Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2012 ápr. 26. - 14:40:30
(4592/8852)
Azonos a végzettsége Giró-Szásszal és vagyok olyan szép is, mint õ. Nem teszek annyi károsat az országnak, úh. hoci ide azt a 3 mircsit, még le is adózom:) Bár inkább elköltségelem...
1/10
dantonb 2012 ápr. 26. - 14:37:15 1/10
(4591/8852)
Nem szénbányász hanem szakács,de azok közt is van normális ,na nem õ.
1/10
dantonb 2012 ápr. 26. - 14:35:45 1/10
(4590/8852)
Hahaha errõl jut eszembe Giró Szász cége 3 milliárd állami pénzt kapott,merthogy õ is olyan szorgalmas---a seggnyalásban.
1/10
dantonb 2012 ápr. 26. - 14:30:52 1/10
(4589/8852)
Talán ha Orbán Führer nem lopna annyit,és nem vezetné gazdaságilag zsákutcába az országot,akkor lenne munkahelye sokaknak ,nemcsak a seggnyaló fidesznyikeknek zömmel a jobb álásokban is ,a többiek meg mehetnek a Tescoba 80000-ért,amíg a tescot is el nem üldözi innen a dilettáns kormányod.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 26. - 14:00:23
(4588/8852)
Célzottabb formái is lehetnének a pártkatonák kifizetésének, mint az egykulcsos adó és a szintén védhetetlen stadionépítési boom.
Akkor már inkább értelmes és nélkülözhetetlen projektekbõl (pl. gazdaságfejlesztés, munkahelyteremtés) osztanának vissza, amibõl legalább egy pici haszna lesz az országnak...
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 26. - 13:50:35
(4587/8852)
Ez jó érv az elõzõ 200 hsz-emre Orbánék stiklijeirõl:)
Seven7Crown 2012 ápr. 26. - 13:42:58
(4586/8852)
Az IMF-nek biztosíték kell, ami teljesen logikus, de az egykulcsos adó nekik sem céljuk, ahogy minden épp eszû ember is elutasítja, csupán Orbán kiszolgálóinak kedvezõ ez a húzás.
De fogalmazhatok úgy is, hogy ez volt a honorárium a kampányért, amivel nyert a fidesz.
-csengõzoli-- 2012 ápr. 26. - 13:22:47
(4585/8852)
Érdekes,hogy amennyire tájékozott vagy a bibliában,annyira abszolute tájékozatlan a "valódi", anyagi világban.
Valószínûleg emiatt nyújt számodra mindenben választ a biblia..., mert sokszor fogalmad sincs,hogy valójában mirõl beszélsz.
" rendõrségi pszichológus mondta, hogy a homoszexuálisok szerencsétlen, nyomorult emberek, senki ne gondolja, hogy igaz a hollywoodi romantika velük kapcsolatban"
Ne haragudj,de ez jó nagy butaság...
Ráadásul sokan a mélyen vallásos emberekrõl is pont ugyan ezt gondolják.
Az õrült lányos példádról meg annyit,hogy ha csinálnának egy statisztikát biztos vagyok benne,hogy kiderülne, sokkal több hetero elmebeteg van,mint homosexuális.
A kettõnek a világon semmi köze egymáshoz.
De igazából nem akarlak gyõzködni,elfogadom,hogy te ezekrõl a témákról így gondolkodsz.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 26. - 12:58:56
(4584/8852)
Ha fogyasztási típusúvá teszik az adórendszert, az azért igazságtalan, mert van, aki a teljes jövedelmét kénytelen fogyasztásra költeni és van, aki csak egy töredékét, s a megtakarításai után nem adót fizet, hanem kamatot szedhet...
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 26. - 11:52:09
(4583/8852)
nomeg a sajtónak...
Csak bennem merül ez fel kérdésként?
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 26. - 11:46:18
(4582/8852)
Jó, csak azért gondolom, ezt az ellenzéknek kéne számonkérnie és Orbánéknak megpróbálni megválaszolnia vagy ha nem tudja, elállni ettõl a mocskosnak tûnõ, újabb száz/ezermilliárdokba kerülõ stiklitõl.
Mert amit most (fél éve) kommunikálnak a védõhálóról, az így teljesen érthetetlen lózung...
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 26. - 11:24:25 2/10
(4581/8852)
Hát a kérdést meg is válaszoltad. :)
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 26. - 10:13:27
(4580/8852)
Meg tudja valaki nekem magyarázni Orbánék mantrájának az értelmét, hogy ha fel tudunk venni 4%-on IMF-hitelt, akkor azt miért csak védõhálóként akarjuk igénybe venni és miért félünk lehívni? Helyette miért fizetnénk 6-9%-os kamatokat a piacról?
Nekem van egy tippem, de lehet elfogultan látom. Ha lehívunk hitelt, akkor negyedévenként jönne az IMF ellenõrizni a költségvetési takarékoskodást, szerkezetváltást. Ezt nem akarják, mert:

- akkor egyrészt még több megszorítás kellene, amit Orbánék a választások elõtti 2 évben nem akarnak bevállalni - de ez az érv azért gyenge, mert Orbánék a túlzott deficit-eljárás, az EU-hitelek megvonása elkerülésére már bevállalták a megszorításokat a héten (Széll Kálmán terv 2.0)
- a másik, reálisabb érv, hogy hitellehívás, rendszeres IMF-ellenõrzés esetén nem lehetne olyan ésszerûtlen közpénzköltés a kormánypárti politikusok és a haver oligarchák érdekében, amibe a hiánycél elérése esetén senki nem ugathat bele. Bajnaiék ezt az önkorlátozást bevállalták, Orbán meg egybõl ledobta magáról. Nála szabadságharc a saját politikai magáncéljai kontrollálatlanságát jelenti...

És még 2 dolog. Hogy fog Orbán elszámolni azzal a kamattal, amit az IMF-hitel elhúzása (sõt 2 éve való felmondása) miatt az országra rótt? Nincs rajta bizonyítási kényszer, hogy ez (és a nyugdíjmegtakarítások elvétele) miben szolgálta a NEMZET egészének érdekét?

A másik. Kíváncsi vagyok, hogy most az IMF-hitelmegállapodás ellen indul-e békemenet, amely félti az országot a gyarmati sorba taszítástól. Vagy csak akkor féltik, ha az épp a kormány érdekét szolgálja? Ez így szánalmas, és legközelebb már Orbános traszparensekkel tessék kigyalogolni, minta régi május elsejéken...
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 26. - 08:36:16
(4579/8852)
A gyógyszerkassza most az 1994-es reálértéken áll, a Széll Kálmán terv 2.0 megszorításaival a 80s évekbe csúszunk vissza, amikor mindössze ezer gyógyszert forgalmaztunk - gyógyszergyártók egyesülete.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 26. - 00:36:25 Előzmény -csengõzoli--
(4578/8852)
Ez nagyon jó kérdés. Régebben hülyeségnek tartottam volna az okkultizmus bolygatását; de most már sajnos egyre inkább muszáj azt gondolnom, hogy súlyos, és egyre fontosabb pusztító erõ.
Az nyilvánvaló, hogy ha valaminek mágia a kiinduló oka, azt nem lehet fizikai erõvel megfékezni vagy megszüntetni. Tehát a "kössön rá csomót" vagy "térdepeljen forró kövön" sajnos semmit sem old meg. Ha ez az ok, akkor talán valamiféle szellemi szabadulással ki lehet szabadulni belõle. De sajnos dokumentált tapasztalatról nem tudok.
Amit biztosan tudok: 1. rendõrségi pszichológus mondta, hogy a homoszexuálisok szerencsétlen, nyomorult emberek, senki ne gondolja, hogy igaz a hollywoodi romantika velük kapcsolatban. Akikkel személyesen beszélgettem, azokról én is azt gondoltam, hogy súlyos lelki zavaraik vannak. (Mármint alapvetõen problémásak, a lelki defektus nem a kirekesztettségük szövõdménye). (Egy példa: "lány", akirõl ezt senki nem mondaná meg. Pattanásos kamasz, majdnem kopaszra nyírva, katonai bakancsban, szemüveggel. A kollégiumban soha nem vetkõzött le mások jelenlétében, és külön fürdött. "Tibor" néven udvarolt egy másik lánynak. És kijelentette, hogy sátánista közösségbe jár, a haverja átokkal már eltörte vki lábát. Nyilván nem minden eset ilyen durva, de sajnos személyesen nem ismerhetek mindenkit, szóval nincs valami nagy rálátásom).
2. tudom, hogy ezen a videón https://www.youtube.com/watch?v=eVHzJAbemfs a néger srác egy "karizmatikus, teljes evangéliumi gyülekezet" pásztora, az apja is pásztor. (hozzájuk jártam). A fiúbanda egyik tagja: https://www.youtube.com/watch?v=MNwfVHcK08Y - és ezek a fiúk együtt is éltek. Amikor rákérdeztem, hogy ez mégis hogy van, azt a választ kaptam, hogy hogy merészeltem utánanézni. (pont elõtte arról írtak, hogy Lady Gaga undorító, mert buziságra biztat). Ezt inkább nem ragozom, a lényeg, hogy sajnos be kellett látnom, tényleg létezhet szexuálmágia. És annak része lehet a homoszexualitás is, meg nyilván része a pedofília. Ezek nem normális dolgok. De fogalmam sincs arról, hogy ha valaki belekerült ebbe (mondjuk önhibáján kívül), az meg tud-e változni. Fogalmam sincs. Lehet, hogy pofonegyszerû a dolog, lehet, hogy lehetetlen.... egyszerûen nem tudom.
3. Csak azt tudom még, hogy a bûnözõk vagy katonák körében ez a megalázás, a másik leuralásának, megtörésének eszköze. Tehát náluk nem arról van szó, hogy "képtelenek másképp viselkedni" - ez részükrõl tudatos döntés, méghozzá a másik szétzúzásának eszköze. Úgy emlékszem, valahol azt is olvastam, hogy melegekkel foglalkozó pszichiáter azt javasolja, hogy idõnként hagyjanak ki jókora szünetet az anális közösülésben, a lelki egészségük védelmében. Mert az személyiségromboló. (Linket már nem tudok keresni).
4. A hormonszintnek szerintem ebben nem sok szerepe van. A nemi hormonok ugyebár a viselkedést is befolyásolják. És lehet, hogy valakinek a viselkedése (hormonális okból) a másik nemre jellemzõ (pl. Madonna azt mondja magáról, hogy õ "egy homoszexuális férfi nõi testbe zárva"). A viselkedése nulla százalékban nõies, finom és gyengéd; de az a tesztoszteron-többlet, ami a viselkedését maszkulinná teszi, a nemi irányultságára mégsincs hatással. Nem ragozom, a biológiai determináltság elmélete szerintem nem meghatározó. Ugyan mikor verekedne össze két szarvasbika egy harmadik szarvasbika birtoklásáért. Vagy két hímkutya mikor tépné egymást véresre egy harmadik hímkutya kedvéért.
5. Úgyhogy, leginkább azt tudom mondani - aki érintve van a dologban, annak ez a személyes lelkiismereti ügye. Mivel egy bibliai taburól van szó ("Ne hálj férfiakkal úgy, ahogy nõkkel szoktak, mert utálatosság az." - ezért nyilvánvaló, hogy leginkább azt fogja zavarni a homoszexuális késztetése, aki be akarja tartani ezt az igét. Ha pedig így áll a helyzet, akkor, szerintem, ha személyesen kéri Istent, hogy segítse ki ebbõl, akkor személyesen meg is fogja kapni a segítséget.
Ha emlékszel, egyszer bemásoltam ide a Róma levél 1. fejezetét, ami az istentelenség büntetéseként értelmezte a homoszexualitást. Tehát, ha valaki istentagadó, az miért is akarna ebbõl megváltozni? Vagy ha mondjuk meg akar, de Isten nélkül, akkor csak rajta, szabad próbálkozni.
Alapvetõen nem az az ember legfontosabb problémája, hogy "ezzel szexeljek vagy azzal szexeljek". Valami más, mélyebb dologban kell meggyógyulni, és akkor a párválasztási attitûd is a normalizálódik. Erre leírok egy példát, ami egyáltalán ne keresztény. Van egy ismerõsöm, aki felkereste az ország egyik legjobb pszichológusát a következõ kérdéssel: segítsen neki eldönteni, hogy két férfi közül melyiket válassza, mert egyik se teszi boldoggá. A pszichológus azt válaszolta, hogy se egyikkel, se a másikkal ne foglalkozzon, hanem törõdjön saját magával. Foglalja el magát, legyen hobbija, legyenek barátai stb. Azért nem tud dönteni, mert nem is él. Amit csinál (hogy állandóan a két férfi körül pörög), az nem élet. Nem ez a két férfi fogja boldoggá tenni, ne tõlük várja a boldogságot.
Szerintem így lehet a homoszexualitás problémájával is. Aki csak ezt akarja megoldani, az nem fog vele bírni. Alapvetõen más, mélyebb problémákat kell megoldani, és akkor ez is megoldódik.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 25. - 23:13:13
(4577/8852)
Csak nehéz lesz lehazudni, hogy az IMF az egykulcsot "szociálisan fenntarthatatlannak" meg "az adórendszer egészét destabilizálónak, koherenciáját aláásónak" minõsíti.
Márpedig a fõkapitalista IMF-et nem zavarná, ha pusztán hatékony lenne vagy mérsékelten igazságtalan, de ez még csak munkára sem ösztönöz és megnyomorít legtöbbünket.
Seven7Crown 2012 ápr. 25. - 23:04:16
(4576/8852)
"És ahhoz mit szóltok, hogy az egyik államtitkár kijelentette, õk körmük szakadtáig védeni fogják az egykulcsos adót az IMF-fel szemben"
Csak nem képzeled, hogy a szlogent feladják, és beismerik a vereségüket!:D
A kettõs beszéd a választóiknak kell, az adókból beszedett pénz, pedig a piac megnyugtatását szolgálja.
Az persze már más kérdés, hogy logikusabb hozzáállással nem jutott volna idáig az ország.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 25. - 22:11:08
(4575/8852)
"Megszorítás, vagy tehermegosztás?"

Mindenki fizet kevés plusszadót, csak a gazdagékat ezerrel kárpótolja az egykulcs, az amúgy is kivéreztetett lakosságot meg jól lenyomja az állampárt.
Ráadásul már annyi az adónem, hogy senki nem látja át. "Adócsökkentés kormánya"-szólt a kampányszlogen.... Csaltak? Öszöd? Csak még be sem ismerik, hanem nevetségesen tehermegosztásnak szépítik az Orbán-csomagot.
Hát pont hogy nem osztja meg a terheket, hanem aránytalanul a szegényekre hárítja, maguknak meg feloldják a pofátlan állami végkielégítésekre vonatkozó Hagyó-adót....
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 25. - 22:03:38
(4574/8852)
"Tüntetéssel kezdõdik az alkotmányos blokád"

Szégyellheti magát az Alkotmánybíróság, és példát vehetne emberi és szakmai tisztességbõl a szintén nyomás alá helyezett, de magát meg nem alázó bíróságoktól.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 25. - 22:01:52
(4573/8852)
"Nincs több akadály - Kezdõdhetnek a hiteltárgyalások"
Egyrészt puhapöcs ez a Barroso, hogy megelégszik Orbán ígérgetésével, mikor annyiszor átdobta már a palánkon (épp a tárgyalás elõtt is a bírók nyugdíjazási bejelentésével, amitõl most visszakozott jó kofa módjára).
Másrszt most kiderül, hogy Orbánék tényleg 4 hónapig csak az üres tárgyalóasztalnál malmoztak, vagy elkészítették Magyarország szerkezetátalakítási tervét (természetesen széleskörû politikai-társadalmi egyeztetéssel...), amire a felhatalmazásukat kapták 2010-ben, és aminek eddig még neki sem kezdtek, csak szétverték a politikai intézményeket.

Mert a Széll Kálmán terv 2.0 egy nagy nulla, közgazdasági értelemben használhatatlan álomkatalógus a sanda embertõl....
Szóval van kerek 2 év lemaradás és egy gödör, ami 2010-ben is talán megvolt, de azóta sikerült baromi mélyre leásni magunkat.