Téma: Ma Reggel

3/10
kgyuri0 2010 jan. 19. - 22:51:55 3/10
(192/8852)
Ma nem figyeltem jól, háttér televizióztam, s fölfigyekltem hogy lükeBetlen dumál egy idõsebb fazonnal, aki elmondta, hogy õt még mindíg nem rehabilitálták, a szadeszos Gulyás egyszer kérdést tet föl vele kapcsolatban a belügyminiszternek, s az mellébeszélt válasz gyanánt.
Aztán a másik csatornán Bánó dumált két emberrel, akik kirobbantoták annak idején a Duna-gate-ot, ekkor sett le a tabntusz: lehet, hogy lukeÛBetlen magával VégváiJózseffel beszélgtett? Azt a pasit még tényleg nem rehabilitálták azóta?
Letépem a pofám, ez a MaSzoP is megéri a pénzét.
Szóval erõsítasen valaki, vagy cáfoljon, az a pofa Végvári volt?
2/10
offtopic
meszag 2010 jan. 19. - 11:33:30 2/10
(191/8852)
NEm nem..:D Ez már az õ érdemük lesz. :)
1/10
offtopic
fredi60 2010 jan. 19. - 11:20:02 1/10
(190/8852)
A vártnál hamarabb, már a jövõ év végén kigurulhat a kecskeméti Mercedes-gyárból az elsõ autó.
http://www.origo.hu/uzletinegyed/befektetes/20100118-2011-vegen-gurulhat-ki-az-elso-magyar-mercedes-a-kecskemeti.html

Fujj, errõl is ez a "magyarellenes" kormány tehet, mert támogatja a multikat, akik aztán ide hozzák külföldrõl a sok sz@rt. ;)
1/10
offtopic
fredi60 2010 jan. 19. - 10:53:09 1/10
(189/8852)
"Az sem véletlen, hogy az szdszesek akarják lebontatni/eltüntetni a Turul-szobrot."

Mindenkinek be kell/ene tartani a törvényeket! Egy engedély nélkül készült építményt JOGERÕS bírósági határozat ellenére sem bontottak le mind a mai napig.
offtopic
Moldávia bánata 2010 jan. 18. - 22:07:02
(188/8852)
Igen, arról kérdeztem, de már pontosan nem emlékszem, mit írtál, de meglehetõsen irritáló volt, az biztos. Mirõl is volt ott szó?

No de! Az Árpád-sáv nem nyilas szimbólum, de bizony a magyar történelemnek volt egy olyan - rövid - korszaka, amikor a piros-fehér (ezüst?) sávok szorosan összefonódtak a nyilaskereszttel, olyannyira, hogy azokban az idõkben nem kellett sokat gondolkodni, hogy mely magyarok használják az Árpád-sávot. Mint ahogy most sem kell ezen sokat gondolkodni… A vörös csillag sem kizárólag a kommunizmus jelképe, mint ahogy a horogkeresztet sem a nácik találták fel. Vannak olyan jelképek, melyek - sajn os - szorosan összefonódnak egy eszmével. Arra megsértõdni, hogy valaki a Koronát micisapkázza, gyermeteg lelkületre vall. Vannak dolgok, amivel nem lehet viccelni, ez tény, de ez is ízlés kérdése.
A másik meg, hogy ha valaki kezd magyar lenni egyáltalán nem egyenlõ azzal, hogy végre kezd magyar értékekkel foglalkozni. A magyarság kérdése nem abból áll, hogy éjjel-nappal a magyar õstörténetet bújom, vagy hogy Szörényi Leventével lapátolok a Pilisben. Persze kérdés, mi számít magyar "értéknek". Azt, hogy tudom, mihez és kikhez tartozom, jelentheti azt, hogy magyar vagyok, de ehhez nem kritérium, hogy "magyarkodjak". S amiért én mondjuk - tételezzük fel - a Munkáspártra szavazok, akkor már nem is vagyok magyar? (Amely párt egyébként mindig azt hangoztatja, hogy multik kifelé, a magyar vállalkozókat kell segíteni stb.)
Summa summárum: sosem bírtam azt a mentalitást, hogy mindig más mondja meg, hogy ki a magyar. Meg minõsítget. Sokkal bonyolultabb ez annál, minthogy foghegyrõl el lehessen intézni egy ilyen kérdést.

Ui.: A moderátorokkal nem kell foglalkozni, össze-vissza törölnek mindent, ahogy jónak látják. Ez ellen nem sok mindent lehet tenni.
2/10
offtopic
meszag 2010 jan. 18. - 19:27:26 2/10
(187/8852)
Az ország mostani helyzete meg ez a túlzott magyarkodás összefügg, de nem úgy, ahogy te véled, de szerintem hagyjuk. Az ideológiai eszmekuszáláson túllépni nem tudsz, engem meg az nem érdekel. :P
2/10
offtopic
meszag 2010 jan. 18. - 19:17:45 2/10
(186/8852)
Az állítás a tények ismerete nélkül semmi. :) ha mered mondani, hogy jobban tudod, mi van nálunk, könnyesre nevetem magam. :D
baviki 2010 jan. 18. - 19:05:09
(185/8852)
No ez az, amire válaszomat törölték! Megpróbálom összefoglalni!
Ha annyira ismernéd a szlovákiai helyzetet, mint én a m.o.it, neked sem kellene kérdezned, kérdezned,...
S nem igazságot szeretnék tenni, ez távol áll tõlem, de azt hiszem, véleményemet/érveimet bármikor és bárhol elmondhatom, s esetleg megpróbálhatom állításaitokat cáfolni. Tudom, szerintetek nem sikerül, mint ahogy szerintem nektek sem sikerül az én véleményemet/állításaimat cáfolni!
S ami talán az én véleményemet/állításaimat támasztja alá, M.o. mostani helyzete...
baviki 2010 jan. 18. - 18:53:36
(184/8852)
Neharagudj, de Te - ha jól emlékszem - nem erre a h.sz.ra kérdeztél, legalábbis a visszakeresés alapján, hanem ott, ahol a TURULról, SZENT KORONA´ról, stb. írtam! S hogy talán nem tévedek: azokat a kommenteket törölték, melyek összefüggtek egymással...

De erre viszont megpróbálok válaszolni, ami nem lesz teljes...
Sajnos, nem vicc, mert gondolom, Te is hallottál olyan degradáló megjegyzéseket a nemzeti szimbólumainkról, Szent Korona, mint micisapka, Árpád-sávos zászló, mint nyilas-szimbólum, stb!
Az, hogy a nyilasok arra a zászlóra tették rá a nyilaskeresztjüket, az egy dolog!De = jelet tenni a kettõ közé... No meg a Bocskai ruha... Az sem véletlen, hogy az szdszesek akarják lebontatni/eltüntetni a Turul-szobrot... No meg "magyarkodik", aki ezeket a szimbólumokat használja/szereti/becsüli/.../.
"végre kezd magyar lenni" = kezd magyar nemzeti értékekkel foglalkozni! Mert ilyen átfogó mûsort az m1 csatornáján nem is tudom, mikor láttam utoljára.
S ezek mellett szerepeljenek - mint ahogy szerepelnek/-tek nemzetiségi(cigány, szlovák, román, szerb, hotvát), no meg zsidó jelképek/hagyományok is.
Hidd el, én nem zsidó létemre látogattam meg a Dohány-utcai Zsinagógát, sõt:kiránduló csoportot vittem oda!
2/10
offtopic
meszag 2010 jan. 18. - 18:20:56 2/10 Előzmény baviki
(183/8852)
Mint ahogy az én válaszom is. De elmondom, mert rövid. Amióta megjelentél a politikai topikokon, azóta töröm a fejem azon, ha én átruccanék Szlovákiába igazságot tenni, elõbb kérdeznék.... és kérdeznék, és kérdeznék.....
2/10
offtopic
meszag 2010 jan. 18. - 18:18:26 2/10
(182/8852)
kormánypárti, komcsi, magukfajta,nemzetrontó .... hisz tudod.. :)
offtopic
Moldávia bánata 2010 jan. 18. - 16:48:16 Előzmény baviki
(181/8852)
"Már látom egyesek felháborodását, hogy már az m1 is fasisztoid mûsort csinál...
Végre,hogy az m1 kezd magyar lenni!!! Rég láttam ebbõl a csatornából ilyen mõsort!
BRAVÓ!"

Na, akkor mivel törölték, erre azért ismét rákérdeznék:
1. Mibõl gondolod, hogy egyesek (nem lehetnek valami sokan…) a Ma Reggelre azt mondanák, hogy fasisztoid mûsor. De, gondolom, ez csak vicc, de szerintem nem kéne, mert ezzel viccelni nem túl szimpatikus.
2. Az meg mi, hogy az m1 végre kezd magyar lenni? Eddig milyen volt? Szlovák, izraeli, esetleg cigány?
baviki 2010 jan. 18. - 16:15:45 Előzmény meszag
(180/8852)
Ja, még valami, legközelebb elküldöm privát üziként!
baviki 2010 jan. 18. - 16:13:26 Előzmény meszag
(179/8852)
Már erre is válaszoltam; törölték! Pedig nem úgy érzem, hogy személyeskedõ lett volna!!!
baviki 2010 jan. 18. - 16:10:38
(178/8852)
Ezt nem értem!!!
Kedves moderátor, mi volt benne személyeskedõ?

Kérdés Moldávia b.tól : Az utolsó bejegyzésed hogy értetted?

Válaszom : Ahogy leírtam...

Eredmény : TÖRÖLVE
2/10
offtopic
meszag 2010 jan. 18. - 12:44:19 2/10
(177/8852)
Nem hát:) egyébként se értem most, ott, mé'? sokáig sztrájkolnak még nyereséges lesz a cég..:)
1/10
offtopic
fredi60 2010 jan. 18. - 10:17:13 1/10
(176/8852)
Mint látható, nem is anyagi jellegû oka lehetett a BKV sztrájknak.
Legalábbis különö9s. hogy a sztrájkkal "kiharcolt" 6000 ft-os utalványt a BKV HAJLANDÓ lenne 7000-re EMELNI, de ezt az eddig sztrájkoló szakszervezetek ELUTASÍTJÁK.

"Nem írták alá a kollektív szerzõdést az eddig nem sztrájkoló BKV-s szakszervezetek. Szerintük a sztrájkolók által vasárnap este aláírt megállapodás rosszabb, mint amire õk eredetileg rábólintottak. Többek között ezer forintnyi ételutalványon vitáznak.

Az eddig nem sztrájkoló érdekképviseletek azt javasolták, hogy a sztrájkmegállapodásban szereplõ 6 ezer forintos havi melegétkeztetési utalvány összegét emeljék fel 7 ezer forintra......

Hosszas vita után a BKV elfogadta, hogy 7 ezer forintra növekedjen a havi utalvány értéke, de ezt a korábban sztrájkot hirdetõ szakszervezetek nem akarták elfogadni és azzal fenyegették meg a menedzsmentet, hogy ha ezt elfogadják, akkor visszavonják a sztrájkmegállapodást és újra sztrájkba lépnek."
http://www.origo.hu/itthon/komment/20100118-a-bkv-es-a-szakszervezetek-eddig-meddo-targyalasai-a-kollektiv.html
moderator1 2010 jan. 18. - 06:16:20
(175/8852)
Kedves Fórumozók!

Kérlek Titeket, hogy a személyeskedést kerüljétek.

köszönettel:
A moderátor
2/10
offtopic
meszag 2010 jan. 17. - 13:25:19 2/10
(174/8852)
Béke. :)
2/10
offtopic
meszag 2010 jan. 17. - 12:42:16 2/10
(173/8852)
Amit nem akarok megérteni, azt nem értem. :D Megjegyezted Gyurcsány nevét, hozzászívtad a sok butaságot, és elmész odáig, hogy gyurcsozol. Erre mondtam, hogy otthon, Slotát célozgasd! Akkor tisztelni foglak.

Azt is elmondtam már, hogy itt régóta lehetett szidni a rendszert. :D Nyugodtan mondd el a véleményed, én is elmondtam a sajátom.

ÉS ne állítsd be magad mártírnak, mert nem vagy az, de lassan azt hiszem, hogy szlovákiai sem. :D Én sose mondtam a képességeidrõl semmi minõsítõt.