Téma: Ma Reggel

offtopic
-csengõzoli-- 2012 ápr. 28. - 11:10:44 Előzmény kõmacska
(4652/8852)
Ok,feladom :)
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 28. - 11:00:32
(4651/8852)
"Pert nyertek a devizahitelesek" (tegnapi Ma reggel témája)
- Ez a melldöngetõ kommunikáció oké, ha hozzáteszik, hogy az orbánék által megrendített bankrendszert egy precedensper 1000 milliárdos költségei végleg leteríthetik. És akkor lehet a devizehitelesek megkapnak valamennyi manit, de hogy még ennyi hitelt sem kapnak a foglalkoztatók, az fix.
- A hitelesek miért 3-4 évvel késõbb nyernek pert, nem ez lett volna egy csomó láblógató felügyelõ szerv feladata, hogy egy rendszerszintû gyakorlatot szabályossá tegyen, ne pedig évek mulasztásával omlassza össze a bankrendszert?!
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 28. - 10:55:33 2/10
(4650/8852)
Vannak homoszexuálisok, ez tény. Te nem akarod tudomásul venni, a te bajod. Nõ vagy, ergo nem is értem, miért vagy ilyen elutasító.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 28. - 10:52:05
(4649/8852)
Pont ezért nem lesz ellene tömegtüntetés, nem kérik számon a felelõtlen választási ígéreteket, az IMF-kipaterolás költségeit, a kormányzati rendszerváltó két év államigazgatási rezsiköltségeit, a kormányzati kettõs beszédet (az IMF a barátunk-mondja már Orbán) stb-stb.
Ülünk otthon, morgunk és nem megyünk el szavazni, vagy az utolsó fél év várható jóléti intézkedései alapján megbocsátunk a fidesznek.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 28. - 10:46:50
(4648/8852)
Ezekbõl az adókból nem látszik, hogy segíteni akarnák a munkahelyteremtést vagy a gazdaságélénkítést (ahhoz a munkabérterheket kéne csökkenteni - ami eddig csak a magas keresetek esetében történt). És a Széll Kálmán tervben a konkrét számok csak a 220. oldal körül kezdõdnek, ez is jelez valamit,mennyire alkalmas ez a gazdasági és közszféra szerkezetváltásának, hatékonyabbá tételének programjaként. Még egy IMF-hiteltárgyalásra sem nyújt semmi konkrét fogódzót.
Oké, mindenki keveset fizet (bár 2 Ft+ÁFA/megkezdett perc hívásadó azért nem olyan kevés), de mit ad cserébe a kormány? Miért kéri a további teherviselést? Különösen magyarázatra szorulna ez az elõzõ 2 év ámokfutása és konszenzusképtelen kormányzati hatalomgyakorlási módja fényében!!!! Valamint az eszetlen beruházási terveket, részvényvásárlásokat, oligarcha-kistafirungozást tekintve.
És alapvetõen igazságtalan is, hogy a fogyasztást adóztatják, mert korábban írtam, hogy aki a teljes jövedelmét el kell hogy fogyassza, az sokkal rosszabbul jár, mint aki nagyrészét megtakarítja és mondjuk az egekben járó hozamú állampapírt véve kamatot kap utána.
És az inflációt már a 27%-os áfával, kötelezõ béremeléssel, az árfolyamok ellehetetlenítésével így is már feltornázták, ami szintén mindenkit érint csak nem arányosan (ahogy a fogyasztási adók sem), ezért a kisemberek adójaként szokták aposztrofálni.
Ez a kevés adót mindenkire elv pont az Orbán által emlegetett "lassan fõzik meg a gonosz kizsákmányolók a békát" elve.
1/10
dantonb 2012 ápr. 28. - 10:06:01 1/10
(4647/8852)
Szerintem ebben az esetben nem a mértékével van baj az adónak,bár hozzáteszem hogy a zemberek zöme már idáig is a végletekig ki van zsigerelve,hanem azzal hogy azt a lukat amit azzal ütöttek hogy a gazdagok még többet vághassanak zsebre ,azt kell ilyen fillérekkel pótolni.éshát ezek az adók nem egy áldozatvállást jelntenek a majdani jobb helyzetért ,hanem konzerválását egy elqrt gazdaságpolitikának.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 28. - 09:58:05
(4646/8852)
Elég konkrétan szoktam írni, ha egy kicsit belegondolsz, megértheted...
Nem fogok mindent mégegyszer didaktikusan elmagyarázni.
Hogy azt a sok vallásos citátumot nem olvasom végig, amit te leírsz, azt ne is várd, mert nekem távoli és ahogy írod, az sem hozza közelebb. Ezért nem is reagálok betû szerint rá.
Sztem ahogy te a melegekrõl vélekedsz, az nem egyeztethetõ össze a keresztény, humánus, nyitott értékrenddel, maximum a vallás dogmatikusabb oldalával.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 28. - 09:50:43
(4645/8852)
"Videoton - FTC az m1-en -vendégünk Détári Lajos"

Mindkét klub állami kapcsolatait érdemes lenne kitisztázni...
drProktor 2012 ápr. 28. - 02:33:22
(4644/8852)
Meszaq te közgazda vagy, jól tudom?

Kérdeznék tõled egy furát, benned bízom.
A "sárgacsekkadó",meg a telefonadó kapcsán nagy az óbégatás.
Szerinted jogos? És miért?
Ha egy család egy hónapban 1 milliót ad föl sárga csekken,
akkor éri el az adója az 1 ezer forintot.

Ha ráadásul ezer telefonbeszélgetést bonyolít,
akkor éri el a két bevezetett csoda a 3 ezret.

Akkor mi ez a hatalmas "rugózás"?
Hogy valami szakértõk szerint átlag családnak havi 6 ezerbe lesz?

Sztem nem kell bizonygatnom, hogy rühellem ezeket, mint a kikoriczagölödint,
de ezúttal úgy tûnik, igen raffináltan tkp. ügyes megoldást találtak.
Szted hogy van ez?
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 28. - 02:00:07
(4643/8852)
Nézd, ahhoz, hogy valakit meggyõzz valamirõl, elõször is meggyõzõdéseidnek kellene lennie. A meggyõzõdéshez az szükséges, hogy egy állításnak utánajárj, és megpróbálj bizonyítékot szerezni arra, hogy az állítás igaz vagy hamis. A bizonyítékokból lesz egy saját, önálló állításod (ami vagy alátámasztja, vagy cáfolja a kiinduló állítást); és ezekkel (az általad összegyûjtött) érvekkel meg is tudod védeni a saját állításodat. Ebben van valami megGYÕZõdés; de ha harc nélkül átveszed és papagáj módjára ismételgeted mások állításait, amiknek összefüggésrendszerét nem érted, abban nincs megGYÕZõdés. Ha pedig nincsenek meggyõzõdéseid, tehát magadat nem gyõzted meg (mondjuk a homoszexualitásról), akkor hogy tudnál bárkit meggyõzni? Fõleg engem? :)))
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 28. - 01:37:05 Előzmény adamnagysweetmovie
(4642/8852)
Nézd, mindenkinek joga van a boldogsághoz, meg ahhoz is, hogy boldogtalan legyen.
Idézd, hol tagadtam ezt (vagy bármiféle egyéb) jogot? Tudod idézni? Nézd, veled nem az a baj, hogy "bántani akarsz", hanem hogy nem emlékszel arra, hogy mit írtam le. (Talán csak nem figyelsz vagy nem érted, nem tudom). Nem az én szövegemre reagálsz, hanem azokra a politikai gumicsonttá rágott közhelyes mondatpanelokra, amik a fejedben felvillannak. (És nem elõször). De azokat én nem írtam se le, se körül. Talán olvasd el lassabban azt, amit kommentálsz. Velem is elõfordult már, hogy annyira "tudtam", hogy a másik mit írt, hogy abszolút félreértettem. Mert olvasás közben a prekoncepcióm járt a fejemben. Az volt a szerencsém, hogy miközben írtam a választ, újra elolvastam az õ szövegét, és akkor láttam, hogy teljesen másról írok, mint az õ gondolatmenete. (Egy bonyolult teológiai szöveg volt Pál kegyelemfelfogásáról).
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 28. - 01:19:51
(4641/8852)
"Nyilván a különbözõ helyekrõl begyûjtött hím prostik pszichés és lelki világa általában eltér a "normálistól", de gondolod a hetero prostiké nem?"
Ld. a mellékelt képet. Tolouse-Lautrec, aki bordélyban lakott, "testközelbõl" látta, hogy az összes párizsi prosti leszbikus. Van egy rakás képe róluk, ezt választottam, mert ez még elbírja a cenzúrát. Ez is csak azt bizonyítja, hogy egy alapvetõen más, mélyebb probléma tette õket leszbikussá, és nem a leszbikusokból lesznek kurvák. Ergo: valóban gyógyulásra van szükségük; a gyógyulásnak a személyiség mélyebb rétegében kell végbemennie, pontosabban a személyiség egészének gyógyulásra lenne szüksége. A leszbikusság csak tünete egy nagyobb bajnak.

"Sokkal árnyaltabb képet kapnál , ha beszélnél egy másik (nem rendõrségi) pszichológussal,vagy egy meleggel.
Biztos van olyan fórum,ahol erre lenne lehetõséged."
Természetesen beszéltem, vele: http://birtalan.blogspot.com/2006/08/megsznt-az-t-kenyr-kzssg.html - és nagyon-nagyon negatív lett róla a benyomásom. A következõ kérdést tettem fel neki: õ, mint katolikus ember (teológiára is járt, ha jól emlékszem), és mint aki küzd a melegházasságokért, mit gondol a monogámiáról?
Nem válaszolt, hanem olyan gusztustalan és agresszív mocskolódásba fogott, hogy csak lestem. De nem tágítottam, borzalmas dolgokat vágott hozzám, aztán, mivel nem sikerült káromkodással leráznia, csak válaszolt: A MONOGÁMIA NEM BIBLIAI.
A válasza teljesen kielégítette a kíváncsiságomat. Ha ez katolikus éllovas, a melegházasság fõ harcosa sem monogám, akkor az egész küzdelmük csak egy blöff. Ennyit a melegházasságok komolyságáról.
Egy dolog volt, hogy ezt végre megtudtam; a másik dolog ennek az embernek a mocskos szája. Erõs gyomor kellett hozzá. Éppen õ az egyik, aki miatt azt gondolom, hogy ezek súlyos személyiségzavarral küzdõ emberek, leginkább hiszteroidok.
Az egy dolog, amikor férfiak egymással kakaskodnak, és egy másik, amikor egy nõvel kakaskodik valaki. Abban van valami homoerotikus "báj". Hogy emögött pontosan mi van, mire gondolok, azt egy idézettel mutatom meg: "A Hitler öngyilkosságát követõ három nap volt életem fordulópontja. Vezérünk volt és az egész világot mozgásba hozta, aztán egyszerûen csak eltûnt. Hátrahagyott bennünket, ránk ruházva a felelõsséget mindenért, ami történt... Tudják, az emberek olyan NÕIESEK... annyira emocionálisak, annyira állhatatlanok, annyira függnek a divatoktól és a külsõ körülményektõl, annyira befolyásolhatók... annyira készek engedelmeskedni... Még csak nem is engedelmesség ez. ÚGY VETIK MAGUKAT ALÁ, MINT EGY ASSZONY." (Hans Frank, Lengyelország fõkormányzója Gustav Mark Gilbert amerikai törvényszéki pszichológus szakértõnek a nürnbergi per idején). MEGVETÉSE A NÕKKEL SZEMBEN SEMMI EGYEBET NEM TÜKRÖZ, MINT AZT A MÉLY GYÛLÖLETET, AMIT ÖNMAGÁVAL SZEMBEN ÉREZ." (Arno Gruen: A normalitás tébolya. A realizmus, mint betegség: elmélet az emberi destruktivitásról; Magyar könyvklub 2003, 55.p., kiemelés tõlem)
Sajnálom, de homoszexualitás akkor alakul ki, ha a psziché valamiképpen már károsodott, zavart szenvedett.
Ismerek olyan disztópiás elképzeléseket, ami szerint hosszú távon minden férfit homoszexuálissá akarnak tenni. Ez ugyan soha nem fog bekövetkezni, de az elképzelés teljesen jogos, nagyon is reális alapja van. Ugyanis az az elismerés, amit egy férfi egy nõtõl kaphat, az az autonómiája, önértékelése, önálló hatalma alapja. Ezt egy másik férfitól nem tudja megkapni. Ha a férfiakat elválasztják a nõktõl, akkor engedelmes, megalázott rabszolgákat lehet belõlük csinálni. Nem véletlen, hogy a legdurvább, elnyomó szervezetekben, ahol a tagoknak semmiféle önálló véleményük, autonóm hatalmuk nem lehet, csak durván parancsteljesítõk, ott a férfiak és a nõk a lehetõ leginkább el vannak különítve egymástól: a fegyházakban, a katonaságnál vagy az egyházakban. A férfiak megtörésének legjobb módja az, ha elválasztják õket a nõktõl és nem kapnak tõlük elismerést. Ez a lelki kasztráció, fizikai már nem is szükséges. Az a férfi, aki nem jut hozzá a nõ elismeréséhez – egy roncs. És szolga. Pontosan ezért alkalmaznak a "titkos beavató társaságok" is homoszexuális rítusokat. Mert oda vak szolgák kellenek, akik nem kérdõjelezik meg a feljebbvaló hatalmát.
(Ez a videó teljesen más forrás, mint ahol a fönti disztópiát hallottam, de rímel rá. Ráadásul az elõadója nyíltan okkult: http://www.youtube.com/watch?v=niqrrmev4mA)

"Pl. mindkét meleg ismerõsöm azt mondta SZERELMES a barátjába. SZERELMES! Pont úgy,ahogy már talán te is voltál,mikor elvarázsoltak. :)"
Szerintem te sem gondolod komolyan, hogy ugyanazt érzik :) Mit jelent az a szó, hogy szerelmes? Számodra mit jelent? Számukra mit jelent? Ha van valami, amit nem lehet objektívan "leellenõrizni", csupán "bemondásra" elhinni, hát az a kifejezés, hogy valaki szerelmes. Az a hülye, aki mondja, és az a szerelmes, aki mondja. Néhány példa:
http://www.youtube.com/watch?v=htBtbgLl4Dg
http://www.youtube.com/watch?v=3OeqNbJsIno
http://www.youtube.com/watch?v=t_a1uJvzrY4
http://www.youtube.com/watch?v=5XdZqGBfPxA
Ez a szó nem tudományos szakkifejezés, egyszerûen nem lehet egyértelmûen és ellentmondásmentesen definiálni. És ki mit ért a szeretet szó alatt? "Felnézett az óriási arcra. Negyven év kellett hozzá, hogy megtanulja, miféle mosoly rejtõzik a fekete bajusz alatt. Ó, kegyetlen, szükségtelen félreértés! Ó, konok, önfejû számkivetés a szeretõ kebelrõl! Két ginszagú könnycsepp szivárgott le az orra tövébe. De most már rendben van, minden rendben van, a küzdelemnek vége. Diadalt aratott önmaga fölött. Szerette Nagy Testvért." Ezek szavak. Az ismerõseidnek mást jelentenek, mint nekem.
1/10
dantonb 2012 ápr. 27. - 23:51:51 1/10
(4640/8852)
Ez igaz, de számomra mindig is az lesz.Mintahogy ajelenlegi alkotmányra is nagyjából teszek magasról,akárhogy rugózik rajta aFidesz.
Seven7Crown 2012 ápr. 27. - 23:23:55
(4639/8852)
Ha a fidesz így folytatja, akkor már a vallás sem lesz magánügy!
1/10
dantonb 2012 ápr. 27. - 23:18:04 1/10
(4638/8852)
Már a fidesz hívõkre gondoltam természetesen ,mert a vallás az magánügy.
1/10
dantonb 2012 ápr. 27. - 23:17:13 1/10
(4637/8852)
És van is hülye hívõ elég több mint sok.
1/10
dantonb 2012 ápr. 27. - 23:16:17 1/10
(4636/8852)
Igen a komcsik alatt én is fel voltam háborodva hogy üldözték a papokat ,de manapság már kezdem respektálni õket ezért.
Seven7Crown 2012 ápr. 27. - 23:13:55
(4635/8852)
Hát igen!
Amióta nem csak a templomban, de a fideszben is hinni kell, ez a helyzet!:D
Seven7Crown 2012 ápr. 27. - 23:08:57
(4634/8852)
Dávid Ibolyka esete a legjobb példa arra, hogy a fiesz milyen alantas módszerekkel próbálja megtartani a hatalmát!
Az ellenfeleit rágalmazza, pereli, a választóival elhiteti bûnösségüket, majd késõbb ezeket az embereket felmenti, viszont akkor már a kutyát nem érdekli az igazság, csak az, hogy az ellenzék bûnös.
Seven7Crown 2012 ápr. 27. - 22:59:26 Előzmény drProktor
(4633/8852)
Pl.Gyöngyös is elbukott egy kétszázmillió eurós beruházást, mert az indiai Apollo Tyres-nek elege lett a fideszbõl.
Ez, pedig azt bizonyítja, hogy nem szükséges pénzmegvonás egy településtõl ahhoz, hogy emberek essenek el munkahelyektõl!