Téma: Ma Reggel

offtopic
kõmacska 2012 máj. 20. - 01:41:25
(6952/8852)
Rendben, neked ez a véleményed.
Javaslom, olvasgass SZÓKRATÉSZT. Talán már hallottál róla... Egy PLATÓN nevû jelentéktelen szentfazék jegyezte le a gondolatait. Tudom, nem érnek fel hozzád, de ez az õ hibájuk...
1/10
dantonb 2012 máj. 20. - 01:27:17 1/10
(6951/8852)
Hát ez bizony tömény butaság ,amit itt kifejtesz,ráadásul az eleje ellentmond a végének,mert elõször azt állítod hogy avallás az az istenhez való viszony nem önmagunkhoz,avégén meg kijelented hogy vallás azaz istenfélelem nélkül az önmagunkhoz való viszony tisztázása is sikertelen .-tehát igencsak meghatározza azt.Na ezért képtelenség hosszú eszmefuttatásaidat végigkövetni .Ráadásul van olyan ember aki ateista ,az ezek szerint képtelen önmagával szembenézni.kac kac úgy hülyeség ahogy írod.Nem a vallás a lényeg csak a szentfazekaknak,másoknak szokott lenni lekiismerete is ,na nem mindenkinek.
offtopic
kõmacska 2012 máj. 20. - 01:15:59
(6950/8852)
Ráhel, nem valószínû, hogy megérted, de azért teszek még egy próbát:
a vallás az embernek I-S-T-E-N-H-E-Z való viszonya, és nem ÖNMAGÁHOZ.
Aki a vallás révén nem ismeri meg Istent, az csak ÁLTATJA MAGÁT azzal, hogy köze van hozzá.
Aki pedig ÖNMAGÁT ÁLTATJA, az könnyen elhiheti MÁSOK áltatását is.
Ha nem akarsz bedõlni az áltatásnak, elõször ÖNMAGADHOZ kell hûnek lenned. Ebbõl következik, hogy másokhoz is hû leszel. Ha pedig ez is megvan, akkor nehéz lesz becsapni téged.
DE! Ha mást be akarsz csapni, ahhoz elõször önmagadat kell becsapnod - hogy kellõen hitelesen beszélj félre mások felé. Ha pedig magadat és másokat is becsapod, akkor te is nagyon könnyen becsapható leszel.
A kiindulás mindig az önámítás - vagy az önmagunkkal való szembenézés. Tehát, ha így nézem, akkor mondhatom azt, hogy a lényeg nem az Istenhez, hanem a magamhoz fûzõdõ viszony. De senki nem akarna magával szembenézni, ha nem lenne benne istenfélelem. Csakis az istenfélelem az, ami miatt az ember hajlandó arra, hogy õszinte legyen magával. Ha emlékszel, ennyi volt a különbség a két lator között - és ez épp elég volt ahhoz, hogy kettejük örök sorsa máshová vezessen.
1/10
dantonb 2012 máj. 20. - 01:09:43 1/10
(6949/8852)
Ez az a Bölcskei akirõl szakmányban bizonygatják a neten hogy besugó volt és kollaboráns a komcsikkkal?Mert akkor illik is az imázsához a Horthy tömjénezés.
Seven7Crown 2012 máj. 20. - 01:00:35
(6948/8852)
Micsoda ötlet!:D
És utána leleplezhet egy Horthy Miklós emléktábláját, mint Bölcskei Gusztáv püspök Debrecenben!:D
1/10
dantonb 2012 máj. 20. - 00:50:53 1/10
(6947/8852)
Akár pispek is lehetnél:)
Seven7Crown 2012 máj. 20. - 00:46:41
(6946/8852)
De hogy értsed, nem úgy mint a nick-nevemre adott magyarázatomat:

: "képmutatóan a hívek segítségét is begyûjtötték átverve õket azzal, hogy még a tízparancsolatot sem tartják be"
-Ez arról szólt, hogy igényelték a segítségüket kiadva magukat valami istentelen vallásos embereknek, holott úgy viselkednek mint a köztörvényes bûnözõk, amit egy vallásos embernek a Biblia tilt!

második menet: "A 2/3-d egy részét, pedig rendesen átverték, viszont most azok az emberek, akik a vallást támogató fideszre szavaztak szembesülhetnek tévedésükkel."
-Ez azt jelenti, hogy most derül ki a vallásos emberek számára is, hogy rendesen benyelték Orbán ígéreteit.

harmadik menet: "Tudod van az a mondás, "hogy lakva ismeri meg az ember a másikat", és a vallásos fideszes szavazók, ezt most bõven felemlegethetik."
-Ez pedig a szimpla magyarázata annak, hogy egy embert, hogy lehet átverni.

Ha gondolod, próbálkozz még, kíváncsi vagyok, hányféleképpen tudod ugyanazt elismételni.
Én nem változtatok a válaszomon:
akit ilyesmivel át lehet verni, az nem ismeri Istent. Aki Istent nem ismerve önmagát hívõnek mondja, az magát csapja be. Senkit nem lehet átverni, aki elõbb nem csapta be önmagát. Pláne nem lehet tartósan átverni. Legfeljebb ideig-óráig, vagy még úgy se.

Esetleg még megmagyarázzak valamit, amit eddig nem értettél meg?
Seven7Crown 2012 máj. 20. - 00:33:26
(6945/8852)
A felsorolásból csak a beszúrt válaszaid hiányoznak, így amit leírtál nem érvényes.
De ha a soraimat összevonod, akkor abból egy értelmes összefüggõ szöveget is kiolvashatsz!
offtopic
kõmacska 2012 máj. 20. - 00:29:16
(6944/8852)
elsõ menet: "képmutatóan a hívek segítségét is begyûjtötték átverve õket azzal, hogy még a tízparancsolatot sem tartják be"
második menet: "A 2/3-d egy részét, pedig rendesen átverték, viszont most azok az emberek, akik a vallást támogató fideszre szavaztak szembesülhetnek tévedésükkel."
harmadik menet: "Tudod van az a mondás, "hogy lakva ismeri meg az ember a másikat", és a vallásos fideszes szavazók, ezt most bõven felemlegethetik."
Ha gondolod, próbálkozz még, kíváncsi vagyok, hányféleképpen tudod ugyanazt elismételni.
Én nem változtatok a válaszomon:
akit ilyesmivel át lehet verni, az nem ismeri Istent. Aki Istent nem ismerve önmagát hívõnek mondja, az magát csapja be. Senkit nem lehet átverni, aki elõbb nem csapta be önmagát. Pláne nem lehet tartósan átverni. Legfeljebb ideig-óráig, vagy még úgy se.

"...Mindenek fölött
Légy hû magadhoz: így, mint napra éj,
Következik, hogy ál máshoz se léssz.
Isten veled: áldásom benned ezt
Érlelje meg majd!"
Seven7Crown 2012 máj. 20. - 00:24:04
(6943/8852)
Szerintem csak a válaszomra nem figyeltél, ahogy a nick-nevem magyarázatát is elég sokáig taglaltad!
offtopic
kõmacska 2012 máj. 20. - 00:19:20
(6942/8852)
Ráhel, ezt már leírtad. Én válaszoltam rá, erre megismétled, amit korábban írtál. Nem érted, amit írtam? Úgy ismételgeted magad, mint a papagáj. De akkor én is:

"képmutatóan a hívek segítségét is begyûjtötték átverve õket azzal, hogy még a tízparancsolatot sem tartják be" - akit ilyesmivel át lehet verni, az nem ismeri Istent. Aki Istent nem ismerve önmagát hívõnek mondja, az magát csapja be. Senkit nem lehet átverni, aki elõbb nem csapta be önmagát. Pláne nem lehet tartósan átverni. Legfeljebb ideig-óráig, vagy még úgy se.

"...Mindenek fölött
Érlelje meg majd!"
Seven7Crown 2012 máj. 20. - 00:16:44
(6941/8852)
A fidesz minden szépet, és jót beígért nekik, csak éppen ebbõl nem lett semmi.
Tudod van az a mondás, "hogy lakva ismeri meg az ember a másikat", és a vallásos fideszes szavazók, ezt most bõven felemlegethetik.
Seven7Crown 2012 máj. 20. - 00:09:21
(6940/8852)
A 2/3-d egy részét, pedig rendesen átverték, viszont most azok az emberek, akik a vallást támogató fideszre szavaztak szembesülhetnek tévedésükkel.
offtopic
kõmacska 2012 máj. 19. - 23:50:56
(6939/8852)
"képmutatóan a hívek segítségét is begyûjtötték átverve õket azzal, hogy még a tízparancsolatot sem tartják be" - akit ilyesmivel át lehet verni, az nem ismeri Istent. Aki Istent nem ismerve önmagát hívõnek mondja, az magát csapja be. Senkit nem lehet átverni, aki elõbb nem csapta be önmagát. Pláne nem lehet tartósan átverni. Legfeljebb ideig-óráig, vagy még úgy se.

"...Mindenek fölött
Érlelje meg majd!"
Seven7Crown 2012 máj. 19. - 23:39:21 Előzmény kõmacska
(6938/8852)
Ha itt valaki nincsen tisztába a Fidesz-KDNP tevékenységével, az nem én vagyok, hanem Te.
És azt is felidézném még, hogy amíg a Fidesz nem volt rákényszerülve arra, hogy a szavazótáborát bõvítse, addig csupán az volt az egyik jelszava, hogy " Térdre csuhások!"
De utána gyorsan váltottak, és képmutatóan a hívek segítségét is begyûjtötték átverve õket azzal, hogy még a tízparancsolatot sem tartják be, csak az a lényeg, hogy a demokráciát megbénítva 2/3-al uralkodnak!

P.S.
A nick-nevemmel, pedig a továbbiakban nem óhajtok foglalkozni, a kérdésedre válaszoltam, és talán többet is elmeséltem róla, mint amit itt az interneten valaha is megtalálnál.
Seven7Crown 2012 máj. 19. - 23:19:59 Előzmény vénasszonyok_nyara
(6937/8852)
Ezt inkább Te fogadjad meg!:D
1/10
dantonb 2012 máj. 19. - 22:38:50 1/10
(6936/8852)
Vegye át a heti hetest egy másik csatorna ,amelyik már így sincs pixisben(ATV) és rengeteg nézõt fog szerezni.Ónodi beismerte hogy polikai nyomás szünteti meg a heti hetest.
adamnagysweetmovie 2012 máj. 19. - 22:31:26
(6935/8852)
A Heti hetes utolsó, tisztázatlan okból (...) való beszüntetése után adják a Rocky Horror Picture Show-t, ez asszem jelzésértékû...

Mindenki józan eszén múlik, hogy elgondolkodik-e RHPS-t, a józan ész hiányának karneválját nézve.
offtopic
kõmacska 2012 máj. 19. - 22:30:30 Előzmény adamnagysweetmovie
(6934/8852)
"Mondhatni otromba, tahó, de ki ne mondd." Nem láttam, hogy te így (vagy bárhogy!) reagáltál volna ezekre:

Látod, az olyan Gubera Veráknak, mint Te, ez pont jól is jön!
nem biztos, hogy megtalálod guberálás közben.
kõmacskáéknak elég sz*r napjuk lehetett, mert valahogy semmit nem értenek meg elsõre, lassú a felfogásuk(ha az õ esetükben egyáltalán ilyenrõl beszélhetünk:D), és hülyeségeket írogatnak.
Olyan ember vagy, akinek igen nehéz a felfogása, hagyod magadat befolyásolni, és buta vagy, mint a sötét éjszaka!
maradsz Gubera Vera, aki az internetrõl túrkál
A butaságodat, pedig szinte kilóra lehetne mérni.
Hé Gubera Vera, látom megint turkáltál
Úgyhogy, a továbbiakban is eredményekben teli kukázást kívánok

Nem probléma, nem hiányzott, hogy bármit is írj. Csak különös, hogy most, amikor az engem gyalázó érdekében (és nem ellene) kifejeztem a nemtetszésemet, neked ez nem elég, te túlzásokat követelsz!

Hát állítsd le magad, öcsisajt.
7/10
offtopic
idlosza 2012 máj. 19. - 22:10:55 7/10
(6933/8852)
Ámen.

Remekül összefoglaltad a válaszaimat, melyeket már nem volt kedvem leírni neki.