Téma: Ma Reggel

adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 17:12:21
(8032/8852)
Ja még két dolog, hátha szétvitatjátok egymás közt.

Mit jelent Pintér Sándor belgyógyász kijelentése, hogy "támadó jellegû titkosszolgálatot építettünk ki". Mégis kit támadunk?

BAZ megyében lecsökkent a Jobbik frakciója az elõírt szint alá. A fidesz a jobbik kérésére lecsökkentette a frakcióalakítási küszöböt. Ezek szerint a Jobbik cimborább, mint a DK, ahol meg megemelték?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 17:08:04
(8031/8852)
Hamuka. Itt hagyom abba, szétfárasztottatok.
Nyomjátok együtt a bluest, ha tudtok egymással megvitatni dolgokat...

Be sem jönnek ezek a honlapok, és nem globálisan, nem az USA-t vagy Tibetet kérik meg. Egyébként ha a demokráciában is Kína meg Oroszország a minta, akkor érdekes, hogy ezt az egy dolgot nem tanuljuk el tõlük?

Üdvök!
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 17:03:40
(8030/8852)
Köszönöm, hogy beleszóltál, olvasd végig a korábbi hsz-eket, reggel 10 körül tartottunk itt...
-csengõzoli-- 2012 júl. 07. - 16:31:23
(8029/8852)
Ja hát globálisan minden külföldi honlapot le lehetne tiltani. Te lennel az elsõ sipákoló, diktátorozó :) Egyébként a kinaiak úgy csinálják,hogy ha valaki rákeres Tibetre pl.akkor kikérik a Google-tol vagy a yahootol az illetõ címét. Ekko a minket demokráciára tanító országban ezt szépen kiadják és az illetõt elviszik munkatáborba.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 16:23:06
(8028/8852)
Kínaiak hogy bírják megoldani, hogy a külföldi honlapok szûrhetõk legyenek?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 16:22:13
(8027/8852)
Huhu, hány olyan amerikai honlap van, ami Európában, MO-n nem elérhetõ....
Hidd el, meg lehet ezt oldani belföldön is, de ha csak az amerikaiak segítségével oldható meg, engem az se zavarna. De miért várt 2 évet orbán, hogy ebben segítséget kérjen?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 16:19:41
(8026/8852)
De a szocik nem is azzal kampányoltak, hogy egyedül õk képesek rendet tenni szélsõjobbon, és nem hoztak létre egy 13 milliárdos büdzséjû terrorelhárító központot...
Na ha valami veszélyes, akkor a szélsõjobb az. Persze a TEK-et titkosrendõrségnek használják Orbán körül, nem arra, hogy egy kurucinfót blokkoljon...
-csengõzoli-- 2012 júl. 07. - 16:16:08
(8025/8852)
Nem tudják blokkolni,mert az USA-ban van a szerver és bizonyos államokban ez igencsak nehéz.
Ennyi.
De érdekes,hogy még ez is csak most Orbánék idejében jut eszedbe,még ezt is Orbánra kennéd,mikor a szoci idõkben vígan üzemelt a honlap.
Ráadásul nem vagy infós,de elsõ hozzászólásodban írod,hogy hát ezt simán meg lehetne oldani.
Gratulálok,monnyál le!
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 16:15:03
(8024/8852)
Elég nagy faszok voltak a szocik is, hogy nem blokkolták.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 16:14:08
(8023/8852)
Bocs, netszolgáltatók.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 16:11:33
(8022/8852)
Kérdésre kérdés?

Amúgy nem vagyok infós, de láttam már pl álforgalom-generálóval megbénított honlapot... De sztem egy csoó megoldás lehet még, a tartalomszolgáltatók is tudnak blokkolni honlapcímeket, napi frissítéssel.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 16:09:12
(8021/8852)
Örülök neki, legyen így, csak ehhez el kellene a mocskos politikának távolodnia a médiától, nem kisajátítania, reklámokat egyoldalúan elosztani, fenyegetni a független támogatókat.

Ha valamire abszulút elfogadhatatlan választ talált a Fidesz, az a médiaszabályozás átalakítása. Megrohad az a bor, cefre lesz belõle, ha nem szellõztetik, csak nyomás alatt tartják.
Vagy esetleg szétrobban, ha megroggyan az Orbáni autokrácia és felbátorodna, öntudatára ébredne. Dehát a pénz akkor is egykézbõl jön, szóval nem lesz addig rend, amíg ezt rendbe nem teszik.

A Médiatanácsnak pedig le kell mondania, nem a feladatát teljesíti, hanem egy bunkósbot a média felett.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 07. - 16:07:08
(8020/8852)
Akkor most már nagyon érdekel,hogy szerinted ,ha technikailag simán megoldható (ahogy írtad),akkor a szocik miért nem blokkoltak egy nyíltan zsidózó honlapot?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 15:59:03
(8019/8852)
Akkor várom mindkét általad cincált kérdésben, hogy mi az ellenvéleményed - a személyes gyûlölködéseiden túl.

Azaz, miért ne lenne megbecsülhetõ a pávatánc kamatköltsége, nagyságrendileg? Leírtam, sztem miért s hogyan igen, te erre ellenérvek helyett acsarkodsz.

Miért ne lehetne akadályozni, blokkolni egy honlapot? Hajszálnyira nem érdekel, a szocik miért nem blokkolták, szerintem õk sem azért tették, mert technikailag ez lehetetlen...
-csengõzoli-- 2012 júl. 07. - 13:03:08
(8018/8852)
Maradjunk annál,hogy egyrészt egy ostoba feltételezés miatt írogatsz itt 100milliárdokról,hogy mi lett volna ha.
Másrészt már megint baromságokat beszélsz,hogy a kurucinfót simán le lehetne tiltani,arra viszont nem tudsz választ adni,hogy akkor 8 évig ez miért nem sikerült Gyurcsányéknak.
Gratulálok,ma is nagyon okos vagy.
olahmiki1959 2012 júl. 07. - 13:02:59
(8017/8852)
"És bárcsak a közmédiában annyi ellenzéki politikus szólalhatna meg, mint a Klubrádión. És bárcsak a HírTV-n vagy az Echon, vagy akár a Magyar Nemzetben olyan moderált lenne a hangnem, mint a Klubrádión."

Én a közrádiókat nem szoktam hallgatni, - számomra az ottani színvonal nem üti meg azt a mértéket, hogy idõt pazaroljak rájuk, viszont a közszolgálati tévéket figyelem.
És bizony, azt kell mondjam neked, hogy szinte több ellenzéki politikust, szakértõt, közéleti embert, politikai elemzõt látok rajtuk, mint kormánypártit.
Az M1-en az Estében, a Lényegben, a Duna tv-ben a Klubszobában, a Hír tv-ben a Rájátszásban, vagy az Echo tv-ben a Közérthetõenben, és még más kisebb mûsorokban MSZP-s, LMP-s, Jobbikos képviselõket, vagy hozzájuk kötõdõ közgazdászokat, politológusokat látok nap-mint nap.
Amit írsz, talán évekkel ezelõtt igaz lehetett, nem vitatom. Most azonban már messze nem ez a helyzet.
Változik a hangnem, változik a hozzáállás, talán a kormány rengeteg jószándékból fakadó, de rendkívül dilettáns húzása és megoldása késztet arra a jobboldalon is egyre több értelmiségit, hogy egyelõre még csak óvatosan, pedzegetve, célozgatva, de kritikai hangokat fogalmazzanak meg.
A Magyar Nemzetben egyre több publicisztika foglalkozik a kormánnyal, mégpedig egyre nyíltabban kritizálva azt. Az Echo tv betelefonálói most már gyakorlatilag csak érintõlegesen foglalkoznak a szocikkal, pedig régebben ebben merült ki minden igyekezetük, ehelyett szinte csak az Orbán-kormányt bírálják, mégpedig nagyon élesen, és elkeseredetten.

(Zárójeles megjegyzés.)
Mikor láttál te az ATV-ben Jobbikos politikust a stúdióban, mondjuk Kálmán Olgával?
Mikor hallottál te a Klubrádióban Jobbikos politikust beszélgetni Bolgár Györggyel?
Soha.
Nekem nem hiányoznak, de az állítólagos kiegyensúlyozottság jegyében, pláne, hogy - sajnos - törvényesen megválasztott, parlamenti pártról van szó, a megszólalási lehetõséget minimum fel kellene nekik kínálni.

A Klubrádión a mûsorvezetõk hangneme valóban moderáltnak mondható, ugyanakkor a betelefonálók gyûlölködésben, elfogultságban- elvakultságban semmivel sem különbek a jobboldali tv-k hasonló mûsoraiban megszólalóknál.
Az ATV-t pedig egy hihetetlen kettõsség jellemzi.
Egyrészt a valóban színvonalas, európai hangvételû mûsorok, - Újságíróklub, A tét, - másrészt a Havas Henrik erõszakossága miatt gyakorlatilag nézhetetlen Civil a pályán, a kihallgatótisztek stílusában kérdezõ Kálmán Olga, vagy a Fórum, amely odáig megy, hogy még az sms csíkon is megjelenhetnek a legszélsõségesebb, Orbánt Orsósnak nevezõ, és ehhez hasonló szövegek. Pedig az ATV ugye a "magasan kvalifikált", balliberális média egyik vezérhajója.

Aztán nem beszélek a Népszava, vagy a Népszabadság hétvégi mellékleteiben megjelenõ publicisztikákról, amelyek a magas színvonal, és az írói szabadság engedte jogon, úgy uszítanak a kormány ellen, hogy kapkodhatja a levegõt, aki elolvassa õket. Az ÉS-t, és pláne a Magyar Narancsot már meg sem említem.

A hangnem a Magyar Nemzetben mostanában sokkal enyhébb, mint régebben, most inkább a Magyar Hírlap keményített be, a Hír tv abszolút kulturált, európai hangvételû tv lett, talán azért is, mert megszûntek a betelefonálós mûsorai, az Echo tv az valóban hullámzó színvonalú, vannak szolídabb és vannak kifejezetten szélsõjobbosnak mondható mûsorok benne, bár az utóbbi idõben erjedés indult meg ott, elbocsátások, mûsormegszûnések jellemzik, kíváncsi vagyok, hova fut ki a dolog.
Vagy még szélsõségesebbé válik az Echo, vagy konszolidálódik.
Én csak reménykedni tudok, hogy a mostani közélet úgy fog viselkedni, mint valami jófajta bor, amelyik a vegyes, zavaros, mindenhonnan belerakott, meghatározhatatlan színû és állagú kotyvalékból egy tisztulási folyamat után, egyszer csak egy csodálatosan tiszta, mindenféle zavaró tényezõtõl mentes, átlátszó, vonzó és gusztusos nedûvé forrja ki magát. (Nem kis munkámba telt, amíg ebben a rohadt melegben ezt a mondatot kiizzadtam magamból).

Úgyhogy ezt nem mint egy elvakult, nem is teljesen konzervatív, inkább mint egy jóra nyitott, a közéletünkért aggódó emberként mondom neked, Ádám.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 12:53:56
(8016/8852)
Maradjunk meg annál a kiinduló ténynél, hogy köszönés helyett megint hülyeségeket feltételeztél másról...

Amúgy szökõévente meghívnak (kizárólag az ütközõbe) független szakértõket is. Persze 2:1 az arány, mert Halál Zsuzsa mûsorvezetõ folyton közbevág (még az államtitkárokat is beelõzve), hogy a kormány mellett érveljen. A nõi Obersovszky.

na Pá.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 07. - 12:49:22
(8015/8852)
Azért vannak erre számítások, amik makrogazdasági szinten elég pontos eredményt adnak. legfeljebb te nem ismered.

Nyugodtan alapul vehetjük a Bajnaiék alatti kamatszintet, megemelve az azóta a piaci kamatokban tapasztalható hullámzással (európai események) és levonva belõle azt a kamatfelárat, amit az orbáni rendszer kiszámíthatatlansága okozott.

Lemodellezhetõ, nagyságrendileg elég pontosan. Sõt még a gyengébb képességû Matolcsyék is 100 milliárdot állítottak be jövõre az IMF-hitel miatti kamatfelárcsökkenés miatt.

De hogy egy kézzelfogható példát mondjak: az IMF-fel 4%-os hitelt tudnánk felvenni, míg Orbánék volt hogy 9%-on öntötték külföldre a pénzt (és ezeket még évekig fizetjük, hiába állapodunk meg).

De nem kell nekünk az olcsó hitel, elég a védõháló.
Nem kell, hogy leellenõrizzék, rendelkezünk-e gazdaságfejlesztési operatív akciótervvel, vagy csak álmodozunk!
Nem kell, hogy az állam beruházásokat kapargassák, pedig a Közgép nemzeti kincs.
Ez lenne a nemzeti érdek? Ez az államot elfoglalat pártbiznisz érdeke.
Pá.
-csengõzoli-- 2012 júl. 07. - 12:43:57
(8014/8852)
Ja és hogy lehet,hogy ilyeneket mondanak a Kossuthon?
Mi ez?
Szólásszabadság?
Nanehogymár!
Szidják a kormányt?
Ez hogy létezik egy ilyen diktatúrában,mint ami nálunk van?
Vagy mentek is a mûsorkészítõk átnevelõ táborba?
-csengõzoli-- 2012 júl. 07. - 12:28:02
(8013/8852)
De az egész egy feltételezés?
Hogy hogy alakult volna a gazdaság, a kamat szintek egy IMF megállapodás után.
Egy kitaláció,hogy szerintük akkor mi lett volna ha...
Ugyanmár...