Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2012 máj. 13. - 10:11:59 Előzmény drProktor
(6252/8852)
Furcsállkodom, úgyszintén. De ezt írtam Kõmacskának is. Egy paradicsomi szigeten ez jó stratégia, itt sztem felelõtlenség.
De ezerrel a politikának élni szintúgy értelmetlen. Középúton az igazság, sztem. Most azonban minden felelõs, gondolkodni képes ember feladata, hogy kicsit többet foglalkozzon a politikával, mert most nagyon rosszfelé mennek a dolgok. Nem kicsit rosszabbul, mint az elmúlt 20 évben, hanem gyökeresen romlott a közélet, a jogrend, és az emberek életminõsége is.
Efelett nem szabad szemet hunyni, hanem rámutatni a veszélyekre, károkra és felrázni mindenkit, aki hagyja magát.
ennyi baromságot... 2012 máj. 13. - 09:32:34
(6251/8852)
Igen, én is azt hiszem, hogy túl jólnevelt lehetsz.
Pár évig én is az voltam, de egy alkalommal rossz pillanatban csöngettek... :)
pozsizsuzsi 2012 máj. 13. - 09:15:42
(6250/8852)
jajj, tényleg... Olyan kínos leépíteni õket, bár még most sem értem, hogyan érik el, hogy én érezzem kínosnak a szituációt...
Túl jól nevelt vagyok, azt hiszem...
ennyi baromságot... 2012 máj. 13. - 08:57:42 Előzmény drProktor
(6249/8852)
Én nem ezt tapasztaltam: egyszer kellett elküldeni õket... igaz, megmondtam nekik, hogy ha öt perc múlva kisétálok és még mindig ingatlanon belül találom õket, hívom a rendõröket.
Persze lehet, hogy nem a rendõrség említése volt a lényeg, hanem a kissé agresszív fellépésem. :D
Ennek jó sok éve már. Azóta nem láttam a környéken jehovást, csak egy házbeli vénasszony szokta évente egyszer behozni a barátnõit, hogy valami katolikus moslékot terjesszenek.
offtopic
ennyi baromságot... 2012 máj. 13. - 08:51:37
(6248/8852)
Tudjuk, te nem vagy náci, csak valamiért szeretnél elgázosítani minden cigányt, zsidót, néger, indiánt stb. Igaz?
olahmiki1959 2012 máj. 13. - 06:43:54
(6247/8852)
Szia, Proktor! Érdemben jó régen nem beszélgettünk egymással, aminek egyik akadálya, hogy pl. ez a fórum olyan zsúfolt, hogy mire reagálni tudnánk egymás megjegyzéseire, már oldalakat kell átgörgetni. Az meg nekem olyan lehangoló egy kicsit. Elvész a beszélgetés meghitt volta.
Mindegy, ez csak egy mellékes probléma.
Nem is leszek hosszú, ezúttal csak egy dologban szeretnék tanácsot, illetve felvilágosítást kérni tõled, ezzel egyúttal lehetõséget adva neked arra, hogy a tájékozatlanságomon élcelõdhess kissé, amit valószínûleg nem fogsz kihagyni.
Ha jól emlékszem, a FizeSS kifejezésre elõször Adam egyik kommentjében figyeltem fel, írtam is neki egy egymondatos reagálást, miszerint arra, hogy ezt a szót miért ilyen formában írja, valószínûleg csak én jöttem rá egyedül.
Rég volt, már nem emlékszem mit válaszolt, de miután õ olyan rengeteget ír másoknak, meg mindenféle aktuálpolitikai dologgal kapcsolatban elmélkedik, azt hiszem, erre nem írt semmit.
Mindegy, ha ló nincs, szamár is jó alapon, - ez vicc volt, nem megsértõdni, - maradtál te, mint végsõ megoldás. (Jajjaj, ennek is van áthallása, ne reagálj rá, minden mondatom mellé nem állíthatok közlekedési rendõrt, ez inkább csak ízelítõ a magasfokú intellektusomból, és utolérhetetlen humoromból, aminek az igazgyöngyeit néha kénytelen vagyok a disznók elé szórni. De most, hogy ezt leírtam, jöttem rá, hogy ez is sértõdésre adhat okot, úgyhogy leállok, mert minél inkább szeretném kivágni magam a bajból, annál inkább belebonyolódom).
Marad az egyszerû, lényegre törõ, sallangmentes kérdés:
Mi a bánat az a FizeSS?
Ez valami szervezet, egyesület, létezõ, vagy illegális politikai, vagy civil társulás, vagy micsoda? Miután a neve velem kapcsolatban is felmerült, becses személyed által, legalább nekem magyarázd meg, hogy mi ez, hogy legalább valamennyire tisztában legyek a dologgal.
Nagyon kíváncsi vagyok a válaszodra, mert egyelõre fogalmam sincs errõl a dologról. Én is tudom, hogy röhejes, de ez van.
Üdvözöllek.
pozsizsuzsi 2012 máj. 13. - 01:55:33
(6246/8852)
ne aggódj, ma este lesz. :)
offtopic
kõmacska 2012 máj. 13. - 01:48:06
(6245/8852)
Ezt a videót neked is megmutatom: http://indavideo.hu/video/Boldogsagos - nekem rettenetesen tetszett. Annyira egyszerû az élet, a boldogság, hogy hasznosnak érezd magad, meg értelmesnek lásd az életedet. Ha ez egy állami gondozásban felnõtt cigány kovácsnak sikerült, miért ne sikerülne milliárdoknak? Miért lenne az egész emberiségben csupán párszáz, vagy pár millió ember, akiknek hasznos az élete. Ha belegondolsz, amit Geréb Ágnes csinál, az is nagyon egyszerû. Régen rengeteg nõ foglalkozott hasonlóval, például Szókratész anyja is. De nekem tetszik ez az István Kovács is http://indavideo.hu/video/Kimaradt_jelenetek_-_Tetovalas_kizaro_ok - mert az érzõdik belõle, hogy élvezi azt, amit csinál. Pontosabban - élvezi saját magát :) Ez nem egy rossz hozzáállás, nem nárcizmus, mert nem tûnik beképzeltnek. Vagy tegnap néztem ennek a filmnek a trailerét: http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=126518 - a mondanivalója valami olyasmi lehet, hogy bárhol és bármikor meg lehet találnia boldogságot, ha valaki kibékül magával és a világgal. Ha nem gyötör és hajszol az a tudat, hogy a világnak márpedig ilyennek és ilyennek KELL lennie, és ha nem ilyen, akkor ilyenné KELL tenni; hanem elfogadom, hogy a világ olyan, amilyen - akkor hirtelen sokkal értelmesebbnek fog tûnni minden, és könnyebb lesz élni. Nemrég megnéztem Az öldöklés Istene c. filmet http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=124192 - érdekes volt benne Jodie Foster karaktere, akinek az egész élete, minden megnyilvánulása az irányításról és leuralásról szólt. Erõsen kontrollált volt a viselkedése, és másokat is kontrollálni akart. Pl. elég sokat szövegelt arról, hogy mindenkinek, közösségileg(!), így meg úgy kéne viselkednie, mert a nyugati értékrend...(mennyivel magasabbrendû, mint a többi, és ezt mindenhol el kell terjeszteni). Azzal vádolta a másik nõt, hogy az "mû" (mert õ maga volt az). Egyszer csak kifakadt: Miért ennyire nehéz az élet, miért ennyire nehéz minden? Az õ számára volt a leginkább értelmezhetetlen a világ, és a legnehezebb az élet; õ tûnt a leginkább boldogtalannak és ráadásul õ viselkedett a legkevésbé kontrolláltan - a vendégek elõtt nekiment a férjének és ütlegelte, jól berúgott és a vendéghölgy táskáját a falhoz vágta.
Mindnyájan azért viselkedünk sokszor ehhez hasonlóan értelmetlenül, mert megszoktuk, hogy másoknak vagyunk kiszolgáltatva és alárendelve, mindig azt KELL csinálnunk, amit mások elõírnak nekünk. Ez a rend, másképp nem is mûködhet a világ. És minél inkább alávetettük magunkat mások kénye-kedvének, annál inkább mi is kontrollálni akartunk másokat. De minél inkább ezt csinálja valaki, annál boldogtalanabb lesz és annál nehezebbnek találja az életét. Iszonyatosan nehéz ezen változtatni. De valaki minél autonómabb, minél kevésbé kapaszkodik a környezetébe, minél kevésbé kontrollálja önmagát és másokat, minél kevésbé veti alá magát másoknak, és minél kevésbé vet maga alá másokat, annál jobban felszabadul, megkönnyebbül, az élet annál egyszerûbbé, vidámabbá és biztonságosabbá válik. A "fene se érti", hogy van ez, de így van. Nézd meg ezt a cigány kovácsot - szabad ember. És boldog. De ez a szabadság nem azt jelenti, hogy nem csinál semmit. Dehogynem, nagyon is elfoglalt. Csak éppen azt csinálja, és úgy, ahogy tõle telik. Önmagából ad, azt, amit bír, és nem azt, amit elõírnak neki. Ezért a jutalmat is saját magától kapja, nem szorul rá senki plecsnijére (még akkor sem, ha kapott érte plecsnit). Õ maga egy ajándék a világnak. (Mindenki az, ha elhiszi magáról). Amíg a külvilágból, másoktól várom a jutalmamat, addig szinte az öngyilkosságig hajlamos vagyok magamat tönkretenni. De ha nem várok másoktól semmit, akkor ráébredek, hogy csak azzal gazdálkodhatok, amim nekem van, és akkor nem leszek önpusztító. (Mármint egyre kevésbé leszek az). Ez egy iszonyatosan nehéz folyamat, egyáltalán nem egyszerû. Mintha egy pillangó erejével próbálnád átszelni a szembejövõ tornádót. Minden azt üvölti, hogy a világ nem így mûködik, ha ezt csinálod, szétesel, meghalsz, elkallódsz, éhen veszel, kiüresedsz, antiszociálissá válsz stb. De néhány ember boldogsága, akiknek sikerült, mégis arra tanít, hogy dehogy. Sõt - akkor leszel csak igazán élõ és boldog és tevékeny és hasznos. Nem kell alárendelõdni senkinek, anélkül is, valahogy rá fogsz jönni, mi a dolgod. Minden ember megtalálná és rájönne. És még önmagát is megtanulná szeretni közben, mint ez az István Kovács (na jó, talán nem ennyire :)) A másoktól kapott jutalom valódi értékét Hofi mutatta meg itt: http://www.youtube.com/watch?v=kVTJOAWjU3g - 7:10-tõl 8:40-ig.

Mutatok egy "varázskönyvet" - ez a "titok" le van írva benne: http://www.varazsladika.hu/konyveink.html - elolvastam pár éve, és úgy elkezdtem káromkodni, hogy ... hát elég cifrán. Merthogy, persze, én az alárendelõdést, a szolgalelkûséget, az önmegtagadást stb tartottam helyes döntéseknek. És amikor ezt a könyvet elolvastam, akkor úgy éreztem, hogy engem rettenetesen becsaptak, hittem másoknak, feladtam a saját érdeklõdésemet, céljaimat, elvesztegettem és elpocsékoltam az egész életemet, és lám, hova jutottam vele.... hát, meglehetõsen dühös lettem. Most már nem látok elvesztegetésnek semmit, mindennek volt haszna, és minden jól történt. De azért Andrew Matthewsnak nagyon igaza van. Nem a teljes igazság az, amit leír, de épp eléggé igaz ahhoz, hogy érdemes legyen elolvasni. Azt biztosan meg lehet érteni belõle, hogy miért boldog a cigány kovács.
drProktor 2012 máj. 13. - 00:23:24
(6244/8852)
Persze,elfeledkeztem a Schmitt emlékmûsorról.
Végül is tényleg volt? A mûsorban nem látom.
drProktor 2012 máj. 13. - 00:15:10
(6243/8852)
Azért demagógia szerintem, mert kb 6milliárd emberbõl lehet párszáz GerébÁgnes,
na jó, legyen 2-3 millió.
Ezek fene hasznossá teszik magukat, de mit ajánlsz a milliárdoknak?
1.Legyenek baloldalra hajló liberálisok és találják meg azt a különleges módozatot,
hogy egy faj milliárdjai hogy tudnak egymás mellett élni.
2. Ne legyenek baloldalra hajló liberálisok, és öljék ki egymást, ami ha már mástól nem,
a rohadó milliárd mázsás biomassza miatt elviselhetetlen lehet.
És teljesen mindegy, konkrétan sámán-tipusú õsmagyarokká próbálják tenni magukat,
vagy szenteskedõ, vallásos, de leginkább képmutató, gyilkos önzõ és tolvaj banda.

A több milliárd emberi lény egyetlen közös vonása,hogy szeretne emberhez méltó életet élni,
s akár tetszik ez egy hozzád hasonló szentélettel összebútorozkodónak, akár nem,
ez leginkább azt jelenti, hogy enni-inni akarnak, s nem megfagyni pl.
Sõt mindannyian különállónak szeretnék hinni magukat,
azaz fontosnak tudni magukat egy eszme jegyében,
milyen eszmét adsz nekik?
offtopic
vénasszonyok_nyara 2012 máj. 12. - 23:38:54
(6242/8852)
A nagy hõingadozástól vetemedek. Igazán nem tehetek róla.
pozsizsuzsi 2012 máj. 12. - 23:32:17
(6241/8852)
kritikán aluli viccekre vetemedsz.
offtopic
vénasszonyok_nyara 2012 máj. 12. - 23:32:03 Előzmény dantonb
(6240/8852)
Hálából Sztálin "hasznos idióták"-nak nevezte õket.
offtopic
vénasszonyok_nyara 2012 máj. 12. - 23:29:30 Előzmény ennyi baromságot...
(6239/8852)
Gázosak? Ez elég rossz ómen számodra.
offtopic
kõmacska 2012 máj. 12. - 23:04:00
(6238/8852)
Most nem tudom pontosan, mire érted ezt. Én úgy gondolom, egy csomó különbözõ, egymástól látszólag független társaság lehet, amik úgy el vannak maszkolva, hogy meg lehetnek gyõzõdve arról, hogy semmi közük egymáshoz, sõt tulajdonképpen egymás ellenségei. Egyáltalán nem követnek egy kötelezõ érvényû tanrendet, tehát a világképeknek és gondolkodásmódoknak elképesztõ szivárványát gyûjthetik össze. A tagoknak jó része bizonyára meg is van vezetve, talán fogalmuk sincs arról, mibe keveredtek bele. Mások pedig kaméleonként megtévesztik a környezetüket. Tehát, végül is, az okkultizmusról tényleg elmondható, hogy semmi sem az benne, mint aminek látszik. Csak ezzel az a probléma, hogy a tolvaj nem azzal állít be, mint a Macskafogó 2.-ben a patkányok, hogy "Itt rablás lesz foganatosítva, itt legyenek szívesek aláírni a papírt..." - hanem azt hazudja, hogy jó barát, és én ezt elhiszem; de attól a rablás ugyanolyan valóságos tény lesz, mintha elõtte a tolvaj nem csapott volna be.
A felmentésrõl - tudom, hogy felelõs vagyok azért, amit tudok. Ha magamat felmenteném is a felelõsség alól, lesz, aki számon kéri azt, amit rám bízott.
1/10
dantonb 2012 máj. 12. - 22:35:24 1/10
(6237/8852)
Pontosan ,ezért szerintem az LMP politikája nem igazán más,nem jobb, sõt igazán populista.
offtopic
kõmacska 2012 máj. 12. - 22:31:37
(6236/8852)
ugyan mi lehet ebben demagógia.....?
offtopic
kõmacska 2012 máj. 12. - 22:30:38
(6235/8852)
nem.
offtopic
kõmacska 2012 máj. 12. - 22:30:14
(6234/8852)
Látod, errõl írtam. Oda jutsz, amire koncentrálsz. Ha a "világrontókra" koncentrálsz, akkor odajutsz, közéjük. Ha én a közvetlen környezetemben sem vettem észre, hogy titokban mi folyik itt, akkor hogy lenne róluk világtérképem? Nem azt mondom, hogy bedugom a fejemet a homokba; de azt mondom, hogy ettõl a végsõ cél még nem változik. Csak hirtelen minden közel került, ami eddig messzinek tûnt. Ez pedig nem is baj. Legalább nem fogok unatkozni... :)
drProktor 2012 máj. 12. - 21:54:41
(6233/8852)
Ez egy fõsodorból kilógó példa, alkalmazásodban demagógia!