Téma: Ma Reggel

vénasszonyok -nyara 2012 júl. 20. - 15:00:56
(8492/8852)
attól még tovább foglalkozhatnának vele, mint a heti gennyes 8 éven át, a "humor mindig ellenzéki" szellemében.
perry 2012 júl. 20. - 13:28:28
(8491/8852)
http://hirek.elelmiszerklub.hu/2012/05/kopint-tarki-magyar-gazdasag-helyzete.html
http://www.penzugykutato.hu/hu/node/1009
http://index.hu/kulfold/2012/02/15/krugman_a_felelotlen_penzugypolitika_a_kozszfera_eladosodasahoz_vezetett/
http://nol.hu/gazdasag/kifulladt_a_gazdasagi_novekedes
http://hvg.hu/gazdasag/20120416_nemet_vallalatok
http://www.mfor.hu/dossziek/881.html?PageNo=3
Ha ezekbõl átlátod merre felé halad a gazdaság akkor megemelem a parókám.:)
Szóval, párt függetlenül nekem az a véleményem, hogy vagy tényleg megszorításokat kell bevezetni, vagy strukturális
változásokra lenne szükség, mondom én a "mezei" közgazdász.:)
-csengõzoli-- 2012 júl. 20. - 10:04:09
(8490/8852)
Medgyessy bukásakor mindenki az MSZP végét jósoltam,hogy végük van.
Erre rá két évre úgy megnyerték,mint a pinty.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 20. - 09:44:43
(8489/8852)
Azt hiszem, teljesen máshogy látom.
Te gazdasági bajokról írsz, én politikaiakat látok, bizalmi válságot, ami mindent megmérgez, szétmar. Ami miatt menekül a külföldi tõke Mo-ról, ami miatt folyamatosan emelkedik az adószint, ami miatt a hazai vállalkozások nem jutnak hitelhez, s még annál is kiszámíthatatlanabbnak ítélik a jövõt, mint ami a gazdasági világválságból egyébként következne.

Te gazdasági bajokról írsz, és meg sem említed azt az ámokfutást, amit a demokráciával tett a Kedves Vezetõ. Ami minden jószándékát alapvetõen hitelteleníti.

Az MSZP csusztatott, erre Orbán összes beszéde hiteltelen, tele lódításokkal, piaci bölcsességekkel, hogy az inadekvát szófordulatokat és az uszító tartalmakat most ne részletezzem.

Te korrupcióról írsz, és nem veszed észre, hogy semmi nem történt a korrupció felszámolása ellen, hanem kifejezetten egy mutyikör nyílt futtatása folyik. Hiába mondod, hogy dehát az emútnyócév, ennyire nyíltan nem ment a pártközeli cégek pumpálása és egyáltalán, hogy ezen a téren a 2/3-ot erre használja a fidesz, ez lenne a tisztába rakás, az siralmas...

Orbán egyáltalán nem érti a modern világ mûködését; én még támogatom is a hazai termelõk segítését, de nem ilyen barbár és esetlen, egy szûk, baráti kört preferáló módszerekkel, az államot mind nagyobbra növesztve, mindenkit elijesztve innen, elszigetelve az országot.

Hogy mindig a nulláról kell kezdeni, az siralmas. Ezért volt teljesen abszurd, hogy Orbán, a szavazati joggal rendelkezõk 1/3-át maga mögött tudva lenyomott az ország torkán egy rendszerváltást. Ezt hogy lehetne folytatni, mégis????
És a normálisabbak most nem egy ellenterrorkampányt fontolgatnak a takarítónõi szintig újra mindenkinek a kirúgásával(sõt én senkitõl nem hallottam ezt, de a veszélye attól még fennáll, és valahol jogos is lenne Orbán és vazallusai ténykedését látván!, csak nem vezet elõre).
Hanem az a nagy kérdés, ebbõl a retromagyar katyvaszból, amit idekavartak a nemzetmegmentõink két év államigazgatási rezsijét elpazarolva rá, szóval ebbõl mi az, amit muszáj megváltoztatni, hogy necsak a félmillió békemenetes ízlését tükrözze, a többit viszont hagyni kell, mert nincs az országban annyi tartalék, hogy teljesen visszabontható legyen az orbáni állam. És sehonnan se hallom, hogy a 2010-es köztársasághoz kellene visszatérni, mert az szétrohadt, annak az agóniájának a betetõzése az orbáni válasz...

Nem tudom, mennyi idõ kell, hogy ezeket felismerje a társadalom és fõleg hogy kikényszerítse a jó válaszokat...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 20. - 09:11:17
(8488/8852)
Nem kéne mg nehezebbé tenni a pártalapítást, és akkor nagyobb lenne az esélye a közélet megújításának, új mozgalmak megjelenésének, hogy a Gyurcsány+Orbán populizmus végre leváltható legyen.
olahmiki1959 2012 júl. 20. - 08:58:59
(8487/8852)
Az elkövetkezõ két évben nagyon sok mindent lehetne csinálni, de ahhoz most kéne hozzálátni, késlekedés nélkül. És akkor vissza lehetne hozni a sírból a választást.
"Ezek" ugrásra készen várnak arra, hogy mikor jöhetnek vissza, akár a ciklus letelte elõtt, és akkor ugyanúgy mindent le fognak rombolni, mint régebben. Erre is számítania kellene a Fidesznek, hogy diadalittasan az új Alaptörvényt be fogják zúzni, mindent hatályon kívül helyeznek, megszüntetnek, visszaállítanak, csak azért, mert nem õk voltak hatalmon.
Ez a borzasztó, hogy mindig a nulláról kell indulni, ahelyett, hogy a meglévõ dolgokat fejlesztenék tovább, azokra építenének.
Mindegy, okos politizálással, és jó gazdasági lépésekkel, - Matolcsy nélkül - még mindig elõre lehet jutni, de már a 24. órában vagyunk.
-csengõzoli-- 2012 júl. 20. - 08:44:58
(8486/8852)
Van egy réteg akiknek jót tett a 16% is, az új munkatörvénykönyv és a multik megadóztatása is.
Minden azon fog múlni,hogy hogy állunk gazdaságilag 2014-ben. Kicsit félek,hogy emiatt a külföldi "barátaink" elintézik majd, hogy véletlenül se álljunk jól :) Szûcs Erika, Gyurcsányék... belegondolni is borzalmas...
olahmiki1959 2012 júl. 20. - 01:04:55
(8485/8852)
Matolcsyt kéne meneszteni, a rengeteg gazdasági melléfogást megpróbálni helyrehozni, a visszamenõleges hatályú törvényhozást megszüntetni, az idõs rokkantnyugdíjasokat nem visszaerõltetni arra a munkaerõpiacra, amelyen magasan képzett, nyelveket beszélõ, 35 év feletti emberek is nehezen tudnak elhelyezkedni, nem a közmunkától remélni a munkanélküliségi helyzet javulását, hanem nagy beruházásokkal valódi munkahelyeket teremteni, a régi, nagy magyar sikerágazatokat feleleveníteni, nehézipar, könnyûipar, a mezõgazdaságot felpörgetni, stb, stb.

Ezeket kellene minél hamarabb legalább elkezdeni megcsinálni, mert ellenkezõ esetben minden jóindulatom ellenére, azt kell mondjam, Orbánék nagyon nagyot fognak bukni. A társadalom szinte minden rétegét sikerült már maguk ellen hangolniuk.
Fel kellene figyelniük nem csak a rosszindulatú baloldali, hanem azokra a jobb oldalról jövõ, segíteni akaró figyelmeztetõ hangokra is, amelyek egyre többen vannak.

Engem sokkal jobban zavar, hogy kik jöhetnek esetleg helyettük.
Mert a régi szoci õskövületek, hogy csak egyet említsek, Szûcs Erika (jézusom!), vagy az új, agresszív, nagyképû társaság, Vadai Ágnes, Török Zsolt, nem utolsósorban Gy.F, akinek csak a kezdõbetûit írom le, mint egy bûnözõnek, és a többiek, egyik borzasztóbb, mint a másik.
Nyolc évig alig vártuk, hogy eltûnjenek már végre, és a legszörnyûbb lehetõség, hogy újra visszajöhetnek.

Az is szórakoztatna, ha nem komoly dolgokról lenne szó, amikor azok a volt miniszterek, közgazdászok, "szakértõk", akiknek nyolc évük volt arra, hogy projekteket indítsanak be, helyrehozzanak problémákat, javítsanak a helyzeten, és nem csináltak semmi érdemlegeset, most a különbözõ tv mûsorokban baromi nagy szakértõnek mutatják magukat, és elmondják a tutit. Most, ellenzékben.
Kormányon meg nem csináltak szinte semmit, maximum a hozzájuk kötõdõ emberek az élet legkülönbözõbb területein loptak, mint az állat. (Bocsánat a kifejezésért).

Kulcsár-ügy, BKV-ügy, Strabag-ügy, Demszky 20 évig tartó ámokfutása, Budapest teljes leamortizálásával, vecsési számlagyár, mind-mind súlyos milliárdokat jelentett az államnak, mínuszban.

Úgy látszik, mi, amik itt lent vagyunk, mi mindig megszívjuk, teljesen mindegy, ki van hatalmon.

Az LMP komolytalan gyerekek társasága, egyelõre hõzöngésen és médiacirkuszokon kívül még nem nagyon tudtak mit felmutatni, a Jobbik megerõsödésétõl viszont komolyan tartani lehet.
Akkor viszont, - attól félek, - teljesen el fogjuk vágni magunkat a világ elõtt.
És a kör bezárult.

Egy olyan ember van, aki minden problémát rövid idõn belül konszolidálni tudna, beindítaná a gazdaságot, csökkentené a munkanélküliséget, és általánosságban nagyon sokat tudna javítani az ország közérzetén, és hangulatán.
Mindenki úgy érezné, hogy végre megint érdemes optimistának lenni, lenne egy pozitív jövõkép, és a hosszú évek stagnálása után végre elindulnánk felfelé.
Ja, hogy ki ez az ember?

Én vagyok...
offtopic
kõmacska 2012 júl. 19. - 23:28:11
(8484/8852)
-csengõzoli-- 2012 júl. 19. - 22:22:49
(8483/8852)
A "Dögkeselyû" c. film nagyon jó,ajánlom megnézni.
-csengõzoli-- 2012 júl. 19. - 22:21:40
(8482/8852)
Hm,én se merném nagyobb összegben megtippelni ki fog nyerni,kíváncsi leszek a fidesz hajrájára,hogy mit találnak ki.
Szerintem van rá esély,hogy megint fidesz nyer,csak nem 2/3-al, és a Jobbik nagyon meg fog erõsödni.
(egyébként adamnak csak azt akartam mondani,hogy nem mindenki utálja azért az õ kis Orbánviktorát :)
Szegénykém képzeld el,ha mondjuk holnap Orbán lemondana és eltûnne a közéletbõl...
Ádámka élete onnantól kezdve értelmetlenné válna :D
olahmiki1959 2012 júl. 19. - 22:16:24
(8481/8852)
"Hogy meg fogsz te lepõdni, mikor a köv. választast is megnyeri a fidesz..."

Sajnos, erre nem mernék feltenni egy nagyobb összeget. Pont az a baj, hogy hiába töröm a fejem, fogalmam sincs, hogy ki lenne legközelebb a jó választás.
Bár lehet, hogy a mostani politikai palettát elnézve, még mindig a Fidesz lenne a legkevésbé rossz.
Persze ahhoz alaposan meg kellene újulniuk...
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 19. - 20:45:49 Előzmény adamnagysweetmovie
(8480/8852)
Hogy meg fogsz te lepõdni, mikor a köv. választast is megnyeri a fidesz...
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 19. - 17:28:30
(8479/8852)
Tudnak ezek a lengyelek. Ilyen jó animációs filmet rég nem láttam. Érdemes lenne topic-ot nyitni neki.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 19. - 17:04:28
(8478/8852)
Ugyan már, Orbán nem vesztes. És nem a Gyurcsány elleni bosszúvágy vezeti.
Tanulj meg egy szót: hübrisz. Olvasd el, mit jelent: http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%BCbrisz
offtopic
kõmacska 2012 júl. 19. - 16:59:33
(8477/8852)
A nem éppen ijedõsbe sok minden belefér.
Pl. nem éppen ijedõs, sõt bevállalós, ha a karrierjérõl van szó.
És nem éppen ijedõs, sõt bevállalós, ha valakivel vitatkozni kell.

Szalai is épp elég gátlástalan, "bevállalós", nem kell félteni. Törtetõ karrierista, akinek semmi sem szent.
Persze õt nem elvont elméleti problémák izgatják.

Az említett "hivatás" viszont senkinek sem való, kár ezen rágódni.
Seven7Crown 2012 júl. 19. - 16:58:41
(8476/8852)
Csak ezt a Fidesz emberei nem akarják megérteni!:P
Seven7Crown 2012 júl. 19. - 16:53:36
(8475/8852)
Ne is kutakodjunk!
Nézzünk rá Orbánra, és máris megfigyelhetjük, hogy a Gyurcsány ellen elveszített választások egy kész emberi ronccsá tették!
A gyûlölete, pedig az országot is haza vágja!

Viszont ezt a bosszút ne keverd a családokon belül megtörtént tragédiákkal, mert a hatalom elvesztése, és a szeretteink deportálása nem említhetõ egy lapon!
Seven7Crown 2012 júl. 19. - 16:46:11
(8474/8852)
Csak nem a kuplerájban!
offtopic
kõmacska 2012 júl. 19. - 16:46:03
(8473/8852)
Mindenki szíves figyelmébe ajánlom, milyenek azok az emberek, akik nem tudnak megbocsátani, akik nem tudnak felejteni, akik képtelenek másra, mint a gyûlöletre, akik figyelmébõl minden más kiesik, és csak a bosszúra koncentrálnak.... õk nem adnak hozzá a világhoz semmit, viszont mindent elvesznek, amit csak lehet. Azért veszik el, hogy elpusztítsák; õket magukat nem táplálja a világ, de ne tápláljon mást se... õk nem boldogok, de ne legyen boldog más se; õk nem élnek, de ne éljen más se.... Érdemes megnézni, tanulságos kis alkotás.
http://auto.indavideo.hu/video/A_pusztito_1