Téma: Ma Reggel

2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 06. - 19:41:51 2/10
(372/8852)
Valamit el kellett volna már kezdeni sok évvel ez elõtt. Ha javítási, módosítási javaslatokkal álltak volna elõ, érteném, de a teljes elutasítás rettenetes alakoskodás volt, hiszen a fidesz 98-as kampánya ettõl volt hangos. Leírtam már azt is, hogy õk hogy gondolták el, ehhez képest a 300 Ft igen keveseket, és kevéssé terhelt volna. És nincs mese, el is kell indulni, különben 80 éves korunkig dolgozhatunk, aztán meg nem kapunk nyögdíjat se.
2008 2010 márc. 06. - 19:38:55
(371/8852)
Miért használsz két nikket Ondok ? :D
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 06. - 19:36:46 2/10
(370/8852)
Moderáltak délelõtt. Mit nem értesz? Nem tiltották ki Ondokot. :)
feketevipera 2010 márc. 06. - 19:35:57
(369/8852)
Azért volt jó pár olyan eset, amikor az MDF a kormánypártokkal tartott, mert néhányan átszavaztak oda, és a kormánypártok ilyen többséggel tudták elfogadtatni a javaslataikat.
A vizitdíjjal/napidíjjal az volt a baj, hogy 1. nem a 300 forintok mentették volna meg az egészségügyet, mert pl. az orvosok ugyanúgy elvették továbbra is a hálapénzt. 2. megint voltak olyan kiváltságos rétegek (politikusok, "halmozottan hátrányos helyzetûek", magukat minimálbérre bejelentett vállalkozók stb.), akik szokás szerint ismét mentesültek a fizetés alól, és csak a bérbõl és fizetésbõl élõkrõl (na meg a nyugdíjasokról) húztak le egy újabb bõrt. Nem az egyenlõségrõl szólt ez, mert a fizetési kötelezettség megint csak azokat érintette, akik addig is eltartották az országot.
A tandíj ebben a formájában rossz ötlet volt. Egyrészt azért, mert a felsõoktatás - bármennyire is ingyenesnek hirdetik - amúgy is rengeteg költséggel jár a családok számára. Másrészt meg azért, mert a felsõoktatási intézmények elvesztették azt a szerepüket, hogy egy értelmiségi elitet képezzenek, és a legfõbb céljuk az lett, hogy minél több hallgatót felvegyenek, mert anyagi érdekeik ezt diktálták. Nem a tandíjjal kellett volna kiszûrni a gyengébb képességû diákokat, hanem szigorúbb felvételikkel és vizsgákkal (és hozzátenném: igazságosakkal; sokszor ugyanis pofára is mentek dolgok, de ezt szerintem nem kell bemutatni). Tehát a rendszer alapjaiban rossz, mert amíg az egyetemek, fõiskolák kvázi fejkvótát kapnak, addig semmi érdekük sem fûzõdik ahhoz, hogy válogassanak a jelentkezõk közül.
2008 2010 márc. 06. - 19:35:35
(368/8852)
Tessék ?!

"töröltek" =)

Meszag nick ami azt mondja, hogy "töröltek"

Hoppá fiúk-lányok! Kapásom van! :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 06. - 19:31:16 2/10
(367/8852)
Nem jól látod. Töröltek, és akkor nem nagyon válogatnak. Ne vetítsd ki az álmaid.
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 06. - 19:30:31 2/10
(366/8852)
A bérbõl és fizetésbõl élõk fizetünk, igen. De a többi? A sok címen "járó" juttatások tömkelege, a nyilvántartás nélküli segélyezés? Ezt produkálták nekünk. Ezt eggyütt. Én már leírtam itt többször egyenként a kormányok hibáit, talán néha láttad is. Amit most látok viszont, hogy csak azért se alapon mostmár arra szavaznak, aki nem mond semmit. Ez sem logikus.... A korrupciót meg egyikünk se támogatja...
2008 2010 márc. 06. - 19:29:11
(365/8852)
Amúgy jól láttam a délelõtti órákban, hogy az Ondokot kitiltották ?! :D

Éppen válaszoltam egy hihetetlenül nagy baromságára amikor azt láttam a kommentem fejlécén, hogy "Elõzmény Törölt Felhasználó"

Azért ez jelent valamit nem ?! Valamire rájöttek a modik!

Lebukott a vörös ördög! xD
feketevipera 2010 márc. 06. - 19:24:11 Előzmény meszag
(364/8852)
Egyetértünk abban, hogy felelõs politikusokra lenne szükség. Az emberek többsége nem elvárja, hogy az állam még többet adjon, hanem a jogos ellenszolgáltatást szeretné azért, mert õ a jövedelme majdnem felét befizeti adóként, tb-járulékként stb., tehát szerintem érthetõ az, hogy ha már egyszer egy ilyen modell mellett döntöttünk anno, akkor a pénzeket ne elherdálják, ne korrupció útján tûnjenek el a milliárdok (és itt most a jobboldalra is gondolok, nehogy szó érje a ház elejét), hanem igenis kapjunk vissza valamit az államtól. Mert így rohadtul csak az látszik, hogy tömködjük az államba a rengeteg pénzt, mégis mindenre az a válasz, hogy "nincs rá pénz". Sajnos ma még nem tartunk ott, hogy a politikai "elitünk" hosszabb távra is tudjon gondolkodni, mint 4-8-12 év, és hogy a saját zsebe megtömése helyett az embereknek is hagyjon élni. De amíg felülrõl irányítva összeugraszthatják az embereket, addig õk odafent nagyszerûen egyet tudnak érteni bizonyos dolgokban, ha arról van szó. Az elnyomott, a szegénység határán tartott tömeg pontosan azért jó, mert irányítható, és a különbözõ csoportokat egymásnak lehet ugrasztani, a korrupció pedig az egeket verdesheti.
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 06. - 19:21:52 2/10
(363/8852)
Jé, tényleg. :)) Nem volt rendszer szerintem, de mindegy, Nagy divat lett itt a porton egy ember sok néven történõ játszadozása. És már megbocsáss, de igen hasonlított az érvelésed Zoliéra. Elfeledtem, mert nem fontos. :) Köszönöm, hogy emlékeztetsz rá. :)
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 06. - 19:17:10 2/10
(362/8852)
Te is ezt teszed? :(
7/10
idlosza 2010 márc. 06. - 19:16:24 7/10
(361/8852)
Ezért élmény veletek a párbeszéd, lehet, hogy nem hallottad, de írtad és olvastad, sõt rendszert gyártottál abból, hogy más néven szólítottál.
Nem zavar, de neked Cavintonra lehet szükséged.
Ajánlom figyelmedbe a te 876. sz. beírásodat:

http://forum.port.hu/viewtopic.php?post_id=1774640&highlight=1774640#1774640
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 06. - 19:15:57 2/10
(360/8852)
Olvass el azért néhány "beszélgetést" itt, mielõtt általánosításokat fogalmazol meg Te is. Az MDF nem igen szavazott az MSZP mellett. A fidesz is volt kormányon, és elszalasztott egy remel lehetõséget a reformok elkezdésére, sõt késõbb is megtorpedózta, majd meglátjuk õ mit fognak tenni most. Mert tennie kell. A választási ígéreteket hagyjuk. Ez a népnek szükséges manna, sokan ma is beveszik. Ez folytatott mocskolódás nem értünk folyik, hanem a hatalomért, befolyásért, pénzért. Ráadásul továbbra is piszkos pénzért, és nem a politikusokat szorongatjuk, hanem egymás nyakát, Minek?
Komolyan azt hiszed, hogy a napi/vizitdíj, tandíj öncélú sanyargatásnak találták ki? És hogy bölcs dolog volt ezt népszavazásra bocsájtani?
feketevipera 2010 márc. 06. - 19:14:06 Előzmény kgyuri0
(359/8852)
Mi van, Gyurka, személyeskedünk, személyeskedünk? Jó lenne, ha leállítanád magad, ne kezdd a "ficeszezést", mert ez egyrészt személyeskedés (jelzem, nem én kezdtem, tehát ne vádaskodj a késõbbiekben, hogy én vagyok a gonosz, mert én nem írtam semmi olyat, hogy "maszoposok", tehát légy szíves hanyagolni az ilyesmit) és gúnyolódás, másrészt meg már unalmas. Egyébként meg úgy tûnik, te is általánosítasz, mert el sem tudod képzelni, hogy ha valaki jobboldali, az nem lehet más, csakis fideszes. Jellemzõ. Na mindegy.
Felõlem mentegetheted Gyurcsányt, én akkor is azt tartom, hogy a nyilvánosság elõtt is el kellett volna mondania a beszédet, és ha gerinces lett volna, akkor bocsánatot kér mindenkitõl. Így illik, nem? Amúgy meg Õszöd után sem lett vége a hazudozásnak, bármennyire is szeretnéd ezt hinni. Amilyen a gazda, olyan a nyáj. Egyébként elvben igazad van, mert szûk körben is leszúrhatták volna Gyurcsányt, de õ jól tudta, hogy nem fogják ezt tenni, mert félhettek attól, hogy akkor nekik is bukta van. Az igazi felelõsségvállalást az jelezhette volna, hogy az elsõ pillanatban közli a közvéleménnyel is, hogy "bocsássatok meg, hibáztam", és feláll a székbõl. Vagy legalábbis kijavítja a korábbi hibáit. Ehelyett folytatódott a hazudozás, az ígérgetés, a kapkodás. Államférfiak legutóbb a reformkorban voltak hazánkban, azóta elvétve akadt egy-két ember, aki ezt megközelítette, de én Gyurcsányt nem sorolnám ide. A felelõs, a jövõ nemzedékeiért aggódó és azokért tenni akaró politikus NEM hazudozik, NEM k*rja el az országot, NEM hoz átgondolatlan intézkedéseket, hanem képes arra gondolni, hogy mi lesz ötven vagy száz év múlva. És az igazi államférfi tesz valamit azért, hogy ne rángatózzon, fõleg ne pl. a Himnusz alatt.
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 06. - 18:57:38 2/10
(358/8852)
Ez nem igaz, ezt tudnod kéne, ha már ennyire magabiztos vagy.
feketevipera 2010 márc. 06. - 18:56:46 Előzmény ondok
(357/8852)
Oké, a szívemre teszem a kezem, én bevallom, hogy jobboldali vagyok, ellentétben sok emberrel, aki pártfüggetlennek mondja magát, de valójában nem meri bevallani, hogy baloldali. Hogy "miért sz*r az MSZP", arra nem kell keresni semmiféle magyarázatot, elég végignézni az elmúlt nyolc évet. Én egyébként nem mondom azt, hogy a baloldalt eleve el kell utasítani, te tettél rólam mindenféle megjegyzést ("nem látjátok, hogy pont ettõl jobb a másik csapat, mert egy demokratikus ember nem így áll hozzá a hatalom kérdéséhez"). És pontosan te azonosítod az összes jobboldali embert a mocskolódással, általánosítasz, ami egy józanul gondolkodó demokratától nem éppen elvárható dolog, sõt gyûlöletkeltésre is alkalmas lehet. (Egyébként a gyurcsányi demokráciaértelmezés is megérne egy misét.) Elismerem, hogy a jobboldali politikusok többsége sokszor szembenállt a baloldal törekvéseivel, de azért vegyél vissza egy picikét, és ne írj nekem olyan kioktató hangnemben, hogy agyat azért kaptam, hogy gondolkodni tudjak. (Látod, látod, te személyeskedtél velem, nem én kezdtem.) Picit nézz szét te is: nyolc évig NEM a Fidesz volt a hatalmon, ráadásul az MSZP-SZDSZ koalíciónak megvolt a parlamenti többsége (fõleg, ha az MDF is mellettük szavazott), tehát a jobboldal bármilyen törekvése ellenére megvolt a lehetõségük arra, hogy elfogadtassanak akármilyen törvényt. Ha erre nem voltak képesek, az már a saját hibájuk. Egyszerûen agyrém arra fogni az ÖSSZES kudarcot, hogy a Fidesz mindig mindennek keresztbetett. Sokaknak egyszerûen fáj szembenézni az igazsággal, hogy bizony az elmúlt idõszak kormányainak SOKKAL NAGYOBB a felelõssége a mostani helyzet kialakulásában, mint a Fidesz visszahúzó tevékenységének. Lehet, hogy pofára esünk, de ti is pofára estetek, mert Gyurcsány a tevékenységével egy egész országnak (tehát a szavazóinak is) rosszat tett. Gondolom, nem erre számítottatok, amikor megszavaztátok õt. Nehéz ezt elviselni, jól tudom, de nem szabad a teljes felelõsséget a jobboldalra áthárítani (bár a legjobb védekezés a támadás). A mellébeszélésrõl meg csak annyit, hogy pont Gyurcsányék voltak azok, akik a legjobban értettek ehhez ("nem lesz vizitdíj, nem lesz tandíj" stb. stb.). Aztán csodák csodájára kiderült, hogy bármilyen bõszen is tagadták ezeket, mégis bevezették. Mi ez, ha nem mellébeszélés és hazudozás? És még mindig fenntartom azt az álláspontomat, hogy habár valamennyire értékelendõ, hogy Õszödön Gyurcsány hablatyolt valamit, jobb lett volna, ha egyáltalán nem kerül sor Õszödre, mert becsületesen kormányoz. Errõl mi a véleményed? Mert errõl egy árva szót sem szóltál. Ugyanúgy mellébeszélés az, ha istenítitek Gyurcsányt, mert "õ legalább bevallotta", miközben pont a lényeget maszatoljátok el ezzel: azt, hogy hazudott és tönkretette az országot. Félreértés ne essék: tisztán látom a jobboldal hibáit is, és nem mentegetem Orbán Viktort sem. De azért lássátok be: Õszödre pont azért került sor, mert elõtte tisztességtelenül, hazudozva, kárt okozva kormányoztak, és ezt a beismerés nem teszi semmissé.
2008 2010 márc. 06. - 18:54:46
(356/8852)
Mégis hol ordibáltam Gyuri elvtárs ?

A tisztességesre gondolsz ? Azt nem ordításnak szántam, hanem figyelem felhívásnak!

Intelligencia ? Te beszélsz intelligenciáról? Ha lenne egy kis eszed, csak egy nagyon kevés akkor nem lennél annak a pártnak a táborában amelyik tönkre vágta az országot! És nem istenítenéd azt az embert aki csak úgy csípõbõl belehazudott 10 millió ember szemébe...

Az intelligenciáról ennyit!

Amúgy nézd csak meg a 370-es kommentet. Én úgy látom, hogy te ordibálsz! :)
CsengoZoli 2010 márc. 06. - 18:49:24
(355/8852)
Akkor várnám a bocsánatkérésed azokért a hozzászólásokért,ahol elmondtál mindenféle elmebetegnek,aki több nickel ír!
3/10
offtopic
kgyuri0 2010 márc. 06. - 18:43:24 3/10
(354/8852)
Egy kicsit komolyra fordítva a szót:
Azt írja évszám kolléga:

„Tudom, hogy nekem van igazam, így nem érdekel..”

Arra írja, hogy modortalan.

Csak, hát édes barátocskám, az a legkevésbé sincs összefüggésben azzal, hogy igazad van-e vagy nincs.
Sõt, ha van összefüggés, akkor pont fordítva van, akinek igaza van, az nem ordibál, nem modortalan.
Másfelõl mutass nekem egyetlen embert akárhonnan, akármikorról, aki nem lenne meggyõzõdve, hogy neki van igaza. Még szép, hogy te is azt képzeled.
Ha nem lennél modortalan, talán kicsivekltöbb lenne a valószínûsége az igazságodnak.
Na, de ehhez itt, ebben a „magasságban” már intelligencia szükségeltetne.
Innen már lefgföljebb csak filiszteus tud követni.
3/10
offtopic
kgyuri0 2010 márc. 06. - 18:31:09 3/10
(353/8852)
Le a kalappal, csak megmentetted a jobboldal becsületét.

Akkor te tényleg nem lehetsz CsZoli!

Túl eszes vagy ahhoz!