Téma: Ma Reggel

2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 17. - 17:41:28 2/10
(8332/8852)
személyeskedés nagymestere... elsõsorban is miki állított valamit, amire nincs bizonyítéka, én erre írtam egy másik lehetõséget, te meg csak vered a nyálad...
olahmiki1959 2012 júl. 17. - 17:28:26
(8331/8852)
"Nem a problémákat elemezted hanem egyes eseteket ragadtál ki. És nem láttam, hogy a megoldást kerested volna, inkább a bûnbakot."

Ez nagyon hatásosan hangzik, csak éppen nem igaz.
Eléggé el nem ítélhetõ módon saját magamtól másolok be ide néhány mondatot, mert lusta vagyok ugyanazt leírni, amit egyszer már leírtam.

"A cigányság gyermekeit taníttatni kell, hogy majd annak idején ki tudjanak emelkedni, mert iskolázottság nélkül, végzettség nélkül a mai világban semmi remény az elõbbre lépésre, a felnõtteket pedig foglalkoztatni kell, nem alibi munkákkal, hanem jól megfizetett, a cigányok ügyességét, kreativitását felhasználó hasznos munkákkal. Vannak olyan szakmák, amelyekben a cigányok kiemelkedõen ügyesek, most nem a zenérõl beszélek, mert azt tudjuk, hanem bizonyos kézmûves munkákról."

Adam, nem tõlem várd, hogy megoldjam a magyarországi cigányság évtizedek óta megoldatlan problémáit, ha már ez nem sikerült nálam felkészültebb szociológusoknak, politikusoknak, gazdasági szakembereknek, elemzõknek.
Azt elõre tudtam, hogyha kimondok bizonyos dolgokat, vagy csak egyáltalán fel merek vetni bizonyos problémákat, abban a pillanatban a rasszizmus vádját fogjátok a fejemhez vágni.
Ma Magyarországon ez a fegyver hatékonyabb bármilyen lõfegyvernél. Ugyanis nem lehet védekezni ellene. Tehát meg sem próbálom.
Ha az eddigi írásaimra visszaemlékszel, és azok után még mindig az a véleményed, hogy olyannak ismertél meg, mint aki bármikor rasszista megnyilvánulásokat tett, akkor az nagyon szomorú.
Azt hittem, te valamennyire elfogulatlanabb vagy az itteni átlagnál, és megrögzött jobboldal-ellenességed azért nem fedi el az objektivitásodat.
Az meg egy picit megmosolyogtató, amikor rajtam kéred számon, hogy miért nem oltom le a szélsõjobboldali megnyilvánulásokat a fórumon.
Egyrészt ki vagyok én, hogy beleszóljak mások véleménynyilvánításába, mindenki azt ír, amit akar, másrészt nem vettem eddig észre, hogy mondjuk te, a te intellektusoddal felemelted volna a hangod, amikor Orbánt lecigányozták, a jelenlegi kormány tagjait pedig elmebetegeknek, aljas gazembereknek nevezték és nevezik folyamatosan.

Matolcsyról, és a neked írott válaszról.
Megint saját magamtól idézek, kihangsúlyozva, hogy nem vagyok gazdasági szakember.

"Úgyhogy ezt például nem kellene cikizni, csak azért, mert Matolcsy találta ki. Én aztán tényleg sokat szoktam õt kritizálni, és nagyon örülnék, ha eltûnne a gazdasági életbõl, rengeteg melléfogása volt már, és attól félek, lesz is még, de a tranzakciós adó önmagában nem rossz ötlet.
Ha nagyon sokan fizetnek egyénekre lebontva nagyon keveset, az a lehetõ legjobb megoldás. Szerintem..."

Semmiféle új Matolcsy adókat nem ünnepeltem, csak erre az egyre mondtam azt, hogy - szerintem - nem rossz. És ha ez kielégít téged, akkor azt is leírom, hogy az általad felvetett szempontok megfontolandóak.

A port hangnemérõl egyikünk sem tehet, ha rajtam múlna, változtatnék rajta. Nem rajtam múlik. De ha mi ketten továbbra is kulturált hangon tudunk beszélgetni egymással, ahogy eddig, akkor talán az hosszú távon hatással lehet a többiekre is.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 17. - 16:49:48
(8330/8852)
Szerinted keresték 2006-tól?
Seven7Crown 2012 júl. 17. - 16:40:33
(8329/8852)
Látom, nehéz elfogadni, hogy bár voltak bizonyítékok a náci gyilkos ellen, de 1997-ben a nevét megváltoztatva eltûnt a hatóságok szeme elõl, és a Fidesz kormány szerencsétlenségére, most találtak rá hazánkban!
Seven7Crown 2012 júl. 17. - 16:25:21
(8328/8852)
Aki itt bosszút generál, azt úgy hívják, hogy Orbán Viktor, akinek eleve az a teóriája, hogy:

"Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed."

Ezenkívül, pedig 2006-óta csak a gyûlöletet táplálja az emberekbe!
Seven7Crown 2012 júl. 17. - 16:12:13
(8327/8852)
Az az igazság, hogy Irán területén csupán kb.50%-perzsa él, ezért helytálló, ha a kapcsolataival, /ami részben legális, és részben illegális/ együtt besoroljuk az arab államok soraiba!
Seven7Crown 2012 júl. 17. - 15:31:37
(8326/8852)
Akkor nem olvastad el eléggé alaposan a cikket, és erre a részletre hivatkozol:

"Efraim Zuroff, a jeruzsálemi Wiesenthal központ vezetõje a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva kételyét fejezte ki, hogy a magyar hatóságok felelõsségre akarják vonni Csatáry Lászlót. Kétkedését azzal magyarázta, hogy a magyar hatóságok már négy és fél éve ismerik az ügyet. “Én már 2006-ban bizonyítékokkal szolgáltam az ügyészségnek, 2011 szeptemberében pedig még Csatáry budapesti címét is megadtam” – állította a központ igazgatója."

Most szóvá teszed nekem, hogy miért Orbánt hibáztatom, ha a magyar hatóságok 2006-ban megismerkedtek az ügy részleteivel, de Gyurcsányék mégsem csináltak semmit, ráadásul akkor a Fidesz még csak az utcákon randalírozott!
Viszont úgy látom, arra nem figyeltél, hogy a gyilkos nyomára csak "2011 szeptemberében" akadtak rá Magyarországon, ami így tette teljessé a a háborús bûnös ügyét, és ez az idõszak már a mostani ember kínzó kormányunk nevéhez köthetõ, ezért a Fideszt terheli a felelõsség, ha nem lép az ügyében, mivel a semmittevés felér a náci rém védelmezésével!
Hát most itt lehetõség a magyar hatóságok számára, hogy bebizonyítsák, nem csak Brad Pitt játékfegyvereit tudják símaszkban elkobozni, és nem csak rendõri szankciókat tudnak alkalmazni a lógós diákkal szemben, hanem eljárást is tudnak indítani valaki ellen, aki 1944 tavaszán aktív szerepet játszott 15.700 ezer zsidó Auschwitzba történõ deportálásának a megszervezésében, aminek a bizonyítása ugyancsak nem lenne megterhelõ feladat!

De valahogy magyar részrõl ez mégis nehézségekbe ütközik!

Pedig Répássy Róbert is megmondta, hogy: "bûn nem maradhat büntetlenül!"
-csengõzoli-- 2012 júl. 17. - 14:56:17
(8325/8852)
És van bármiféle,akár egy morzsányi információ,hogy az ügyészségnek vagy Polt Péternek bármi köze lenne az adott ügyhöz?
Bármi!
Nincs,csak meszagka ül otthon és ha szidják az õ kis Gyucsányát vagy MSZP-jét akkor bármit összemos bármivel,csak,hogy fideszezhessen :)
Szánalmas, vitára sem érdemes kitalációk...
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 17. - 11:50:30 2/10
(8324/8852)
nyugdíjvédõ gabika eltõzsdézte. Ez az igazi parasztvakítás,amit a fidesz mûvel
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 17. - 11:49:14 2/10
(8323/8852)
a tények makacs dolgok Zolika! :) 2006 május közepéig polt volt a fõügyész.....
egyébként mint írtam, nem tartozik az országgyûlés felügyelete alá az ügyészség. :P
zampano 2012 júl. 17. - 11:38:45
(8322/8852)
Te sem tagadhatod, hogy a cigányokkal kezdni kell valamit. Ideje lesz keményebb eszközökhöz nyúlni, mert a szép szóból nem értenek ezek a primitív állatok.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 17. - 11:26:49
(8321/8852)
CUKROS HÍR:

ORBÁNÉK 25 MILLIÁRDOS BUKTÁVAL SZABADULTAK MEG AZOKTÓL A RÉSZVÉNYEK EGY PAKKJÁTÓL TAVALY ÉV VGÉN, AMIT A MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRI MEGTAKARÍTÁSAINK EGY RÉSZÉBÕL VETTEK.

EZ NYOLCSZOROSA ANNAK AZ ÖSSZEGNEK, AMIT TAVALY KKV-FEJLESZTÉSRE FORDÍTOTTAK ÉS KÉTSZERESE ANNAK, AMIT AZ NKA A MAGYAR KULTÚRA ÉLETBEN TARTÁSÁRA KÖLTÖTT.

GRATULÁLUNK, MEGÉRTE ELKÖLTENI A JÖVÕBELI NYUGDÍJAINKAT!
adamnagysweetmovie 2012 júl. 17. - 11:22:49 Előzmény olahmiki1959
(8320/8852)
A halálbüntetés a megoldás, a hajléktalanok levadászása a megoldás, a tolvaj rokkantnyugdíjasok nemlétezõ munkaerõpiacra tolása a megoldás, a roma gyilkosságok felfújása-politika kizsákmányolása a megoldás....

Ebbõl az alapállásból egyrõl lehet beszélni: a populista politika egyértelmû elutasításáról. Ebben egyetértünk. Nem a problémákat elemezted hanem egyes eseteket ragadtál ki. És nem láttam, hogy a megoldást kerested volna, inkább a bûnbakot.
De örülök, ha az elõbbi irányába mozdulsz.

Ja és annak is örülnék, hogy mikor egy hosszú írással árnyalni próbálom, ahogy az új Matolcsy-adókat ünnepled a kreativitásu miatt, arra visszaírnál valamit, hogy igen, ezek mérlegelendõ szempontok. Visszajelzések nélkül teljesen improduktív a vita, olyan amilyet itt sokan folytatnak. Én nem fogok.

És annak is örülnék, ha a nyilvánvalóan nem ideillõ kartársaidat is néha leoltanád (bár lehet megteszed, nemtudom), különben szintén olyan marad a fórum hangneme, hogy normális ízlésû ember nem kívánkozik ide írni-olvasni.

:(
danton-b 2012 júl. 17. - 11:22:17 Előzmény olahmiki1959
(8319/8852)
Aranyos ember vagy Te ,mert sajnos a tények makacs dolgok, igaz kell bizonyos lényeglátás és ajobboldali propagandán való felülemelkedés ahhoz,hogy valaki ezeket világosan lássa.Nálad sajnos ez hiányzik.
Az egyik ilyen tény hogy akik egy bûneset kapcsán cigányoznak ,azok biza rasszisták mégha valamiért ez ellen kapálózol is.
A másik meg az hogy nem tudsz szabadulni a gyurcsányozástól,hogy mikor milyen kocsiba ült be és mikor kimondta alényeget ,nem teremtette meg azonnal azt a lehetõséget,amit sem elötte sem utána eddig senki nem teremtett meg,mivel azt elérni nem olyan könnyû.Viszont ,ami alényeg hogy melyik kormány tett legalább apró lépést a megoldás irányába és melyik hazudozik,és csinálja pont az ellenkezõ hatású intézkedéseket .Nos sajnos pl Orbán a tankötelezettség leszállításával nemhogy haladna a probléma javítása felé ,hanem még mélyebbre löki vele többek közt a cigányságot ellentétben Gyurcsányékkal,akik ha csodát nem is tudtak tenni ,mintahogy agazdag Amerika sem ,legalább nem rontottak ahelyzeten.Nekik nem volt pofájuk agazdagok zsebébe még többet tömködni ,és nehezíteni aszegények (cigányok ) megélhetését ,mint szeretett és mebtegetett jelenlegi kormányodnak.És sorolhatnám az élet minden területét ,hogy a szocik eladósodásának pl legalább volét érzékelhetõ látszatja,miközben ma soha nem látott mértékû adók sújtják az átlagembert ,nem beszélve az eltapsolt nyugdíjpénzrõl ,és mongyá má egy kézzelfogható bármilyen javulást bárhol agazdaságban vagy akárhol:
Na ez az óriási kbség többek közt a cigánykérdésben is a jelenlegi világcsúcs szélhámos banda Simicska és Nyerges konszern élén az elmebeteg Kövérrel és a korábbi bármelyik baloldali kormány között.
-csengõzoli-- 2012 júl. 17. - 10:02:59
(8318/8852)
Persze 2006-os ügyekért is Orbán a hibás,ki más?
Aki azt állítja,hogy akkor az MSZP volt hatalmon az fidesz mentegetõgép,ez egyértelmû.
Ami rossz akkor történt ki más hibája lenne,mint Orbáné?
Kérdem én,kié?
Hát nem egyértelmû?
Istenem...
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 17. - 09:48:37 2/10
(8317/8852)
nem beszélve arról, hogy nincs alárendelve az országgyûlésnek, most meg már nem is interpellálható....
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 17. - 09:41:09 2/10
(8316/8852)
hát akkor még lehetett akár polt is a legfõbb ügyész... te fidesz mentegetõgép
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 17. - 06:10:26 2/10 Előzmény kõmacska
(8315/8852)
Válaszoltam már, mert láttam ezt elõzõleg is. Szóval mi sem hiteltelenebb számmomra, mint nagy fero vallásossága
olahmiki1959 2012 júl. 17. - 04:22:23
(8314/8852)
"Efraim Zuroff, a jeruzsálemi Wiesenthal központ vezetõje a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva kételyét fejezte ki, hogy a magyar hatóságok felelõsségre akarják vonni Csatáry Lászlót. Kétkedését azzal magyarázta, hogy a magyar hatóságok már négy és fél éve ismerik az ügyet. “Én már 2006-ban bizonyítékokkal szolgáltam az ügyészségnek, 2011 szeptemberében pedig még Csatáry budapesti címét is megadtam” – állította a központ igazgatója."

Ráhel, te ezt a cikket azzal a nyilvánvaló szándékkel másoltad ide, hogy bemutasd, hogy az Orbán kormány milyen sunyi és aljas módon kíván bújtatni és az igazságszolgáltatás elõl megvédeni egy nyilvánvalóan bûnös náci tisztet, aki 15.700 zsidó halálba küldéséért felelõs.
Csakhogy van itt egy kis bibi.
Mit mond ugyanis Efraim Zuroff?

"Én már 2006-ban bizonyítékokkal szolgáltam az ügyészségnek..."

Most jön a beugrató kérdés:
Ki volt kormányon 2006-ban?

Nem, gyerekek, nem Orbán Viktor bácsi volt hatalmon, hanem Gyurcsány Ferenc bácsi. Bizony ám!

Nem emlékszem, hogy akkor egyáltalán megjelent volna ez a hír a médiában, arra meg pláne nem, hogy Csatáryt keresték volna, a tv-k mûsort készítettek volna az ügyrõl, az újságok szalagcímekben hozták volna a hírt, hogy Magyarországon bujkál az egyik legkeresettebb náci háborús bûnös.

Ha ez igaz, hogy ez az ember immár 6 éve háborítatlanul él nálunk, kedves Ráhel, akkor ebben a gyalázatos ügyben bizony a baloldali kormányok felelõssége legalább 80 százalék. De lehet, hogy 90.
Úgyhogy - ha korrekt vagy, márpedig az szoktál lenni, - az õ felelõsségüket is említsd meg, légy szíves.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 17. - 00:57:23
(8313/8852)
"Ha neked tetszik, ezután azt fogom mondani magamról, ha valaki esetleg megkérdezi, hogy nem vagyok zsidó."

Ezt nem így kell mondani. hanem úgy, ahogy Debreczeni József. Cizelláltan:

" „Sem én, sem a felmenõim nem tartozunk azok közé, akiknél a huszadik század történelme során elszenvedett rettenetes személyes és családi traumák miatt jellemzõvé – és teljesen érthetõvé – vált az a felfokozott szenzibilitás, ami igen érzékennyé teszi az embert a nácizmus megnyilvánulásaira.”