Téma: Ma Reggel

1/10
dantonb 2012 máj. 13. - 11:55:23 1/10
(6272/8852)
Szerintem õ találta ki,nem Karinthy.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 13. - 11:53:42
(6271/8852)
A GömbWass pontosabb kifejezés, kifejezi azt a szellemiséget, ami miatt erõsen vitatható Wass egyébként inkább átlagos költészete. Gömb, mint Gömbös.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 13. - 11:43:20
(6270/8852)
Mert azt értem, hogy egy magyar Nóbel-díjas író számodra rühes, de ez kevéssé érdekes Karinthy valódi mondanivalójához képest...
Egyébként Kertészt a szintén zavart értékrendõ HufiRózsi is bevette a NAT-ba, hogy ezzel védje piszkaWass Albert pajzsra emelését.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 13. - 11:40:37
(6269/8852)
Azaz, mire írta Karinthy?
adamnagysweetmovie 2012 máj. 13. - 11:39:41
(6268/8852)
"Nincsen politikai oligarchia, csak nemzeti nagytõke van"
- Az, hogy a haverjaimnak, elvtársaimnak osztok megbízásokat, privatizált közjavakat, nem jelenti azt, hogy õk bármiben befolyásolnák egy és oszthatatlan hatalmamat. Együttmûködnek, támogatják mindenben pártunkat és kormányunkat, hogy az egypártrendszer végre valahára rögzülhessen. Ez mindnyájunk érdeke, de különösen az enyém, a FizeSS-é, a svájci Simicska Holdingé és apukámé, Orbán Gyõzikéé.
offtopic
vénasszonyok_nyara 2012 máj. 13. - 11:35:53
(6267/8852)
Én is küldök Nektek egy Karinthy idézetet átgondolásra: "Rühestõl ne kérj kucsmát!"
adamnagysweetmovie 2012 máj. 13. - 11:33:54
(6266/8852)
Egy Kertész-idézet, küldeném minden rasszista neonáci köménymagnak átgondolásra:

"Mégiscsak a racionális gondolkodás a legradikálisabb"
ennyi baromságot... 2012 máj. 13. - 11:32:57
(6265/8852)
Õszinte leszek: qrrrva magasról lesz*rom a véleményedet ***moderálva***
adamnagysweetmovie 2012 máj. 13. - 11:31:03
(6264/8852)
"Én a törvénykezés motorja kívánok lenni" = sportolóként fingom nincs a közjoghoz, idétlen kriplikkel veszem magam körbe tanácsadóként és aláírok minden antidemokratikus, elõkészítetlen, a nemzet egységét aláásó szart. Az AB-t úgyis sakkban tartja Viktor, nem fognak megvétózni semmit.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 13. - 11:27:59
(6263/8852)
Igen, várom a további újhun kettõsbeszéd jelmondatokat, amik ráégtek Orbánék gengjére, mint a Ferrari Laudára...

Másoktól is!
FizeSS most és mindörökké
1/10
dantonb 2012 máj. 13. - 11:04:41 1/10
(6262/8852)
Apropos ."nincs szükség alkotmányozásra"= csinálunk a réginél egy sokkal kirekesztõbb ,az állampolgári jogokat leszükítõ nacionalista és vallási szósszal leöntött fércmunkát,alaptörvényt.
1/10
dantonb 2012 máj. 13. - 11:01:55 1/10
(6261/8852)
Komplett kis választási program,de õk nem hazudnak soha ,a hülyék meg rágódnak ma is az öszödi beszéden meghogy plagizált e Gyurcsány az általánosban:)
offtopic
vénasszonyok_nyara 2012 máj. 13. - 10:59:47
(6260/8852)
Elsõsorban a pirézeket. Már megvan az exkluzív szerzõdés a szolgáltatóval. Téged meg inkább csak kiröhögni szándékozlak, amikor meglátogatlak az intézetben és Te abban a kis hercig, deréktájban megköthetõ ujjú otthonkában fogadsz.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 13. - 10:54:07
(6259/8852)
Összegyûjthetnénk még pár ilyen ritka pontos kifejezést, ami leírja a Fidesz természetét!

Pl:
- Gyurcsány hazudott= mi a 13. havi nyugdíjak felelõtlen ígérete helyett egy rendszerváltást fogunk elhallgatva elhazudni // Ne a szavaimat figyeljék, hanem a tetteimet // Ha az IMF jön, én megyek!

- 2010-tõl minden másképp lesz= új államot alapítunk, ellehetetlenítjük vagy kiûzzük az országból a másként gondolkodókat, nyílltan, kérkedve visszaélünk a hatalmunkkal, a korábbi mutyizást törvényerõre emeljük, mindenhova pártkádereket ültetünk, a köztársasági elnöki posztot is beleértve. Miközben az EÜ, oktatás, közlekedés stb reformját két évig halogatni fogjuk, hogy aztán koncepciótlan és senkivel meg nem vitatott intézkedéseinkkel nagyobb káoszt okozzunk, mint amennyi hasznot hajtunk. A médiát a korábbi paritásos rendszer helyett teljesen párturalom alá hajtjuk, a hírdetési piac befolyásolásával az egész médiapiacot pártérdekek alapján torzítjuk.

- nemzeti együttmûködés rendszere=lefejezzük a minket ellenõrzõ intézményeket, a határon túli magyarok szavazatait pedig felvásároljuk

- centrális erõtér: a magyar pártrendszert domináns egypárti pártrendszerré alakítsuk, ahogy a Horthy korszakban volt

- megvédjük a nyugdíjakat: államosítjuk a nyugdíjakat, szabadon felhasználhatóvá tesszük a TB-rendszer eltörlésével és eltõzsdézzük egy jelentõs részét

- felülrõl nyitott középosztály építése: pofátlan szétosztunk évi 350-500 milliárdot a leggazdagabbaknak az egykulcsos adóval, adunk hozzá még jövedelemfüggõ családtámogatást, kedvezményes végtörlesztést és hiperkamattal jegyezhetõ állampapírt. Noés aki az iparbárók közül megfelelõen törleszkedik és elég jól oszt vissza, annak kiutalunk állami megbízásokat, latifundiumokat.

A sor folytatható, hajrá!
1/10
dantonb 2012 máj. 13. - 10:44:27 1/10
(6258/8852)
OK zseniális,de soha nem mondtam hogy én vagyok a legokosabb ember,mert elsõ felületes blikkre csupán nyomatékosításnak hittem.:)
Ebbõl is látható hogy nem forog minden gondolatom a náci témakör tartományában,ahogy ítt egyesek rám akarják kenni.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 13. - 10:37:13
(6257/8852)
Kieg: az SS pedig a kormányzásuk erõszakos, kirekesztõ, ellenségképzõ, körültekintés nélküli voltára utal.
1/10
dantonb 2012 máj. 13. - 10:34:19 1/10
(6256/8852)
kedves olah miki!
úgy látom,hogy Proktor más elfoglaltsága miatt még nem válaszolt kérdésedre,ezért elmondom hogy én pl ,akinek senki nem magyarázta el hogy mi az a FizeSS,hogyan jöttem rá.Most eltekintve a szövegbeli kontextusoktól ,ami nyelvtanárok szerint a legjobb módja egy ismeretlen szó helyes értelmezésének és megjegyzésének,ezen szókreálmány magánhangzóiból kiindulva és szótagszámából szintén adja magát a szinonima a Fidesszel,pláne ha belegondolsz hogy ez a párt más sem csinál csak újabb adókkal feji az állampolgárt.
Úgyhogy örülök hogy segíthettem ,mint amúltkor ,amikor kezdõ internetezõ voltod miatt nem jöttél rá hogy hogyan kell egy hozzászólás elõzményét megnézni,bár aki Proktor és önmaga szerint is mindenkinél különb,szerintem lehetne egy kicsit kreatívabb és találékonyabb.
Egyébként meg sok mindenben egyetértünk kivéve a politikát,ahol szintén nem árt ha valaki tovább lát az orránál,tiszteletre méltó ahogyan megpróbálod a fórum stílusát,vitakultúráját csiszolgatni,csak azt ne feledd soha hogy a TARTALOM a lényeg nem a Forma.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 13. - 10:34:18
(6255/8852)
Igen, ez jó, ez nálam nagyjából a magán, civil kategória.

Az ügy közéleti aspektusa, hogy jól be is varrták érte, mert az álszent közélet nem szabályozta megfelelõen a kérdést. Késõbb, Geréb meghurcolásával párhuzamosan, azt hiszem, a szabályozás szerencsére megtörtént.

Én azt gondolom, mindkét területen helyt kell állni. A 20. századi autoriter vagy önkényuralmi rezsimek tulajdonsága, hogy a modern államigazgatás révén az élet minden területére ráteszik a kezüket, és ellehetetlenítik az emberek hétköznapi életét. Csak belsõ szabadság, belsõ emigráció létezhet. Ha neked ez elég, akkor neked jó, nekem ez kevés és megalkuvónak érezném magam.
Persze ha Orbán+Vona bekeményítenek még jobban, akkor ez az egyetlen menekülési út, nomeg az emigráció. De ezt el kéne kerülni.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 13. - 10:24:51 Előzmény drProktor
(6254/8852)
Dilemma.
Szerintem sem kell összefogni a Jobbikkal, amint az elmúlt hónapok ámokfutása is rávilágított erre.
De bizonyos ügyekben, mint egy parlamenti vizsgálóbizottság, amelyik a Fizess pártpénztárnoka vagy Orbán apuci részére kiutalt csilliárdokat vizsgálja meg, nos ilyen helyzetekben munkaköri kötelesség lenne beállni a bizottságba.

Pont azért, mert a FizeSS a házszabályt is úgy módosította, hogy össze kelljen fogni a demokratikus ellenzéknek bizonyos kérdésekben a Jobbikkal. Ha ilyen rosszhiszemûen járnak el a narancsbolsik, akkor ehhez kell alkalmazkodni, sztem sem lehet kesztyûs kézzel disznót vágni. Na.

Ráadásul Polt Peti vagy az ÁSZ vagy a KEHI nem fogja ezeket a panamákat kivizsgálni, mikor a legjobb haverjai Orbánnak.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 13. - 10:18:10 Előzmény dantonb
(6253/8852)
Persze.
És azt is meg kéne vizsgálni, hogy miért okoz lelki sebeket a hívõknek, ha valaki felveti, hogy Orbán, Lázár vagy Áder esetleg cigány származású.
Ez adottság (vagy nem, én nem tartom õket annak, mert nem vállalják fel, és megbélyegzésként gusztustalan olyan emberre rásütni, aki nem ismeri el!!!), de ettõl még lehetnének rendes emberek. Nem ettõl nem azok. És a cigányokat sem akarom megsérteni azzal, hogy ilyen politikusokhoz hasonlítom õket!!!!!
De ezt már sokszor leírtam.