Téma: Ma Reggel

Seven7Crown 2012 máj. 17. - 23:59:19 Előzmény adamnagysweetmovie
(6792/8852)
Szerintem a következõ viccnek, akár a mi Gabink is lehetne a fõszereplõje:

Mórickát felkérik a suliban, hogy mondjon egy rímmel teli verset, és Õ a következõ költeménnyel áll elõ:
-A tengerben áll egy nõ.
-A kezében van egy kõ.
-És amíg magában mormolja imáját.
-A víz mossa a térdét….
Majd megkérdezi a tanárnéni, hogy de Móricka, hol marad a rím a vers végérõl?
Mire Móricka:
-Csak nyugi, nyugi.
-Semmi aggály.
-Lesz rím is, ha jön a dagály!:D
BicskaMaxi 2012 máj. 17. - 23:54:33
(6791/8852)
Hát, ja. Ha valaki olyan akar lenni, mint az Isten, annak ilyen csúfos a vége, hogy az emberi méltósága is oda lesz.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 máj. 17. - 23:26:38
(6790/8852)
BicskaMaxi 2012 máj. 17. - 23:23:22
(6789/8852)
A rendes zsidók tragédiája, hogy õk maguk feszítették keresztre a Megváltójukat, aki annyira vártak. A rendes zsidók ezzel azóta sem képesek szembe nézni. Erõs is a történet, az egyszer biztos.
Seven7Crown 2012 máj. 17. - 23:22:53 Előzmény adamnagysweetmovie
(6788/8852)
Ahogy elnézem, Gabinak nem elég Gyurcsány!:D
A kis perverz két pasival szereti csinálni!:D
Seven7Crown 2012 máj. 17. - 23:18:33 Előzmény adamnagysweetmovie
(6787/8852)
Pontosítanék:
"Ami jár, az jár, ami nem jár, az nem jár"
Ezt az idézetet, az ékesszólásainak leltáraiból csórtam!:D
De lehet, hogy ezt is csak plagizálta?:D
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 23:18:08
(6786/8852)
Én se értettem, hogy jön ide.
Amúgy azt hallottam, hogy a demokratikus világban akkor esett le, hogy itt ebben a kis országban valami eszement nagy csúz van, amikor Orbánék elõször álltak elõ 2010 végén a drabális médiatörvényükkel.
Az hatalmas öngól volt, mert nyugaton egyértelmû, ha egy kormány fenyegeti a sajtót, az a demokrácia, a vita, a nyilvánosság megkerülése, és emögött mindig aljas hátsó szándékok vannak.

Orbán jobban tette volna, ha az állami hírdetések manipulálásával halkan fojtja meg (vagy inkább torzítja csak) a sajtót, de nem volt benne annyi bölcsesség, önmérséklet.

Ezzel hívta fel magára Orbán a nyugat figyelmét és az azóta folyamatos gyanús, büdös törvények rendszere már egyértelmûen a szalonképtelen, tekintélyuralmi rendszerek közé sorolt hátra minket.
Ez vezetett oda, hogy nyugati diplomaták egyszerûen már nem fogadják a magyar kormány képviselõit (lásd legutóbb Orbán német látogatását is, ahol Bajorországnál feljebb nem jutott).
1/10
dantonb 2012 máj. 17. - 23:04:48 1/10 Előzmény -csengõzoli--
(6785/8852)
Ez nem zárja ki azt hogy a nyugati polgár agyába leszivárog hogy mostanság Magyarország valamiért nem komilfó,ugyanúgy ahogy Pinochet rendszerétõl is fintorogtak ,bár nem tudták hogy hol van a térképen.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 22:21:15
(6784/8852)
Azt hiszem, aktuálisabb semmi sem lehetne.

MILOS FORMAN: FEKETE PÉTER csehszlovák filmgroteszk
Akárcsak a rendezõ késõbbi mûvei, ez is modell-alkotás, bár szinte riportszerû ábrázolással állítja a nézõ elé a tipikus cseh kisvárosban lakó tipikus cseh kamasz, Péter egy életdarabját: munkába állását (bolti ellenõr lesz), szórakozásait, esetlen udvarlását. FORMAN nem történetet mesél el, hanem - többnyire komikus - helyzeteket teremt, amelyekben a szereplõk magukat adhatják elõ, de közben az alapvetõ generációs problémát is érzékeltetik: egyik oldalon a nehezen átlátható élethelyzetek, a másikon a felnõttek állandó kioktató-leegyszerûsítõ tanácsai. A magukra maradt fiatalok sorsában az az egyetemes, hogy a társadalom minden tagját is hasonlóképpen oktatja ki a vezetés...
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 22:15:26
(6783/8852)
És miért van az, hogy míg a munkaerõpiaci elhelyezkedésre/átképzésre röhejesen kevés összeget állított be a kabinet, addig a közmunkára meg sokszorosát? Mert el akarja szívni az adókkal amúgy is agyonbaszott (tehát létszámbõvítésrõ nem is álmodó) foglalkoztatók elõl a munkaerõt a saját (állami bõrbe bújtatott) vállalkozásai számára.
Államosított kommunizms ez, édes aranyom, ami a kapitalizmus kizsákmányolását hordozza magán.
offtopic
kõmacska 2012 máj. 17. - 22:12:46
(6782/8852)
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 22:05:44
(6781/8852)
Merthogy az államnak hajtanak hasznot a közmunkások, akiket konkrétan teljesítményméréssel (van erre rendszer) hajtanak meg, mint Kati a zingert, ezért a 43 ezer forintért. Hol emberies ez?

És az állam sohasem szolgált még ennyire magánérdekeket, mint a FizeSS alatt, gyakorlatilag a párt üzleti vállalkozásává vált. Na ezért mondtam, hogy aki így akar magának rabszolgákat, csicskákat toborozni, az utolsó SUTTYÓ GÖRÉNY. De ezt már írtam:)
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 21:58:08
(6780/8852)
És az a SUTTYÓ GÖRÉNY (Lázártól Orbánon át Matolcsyig) érvel így, akik hasznot fognak húzni ebbõl a kizsákmányolásból. Büdös, árad a mocskos kapzsiság bûze...
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 21:55:34
(6779/8852)
Nana, mennyi pénzt basznak el hót igazságtalan, védhetetlen dolgokra?!!!
Akkor arra sajnáljuk a pénzt, hogy aki dolgozik, az keressen annyit, hogy 1-2 hónapon belül ne forduljon bele a munkagödörbe??? Ez morális alapvetés, aki így érvel, az egy suttyó GÖRÉNY!

"Meg hogy ugyanilyen állami rabszolgatartás volt már itt, évtizedekig... "
Nana, a Horthy-rendszerben volt ilyen kiszolgáltatottság (de ott sem állami, hanem nagybirtokosi), a szocializmusban meg normál béreket osztottak a segmukinak is.
És miért jó, ha egy középkorias, feudális társadalomképhez kanyarodnánk vissza? Csak mert gyõzzön az erõsebb és basszuk a picsába a szolidaritás, a humanizmus értékeit?
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 21:49:32
(6778/8852)
Orbán 2000-2002-es megvadulására értettem.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 máj. 17. - 21:48:15
(6777/8852)
Múltkor szóba került,hogy a nyugat mennyire ismeri Magyarországot...
http://sport.msn.mainap.hu/szines/budapest-bukarest-szurkolok-europa-liga-donto-eltevedt-14601/
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 21:48:03
(6776/8852)
Gyurcsány azért is nyerhetett, mert a választók többsége emlékezett a kormányzás utolsó 2 évében már pszichotikus jegyeket mutató Orbánra és a kormányzata stílusára.
Gyurcsány azzal nyerhetett, hogy hasonlóan erõs személyiség hozzá képest, de ez is a hibája.
Szerintem pont a megosztó, indulatvezérelt, együttmûködésre képtelen politikájuk miatt nincs szükség rájuk meghatározó posztokon.
offtopic
kõmacska 2012 máj. 17. - 21:43:51
(6775/8852)
http://www.youtube.com/watch?v=R42DwFbD11Q "Az volt a kérdés, hogy 100 ezer embernek adjunk összesen közmunkát minimálbérrel, vagy 230 ezer embernek 48 ezer forinttal." Tartok tõle, ennek a tendenciának a vége az "állami rabszolgatartás". És azt fogják mondani: "Magyarország nagyon nehéz helyzetben van", és nincs más lehetõség. Meg hogy ugyanilyen állami rabszolgatartás volt már itt, évtizedekig... és ez még igaz is, persze.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 21:42:55
(6774/8852)
"Azt mondom még a fidesznek is van esélye,ha az utolsó évben eljön a kánaán :) és elkezdenek osztogatni.."

Félek, el fogják osztogatni az MNB tartalékait, amire 2013-tól ráteszik a mancsukat. Ezért is jó lenne egy szigorú IMF-kontroll, ami Bajnaiékat is kordában tartotta (ezért hiteltelen volt számomra a Kósa-Szíjjártó duo óbégatása, hogy nagyobb a hiányt találtak, mint a görögöknél, ami kijelentés súlyos tízezreket szoptak a devizahitelesek).
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 21:35:24
(6773/8852)
Svájc nagyon jó példa, és hiszed vagy sem, sokáig én is így éltem. Egyszerûen nem érdekelt kisszerû emberek acsarkodása, ami idehaza a politika.
De Svájc (és Ny-Európa) azért más, mert ott a szabad verseny, a demokrácia szabályairól közmegegyezés van, senki nem akarja azokat felszámolni, kiüresíteni, kijátszani.

Szerintem a legfontosabb feladat, és csak úgy lehet idehaza nyugalom, ha ezeket az alapértékeket konszenzuális alapon lerakjuk. Szerintem csak egy új alkotmányozás segíthetne, a politikai verseny tisztességes szabályainak lefektetése. És én a legjobban akkor örülnék, ha a Fidesz is benne lenne ebben, mert akkor nem kezdené el kívülrõl bomlasztani, aláásni, hangulatot kelteni ellene.

Hogy ki a kormányfõ, nálam az egy másodlagos kérdés (talán még Bajnai a legkevésbé rossz, de ez mindegy is), igazából egy ilyen alkotmányozás után azonnal új választásokat illik kiírni és akkor, az immár fair verseny gyõztese alakíthatna kormányt.

De a Fidesznek ehhez önmérsékletet kellene tanúsítani, mert fel kéne adnia a jelenlegi pozícióiból. Amíg a jobboldal nem fogalmaz meg erõteljes kritikát az orbáni úttal szemben, és amíg a demokrácia erõi ilyen gyengék, addig nagyon nehéz lesz ebbõl a csapdahelyzetbõl kilépni, amibe Orbán és a korábbi kormányok belevezették az országot.

De a feladatot lássuk, ha a hogyant nem is tudom: kiegyezés és az alapok közös lerakása kellene. Ezt az igényt kéne minél erõsebben hangoztatni.