Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2012 máj. 18. - 09:28:22
(6812/8852)
Sajnos pontos, alkalma sem lesz rá.

Ezt nemhogy egy kormányfõ, hanem csak egy mezei közéleti szereplõ is lenyilatkozná egy demokratikus országban, azonnal a közélet peremén találná magát!!!
Egyetlen demokratikus ország sincs, ahol kizárólag lobbipénzekbõl folyik a pártfinanszírozás, ilyen csak a harmadik világban van (egy szakértõ mondja nem én).
Mindezt a gazdasági válságra hivatkozva olyan gusztustalan Orbántól, amit eddig is csináltak az ideológiai tisztogatásaiknál.
A FizeSS a pixisben annyi közpénzt nyúl le, amennyit bír (nem azt mondom, amennyit nem szégyell, mert ez nem tényezõ..), és van pofája Orbánnak ilyet még felvetni. Hadbíróság, életfogyt.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 18. - 09:22:04
(6811/8852)
"Ha megcsontosodik ez a politikai berendezkedés, ami most jellemzi a közéletet, tehát amikor mindenki azt a pillanatot várja, hogy végre hatalomra kerüljön, és akkor hajrá, ereszd el a hajamat, nem hallgat senkire és semmire, az borzasztó a jövõre nézve.
A politikai ellentétek folyamatosan nõnek, a szakadék mélyül, a közeledésre semmi remény, mindenkit a revansvágy fût, és a konkrét anyagi haszonszerzés, a nép boldogulása pedig kb. a huszonötödik szempont."

RE:
Szerintem az egyén és civil társadalom felnövése, a hatalommal szembeni kiállása lehetne a garancia arra, ami megakadályozza, hogy ilyen zárt, öncélú politikai osztály mûködhessen.
Szerintem a jelenlegi kormány legnagyobb hibája, hogy teljesen reflektálatlanná vált minden külsõ hangra. Ez gátolja a társadalom fejlõdését és kontrollálhatatlaná teszi a hatalmat.
pozsizsuzsi 2012 máj. 18. - 09:22:01
(6810/8852)
Hogy alkalmas-e, az nagy kérdés, de hogy alkalma lesz-e rá egyáltalán, az már nem lesz kérdés, amennyiben Viktor új agyszüleménye, miszerint semmiféle pártok egy büdös kanyi támogatást ne kapjanak, törvénybe emelõdik.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 18. - 09:16:51
(6809/8852)
A nagykoalícióró már írtam neked 1-2 hónapja egy hosszú hsz-t, nem ismételném meg.
Ahogy a Fidesz átalakította a választási rendszert, az a mindenkori legnépszerûbb és országos lefedettségû pártot hozza többségi helyzetbe. Szerintem akár egy 25%-os hazai támogatottsággal is többséghez juthat, ha a határontúliaknál meglenne egy 60-70%-os támogatása.
Nagykoalícióra arányos választási rendszernél sokkal nagyobb az esély, ennél, ami most van, kurva nagy mázli kéne hozzá. És akkor is lehet marakodó-bizalmatlan lenne a kényszerfrigy, ha csak a választási eredmények kényszerítenék õket össze, nem pedig a rendszer demokratizálásának hajlandósága a Fidesz részérõl.

Tételes idézeteidre nem kívánok reagálni, mert mind egy-egy hosszú hsz-t érne meg, amire nincs idõm. Azt gondolom, értelme sincs, mert az elvi kifogásomat leírtam az MSZP-kormányzásról, és hogy erre hogy tromfolt rá a FizeSS izomból. Katasztrófa, a lényeg egy NEM-en van, eljutottunk sztem arra a végpontra, ami rohadás 2000 körül kezdõdött el. Ez a pártrendszer megbukott, és csak az menthetné meg az összeomlástól, ha egy 89-es szembenézésre képes lenne.

Revans. Én sem vagyok a pártján, de az, amit a Fidesz most megvalósít, az annyira igazságtalan és annyira magán/pártérdekeket szolgál az állam lenyúlásával, és mindezt olyan nyíltan-erõfitogatva teszik, hogy emellett nehéz elmenni a jövõben is szó nélkül.
Most egy durvát mondok: a Fidesz és érdekköre megszedte magát, és efelett inkább át tudnék lépni, ha hajlandóak lennének újra alkotmányozni és normális közállapotokat teremteni. Ez még mindig jobb megoldás, minthogy a Fidesz ellenzékben blokkoljon és az MSZP-s Budai Gyula/Selmeczi Gabriella hetenként hozza elõ az Orbán-bányát, kastélyt, Demján-hûbérbirtokokat. És megint egymással háborúzzanak és hülyítsék-uszítsák a lakosságot.

Túl kéne ezen a szaron lépni, kérdés erre a választások rákényszeríthetik-e õket? És fõleg, hogy alkalmas-e annyira erre ez a politikai generáció, mint a 89-es volt. Hááát....
adamnagysweetmovie 2012 máj. 18. - 08:48:51
(6808/8852)
Az ENSZ BT állandó tagságánál már láttuk, mi a magyar diplomácia megítélése. És akkor még relatíve jó volt...
adamnagysweetmovie 2012 máj. 18. - 08:46:53
(6807/8852)
Hát ha az a Kompakt Disco vagy mi indul, annak a színvonala is elég uniformizált, 12 egy tucat popkacat.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 18. - 08:41:27
(6806/8852)
:) Valóban, a szõke ciklon-B tényleg elég dagályos.
olahmiki1959 2012 máj. 18. - 04:32:36 Előzmény adamnagysweetmovie
(6805/8852)
Mi a helyzet a nagykoalícióval? Nálunk teljesen elképzelhetetlen? Úgy tudom, vannak országok, ha nem is túl sokan, ahol mûködik ez a dolog.
Szerintem lehetne egy szóba jöhetõ megoldás, mert akkor, bár ökölbe szorított kézzel, és fogcsikorgatva, de kénytelenek lennének megállapodni egymással a szemben álló politikai erõk, és akkor talán az ország is jól járna.
Nem tudom, a gyakorlatban hogyan mûködik egy ilyen típusú kormány, milyen megállapodásokat kötnek a létrejötte elõtt, és hogyan tudnak mûködni a gyakorlatban, ehhez nem értek, de a mai Magyarországon egyszerûen nem látok más kiutat a felhalmozódott bajokból.
Ha megcsontosodik ez a politikai berendezkedés, ami most jellemzi a közéletet, tehát amikor mindenki azt a pillanatot várja, hogy végre hatalomra kerüljön, és akkor hajrá, ereszd el a hajamat, nem hallgat senkire és semmire, az borzasztó a jövõre nézve.
A politikai ellentétek folyamatosan nõnek, a szakadék mélyül, a közeledésre semmi remény, mindenkit a revansvágy fût, és a konkrét anyagi haszonszerzés, a nép boldogulása pedig kb. a huszonötödik szempont.
Csak egy mellékes megjegyzés...Azért a régebbi összegyûjtött tételekbõl álló írásomra reagálhattál volna valamit, ha nem is az összesre, legalább néhányra, csak úgy találomra. Írtad ugyan, hogy nem fogsz tételesen reagálni, de azért valaminek örültem volna. Mert így az az érzésem, hogy van köztük néhány példa, amit nem nagyon lehet megcáfolni, és akkor a legjobb megoldás tudomást sem venni róla.
Mindegy, ez van, én még abban a naiv, megmosolyogtató korszakomnál tartok, hogy azt hiszem, ha jobbító szándékkal, vagy értelmes vitát kezdeményezve írok valamit, akkor arra valahonnan érkezik valamilyen válasz, ahonnan tovább lehet lépni.
1/10
dantonb 2012 máj. 18. - 01:33:56 1/10
(6804/8852)
Már önmagában ez a gesztus amit Gyurcsány,Bajnai és Simor gyakorolt mutatja a két garnitúra közti különbséget.Ez egyik csapat pitiáner akarnokok és tolvajok gyülekezete ,amásik pedig felelõs államférfiakbõl és empátiával rendelkezõ emberekbõl áll.Sajnálom azokat akik lustaságból ill valamiféle elõkelõ távolságtartásból nem veszik a fáradságot,hogy figyeljék az eseményeket ,mert akkor nem tennének egyenlõségjelet a pártok közé ,nem maradnának otthon szavazáskor és nem szaporítanák a bizonytalanok nagy számát.
1/10
dantonb 2012 máj. 18. - 01:28:07 1/10 Előzmény adamnagysweetmovie
(6803/8852)
Ennek fényében pl hogy ott fejik az államot ahol érik rendkívül hiteles ,amikor azt óbégatják hogy Gyurcsány azért nem vette fel a fizetését,mert megengedheti magának hiszen sumák módon gazdagodott meg szerintük:Miközben Schmittnek szüksége van 3 villára,hogy kettõt kiadhasson,és Orbán az egykulcsos adót saját gyarapodása miatt erölteti.Megizélnének 2 forintért egy kutyát de a másiktól irigylik amit törvényesen szerzett és jóval etikusabban mint ahogy õk lopnak nyiltan.
1/10
dantonb 2012 máj. 18. - 01:18:21 1/10 Előzmény olahmiki1959
(6802/8852)
"ez a töménytelen mennyiségû írás, amit nap-mint nap leteszel az asztalra, egyszerûen kioltja saját magát. Erõtlenné válik, megjegyezhetetlen, hatástalan, pedig önmagában mindegyikben "van valami". Összességében mégis csak egy parttalan írásfolyam, ami rázúdul arra, és maga alá temeti, aki elolvassa."

Irod mindezt egy 50 soros hozzászólásod közepén:)És nemigen szoktál rövidebbeket írni.Namármost ami atézisedet illeti : téves ,ugyanis nem kötelezõ végigolvasni adam összes írását de ha csak egyet olvas el is belõle valaki máris több hatást gyakorol vele ,mint egyesek önmagukban tetszelgõ,de lényeget nem sokat tartalmazó értekezései.Mond neked az a név valamit hogy Hegyi Gábor?
1/10
dantonb 2012 máj. 18. - 01:04:30 1/10
(6801/8852)
Nekem konkrétan vannak külföldi ismerõseim ,akik szerint Magyarországnak ma általánosan rossz híre van a kisemberek között is.Majd megláthatjuk az euróviziós dalfesztiválon hogy ki fog ránk szavazni,anagy senki ,mert nincs egyetlen barátunk és szövetségesünk sem ,kb ugyanaz a helyzet mint az 56-os forradalom utáén ,amikor a Kádár rendszer diplomáciailag teljesen elszigetelõdött,de akkor legalább egy nagyhatalom,a SZU támogatta õket .ma viszont senki.
offtopic
kõmacska 2012 máj. 18. - 00:52:33 Előzmény adamnagysweetmovie
(6800/8852)
Sok dologgal egyetértek, szerintem is sok minden nemhogy rossz, hanem már nem is emberi....de ezen nem segítenek a jelzõk. A jelzõkkel pont azokat lehet megsérteni, akikre nem is vonatkozik: http://www.youtube.com/watch?v=YuH73wV8PQ4 "hát ne haragudj....ez nagyon durva... nekem ez nem vicces"
offtopic
kõmacska 2012 máj. 18. - 00:44:11
(6799/8852)
"Az unalom fáradttá, lehangolttá és fásulttá tesz bennünket. A társunkat hibáztatjuk amiatt, hogy nincs kedvünk hozzá - õ tehet róla, mert olyan szörnyen unalmas. Olyan, mintha nem is lenne semmi közünk hozzá. De az unalomnak, mint minden más érzésnek, közvetlenül ahhoz van köze, aki átéli. Az unalom annak az eredménye, ha valamit magunkba zárunk, ha nem nyílunk meg egy adott helyzetben, mert félünk kockáztatni és félünk az érzéseinkrõl beszélni. Ha beszélünk arról, amit eddig nem mertünk elmondani, az izgalmat és új érzelmi energiát jelent számunkra. Ha nem beszélünk azokról a dolgokról, amelyekrõl úgy érezzük, hogy tönkretehetik a kapcsolatunkat, az elszigetel bennünket egymástól, és ezáltal rombolja a kapcsolatot. Ha hajlandók vagyunk érzelmi kockázatot vállalni, foglalkozni azzal, amivel szükséges, szembenézni azzal, amit átélünk, és közeledni a társunkhoz, az elmulasztja az unalmat." "Ha a kapcsolat rutinossá vált, akkor ugyanazokat a mintákat ismételgetjük szexben, kommunikációban vagy az életmódunkban, a megoldás az, ha érzelmileg kockázatot vállalunk. Ha a dolgok már nagyon egyhangúvá váltak, az azt jelenti, hogy valamilyen életfontosságú közlendõt visszatartunk. Az, amit nem mondunk el a társunknak, mert attól félünk, hogy megbántanánk õt vagy tönkretennénk a kapcsolatunkat, már el is kezdte rombolni a kettõnk viszonyát.... Ha fontos számunkra a kapcsolatunk, akkor foglalkozzunk azzal, ami miatt nem mûködik jól, hogy helyre tudjuk hozni. Vállalnunk kell a kockázatot, enélkül nem lesz izgalmas." (Chuck Spezzano)
offtopic
kõmacska 2012 máj. 18. - 00:27:06
(6798/8852)
Azóta vagy zabos rá? Ez úgy hangzik, mintha te lennél Ádám, Éva meg azóta is az oldalbordád :)
Persze, más szempontból - éppen ezért azt hiszem, most tényleg nekünk kell összeszednünk magunkat, és kijavítani, amit lehet. Nem lehet "Ádámra" mutogatni, hibáztatni vagy tõle bármit is elvárni. A sztorit tényleg Éva rontotta el. És amit õ rontott el, azt valamiképpen neki kell helyrehozni. Persze ezt most nem a megváltással keverem; de van dolgunk. Már csak azért sem keverem a megváltással, mert a Biblia azt írja, az "Ádám" feladata volt és már meg is tette. (Jézust Ádámnak is hívja az ige). Tehát, ha Ádám már megtette a maga részét, és helyrehozta, ami rajta áll, akkor Évának is hozzá kell tennie a maga részét. Vagyis nekünk. Akkor elveszett a másik iránti bizalom, felelõsségvállalás, az ártatlanság. És persze a jó tudása... azt hiszem, ezzel van dolgunk. Ha régen a rosszat adtuk tovább, akkor most adjuk tovább a jót. Mert mire az egész történet véget ér, visszahajlik a kezdetekhez.
BicskaMaxi 2012 máj. 18. - 00:25:48
(6797/8852)
"egy db. nõvel egy életen át, még a fát is megenném, hogy kikerüljek"

Erre mondják, hogy a nõs ember tudja csak igazán, hogy mi a boldogság, csak akkor már késõ. ;)
BicskaMaxi 2012 máj. 18. - 00:20:33
(6796/8852)
Nem értem. Most zabos vagy Évára, vagy hálás vagy neki?
Seven7Crown 2012 máj. 18. - 00:04:51 Előzmény adamnagysweetmovie
(6795/8852)
Ne adjál tippeket a mi rovásunkra!:D
BicskaMaxi 2012 máj. 18. - 00:02:04
(6794/8852)
Az is.
BicskaMaxi 2012 máj. 18. - 00:01:20
(6793/8852)
Szóval szerintem nem érdemes zabosnak lenni, viszont érdemes a történeten elgondolkodni.