Téma: Ma Reggel

3/10
offtopic
kgyuri0 2010 márc. 09. - 17:23:47 3/10 Előzmény CsengoZoli
(452/8852)
A KÖVETKEZÕVEL SZERETNÉK A PORT.HU FÓRUMON VALÓ POLITIKAI CSATÁROZÁSBÓL A MAGAM RÉSZÉRÕL KISZÁLLNI.
KÉRLEK, NE PROVOKÁLJATOK NAGYON(ha nagyon muszáj, legföljebb privátban).
A VELEM VALÓ REMÉNYTELEN CSATÁROZÁS HELYETT FONTOSABB LENNE HOGY GONDOLKODJATOK.

Zolika!

Hatalmasat tévedsz, ha azt hiszed, az, hogy OV korábbi kormányon levéskor nem vezette be a diktatúrát, bármit bizonyít. Esetleg az látható, hogy nem voltak arra „érettek” a körülmények. Az is lehet, hogy még õ maga sem volt eléggé fölkészülve rá, Debreczeninek elmondta, hogy szerinte hibázott, amikor nem volt sokkal energikusabban radikális, s megnyugtatta, hogy ha újból hatalomra kerülne, nem totojázna. Tudod, Hitler 1933-ban került hatalomra, holott elõtte vagy tíz évvel nem sikerült neki(hallottál a müncheni sörpuccsról? – pont 1923!) Mivel jól ismerem végtelenül pitiáner és rosszindulatú gondolkodásmódotokat, leszögezem, hogy eszem ágába nem jutna a Ficeszt lefasisztázni, lenácizni, ez egy párhuzam részemrõl.
Most kapaszkoggyá: Ha most a Ficesz hatalmasan nyerni fog, s bármi folytán OV még sem fogja bevezetni a diktatúrát(széles értelemben sem, egy elnöki túlhatalommal kombinált áltöbbpártrendszerû ficeszes banán demokráciát sem), az sem fogja azt jelenteni, hogy Debreczeninek a mostani állításaiban nem volt igaza. Itt ugyanis folyamatokról van szó, lehet, hogy lesz még demokratikusnak nevezhetõ választás 2014-ben, s akár a Ficeszt ki is szavazhatják a hatalomból, az azért tud bekövetkezni, mert olyan társadalmi ellenállás lesz(bár személy szerint, ezzel a néppel, nem sok esélyt látok erre).
Ahogy a „Kónyadolgozat” idején sokan gyanították, hogy az MDF be akarja betonozni magát, de ez nem következett be, olyan nagy volt az ellenállás (DemokratikusKarta), nyilván léteznek ellenerõk, amelyek az antidemokratikus fordulat ellen hatnak.
feketevipera 2010 márc. 09. - 09:37:49
(451/8852)
Nem tagadom, hogy mindkét oldalnak szerepe van a jelenlegi helyzet kialakulásában. Ám részemrõl érthetõ, hogy sokaknak kinyílik a bicska a zsebében, amikor számba veszi az utóbbi éveket. Gyurcsánnyal és társaival sok embernek nem az a problémája, hogy nem tartotta be az ilyen-olyan ígéreteit, mert minden eddigi kormányon számon kérhetnénk, hogy mit és hogyan teljesített a választási ígéreteibõl (és akkor bizony elég siralmas lenne a mérleg). Igazából az a fölényesség és kioktató hangnem nem tetszett sokaknak (így nekem sem), amivel õ és társai hozzánk viszonyultak. Ugyanis könnyen mondja egy olyan ember, hogy "nem fog fájni", aki milliárdos, és nincsen gondja a mindennapi megélhetésre, akinek szerintem életében még soha nem kellett gondolkodnia azon, hogy a havi 80000-es fizetését vagy 60000-es nyugdíját hogyan ossza be. Vagy amikor válság van, és a képembe vágják vigyorogva, hogy bezzeg nekik jár új szolgálati autó, vagy hogy az ilyen-olyan állami cégek dolgozóinak jár év végi jutalom, mert "jól dolgoztak". És ilyenkor biza nekem is ökölbe szorul a kezem, valahogy nem igazán tudom értékelni a lekezelõ stílust. A másik, ami felháboríthatta az embereket, az az volt, amikor egyesek letagadtak bizonyos dolgokat. Nyilvánvalóan senki nem szeret szembesülni azzal, hogy az ígéretek ellenére mégis bevezették a vizitdíjat, a napidíjat, holott elõtte váltig tagadtak, és azt mondták, hogy az csak kitaláció. Mivel ezt sorozatosan eljátszották, kialakították magukról a hazug ember képét, és önmaguk adtak ütõkártyát a jobboldal kezébe.
7/10
idlosza 2010 márc. 09. - 08:48:43 7/10
(450/8852)
Pont ma nem láttam a Ma reggelt.
Ki írta újra a Bánk bánt és miért? Tudja valaki? Csak nem nem értették a mai fiatalok?
7/10
idlosza 2010 márc. 09. - 08:32:05 7/10
(449/8852)
1.) Nekem nem ilyen tudományos alapon kopog a házi budgem belseje, de hát nem vagyunk egyformák. :)
2.) Kitûnõ mondat, fordíthatom úgy, habár nincs igazam, de te sem bánnád, ha az asztal körül mindenki elférne és nem kellene nagyobb asztalt venni? :)) persze demokráciában mindenki képviselete megoldottnak kell legyen.
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 09. - 07:03:25 2/10
(448/8852)
Na akkor ügyes vagy! Ugyan (asztal)kerülõvel, de megtaláltad a magyar gazdaságpolitika, és a klasszikus közgazdaságtan ellentétét. :P

Csak nem attól lesz szimplán hatékony a parlament, hog hányan ülnek benne, bár a felezésüket én se bánnám.
Crazy Horse 2010 márc. 09. - 07:02:09
(447/8852)
Jó, ebben van némi igazságod, rátermett, odavaló emberekkel ment volna ez kis asztalnál is :(
7/10
idlosza 2010 márc. 08. - 23:06:59 7/10
(446/8852)
Ja, hogy teljes legyen az életérzésed velem kapcsolatban: van 24 vagy 32 személyes asztal is meg össze is tolhatóak, és szerintem csak lenne olyan sufni a parlamentben, ahol hallgatózás kizárt és az asztal is elfér.
Szerinted olyan bonyolult ügyek vannak ebben az országban, amilyen nincs se égen ,sem földön,sem Lengyelországban?Sem az USA,ban sem Oroszországban, sem Kínában ( érdek és lobbi ot is van ), sem Indiában, de sem Ausztráliában? Azt a szürkeállományát neki!!!
7/10
idlosza 2010 márc. 08. - 22:58:19 7/10
(445/8852)
Persze, csakis mindkettõ vagyok.Sõt, egy sorok között olvasni képtelen, egy egyszerû mondatban felbukó gonosz manó és adófizetõ állampolgár is vagyok.
Azt hiszem pont a hatékonyságra utaltam, a versenyszférában nem megengedhetõ hatékonytalansággal.Tudod mi az elvi különbség? Versenyszférának pénz a mozgatórugója míg elvileg az országvezetésnek magasabb erkölcsi, eszmei értékeken kell nyugodnia. Ez magában kell foglalja a hatékony mûködést!! (Kisebb európai, magyar parlamenttel is ha kell) Nagyobb asztallal és hatékonyan egyeztetni képes érdekképviseletekkel.
Biztos rosszul érzem és gonosz vagyok, meg buta, amikor úgy látom, hogy sorban olyan döntések születnek, amelyek elbuknak a gyakorlatban, egyeztetések híján.
Csodálkozol, hogy felmegy bennem a pumpa, amikor 4 év kormányzás után nem pusztán erre, tulképp. a tehetség hiányra! hivatkozik, hanem továbbra kormányon maradt, ám micsoda pech a hatalomban való lubickolásnak véget vetett a válság zsupsz.( mellesleg Bajnainak is csak azért adta át a stafétát, mert az események leplezhetetlenül meghaladták a képességeit)
Sõt olyan gonosz vagyok,hogy azt gondoljam, hogy Gyurcsány egy szégyentelen gazember!
Egek, mi lett volna, ha nem egy Magyarország méretû ország képviselõivel, hanem mondjuk egy USA méretûvel kell egyezeteni. Ajajj, õrült lovacska fejezd be az ámokvágtát és gondolkozz, köszi elõre is.
Crazy Horse 2010 márc. 08. - 21:56:28
(444/8852)
Vicces (megint) amit írsz, hogy pont az EU parlamenttel jössz példának, csak mert évek óta tart az a törekvés, hogy csökkentsék a méretét a hatékonyabb mûködés érdekében ;)
Az asztalt pedig képletesen kell érteni, meg hát ugye ott van elõtte hogy "egy ponton túl nem lehet tovább szélesíteni", ami szintén erre utal, de ha mindenképp szó szerint tudod csak értelmezni, akkor sajnállak, vagy szövegértésbõl 1-es, vagy csak szimplán rosszindulatú vagy. Egyikre sem lehetsz büszke.
1/10
ondok 2010 márc. 08. - 21:25:38 1/10 Előzmény feketevipera
(443/8852)
Ok elismerem ,hogy nem lehet általánosítani ,de azt meg neked kéne elismerni pl,hogy a jobboldali médiumokban minden határt átlépõ ordenáré uszító stílus uralkodott el.Tehát hogy az ország így megvan osztva ,és a párbeszéd lehetetlenné vált abban a jobboldalnak elévülhetetlen az érdeme.
1/10
ondok 2010 márc. 08. - 21:21:18 1/10 Előzmény baviki
(442/8852)
Egy logikai vonalat illik követni,és miután Te elõálltál azzal ,hogy a gyurcsány beszédet az MSZP szivárogtatta ki ,erre írtam hogy persze úgy mint Megyó ügynök múltját is a sajtó.Csak kár ,hogy pár nappal elötte Orbán tett rá utalást.Az igaz ,hogy a szálakat kell némi intelligencia összevarrni.
7/10
idlosza 2010 márc. 08. - 20:14:55 7/10 Előzmény meszag
(441/8852)
Ááá, már vártam- a féltékeny feleségért.
7/10
idlosza 2010 márc. 08. - 20:11:45 7/10 Előzmény Crazy Horse
(440/8852)
Nem. Vicc az,amilyen szövegkörnyezetben van, amikor a megoldatlan állapotokért erre hivatkoznak.
Te meg valószínûleg a versenyszférában nem dolgoztál még, látnád egy fõnök micsoda technikával rugná hátsón azt, aki azért nem old meg valamit, mert kicsi az asztal hivatkozik.
Képzelem, amint az EU parlament megbénul..., mert nem találnak megfelelõ méretû asztalt; na ne ...lyélkedjünk már!
1/10
offtopic
fredi60 2010 márc. 08. - 15:51:50 1/10
(439/8852)
Az ígérgetésbõl lassan csak a vagdalkozás marad.

"A pártelnök azt mondta: néhány év óta az országban gyakorlattá vált, hogy a kormány eltitkolja és meghamisítja a valós költségvetési számokat. "Ha a választásokon túlra gondolok (...), a legnagyobb szakmai dilemmát az okozza, hogy hogyan fogjuk a világ nyilvánossága elõtt felfedni az ország valóságos helyzetét anélkül, hogy ne kerüljünk Görögország helyzetébe" - mondta Orbán."
http://www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100308-orban-szerint-nehez-lesz-feltarni-az-igazsagot.html
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 07. - 22:14:10 2/10
(438/8852)
Nehogy válaszolj! :)
baviki 2010 márc. 07. - 21:20:51
(437/8852)
Kit gyanúsítgattam?
baviki 2010 márc. 07. - 21:13:43
(436/8852)
Most látom, nem jól írtam, mert nullajancsikat akartam írni, többesszámban...
feketevipera 2010 márc. 07. - 21:09:28
(435/8852)
Sajnos az a legnagyobb baj, hogy egyik oldal politikusai sem hajlandók tisztán játszani. Annak idején elkezdtek valamit, és szerintem õk sem gondolták, hogy ennyire elfajul majd a helyzet (tisztára mint a zsdanovi két tábor elmélete). A normális kommunikáció szinte lehetetlenné vált, és amirõl õk azt hitték, hogy majd könnyebbséget jelent, a visszájára fordult, hiszen nem sokáig lehet már etetni a népet az üres ígéretekkel. Az utóbbi 20 év során láthattuk, hogy hová jutott az ország. A rendszerváltáskor elég ígéretesen kezdtük, aztán most meg a béka s*ggét csak létráról érhetjük el. És ez a politikusok felelõssége, nem az embereké. A radikalizálódás ilyen esetekben pedig törvényszerû, hiszen sokan azt látják, hogy mindkét oldal csõdöt mondott a rendszerváltáskor tett ígéretek beváltásában, sõt: még csak a látszatja sincs meg annak, hogy valóban igazságosabb társadalmat kívánnának létrehozni. 20 évvel ezelõtt békés átmenetet akartak, de ennek meglesz a böjtje. Az akkori felemás megoldás most visszaüt, mert sok helyen sikerült tisztábbá tenni a közéletet, nálunk nem. Azóta pedig hibát hibára halmoztak (megoldatlan társadalmi problémák, a gazdaság tönkretétele, vég nélküli hitelfelvételek, az ország kiárusítása a külföldnek stb.), és jelen pillanatban nem igazán körvonalazódik jó és egyszerûen végrehajtható megoldás.
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 07. - 19:51:21 2/10
(434/8852)
Nézd, aki figyelt, látta, hogy baj van. Én is mérges voltam, a 2006-os választás elõtti további osztogatásért. Aztán meg a tötyörgésért, de a fideszt aljassága, amit csinált, és az alkotmánybírók viselkedése kritikán aluli volt.. A rossz kormány kommunikáció, az egészségügyi személyzet rájátszása, szóval az egész egy rossz paródiának tûnt volna, ha nem ez a valóság. A többi (pl. széf) már csak a hab a tortán.
A 2002-es kampány igéretekbõl fakadó cirkuszból se tanultak a szocik igaz, nem kellett volna Gyurcsánynak a vitában ígérgetnie. Na de erre nem az a válasz, hogy most meg nem is hajlandó Viki kiállni vitázni. Így megússza a leégést + nem lesz mit számonkérni. :) A szomorú az, hogy mégis nyerni fog, holott hangyányit sem tisztábbak a szociknál, de mivel a rendõrség, és a jogszolgáltatás is a politikusokat figyeli ez megint nem fog kiderülni. :) A szocik is megérdemlik ami történik, mert miért nem írtották ki a soraikból a dudvát önként. Csak mi lesz a sok hivõvel, mert ha nem teljesülnek a vágyaik, radikalizálódunk tovább....
feketevipera 2010 márc. 07. - 19:20:51 Előzmény meszag
(433/8852)
Igen, 20 éve van így (vagy talán még régebben), és nem mentesíthetjük a felelõsség alól a Fideszt sem, hiszen õk semmit nem tettek az egészségügy megváltozásáért. De ha belegondolunk, annak idején a Gyurcsány-kormány sem a legfontosabb dolgokkal kezdte (pl. széfek bevezetése, a mentés és betegszállítás szétválasztása stb.), és szerintem eszük ágában sem volt, hogy az addig semmilyen terhet nem vállalókat is bevonják a fizetésre kötelezettek körébe. Ráadásul eléggé rontotta az akkori kormány szavahihetõségét, hogy - finoman fogalmazva - nem mondtak teljesen igazat, amikor kezdett elterjedni a köztudatban, hogy bevezethetik a vizitdíjat, a napidíjat és a tandíjat. Miért volt egyszerûbb azt hazudni, hogy "nem lesz vizitdíj...", amikor néhány hétre/hónapra rá már be is vezették? Kész vagyok elismerni, hogy Gyurcsány bizonyos szempontból bátor volt Õszödön, de nem lett volna méltóbb megoldás, ha már korábban is bátor (és tisztességesebb)? Szerintem sok embert ez IS felháborított, hiszen nyilvánvalóan senkinek sem esik jól, ha szembesülnie kell azzal, amirõl korábban azt mondták, hogy nem lesz olyan. És ha sok ilyen éri az embert, akkor a másik félnek lehetnek bármilyen jó szándékai, már nem fog neki hinni.