Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 12:22:12
(8012/8852)
Ismét beletrafált a feltételezésed...

A Kossuthon hallottam a tegnapi ütközõben. És a kamatszintek elég jól ellenõrizhetõk, ergo a kamatfelár is.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 12:20:18
(8011/8852)
Milyen menet lesz ma, nem tudjátok?

A Kossuth csak annyit mondott be, hogy Menet lesz az Andrássyn. Talán Békemenet?
Régebben a Kondor Katalin vezette Rdió mindig pontosan megnevezete a meneteket, jóelõre...
-csengõzoli-- 2012 júl. 07. - 12:19:10
(8010/8852)
Az a baj,hogy te mindig csak a Klubbrádiót biflázod.
Ott csak ilyeneket fogsz hallani.
Csoda,hogy 100milliárdnál megálltak.
Ez fikció,kitaláció,mi lett volna ha...
Mondjunk 200 ezermilliárdot,legyen annyi!
Elvégre egy kitalációról beszélünk,hogy szerintük mi lett volna,ha korábban megállapodunk.
Ez akkora marhaság,mint az MSZP ingyenes BKV-ja,azon is jót röhögtem.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 12:05:14
(8009/8852)
Szerintem mindig röhejes, ahogy a határon túliak nevében próbálnak beszélni hazai politikusok/szurkolóik.
Határon túli ismerõseim kifejezetten szeretik, úgy érzik, pont az õ véleményüket fogalmazzák meg itthon a nevükben papolók, mindig az õ érdekeik szerint cselekszenek....
Pont örültek annak is, hogy a Fidesz népszavazásra ráncigálta az állampolgársági kérdést, amirõl sem a pártok, sem a közvélemény nem tudott megegyezni.
Ez legalább olyan felelõs cselekedet volt, mint a választójoggal rendelkezõk 30%-ának tudatában (60% részvétel, 52% szavazat) egyoldalúan, puccsszerûen alkotmányozni kezdeni. Nem mintha az a 30% tudta volna, hogy alkotmányozni akarnak, ahelyett, hogy a gazdasági válságot kezelnék...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 11:58:06
(8008/8852)
Még egy érv a "miért a szocik harcoltak a szélsõjobbal" árnyalására:

Azért azt lássuk be, hogy könnyebb egy jobboldali kormánynak harcolnia a szélsõjobb ellen, mint egy baloldali-mérsékelt erõnek mind a szélsõjobb, mind az õket tüzelõ mai kormányfõ ellen (lásd a 2006-os eseményekben mutatott "mértéktartását")...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 11:54:14
(8007/8852)
Döntõ érv, kellett...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 11:14:55
(8006/8852)
Félre ne érts, a szélsõjobb nagyonis valós probléma, csak a jelenségein hosszasan szörnyülködni nem visz elõbbre.
De magát a jelenséget és annak fenyegetõ voltát bagatellizálni ugyanúgy hiba, ha nem nagyobb, mint riogatni vele.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 11:08:11
(8005/8852)
Egyébként elárulok egy titkot és mára ennyi volt nekem a port, szóval:
Ha azt hallom az atv-n vagy a Klubrádiónál (fõleg Bolgárnál fordul ez elõ, de azért Bolgár nem csak ebbõl áll), hogy hosszasan csámcsognak-szörnyülködnek szélsõjobboldali akciókon, vagy idióta jobboldli politikusok nonszensz kijelentésein, akkor én mindig csalódottan kikapcsolom.
Mert ez olcsó téma, amit meg kell említeni (!), de felesleges lovagolni rajta, és túl könnyû vele manipulálni-aktivizálni a hallgatókat. Nekem errõl mindig az jut eszembe, hogy kb ilyen az Echo-Hír-Közgépmédia-Magyarnemzet (persze az sem csak ilyen, de én mindig ezen vonásai miatt undorodtam el tõlük).

Miközben a lényegi dolgokról kellene beszélni, a valós problémákról és azok racionális kezelésérõl, az ellesnségképzés-személyeskedés-balhékon lovagolás szerintem a tehetetlenség elkendõzésére szolgál csupán - mindkét oldalon.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 10:40:32
(8004/8852)
És pont a román Ponta-kabinet mutatja meg, milyen az, amikor a kompetenciájával visszaélõ, saját mamelukjait a közhivatalokba bebetonozó jobboldali államfõ ellen szintén nemdemkratikus eszközökkel lépnek fel.
Ez hosszútávon egy romboló spirál és nagy felelõtlenséget tanúsít Orbán, hogy ebbe a kiszorítósdiba belekezdett... Ebbõl csak egy közös megegyezéssel lehetne kimászni, ahogy ezt Romániában is a mérsékeltebb erõk hangoztatják. Nekünk is legyen mondva.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 10:35:03
(8003/8852)
Mikor minden a kormány kompetenciája, nemcsak élnek a 2/3-dal, túl is terjeszkednek messze a választási felhatalmazásukon...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 10:32:59
(8002/8852)
Ja és mégvalami nagyon alapvetõ (a hangnem normalizálása mellett, a tarlósi-szijjártói-selmeczii ellenségképzés-gyûlöletbeszéd helyett):

Nem kellene a szociális különbségeket kifejezetten élesíteni, integráció helyett kirekeszteni a legrászorultabbakat, mert hitem szerint ez a szélsõség igazi táptalaja.

És bárcsak a közmédiában annyi ellenzéki politikus szólalhatna meg, mint a Klubrádión. És bárcsak a HírTV-n vagy az Echon, vagy akár a Magyar Nemzetben olyan moderált lenne a hangnem, mint a Klubrádión. Ezt egy nem elvakult, valódi konzervatív embernek is éreznie kellene, Miklós.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 10:16:00
(8001/8852)
Nem tudom, de hatalmas öngólt rúgtak, mert a baloldali kormányoknak is gátat kellett volna szabni, nem pedig a demokrácia, tolerancia (vagy akár politikai számítás, megengedem) jegyében olyan uszító fészkeket közpénzen etetni, mint a Terror hÁZA, A mAGYAROK vILÁGSZÖVETSÉGE, az Uránia demagóg történelemhamisító filmbemutatói (amit ma már a köztévé csapat) stb.
A Fidesznek viszont határozott választási ígérete volt, hogy rendet tesz szélsõjobbon, kockaköveket nem dobálnak mondjuk, de sztem gyûjtik... A hangnemet kellene mérsékeltté tenni (ebben akadály Orbán), és közép felé mozdulni, ill a szélsõséges események esetén (tiszaeszlározás, Horthy-kultusz, Nyírõ-csempészet) nem azzal takarózni, nem a kormány kompetenciája...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 10:05:06
(8000/8852)
Tegnap hallottam az IMF-pávatánc költségösszesítõjét (csak az idei évre, 2011-et bele sem számolták).

- 100 milliárd közvetlen kamatfelár az államháztartásnak
- 100 milliárd a lakossági és üzleti szféra terhe a magasabb kamatszint miatt

A lekötött magas kamatú új hitelek miatt 2013-ben ez az felár 200-200 milliárd lesz.
Hát így küzdenek az állaMadósság, és a magánszféra eladósodása ellen....

Egyébként tipikus, ahogy Orbán tegnap kijelentette, az MNB felõle átterhelheti a tranzakciós adót a kerbankokra, akik meg nyilván a magánszférára.
Kit érdekel, a lényeg, hogy az állampártnak legyen meg a bevétele, nem baj, ha beledöglik közben a gazdaság, a magánemberek.
Lenyúltuk az államot, az állam a Közgép és más pártzsebközeli cégek, és kiverjük mindenki másból, ami megszerezhetõ, kelljen ehhez akár Demján, Csányi lábára is rálépnünk.... Mértéktartást nem ismerünk, az állam öncélúvá vált és elszabadult. Egyre inkább közveszélyessé válik.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 07. - 09:56:47
(7999/8852)
Te 40 fokban sokkal aktívabb vagy,mint máskor.
Ez hogy? :)
olahmiki1959 2012 júl. 07. - 09:51:25
(7998/8852)
Természetesen nem Furucinfó, hanem Kurucinfó.
olahmiki1959 2012 júl. 07. - 09:49:52
(7997/8852)
Az "eemútnyócév" alatt az akkori baloldali kormányok vajon miért nem tettek semmit az ilyen szélsõséges, kirekesztõ, uszító, fröcskölõdõ portálok ellen, mint a Furucinfó?!

Talán csak nem azért, mert politikailag jól jött nekik?...

Az "eemútnyócév" alatt az akkori baloldali kormányok miért hagyták, hogy szélsõjobboldali, paramilitáris szervezetek megalakuljanak, félelmet keltõ egyenruhában grasszáljanak az utcán, gyûlést tartsanak a Várban, és a Hõsök terén, félelmet keltve mindazokban, akik átélték és túlélték a vészkorszakot?

Az "eemútnyócév" alatt az akkori baloldali kormányok miért nem emelték fel a hangjukat, és miért nem tették szóvá, hogy a 95 %-ban balliberális média, - köztük az "ellenzéki"-nek csúfolt, valójában vérkormánypárti Klubrádió - kizárólag az akkori ellenzékkel foglalkozott, nem pedig azzal, ami a feladata lett volna, mármint hogy az akkori kormányt kritizálja? A sajtószabadság, és az állítólagos független tájékoztatás jegyében.

Az "eemútnyócév" alatt az akkori baloldali kormányok miért hagyták, hogy egy nyíltan szélsõjobboldali párt létrejöjjön és megerõsödjön, olyannyira, hogy végül a 2010-es választásokon még a Parlamentbe is sikerüljön bekerülnie?

-csengõzoli-- 2012 júl. 07. - 09:35:58
(7996/8852)
De ,ha annyira egyszerû letiltani,ahogy írtad,akkor miért nem tiltották le?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 09:30:31
(7995/8852)
Pokorni turulja csak példa, az elméletileg konzervatív jobboldalnak a szélsõjobbal való folyamatos pávatáncára.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 09:28:31
(7994/8852)
Õk legalább megpróbálták.
Nemcsak úgy, ahogy Pokorni a turulépítést-fenntartást, mosolygós fejcsóválással "akadályozva" azt...
-csengõzoli-- 2012 júl. 07. - 09:19:15
(7993/8852)
Érdekes,10éve a szociknak sem sikerült letiltani.
Nyilván direkt,hogy legyen min csámcsogni,ugye?