Téma: Ma Reggel

-csengõzoli-- 2012 júl. 18. - 20:43:48
(8392/8852)
Kössz,hogy elmagyaráztad,nekem ehhez nincs türelmem :) Felmerül még a kérdés,hogy egy ilyen nagystilü bünözõ, mint az akkor 91 éves (most 97,nem?) ,hogytünhetett el? Milyen fondorlatos cselt alkalmazhatott? :) Vicc... :)
olahmiki1959 2012 júl. 18. - 19:17:12
(8391/8852)
Ráhel, te egy okos nõ vagy, de most úgy teszel, mintha egy 3 éves gyermek szellemi színvonalát tudhatnád a magadénak. (Az udvariaskodás miatt ilyen cirkalmas megfogalmazásokra kényszerítesz.)

Idézek tõled:
"A kanadai hatóságok 1995-ben azonosították és letartóztatták Csatáry Lászlót, egy évvel késõbb a kanadai Igazságügyi Minisztérium együttmûködésre kérte fel a kassai kerületi ügyészséget a dokumentumok összeállításában és a vád elõkészítésében”, folytatódik a poszt."

Utána, pedig eltûnt!
Tehát õk letartóztatták, és a vádemelés elõkészítésében együttmûködtek, majd a nemzetközi szabályok szerint kiutasították a országból!"

Jézusom, Ráhel! Te tényleg nem érted, hogy mit írtál le?!!

Ha nálunk elkapták volna annak idején Carlost, a világ legkeresettebb terroristáját, utána a dokumentumok összeállítása és a vád elõkészítése után szabadon engedhették volna, és kiutasíthatták volna az országból?
Menjen, ahová akar?
És utána, amikor eltûnik, akkor sopánkodhattunk volna, hogy milyen csúnya ez a Carlos, hát nem kicsúszott az igazságszolgáltatás kezei közül?

Ha én vagyok Kanada helyében, akkor a 82 éves öreg háborús bûnöst kiutasítom az országból, de úgy, - most figyelj!, - hogy KÉZ ÉS LÁBBILINCSET RAKOK RÁ, ÉS 4 GÉPPISZTOLYOS ÕR KÍSÉRETÉBEN KIVISZEM A REPÜLÕTÉRRE, ÁTADOM AZ OTT VÁRAKOZÓ SZLOVÁK BIZTONSÁGI EMBEREKNEK, - TEHÁT HIVATALOSAN ÁTADOM A SZLOVÁK HATÓSÁGOKNAK, - FELTESZEM A KASSAI REPÜLÕGÉPRE, ÉS MEGVÁROM, HOGY A GÉP A FELSZÁLLÁS UTÁN ELTÛNJÖN A FELHÕK FELETT.

Akkor mondhatom el, hogy felelõsségteljesen jártam el, és mindent megtettem, ami egy ilyen ügyben egy ország hatóságától elvárható.
Kanada ezzel szemben gyáván viselkedett, nem akart belefolyni az ügybe, nem akart állást foglalni, azt gondolta, hogy ha kiutasítja Csatáryt Kanadából, akkor azzal mossa kezeit, és az õ szerepét letudta.

Ebben az ügyben Kanada bûne, vagy hibája a legnagyobb, minden akkor kezdõdött. Ha õk akkor elfogják Csatáryt, és nem engedik ki a kezükbõl, akkor most nem lenne ez az egész cirkusz.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 18. - 18:31:08
(8390/8852)
Fel foglak jelenteni tatárjárástagadásért! Mehetsz a Csatári mellé.
offtopic
Ominózus jelenet 2012 júl. 18. - 18:22:15
(8389/8852)
De felkapták ezt a Csatáryt…
Egy náci sem menekülhet ez egyértelmû, ha bûnös, ítéljék el, aztán úgysem vonultatják börtönbe, mert eléggé öreg.
akkor mindenki megnyugszik végre.
Másfelõl meg akkor talán még Biszku ellen is lehetne összekalapálni valami vádféleséget, de az a narancsos maffiának valahogy nem akaródzik. Vajon mért nem? Mert akkor talán az ügynökügyet is tisztázni kéne? Hm…
A 2/3 mindenre elég. Elég az új Tákolmányra, elég a kettõs állampolgárságra, elég ahhoz, hogy ész nélkül, napokon belül verjenek át mindenféle törvényt, amit még a tolvaj SkiccPali is gyorsan aláírhat (ja, õ már nem…). Érdekes, erre mind elég a 2/3, csak az ügynöktörvényre nem. Hazugság volt a Nemzeti Emlékezet bizottsága is.
Szánalmas ez a fidesz-társaság. Nem lennék meglepve, ha buknának egy akkorát, mint az ólajtó.
Seven7Crown 2012 júl. 18. - 17:49:33
(8388/8852)
Olvasni sem tudsz?

"A kanadai hatóságok 1995-ben azonosították és letartóztatták Csatáry Lászlót, egy évvel késõbb a kanadai Igazságügyi Minisztérium együttmûködésre kérte fel a kassai kerületi ügyészséget a dokumentumok összeállításában és a vád elõkészítésében”, folytatódik a poszt."

Utána, pedig eltûnt!
Tehát õk letartóztatták, és a vádemelés elõkészítésében együttmûködtek, majd a nemzetközi szabályok szerint kiutasították a országból!
Seven7Crown 2012 júl. 18. - 17:44:41 Előzmény olahmiki1959
(8387/8852)
És még valamit:
Dániel Péter viselkedését én nem ítélem el, mert teljesen logikus, és emberséges viselkedésre vall, ha mind a magyar, és mind a magyar zsidó honfitársaink ellen elkövetett háborús bûnökkel vádolt H.Miklóst kritizálta, és nyilvánította ki nemtetszését szobrának megrongálásával!
-csengõzoli-- 2012 júl. 18. - 17:30:45
(8386/8852)
Mit nem értesz azon,hogy nem kiutasítani,hanem letartóztatni kellett volna, ha õ az egyik legkeresettebb háborús bûnös?
Hiába,ez a Kanada is egy náci állam,pfuj!
Gyurcsány meg évekig bújtatta,ez szörnyû!
Jaj nácik,nácik mindenhol,mindenhol nácik vannak,jaj,jáj,juj...most belecsípett a seggembe egy náci,hagyjatok békén nácik!
Seven7Crown 2012 júl. 18. - 17:25:07
(8385/8852)
Úgyhogy a hibát a magyar ügyészség követte el, amikor 2011 szeptemberében nem történt meg Csatáry õrizetbevétele!
-csengõzoli-- 2012 júl. 18. - 17:10:21
(8384/8852)
Fú,megmenekültünk..
Huh,de izgultam...
Seven7Crown 2012 júl. 18. - 17:10:10
(8383/8852)
Kanada nem követett el hibát, csupán Te nem figyeltél a részletekre:

"Amikor a kanadai hatóságok 1995-ben azonosították és letartóztatták Csatáry Lászlót, egy évvel késõbb a kanadai Igazságügyi Minisztérium együttmûködésre kérte fel a kassai kerületi ügyészséget a dokumentumok összeállításában és a vád elõkészítésében”, folytatódik a poszt. A tanúkihallgatást Ján ©anta vezette és hárman, magas koruk ellenére személyesen is vallomást tettek Kanadában, amely 1997-ben visszavonta állampolgárságát és kiutasította az országból. Csatáry ekkor eltûnt."

Ez így megfelel?
Seven7Crown 2012 júl. 18. - 17:05:03
(8382/8852)
Azt hiszem, hogy Csatáry õrizetbe vétele megmentette az országot egy újabb botránytól, de azért a Jobbik most sem hazudtolta meg magát, és máris védelmébe vette a náci rémet!
Valószínûleg sokat nyomhatott a latba, hogy Áder Izraelben kénytelen volt emberségesen nyilatkozni a második világháború áldozatairól, és rájött arra, amire Orbánék nem, hogy egy ember rejtegetése nem ér meg annyit, hogy Magyarországot még jobban elítéljék szélsõséges nézetei miatt.
Elég a Fidesznek a Jobbik!
adamnagysweetmovie 2012 júl. 18. - 16:15:13
(8381/8852)
Mindenkinek, aki a külföldi kritikákat azzal utasítja el, hogy nem ismerik a jelenlegi hazai viszonyokat, annak ajánlom az Economist kritikáját és a nagytudású Kumin Ferenc válaszát, amelyikben annyi csúsztatás van, mint égen a csillag.

Lehet, a jelenlegi nómenklatúra értelmezi tendenciózusan félre a mai magyar valóságot?
Persze az anyagi érdekei ellen sose tesznek, szóval csak a kommunikációjukban adják a hülyét, a saját zsebüket és az uralmi pozíciójukat nagyon is szem elõtt tartják... Csakhát ez nem közérdek, nem nemzeti érdek, hiába is hazudják róla percenként idehaza, külföldre.
olahmiki1959 2012 júl. 18. - 16:03:20
(8380/8852)
Jókat írtál, most pillanatnyilag nincs idõm, hogy tételesen válaszoljak rá, talán nincs is rá szükség, de akkor hozok egy saját, talán pozitívnak mondható példát, ami a hangnem normalizálódására való törekvést jellemzi a részemrõl.
Valaki azzal viccelõdött, hogy "a munka szabaddá tesz".
Mindnyájan tudjuk, hogy ez a mondat honnan származik. Az auschwitzi haláltábor bejárata fölött ékeskedik a mai napig.
Én csak annyit jegyeztem meg, hogy - bár csípem az illetõt, - ezt a poént kihagyhatta volna.

Tudom, ez nem nagy dolog, de a semminél talán több.

Kifejezetten jó lett a hangulatom attól, amit írtál. Szerintem ebbe az irányba kellene mennünk továbbra is. Szia.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 18. - 14:52:26
(8379/8852)
Miféle udvariasságból, meszag? Ráhelnek írtam, erre te válaszolsz - ez nem udvariasság, csak nem bírtad ki, hogy bele ne szólj. Mert annyira nem érdekel, hahaha. Nagyon jól titkolod, mi érdekel, ide folyton arról írsz, ami nem érdekel.
Ami Jézust illeti - az a szerencse, hogy a Biblia végre megszabadult a HATALOMTÓL. Az emberek nagy része csak akkor félte Istent, amikor azt az állami elnyomó hatalom kisajátította magának. Amikor Jézus az adókhoz, a fegyverhez, a börtönhöz kötõdött. Akkor tiszteletben tartották, de valójában akkor sem Õt tisztelték, akkor is csak a HATALOMTÓL féltek, mármint a hatalommal rendelkezõ emberektõl. Mindig is a hatalmat tiszteli az emberek túlnyomó része, persze te is. Ha pár száz évvel korábban élnénk, te buzgó hívõ lennél, hiszen félnéd a hatalmat; én meg eretnek lázadó, máglyára vele...
Azért írtam - csak akkor fogsz megijedni, amikor KIDERÜL, hogy Jézusnak van a legnagyobb hatalma a világon. Jézus említette, hogy az emberek még akkor is próbálkozni fognak valahogy becsusszanni az örök életre és megúszni a büntetést. Ugyanolyan trükközéssel, mint ahogy az életben - ki protekciót keres (tudod, a mi utcáinkon tanítottál); ki hízeleg, alázatoskodik, vagy megpróbál mást irányítani (küldd már vissza Lázárt), vagy kéreget (adj nekem is az olajodból). De akkor már hiába.
Téged nem a mese akadályoz meg a hitben, hanem a hatalomhoz való mélységes kötõdés és ragaszkodás. Számodra a világ alapvetõ mozgatója a hatalom. És sajnos az emberek legnagyobb része így gondolkozik. Akinek nincs hatalma, abba szabad belerúgni, azt meg lehet vetni (pl. Lázár János: "Akinek nincs semmije, az annyit is ér." - mindenki tudja, hogy a vagyon alapvetõen hatalmat jelent.)
offtopic
kõmacska 2012 júl. 18. - 14:32:17
(8378/8852)
Ne hülyéskedj, nem is volt tatárjárás http://www.youtube.com/watch?v=cPGr_n2eVLA
adamnagysweetmovie 2012 júl. 18. - 14:08:21 Előzmény olahmiki1959
(8377/8852)
Én egyszer láttam, hogy valaki (szégyen, de elflejtettem a nevét) korántsem baloldali leoltotta Sovngardet, amikor azon élvezkedett, hogy dantonnak új nevet kellett regisztrálnia. Finoman csak annyit kérdezett a beszólótól, hogy erre mi szükség volt.

Sajnos ma már õ sem ír ide.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 18. - 13:54:46 Előzmény olahmiki1959
(8376/8852)
Az idézeteddel (amit nem abból a hsz-bõl idéztél, amit hangulatkeltõnek bélyegeztem) a megoldásról egyetértek.
Ha te le tudod írni és én is helyeslem, vajon a politika miért nem foglalkozik vele?

Azt hiszem, a lakosság hozzáállásán is változtatni kéne. Hogyha azt hallja, romaprogram indul, akkor ne kezdjen el mindenki vicsorogni, hogy dehát szegényként, magyarként velem meg ki törõdik? Ezért lehetNE általános szegénységkezelõ politika keretébe helyezni a romafelzárkóztatást, mert ez kisebb társadalmi ellenállást váltana ki a magyarok részérõl.

És az, hogy hatékonyan nem tudott a baloldali kormányzat sem tenni az ügyben, jól jellemzi, mennyit foglalkozik a politika azokkal, akik segítségre szorulnak... Ezért is kéne rászorítani 2014-tõl a pártokat, hogy ne uralkodjanak, hanem kormányozzanak és szolgáljanak.
Az Orbán-kormány meg kifejezetten szegényellenes és gyûlöletkampányt folytat (kivéve, amikor mást kommunikál, de ez eddig elenyészõ és a verbalitás szintjén marad, míg a legvagyonosabbak támogatása százmilliárdokkal az elmúlt 2 évben megvalósult tény).
Ez émelyítõ, dehumanizáló és jellemzõ, hogy a nagyegyházak is szó nélkül asszisztálnak hozzá, cserébe hogy a fidesz védi õket az ügynökkérdés folyamatos késleltetésével és kedvez a klérusnak az önkormányzati iskolák egyházi felügyelet alá kényszerítésével.
Hol van egy Mindszenty, egy Ravasz László??? Miért nem áll ki egyikük sem Iványiék meghurcolása ellen??

Más. Igen, tegyünk a hangnem normalizálásáért. Nem töltök itt sok idõt és ritkán olvasgatom mások hsz-eit. De már többször beleszóltam, akár DANTON, AKÁR sEVENCrownnak, fõleg ha azt látom, hogy rombolják a vitát.
Nem azt várom el, hogy csendõrködjünk, csak néha szóljunk be a saját oldalunkra is, ha olyan hsz-be akadunk, mert én hiába szólom le csengõt, vénasszonyokat vagy sovngarde-t, rám úgysem hallgatnak, max egy pontosvesszõn kezdenek félnapos vitába.

És ne azért jelezz vissza egy hsz-emnél, mert nekem attól jó, mert nem lesz attól sokkal jobb az életem... Akkor jelezz vissza, ha úgy érzed, olyat írtam, ami elgondolkodtató, árnyalja a gondolkodásod. Ha nem, akkor ne írj vissza, vagy max vitázva velem.
Sztem ezzel példát mutathatunk azoknak, hogy lehet a másik nézõpontját legalább részleteiben elismerni. Nem pedig lényegtelen dolgokon személyeskedve vitatkozni félnapokat, végül egyszerûen lelépni vagy írni egy "blablabla, oáoáoá, leszarlak" szöveget. Ez sehova nem vezet, idõfecsérlés, és a másik semmibe vétele.

A te hangnemed normálisabb, velem szemben kifejezetten az. Ezért szomorodok el, amikor néha eltérsz ettõl, és valamirõl leegyszerûsítõen, demagógan nyilatkozol. Ekkor mindig elkeseredek, hogy a jobboldali média mennyire nem magyaráz el mélyebb összefüggéseket a lakosságnak és megmarad az orbáni populista, kampányszerû megoldásoknál tovább nem látó helyzetelemzések szintjén.

Ezalól az MSZP és a baloldali sajtó zöme sem kivétel (bár a hülyítés mértéke azért eltérõ), ez a nagy katasztrófája Magyarországnak úgy kb. 2001 óta. Amíg a civil társadalom nem erõsödik meg, az értelmiség nem lesz sokkal felelõsebb és önkritikusabb, és mindez nem teremti meg a politikai szféra elszámoltathatóságát, addig csak egy társadalmi krízis esetén várható, hogy magától a politika megváltozna. De kényszerbõl és a bajokkal való szembenézés igénye nélkül, mint Mo összes eddigi történelmi cezúráinál történt. Ezek az õszintétlenségek miatt gyülemlett fel annyi máig fertõzõ fekély a történelmünkben.

És még valami. Nem baj, hogy a cigánykérdés problémáit sorolod, ez önmagában NEM rasszizmus. Az sem baj, hogy Orbánék egy csomó szõnyeg alá söpört szart felkavarnak. De ha nincs koncepciójuk, hogy mit kezdjenek vele (lásd pl. a bõsz kommunistázás után folyton napolják az ügynökkérdést), ha nem a helyrerakás, hanem a hatalmi érdek vezérelte múltátértelmezés, fehérre mosdatás a vágyuk, akkor a szarkavarás kizárólag kárt okoz, semmi õszinteséggel, szembenézéssel, megbéküléssel nem jár - hanem mégjobban akadályozza a tisztánlátást és a társadalmi békét.
Kár volt kiásni azokat az árkokat 2001-ben, nagy kár, ha csak ennyit tuudnak ezzel az egész problémahalmazzal kezdeni, azaz gyakorlatilag nem lezárják, hanem tartósítják a magyar demokrácia válságát.

Na üdv, szép napot!
És javaslom, fogjuk rövidebbre:)
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 18. - 10:17:42
(8375/8852)
Tökéletes profilt alkottál. Pontosan ez a mentalitás rítt le ezekrõl az agyhalottakról. Így csordában nagyon izgágák tudnak lenni.
TÉGY A GYÛLÖLET ELLEN! Mármint, ha õket gyûlöli valaki. Az nagyon tudja õket zavarni a saját gyûlöletük gyakorlásában.
-csengõzoli-- 2012 júl. 18. - 10:06:51
(8374/8852)
Tudod én valahol irigylem ezeket az aktivistákat,de tényleg!
Bármilyen témáról is legyen sz (és most elkalandozok) nekem mindig egy kedves hasonlóan lázadó ismerõsöm jut eszembe.
Õ is nagyon liberális, lázad, és világbékét, napraforgó maggal mûködõ erõmûveket szeretne.
Él az anyukája által fizetett 100nm-es Deák téri lakásában és lázad tiszta erõbõl :)
A videon szereplõ aktivisták is hazamennek este és elmondják,hogy ma mennyi mindent tettek.
Látom magam elõtt,ahogy egyikük meséli a férjének,hogy : jaj képzeld és akkor odamentünk a házhoz és kitaláltam,hogy akkor megbilincseljük egymást és jaj és akkor egyszerre mondjuk,hogy nem felejtünk és akkor ezt lefotózzuk és fel is tettem facebookra és megosztottam és képzeld már kapott 2ezer likeot és jaj,de jó volt a mai nap is és holnap felteszem twitterre és viszünk majd virágszirmokat is a ház elé és elszórjuk és ez meg majd jelképezi az áldozatokat...
Elkalandoztam,de nekem most így 10kor ez ugrott be :)
A kommentek mondjuk elég "érdekesek" :D
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 18. - 10:06:09 2/10
(8373/8852)
"beszélsz" megint hlyeségeket, mint a süket fajd