Téma: Ma Reggel

offtopic
kõmacska 2012 ápr. 12. - 17:50:47 Előzmény meszag
(4192/8852)
Ugyan ki az, aki megvetné ezt az embert? http://indavideo.hu/video/Boldogsagos
Nem hiszem, hogy bárhol is negatív elõítéletekkel kell szembesülnie.

De pl. József Attila is csak egy "büdös, tahó proli" maradt Vágó Márta úrnõ számára (elolvastam a könyvét, õ maga írta le). Pedig József Attila nem volt cigány.
Az elõítéleteket nem a bõrszín táplálja.

De milyen érdekes, hogy egyetértesz azzal, hogy A CIGÁNYOK ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK, ÉS ENNEK A BIZTOS TUDATÁBAN MÉG TE LÉPSZ FEL ROMAVÉDÕKÉNT, HA AZ ERKÖLCSI SZABÁLYOK (és általában a törvények) BETARTÁSÁRÓL ESIK SZÓ!!!!!!!!!

Ha pedig semmibe veszed Istent, majd õ is semmibe vesz téged.
Ismered a graffitit:

"Isten halott." (Nietzsche)
"Nietzsche halott." (Isten)
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 12. - 17:40:12 Előzmény dantonb
(4191/8852)
A történet, amit leírtam, nem a Bayer család története volt, hanem egy festõé.
A lopásról pedig neked és meszagnak: nem az lop, aki szegény. Nemrég öngyilkos lett egy rokonom, mert nem tudta fizetni a devizahitelét. Éppenséggel sikkaszthatott is volna, nem? De inkább meghalt, amit igen rosszul tett, de mindenesetre inkább meghalt, és nem lett tolvaj.
A hajléktalanok sem tolvajok. Kérnek pénzt másoktól, és nem lopnak.
József Attila is nyomorgott, nem volt mit ennie, nem volt cipõje, de mégsem arról lett híres, hogy tolvaj lett volna.

Babits Mihály urnak
a Nyugat szerkesztõje,
a Baumgarten Irodalmi
Alapitvány gondnoka.
Budapest.

Budapest, 1933. jan. 28.
VI. Székely Bertalan u. 27. III. 47.

Igen tisztelt Uram!

Körülményeim arra kényszerítenek, hogy megkérjem Önt, mint a Baumgarten Irodalmi Alapitvány gondnokát, legyen segitségemre az Alapitvány anyagi erejével. Kérésem okát – szinte a költõi szemérem maradványa nélkül – a következõképpen vélem elõadhatónak.

Feleségemmel együtt hosszabb idõ óta a szó szoros értelmében éhezünk. Ellenõrizhetõ adat: az Irók Gazdasági Egyesülete ebéd gyanánt egy kávét és egy zsömlét utalt ki számomra a Club Kávéházban, ezt a segítséget hónapokon át igénybe vettem, azonban ez év jan. 1-ével ez megszünt. Feleségem házimunkák fejében rokonoknál ebédelt. Ez már kínossá vált.

„Jövedelmem” ez évben 15. tizenöt pengõt tett ki. Ezt az összeget – mint a kávét – az I. G. É-tõl kaptam.

Majdnem minden holmink – beleértve az ágynemût is! – zálogban van. Lakbérhátralék miatt aggódnom kell és féltenem azt a barátságtalan szoba-konyhát, amelyben még lakunk. Szeptember 8. óta nem tudtam villanyszámlát fizetni. Ma kaptam négy havi áramfogyasztásról szóló P. 19.35-t kitevõ egyesitett számlát, amelyet hétfõig – ma szombat van – ki kellene fizetnem, különben nem kapok világitást.

Nem fûtünk. Nincs cipõm. Azaz egy 43-as, gombos, betétes lakkcipõben járok. 39-es lábam van. Szobánk ajtajának kilincse féléve le van törve.

Nem takart seb kell, hanem festett vérzés – mondhatnám, hogy száraz kenyérhéjon rágódunk. Az igazság az, hogy pl. tegnap este vacsora és cigaretta nélkül lévén, olyan száraz kenyérdarabokat szopogattam, amelyet a feleségem prézlinek rakott el régen. Tartozom azzal, hogy nem az éhség vitt erre, hanem a cigarettahiány. Az éhséget megszoktam.

Megszoktam. Hogy miért ezt a pillanatot választom ki, hogy a kissé keserû pohár után nyúljak? Egy hétig majdnem negyven fokos lázban feküdtem. Egyetlen közönséges keskeny díványunk van, azon alszunk ketten. Lázas beteg mellett, vele egy takaró alatt aludni, kevés a szerelem. Feleségem a földön csinált fekhelyet magának, derékaljul összehajtott egy pokrócot, és kabátokkal takaródzott. Mire a lázam 38 alá csökkent, a feleségemnek volt 39. Õ feküdt a díványra és én a földre. Most nap mint nap, az fekszik a diványon, aki rosszabbul van. Aki lázasabb, aki jobban köhög, vagy aki jobban izzad – És így tovább.

Nagyon sajnálom, hogy Öntõl, akit megbántottam, pénzt kell kérnem. Nagyon sajnálom ezt a festett vérzést is.

Kérem, fogadja tiszteletem kifejezését.

József Attila
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 12. - 15:57:28
(4190/8852)
:) Húsvét, kerti munkák vidéken... De vissza a rousseau-i idillbõl!
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 12. - 15:27:06 2/10
(4189/8852)
? :)
csakhogy megvagy! :)
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 12. - 15:10:17
(4188/8852)
Peti és az ûrkutya, valahol tûzzék mûsorra!
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 12. - 15:09:08
(4187/8852)
Még szerencse, hogy a Kis Testvér fejlesztheti tovább faceoldalát. csak be ne stoppolja a munkaadója, mert túl sokat politizál...
http://www.facebook.com/orbanviktor
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 12. - 15:05:43
(4186/8852)
Megtiltotta az MTI a dolgozóinak, hogy a face-en politikai hozzászólásokat tegyenek:)
Tiltjuk, nem tûrjük...
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 12. - 13:46:10 2/10
(4185/8852)
Ja a lópokróc a durvaságra utal, ugyanis igen szúrós egy valami volt anno.
Istennel nekem nincs dolgom, mert - de ezt is elmondtam sokszor - nekem csak egy mesebeli lény, bár jelleme tetszik, de én a tisztességre nevelést a családomtól megkaptam, amit mások a templomban sem. :)
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 12. - 13:35:33 2/10
(4184/8852)
Neked is csak azt tudom mondani, hogy maszkírozd magad romának, oszt próbálj meg munkát keresni ma, egye fene kapsz egy kecskét - fidesz után szabadon... Utána megbeszéljük. Nem avatom õket mártírrá, sem szenté, de találkozz azzal az elõítélettel, amivel õk. Én, mióta csak dolgozok, a termelõ szférában voltam mindig, tudom, mirõl beszélek.
A szocializmusban történteket meg ne keverjük ide, tök más volt. bayer is rohadtul hátrányos lehetett, de tanult - feltehetõleg - egyébként meg rendkívül megvetem, mint embert.

Tudod én vettem fel munkahelyi vezetõként cigányt nem is egyet, és nem volt mindig diadalmenet velük, de beszélgetve sok olyat tudtam meg, amirõl biztonságos családi neveltetésem okán fogalmam se volt (csak néhány könyv, és film élmény), hogy hogyan nõnek fel õk.
Az élet nem egyszerû, és nem igazságos. :)

Maradjunk annyiban, hogy e téren - vallás, identitás, tolerancia - is teljesen más a véleményünk, de ezt már réges rég felmértük. :)
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 12. - 12:47:18 2/10
(4183/8852)
Ez meg egy hülye szöveg, már rég nem igaz.
fo.ma 2012 ápr. 12. - 11:33:56 Előzmény dantonb
(4182/8852)
Amúgy én is 'jobbos' vagyok.
1/10
dantonb 2012 ápr. 12. - 01:22:05 1/10
(4181/8852)
Tõlem a kokinkínaiakról is regélhetne a Biblia ,akkor sem tekinteném szentírásnak:)
1/10
dantonb 2012 ápr. 12. - 01:10:34 1/10
(4180/8852)
Ja és nem erõs az egy kicsit,hogy Istennel hozod magad egy nívóra?(lópokróc ügyben)
Attól még hogy valaki bibliatudós ,attól még nem Isten:)
1/10
dantonb 2012 ápr. 12. - 01:07:06 1/10
(4179/8852)
Szipogtam a meghatottságtól a Bayer család történetén pl .Úgy tûnik hogy mégsem volt olyan szörnyû az a kitelepítés akkor.Zárójelben sokan nem is tartották annak ,mert nagyon jól beilleszkedtek az ottani közösségbe ,még barátokat is szereztek.
Talán akkor a Zsoltika is tarthatná magát egy másik tizparancsolati törvényhez,hogy tiszteld felebarátodat,ne uszítgass ellene,és ne hazudozz.
De mindegy ,egy biztos ha valaki éhezik vagy a gyereke éhezik és a létfentartás a tét ,akkor igenis lop ,mert az életösztön erõsebb az erkölcsi normánál.
1/10
dantonb 2012 ápr. 12. - 00:58:22 1/10
(4178/8852)
Nem az jön hanem a sajnálkozás hogy van aki beszop ilyen marhaságot.A gazdaságnak törvényszerûségei vannak ,és ha egy kormány hazavágja a növekedés feltételeit ,minden intézkedése ellene hat annak ,akkor ne célozgassunk a zsidókra és más hülyeségre ,mert röhejessé válunk.Parazita aki nem tesz hozzá,napersze mert ugye akinek nincs munkája az mind parazita.rengeteg magyar embernek nincs munkája ,ezért aztán rájuk fogjuk hogy paraziták és akkor még segélyt sem kell adni.De ha cigány az még jobb,mert akkor egymás ellen lehet ugrasztani a szegényeket ,kiaknázni a rasszista gyûlölködést,és addig sem arról gondolkodnak a hozzád hasonlók ,hogy hol van a beígért egymillió új munkahely ,hol van a magánnyugdíjak és az egsézségügy megmentése stb stb,amit az igazi élõsködõ paraziták a képviselõk hazudoztak ellenzékben,miközben jó Lázár módjára felvették a 17 milliós költségtérítést.Mert õk aztán nem paraziták,hanem még büszkék is arra hogy lopnak.Te pedig beszopod amit eléd raknak.
madib 2012 ápr. 12. - 00:22:54
(4177/8852)
Attól még hogy milliószor lenácizol és lerasszistázol ( melyen csak röhögök), igenis van minimum 2 kisebbség amely parazita , azaz a többségi társadalmon élõsködik annak organizmusához semmi pozitív dolgot nem ad csak elvesz , tehát parazita .

Valaki súgja már meg neked, hogy ovibácsi és a fidesz messze nem akkora csávó, hogy az õ kezükben lenne a forint és bármely valuta árfolyamának a viszonya.
Hanem az a bizonyos egyik parazita embercsoport ( az én szememben nem nemzet) tagjainak kénye-kedve szerint ugrál a mi kis gyengüs forintunk, épp a bedöntéssel vagy a felturbózással akarnak hasznot hajtani maguknak, mikor hogy áll a pénzpiac.

Le se írd, mert már tudom, hogy most jön az összeesküvés elmélet ... :)))
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 12. - 00:18:41 Előzmény meszag
(4176/8852)
Hát nézd.

1. szerinted ez az ember lopna, ha nem lenne pénze? http://indavideo.hu/video/Boldogsagos - szerintem NEM LOPNA. Pedig cigány, de mégse. Miért nem? Mert tud kovácsolni, tehát kovácsolna. Ha nem tudna kovácsolni, akkor sem lopna, mert megtanulta, mit jelent FELELÕSSÉGET VÁLLALNI. Aki HAJLANDÓ FELELÕSSÉGET VÁLLALNI az életéért, az egy adott helyzetben nem lopással könnyítene magán. Bayer Zsolt szüleit kitelepítették a Hortobágyra. És nem loptak, különös módon nem lettek megélhetési bûnözõk. A nagyapámat b-listázták, sehol sem kapott munkát. És nem lopott. Volt egy rokonom a reformkorban, mérnök volt. Kitalálta, hogy inkább festõ szeretne lenni, ezért elköltözött Bécsbe, és Akadémiára járt. Addigra már együtt élt egy lánnyal, gyereke is volt (érdekes módon csak három gyerek után vette el. talán mert "rangon aluli" volt a kapcsolatuk). Na, de a lényeg, hogy amikor Bécsben lakott, iszonyú nyomorba került, gyakorlatilag éheztek. A gyereke csak sírt. Azt írta, úgy bolyongott Bécs utcáin, mint egy második Káin. Nyilván nagyon rossz lelkiállapotban volt. ÉS NEM LOPOTT, képzeld. Miért nem? Mert tudta, hogy képes hasznos dolgokat is csinálni, tehát abból próbálkozott pénzhez jutni. Másrészt tudta, hogy FELELÕS A TETTEIÉRT.
Tudod, ez ennyire EGYSZERÛ. AZ IGAZSÁG MINDIG EGYSZERÛ.

2. Amiket eddig leírtam, mind egyszerû, könnyen belátható igazságok voltak. Ahogy látom, te viszont az összes mentális energiádat abba ölöd, hogy kreatívan próbáld kimagyarázni a hazugságot. Ezért aztán soha semmit sem értesz meg. Egyszer majd Istennek kell mondanod, hogy milyen lópokróc....és próbálkozhatsz kreatívan kimagyarázni a hamisságot, nem fog menni.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 12. - 00:03:57
(4175/8852)
jó a kép.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 12. - 00:03:41 Előzmény dantonb
(4174/8852)
Nézd, ha nem lenne Biblia, ez a szó senkit se érdekelne. Ha pedig CSAK A BIBLIA MIATT ÉRDEKES, akkor ebbõl a BIBLIA ÉRDEKES, és nem a zsidó szó.
1/10
dantonb 2012 ápr. 11. - 23:07:29 1/10
(4173/8852)
"Micsoda nonszensz amit te akarsz, hogy egy vagy két parazita kisebbség, nemzetiség leromboljon egy normális társadalmat "
Szavaidból süt a rasszizmus,mert egyetlen kisebbség sem parazita ,hanem Te vagy náci,és hiába legyintgetsz rá ,mert akkor is tény.Ráadásul még buta is vagy ,mert kitalálsz olyan baromságot hogy én le akarom romboltatni a társadalmat.Úristen ha fájna ,akkor üvöltenél a sötétségtõl.
Másrészt lehet arra is legyinteni hogy az összes mérvadó világlap elítéli a mgyarországi fejleményeket ,és Orbánt egyetlen mérvadó politikus nem fogadja ,nem áll vele szóba.És ez független attól ,amit a másik petevezeték elkötõ észkombájn fejteget hogy a Piere bácsit nem érdekli a politika,meg az unintelligens külföldi haveroket sem.Azért ott is van hivatalos politikai megítélés,és ez a fülkeforradalmi diktatúra nemcsak undorít minden becsületes nyugati embert ,hanem ez már párszáz milliárdba bele is került .elég pl az euro árfolyamra nézni ,az államkötvények kematára ,ami kitermelhetetlen.És ez nem amagyarság elleni összesküvés következménye ,henem annak az idiótizmusnak ,ami ezt aharmadrangú megalomán focistát jellemzi.
Tény ami tény az ország sokkal de sokkal szarabb helyzetben van mint a sokat szidott szocik alatt ,és ez csak fokozódni fog ,amikor pl az Únió besokall az idióta vezér idõhúzó hazudozásai és un szabadságharca miatt,amit a tökelütött jobbosoknak ad be élesztgetve a nacionalizmus és a melldöngetõ kereszténység érzését.Mert ez az egyetlen módja annak hogy õ ennek a csökött tábornak a vezére maradjon.