõbb a szovjethatalom erre csak felelõsségátvállalással adott módot... Ezzel kéne szembenéznünk, és ez lehetne az összes 20. századi diktatúra tanulsága. Ezért kéne megbecsülni a természeti törvényeket, elutasítani az azt felülíró jogrendet, megbecsülni a demokráciát és elutasítani mindenféle kizárólagosságra törõ értékrendet.
Sajnos mintha ugyanott lennénk, mint 100 éve, és sokan alig tanultak belõle.
1/10
dantonb 2012 ápr. 23. - 10:56:51 1/10 Előzmény kõmacska
(4468/8852)
Te egy okos mûvelt ember vagy ,de realitásérzéked nem éppen tökéletes.csak két pédát emelek ki egyébként igen tetszetõs elméletedbõl:

a "nyilasok etették a gettóban a zsidókat" Hát igen el is híztak ottan a zsidók,és aztán jólakva lõtték bele õket a Dunába.Már bocs hogy ezen ironizálok,de annyira abszurd.
2."Orbánnak titkolják a családfáját ,mert Árpádházi felmenõi vannak"
napersze pont olyan jellem õ meg a jobboldalra is jellemzõ,hogy ezt titkolná, hogy a Führer az egy felcsúti fõherceg:)
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 23. - 09:55:46
(4467/8852)
És misztifikálás alatt persze a démozálást is értem, és az is felesleges, mert nagyonis kézzelfogható dolgokat tett, nagyonis konkrét helyzeteken élõsködött, gátlások nélkül, a döntések árát sosem mérlegelve.
Ezeket kell konkrétan látni, és mindjárt egy hétköznapi palivá válik.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 23. - 09:27:52
(4466/8852)
Neked írtam, csak nem a válasz gombot nyomtam.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 23. - 09:27:08
(4465/8852)
Bocs, nekem ez átfutva elég misztikus, de talán másnak beindítja a gondolatait.
Orbánt károsnak tartom misztifikálni, pont ez a köré kanyarintott "nem emberi" dimenzió teszi lehetõvé a hozzá való irracionális viszonyulást.
Mert mit tett? Kiásta a politikai árkokat, megosztotta a társadalmat, nem bírta feldolgozni a 2002-es választási vereséget, ellenzékbõl megreformálhatatlanná tette a rendszerváltás intézményrendszerét, kihasználta a választók csalódottságát és visszaélt a neki adott felhatalmazással. Jogi végzettségével visszaélve szétverte a demokráciát, teljesen megtagadva ezzel tehetséges liberális politikusi indulását. (Állítólag megdöbbentõ ma visszaolvasni, milyen értékekrõ írt a diplomamunkájában és ezekhez ma hogy viszonyul). Nemzeti érdekeket kiabálva saját párt- és oligarchakörei érdekeit követi.
Nem tudom, én nem misztifikálnám egy pillanatig sem.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 23. - 01:55:32
(4464/8852)
Ja, és ehhez még egy. Marx György idézi Isaac Asimovot: "A földön két intelligens faj létezik, az emberek és a magyarok." Ezzel Asimov a szellemi képességeinket próbálta érzékeltetni, mondjuk elég idióta módon megfogalmazva. De ez azt jelenti, hogy általában okos embereknek tartott minket. És azt is Marx György idézi, hogy a Nobel-díjasaink szerint az eredményeik egyik legfontosabb oka az, hogy magyarul beszéltek. (A marslakók érkezése, Akadémiai Kiadó 2000)
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 23. - 01:44:38
(4463/8852)
Naszóval, amit gondolok. Tulajdonképpen annak a folytatása, amit egyszer már elkezdtem Noé három fiáról és azok leszármazottairól. Ez szerintem borzalmasan fontos, akármennyire is sikk röhögni rajta. Sajnos csak parasztvakítás az, hogy nevess ezen - hidd el, akik "közel vannak a tûzhöz" (képletesen és szó szerint is) azok nem nevetnek rajta, hanem halálkomolyan veszik. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FuHt5PC3j-4
Amit leírok, azt nem vettem senkitõl, egyszerûen magamtól logikáztam ki, akár tévedek, akár igazam van, nem mástól hallottam. Egyszerûen logikus.
A múltkor ott hagytam abba, hogy sokan találgatják, ki lehet Magóg, akire rászállt az Askenáz által eljátszott áldás, és aki a Biblia szerint az emberiség végidejének vezetõje lesz (vagyis, sajnos, Isten ellensége). Van egy olyan elképzelés, hogy Kína. Ez szerintem ostoba logika, mert abból indul ki, hogy minden fehér sémita, minden sárga jáfetita és minden fekete hamita. A sárgák közül pedig a legnagyobb Kína, tehát Magóg = Kína. Aztán van olyan gondolat is, hogy Magóg Irán, vagyis Perzsia. Szerintem meg mi. Nem a levegõbõl szedtem, van rá épp elég érvem. Most csak egyet írok le, amit már írtam korábban: a Jelenések könyve leír négy lovast, az elsõ leírása ez: "És látám, és ímé egy fehér ló, és a rajta ülõnél íjj vala; és adaték néki korona; és kijöve gyõzve, és hogy gyõzzön." Nem hiszem, hogy lenne a földön bármely más nép, akikre ez a szimbolikus kép annyira illene, mint ránk. Fehér ló http://www.youtube.com/watch?v=3PGf5EdJ8H8 rajta egy nyilas harcos, akinek korona adatik. A világon nincs más nép, aki ennyire imádattal övezné a koronát, és meg lenne gyõzõdve annak misztikus voltáról. Ez az egész egyáltalán nem vicces. Ráadásul, a világon nincs másik hely, ami ennyire hasonlítana egy KERTRE, mint a Kárpát-medence. És mivel kezdõdik az emberiség történelme? Egy kerttel. A kert azért kert, mert körül van kerítve. Biztosan ismered a dalt: "Ott, ahol zúg a négy folyó." Ráadásul a Kárpát-medencén belül külön van még egy "Tündérkert" is (Erdély). Németh László ideája a Kertmagyarország volt. A kommunizmus elõl mindenki a kiskertbe menekült. "Kertész leszek, fát nevelek", "Mûveljük kertjeinket!". A kert, mint szimbólum, iszonyú erõs és fontos. A Biblia azt mondja, az ember kelet felé lett kiûzve az Édenkertbõl, és a keleti kapu elõtt két kerub állt õrt, villogó pajzzsal. És mi hol jöttünk be ide? Hát a keleti kapun. Ez persze nem az Édenkert, de el tudom képzelni, hogy köze van hozzá. Ráadásul, az õsnyelv és a magyar nyelv közti összefüggés sem vicces.
Ami azt illeti, én a következõt gondolom: Jáfet elsõszülöttje kapta meg a királyi áldást. Ez Askenáz lett volna, de "elkártyázta". Ezért Magógé lett. És ehhez a királyi áldáshoz tartozik a király földje és a király nyelve. Aki a föld ura akar lenni, annak a király földjén kell laknia és a király nyelvén kell beszélnie. Na, egyelõre ezek vagyunk mi, de van rá más jelentkezõ is, bõven.
Szerintem az egész arra megy ki, hogy valamiképp önként lemondjunk az áldásunkról. A nyelvünkrõl és a hazánkról. A nyelvváltásra eddig sehogy se lehetett rábeszélni minket, és külföldre is (másokhoz képest) kevesen költözünk. Azért kezdték el lebegtetni a polgárháborút, hátha kiirtjuk egymást a romákkal. Az összes hergelés, szítás arra megy ki, hogy jöjjünk ki a sodrunkból. Ezért volt az is, hogy az I. vh. után mi szívtunk a legnagyobbat. Valójában ez az oka Trianonnak. Meg hogy '56-ban szartak a fejünkre. Meg hogy náci népnek vagyunk minõsítve, pedig ennek épp az ellenkezõje igaz - itt még Szálasi is ellenezte, hogy elvigyék a zsidókat, a nyilasok etették a pesti gettót (Karsai László mondta), negyvenezer zsidó menekült ide Lengyelországból, Kállai Miklóst és a fiát, meg Horthy kisebbik fiát a németek lágerbe hurcolták, és az is köztudott, hogy Eichmann egymillió zsidót akart Pesten elengedni, és a zsidó vezetõ húzódozott, aztán Jeruzsálembe ment, valahol valakik elfogták, és itt hiába vártak rá. Na mindegy, mégis mi vagyunk a legutolsónak minõsítve, állandóan mocskolva és gyûlölve.
Az egésznek, minden propagandának (vagy pl. a Hofi-féle nyugatra kacsintgatásnak) szerintem az volt és most is az az oka, hogy hátha megvetjük az országunkat, és hátha kibillenünk a helyünkrõl.
És szerintem annak a mondásnak, hogy "Te csak házasodj, boldog Ausztria" is mi vagyunk a mélyén, mert az osztrákok nem háborúval foglaltak el minket (úgy nem bírtak volna), hanem házassággal. II. Lajos nehezen fulladhatott bele augusztus végén a megáradt Csele-patakba, mert augusztus végén apály van, ezt mindenki tudja. Így került át a trón Ferdinánd kezébe, mert II. Lajos felesége Ferdinánd nõtestvére volt. Persze volt ennek elõzménye is, de ez volt a döntõ pillanat. És hogy a Habsburgok mit romboltak itt, az sajnos felmérhetetlen. Nem véletlen, hogy az osztrákok kiutasították õket az országból, mi persze nagy becsben tartjuk Györgyöt. http://hu.wikipedia.org/wiki/Habsburg-t%C3%B6rv%C3%A9ny Persze ez sem baj, nyugodtan lakjon csak itt õ is és mindenki más.
Mert ha mással megosztom az áldást, attól nem veszítem el, sõt inkább megerõsödöm benne. Az áldást csak akkor veszítem el, ha önként megvetem.
Addig, amíg megbecsüljük, amit kaptunk, az ország nem veszik el. A baj az, ha már nem becsüljük.
Ami Orbánt illeti - õ fontos kulcsfigura. Te lecigányozod, énszerintem meg nagy a valószínûsége, hogy Árpád-házi felmenõi vannak. Ezért titkolják ennyire a családfáját. Mert ha ez igaz, az sokkal durvább titok lenne, minthogy "zsidócigány". Ne mondd, hogy ezt már nem lehetne tudni, mert még a huszadik században is mindenki számon tartotta a nemesi származását, még ha balkézrõl született, akkor is. Ha ez igaz, akkor ez megmagyarázná, hogy mi a karizmájának az alapja.
Csak az a baj, hogy teljesen el van hülyítve, és tényleg ellenünk játszik. Amúgy végül is mindegy a származása; a lényeg, hogy ha az országát valóban szeretõ és a lakóit megbecsülõ politikus lenne, Jáfet áldása kivirágozna. De a cél sajnos az, hogy egy gonosz erõnek tegyék a vezetõjévé, és szerintem könnyen lehet, hogy azzá is válik. Politikailag semmi jó sem várható (senki mástól sem!!!) Egyesével még megbecsülhetjük magunkat, és hálásak lehetünk azért, amit kaptunk. http://www.youtube.com/watch?v=2TAGODtYjak
(Ezt most kerestem ki, nem erre támaszkodtam: http://users.atw.hu/magtar/cikkek/egeszseg/kapatmedence.htm)
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 22:34:13
(4462/8852)
Vagyis ..én inkább hagynám. (Persze nem mindig sikerül:))
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 22:33:28
(4461/8852)
Bizonyos embereknek igen, de mindenkinek nem érdemes. Aki menthetetlen, inkább hagyd:)
1/10
dantonb 2012 ápr. 22. - 21:45:45 1/10
(4460/8852)
Õk nem is akarnak atartalomról vitatkozni ,mert tudják hogy az védhetetlen .A Fidesz tábornál a politika nem ész hanem hit kérdése.Namármost ehhez azt tenném még hozzá hogy sohanem kezdtem itt személyeskedést senkivel ,viszont nem maradok adósa senkinek ,pláne ha még igazam is van.Ez sajnos a mai jobbos politika sajátja nagyban is,mert szerencsétlen Megyó még a terrorházánál is sorban állt,osztán mit ért vele.Vagy Gyurcsány hiába próbált gesztusokat gyakorolni,akkor is kinevezett csótány maradt.Ilyen Bayer féle emberekkel csak az abszolút naív emberek finomkodnak,ezeknek pacekba bele kell mondani a képükbe az igazat.Aztán elmélkedhetnek a stílusról is csak elöbb mossák ki a saját szájukat.
1/10
dantonb 2012 ápr. 22. - 21:35:58 1/10
(4459/8852)
Azért azt elárulhatnád hogy ki az a magas szellemiségû professzor nick aki vindikálja a jogot magának,hogy mások "fejlõdését" megítélje :) Hadd röhögjünk egy jót,hacsak nem kitaláltad az egészet.
1/10
dantonb 2012 ápr. 22. - 21:32:43 1/10
(4458/8852)
Figyelj mán ide,most eltekintve attól hogy magasról teszek rá,hogy a te intelligencs haverjaid engem hogyan jellemeznek élen csengõvel, különös tekintettel az antiszemita és rasszista idiótákra akikkel sokszor vagyok szókimondó valóban,de sohasem trágár és rosszindulatú minden ellenkezõ híresztelés dacára.De azt azért nem sikerült megértened hogy nem a saját törlésemrõl beszéltem ,hanem arról hogy a válaszod a levegõben lóg ,mert amire válaszolsz az én hozzászólásom moderálták.ez egyrészt egy technikai kérdés és meglehetõsen furcsa moderációs módszer ,másrészt némi tendenciát érzek benne bizonyos privilegizált nick javára és a hozzá kapcsolható nickek javára, és nemcsak én.Teccik értenyi?
Hagytam benn elütéseket sõt direkt tettem is bele hogy legyen sikerélményed és lobogtathasd hogy ám a helyesírási hibák hemzsegnek.ha már egy szöveget képtelen vagy értelmezni:P
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 22. - 18:21:54
(4457/8852)
A Jobbik szerepében is csak egyetérteni tudok veled.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 18:14:06
(4456/8852)
Mondjuk sztem a "lépjünk ki az EU-ból" irreális követelés politikává emelése is mutatja, hogy a jobbik tartós oldalhajózásra készül a fidesz oldalán. Különben nem követelne ekkora, megvalósíthatatlan ökörséget.
Bár ha hatalomra kerülne, egy sikertelen népszavazás kiírásával azt mondhatná, mi megpróbáltuk, ha nem akarjátok, hagyjuk. Szóval súlytalan radikalizmus ez...
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 18:08:48
(4455/8852)
Ez a legjobb a fidesznek, hidd el. A csömör, a kilátástalanság és a távol maradás.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 22. - 18:07:43
(4454/8852)
Számomra még az nagy rejtély, hogy ha a jobbik valóban a kiszolgáltatottak pártja lenne, akkor miért falaz gyakorlatilag minden lényegi kérdésben a fidesz népnyúzó politikájának és pénzszórásának (mégha a nacionalista céljaival osztozik is), miért támogatja a közös tüntetéseken stb?
Mondjuk azóta, hogy megtudtam, hogy a Vonáék körbetelefonálták a multikat a választási kampány alatt, támogatásért lobbierõt kínálva, azóta õket is csak megélhetési politikusoknak tartom, ahogy a legtöbb más párt legtöbb politikusát (tisztelet pár kivételnek).
Csak akkor sem értem, ha én jobbik-szavazó lennék:), engem zavarna ez a nagy friendship az oligarhia oldalán álló establishmenttel. Hacsaknem jó nekik ez a legkedvesebb ellenzék szerep, vagy egy esetleges fidesz-krach esetén nem akarják magukat a hazai vállalkozói-pénzügyi körökkel szemben találni.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 22. - 18:01:48
(4453/8852)
Hogyan etetne, ha nem olvasok újságot, nem hallgatok rádiót és nem nézek tévét? :) Na, majd leírom...