Téma: Ma Reggel

olahmiki1959 2012 júl. 18. - 23:42:48
(8432/8852)
Ráhel, ezt egy picit még gyakorolnod kell.
Mondd el az én versikémet, - tökéletes rímek, tökéletes szótagszám és ritmus, - és utána mondd el a tiédet, - döccenõ ritmus, a szótagszámok nem stimmelése miatt.
A poénról, szellemességrõl már nem is beszélek.

Nézzük a te változatodat:

" Miki vagyok, utálom, hogy
minden csupa maszat,
takarítsál, ha nem akard, hogy
Beléd lõjön a Moszad!"

Ez sehogyan sem jön ki.

Ha már ennél a változatnál maradunk, akkor próbáljunk meg egy picit csiszolni rajta.

"Miki vagyok, utálom, hogy
minden csupa maszat,
takarítsál, máskülönben
beléd lõ a Moszad!"

De ez meg azért nem tetszik, mert túlságosan egyértelmû, és prejudikál. Azt feltételezi, hogy a Moszad válogatás nélkül lelõ bárkit, aki mondjuk nem tartja tisztán a környezetét.
Ami azért csacsiság.
Szerintem sokkal fenyegetõbb, ha csak felvetjük a lehetõségét annak, hogy ha valaki rendetlen, akkor a Moszad szótlanul bejön, rád néz, rosszallóan megcsóválja a fejét, erre mindenkit kitör a frász, és azonnal pánikszerûen elkezd rendet csinálni maga körül.

Úgyhogy szerintem az eredeti változtat a legjobb.

"Miki vagyok, utálom, hogy
minden csupa maszat,
takarítsál, ne akard, hogy
bejöjjön a Moszad!"

Szia!
offtopic
kõmacska 2012 júl. 18. - 23:42:28
(8431/8852)
mármint nem az arabok ölik meg, hanem a Péntek Lászlók?
offtopic
kõmacska 2012 júl. 18. - 23:41:12
(8430/8852)
Nos igen, valóban nem mindegy a hozzáállás:

Bándy Kata ügyében nem tartotta fontosnak megszólalni, de a zsidók felrobbantása miatt máris részvéttáviratot küldött Áder
Köztársasági elnökünk ugyanolyan gyors volt, mint Nagy-Izrael. Bándy Kata családja ugyanakkor nem érdemelt részvéttáviratot.
A hír:
Elítélte az Egyesült Államok az izraeli állampolgárokat szállító autóbusz elleni burgaszi merényletet. Részvéttáviratot küldött Simon Peresz izraeli államfõnek, és együttérzésérõl biztosította õt, valamint az áldozatok hozzátartozóit Áder János köztársasági elnök.
"Az Egyesült Államok a lehetõ leghatározottabb módon elítéli az ártatlan emberek, különösen a gyerekek ellen elkövetett ilyen támadásokat" - jelentette ki Jay Carney, a Fehér Ház szóvivõje.
Áder János a táviratban azt írta: izraeli látogatásáról hazafelé tartva mély megdöbbenéssel értesült a Bulgáriában elkövetett aljas merényletrõl, amelynek számos izraeli állampolgár esett áldozatául.
"Engedje meg, hogy Magyarország köztársasági elnökeként mély részvétemet fejezzem ki az ártatlan áldozatok hozzátartozóinak, és mielõbbi felgyógyulást kívánjak a sebesülteknek" - áll a részvéttáviratban.
A köztársasági elnök - aki hétfõn Jeruzsálemben találkozott az izraeli államfõvel - biztosította Simon Pereszt arról, hogy Magyarország határozottan elítéli a terrorizmust, a békés állampolgárok elleni embertelen erõszakot.
(MTI nyomán)

Vajon miért?? Csak nem azért, mert Bándy Kata legjobb barátnõjét úgy hívják, hogy Al-Absi Leila???

Tán közmondás, hogy - Aki arabbal barátkozik, azt megölik????
Seven7Crown 2012 júl. 18. - 23:36:34
(8429/8852)
Csak nem mindegy, hogy állsz hozzá:

Élni, és élni hagyni!

Vagy!

Élni, és halni hagyni!

Mert a második variáció a szélsõségesek jelmondata!
Hitler is ebbe bukott bele!
offtopic
kõmacska 2012 júl. 18. - 23:32:48
(8428/8852)
Az utolsó mondat nem az én véleményem, csak idéztem Rivlint: "Rivlin leszögezte, hogy semmiképpen sem tûrhetõ el az antiszemitizmus (Áder közben sûrûn bólogatott, és azt számolgatta, hogy vajon ma tíznél többször vagy kevesebbszer mondta el ezt õ is a különbözõ helyszíneken). Hangsúlyozta: „nem szabad megbocsátanunk a még élõ háborús bûnösöknek, még akkor sem, ha azok idõs emberek."
offtopic
kõmacska 2012 júl. 18. - 23:31:54
(8427/8852)
Ifjabb Horthy Miklós a holokauszt egyik áldozata, több koncentrációs tábort is megjárt fogolyként:

Édesapja Horthy Miklós kormányzó kiugrási kísérletérõl értesülve a német titkosszolgálat 1944. október 15-én kicsalta Miklóst a Budai várból, ahol az Otto Skorzeny vezette kommandó rövid tûzharc után elfogta, majd szõnyegbe csavarva elszállította (a német tervek ezt Mickey Mouse akciónak nevezték). Horthy Miklóst a németek az õ életével zsarolták, minek következtében a kormányzó akarata ellenére kénytelen volt a hatalmat átadni Szálasi Ferencnek. Miklós Bécsen keresztül a mauthauseni fogolytáborba került. Zárkája a krematórium fölött, a kínzókamrák mellett volt, így éjjel-nappal a megkínzottak ordítását hallhatta. Emellett - feltehetõen a lelki terror fokozásaként - közölték vele, hogy kötél általi halálra ítélték.[3] Mauthausenben több magyar politikus, többek között Kállay Miklós egykori magyar miniszterelnök is fogolytársa volt. 1945 áprilisában elõbb Dachauba, Innsbruckba, végül Niederdorfba szállították. 1945. május 4-én az amerikai csapatok kezére került és Capri szigetén töltött három hónapot õrizetben. Végül 1945 augusztusában Rómában szabadon bocsátották. (wikipédia)

Dániel Péter tehát egy holokauszt-áldozat apjának emlékmûvét csonkította, rongálta meg.

Tehát Dániel Péter NÁCI. A náciknak pedig nincs bocsánat, életük végéig bûnhõdniük kell.
Seven7Crown 2012 júl. 18. - 23:31:06
(8426/8852)
Ennek a háborús bûnösnek a szobrát megrongálni nem volt olyan borzalmas dolog, mint gépkocsikat felgyújtani, a TV székházzal együtt 2006-ban!
Azt hiszem, hogy az nagyobb szégyenfolt Orbánnak!
Ráadásul H. Miklós a magyar katonák haláláért is felelõs, nem csak a zsidókért!
offtopic
kõmacska 2012 júl. 18. - 23:29:52
(8425/8852)
Ezzel nem értek egyet.

Aki embert öl, az embert öl, tökmindegy, hogy szegény vagy gazdag, tökmindegy, hogy másokat bujtogat, pénzel, zsarol, kényszerít, vagy saját kezûleg teszi meg.
Azt a nõt is elítélik, aki végsõ elkeseredésében belevágja a férjébe a konyhakést, mielõtt az fojtaná meg õt. És jogosan bûnhõdik, hiszen embert ölt. Még akkor is ölt, ha kénytelen volt magát védeni.

Aki terrorista, az meg ráadásul ártatlan embereket gyilkol. A terrorista soha nem azzal számol le, aki a problémái igazi oka, hanem KÉNYELMES KERÜLÕUTAT KERES, és védtelen emberekre támad.

Van terrorista állam is, ami állami szinten terrorizálja a védtelen lakosságot...
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 18. - 23:18:41 Előzmény kõmacska
(8424/8852)
A terrorizmus a szegények háborúja, a háború a gazdagok terrorizmusa...
Seven7Crown 2012 júl. 18. - 23:17:34
(8423/8852)
Csak az a baj, hogy a jóból is megárt a sok!
Az "egészséges nacionalizmust", pedig szélsõségesek saját fészkük kibélelésére használják, és utána híveiknek alternatívaként tálalják a nemzeti öntudatot, amit álszentmódon képviselnek a hatalom megszerzése érdekében!
A szavazóik, pedig hálásak, hogy van egy egy, az érdekeiket képviselõ párt!
Seven7Crown 2012 júl. 18. - 22:55:11
(8422/8852)
Már késõ!
Elõbb kellett volna figyelmeztetned!:)
Seven7Crown 2012 júl. 18. - 22:53:43 Előzmény olahmiki1959
(8421/8852)
Még jó, hogy nem ezt írtad:

Miki vagyok, utálom, hogy
minden csupa maszat,
takarítsál, ha nem akard, hogy
Beléd lõjön a Moszad!:D
danton-b 2012 júl. 18. - 22:49:56
(8420/8852)
Be ne csavarodjál:)Áder simlis de nem hülye,õ nem a Bibliával jár a hóna alatt.
danton-b 2012 júl. 18. - 22:48:20
(8419/8852)
Nos eme hozzászólásod remekül mutatja,hogy milyen nívón van az ,aki beszopja az ásatag jobboldali magyarkodást.Kiket lehet meghülyíteni azzal hogy lám "magyar vagyok,nem zsidó".Már a harmincas években sem volt erre vevõ értelmes ember .Aki pedig mint te 2012-ben is ráharap ,hát az ideális alanya a fideszes-jobbikos hülyítésnek.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 18. - 22:46:25
(8418/8852)
Van egy harmadik csoport. Akik szerint "A holokauszt semmi máshoz nem fogható szenvedéstörténet, a teremtett világ fokozhatatlan tragédiája."

Itt csak arra lennék kíváncsi, ha Áder elismeri, hogy a világ TEREMTETT, tehát van egy TEREMTÕJE, akkor hogy veheti szájára a SZENVEDÉSTÖRTÉNETET, VAGYIS A PASSIÓT???

HOGY HELYETTESÍTHETI BE JÉZUST BÁRKIVEL IS?

Ez csak akkor lehetséges, ha Teremtõ Istennek nem Azt ismeri el, akinek a Fia keresztülment a "SEMMIHEZ SEM FOGHATÓ SZENVEDÉSTÖRTÉNETEN" - hanem valaki mást..... Alig figyel be a luciferimádat. :P
Seven7Crown 2012 júl. 18. - 22:45:54
(8417/8852)
Én is így gondolom, és pontosan ezt is írtam le:

"Dániel Péter viselkedését én nem ítélem el, mert teljesen logikus, és emberséges viselkedésre vall, ha mind a magyar, és mind a magyar zsidó honfitársaink ellen elkövetett háborús bûnökkel vádolt H.Miklóst kritizálta, és nyilvánította ki nemtetszését szobrának megrongálásával!"
Seven7Crown 2012 júl. 18. - 22:40:24 Előzmény Seven7Crown
(8416/8852)
Õk megtettek mindent, ami a kötelességük volt:

Amikor "1995-ben azonosították és letartóztatták Csatáry Lászlót, egy évvel késõbb a kanadai Igazságügyi Minisztérium együttmûködésre kérte fel a kassai kerületi ügyészséget a dokumentumok összeállításában és a vád elõkészítésében a tanúkihallgatást Ján ©anta vezette és hárman, magas koruk ellenére személyesen is vallomást tettek Kanadában, amely 1997-ben visszavonta állampolgárságát, és kiutasította az országból!"

Csupán a magyarok nem tettek semmit, pedig 2011 szeptemberében megkapták a férfi Budapesti címét!
Csak most kezdtük csipkedni magunkat, mert a kormánynak bebizonyítani kell, hogy nem védi a nácikat!
vondermonarchie 2012 júl. 18. - 22:38:53
(8415/8852)
-b
vondermonarchie 2012 júl. 18. - 22:38:36 Előzmény danton-b
(8414/8852)
Úgy btudtam a rasszizmus az fajgyûlöletet jelent, márpedig maga az emberiség egy faj, szóval akkor én most az emberiséget utálom ? :))))
A világon két csoport létezik az antiszemiták és a zsidók, nos én nem vagyok zsidó :))
offtopic
kõmacska 2012 júl. 18. - 22:38:00
(8413/8852)
Román munkások akkurátusan körbeaszfaltoznak egy parkoló autót.

Ez a dal ugyan nem román, hanem roma, de az érzés nagyon ott van: http://www.youtube.com/watch?v=Qg44qKSbsdQ