Téma: Ma Reggel

offtopic
kagylóhéj 2010 márc. 29. - 20:17:55
(1202/8852)
Még annyit kifelejtettem: a tágabb család is erõs stabilizáló tényezõ. És ebben az esetben látható, hogy mind Kolos, mind Virág kitûnõ és erõs, gyakori kapcsolatban állt a családtagjaival: a család a közelben lakott, nem messzire; a környezõ telkeken rokonok laktak, õk is eleve egy családi telekre építkeztek (a _saját kézzel_ épített ház is szabilizáló erõ); Kolos szülei, testvére is napi (és jó) kapcsolatban álltak velük. Ez teljesen más helyzet, mint azoknál, akik gyökértelenek vagy haragban állnak a családjukkal, a szomszédaikkal (õk a szomszéd nénivel is kitûnõ kapcsolatban álltak).
Ferrer 2010 márc. 29. - 18:36:57
(1201/8852)
Ma Reggel másnaposan keltem fel.
offtopic
kagylóhéj 2010 márc. 29. - 18:34:09
(1200/8852)
nos, ezt Dudás Ádámtól kérdezd meg, a kérdést õ tette fel
offtopic
kagylóhéj 2010 márc. 29. - 18:32:46
(1199/8852)
Igyekeztem kijavítani, mert visszaolvasva kiderült, hogy olvashatatlanul zavaros:

Nem, egyetlen jó kgyörgyöm, nem vagyok családapa :))))))))
Mit ad Isten, még családanya se, bár az esetleg lehetnék, de nem.
Bizonyára igazad van, rosszul használtam a falszifikál igét; mert nem a netrõl lestem a jelentését, hanem meg kellett volna tanulnom, de nem jegyeztem meg rendesen.
Amiket írtál, nézzük csak:
„Lehet ui, hogy családapa vagy, de azt merem föltételezni, hogy nem vagy a családapák szükebb halmazát képezõ családírtó cs.apák csoportjának tagja. Így hát a te elképzeléseid a dolog vonatkozásában bizvást irrelevánsaknak tekinthetõk. Úgynevezett logikus érvelésnél nem igazán lehet érzéseidre építeni.”

Ezt olyan meggyõzõdéssel írod, hogy el kell hinnem neked, te bizony ennek a szûkebb halmaznak a tagja vagy, tapasztalataid vannak a dolog mibenlétérõl, vagyis belõled az empíria, nem holmi felhevült indulat beszél.
Nos, egyetlen jó kgyörgy, noha valóban nem vagyok eme szûkebb csoport tagja, közvetett élményeim mégis vannak a dolog felõl. Mindjárt eléd is tárom ezeket:
1. boldogtalan gyerekkoromban bizony elég gyakran megfordult a fejemben, hogy a szüleim egyszer megölik egymást. Mivel gyakran verekedtek, üvöltözésekkel és egyéb hangulatos szórakozásokkal múlatták ifjúságuk idejét (apám is mérnök)
2. egy ismerõsömnek az anyja öngyilkosságba menekült a házi terror elõl; az apa késõbb mindkét csemetéjét kilógatta az ablakon, úgy kellett lefogni, hogy ki ne hajítsa õket.
3. ismerek olyanokat, akiknek az apja leszúrta a feleségét
4. többeket ismerek, akik maguk kérelmezték az állami gondozásba vételüket
5. ismerek olyat, aki az állandó szülõi bántalmazás miatt öngyilkos lett
6. egyik részeges nagyapám a „részegen bevaduló” alhalmaz tagja volt, több egyéb rokonommal együtt.
Szóval, egyetlen jó kgyörgy – tudom, hogy nagyon sok fájdalmas és szörnyûségs családi dráma van. Aminek mind van ELÕZMÉNYE. Bár váratlan volt, amikor az osztálytársam 13 évesen felkötötte magát, utólag senki sem csodálkozott, mert egyértelmûek voltak az okok. Sõt: azóta egy másik osztálytársam is felkötötte magát, õ huszonévesen. Sajnos pont õk voltak a legokosabbak, legérzékenyebbek, legértékesebbek.

És azt is elismerem, hogy az öngyilkosok jelentõs része hirtelen ötlettõl vezérelve követi el tettét. Ismertem olyan srácot is, aki hirtelen fájdalmában (mivel állami gondozásba került a részeges, lumpen roma családjából) sitysuty összetört egy tükröt és a hasába vágta. (Mit ad Isten, õ is építésznek készült.) Túlélte, azóta van négy gyereke, és remélem, soha nem lesz öngyilkos, mert végül csak lett saját családja, és ez annyi örömöt okoz neki, ami elég az életkedvhez.

Hogy rövid legyek, egyetlen jó kgyörgy: a kiegyensúlyozott családi és nemi élet, az egészséges, sportos életmód, a kreatív munka, a megfelelõ anyagiak óriási védõfaktort jelentenek, kiegyensúlyozottá, stabillá teszik a személyiséget. És ha egy rendszer stabil – márpedig az Sz. család minden tekintetben álag felettien kiegyensúlyozottnak volt mondható (minden híradás szerint kifejezetten boldog családnak minõsültek) – nos, egy stabil rendszert igen nehéz megbontani, az nem omlik össze úgy, mint egy kártyavár.
Marilyn Monroe vagy József Attila iszonyatosan kiegyensúlyozatlan, instabil személyiségek voltak. Bár mindkettejük halála kétes, végül is mindegy, mi volt a tényleges ok, mert annyira önpusztítóan éltek, ami mindenképp a halálukat okozta volna.
Nade, aki 14 éves kora boldog párkapcsolatban él ugyanazzal a személlyel; úgy, hogy a pszichológushoz is kézenfogva megy vele (ugyan miért akarta volna megjátszani magát pont az elõtt, akinek PANASZKODOTT?)
akinek megbecsült értelmiségi és azon belül is kreatív munkája van;
két gyönyörûszép gyermeke;
szép háza, két autója
õ maga sportos, fitt, egészséges; még síelni is el tud menni, ha csak az utószezonban is…
ez mind arra utal, hogy ez az ember kiegyensúlyozott és egészséges személyiség.
Egy egészséges személyiség pedig nem borul fel, nem omlik össze hipphopp.

Én hozzájuk képest nagyon instabil és kiegyensúlyozatlan vagyok; egyszóval magamból kiindulva százmilliószázalék, hogy Kolos ilyenre nem lett volna képes.

Van egy olyan faktor, ami még ide vezethet: ez a társfüggõség. De az is nagyon hosszú folyamat, látható és érzékelhetõ jelekkel, amiket Kolos és Virág nem mutattak fel, úgyhogy ez a feltételezés is elvethetõ. Egyszerûen teljességgel alaptalan a családirtó feltételezés.

„Szerintem hasonló a probléma: aki ezt állítja, nem akart még öngyilkos lenni, nem képes egy önpusztításra szánt ember személyiségébe belehelyezkedni.”

Errõl nem szeretnék vitát nyitni; épp azért, mert tudom, milyen a lelkiállapota annak, aki önpusztításra szánt, aki öngyilkos akar lenni. Hagyjuk ezt. Kolos nem ilyen volt.

„most jutott el élete csúcsára…”

hát neked legyen mondva, egyetlen jó kgyörgy, szerinted a halál (neadjisten a családirtás utáni öngyilkosság) az élet csúcspontja…:(

„Egyíelõre ennyi”

Nekem is. A többi, amit írtál, az öncélú sértegetés, amivel egyedül hagylak. Ha akarsz írni, nekem csak errõl a témáról írj, egymás sértegetésére vannak egyéb partnereid.
offtopic
kagylóhéj 2010 márc. 29. - 18:16:21
(1198/8852)
(elnézést a rossz fogalmazásért, de utálom újraolvasni és kijavítgatni)
CsengoZoli 2010 márc. 29. - 17:37:58
(1197/8852)
Kedves Gyuri!
Nemfigyeltél,bizonyára ezért értettél félre.
Nem kértem,hogy mondd el mi lenne,ha több nicket használnék!
Azt montam,hogy annak idején elmondtál mindenféle pszichopatának,mert aztgondoltad több nickel írok.
Levezetted,hogy ez ilyen emberek ilyenek meg olyanok.
Mostanra kiderült,hogy tévedtél,nem irok más névvel,ezért várom a bocsánatkérésed,hisz olyannal gyanúsítottál -és mondtál el mindenfélének- amirõl kiderült,hogy nem igaz.
Az már csak másodlagos kérdés,hogy ha valóban ilyen rossz véleményed van azokról,akik több nicket használnak,akkor mit szólsz hozzá,hogy országos cimborád valóban több néven is ír,sõt még dícséri is egyikkel a másikat :)
Próbálj meg arra válaszolni amit kérdeztem, szerintem nem olyan bonyolult :)
1/10
offtopic
fredi60 2010 márc. 29. - 17:29:32 1/10
(1196/8852)
Ha nem tudnád, mire gondolok:
"szemben a rendõrök idióta, minden pontján hamis és falszifikálható állításaival"
1/10
offtopic
fredi60 2010 márc. 29. - 17:27:09 1/10
(1195/8852)
"a tv2 híradósa felháborodva kérdezte, hogy hogyan lehetséges az, hogy a rendõrség alig biztosítja a terepet és igen gyorsan el is vonultak"

Minden viszonyítás kérdése. Kinek mit jelent az "alig biztosítás" vagy a "gyors" elvonulás.
Mivel megvannak a saját prekoncepcióid, nem is igen lehet vitázni veled.
De ez részemrõl nem gond.
3/10
offtopic
kgyuri0 2010 márc. 29. - 17:25:59 3/10
(1194/8852)
JAVÍTÁS:

Kimaradt a 2. pont(3 és 4 helyett):

2. Igen durva hangnemben dorongolod le pozsizsuzsit,akit nincs miért ttiszteljek, da az sincs, amiért ne tiszteljek, mindebnesetre ez a hangnem egy ilyen fórumon nem megengedhetõ. Pláne, ha olyas valaki engedi meg magának, aki nem igen bizonyít(ott).
3/10
offtopic
kgyuri0 2010 márc. 29. - 17:19:52 3/10
(1193/8852)
Kedves kagylóhéj,

két okból szólamlok föl, egy részt félszemmel átfutva hsz-od az ütötte meg a szemem, hogy
“a rendõrök idióta, miden pontján hamis és falszifikálható állításaival” foglalkozol.

1.Szerényen meg kell jegyeznem, a “falszifikál” igét rosszul használod, nem azt jelenti, amit sugallsz.
valójában azt írhattad violna, hogy rendõrök állításai “falszifikáltak”, azt egyelõre tegyük zárójelbe, hogy igazad lenne-e, de legalább a mondatod helyes lenne.
3. Pláne, ha olyas valaki engedi meg magának, aki nem igen bizonyít(ott).
4.
El vagy telve magadtól s a “logikádtól”, pedig számos, nyomós okod lenne a szerénységre.

Számomra régi tapasztalat, ami ritkán cáfoltatik meg, hogy aki rosszul használ idegen szavakat, az más hibá(ka)t is vét.

Hadd ne keressem vissza, de valahol úgy véltél “érvelhetni” , hogy te családapa létedre el sem tudod gondolni, hogy valaki a gyerekeit és asszonyát a kérdéses brutalitással trancsírozná föl. Amint ez megütötte a szememet, azonnal tudtam, hogy gondolatmeneted fals.
Lehet ui, hogy családapa vagy, de azt merem föltételezni, hogy nem vagy a családapák szükebb halmazát képezõ családírtó cs.apák csoportjának tagja. Így hát a te elképzeléseid a dolog vonatkozásában bizvást irrelevánsaknak tekinthetõk. Úgynevezett logikus érvelésnél nem igazán lehet érzéseidre építeni.
Nagyjából ugyanott merült föl, hogy egy összekaszabolt karú, összeszúrkált mellkasú egyén fizikailag nem képes egy láncfürészt beindítani. Szerintem hasonló a probléma: aki ezt állítja, nem akart még öngyilkos lenni, nem képes egy önpusztításra szánt ember személyiségébe belehelyezkedni. Gondolj bele, az a személy ezen a ponton jut el élete csúcsára, mindenképpen “fölfokozott” idegállapotban kellett lennie, ezt ugyanúgy nem lehet “belehelyezkedéssel” elképzelni, mint a családírtó cs.apát.
Abban is tévedsz, amikor összetrombitáltatnál eget-földet, hogy ezt az esetet “tudományosan” beszéljék meg. Nem igaz, hogy ez annyira párját ritkító, hogy ilyen még soha sem volt. Nem, ez csak párját ritkító, azaz nagyon ritka.

Egyíelõre ennyi.

Felhívom figyelmed, hogy a rendõrtisztek, nyomozók hosszan és sokat tanulnak, az egy igen nehéz szakma, amelyet kívülrõl nagyokosoknak könnyû kritizálni s rágalmazni, de annál nekezebb mûvelni.

Miért van az, hogy egyfolytában az az érzésem, mondanivalód mögött politikusi intenció, s invenció húzódik?
Le akarod járatni a rendõrséget, az igazságszolgáltatást, az államhatalmat.

Ez nem baj. Nekem aztán nem, de mint ha nem játszanál nyílt kártyákkal.
3/10
offtopic
kgyuri0 2010 márc. 29. - 16:13:23 3/10 Előzmény CsengoZoli
(1192/8852)
Zolika drága!

Elmondom még egyszer. Tagoltan, hogy ne csak OV, de még CsengõZoli is megértse.

Nem érdekel, ki hány nicket használ.
Az sem érdekel, ha te kettõt, és az sem, ha 12-t! Használd õket egészséggel!
Bár egyik virtuális éned képes lenne értékelhetõ érveket elõvezetni, az engem sokkal inkább érdekel, hogy ezt egyik virtuális éned se teszi. S vajon mért nem!

Mivel részemre semmiféle értéktulajdonsága nincs ha több, vagy kevesebb nicket használsz, nincs értelme semmiféle "bocsánatkérésnek", amikor azt föltételeztem, hogy több nicken írsz, nem bántottalak meg vele, ha azért nem kérek bocsánatot, hogy néhányszor megírtam világosan a véleményem rólad (is), akkor ezért miért kellene.

Szállj le errõl a ficeszes vesszõparipáról, döglött dakota ló az!
offtopic
kagylóhéj 2010 márc. 29. - 13:57:55
(1191/8852)
Én argumentáltam. ÉRVEKET sorakoztattam fel, nagyon sokat egymás után.

CÁFOLJ MEG ÉRVEKKEL.

Anélkül csak gágogsz és kotkodálsz.
Amit írsz, a nullánál is semmibb.

ÉRVELJ, LOGIKUSAN.

Ha meg tudsz cáfolni, igazad lesz, ha nem, és hallgatni se bírsz, mert annyira ráérsz erre, úgy csak sziszegj, kotkodálj, gágogj és makogj tovább.

Több tõled nem telik.

Aki egyetért egy hazugsággal, az maga is hazudik aki egyetért egy vádlással, az maga is vádol, aki egyetért egy gyilkossággal, az maga is gyilkos.
Rahel 2010 márc. 29. - 13:37:11
(1190/8852)
-Tudod kb. ennyit is vártam, de lehet, hogy még ebbe is belefáradtál!!:))
Rahel 2010 márc. 29. - 13:35:19
(1189/8852)
-Találd ki, hogy hol, és egy kört én fizetek(a cég bánatára!!:DDD)
offtopic
pozsizsuzsi 2010 márc. 29. - 13:35:16
(1188/8852)
Hát, akkor zavarjon az. Ponty.
Rahel 2010 márc. 29. - 13:30:36
(1187/8852)
Hmmm..
-A teljesítményed ugyancsak nem gyenge!!:PP
-Mert még mindig nem esett le, hogy nem más baja zavar, hanem a folyamatos kötekedésed, amit szinte mindenhol megeresztettél eddig, ha egy kis vér szagot éreztél!:PP
offtopic
pozsizsuzsi 2010 márc. 29. - 12:50:46
(1186/8852)
Nem humorizáltam, és ne csípje más baja a szemedet.
Rahel 2010 márc. 29. - 12:47:44
(1185/8852)
-A humorodra ilyen szinten nem vagyok vevõ, csak csípi a szememet, mint fórumozó, hogy ha ész nélkül baszogatnak valakit, és utána még silány dumával próbálnak okosnak látszani a mocsárban!!:PP
offtopic
pozsizsuzsi 2010 márc. 29. - 12:40:51
(1184/8852)
Ja, nem is láttam, hogy Te szólsz be. :P
offtopic
pozsizsuzsi 2010 márc. 29. - 12:40:19
(1183/8852)
Nem. Csak ellenvélemény. Ha nem akarsz ilyesmit látni, akkor nem egy fórumra írjál, hanem olvasói leveleket.
Rahel 2010 márc. 29. - 12:30:14
(1182/8852)
-És a hozzászólásaid ilyen formációban pedig a kötekedés kategóriájába tartoznak!!!:PP
offtopic
pozsizsuzsi 2010 márc. 29. - 12:04:19
(1181/8852)
Ezzel az erõvel az ufotámadás is jogos felvetés, és bizonyítsa be, aki nem hiszi, hogy nem igaz.
Ez így, ebben a formában rémhírkeltés.
offtopic
kagylóhéj 2010 márc. 29. - 11:59:01
(1180/8852)
Amiket leírtam, mind jogos felvetések, összefüggõ és logikus argumentumok, szemben a rendõrök idióta, miden pontján hamis és falszifikálható állításaival.
Olvasd vissza, látom, az emlékezeted mint egy tyúké, csak a mai kárálás fér bele. Olvasgass csak, úgy látom, érdekel, mert nem elõször szólsz bele.

És mit szólsz ahhoz, hogy ezzel másokat akartak megfélemlíteni? Prezentálták, hogy bárki így jár, aki beleköp a levesükbe. Bárki, aki betéved az õ vadászterületükre, az vad.
Ki tudja, hányan járnak hasonlóan, csak kevésbé feltûnõen. Voltak rendõrök, akik evés közben lettek öngyilkosok. Vagy volt, aki felakasztotta magát, aztán meg fõbe lõtte. Vagy elõször lõtt, utána akasztott?
Nem véletlen, hogy a zsaruk be van tojva. Õk olyasmit is tudnak az alvilág mûködésérõl, amit mi nem. És eléggé úgy tûnik, hogy a rendõrség bedobta a törölközõt.
Megnéztem Ráhel linkjét: a tv2 híradósa felháborodva kérdezte, hogy hogyan lehetséges az, hogy a rendõrség alig biztosítja a terepet és igen gyorsan el is vonultak, nem maradtak a helyszínen. A kiküldött tudósító már ott, az elején azt mondta: hát igen, nyilván van INFORMÁCIÓJUK. Már akkor, a legelején tisztában voltak a helyzettel és nem is erõlködtek. Kurva gyorsan lezárták az ügyet, ráverték az áldozatra a gyilkosságot és kész. NEM MERNEK UJJAT HÚZNI az alvilággal.
Ergo: a civil lakosság védtelen.

De már felajánlottam neked: ha ez neked hihetetlen, verifikáld a rendõrség állításait!!!!!!

De ha semmi értelmes nem jut az eszedbe, más témáról fecsegj. "Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal." W.A.
CsengoZoli 2010 márc. 29. - 11:35:50
(1179/8852)
:)))))
7/10
idlosza 2010 márc. 29. - 10:22:16 7/10 Előzmény CsengoZoli
(1178/8852)
Lehet, hogy így érti a szlogenjüket is:" Többen vagyunk, mint gondolná."
offtopic
pozsizsuzsi 2010 márc. 29. - 09:41:36
(1177/8852)
Így hallgattatták volna el? Ilyen feltûnésmentesen? Nem egyszerûbb egy autóbaleset?
Olvass kevesebb blikket.
offtopic
kagylóhéj 2010 márc. 29. - 09:29:09
(1176/8852)
Engem elkerült, de tudok még két példát: egy építési vállalalat vezetõje mondta, hogy a magyar állam egymilliárddal tartozik neki; az új kormányzati negyed egyik tervezõje pedig szintén arra panaszkodott, hogy nem fizették ki! Akkor el sem akartam hinni neki, de most már elhiszem. (A neveket nem írom le). Mert ugye a kormányzati negyed építése is frankó becsületes dolog volt...óriási pénzek tûntek el benne, de arra nem futotta, hogy a tervezõt kifizessék. Nos, én arra gondolok, Kolost valami hasonló üggyel bízhatták meg, valami olyan projektbe keveredett, ami késõbb nem valósult meg, tehát ki se fizették; õ viszont elvégezte a rábízott feladatt, tehát jogosan kérte volna érte a pénzt. És mivel megtudta, hogy milyen iszonyatos korrupció és sötét dolgok vannak a háttérben, így elhallgattatták.
A pénz nagy úr. Ha van annyi pénz, amennyiért valakinek korpásodik a haja (Prokopp Dóra), akkor annyi pénz is van, amennyiért egy családot érdemes vérbe fojtani.
Nekem ez a véleményem, és ez sokkal ésszerûbb, logikusabb és konzisztensebb spekuláció; minthogy egy szerelmes férj és szeretõ apa egyik reggel felkelvén, hirtelen baltát ragadjon a családja ellen.
offtopic
pozsizsuzsi 2010 márc. 29. - 09:03:39
(1175/8852)
"Kolost nagyon nyomasztotta, hogy nemegyszer NEM FIZETTÉK KI a munkáját, hiába dolgozott. Kérdem én: kinek a szokása az, hogy nem fizeti ki a tervezõt? Hm?"

Ez neked újdonság és ritkaság? Ez már rég össznépi játék. A körbetartozás-buli ezek szerint téged valami csodálatos módon elkerült, szerencsés vagy, örülj neki.
offtopic
kagylóhéj 2010 márc. 29. - 01:02:34
(1174/8852)
... és egyébként az a mondat nem a családirtó öngyilkosokra vonatkozott, olvasd el újra, a szövegösszefüggéssel együtt értelmezd.
offtopic
kagylóhéj 2010 márc. 29. - 00:37:53
(1173/8852)
Az általad említett esetek pszichiátriailag megalapozottak és élettanilag kivitelezhetõk voltak (ráadásul sem a vállalkozó, sem a fényevõ nem ölte meg magát, de ilyen volt a Fotográfia c. filmben is, egy asszony, aki megfojtotta a két lányát, de magát már nem ölte meg, csak akarta; végül sokáig ült börtönben. Bekerült a filmbe, talán emlékszel rá).

Ez az eset viszont pszichiátriailag alaptalan, élettanilag kivitelezhetetlen.

Amiket leírtam, sokkal logikusabbak és konzisztensebbek annál, amit te állítasz.

De nyugodtan hozzál ELLENTMONDÁSMENTES, MEGISMÉTELHETÕ, rendszerré összeálló, egymásba illeszkedõ argumentumokat, legalább annyit és annyira logikusat és illeszkedõt, mint amiket leírtam.

Olvasd végig, amiket leírtam, és CSAK ENNEK AZ ESETNEK a belsõ összefüggéseire koncentrálj, kérlek.

Most + két érvet kapsz: az egyik:

"- Hát, ilyen brutális gyilkosságról még én sem hallottam, ezért is kételkedem, hogy az apa követte el - Végh József kriminálpszichológus, amikor, még a rendõrségi sajtótájékoztató elõtt beszéltünk vele, kételkedett abban, hogy az apa a gyilkos. Ilyen esetekben - ahogy mondta - fájdalommentesebb eszközöket választanak a gyilkosok."

A másik, pluszban az eddigiekhez: Kolos papája azt mondta, Kolost nagyon nyomasztotta, hogy nemegyszer NEM FIZETTÉK KI a munkáját, hiába dolgozott. Kérdem én: kinek a szokása az, hogy nem fizeti ki a tervezõt? Hm? Talán a becsületes embereké? Nemigen.
És ha mondjuk elkövette azt a hibát, hogy dühében azzal fenyegetõzött, ha nem kapja meg a fizetségét, akkor feljelenti õket? Esetleg nem is tudta, mennyire nagy bajba kerül emiatt, nem tudta, mekkora disznóknak tervezett?
Ez épp elég ok arra, hogy attól kezdve folyton azzal zaklassák, hogy "kinyírunk a családoddal együtt", vagy ilyesmi. Ez persze hogy kicsinál egy embert lelkileg.
1/10
offtopic
fredi60 2010 márc. 28. - 23:51:12 1/10 Előzmény kagylóhéj
(1172/8852)
"Mert még az sem akarja a gyerekei életét kockára tenni, aki esetleg a sajátját kockáztatná."

Az általad keresett, késõbb belinkelt tv2 cikk példákkal cáfolja fenti állításodat:
"2008-ban a budai hegyvidék egyik legdrágább utcájában ölte meg 36 éves feleségét és 3 éves kislányát egy férfi, aztán õ is öngyilkos akart lenni. Ugyancsak két éve Szombathelyen a szülõk megfojtották a gyereküket, õk pedig gyógyszereket szedtek be. 2007-ben Debrecenben egy anya az emeletrõl dobta ki a gyerekeit, és õ is utánuk ugrott."
Rahel 2010 márc. 28. - 21:53:35
(1171/8852)
-Csak nehogy rosszat álmodjál, mert nem venném a lelkemre!!:))
offtopic
kagylóhéj 2010 márc. 28. - 21:49:07
(1170/8852)
Rahel, köszönöm szépen, tényleg itt volt az a kriminálpszich. nyilatkozat. Engem az is idegesít, hoy még csak a betört ablakot sem mutatják sehol. Melyik ablak és hogy volt betörve? Na jó, csak ennyi volt....
Rahel 2010 márc. 28. - 21:22:23 Előzmény kagylóhéj
(1169/8852)
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 28. - 20:37:32 2/10
(1168/8852)
Nem szeretem az olyan egyént, aki úgy mosakszik, hogy közben mást besároz.
offtopic
kagylóhéj 2010 márc. 28. - 19:32:56
(1167/8852)
Valahol ezt a mondatot olvastam:

"Végh József kriminálpszichológus azt mondta, szerinte nem az apa a tettes.
Aztán megindokolta, hogy miért ez a véleménye!"

Valaki tudna segíteni, mi volt Végh József egész nyilatkozata? Érdekelne.
CsengoZoli 2010 márc. 28. - 10:52:18
(1166/8852)
Jó, majd szólok Orbán Viktornak,hogy a következõ évértékelõn kérjen bocsánatot Kgyuri fórumozótól :)
Tudod még anno elhordtál mindenféle pszichiátriai esetnek, mert szerinted két nickel írtam.
Azóta gondolom leesett,hogy filiszteus nem én vagyok, ezért várom a bocsánatkérést.
(ja,egyébként Ondok barátod valóban két nickel írt, mint írtam volt már régenis!
Cobold a másik neve. Ezzel rendre dicsérgeti is önmagát,de gondolom rá nem vonatkozik,amiket anno írtál, mert biztos van egy, a "demokratára" érvényes elméleted,miszerint náluk ez normális :)
3/10
kgyuri0 2010 márc. 28. - 04:00:15 3/10
(1165/8852)
Miért is?

Én várom a Ficeszét!
CsengoZoli 2010 márc. 28. - 03:12:37
(1164/8852)
Gyurikám!
Továbbra is várom a bocsánatkérésed...
3/10
offtopic
kgyuri0 2010 márc. 28. - 03:10:18 3/10
(1163/8852)
Érdekes!

Ez most negyon keveseknek fog tetszeni:

"A logika, az érv, az argumentum nem számít semmit, csak a kijelentõ személye: az önálló argumentálás t i l o s."

Lehet, hogy igaz, de ez csak egyenes folytatása a hazai társadalmi abszurdnak:

1. A "Fidesz-cégek" inkább neveztessenek "Fidesz-közelinek". És ezt a józanész és és a nyelvészek véleménye ellenére Pártunk&Kormányunk(Ficesz) komolyan gndolja.

2. A "hajléktalan török munkanélküli"(KayaIbrahim) több tucat céget vesz néhány óra leforgása alatt, véletlenül mindegyik a Ficesz simlijének részese, a másik különös véletlen, hogy a fazon útlevelét "ellopták". És ezt a józanész és és a logika ellenére Pártunk&Kormányunk(Ficesz) komolyan gondolja, hogy t.i. nincsen ennyi véletlen egybeesésben semmi rendkívüli.

3. A egy cég gazdasági ügyeit firtató, kompromittáló hivatalos irat tartalma nem számít, mert elmúlasztották hivatalosan "Jegyzõkönyv"-ként regisztrálni. És ezt a józan ész ellenére Pártunk&Kormányunk(Ficesz) komolyan gondolja, hogy ugyanis egy hivatalos irat tartalma nem számít, csak minõsítése.

4. A "hetente" azt jelenti "3 hetente". És ezt a józanész és és a nyelvészek véleménye ellenére Pártunk&Kormányunk(Ficesz) komolyan gondolja.

5. Egy értelmes, tisztességes demokrata politikus, önmagát sem kímélve le akar számolni a közhazugsággal. Beszéde és személye ellen paroxizmusba forduló hecckampány indul más hazugok részérõl, mondván, hogy hazudik.

6. Aki érvel, önállóan gondolkodik, azt "elmebetegnek", "ideggyengének" minõsítik nyilvánsan És ezt a józanész és és kultúra elemi szabályainak fittyet hányva Pártunk&Kormányunk(Ficesz) komolyan fgndolja.

Folytathatnám a sort, de ennyibõl is látható, hogy mindennek már meg van ágyazva.
offtopic
kagylóhéj 2010 márc. 27. - 20:32:53
(1162/8852)
Még annyit: az USA-ban ismert az elsõ számú közellenség fogalma. Aki Tényõn gyilkolt, az Magyarország elsõ számú közellensége.
Aki fedezi, az pedig a második számú közellenség.
offtopic
kagylóhéj 2010 márc. 27. - 20:09:52
(1161/8852)
Szerintem prezentáció, mást nem tudok elképzelni.
Mert még az sem akarja a gyerekei életét kockára tenni, aki esetleg a sajátját kockáztatná.
7/10
idlosza 2010 márc. 27. - 19:43:08 7/10 Előzmény kagylóhéj
(1160/8852)
Szívbõl remélem, hogy egyszer a hogyanokon kívül a miértekre is fény derül teljes mértékben, hogy értsük, habár felfogni és megérteni ezt sosem lehet.
Szívbõl remélem, hogy lesz olyan tanúsága a történetnek, hogy a jövõben ne történhessenek meg ilyen szörnyûségek.
Tudod, számomra változatlanul nem felfogható, hogy a gyerekeknek miért kellett meghalniuk.
kagylóhéj 2010 márc. 27. - 15:29:26
(1159/8852)
Az újságok azt írták, Kolos testvére egy oldalsó ablakot tört be, és egyenesen a gyerekszobába jutott. Hogy a fenébe lehet ez?
1. az újságok azt is írták, a házon van egy ablak, ami be sincs üvegezve, csak fólia fedi. Miért nem azon mászott be?
1. pontosan tudta, melyik ablak melyik szoba ablaka. Miért pont a gyerekszoba ablakát törte be? Hogy utána a gyerekek megfázzanak a hideg éjszakában? (aznap hó esett, minden havas volt). Vagy mi van, ha éppen alszanak? A nagybácsi rájuk törné az ablakot? Ez ki van csukva, normális ember ilyet nem tesz.
2. ha esetleg benézett, és látott valamit, a nappali ablakában láthatott, hiszen ott feküdt a földön, hatalmas vértócsában a feleség. De a gyerekek be voltak takarva, õk nem látszódtak. Vagyis, ha az ablakon keresztül észleli a bajt (és miért is ne észlelte volna), akkor a nappali ablakát töri be.
3. Ha benéz az ablakon, és azt látja, hogy a szobában holtan hever a sógornõ (láthatta, mert azok az ablakok a földig érnek), akkor a helyében be sem mertem volna menni, hiszen az elkövetõk eleve bent tartózkodhatnak!
Csakis fegyveresen és kísérõvel, nem egyedül mennék. (Bár lehet, hogy eleve fegyverrel ment, hiszen rendõr). De semmiképpen sem a gyerekszoba ablakát törném be.
3. ebbõl csak az következik, hogy õ MÁR BETÖRVE találta a gyerekszoba ablakát. Nyilván az elkövetõk is ott másztak be; épp azért, hogy elõször gyorsan elintézhessék a gyerekeket. Fogadok, hogy volt éjjellátójuk, és a baltát is õk vitték.
4. Virágot is könnyû volt elintézni, de Kolos védekezett, õmiatta lett csupa vér az egész ház, mert vele meg kellett küzdeni. Vagy kicsavarta a baltát a kezükbõl, vagy vele a másik elkövetõ foglalkozott, az szurkálta össze a késsel. Vagy épp az õ kezébõl szedték ki a kést, amit gyorsan felkapott.

És a másik, ami RÉMISZTÕ: hogy a fenébe lehet a Blikk cikkében ábrázolt helyszíni szemlei rajzon Kolos feje pont ellenkezõ irányban, mint a fûrészgép? Hiszen a talpai néznek a gép felé, teljesen ellenkezõ irányban fekszik. http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/o-a-satani-apa-2013544

Szerintem a fûrészgép már csaka tökéletes kivéreztetés miatt kellett. Azért, hogy minél véresebb legyen a helyszín, hogy minél elborzasztóbb és rémületesebb. Ennek szerintem üzenetértéke volt.
Az is lehet, hogy a lakást is direkt kikenték vérrel, oda is szórtak, ahol nem volt.

Van egy film: a címe: Szíven szúrt ország, Marian Cosma meggyilkolásával foglalkozik. Nos, szerintem, az országot most szúrták szíven. Méghozzá a rendõrség, mert a bûnözõket támogatja, fedezi, mentegeti, az õ nyomaikat tünteti el; szemérmetlenül és arcátlanul szembeköpi az egész országot azzal, hogy tagad és hazudik; sõt mi több: magát az áldozatot vádolja gyilkossággal!!
Ezzel végleg magára hagyja és kiszolgáltatja a civil társadalmat az alvilági, bûnözõi köröknek. Vagy ott a szerdai eset: egy csomó buszra várakozó ember mellett végezték ki a szírt, az elkövetõ gyalogosan távozott – rengetege ember életét veszélyeztette!! És a rendõr alezredes, aki „véletlenül” pont ott tartózkodott egy kocsiban (nyilván szolgálati fegyverrel) nem avatkozott közbe, mert „félt”.

Az állam elsõdleges feladata, célja, értelme a lakosainak védelme. Ezért szervezõdött. De ha már ezt sem teszi meg, ha az állam a bûnözõkkel szövetkezik a lakosság ellen, akkor mit tehetünk???? Ennek az államnak semmi értelme.

Ha a rendõrség nem nyomoz, ha nem közölnek semmit, akkor honnan tudhatjuk, kik gyilkoltak és miért? Honnan tudhatjuk, ki lesz a következõ? Mert ha a bûnözõk tökéletesen büntetlenül, sõt a rendõrség falazása mellett tevékenykedhetnek, bármiféle következmény nélkül, akkor ÚJRA MEG FOGJÁK TENNI, ez a dolgok logikája, mert addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik, azaz amíg velük nem számolnak le. Anélkül tovább folytatják, mert folytathatják.

És azért is lett az ország szíven szúrva, mert egy idillien tökéletes, hibátlan családot végeztek ki, amiben egyetlen foltot, egyetlen erkölcstelenséget sem lehet kimutatni. Egy igazi álomcsaládot, amilyet mindenki szeretne magának.

És azért is, mert Kolosnak a szívébe (is) szúrtak.

És azért is lett az ország szíven szúrva, mert eddigre már mindent leraboltak. Már nem maradt más, csak a puszta életünk. És kiderül, még ez sem maradhat a miénk - az éjszaka közepén törnek ránk idegenek, és baltával, késsel, láncfûrésszel gyilkolnak - és erre hogy reagál a rendõrség????? Mi gyilkoljuk le a saját családunkat. Mert mi már csak ilyen zavarodottak vagyunk.

EZ ISZONYATOS.

És az is hasonlóan elborzasztó, hogy több millió lelkileg Hontalan Iván még csak bele sem MER GONDOLNI, milyen idióta ostobaságokat hisz el a rendõrségnek. Nem meri használni a józan eszét. Csak az a vélekedés elfogadható, amin rajta van a hivatalos pöcsét.
A logika, az érv, az argumentum nem számít semmit, csak a kijelentõ személye: az önálló argumentálás t i l o s.
Ez is szívenszúrás: hogyhogy nem érez velük együtt senki? Hogyhogy képesek gyilkossággal vádolni egy ártatlan embert? Hogy képesek sátáni figurának láttatni, amikor minden, de minden egyes momentum a rendõri magyarázat ellen szól?

Ha több részletet ismernék, még több cáfolatot írnék le, mert idáig is kitûnt, hogy MINDEN EGYES RÉSZLET HAMIS!!!!!!!

És egy dal a család emlékére (nyilván volna jobb is): http://www.youtube.com/watch?v=VjWX-WPO6Hk&feature=related
7/10
idlosza 2010 márc. 26. - 17:26:14 7/10 Előzmény kagylóhéj
(1158/8852)
A friss híradásokban is közreadták.
Akkor nyilatkozta a polgármester, hogy nem ismete a családot és ezzel egyidejûleg, hogy családi tragédia állhat az ügy hátterében. Ez utóbbit 2 nappal késõbb a rendõrség hivatalos nyilatkozatai is megerõsítették.
offtopic
kagylóhéj 2010 márc. 26. - 13:33:11
(1157/8852)
Én ezt a cikket olvastam: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/o-a-satani-apa-2013544
de még számtalan más hivatkozást találhatsz, ahol részletezik a kaszabolást.
offtopic
pozsizsuzsi 2010 márc. 26. - 13:28:18
(1156/8852)
Különben ezt az embertelen kaszabot nem olvastam/hallottam sehol. Ilyen részletességgel, sorrendiséggel stb. Ha ez is csak olvasói levelek formájában terjed, sajnos nem tudok vele mit kezdeni.
offtopic
kagylóhéj 2010 márc. 26. - 13:26:02
(1155/8852)
a tudományosság alapelvei nagyon is sokat érnek.
viszont itt semmit sem ér az authos epha.
offtopic
pozsizsuzsi 2010 márc. 26. - 13:25:17
(1154/8852)
Akkor sem fogom én verifikálni. :D
offtopic
kagylóhéj 2010 márc. 26. - 13:23:34
(1153/8852)
Azt a hipotézist, hogy valaki más gyilkol, az emberiség történelme során sajnos számtalanszor igazolták. Lapozz fel egy történelemkönyvet, hogy errõl meggyõzõdhess. Esetleg keress fel egy múzeumot.

A rendõrség hipotézise viszont az egész világtörténelemben unikális jelentõséggel bír. Ilyen eset még nem fordult elõ - tehát, hogy igaznak fogadhassuk el, verifikáció szükséges. Ez számodra is felfogható, remélem.