Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2012 máj. 09. - 13:53:39
(5812/8852)
...és folyományai, az 58, 60-as.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 09. - 13:51:33
(5811/8852)
Olvasd el a 6157-et, azt sztem különösen fontos lenne megérteni mindenkinek.
Persze te anélkül is érted, akinek meg kéne, az nem olvassa el...
2/10
offtopic
meszag 2012 máj. 09. - 12:32:38 2/10
(5810/8852)
Ebben az országban régóta rossz, de most aztán kiváltképp. és nem látni a végét: mitõl, mikor lesz jobb, ha nem áll a civil társadalom a sarkára
adamnagysweetmovie 2012 máj. 09. - 12:25:14
(5809/8852)
Akár, a HVG ezért felelõs szerkesztõje a Mandiner korábbi jobbos szerkesztõje volt.
És az államfõcsere ERÕ, blokkolási potenciál szempontjából mindenképp Orbánéknak kedvez.
Csakhát régen rossz, ha egy demokráciát kiszorítós alapon kell játszani...
És a fidesz botrány alatti viselkedése, valamint az új államfõ-pártkáder kinevezése sokak szemét felnyithatta a FizeSS émelyító-hipokrita moráljáról, és paranoid hatalomfelfogásáról.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 09. - 12:20:53
(5808/8852)
..s ez a fokozott politizálási felelõsség szintén komoly energiákat von el a társadalom felelõs részétõl (akár az hírtv/echo által elvakítottaktól is), ami a társadalom nem egy békés, normális, hatékony állapota.
Vége-2:)
2/10
offtopic
meszag 2012 máj. 09. - 12:08:19 2/10
(5807/8852)
Ja és csak egy gondolat a tegnapi civil a pályán-ból: mi van, ha a fidesz intézte splagibá lekoptatását? :) a mór megtette kötelességét, a mór mehet, aztán meg így legalább a fidesz belepiszkálhat a következõ ciklusba is....
adamnagysweetmovie 2012 máj. 09. - 12:06:36
(5806/8852)
"unott-cinikus-fásult hallgatásukkal" - ez itt pontatlan, arra céloztam, hogy aki csak a hétköznapi taposómalomra koncentrál és teszi a dolgát, próbál túlélni, és nem foglalkozik egy ilyen helyzetben a közügyekkel aktívan, nem hallatja a hangját a pusztítások láttán, az passzivitásával sajnos élteti ezt a rendszert.
Vége:)
adamnagysweetmovie 2012 máj. 09. - 11:59:02
(5805/8852)
És mivel keveset írtam, még egy gondolat:)

Az embereknek azt kéne megérteni, hogy ez egy kis ország ahhoz, hogy lemondjon mindazoknak a szürkeállományáról, akik
- a magasabb fizetés és/vagy a kulturáltabb légkör miatt nyugatra távoznak
- akiket a kormány a közigazgatás, közmédia, közkutyafüle átszervezésének ürügyén eltávolított mindenekelõtt azért, mert önálló gondolkodásra ragadtatják magukat és a szakmai etika fontosabb náluk a lojalitásnál
- azok a fiatalok, akik új közoktatási és felsõoktatási törvény szerint az eddiginél is kevesebb eséllyel tudnak eljutni azokra a helyekre, ahol képességeiket a társadalom számára legoptimálisabban ki tudnák bontakoztatni. Helyette olcsó betanított és közmunkások lehetnek.

És magamon látom, akik még maradnak, azok is a minimumra szûkítik mindazt, amivel az állam közös ügyeihez hozzá tudnának járulni (bár a civilek és a közügyek elhazudásának leleplezése terén azért igyekeznek minél többet tenni), mert egyszerûen nem szeretnének adójukkal, megtakarításaikkal, társadalmi munkájukkal, unott-cinikus-fásult hallgatásukkal egy ilyen rendszert életben tartani.

Vagyis nemcsak a kõolajunk, uránunk stb kevés, de a szellemi kapacitásaink is. És ha ezt fenntartjuk, akkor az 5-6 milliós szellemi hontalannal hosszútávon biztos a lemaradása, az elszegényedése az országnak. És akkor már Bulgária, Románia vagy Bosznia fejlettségi szintje is csak egy vágyálom lesz...
Egy ideológia gyõzelméért ilyen árat fizetni luxus, ezt kéne minden választóval megértetni.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 09. - 11:41:37
(5804/8852)
Lehet, nem csüngök a politikán, Szabó Máté médiatv-beadványáról még nem olvastam.
Nekem az ember hozzáállása szimpatikus, az AB tagjaival vagy csopperes Plagibával szemben nem alázza meg az intézményét. És ez a mai mûkonzerv' körökben bizony ritka-madárság.
Persze, az AB, ombudsman, az EU megállapításai, és a kormány ezekre adott kozmetikázásai csak a felszínt érintik, a törvények szellemiségét és egyoldalúságát nem orvosolják. Egyetértek veled, hogy ezzel élhetõbbé teszi az Orbán-rezsimet, ezáltal nõ az esélye, hogy elkerüljék a megérdemelt kokit és sallert 2014-ben, és hogy köztörvényes eljárások indulhassanak ellenük.
De ahol lehet, puhítani kell ezt a kemény székrekedést, én örülök minden engedménynek. Mert ezzel élhetõbbé válik addig is az élet, amíg a társadalmi többségben nem fogalmazódik meg az óhaj, hogy az állami gyámkodás, a középkori urambátyám államon élõsködés helyett a modernizáció útjára lépjen.
Bár magam az azonnali forradalmiság pártján állok, de nem akarnék abban reménykedve élni, hogy olyan rosszra forduljon a helyzet, hogy attól menjenek ki az emberek a kormány ellen lázadni. Egy ilyen helyzettel nagyon nehéz megbírkózni bármilyen új kormányerõnek.
De elismerem, hogy a felvetésed egy jogos dilemma, és a Fizess ezen a határon próbál belül egyensúlyozni mind a jogállamiság, mind az adóteherkivetés tekintetében.

Más.
Egy 51%-os népszavazási támogatottságú alkotmány sem lenne legitim, bár kétségtelen legitimebb, mint a mai 52%-os szavazatarányon nyugvó (amibõl legalább 45% fejében meg sem fordult, hogy itt alkotmányoznak és szétverik az összes intézményt). Én sem támogatnék errõl egy népszavazást, mert egy alkotmány a társadalom közös alapjait rögzíti, nem a többség akaratát hivatott mindenkire rákényszeríteni.
Egy ilyen alaptörvény-népszavazás pont olyan felelõtlenség volna a Fizess részérõl, mint amikor egy eleve kudarcra ítélt népszavazásba rángatta bele a határon túli magyarokat, hogy a politikai haszon érdekében megaláztassa õket.

Más.
Az sem lenne jó, ha "két SzalayAnnamária" lenne, volt már ilyen, ORTT-nek hívták, ami felosztotta a pártok között a közmédiát és a támogatási kereteket. Egy túlpolitizált rendszer volt, amit most a FizeSS köbre emelt, a médiamunkásokat megfélemlített rabszolgákká elõléptetve.
Ehhez kevés vagyok, hogy hogy lehetne jogilag ezt a jelenlegi rendszert egy konszenzusosra cserélni és az alkotmánytól az intézményrendszeren át mindent újraépíteni. De az biztos, a 2002 óta folytatott kokárdakitûzõs-nemzetelõ-árokásó FizeSSel ezt nem lehet megvalósítani. Sztem csak egy komoly választási vereség és torzult személyiségû Orbán félreállása hozhatná meg egy ilyen konszenzus elõfeltételeit.
2/10
offtopic
meszag 2012 máj. 09. - 11:41:04 2/10
(5803/8852)
Azért mókuska, mert egy doktori saját kutatási munka kell legyen. A szakdolgozatnál meg vígan idézhetsz. :) de hát úgy is tudod, csak próbálod terelni még a témát. Várd ki a végét, aztán nyavajoghatsz tovább, te fideszes
drProktor 2012 máj. 09. - 11:08:01 Előzmény adamnagysweetmovie
(5802/8852)
Adamsweet. . .

Fõszabályként maradéktalanul egyetértek rezsimkritikus megnyilvánulásaiddal,
egy ügyben azonban árnyalnék egyet, kiváncsi is lennék, mit szólsz.
Én nem vagyok annyira eltelve SzabóMáté ombudsman konzervativizmusától.

Egy hasonló téma az Alaptörvényrõl tartott népszavazás,
amin kezdettõl fogva sikk rugózni ellemzéki demokratáéknál.
Õszintén szólva, nekem egyáltalán nem hiányzik:
a birkanép valószínûleg csont nélkül megkajolná,
és pont az hiányzik, hogy majd egy akár csak 55%-os elfogadás esetén is,
még nagyobbra tátsák a mocskos nagy pofájukat!? (1).
Nem beszélve arról, hogy egy reménybeli, OV-tól különbözõ,
demokratikus miniszterelnök keze alkotmányosan még jobban meg
lenne kötve egy népszavazással legitimizált Alaptákolmány meglétével(2).

Érthetetlen, hogy mit szívóz(n/t)ak az ellenzékiek:
a légypiszoknyi LMP, a hatalmas seggberúgást látszólagos fapofával elkönyvelõ MaSzoP,
vagy a betegesen mániákus formál demokrata DK.

Hasonlóképpen az ombudsman, ellentétben azzal, anmit én gondoltam
(hogy a demokratikus jogállam elveiért õ is leteszi az obulusát),
nem, mint kiderült azért munkálkodk, hogy a jogtipró,
illegitim törvény(eke)t támadhatatlan utolsó símításokkal lássa el:

Ha jól rémlik, egyelõre az a helyzet, hogy egy OV-tól különbözõ,
reménybeli miniszterelnök kinevezhetne egy új szalayamáliát,
és mivel az elõzõ is megmaradna, kettõs hatalom alakulna ki.
Na, ezt a kiskaput most fogják becsukni, az ombudsman beadványa alapján.
Ha eddig be betonozás született,
akkor most az ombudsman segítségével a betont kopásálló mûgyantával átfestve még eõsítik is.
-csengõzoli-- 2012 máj. 09. - 10:18:29
(5801/8852)
A mostani botrányok mögött még csak nem is ez áll!
Schmitt is befutott NOB.-tag volt a kisdoktorijánál, Gyurcsány pártvonalon ment tovább az egyetemen, egyiküknél se érdekelte a tanárokat,hogy mit írtak.
A vicc az,hogy az eltávolított Schmitt legalább nem mindent másolt.
Õ legalább annyi fáradtságot vett,hogy keresett valakit,aki hosszan írt a témájában, lefordíttatta vagy talált egy fordítást róla és némileg kiegészítette.
Ellentétben a "demokrata" Gyurcsánnyal, aki végighaknizta a tévéket Schmitt erkölcstelenségérõl prédikálva, majd kiderült,hogy õ viszont egy az egyben lemásolta sógora dolgozatát.
Na õ aztán tényleg annyit csinált anno,hogy levette a polcról és lemásolta az elsõ 35 oldalt.
És ahogy Proktor mondta, ráadásul annyira hlye volt,hogy még a címét se változtatta meg.
Mindketten csalók, mindkettõjüknek távoznia kéne a politikai életbõl,de ilyenkor jól jön Gyurcsánynak a sok fanatikus, akinek most is megmagyarázza majd,hogy az õ ügyét miért kell másképp elbírálni,mint Schmittét!
Aztán csodálkoznak,hogy sosem változik semmi az országban,miközben ez a hozzáállás a kerékkötõje minden változásnak.
2/10
offtopic
meszag 2012 máj. 09. - 10:00:16 2/10
(5800/8852)
utóbbit nagyobb valószínûségûnek látom..
adamnagysweetmovie 2012 máj. 09. - 09:37:25
(5799/8852)
Vajon Orbán betartja a Mazsihisz vezetõjének adott szavát és megvédi a kisebbségeket, eljárva az egri önkormányzat ellen?
Vagy csak úgy védi meg õket, ahogy Gyurcsányölõ Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott a nyugdíjmegtakarításokat??
adamnagysweetmovie 2012 máj. 09. - 09:22:42
(5798/8852)
A Médiatanács, Szalai Annamária számtalan bûne közül az egyik, hogy az Echo TV-t nem büntetik naponta milliós bírságokra.
Kíváncsi vagyok, mûködhetne-e így egy kommunista televízió, amely a sztálini-Rákosi-rendszer eszméit propagálja???

Persze nagy lenne itt is a hörgés egy Vörös Csillag logójú adás láttán, az Echo gyûlöletkampánya viszont természetes, hétköznapjaink része...
2/10
offtopic
meszag 2012 máj. 09. - 08:27:32 2/10
(5797/8852)
egyébként ezt az egri önkormányzat felé történõ állampolgári kirohanást Székhelyi ellen az echo tv kibeszélõ címû ocsmány mûsorában hallottam, konkrétan a szélsõjobbos kezdeményezõ nõtõl, aki a mûsor állandó betelefonálója...
Annak idején csintalannak is telefonált, de az leutálta a nézeteit, az echon zabálják a nevezett mûsor vezetõi. egy hányinger
offtopic
kõmacska 2012 máj. 09. - 02:06:05 Előzmény adamnagysweetmovie
(5796/8852)
"De egy amerikai sose hagyná bégetve, hogy megfosszák a nyugdíjmegtakarításaitól"
Kivéve, ha már úgyse lesz szüksége rájuk... (Neked se, megnyugodhatsz...)
Mutatok egy csokor öntudatos amerikai férfit és nõt: http://www.youtube.com/watch?v=Tc_dD_zhPE4
offtopic
kõmacska 2012 máj. 09. - 00:47:20 Előzmény -csengõzoli--
(5795/8852)
Na most már sejtem, mi van a kamu diplomák, doktorátusok mögött. Tegnap hallottam - van olyan egyetem, ahol az oktató - nem vicc - négyszázhetven forintos órabérért tanít. Most. És nem kezdõ egyetemi tanárról van szó, több évtizedes múlt áll mögötte, komoly szaktekintély. (És még csak nem is bölcsészkari példa). Tehát tíz óra megtartásával - négyezerhétszáz forintot keres. Száz órával negyvenhétezer forintot.
drProktor 2012 máj. 09. - 00:01:15
(5794/8852)
A megelõzõt pontosítom:

Persze, nem "izeSS", hanem "FizeSS"!
Rájöttél?

Így jár, aki fölösen vicceskedik.
drProktor 2012 máj. 08. - 23:59:38
(5793/8852)
Persze, nem "izeSS", hanem "FizeSS"!
Rájöttél?

Így jár, aki fölösen vicceaskedik.