Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2012 ápr. 21. - 09:21:13
(4412/8852)
Tegnap Parragh László, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy védte a kormányt a nemzetközi szabadságharcában, hogy azt kellett éreznem: nekünk mennyivel jobb, hogy nem a nemzetközi multik rabolnak ki, hanem a saját oligarchiánk és az elé betérdelõ állampárt (lásd a Demján elõtti hajbókolást a héten szoboreltávolítás ügyében).
Tényleg, ti ettõl jobban érzitek magatokat? Engem kicsit a "védelmi pénzek" gyakorlatára emlékeztet....
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 21. - 09:15:54
(4411/8852)
Persze ez így van. De ez a magyar közállapotokat minõsíti, azt, hogy milyen egészségtelen a légkör, ha valakirõl nem lehet a nemzetiségét mondani minõsítés nélkül.

Orbán nem hangoztatja magáról, hogy roma, ahogy Lázár és Áder sem. Ennyiben egyetértek, aki nem vállalja fel az identitást, azt én nem tekinteném egy kisebbség részének csak a nyilvánvaló rasszjegyei alapján.
Más kérdés, hogy fõleg Orbán és Lázár a legrosszabb sztereotípiáknak megfelelõen viselkednek.

Azt hiszem, leírtam, tényszerûen milyen unfair húzásáért (amibõl számosat produkált) hangsúlyoztam Orbán fentebbiek szerint feltehetõ nemzetiségét. Ezen van a lényeg, amit te is hallgatólagosan elismertél, mert a hsz-em érdemi részére nem reagáltál. Szerintem egyébként ez a gyakorlat (mert rendszeresen elõfordul) a részedrõl sem egyenes dolog:(

De azt elfogadom, hogy nem a másik nemzetiségébõl, hanem a jellemébõl adódóan kell a szavait, tetteit kritizálni. Ahogy én is csak ritkán teszem, fõleg kritika esetén.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 21. - 08:56:16
(4410/8852)
net.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 07:17:42
(4409/8852)
Persze, tudom. Igazat mond, nem hazudik. Csak szelektál. Érdemes elolvasni, csakhát nem fogja átadni a "titkos összetevõket".
BicskaMaxi 2012 ápr. 21. - 06:51:40
(4408/8852)
Ez igaz, de az is, hogy nem árt tudatosítani, hogy ezek igencsak létezõ dolgok.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 06:17:58
(4407/8852)
Érdekesnek tûnik, majd megpróbálkozom vele. De azt hallottam, hogy Drábik "szintén zenész". "Légy szelektíven õszinte", mondják a machiavellisták. Elmond és leír sok dolgot, amitõl kibaszott õszintének tûnik, és kit érdekel ezután, hogy mit hallgat el. Azért egy dolog esetleg gyanús lehet: ha egy õszinte leleplezõ elképesztõen sokat tud a sötétség titkairól. Aki a sötétségrõl tud sokat, aki abban tájékozott (feltûnõen profi módon), az mégis honnan tudja? Honnan veszi ezeket? Forrást nem ad meg (persze errõl nem is lehet).
BicskaMaxi 2012 ápr. 21. - 05:57:37
(4406/8852)
olahmiki1959 2012 ápr. 21. - 04:10:42
(4405/8852)
Nagyon nagy öngólt lõsz, ha arra hivatkozol, hogyha bárki olvasgatja a kettõnk vitáit, az a te javadra fog dönteni. Ugyanis amit te kenetteljes finomkodásnak nevezel, azt vitakultúrának hívják, amirõl persze te nem hallottál, mert velem ellentétben te soha nem forogtál értelmiségi körökben, mert odáig azért õk sem süllyedtek le, hogy egy ilyen alakkal szóba álljanak.
Azon meg, hogy te az igazságot írod, csak röhögni lehet, mert elvakultságodban nem is írhatsz igazat, a két dolog kizárja egymást.
Pontosan, ha valaki elolvasgatja a kettõnk írásait, az azt látja, hogy amíg én mindig logikusan felépített észérveket sorakoztatok egymás mellé, addig te érvek hiányában egy perc múlva mindenkivel összeveszel. Nemcsak velem, hanem bárkivel. Ami azért jelent valamit.
Nem akartam részletesen belemenni az õszödi beszédbe, de egy kicsit mégis megteszem.
Az õszödi beszéd - nem a tartalmát tekintve, hanem az utóéletét, - a rendszerváltás utáni baloldali értelmiség legnagyobb gyalázata, ami után lehorgasztott fejjel, a fal mellett kellene járniuk, eltakarva az arcukat a szégyentõl.
A hazugság és a manipuláció világrekordja a dolog, amit mûveltek ezzel.
Egy ilyen szöveget, amelyben hosszú percekig megszakítás nélkül, összefüggõ mondatokban ismeri el egy politikus, hogy hazugsággal, átveréssel szerezték meg a hatalmat, évekig nem csináltak semmit, azt semmilyen módon nem lehet mentegetni.
Amikor a beszéd nyilvánosságra került, utána Gyurcsány felállt a Parlamenben, és rátett még egy lapáttal Elmondta, hogy tetszik tudni, azt nem úgy kell ám érteni, tetszik tudni, az nem négy év, hanem tizenhat, tetszik tudni?...
Röhejes, szánalmas, felháborító és gyomorforgató volt. Tökéletes lenyomata a baloldali kormány gyalázatának.
Ezeket véded te, meg a hozzád hasonló frusztrált alakok. Gratulálok hozzá.
Ja, és még valami. Te meg Proktor ketten együtt sem értek föl a cipõm hegyéig intellektusban, csak hogy újabb ürügyet szolgáltassak neked a személyeskedésre, az egyetlen dologra, amihez igazán értesz. Sajnálom, hogy ismét padlót fogtál tõlem, de te akartad. Ha a stílusomat kenetteljes finomkodásnak tartottad eddig, semmi probléma, ha csak ez a baj, át tudok én váltani más hangnemre, csak akkor készíts oda magad mellé viszonylag nagyobb mennyiségû nyugtatót, mert szükséged lesz rá. Biztosan volt már olyan kommentelõ, aki megijedt az erõszakos stílusodtól, én nem tartozom ezek közé.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 02:14:02
(4404/8852)
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 02:05:23 Előzmény adamnagysweetmovie
(4403/8852)
Szerintem ennek - sajnos - nem butaság az oka, ez tudatos. Sokszor hoztak már eddig is tudatosan rossz döntéseket. Medgyessynél emlékszem erre: a közgazdászok a hajukat tépték. Medgyessy nem volt annyira buta, hogy ne értse meg, mit mondanak neki - mégis az ellenkezõjét csinálta. Ez tudatos lerohasztás.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 01:40:46 Előzmény miénkittatér
(4402/8852)
Megteheti, és már nemegyszer tett hasonlót (pl. a Paradicsomból való kiûzetés). De perpill semmi okot sem látok arra, hogy ezt tegye. Te talán tudsz mondani okot arra, hogy Isten ezt az országot másoknak adományozza? Kiknek adná és miért?
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 01:34:56 Előzmény madib
(4401/8852)
Szerintem ez nem tunyaság. És különben is: Arthur Koestler azt írta a 13. törzs c. könyvében, hogy szerinte az ún. kalandozó hadjáratokban (amik ugyebár rabló, pusztító hadjáratok voltak) csak a csatlakozott kabarok vettek részt, az nem a magyarok mûve volt. Persze nyilván erre nincs semmilyen bizonyíték, nem tudom, hogy Koestler ezt a kalandozó sztorit honnan vette és miért írta le, de ami azt illeti, egy bizonyos logika szerint jogos gondolat. A gondolatmenet, ami miatt ez logikus, éppen az, amit már leírtam: aki birtokon BELÜL van, aki tudja, hogy az a terület az ÖVÉ, annak nincs szüksége hódításra. Az akar hódítani, akinek NINCS biztos birtoka. És ha mondjuk a kabarok nem érezték magukat a vérszerzõdéshez és törzsszövetséghez tartozónak, akkor õk nem is vették biztosra a Kárpát-medencei letelepedést.
Gondolj bele, az ezer év alatt egy nagy "dobásunk" volt a hódításban: amikor Mátyás meghódította Bécset. Nos, szerintem szellemileg ennek IS lett következménye Mohács, amit azóta is nyögünk. Mert Mátyás arra tette rá a kezét, ami NEM A MIÉNK. Nekünk van egy szép országunk, amit becsüljünk meg, és amíg megbecsüljük, a miénk is marad. Semmi szükségünk hódításra, meg agresszióra. Ez nem tunyaság, hanem magabiztosság, szerintem.
Most gondolj bele - te támadást indítanál a szomszéd telke ellen? Ugyan minek, inkább vigyázol a magadéra.
Éppen ezért nem tetszik az a hozzáállás, amit pl. Hofi Géza is ezerrel nyomott, hogy jobb lenne innen elmenni, mert a Lajtán túl van a Kánaán, ez meg itt a nyomortelep. Hányszor lehet hallani, hogy szar, utolsó, cigány nép vagyunk? Ez tudatosan vagy tudatlanul, de egy olyan manipuláció része, aminek az a célja, hogy önként párologjunk el, és VESSÜK MEG AZT, AMIT KAPTUNK. Mert aki MEGVETI AZT, AMIT KAPOTT, ami a saját birtoka, és valaki más örökségére, tulajdonára nyújtja ki a kezét, ÁTOK ALÁ KERÜL.
Különben meg nem értettem, hogy tulajdonképpen ki az ellenség, ami miatt az USA is beavatkozna, és akiknek a kezében van az elit haderõ, és akik lenyomnának minket, mint egy bélyeget.... na mindegy, ne válaszolj, elképzelem.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 21. - 01:02:22 Előzmény dantonb
(4400/8852)
Megváltoztak a POLITIKAI határok. Vagyis a hatalmi elit. Attól még ugyanazok az emberek laktak ott (bár sajnos, igaz, hogy közülük nagyon sokan elmenekültek; Szlovákiából meg egyenesen kihajították egy részüket, köztük az én felmenõimet is); de nem Trianon után, hanem az internacionalista kommunizmus idején, hahaha.
Amúgy pedig Trianon éppen egy világháború KIROBBANTÁSÁNAK lett a következménye. Õrültség háborút kirobbantani.
1/10
dantonb 2012 ápr. 21. - 00:08:06 1/10
(4399/8852)
nagy különbség az én viszonyom és a tied között, ugyanis én nem védem elvtelenül Proktort mint te csengõt ,akirõl olyat írtál hogy azon csak röhögni lehet.Ezért vagy te fegyverhordozó szóvivõ mint pl Szíjártó Orbán mellett.Nekem viszont sokszor ugyanaz a vélményem mint Proktornak,és egyébként is kiállok az igazság mellett személytõl függetlenül.Hogy te meg azon rugózol hogy kinek mekkora az intellektuális fölénye ,az láthatólag nálad egy pszichiátriai jelenség ,mert azért bizonykodsz örökké hogy te ám értelmiségi körökben is megállnád a helyed.Van egy rossz hírem :nem állod meg sajnos ,mert lehet hogy nálam Proktor nagyobb intellektus ,mert nem gondolom, hogy nincs nálam okosabb ember,de nálad aztán fényévekkel nagyobb,nem lehet kettõtöket egy lapon említeni.Ne vedd szerénytelenségnek de a vitáinkat bárki olvassa az megítélheti hogy pl Te mennyire jól ill célratörõen gondolkodsz és érvelsz és hozzád képest én mennyire teszem ugyanezt.Már aki meg tudja ítélni a lényeget és elválasztani a kenetteljes és hamis finomkodást az igazságtól,és akiknek a véleményére érdemes adni.Na nem olyanokra gondolok mint akinek afegyverhordozója vagy ,és aki szerint mindenki elmebeteg,aki igazat ír,ahogy írta is neked nemrég.További jó önámítást kívánva maradok.dantonb
-csengõzoli-- 2012 ápr. 20. - 23:32:54
(4398/8852)
Nagyon érdekelne,hogy honnan veszi a felsoroltakról,hogy cigányok. :)
olahmiki1959 2012 ápr. 20. - 23:19:34
(4397/8852)
A felsoroltakkal kapcsolatban egyikrõl sem jutott volna soha eszembe, hogy bármelyikük cigány lenne.
A magyarázkodásod azért nem igazságos, mert te tudod a legjobban, hogy manapság valakinek az identitását Magyarországon megemlíteni olyan, mintha aknamezõre tévedne az ember.
Egy zsidó származású emberre manapság nem lehet azt mondani, hogy zsidó, mert rögtön úgy veszik, hogy bántani akarja valaki az illetõt. És nem lehet azzal védekezni, hogy kérem, én csak az származását mondtam, nem hiszik el, és téged vesznek elõ azzal, hogy milyen rasszista vagy.
Orbán énszerintem nem cigány, csak miután köztudott, - sajnos, - hogy kis hazánkban nagyon sokan nem szeretik cigány honfitársainkat, - és akkor még finoman fogalmaztam, - egyértelmû, hogyha valakit "lecigányoznak", akkor még jobban fogja õt utálni az egyszerû nép. Ez is egy nagyon jó taktika.
Ebben van az igazi veszély. (Ne mondd, hogy te ezt nem tudod pontosan, mert akkor tényleg leveszem rólad a kezem, és védtelenül magadra hagylak a közélet viharában, hogy boldogulj egyedül, ahogy tudsz. Haha!).
Ha a neten rákattintasz amerikai színészek, rendezõk, zenészek vagy politikusok angol nyelvû életrajzára, bárkirõl nyugodtan, és abszolút természetesen írják le, hogy zsidó származású. A magyar nyelvû életrajzokból ezt érdekes módon kihagyják. Itt tartunk, a rendszerváltás 22-dik évében Magyarországon.
Nem tudom, hogy ez gyávaság, rosszul értelmezett tapintat, vagy micsoda, mindenesetre elég lehangoló a kép.
olahmiki1959 2012 ápr. 20. - 22:58:12 Előzmény dantonb
(4396/8852)
Akkor a te logikádat alapul véve, téged pedig nyugodtan nevezhetünk DrProktor hû fegyverhordozójának, mert majdnem mindig úgy írsz, hogy õt szólítod meg, tõle vársz megerõsítést. Valószínûleg érzed a köztetek lévõ intellektuális különbséget, ami egy jól ismert pszichológiai dolog, egy csapatban, közösségben pillanatok alatt kialakulnak az alá-fölé rendeltségi viszonyok, mindenki tudja, érzi, hogy ki közöttük a vezéregyéniség. A ti esetetekben ez egyértelmûen Proktor.
madib 2012 ápr. 20. - 22:43:50
(4395/8852)
Ugyan sorold már fel azt a 13 kisebbséget , de legalábbis 3-4-et belõlük.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 20. - 22:37:22
(4394/8852)
Sztem Orbánéknak a netadó lehet a vizitdíjuk, ha bevezetik...
Mondjuk Gyurcsányék is próbálkoztak vele, de szerencsére pár normálisabb politikus szembeszállt az anakronisztikus ötlettel.
És most, lesz aki szembe mer szállni?
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 20. - 22:25:14 Előzmény olahmiki1959
(4393/8852)
És érted, ha valaki egyeztet Brüsszellel a bírók korai nyugdíjazása ügyében, az a vita lezárása elõtt ne váltsa le a bírói kar érintett részét, hogy mire elmarasztalják, már kész helyzetet teremtsen. Ez pc-n nem fair, erre utaltam nem pc-n.
De nem a pc a lényeg sztem. Itt nagyon sok ember pc-n rasszistán nyilatkozik, én inkább nem pc-n szeretnék nemrasszista lenni.Ez becsületesebb és higgadtabb.