Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2012 jún. 22. - 12:32:35
(7752/8852)
Ez az elmélet nem jutott eszembe.
Egy kormányfõ távozását, bármennyire is pszichotikusan viselkedik, nemzetközi intézmények nem kényszeríthetik ki.

Mégha nyilván a szélsõjobbot kivéve valójában mindegyik politikai oldal bizalmát elvesztette Európában, mégha a néppárt falaz is valamennyire neki, tompítja a határozottabb szankciókat. Mégha nyilván a multik nem fognak idehaza beruházásokat kezdeményezni, amíg nem áll vissza a jogbiztonság (Orbánnal vagy nélküle, ez tök mindegy lenne, ha nem orbán lenne a jogbiztonság akadálya) idehaza.

Orbánt eltávolítani azon túl, hogy kívülrõl nem lehetséges, értelme sem volna, mert teljesen leblokkolja a 2/3-os törvényeivel, a bólogatójánosokkal teletömött intéményekkel a leendõ kormányt.
Én az ellenzék helyében megfontolnám, hogy el sem induljanak a választásokon, amíg a választási törvények ennyire egyfelé húznak és amíg az új kormányzás feltételeit lehetõvé nem teszik azzal, hogy orbán felszedi az aknáit az államigazgatásból. Ez csak névleges demokrácia (ahogy a szocializmus is az volt), aminek a látszatát nincs értelme fenntartani...
adamnagysweetmovie 2012 jún. 22. - 12:22:03
(7751/8852)
na jó lenne, ha magaddal foglalkoznál...
offtopic
kõmacska 2012 jún. 22. - 11:28:52
(7750/8852)
Egy milliomos srác vesz egy Porschét. Kigurul a szalonból, megy hazafele, amikor egy 60-as táblánál lefényképezik 120-al. Kiballag elé egy csinos rendõrnõ és megállítja. A srác lazán lehúzza az ablakot, kinéz:
- Mennyi?
- 10.000 forint.
- Gumival, vagy gumi nélkül?
fo.ma 2012 jún. 22. - 10:58:32
(7749/8852)
Csakhogy ezek a lányok sem szórakozásból ûzik az ipart, hanem pénzért. És az hogy kényszerítik õket - akármi okból - szerintem erõszak. Persze kár ezen lovagolni, nem ez a lényeg, hanem hogy ez a magatartás híven mutatja milyen álszentek és hazugok ezek a rendõrök. Még hogy föl voltak háborodva az õket ért 'támadástól', az asszonyaikkal indultak harcba Zsanett ellen... Én nem hiszek nekik!
offtopic
-csengõzoli-- 2012 jún. 22. - 08:45:16
(7748/8852)
Szerintem passzolna hozzád, minden irónia nélkül!
Próbálod Ádámot terelgetni,hogy mégis mire kéne figyelnie.ha meg szeretné érteni az anyagot :)
A gitár tudásodért irigyellek.
olahmiki1959 2012 jún. 22. - 00:09:41
(7747/8852)
Ezt a kérdést ebben a nagy melegben nem igazán tudtam dekódolni, viszont a tudtodon kívül ráhibáztál valamire, ugyanis életem egy idõszakában gyerekeket tanítottam gitározni. Ha ez pedagógusi szakmának számít, vagy súrolja ezt a kategóriát, akkor a válaszom, igen.
De miért kérdezted?
-csengõzoli-- 2012 jún. 21. - 23:46:46
(7746/8852)
Jó,azért a kettõ nem ugyanaz. A péktõl elfogadsz kakaóscsigát fizetségnek,de a festõt nem kéred meg,hogy süssön neked :)
Az egyik egy erõszak,a másik egy kvázi fizetség valaki olyantól,akinek aznap volt már pár nyalóka a szájában :)
offtopic
-csengõzoli-- 2012 jún. 21. - 23:45:20
(7745/8852)
A pedagógusi szakmával sosem kacérkodtál? :)
olahmiki1959 2012 jún. 21. - 22:42:24
(7744/8852)
Ez mind oké, amit leírtál, de nem válaszoltál arra, hogy szerinted elképzelhetõ-e egy ilyen jellegû, csendes, burkolt lemondatási szándék az EU részérõl? És ha igen, akkor ezt vajon Orbánék észreveszik-e, és lépnek-e valamit, hogy elkerüljék ezt a meglehetõsen dicstelen véget, vagy csak sodródnak az árral, és abban reménykednek, hogy "majd csak lesz valami"?
fo.ma 2012 jún. 21. - 22:38:52
(7743/8852)
Közel tíz évig dolgoztam egy belvárosi kávéházban. ahová hivatásos lányok is bejártak. Még szó sem volt a Zsanett ügyrõl, mikor már hallottam tõlük, h a rendõrök névrõl ismerik mindegyiküket és ha egy "laza cigire" vágynak, már parancsolják is be õket a kapualjba, v a rendõrautóba. Ez a fizetség, amiért hagyják õket dolgozni. Ennyit a rendõrökrõl, ezek után én maximálisan hiszek Zsanettnek!
fo.ma 2012 jún. 21. - 22:33:43 Előzmény olahmiki1959
(7742/8852)
Van akinek ez még nem teljesen egyértelmû? Persze nem csak a miniszterelnökségrõl, elvárják, h a párt vezetésérõl is mondjon le. A lényeg, h tudják: Orbán nélkül nincs Fidesz. A beépült emberekkel hónapok alatt szétnyomnák az egész pártot. (Nem ismerõs?)
adamnagysweetmovie 2012 jún. 21. - 22:28:45 Előzmény olahmiki1959
(7741/8852)
Én úgy látom, alapos ügyekben kritizálnak a nemzetközi szervezetek.
Ahol egy vonaton írják az alkotmányt, amit egyéni képviselõi indítványokkal (!) módosítgatnak, ahol másfél év alatt 400 törvénnyel írják saját képükre az államot, a konszenzuskeresést vagy a szakmai egyeztetést meg sem kísérelve - ott mit csodálkozol, ha ez a silány és elfogult jogi ámokfutás komoly minõségi kifogásokat tartalmaz, és alapvetõ demokratikus, európai értékekkel ill. az EU gazdasági szabályaival sincs összhangban.

Persze sért nyugati gazdasági érdekeket, de nemcsak emiatt támadják, hanem mert nem európai, sõt azt kell mondjam, nem kultúrember módjára cselekszik, törvénykezik, kormányoz.

Eljátszotta a bizalmat nyugaton, és nemcsak politikai, hanem befektetõi körökben is.

Önmagában orbán távozása is kevés, mert az illegitim alkotmányos államcsínye gúzsba köti az utódját is. Le kellene bontani a rendszerét, az alapjait is, nemcsak kozmetikázni. És konszenzuális alapon újraépíteni.

De ez nem fog menni, ha nem kényszeríti erre a jobboldal is.

Mindegy, lehet itt magyarázni bármit, de a dilettáns és szimbólumokba bolonduló politikát nem lehet büntetlenül éveken át folytatni. Megérezzük a bõrünkön, és 3-4 millió embernek tényleg semmi tartaléka nincs...
adamnagysweetmovie 2012 jún. 21. - 22:08:51
(7740/8852)
Ez lassú megtörési folyamat.
A bírók eddig autonóm ódon mûködhettek, és nem hergeli pl. navracsics ellenük a közvélemnyt, és nem egy pártkötõdésû ember teljhatalma alá tartoztak.
Még egy darabig próbálnak így mûködni, ennek láthatjuk jeleit, aztán a szervilizmus, az igazodás, bólogatás, hallgatás magyaros tempója uralkodik majd itt is el.

Ne legyen igazam, de már vagy egy tucat területet láttunk betörni a "nemzeti EM" rendszerébe szelíd erõszakkal, fenyegetéssel. Most éppen a pedagógusokon látjuk felgyorsítva.
adamnagysweetmovie 2012 jún. 21. - 22:01:37
(7739/8852)
Nem vártam, de legalább ne fordujanak nyíltan szembe a közérdekkel és ne üljenek úgy a nyakunkba, hogy szinte alig legyen remény a leváltásukra.

Ha a társadalom nem akar demokratikusan számonkérni ciklus közben semmit, addig itt a pártok a saját pecsenyéjüket fogják sütögetni 4-bõl 3,5 évig.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 21. - 19:34:48
(7738/8852)
Ez nem fikció, hanem a logikailag hibás gondolatmeneted bemutatása. Persze hogy nem érted, mert ha értenéd, akkor korábban nem írtál volna logikátlanul.
Az oktatási rendszert régóta elõszeretettel verik szét. Valójában fogalmunk sincs, milyen lehetne a jó oktatási rendszer, de a Waldorf az már valami. Éppen még megtûrik, de semmit nem vesznek át belõle.
Pont az oktatáspolitika miatt szavaztam az szdsz-re. És bennük csalódtam idáig a legtöbbet - mert tõlük tényleg jót vártam, és csak mocskos dolgokat csináltak, nagyon mocskos dolgokat. A fidesztõl nem is várok jót. Te valaha is vártál jót valamelyik párttól? És bejött a várakozásod?
olahmiki1959 2012 jún. 21. - 19:19:40
(7737/8852)
Aranyos, ahogy elkerülik egymást a hsz.-ek, de mindegy.
Szerintem, - és ez most nem csak neked szól, hanem azoknak is, akik szerint manapság az igazságszolgáltatás teljesen a Fidesz kezében van, - ha az utóbbi idõk történéseit, ítéleteit nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy sorozatban születnek olyan ítéletek, amelyek demonstratív módon, direkt a kormány szándéka ellen születnek.
Nem szeretem az összeesküvés elméleteket, - bár humorosan azt mondhatom, attól, hogy én nem hiszek bennük, összeesküvés azért még létezhet, - de tisztára úgy néz ki, hogy a közszolgálat dolgozói, tûzoltók, rendõrök, orvosok, jogászok, bírák, ügyvédek összefogtak az Orbán kormány ellen, hogy ott tegyenek nekik keresztbe, ahol csak tudnak.
A bírák 62 évesen nyugdíjba küldésére, amivel én sem igazán értek egyet, - lehet ez egy válasz, hogy akkor "cserébe" addig, amíg a helyükön vannak, borsot törnek a kormány orra alá.
A "Kozma-ügy"-ben hozott ítéletek egészen felháborító módon történõ enyhítése, Hunvald kiengedése, Hagyó és társai ügyének valószínûleg egészen enyhe megítélése, a "Zsanett-ügy", és még hosszan lehetne sorolni, számomra azt jelzi, hogy ezen a területen nagyon nagy bajok, illetve gyanúra okot adó történések vannak.
Megismétlem, amit errõl az egészrõl gondolok:
Nem igaz, hogy az igazságszolgáltatás a Fidesz kezében van, sõt!
olahmiki1959 2012 jún. 21. - 19:00:47
(7736/8852)
Persze, teljesen abszurd, kizárni csak azért nem lehet, mert ahogy mondani szokták, "ezektõl" minden kitelik.
-csengõzoli-- 2012 jún. 21. - 18:58:04 Előzmény olahmiki1959
(7735/8852)
Bár nem nekem írtad , a kérdés engem is foglalkoztat.
Sajnos én is inkább szkeptikus vagyok, nehezen hiszem,hogy a rendõrök ártatlanok lennének.
Azt gondolom csak egy teljesen elmebeteg nõ lenne képes 5 (?) rendõrt, teljesen légbõ kapott váddal megrágalmazni.
Minek? Ugye még perek alkalmával is felmerül ez a kérdés,mi lehetne az indíték?
Nyilván itt semmi értelmes indítékról nem beszélhetünk,max azt mondhatjuk õrült a nõ.
Nos, ehhez viszont túlságosan passzol minden.
Kiderült,hogy a rendõrök elhagyták a területet,ahol járõrözniük kellett volna, sok minden stimmelt Zsanett storyjában,ebbõl látható,hogy nem légbõl kapott.
Hogy az autót kitakarították az az én (nyilván rosszindulatú) feltételezésem szerint megintcsak a rendõrök ellen szól, sõt, a perben úgy tudom volt független szakértõ is,aki Zsanett storyját támasztotta alá (azt hiszem hazugságvizsgálat volt,de nem mernék rá mérget venni).
Valami itt nagyon nem stimmel,de látod az emberek felejtenek, a rendõrök pedig megúszták.
Nem hiszek nekik...
Hogy Adamos stílusában is írjak: Ebben hasonlít Gyurcsány storyjához :DDDD
offtopic
-csengõzoli-- 2012 jún. 21. - 18:47:44 Előzmény olahmiki1959
(7734/8852)
Áh,én ezt kizártnak tartom! :)
adamnagysweetmovie 2012 jún. 21. - 18:31:10
(7733/8852)
"- Békekötés? Benyújtotta a parlamentnek Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény módosítását. Vajon elhárul-e az utolsó akadály is az EU/IMF-tárgyalások elõl?"

Mi értelme volt ezen 6 hónapot vitatkozni, kidobni az ablakon cirka 100 milliárd extrakamatköltséget, és aztán a végén elfogadni az IMF-feltételeket? Mikor 6 hónap múlva úgyis jár a jegybankelnök mandátuma, és egy bólogatójánost lehet kinevezni.

Miért? Mennyiért?