Téma: Ma Reggel

2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 06. - 20:35:42 2/10
(392/8852)
Ebben sem mondok teljesen ellent, csak az emberek - és ezt fõleg nyugdíjasoktól hallottam, hogy nem fizetnek kétszer - abban tévednek, hogy a mi tb rendszerünk nem magánbiztosítószerûen mûködik. Amit mi befizetünk, abból finanszírozzák a többiekét is, azaz finanszíroznák, ha elég lenne. De még a válsá elõtt sem volt elég, hát mibõl egészítették ki? A ktgvetésbõl, mivel az deficites egyébként is, tehát hitelbõl. Na ez nem tartható fenn sokáig. Azért legalább annyi már történt, hogy nyilvántartás van arról, hogy ki biztosított, és ki nem, de semmi más elõlépés nincs. :(
A politikusok is kapnak bért, tehát õkis fizetnek tb-t, de arról nem hallottam, hogy vizitdíj mentesség illette volna meg õket. Az viszont biztos, hogy jobb ellátást kapnak, mint átlagpolgár, de az a másik disznóság, hogy sehol a világon nem engedik meg, hogy magánpraxisa legyen közalkalmazottnak (itt az orvosokra gondolok) és ebbõl adódóan a közpénzen finanszírozott betegágyak jó részét az orvosok magánbetegei foglalják le.....
Szóval regelig folytathatnám miért tartunk itt, de mára itt fejezem be, mert megy az Istenek a fejükre estek. Még mindig szeretem. :)
Jó éjt! :)
feketevipera 2010 márc. 06. - 20:21:52
(391/8852)
Ez így van. De mondjuk ha Te bérletet váltasz a buszra, akkor valószínûleg nem szeretnéd, hogy a bérlet mellé még jegyet is kelljen váltanod ahhoz, hogy utazhass. Az emberek azt érezhették, hogy kétszer fizettetik meg velük ugyanazt a szolgáltatást. Ráadásul ott voltak a "bliccelõk", akik ugyanúgy éltek tovább, mint hal a vízben. Mert van pl. rengeteg olyan ember, aki életében szinte egyetlen percet sem tanult, nem dolgozott, és még csak a szándék sem látszik meg rajta, hogy akarna valamit. Õk addig is ingyen jutottak hozzá a legtöbb dologhoz, és pl. a vizitdíj megfizetése alól is mentesültek, miközben betenni meg semmit nem tettek be az államkasszába (sõt õk voltak/vannak felháborodva, hogy nekik is fizetniük kell valamiért, mert teljesen természetesnek tartják, hogy eltartsák õket). Vagy pl. a politikusok is ingyen kapták az egészségügyi ellátást, és ha jól tudom, õk sem nagyon fizettek vizitdíjat. És az emberek többsége ezért is háboroghatott, hiszen úgy érezhették, hogy megint csak velük tolnak ki, azokkal, akik fenntartják ezt az egész rendszert. Igazságosabbá kellene tenni az egészet, mert jóllehet vannak olyanok, akik tényleg önhibájukon kívül kerülnek szegénységbe, de vannak olyanok is, akik nem is akarnak tanulni, dolgozni, még állást sem akarnak keresni, mert ugyan minek. És az ilyeneknek nem lenne szabad megengedni, hogy arra hivatkozva kapjanak mentességet mindenféle fizetnivaló alól, mert õk "rászorultak". Aki önmagáért nem tesz semmit, az a társadalomért sem fog, mégis sok esetben elvárja, hogy neki minden ingyen járjon. És ez a felháborító. (Voltam régebben egy-egy állásbörzén, és az egyiken a regisztráció után a fickó odaszólt az asszonynak, hogy "Na, akkor menjünk". A regisztrációs pultnál lévõ egyik nõ megkérdezte tõle, hogy "Miért nem néznek szét legalább?". Mire a fickó vigyorogva: "Ugyan minek?" És elmentek. Na ilyenkor nyílik ki az ember zsebében a bicska, mert az ilyenek is mentesülnek mindenféle fizetési kötelezettség alól a "rászorultságra" hivatkozva, és ez rohadtul igazságtalan, mert még a látszatja sincs meg az ilyeneken annak, hogy legalább saját magukért tenni próbáljanak valamit.)
2008 2010 márc. 06. - 20:19:52
(390/8852)
Ne mentegetõzz már.. ezt már buktad.

Inkább valld be, te vagy ondok azt kész, úgyis tudja már réges rég mindenki, hogy szeretsz osztódni :DD szerintem ezen már meg se lepõdnek!

Áruld el melyik az igazi ? A nõ vagy a férfi ? Én a nõre tippelek mert az igen értelem dús címû "aaaaaa" topikban nagyon eltudsz játszani a kis barátaiddal. Szóval én a nõre tippelek! :D
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 06. - 20:13:36 2/10
(389/8852)
Majd mindig utalok rá, hogy tévedsz. :) Ondok csak rátok unt kicsit.
2008 2010 márc. 06. - 20:09:48
(388/8852)
Jól van.

De ugye nem bánod ha a profilomban húzok egy vonalat ami azt jelenti majd, hogy hány trófeát szereztem.

Trófea: Az általam lebuktatott álnickek!

Van egy ondok trófeám!!! :DD
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 06. - 20:03:06 2/10
(387/8852)
Nekem nem kell.
2008 2010 márc. 06. - 20:01:59
(386/8852)
De amúgy jobban jársz egy új nikkel.

Tiszta lap! Tudod... :D
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 06. - 20:01:42 2/10
(385/8852)
Ezt Idloszától tudtam meg, hogy az vagyok. Követeld tõle. :D
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 06. - 20:00:30 2/10
(384/8852)
Nem mondta róla akkor sem senki, hogy maga a tökély. De minden ellen csak a tiltakozás volt. Hirtelen mindenki elõlépett tb/egészségügyi/ gazdasági szakértõnek. Ez a baj ebben az országban. Mindenhez kibacottul értünk. :) Csak tudod aki elhiszi, hogy mindenhez ért, az leginkább semmihez se.
2008 2010 márc. 06. - 19:57:26
(383/8852)
Szóval azt mondod, hogy a féltékeny felesége vagy ?

Tudod mit ! Elhiszem!

Ha raksz fel esküvõi képet! :D
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 06. - 19:56:14 2/10
(382/8852)
Hát nem tom mit kell csinálni, ha valakit kitiltanak, mert velem még nem fordult elõ.
feketevipera 2010 márc. 06. - 19:55:20
(381/8852)
Igen, el kellett volna kezdeni valamit. De nem úgy, ahogyan azt pár éve gondolták. Átgondolatlanul elkezdték átszervezni az egészségügyet, és egyik nap megszületett a mentés és a betegszállítás szétválasztásáról szóló intézkedés, másnap meg már flottul kellett volna mûködnie az egésznek. Ehelyett szerencsétlen betegszállítók sokszor azt sem tudták, hogy melyik kórház tudja fogadni a beteget, és ami a legszomorúbb, gyakran az orvosok sem tudták, hogy akkor most a kórházuk tudja-e fogadni a beteget, vagy sem.
A vizitdíj nem a 300 forintok miatt lett volna megterhelõ, hanem azért, mert pontosan azokat a rétegeket hagyta volna továbbra is mentesülni a fizetés alól, amelyek korábban sem fizettek. A tb-járulékot levonják, tehát ha én elmegyek orvoshoz, akkor elvárhatom azt, hogy engem ellássanak a befizetett járulékom fejében, és ne kelljen egy külön sarcot fizetnem. Ha meg a tb már nem bírja el ezt, mert kevés a befizetett összeg, akkor ne az legyen már a megoldás, hogy pont azokra sújtanak le, akik addig is fenntartották a rendszert. Ez így nem az igazságosságról szólt, mert a vizitdíjjal kapcsolatban újfent csak azok mentesültek a fizetési kötelezettség alól, akik nagyrészt addig sem tettek hozzá túl sokat az egészségügyi rendszer fenntartásához, vagy akik addig is kedvezõbb pozícióban voltak.
2008 2010 márc. 06. - 19:55:03
(380/8852)
Hát el hiszem, hogy morcos a kis (vak)ondok mert most regizhet be újra! :DDDDDDDDDDDDDD
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 06. - 19:51:39 2/10
(379/8852)
Hát igen nagy tévedésben leledzel. Ondok már rég lekapta volna a fejed. :)
2008 2010 márc. 06. - 19:49:38
(378/8852)
"Egyébként higgy amit akarsz."

Most már biztos vagyok benne, hogy Ondok=Meszag :D

és ÉN buktattam le!!! Ezt jegyezze fel mindenki!

Ez jelent valamit! Azt jelenti, hogy én nyomozónak születtem! :DD
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 06. - 19:48:49 2/10
(377/8852)
Ezt én is így látom.
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 06. - 19:46:09 2/10
(376/8852)
Olvasgass kicsit. A töröltek az nem csak azt jelenti, hogy engem, hanem a topicon a dumát. Egyébként higgy amit akarsz. :)
feketevipera 2010 márc. 06. - 19:46:06
(375/8852)
A juttatásokkal az a baj, hogy megint csak a kisemberektõl vonnak el mindent, míg pl. a politikusoknak továbbra is jár ilyen-olyan juttatás. Válság idején azért ez elég gáz. Folyamatosan azt látom, hogy az "egyenlõségesdi" hangzatos szavakban merül ki, mert amikor lenne lehetõség a valódi szolidaritásra, akkor érdekes módon odafent nincs igazi jele a cselekvésnek. Igazad van a segélyekkel kapcsolatban, hiszen rendkívül átláthatatlan és igazságtalan tud lenni az egész rendszer, de az sem túl tisztességes, hogy milliárdok tûnnek el nyomtalanul, hogy a képünkbe vigyorognak, mert "nekik a válság idején is jár az étkezési utalvány, év végén jár a jutalom stb.". Gusztustalannak tartom továbbá, hogy miközben minket megszorítások tömkelege ér, mások dõzsölnek, mintha a köznép lenne a felelõs a korrupcióért (legalábbis ami a nagyban folytatott korrupciót illeti, mert a maga területén bizony a köznép is felel).
2008 2010 márc. 06. - 19:42:44
(374/8852)
Azért ebbe beleszaladtál el kell ismerned! :D

Erre csak az lehetne magyarázat ha a meszag névre hallgató hölgy a feleséged lenne. De szerintem ez nem valószínû :)

Inkább azaz esélyesebb, hogy Ondok=Meszag :D
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 06. - 19:42:34 2/10
(373/8852)
:DDDDDDD, én a féltékeny felelsége vagyok. Nem tudtad? :D