Téma: Ma Reggel

7/10
idlosza 2010 ápr. 02. - 13:58:13 7/10
(1232/8852)
Na és Budapesten?
Minden megváltozott volna jó irányba? Milyen a tendencia? A vidéki helyzet a gyalázatig csúszott le.
2/10
offtopic
meszag 2010 ápr. 02. - 12:55:12 2/10
(1231/8852)
rónám
2/10
offtopic
meszag 2010 ápr. 02. - 12:54:55 2/10
(1230/8852)
Azt az egyet nem ronám fel bûnként. :)
CsengoZoli 2010 ápr. 02. - 12:43:06
(1229/8852)
A reggeli madárfüttyrõl is a fidesz tehet,hogy rohadnának meg! :)
2/10
offtopic
meszag 2010 ápr. 02. - 12:41:46 2/10
(1228/8852)
Olyan a gyerek, amit otthon lát, hall. Ilyen degenerált lett a társadalom. :P
A mi idõnkben a szülõ nem a gyereknek adott igazat. Lehet, hogy bement az iskolába a szülõ, de kérdezni, és nem támadni.

De ne legyen illúziód, ezért a fideszt vádolom. Megmutatta, hogy kell illegitimnek tekinteni a választott kormányt, az õrzött kordont elbontani, a Kossuth téren táborozó fizetett csõcseléknek szónoklatot tartani, a rendõröket megtámadni, szóval ostoba, pillanatnyi önös érdekbõl felrúgni minden szabályt. Most visszakapja tõletek. Az, hogy mellesleg a társadalom is megbolondul, azt nem vették számításba.
7/10
idlosza 2010 ápr. 02. - 12:06:34 7/10
(1227/8852)
Hmmm... a képek különbözõ évszakokban készültek.Télen is.A hozzászólások pedig március 20.-án, és azután íródtak...a tragédia után.Vajon mikor küldték be a képeket?Vajon õ küldte be, vagy a felesége -pl.- a nevében?
Láttam a tényõi házról fotókat, amely elõtt egy nagyobb méretû, kitakarított! madáretetõ áll(legalábbis szerintem az) ( aki rendszeresen etet madarakat tudja, hogy február végén be kell fejezni a madarak etetését)Vajon ki etette a madarakat?
Én úgy tudom, hogy a hipohonder és a depressziós is beszûkülten vesz fel a környezetébõl információkat és korlátozottan reagál azokra ( hipohonder saját magával és/vagy betegnek vélt családtagjával van elfoglalva, a depressziós= "benyomástalan")
De sem a kirándulás és a szép tájról való kép készítése, majd a szándék, hogy ezt megossza másokkal, sem a madarakról való gondoskodás nem utalhat-szerintem-olyan mély depresszióra,ami feltételezhetõvé tenne egy ilyen brutális gyilkosságot.
NetRobot 2.0 2010 ápr. 02. - 11:59:46
(1226/8852)
2008 májusában egy bökönyi fiú ököllel megütött egy - amúgy az öccsét korábban megpofozó - tanárt, és ezt az ügyet az iskolákban általában uralkodó tanárverés egy esetének mutatták be. Ugyanebben a hónapban Pakson egy szülõ támadt rá gyereke igazgatónõjére és tanárára, és ennek kapcsán felmerült, hogyan védhetné meg magát az iskola az ilyen helyzetekben.

Ezek után - feltehetõleg a tanárokat érõ fizikai agresszió hiányában - a lapok szerkesztõi áttértek a diákok közötti elborzasztó agresszióról szóló ismertetésekre. Kaposvári középiskolások vésõvel verték meg tizenhét éves iskolatársukat, aki belehalt a bántalmazásba. Olvashattuk, hogy zsarolnak és rabolnak az iskolában vagy környezetében: kisebb gyerekek pénzét szedték el a nagyobbak.

Az ilyen híreket a júniusban elkezdõdött a nyári szünet kezdetéig közöltek, de egyes lapok még augusztus elejéig folyamatosan cikkeztek az iskolai erõszakról. Új hazai ügy ugyan nem került elõ, de az amerikai diáklövöldözés hírével továbbra is fenntartották a magyar iskolai erõszak témáját. A szeptember 23-án történt finnországi iskolai lövöldözés újra katalizálta az iskolai erõszakról szóló cikkek megjelenését. A téma iránt fenntartott érzékenységet tovább táplálta, hogy októberben és novemberben is vert diák tanárt, szülõ tanárt és diák diákot. Decemberben ebben a témában cikk nem jelent meg.

A késõbb közölt cikkek kisebb részt a tanárokat érõ fizikai agresszióról számoltak be, nagyobb arányban a diákok egymás közötti durva agresszióját ismertetõ eseteket közöltek.

Már a 2009 januárja sokkoló hírekkel kezdõdött: értelmi fogyatékkal élõ gyerekekkel foglalkozó tiszalöki bentlakásos iskola egyik lányneveltjét két iskolatársa bántalmazta és megerõszakolta . Partvisnyelet dugtak a végbelébe egy 16 éves fiúnak a mátészalkai mezõgazdasági szakközépiskola kollégiumában. Az egyik vezetõ lap tudósítása szerint "két 10-12 éves lány bántalmazott egy kilencéves lányt a fábiánházai általános iskola vécéjében, majd több diák szeme láttára erõszakkal egy vécékefe nyelét dugták a hüvelyébe". Ugyancsak januárban olvashattuk a Magyar Nemzetben, hogy egy almamelléki diákotthon zuhanyozójában egy óvódást aláztak meg az idõsebbek. Mohácson pedig egy tizenéves lány pofozta meg osztálytársnõjét. Karancslapujtõn egy tizenhét éves gimnazista arccsontját törte el a bátyjával együtt egy általános iskolai diák. Az év második hónapjában kapuvári diákok verték egymást agyrázkódásig, Barcson pedig grafitceruzát szúrt osztálytársa felkarjába egy diák. "Diáktársa nyugtatót tett egy 15 éves hajdúhadházi fiatal poharába az iskolában." - számol be egy másik vezetõ lap. Általános felháborodást keltõ hír volt, hogy pécsi diákok macskákat kínoztak.

Hosszú idõ után ismét tanárokat érõ erõszakról olvashattunk. Szigetvár mellett egy nagymama pofozkodott, Mándokon pedig egy anyuka, mert a lányát nem vették be az iskolai színdarabba. Makón két tinédzser egy igazgatóval került szóváltásba, de késõbb a szülõk ütötték meg az iskola elsõ emberét. A VIII. kerületben azért támadt egy rokon a gyerek tanárnõjére, mert az leszidta a diákot, amikor egy társukat többen a hóban fürdették.

Még mindig februárban történt, hogy egy szentesi diák hátracsavarta tanára kezét és félrelökte, mert az nem hagyta kimenni az iskolából. Egy rakamazi általános iskolában egy szülõ pofozott fel egy negyedikes gyermeket.

Márciusban, miután egy szécsényi fiút rendre utasított a tanára - "az óra utáni szünetben a fiú az iskola folyosóján kétszer bordatájékon rúgta az 52 éves tanárnõt, majd hozzávágta a táskáját" - olvashattuk. Fõcímek között pedig ezek találhatóak: "Az iskolapaddal rontott tanárára egy fiatal Kecskeméten", "Magántanuló bántalmazta az igazgatóhelyettest Valkón". Pacsán szülõk fenyegettek meg egy iskolaigazgató-helyettest. A diák-diák erõszak is jelen van a hónap hírei között: Komlón egy tizenöt éves fiú részegen verekedett az iskolában, egy bátorterenyei fiút pedig három társa verte meg, mert árulkodott. Egy, még januári zalai verekedõs-megalázós esetrõl márciusban már mobiltelefon felvétel is elõkerült.

Áprilisban arról írtak a lapok, hogy "Mátészalkán egy 27 éves férfi bántalmazta a gyermekjóléti szolgálat munkatársát, míg egy 29 éves rakamazi férfi megfenyegette az általános iskola egyik vezetõjét, s munkájának feladására akarta kényszeríteni". A diákok közötti konfliktusok közül említésre érdemes, hogy Dunaegyházán nagyobb fiúk siettek a kisebbek "segítségére" egy iskolai verekedésben, Tiszatenyõn viszont egy elsõs fejbe rugdosta egy másodikos társát.

Májusban Baján diák vert diákot, Salgótarjánban szülõ tanárt. Júniusban Jászapátiban "A fia magatartásbeli problémái miatt verte meg a tanárnõt egy anya". Az év vége felé még kiviláglott, hogy Kecskeméten rendszeresen elvették egy kisfiútól a pénzét iskolatársai, de õ még mindig jobban járt, mint az a tizennégy éves lány, akit Kerepesen bántalmaztak "cigány lányok" az iskolaudvaron.

Szeptemberben intenzív osztályra került egy fiú, akit kaposvári iskolája elõtt vert meg egy "kigyúrt" fiatalember, aki az újság szerint a húgát ért sérelmet szerette volna megtorolni. Orosházán szülõk verekedtek össze az iskola elõtt gyerekeik konfliktusa miatt (az iskolai erõszak új típusa - a szülõ-szülõ felállás). Végül októberben Hódmezõvásárhely került az iskolai erõszakról szóló cikkek középpontjába: egy szülõ azért bántalmazta a gyereke tanárát, mert az meghúzta a kislány haját. A tanárnõ is megszólalt az ügyben - elmondása szerint a kislány tépkedte a fák leveleit és õ csak demonstrálni szerette volna, hogy mit érezhet ilyenkor a fa.
Rahel 2010 ápr. 02. - 11:52:55
(1225/8852)
-Vajon milyen erkölcstelen dolgot írhattam, amit ilyen csúnyán törölni kellett!!:((
CsengoZoli 2010 ápr. 02. - 11:52:39
(1224/8852)
Hagyjuk Gyurikám,neked orvos kell,énmeg nemvagyok az.
Végülis gyártsd csak az összeesküvés elméleteidet, ha ettõl boldog vagy,akkor nincs jogom elvenni tõled.
3/10
offtopic
kgyuri0 2010 ápr. 02. - 11:46:39 3/10 Előzmény CsengoZoli
(1223/8852)
Na de Zoli!

"Látod Gyurikám ismét egy elmélet tõled "

Én semmiféle elméletet nem hoztam elõ, e a legutóbbi hsz-ban.

Mit izélgetsz engem régebbi "elméleteimmel"
Mi lenne, ha egyszer megptróbálnál arra koncentrálni, amirõl szó van?

Mint egy karóhoz láncolt kutya amely képtelen letérni a körpályáról, gyfolytában csak a monomániád ismételgeted.
3/10
kgyuri0 2010 ápr. 02. - 11:30:31 3/10
(1222/8852)
Szóval, twillight!

Miféle "50"-rõl casárálsz?
offtopic
kagylóhéj 2010 ápr. 02. - 08:24:28
(1221/8852)
Rahel 2010 ápr. 01. - 22:00:12
(1220/8852)
-Majd leülünk beszélgetni, ha ezt a mondatomat már értelmezni is tudod!!:))
offtopic
twillight 2010 ápr. 01. - 21:54:42
(1219/8852)
?
2/10
offtopic
meszag 2010 ápr. 01. - 11:11:49 2/10
(1218/8852)
megint
CsengoZoli 2010 ápr. 01. - 11:04:17
(1217/8852)
Látod Gyurikám ismét egy elmélet tõled :)
Újra és újra ezt hozom fel,hátha egyszer szembesülsz önmagaddal.
Elég rémisztõ,hogy a tényeket félresöpörve, mindenféle önkritika nélkül folyamatosan elméleteket gyártasz önmagad felmentésére, a saját állításaid igazolására.
Úgytudom több kísérlet is volt arra,hogy bizonyos pszichiátriai betegeket szembesítsenek önmagukkal és ezzel ébresszék rá õket saját betegségükre,de sosem jártak sikerrel.
Te is ugyanígy reagálsz, ami elég félelmetes.
SZDSZesként a legnagyobb diktátorokat is lepipáló elméleteket gyártasz és azt gondolom ez a legveszélyesebb.
Az ilyen és hasonló elméletek alapján írtottak ki sok-sok embert.
Saját különbejáratú elméleted van az öszödi beszédre, a fideszesek agymüködésére, te határoznád meg ki demokrata gondolkodású és ki nem, sõt legutóbb azt is megmagyaráztad,hogy neked miért szabad sértegetni,másoknak (akik nem ugyanazt gondolják amit te) meg miért nem.
És bármikor szembesülsz önmagaddal, az esetleges elméleted hibájával, te újra és újra elméleteket gyártasz, végsõ esetben akár olyan érveket is megengedsz magadnak,hogy te kettõs mércét használsz és kész :)
Az általad lényegtelennek tartott tényekre visszatérve nyugodtan idézd be hányszor írtam magamról olyat,hogy na ez a Csengozoli aztán mennyire jól látja a dolgokat. :)
Ilyet maximum viccbõl írok ha kifigurázlak titeket.
Elkezdjem bemásolni Ondok hányszor írta ezt halálkomolyan önmagáról?
Szeretnéd?
Kikeresem ha csak ez kell.
De gondolom valamiféle demokrata elméleted erre is van :)
Sõt téged egyébként az sem hoz zavarba,hogy kedvenc pártod az SZDSZ a liberalizmust hirdeti (bár csak szavakban azigaz) ami együttjár az egyén szabadságának hirdetésével.
Pont az ellen próbálnak meg fellépni,amit te itt megvalósítasz.
Hogy ne vegyünk embereket egy kalap alá, nincs olyan pl hogy a melegek ilyenek meg olyanok, csak Kovács Józsi van aki meleg és lehet ilyen meg olyan.
Te pedig folyamatosan fideszes kondolkodásról írsz.
Anno sajnos sokan beszéltek zsidó gondolkodásról, összeesküvésrõl és nem gondolnám ,hogy jó sült ki belõle.
Tudod nagyon vicces lenne,ha találkoznál egy Kgyurival a jobboldalról.
Kiváncsi lennék mit reagálnál,ha kijelentené,hogy neki szabad sértegetni,neked nem, te buta mszp-s gondolkodású vagy és elõállna a saját elméletével,hogy szerinte kik demokraták, majd a vita hevében olyan érvei lennének,hogy neki szabad kettõs mércét használni és kész.
Gyurikám,sikerül szembesülni vagy még mindig nagyon fájna?
3/10
offtopic
kgyuri0 2010 ápr. 01. - 10:37:17 3/10
(1216/8852)
Zoli!!

“egyszer egyszer azért megdícsérte önmagát“

Hát ez bizony elõ-elõfordul itten a vita hevébem.
Úgye, Zolikám?
Nrem akarnék ujjal mutogatni,mert “gyerekszobám” volt.

Azt meg ugye , még okos ficeszes létünkre is jól láthatjuk, hogy nincs szokásban trágárságszûrõ szoftvereket egyes konkrét nickekre testre szabni, így, hát a nem teljesen baráti légkörnek már kellettek elõjelei legyenek a komnkrét kicsillagozás elõtt is. Ne hülyítsük egymást ezekkel a datált “tényekkel”, te ugyanúgy ezen a fórumon ténykedsz, mint mi mindannyian.

Zárjuk rövidre: Hogy örüjjé:
Elképzelhetõ, hogy tévedtem, amikor azt véltem, ugyanaz a személy vagy, mint filiszteus(bár ha jól rémlik, éppen az õ esetében kételkedtem ebben, s ezt meg is írtam, de csak örüjjé!), sõt elképzelhetõ, hogy jelenleg is tévedek, amikor úgy gondolom, hogy más nickeken is nyomulsz.
De: Bocsánatkérésrõl ne is álmodj, te tartozol köszönettel nekem!
CsengoZoli 2010 ápr. 01. - 10:16:13
(1215/8852)
Nagy szavak meszag :)
Ugyanmár...ne nevettesd ki magad.
2/10
offtopic
meszag 2010 ápr. 01. - 07:34:02 2/10
(1214/8852)
Irtam már: rendkívül undorítónak tartom az olyat, aki úgy mosakszik, hogy közben mást besároz.
CsengoZoli 2010 ápr. 01. - 01:47:59
(1213/8852)
Ismét sértegetés halmaz és elméletgyártás :)
Te egyébként ilyenkor nem érzed magadon a korlátoltságot?
Neked,nektek mindent szabad, másoktól meg egyenlõ bánásmódot követelsz habzó szájjal? :)
Nos nézzük a tényeket:
Ondok barátunk tudod mikor írt más néven?
Segítek:)
"cobold adatlapja
Regisztráció idõpontja: 2009. nov. 10. 23:09 "
Azaz semmilyen összefüggés nincs a kicsillagozás és a másik név használata közt,ugyanis kb 2hete jelent meg elõször csillag a nevénél,addig nem is igen használta a másik nicket :)
(Bár egyszer egyszer azért megdícsérte önmagát,tehát a több nicket használók pszichéjérõl írt esszéd nem is rossz :)
Tehát sajnos az összeesküvés elméleted -mely mögött gondolom egy polgári kör áskálódását véled felfedezni- megbuki :)
Nem azért használta a másik nicket,mert a meglévõvel baja lett volna.
Bár tudom téged a tények nem érdekelnek,de találj ki valami mást légyszives. :)
A bocsánatkérésre visszatérve ,pedig te is tudod,hogy nem a véleményedel van a baj.
Azzal van baj,hogy olyannal vádoltál meg,ami nem igaz és ebbõl téves következtetéseket vontál le és elmondtál mindenféle pszichopatának.
Hogy sértõ volt az persze lényegtelen,hisz tudjuk,hogy az ilyen nagy demokratáknak,mint te, szabad sértegetni.
Tudod most kéne példát venned kedvenc Debreczenidtõl és kicsikarni magadból egy "Úgy látszik tévedtem" -et :)