Téma: Ma Reggel

offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 17. - 00:55:00
(8312/8852)
Én nem azt állítottam, hogy Iránban nincs egyetlen arab sem, míg te arab országnak nevezted és még te fölényeskedsz. Mit mondjak, ez nagyon jellemzõ! Irán tulajdonképpen szláv ország, mert él ott néhány orosz is.
Seven7Crown 2012 júl. 17. - 00:44:27
(8311/8852)
De azért az se semmi, ahogy a HÍR-Tv kommentálja a híreket:

"Bíróság elé állítanák a háborús bûnökkel vádolt 97 éves Csatáry Lászlót
MTI - SZEGEDma
2012. július 16., hétfõ  Cikk nyomtatása  Küldés e-mailben
Fotó: Kallos Bea (MTI)

A francia kormány és a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ álláspontja szerint is bíróság elé kell állítani a háborús bûntettek miatt feljelentett, Budapesten élõ Csatáry Lászlót. A magyar ügyészségi nyomozók úgy látják, sok nehézségbe ütközik a több mint fél évszázaddal ezelõtti, jelenleg más ország joghatósága alá tartozó területen történt cselekmények nyomozása.

A jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ által a világ legkeresettebb háborús bûnöseként számon tartott Csatáry László a második világháború elején az egyik kassai gyûjtõtábor parancsnoka volt, és 1948-ban háborús bûnök miatt a távollétében halálra ítéltek Csehszlovákiában. A 97 éves férfi most azzal került ismét a figyelem központjába, hogy a The Sun brit lap riportereket küldött Budapestre, akik felkeresték II. kerületi otthonában, hogy szóra bírják.

A lap két teljes újságoldalon közzétett, fotókkal illusztrált vasárnapi beszámolója szerint az oknyomozó riporterek lefotózták, amint Csatáry László ingben, zokniban és alsónemûben ajtót nyit a csengetésükre. Amikor megkérdezték, tagadja-e, hogy 1944 tavaszán aktív szerepet játszott 15.700 ezer zsidó Auschwitzba történõ deportálásának a megszervezésében, Csatáry László – aki évtizedeken át Kanadában élt – a riport szerint “kanadai akcentusú angolsággal” indulatosan kijelentette, hogy nem követte el azt, amivel gyanúsítják, majd becsapta lakása ajtaját.

Bernard Valéro francia külügyi szóvivõ Párizsban hétfõi sajtótájékoztatóján a francia kormány álláspontját közölve úgy fogalmazott: a náci bûnök elévülhetetlenek, a náci bûnösöknek, bárhol tartózkodjanak is, a bíróság elõtt kell felelniük tetteikért, ezért álláspontjuk szerint Csatáry Lászlót le kellene tartóztatniuk a magyar hatóságoknak.

A francia országos televíziók és rádiók budapesti helyszíni tudósításokban számoltak be Csatáry László életútjáról, valamint az ellene a Wiesenthal központ feljelentése nyomán a Budapesti Nyomozó Ügyészség által tavaly szeptemberben elrendelt nyomozás fejleményeirõl.

Efraim Zuroff, a jeruzsálemi Wiesenthal központ vezetõje a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva kételyét fejezte ki, hogy a magyar hatóságok felelõsségre akarják vonni Csatáry Lászlót. Kétkedését azzal magyarázta, hogy a magyar hatóságok már négy és fél éve ismerik az ügyet. “Én már 2006-ban bizonyítékokkal szolgáltam az ügyészségnek, 2011 szeptemberében pedig még Csatáry budapesti címét is megadtam” – állította a központ igazgatója.

Arra a kérdésre, mit vár a magyar hatóságoktól, úgy fogalmazott: “a legfontosabb kérdés az, vajon megvan-e a politikai akarat Magyarországon ahhoz, hogy a Csatáry-ügyet bíróság elé vigyék. Mi azt követeljük, hogy az ügy végre kezdõdjön el. Hogy Csatáryt nevezzék meg mint gyanúsítottat, is vessenek véget a lavírozásnak” – tette hozzá Zuroff.

Az MSZP közleményében azt írta, örömmel fogadta a “legkeresettebb náci háborús bûnös” megtalálásának hírét, még azzal együtt is, “hogy ezek szerint egy brit bulvárlap oknyomozói eredményesebbek a még élõ népirtók felkutatásában, mint a magyar ügyészség”. A párt azt várja a rendõrségtõl, hogy a legrövidebb idõn belül állítsa elõ a “náci háborús bûnös” Csatáry Lászlót, az ügyészségtõl pedig, hogy mihamarabb emeljen vádat ellene.

A magyar ügyészségi nyomozók szerint a brit lap újságírói által átadott anyagok nem tartalmaztak új információt Csatáry László ügyében. A Fõvárosi Fõügyészség az MTI-vel azt közölte: sok nehézségbe ütközik a több mint fél évszázaddal ezelõtti, jelenleg más ország joghatósága alá tartozó területen történt cselekmények nyomozása. Utaltak arra, a Budapesti Nyomozó Ügyészség Efraim Zuroff feljelentése alapján 2011. szeptember 22-én rendelt el nyomozást háborús bûntett miatt az 1944 tavaszán Kassán történtek kapcsán, jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik az eljárás.

A nyomozó ügyészek vizsgálták a hazai és külföldi levéltárakban fellelhetõ korabeli okirati bizonyítékokat. A nyomozás fontos részét képezi, hogy felkutassák mindazon még élõ sértetteket, akik a korabeli eseményekrõl közvetlenül be tudnak számolni. Ez jogsegély keretében történik, miután a sértettek a világ más országaiban élnek.

“A nyomozás során csak az elõbb felvetett kérdések megválaszolásával történhet meg a tényállás pontos tisztázása és a további nyomozati cselekmények meghatározása” – áll a Fõvárosi Fõügyészség közleményében, amely kitér arra is, hogy azok az anyagok, amelyeket a The Sun címû brit lapnak a nyomozó ügyészségre múlt héten ellátogató újságírói adtak át, a “fentiekhez képest érdemben új információt nem tartalmaztak”.

Hétfõ délután néhány tucatnyian követelték Csatáry László letartóztatását a férfi feltételezett budai lakása elõtt. A résztvevõk a ház bejáratát transzparensekkel vették körbe, amelyekre egyebek mellett a “Soha nem felejtünk”, valamint az “Utolsó esélyünk az igazságszolgáltatásra” feliratot írták, majd a házba bemenve áthúzott horogkeresztet ábrázoló matricákat ragasztottak a lakás ajtajára és a lépcsõházba."

A szépséges bemondónõ úgy kommentálta ezt a hírt, hogy itt külföldiek akarnak beleszólni abba, hogy a magyar hatóságok mit tegyenek!
Errõl viszont szó sincs, csupán vélemény nyilvánítás történ, amit megint úgy kommunikál a kormány, hogy újra mások akarnak dirigálni nekik!
De ez a bizonyos "2011. szeptember 22"-es feljelentés is nagyon érdekes, mert eddig Orbán uralma alatt a törvény mindenkire rögtön lecsapott, de most ez a náci valahogy nagyon kemény falatnak tûnik, bár minden bizonyíték megvan ellene!:P
Vagy ezt nevezik egy szélsõséges nézeteket valló kormány falazásnak?:P
olahmiki1959 2012 júl. 17. - 00:30:39
(8310/8852)
Nincs könnyû dolgom, az biztos. Te okos vagy, de néha nagyon butuska,(remélem, ez elég kedveskedõ jelzõ).

Amikor annak idején leírtam magamról, hogy goj vagyok, azzal azt akartam jelezni, hogy ez talán a legpontosabb meghatározása az én identitásomnak, ugyanis bármilyen vallást fel lehet venni, az semmit nem jelent. A goj, az a származásra vonatkozik, ahogy te például zsidónak vallod magad.

Annak idején azt is leírtam neked, hogy annak ellenére, vagy azzal együtt nekem rengeteg zsidó és cigány barátom, ismerõsöm, munkatársam van, és soha nem volt semmi bajunk egymással, sõt, eszünkbe sem jutott egymás származását emlegetni, amikor együtt kajáltunk, röhögtünk, elmentünk valahová, vagy dolgoztunk.
A goj motorosokhoz semmi közöm, nem ismerem õket, tudtommal eddig nem bántottak senkit, a Dániel Péter-ügy pedig nem egyértelmû, egymásnak ellentmondó vallomások vannak, nem tudom, kinek a változatát higgyem el.
Dániel Péter egy rendkívül ellenszenves figura, minden megnyilvánulása és mondata gyûlölettel van tele, természetesen a baloldali média ott védi és mentegeti, ahol tudja.
Ha a goj motorosok bántották, azt elítélem, a fizikai erõszak semmire sem megoldás, indulatból cselekedni, az pedig mindig a gyengeség jele.

Ha neked tetszik, ezután azt fogom mondani magamról, ha valaki esetleg megkérdezi, hogy nem vagyok zsidó. Bár ha az illetõ erre azt fogja mondani, hogy uram, nem azt kérdeztem, hogy ön mi nem, hanem hogy mi igen, akkor bajba kerülök.

Mert ha azt mondom neki, hogy magyar vagyok, arra azt fogja mondani, - teljesen jogosan, - hogy mindenki magyar, aki annak vallja magát.
Ha azt mondom neki, hogy keresztény vagyok, arra az a válasz, hogy azt a vallást bárki felveheti, egy arab, egy buddhista, vagy akár egy zsidó is kikeresztelkedhet.
Ha azt mondom, hogy gádzsó vagyok, akkor a romákhoz KÉPEST határozom meg magam. Az sem az igazi.
Ha azt mondom, hogy goj vagyok, akkor a zsidókhoz KÉPEST határozom meg magam.

Tehát a végeredmény:
Nincs önállóan meghatározható, saját identitásom!

Mindenki másnak van, zsidónak, romának, mindenkinek, csak nekem nincs. Mert én csak másokhoz képest, másokhoz viszonyítva tudom meghatározni magam.

Jól van ez így? Elgondolkodott már ezen valaki?...
offtopic
kõmacska 2012 júl. 17. - 00:08:29
(8309/8852)
Jó. Ne keverd ide Iránt!
Seven7Crown 2012 júl. 17. - 00:06:35
(8308/8852)
Köszi az infót, és majd mással is osszad meg, de most ne keverjük ide Iránt!
offtopic
kõmacska 2012 júl. 17. - 00:03:05 Előzmény Seven7Crown
(8307/8852)
"Inkább köszönjed meg, hogy valaki felvilágosított arról, hogy Irán arabok lakta ország is egyben!"

Magyarország arabok lakta ország is egyben.

Pl. Bándy Kata barátnõje, akinek a szülinapját ünnepelték, Al-Absi Leila. Ez elég sémitának tûnik....
http://www.bama.hu/baranya/kultura/pen-diakrektorcsapatok-bolcseszek-a-sotet-oldalrol-227224
Seven7Crown 2012 júl. 16. - 23:42:36
(8306/8852)
"Én goj vagyok.
Az én nagyapám a Don-kanyarban halt meg.
A te logikád szerint az én nagyapám gyilkosa Horthy Miklós.
A te logikád szerint én Horthy Miklóst éltetem, a társaimmal??? (Hogy ezt honnan vetted, számomra rejtély)."

Gyorsan felejtesz, vagy nem figyeled a híreket!

Erõszaktól sem mentes vita alakult ki a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság épületében Dániel Péter ügyvéd, és Mészáros Imre, a goj motorosok vezetõje között.
A goj motorosok szentül hiszik, hogy H. Miklós egy olyan hõs volt, aki csakis országunk érdekeit tartotta szem elõtt, de arra egyikük sem figyel oda, hogy ez csak látszat, és a magyar katonák haláláért pontosan õ a felelõs!
És akkor még a zsidókról nem is beszéltem!

Inkább Te ne engedjed Magadat befolyásolni, és felültetni hasonló meséknek, fõleg akkor, amikor a hamis tényeket maga a kormány propagálja!

Egy töri könyv többet ér, mint egy hatalomfüggõ szava, aki olyan ember reklámozásával akar érvényesülni, aki saját bevallása szerint is lenézte a magyarokat!
Seven7Crown 2012 júl. 16. - 23:15:28
(8305/8852)
Inkább köszönjed meg, hogy valaki felvilágosított arról, hogy Irán arabok lakta ország is egyben!
Mert ha egyszer értelmes emberek társágában fogod állítani ennek az ellenkezõjét, akkor picit furcsán fognak tekinteni rád tudatlanságod miatt!
Seven7Crown 2012 júl. 16. - 23:08:12
(8304/8852)
Ez az IMF kölcsön ezer sebbõl vérzik!
Azt mondja Magyarország, hogy szükség van rá, bár a kormánypárti szakemberek szerint, ez a hitel nem feltétele annak, hogy talpon maradjunk, mivel a piacról is lehet finanszírozni az országot, csak azt nem teszik hozzá, hogy ez a módszer kicsit drágább, mintha megállapodnánk a delegációval!
Ráadásul a büszke magyar nem is óhajtja ugráltatni magát, és elvárjuk, hogy az általunk szabott feltételeinket Brüsszel elfogadja, és hálás legyen, hogy kisegíthet minket, mert ha erre nem hajlandó, akkor az IMF megint csak lehajtott fejjel távozhat innen, és levonhatja a következtetést, hogy õk csak megköszönhetik, ha éppen egy, egy EU-s országot támogathatnak!
Azt hiszem, hogy inkább a kormányunknak kéne innen távozni!
danton-b 2012 júl. 16. - 22:38:48
(8303/8852)
Átiratkozhatsz a Jobbikba ,mert így szégyent hozol vezéretekre,aki egy látens roma.
danton-b 2012 júl. 16. - 22:36:58
(8302/8852)
Kisokos olyan mûfaj pl hogy zsidó szobrászat nem létezik ,de cigányzene az bizony egy önálló zenei ág.Örülök hogy segíthettem:)Tehát ha valaki azt mondja hogy cigányzenész ,annak esze ágában sincs a zenész etnikumára koncentrálni,de aki azt mondaná hogy zsidó szobrász az kiemeli a zsidót és a szobrász az lényegtelen információ,a hangsúly a zsidón van, hiszen ha nem úgy lenne elég lenne annyit mondania hogy szobrász ,de ez neked magas.
olahmiki1959 2012 júl. 16. - 22:36:06
(8301/8852)
"Talán nem kizárólagosan a romákon kellene alkalmazni a fajgyûlölet-törvényt, hanem a magyarszigeti uszítón is vagy azokon, akik falkában támadva egy emberre a bíróságon teli szájjal zsidóznak közben.
Nem tudom, ezen el szoktál-e gondolkodni, miközben cigányozol?"

Nem értem a kérdést.
A fajgyûlölet törvényrõl egy szót nem szóltam, nagyon helyes, ha mindenkire egyformán alkalmazzák, aki rászolgált. Annak viszont nagyon örülnék, ha kifejtenéd, hogy mit értesz azon, hogy én cigányozok, miközben te több-kevesebb rendszerességgel lerasszistázol, szélsõjobboldalizol bárkit, aki nem azt a politikai nézetet vallja, amit te.

Amikor a híradóban bemondják, hogy Franciaország és Olaszország kitoloncolja a bûnözõi életmódot folytató romániai és bulgáriai romákat, akkor õk cigányoznak?
Amikor bemondják, hogy arab terroristák felrobbantottak egy katonai konvojt, akkor õk araboznak? Hiszen lehet, hogy norvég terroristák követték el a merényletet, nem igaz? Már ha a te logikádat követjük..
Amikor bemondják, hogy kolumbiai drogbandák kegyetlenkednek valahol, akkor õk kolumbiaiznak? (Ki sem lehet mondani a szót, annyira nincs értelme).
Amikor bemondják, hogy a szikhek és a tamilok összecsaptak valamelyik indiai városban, akkor õk szikheznek és tamiloznak? Honnan tudják, hogy kik voltak, és ha tudják, miért kell bemondani? Hiszen nem az a lényeg, nem igaz?

Adam, én értem a te logikádat, és a teljesen téves gondolkodásodat, ugyanis te azt hiszed, hogy akkor teszel jót az "ügynek", ha így beszélsz. ha az ellen fordulsz, aki kimondja a problémákat, vagy egyáltalán beszélni mer róluk.

Az arányokkal van a probléma, tudod, Adam. Amikor bizonyos bûncselekményfajták kizárólag egy bizonyos etnikumra jellemzõek, akkor nem lehet nem tudomást venni róla, és mindenféle mondvacsinált ürüggyel finomkodni, és becsapni önmagunkat.
Inkább azon kellene gondolkodnunk, közösen, neked, meg nekem, hogy mi lenne a hosszútávú megoldás. Ugyanis azt látom, hogy a hivatalos szerveknek, parlamentnek, törvényhozóknak, tanulmányíró szociológusoknak sincsenek használható ötleteik.
Szájtépés van, okoskodás van, a realitásoktól elrugaszkodott, íróasztal mellett kiagyalt elméletek vannak, miközben egy helyben toporgunk.

Ezeken kellene elgondolkodnod, ahelyett, hogy cigányozással vádolnál valakit, aki azt nem tette meg...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 16. - 22:02:42
(8300/8852)
Várhatod.
A mai döntés is egy cinkos összekacsintás volt...
Hol látsz te itt független szerveket, egyáltalán minimálisan is autonóm szereplõt a közszférában?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 16. - 22:00:33
(8299/8852)
Talán nem kizárólagosan a romákon kellene alkalmazni a fajgyûlölet-törvényt, hanem a magyarszigeti uszítón is vagy azokon, akik falkában támadva egy emberre a bíróságon teli szájjal zsidóznak közben.
Nem tudom, ezen el szoktál-e gondolkodni, miközben cigányozol?
-csengõzoli-- 2012 júl. 16. - 21:36:42
(8298/8852)
Ja és hozzáteszem,hogy az USA-ban azzal indul a körözés,hogy XY-t keresik,aki fekete bõrû!
Nyilvántartást vezetnek róla és nem álszenteskednek,mint mi: "nincs cigánybûnözés"... Vicc...
-csengõzoli-- 2012 júl. 16. - 21:23:38
(8297/8852)
Magyarországon is jelen van a cigányok pozitív diszkriminációja,ezért csak ennyi esetrõl hallod,hogy cigány az elkövetõ.
olahmiki1959 2012 júl. 16. - 21:21:08
(8296/8852)
Látod, ebben maximálisan egyetértek veled.

Az amerikai filmekben kb. harminc évig tartott, hogy a feketékrõl pozitív képet alakítsanak ki, a rendõrfõnök, a polgármester, a bírónõ, a fõorvos, az ügyvéd, a szállodaigazgató figuráját rendszeresen feketebõrû színészekkel játszatják, ezzel is sugallva, hogy ott, a demokrácia hazájáéban bárki elérhet mindent, és betölthet bármilyen magas állást, ha tanul, ha meg van benne az ambíció, hogy többre vigye, hogy kiemelkedjen a nyomorból, és bûnözés helyett a tanulást válassza.
A rendszerváltás óta eltelt több mint húsz év nem volt elegendõ a magyar filmgyártás számára, hogy a cigányságot pozitív színben tüntesse fel, nem látsz tv játékokban, játékfilmekben cigány orvost, ügyvédet, tanárt, de a legkülönbözõbb tv csatornákon sem látsz tv-bemondót, politológust, újságírót sem, vagy csak nagyon elvétve.
Pedig a média, amelyik talán a leghatásosabb véleményformáló közeg, lenne a legalkalmasabb az elõítéletek enyhítésére, és a pozitív kép kialakítására a cigánysággal kapcsolatban.

Hogy a sok okos ember erre miért nem jött rá eddig, és miért nem használja ki ezt a lehetõséget, azt ne tõlem kérdezd.
danton-b 2012 júl. 16. - 20:55:29
(8295/8852)
Vn egy rossz hírem :Az hogy cigányzenész az a foglalkozását volt hivatva közölni mint információt ,és nem az etnikumát hangsúlyozta.mert ha esetleg festõmûvész vagy orvos akkor azt írták volna dehát cigányzenész volt.Mellesleg valóban lehet harcolni buta rasszista nézetek ellen a hangulat megváltoztatását elérendõ pl úgy ahogy Amerikában tették hogy egy idõben Sidney Poitier játszott minden pozitív figurát a filmekben,és négerek pl szintén a rendõröket.Amikor aztán normalizálódik aközhangulat ,akkor erre már semmi szükség ,úgyhogy én még abban sem látnék kivetnivalót ha a pozitív példákat kiemelnék akár a cigányság számára is .
olahmiki1959 2012 júl. 16. - 20:50:05
(8294/8852)
"Nem montad el, hogy mit gondolsz a gojról, aki nagyapja gyilkosát élteti társaival!?"

Össze kell szednem magam, hogy ezt a mondatot értelmezni tudjam.

Én goj vagyok.
Az én nagyapám a Don-kanyarban halt meg.
A te logikád szerint az én nagyapám gyilkosa Horthy Miklós.
A te logikád szerint én Horthy Miklóst éltetem, a társaimmal??? (Hogy ezt honnan vetted, számomra rejtély).

Akkor tisztázzunk néhány dolgot.
A háború egy különleges helyzet. A II. világháborúból gyakorlatilag egyetlen európai ország sem tudta kivonni magát, néhány távoli északi vidéket kivéve.
Egy háborúba kényszerûségbõl belépõ ország vezetõjét lehet hibáztatni egy közkatona haláláért, de sok értelme nincs. Ha már mindenképpen okolni kell valakit a nagyapám haláláért, sokkal inkább Jány Gusztávot hibáztatom, aki egy rendkívül rossz hadvezér és stratéga volt, belehajszolta az embereit a túlerõvel szembeni, értelmetlen halálba.
Ha végigolvasod nagyítóval az én eddigi hsz.-eimet, egyetlen szót vagy mondatot sem találsz arra, hogy én Horthy-t éltettem volna, a szoborállítását mindig is egy kifejezetten elhibázott aktusnak gondolom, társaim pedig nincsenek.

A többi, ahogy mondani szokták, stimmel.
Ráhel, ha bántani akarsz valakit, vagy haragszol valakire, akkor nem én vagyok az embered. Te tudod a legjobban.
olahmiki1959 2012 júl. 16. - 20:35:28
(8293/8852)
"Mongyá má egy pozitív példát ,amikor kihangsúlyozták az illetõ roma származását?"

Mondok, Dantonb, mondok.
Amikor felborult a Costa Concordia nevû hatalmas luxusóceánjáró, a hajón dolgozó Fehér Sándor cigányzenész a szemtanúk szerint a mentõmellényét önzetlenül átadta egy gyermeknek, és valószínûleg emiatt is halt meg, mert utána már nem látták, nem tudott kimenekülni a hajóból.

Le a kalappal elõtte, minden tiszteletet megérdemel.