Téma: Ma Reggel

olahmiki1959 2012 júl. 03. - 09:30:23
(7932/8852)
Ez tulajdonképpen nem elszólás volt, ezzel a kifejezéssel nem azt akartam jelezni, hogy a mostani kormányban ne lennének szakértõk, csak amikor a zûrzavaros politikai helyzetet valaki meg akarja oldani, akkor elemzõk, szociológusok, politológusok mindig ezzel jönnek.
Mindenki azt hiszi, hogy egy politikai oldalaktól független, úgynevezett "szakértõi kormány" majd minden problémát megold, közben pedig az évek alatt bebizonyosodott, hogy ilyen nem létezik. Alább már írtam, és ez a véleményem nem változott, hogy ez olyan kis ország, hogy mindenki "húz" valahová, nincs semleges ember.
Egyébként most, hogy ezt leírtam, nekem meg az jutott eszembe, hogy milyen jó lenne, ha nagyon sokan tényleg nemcsak húznának, hanem "elhúznának" valahová.
Jó messzire...
Ezt meg én nem tudtam kihagyni.
olahmiki1959 2012 júl. 03. - 09:21:29
(7931/8852)
Köszönöm, hogy ilyen szépen helyretettél. Ezt a hangot pont tõled nem vártam volna, miután okot sem adtam rá.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 03. - 09:14:20 Előzmény kõmacska
(7930/8852)
Szerintem mikinél az igazság, pontosan így képzik a katonákat. Azt, hogy az emberek érzéketlenek lennének nem gondolom. Hogy a 20 éves katonáknak nem volt kedvük babázni... azon sem csodálkozom. Az viszont igaz,hogy nálunk mindenki mundenr tehernek érez, ez érdekes gondolat.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 03. - 08:12:25 Előzmény olahmiki1959
(7929/8852)
"inkább valami szakártõi kormány felállítására," Ez egy igazi freudi elszólás. Bocs, nem bírtam kihagyni.
Seven7Crown 2012 júl. 03. - 00:59:47
(7928/8852)
Biztos siratja az olaszokat, ahogy én is!:(
offtopic
kõmacska 2012 júl. 03. - 00:32:01
(7927/8852)
Amit a katonákról írtál, ordas tévedés. Az emberek ÁLTALÁBAN érzéketlenek. Egy húsz éves amerikai srácot, akit a frontra küldenek, nem "alakítanak" át... olyan az istenadta, amilyen. Ajánlott olvasmány: http://moly.hu/konyvek/arno-gruen-a-normalitas-tebolya
Semmiféle munkám nem volt Taszáron, és még nagy vonalakban sem kell, hogy érdekeljen.
olahmiki1959 2012 júl. 03. - 00:21:34 Előzmény kõmacska
(7926/8852)
"Szerinted ezek a katonák mitõl ennyire érzéketlenek?"
Hát attól, hogy ilyen kiképzést kapnak.
Olvastam, hogy az amerikai katonák kiképzésének a lényege, hogy elõször leépítik a személyiségüket, rengeteg fizikai és pszichikai megpróbáltatáson kell keresztülmenniük, azután szép fokozatosan, megfelelõ "tudományos" módszereket alkalmazva, újból felépítik a személyiségüket, de már a hadsereg követelményeinek megfelelõen.
Egy katona legfontosabb tulajdonságai között talán az elsõ, vagy az legelsõk között szerepel a feltétlen engedelmesség. Hiszen háborús körülmények között nem lehet mérlegelni, filozofálni, hezitálni, ha valaki parancsot kap, bármilyen borzasztó következményekkel is jár a dolog.
Ölni kell, bárkit és bármit, gondolkodás nélkül.
És ezt a mentalitást, ezt a személyiséget az illetõ katona továbbviszi magával a civil életbe is. Érzéketlen lesz, nem nagyon enged közel magához senkit, legjobban akkor érzi magát, ha békén hagyják.
Errõl szólnak a Rambo-filmek is, fõleg az elsõ rész, - nem tudom, mennyire ismered ezeket a filmeket, - gondolom, a személyiségedtõl valószínûleg távol áll az ilyen filmek nézése, de a Rambo elsõ részét mindenképpen ajánlani tudom neked.
Nagyon tanulságos, rendkívül lesújtó kritikája az amerikai társadalomnak, amelyik nem tudott mit kezdeni a Vietnámból hazatért kõkemény, gyilkolásra kiképzett katonáival, és ebbõl rengeteg probléma keletkezett.
Azt hiszem, akármilyen borzasztóan is hangzik, a katonáknak ilyennek kell lenniük, hiszen ép ésszel nem lehet mások életét elvenni. Te vagy én belehalnánk még a gondolatba is, hogy meg kell ölnünk valakit. A háború iszonyata a legtöbbször átalakítja az emberek személyiségét, és a kiképzésnek pont az a célja, hogy megkeményítsen, hogy ne érjenek váratlanul a borzalmak.
Egyébként mi volt a munkád Taszáron? Nem konkrétan kérdezem, mert az már valószínûleg túl személyes lenne, csak nagy vonalakban érdekel.
olahmiki1959 2012 júl. 02. - 23:59:26
(7925/8852)
Danton-b az elmúlt napokban végig a focival volt elfoglalva, az EURO 2012 porton van minden hozzászólása.
Egyébként úgy lehet kideríteni, hogy ki merre jár, hogy rákattintasz a nevére, akkor bejön az adatlapja, és ott rákattintasz a "hozzászólásai"-ra. Ott pedig látszik, hogy melyik porton írt valamit a legutóbbi idõkben.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 02. - 23:54:57
(7924/8852)
Szerinted ezek a katonák mitõl ennyire érzéketlenek?
Volt szerencsém néhányukat legalább látásból megismerni, mert egy kaposvári gyermekintézményben dolgoztam, amikor Taszáron állomásoztak. És rendszeresen kijártak hozzánk is, a polgári lakossággal való kapcsolattartás címén. Baromi sok cuccot hoztak, narancsot dögivel, csokit, játékmackót, puzzle-t, beöltöztek mikulásnak stb. De összesen ketten voltak köztük, aki valóban odafigyeltek a gyerekekre, akiket ez a "szolgálat" tényleg érdekelt. Az egyik egy fülöp-szigeteki bevándorló volt, a másik egy mexikói. A fülöp-szigetekinek hiányoztak a saját gyerekei. Õk ketten odafigyeltek, õk tényleg jelen voltak, és a gyerekek ezt észre is vették, mert fürtökben lógtak rajtuk.
Aztán a nagyobb srácok nekiálltak kirakni az egyik ajándékba kapott puzzle-t, borzasztó nagy volt, talán több ezer darabos. Félbehagyták, mert egyszerre nem sikerült végezniük vele - erre az igazgatónõ az egészet besöpörte a szemétbe. Ne csináljanak rendetlenséget...

Ezek csak pici dolgok - de ha belegondolok, folyton ez van, mindenhol. Valami nyomasztó érzéketlenség. Se magunkra nem figyelünk, se másokra. Valahogy nincs hely bennünk, és minden nehéz, és minden csak kötelesség és parancs és engedelmesség. Egy ilyen világgal mi más történne, mint pont az, ami... koncentrációs táborok, mesterséges járványok, tömeghalál, háború.... hát, szép vége lesz a történelemnek.
A fülöp-szigeteki helikopterszerelõ megmenti a lelkét. És remélem, én is. De mi lesz a hétmilliárd emberrel? Ez az egész ránkszakad.
-csengõzoli-- 2012 júl. 02. - 23:08:52
(7923/8852)
A szenátus tele van zsidókkal.
Az USA Izrael háttere, vele együtt van csak biztonságban.
Gondolom nézed a híreket,tisztában vagy a közelkeleti helyzettel....

A képen egy igazán melegszívû katona látható,aki miután kiírtott egy afgán családot, megmentette a kiskutyájukat!
offtopic
kõmacska 2012 júl. 02. - 22:39:21 Előzmény -csengõzoli--
(7922/8852)
Ere még egy kicsit visszatérek: "2011 novemberében Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnökkel osztották meg zárt ajtók mögött véleményüket Benjamin Netanjahu izraeli kormányfõrõl. "Látni se bírom többet, ez egy megrögzött hazudozó" - mondta Sarkozy. "Neked van eleged belõle? Nekem minden nap tárgyalnom kell vele!" – válaszolta erre Obama."

Mi az, hogy " Nekem minden nap tárgyalnom kell vele"??? Miért kell??? És mirõl kell??? Mi az istennyiláról kell tárgyalni ezeknek every day?????

Tegnap elkezdtem nézni egy durva videót az amerikai koncentrációs táborokról, sok százezer mûanyag koporsóról, mesterségesen elindított járványokról: http://www.youtube.com/watch?v=doQbjQnpRvg&feature=g-all-u
Igaz, hogy a film alá vki odaírta, hogy a készítõje maga is egy "beépített" gonosz ember... oké. De ez akkor is elképesztõ. Aztán ott van a chemtrails, a denveri repülõtér és nem is sorolom, mert egy életen át lehetne olvasni az efféle szörnyûségekrõl.
Az USA ilyen szemszögbõl nézve egy haldokló óriás, sõt inkább egy rabszolgatelep.

Néztem a filmet, és eszembe jutott - vajon mirõl kell minden nap tárgyalnia Obamának és Netanjahunak??????
Mirõl? Mégis mirõl? De most komolyan - mirõl tárgyalnak ezek every day????

Hogy létezik, hogy az USA elnökének minden nap tárgyalnia KELL az izraeli miniszterelnökkel???
És hogy létezik, hogy míg ezek minden nap tárgyalnak, az usa szépen megdöglik?
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 02. - 21:36:07 2/10
(7921/8852)
Nevetséges. Az a baj, hogy kimondom az igazat, nem az, hogy van egy szarházi, kártékony páros, aki ezt képes volt megtenni. matolcsy nem komplett, és gerinctelen, a nevét adta ehhez az orbáni agyrémhez. neked meg elég, ha nem mondjuk ki.... hogyha ezt sztaniolba csomagolom, akkor is szar. :P
olahmiki1959 2012 júl. 02. - 17:27:02
(7920/8852)
"Nem program ez, hanem pogrom".
A pogrom kifejezés szerintem sokkal komolyabb annál, sem mint hogy egy hatásosnak gondolt mondat kedvéért, csak úgy dobálózni lehessen vele. Te se tedd.
olahmiki1959 2012 júl. 02. - 17:22:04
(7919/8852)
Vettem magamnak a fáradságot, és meghallgattam az Ungváry Rudolf interjút a Klubrádió archívumában.
Nagyon jó, és megfontolandó dolgokat mond az "öreg", de mindezt szinte annulálja, hogy minden második mondatban, kifejtett gondolatban elõhozza a két háború közötti zsidóüldözéseket, a zsidóság tragédiáját, mintha ennek a kormánynak bármi köze lenne, lehetne a 70 évvel ezelõtt történtekhez.
Ami azért veszélyes, mert õ pontosan azzal az eszközzel él, amit a vele szemben álló politikai erõk eszköztárában kifogásol. Nevezetesen, az emberek zsigeri ösztöneire való építést.
"Ijesszük meg a népet, célozzunk arra, hogy az ilyen politika, amit most a Fidesz csinál, 70 évvel ezelõtt 600 000 honfitársunk halálához vezetett, akkor talán megijednek tõle, és nem fognak szavazni rá."
Nem szép, sõt, nagyon csúnya módszer, ráadásul igaztalan, hiszen a riogatáson kívül semmi bizonyíték nincs rá.
A nevezetes Nyírõ-ügy nem a nyilasok legitimizálásának a története, hanem egy nagyon szerencsétlen próbálkozás a határon túli magyarok szimpátiájának a megerõsítésére, illetve növelésére.
A nyilasokat a franc se akarja vissza, lehet a Fideszt kritizálni, - sokszor teljesen jogosan, - de azért ennyire azok sem hülyék. Tudják, hogy a szélsõjobboldal esetleges hatalomra kerülésével teljesen elvágnánk magunkat a külvilág elõtt, akkor tényleg lehúzhatnánk a rolót, Európa és a pénzvilág teljesen elfordulna tõlünk.
Az általatok, - a liberális értelmiséget értem alatta, bár nem tudom, téged oda lehet-e számítani, - felvetett dolognak, hogy ezekkel a húzásokkal a Fidesz a szélsõjobboldali szavazókat akarja megszerezni, még tulajdonképpen örülni is lehetne.
Nézzük a reálpolitikát. Ha a szélsõséges erõk mûködését enyhíteni lehet, ha "át lehet õket csábítani" egy konszolidált jobboldali táborba, az mindnyájunknak jó lehet. Ha bizonyos látszatengedményekkel vonzóvá lehet tenni nekik a mérsékelt jobboldalt, az hosszú távon kifoghatja a vitorlájukból a szelet.
Ungváry felvetése - nem lenne jó, ha a mostani ellenzék gyõzne, meg kell várni, hogy hosszú távon a Fidesz bukjon meg, de nagyon, - viszont elgondolkodtatott, és nem adok neki igazat.
A visszamenõleges törvénykezés, az idõs, rokkant emberek visszaerõszakolása arra munkaerõpiacra, ahol egészséges, 30 feletti, tanult emberek sem tudnak elhelyezkedni, Matolcsy György teljesen dilettánsnak tûnõ mûködése, és más problémák, ezek azok a dolgok, amelyek miatt még én magam is jobbnak gondolnám, ha változás jönne a kormányban.
Nem feltétlenül baloldali kormányra gondolok, inkább valami szakártõi kormány felállítására, bár azt hiszem, ilyen valójában nem létezik. Ugyanis minden szakértõ tartozik "valahová". A mostani parlamenti erõket ismerve, szinte biztosnak tartom, hogy nem tudnának megegyezni a szakértõk személyében sem.
Egy mérsékelt jobboldali, amolyan Antall József-féle MDF-re emlékeztetõ pártban látnám a megoldást a mostani helyzet konszolidálására.
Ez viszont már tényleg a fantázia világába tartozik.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 02. - 11:26:40
(7918/8852)
A cél legtöbbször homályos, inkább a problémafelismerés a jogos, de annak kezelése katasztrofális:
1) a célok megfogalmazása titokban történik, ergo megítélhetetlen a kormány célja (nem kommunikálják, mert nem vállalható)
2) a megoldások az társadalmi szolidaritást, az emberi méltóságot tapossák meg

Mindezt egy szétrombolt környezetben kavarva teszik: a demokrácia szisztematikus kiüresítésével, a jogállam relativizálásával és a tömegek legrosszabb ösztöneire játszással.

Figyi, nem ajánlok többet, csak még ezt az egyet: Ma a Reggeli gyorsban 9-10 között Ungvári Rudolf mond nagyon korrekt, nagyon sötét helyzet- és jövõképet, mindkét oldalról. Abszulút korrektnek és ritka õszintének éreztem - kb mint a korábbi Lengyel László államlenyúló-interjút.
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 02. - 06:08:33 2/10 Előzmény adamnagysweetmovie
(7917/8852)
orbán nem kormányoz, ötletel, és ostoba mód ragaszkodik a tévelygéseihez. Nem program ez, hanem pogrom, nem mindig rossz a cél, de a végrehajtás fûnyíró elven mûködik, katasztrófális, kegyetlen.
A topik meg.., hagyjuk is.
Seven7Crown 2012 júl. 02. - 00:33:58 Előzmény olahmiki1959
(7916/8852)
Oké!:)
Ha majd félek, akkor majd szavadon foglak:

"És legfõképpen, tudj különbséget tenni a sok fórumozó között, és becsüld meg azokat, akik nem bántanak, - mint én, - sõt, ha kell, megvédenek.":)
offtopic
kõmacska 2012 júl. 01. - 16:55:11
(7915/8852)
Szerintem Orbán Viktor még sokáig nem fogja egy askenázinak (pl. Netanjahunak) a szemére vetni, hogy megrögzött hazudozó. Egyelõre ezt nem tudom elképzelni. Majd egyszer - amikor már mindenre késõ lesz. http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=o78ZRosva1Y
-csengõzoli-- 2012 júl. 01. - 15:53:44
(7914/8852)
Elképzelem, ha Orbán mondta volna ezeket a szavakat... Mennyi lenne most az Euro-forint árfolyam? Vagy mit szólt volna hugh grant? Persze a demokráciát tanító franciáknak szabad :) Õk zsidózhatnak, csak azzal van gond, ha kikérjük Kertész szavait melyben genetikailag alatnak tart minket. Még menedékjogot is kap, hiába na, õ mégse roma, azokat hazaküldik :)
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 01. - 15:31:36
(7913/8852)
Ehhez kapcsolódik Cusi ügye, aki a Terror Háza elõtt nem vette észre, hogy a Hírtévé riportere a közelében van.
Nem véletlen, hogy az elsikkasztott összeghez (aminek tetemes részét visszafizette) képest elég jól megmérték neki a letöltendõ éveket.