Téma: Ma Reggel

3/10
offtopic
kgyuri0 2010 márc. 24. - 19:38:08 3/10
(1052/8852)
Jajj már, filiszteus, vedd már észbe, hogy tök fölöslegesen áztatod tesztoszteronban az eagysejtjeid. Egy idétlen olvasói levél, aminek a szövege messzire ordítja, hogy "hülyeség vagyok", az nem bizonyíték semmire.
Ha szereted a horrorisztikus meséket, olvasd a Grimm testvéreket.
3/10
kgyuri0 2010 márc. 24. - 19:29:52 3/10
(1051/8852)
kasgylóhéj!

Most sorban olvasok, s izgatottan várom, hogy megismrkedhessem a programoddal.
De itt egy polgári szóra hadd õlljak meg:

"/Izrael szó helyett (ami mégiscsak egy népet jelent) mást használni, valahogy így: "nemzettõl független, illegális elnyomó hatalom, amit csak a pénz vezérel. Államokat is felhasznál a maga céljaira, de azoknak magát alá nem rendeli. Törvényi szabályozás, visszacsatolás és ellenõrzés nélküli, alvilági, bûnözõ. Gazdasági nyomásával szétrohasztja a regnáló, legális hatalmakat, leépíti a tömegek biztonságát szavatoló rendszereket"

Komolyan gondolod, hogy a helyett a szó helyett, hogy "Izrael", ezt az általad ajánlott bonyodalmas és zavaros, de minden képpen hosszadalmas kifejezést kellene használni?
Arról mi a véleményed, hogy te, személy szerint épeszû vagy-e?
offtopic
filiszteus 2010 márc. 24. - 19:18:23
(1050/8852)
Gyurikám!
Talán olvasd el figyelmesen. Nem tûnik halljakendnek.
7/10
idlosza 2010 márc. 24. - 19:18:16 7/10
(1049/8852)
Kedves pozsizsuzsi,belátom tévedtem! Nagyon sajnálom, hogy félreértettelek!!!!!
Azt hittem már közben kijavították, hiszen írtam a moderátornak is!
3/10
kgyuri0 2010 márc. 24. - 19:15:06 3/10
(1048/8852)
Korrenció: nem "agyari", hanem "magyari".
3/10
kgyuri0 2010 márc. 24. - 19:14:06 3/10
(1047/8852)
filiszteuskám!

Még ezer szerencse, hogy ilyen mindent tudó halljakendek aztán éppen olvasói levelet írnak a szennylapba. Hogy okosodjatok s még több tesztoszteronban ázzon agyari agyatok.
offtopic
Moldávia bánata 2010 márc. 24. - 19:13:26
(1046/8852)
Hm… Finoman szólva is érdekes.
7/10
idlosza 2010 márc. 24. - 19:13:00 7/10
(1045/8852)
Szûkös szótáradban nincs semleges?
offtopic
Moldávia bánata 2010 márc. 24. - 19:12:44
(1044/8852)
Ondok.
offtopic
pozsizsuzsi 2010 márc. 24. - 19:10:42
(1043/8852)
Na pá, fárasszál mást.
3/10
kgyuri0 2010 márc. 24. - 19:10:10 3/10
(1042/8852)
Kedves kagylóhéj!

Én teszek ellene: teszek rá!

De ha már így elbeszélgetünk, kérlek ismertesd néhány momdatban a programodat.
Eleddig nem igen tudom, hova soroljalak, nem tudom, barát vagy ellenség, na jó: szövetséges vagy ellenfél vagy. Ne légy enigmatikus, fedd föl magad!
Mik a szándékaid?
7/10
idlosza 2010 márc. 24. - 19:09:44 7/10
(1041/8852)
Éhes vagy?
offtopic
pozsizsuzsi 2010 márc. 24. - 19:09:11
(1040/8852)
Baj van?
7/10
idlosza 2010 márc. 24. - 19:08:33 7/10
(1039/8852)
te szegény! Akadt egy kis konc?
7/10
idlosza 2010 márc. 24. - 19:07:10 7/10
(1038/8852)
Mondjuk én is el tudom képzelni rólad, hogy bikacsököt használsz kérdõjelnek. :)
7/10
idlosza 2010 márc. 24. - 19:05:49 7/10
(1037/8852)
Hidd el, ha én akarnék ilyet írni,attól nem viszakoznék a következõ hsz.-ben.
Másrészt, mivel tudom, hogy nem is akarsz te beszélgetni nem igazán érdekel, hogy hiszed vagy sem.
3/10
offtopic
kgyuri0 2010 márc. 24. - 19:04:28 3/10
(1036/8852)
"Túlbeszéltük"

Na, ez is egy tök jellegzetes ficeszes pofátlanság. Elmehetnél Kósának, vagy Szíjjártónak, akár!
offtopic
pozsizsuzsi 2010 márc. 24. - 19:04:27
(1035/8852)
Haha, az eszem megáll. :DDDDD
pozsizsuzsi 2010 márc. 24. - 19:03:58
(1034/8852)
Kipróbálom, végig kiírom. Ondok.
3/10
offtopic
kgyuri0 2010 márc. 24. - 19:01:45 3/10
(1033/8852)
Ez komoly? Tényleg a szoftver alakítja át ondok nicknevét? Mint ha azt írnád, hogy szar?).
Ezt én tényleg nem is hiszem!
7/10
idlosza 2010 márc. 24. - 19:01:20 7/10
(1032/8852)
:) Túlbeszéltük.
3/10
offtopic
kgyuri0 2010 márc. 24. - 18:59:15 3/10
(1031/8852)
Na látod, ez pl. egy igazi, jellehzetes gusztustalanul tudálékos arrogáns és sunyi szócsavarás volt részedrõl.
De nagyon-nagyon ócska, igazi ficeszes!

Látod, milyen jó, hogy Ficesznek hívom, engem nem tudsz ilyen nevetséges és sunyi pitiánerséggel "zsideszezésen" fogni!
7/10
idlosza 2010 márc. 24. - 18:52:04 7/10
(1030/8852)
:) Majd meglátjuk.
3/10
kgyuri0 2010 márc. 24. - 18:51:02 3/10 Előzmény idlosza
(1029/8852)
Kedves idlosza!

Hsz-ed elsõ bekezgése egészen a "stb, stb, stb"-ig teljesen értelmetlen. Ha nekem nem hiszed el, kérdezd meg Csiffárit vagy MágaZoltánt.
Idézel tõlem egy mondatot, s nagyvonalúan kijelented, igazam volt, mert..., s itt egy teljesen más témában adsz meg egy állítást, aminek semmi köze ahhoz, amirõl én beszéltem.
A két rész összekötése abszurd paródiának elmenne, de te nem annak szánod.

Úgy általában kisebb mellényt kellene öltened, ez amit kultiválsz, meglehetõsen lötyög rajtad.
7/10
idlosza 2010 márc. 24. - 18:40:32 7/10
(1028/8852)
"ahol normális esetben van jogod lakni" Tréfálsz ugye? Ahol polgári lakos élete állandó veszélyben van, azt lehet normálisnak nevezni? Te költöznél oda, vinnéd a gyerekedet oda?

"Szerintem ezekután már Te sem a zsidókat szidnád!" Túlzásba estél,mégpedig jó erõsbe!! Sajnos az ilyen megnyilvánulások alkalmasak az etnikai feszültség keltésre, ha olyan közegben mondod. Azok az emberek, akik ott tapsoltak más emberek szenvedésének, az igenis elítélendõ, etnikai hovatartozástól függetlenül.
Szomorú, ha te csak a " csak azért, mert feka vagyok" felfogásig jutsz el, és az egész zsidóság megsértését látod benne.
Rahel 2010 márc. 24. - 17:32:29
(1027/8852)
-Nem is feltételeztem, de most már mennem kell!!:((

P.S.
-És köszi, én is kedvellek!
Rahel 2010 márc. 24. - 17:31:04
(1026/8852)
-Nem is olyan régen volt egy film, amit a nagy okos politikusok beakartak tiltani, mert azt állították, hogy zsidóellenes!!

-Utána kifejtettem a véleményemet, és követeltem, hogy én hagy döntsek arról, hogy mit is tartok zsidóellenesnek, és arra jutottam, hogy a film szereplõi közül a kereskedõ(aki zsidó), és a csicskása a szemét parszt!

-És utána meg kaptam hideget meleget, hogy egy zsidó nem gondolkodhat így, de senki nem tekintett rám úgy mint egy emberre, akinek lehet, hogy lehet más vélemnye, mint amit a nagy okosok diktálnak, és elvárnak tõle!!!:((

-Akkor is egyetértettünk!!:))
2/10
offtopic
meszag 2010 márc. 24. - 17:27:30 2/10
(1025/8852)
Fazakas, és ezzel a süketeléssel Dajcs tompika jól beégett az EP-ben. :P
2008 2010 márc. 24. - 17:26:55
(1024/8852)
"-És mivel ezek jogos terület szerzések voltak,"

oh :D jogos ?

Az, hogy le dózeroljuk a palesztinok házát és a helyére izraeli lakónegyedeket építünk. Ezt érted "jogos" területszerzés alatt ?

A palesztinok reagálása a jogos. A Hamász, Hezbollah harca izrael ellen, az jogos.

Izraelnek a létezéshez sincs joga.
Olyan területen jött létre ami nem az övék.
Rahel 2010 márc. 24. - 17:20:22
(1023/8852)
-De ha Te beköltözöl egy házba, ahol normális esetben van jogod lakni, akkor neked sem fog tetszeni, hogy egy szép napon kilövik alólad az ágyat, és hasra esel!:((

-De az még szarabb, ha abba a házba úgy költözöl be, hogy egy terrorszervezet is befészkeli magát, hogy így védekezzen!
-Ez igazi gyávaság, és itt már nem csak a telepesek az igazi fõszereplõk, hanem Te, akivel a saját országának a t.szervezete így bánik el!!:((

-Szerintem ezekután már Te sem a zsidókat szidnád!!
offtopic
filiszteus 2010 márc. 24. - 17:18:55
(1022/8852)
Nem volt szándékomban gúnyolódni, komolyan kérdeztelek. És komolyan mondom, hogy, ha csak virtuális térben is, de nagyon kedvellek. (Különösen, ha még hasonlítasz is Claire Forlani-hoz)
Rahel 2010 márc. 24. - 17:11:12
(1021/8852)
-Mindenkit lehet gúnyolni, de mielõtt bárki is megteszi, nem árt, ha elõtte gyakorol egy kis önkritikát!!!
7/10
idlosza 2010 márc. 24. - 17:09:45 7/10
(1020/8852)
Függetlenül attól, hoyg jogos vagy nem jogos terület szerzések, a telepesek polgári lakosok. Vagy nem?
7/10
idlosza 2010 márc. 24. - 17:07:11 7/10
(1019/8852)
Ilyen MKP>MSZMP>MSZP> szociáldemokráciája:
Volt ügynök nem lehet a számvevõszék tagja!Dr.Fazekas Szabolcs MSZP-s EP képviselõ egy antidemokratikus kormány,a kommunista diktatúra ügynöke volt.:
http://fidesz.hu/index.php?Cikk=147939
offtopic
filiszteus 2010 márc. 24. - 17:06:57
(1018/8852)
A maquisardokkal, akik vonatokat robbantottak, rokonszenveztél? Jan Kubis-sal és Josef Gabcik-kal rokonszenveztél? Õk is csak terrorcselekményeket hajtottak végre, a nyílt utcán meggyilkolták Reinhard Heidrich-et. Igaz, az országukat megszállók ellen. Hát most éppen ezt teszik a palesztinok is. Szerinted mi a különbség a hõs partizánok és a gaz terroristák között?
Rahel 2010 márc. 24. - 17:01:47
(1017/8852)
-Látom, hogy Te csak kiragadott részletekkel operálsz!!
-És mivel ezek jogos terület szerzések voltak, ezért ebbe a másik félnek nem lett volna nagyon beleszólása!

-De olyat még nem hallottam, hogy a telepesek házaiba erõdítményeket hozott volna létre az Izraeli hadsereg!!
-A másik fél viszont folyamatosan ezt teszi!!:PP
Rahel 2010 márc. 24. - 16:55:15
(1016/8852)
-Nem is tudom!!:((
-Talán csak azért, mert nekem is voltak napjaim, amikor elgondolkodtam reggel, hogy mi lesz este!!:((

-És ez kivétel nélkül, minden ország mezében szar érzés!!!:((

-Hát ezért nem sajnálom a terroristákat, még akkor sem, ha fegyverkereskedõnek is maszkírozzák magukat!!!
7/10
idlosza 2010 márc. 24. - 16:54:33 7/10
(1015/8852)
Igen a Hír Tv-ben én is láttam ilyen felvételeket:
Izraeli felnõtt emberek gyerekeiket kivitték egy olyan dombtetõre piknikezni, ahonnan jól láthatták Gáza bombázását.Egy-egy találatot követõen tapsoltak örömükben.
Gyomorforgató példát mutatva gyerekeiknek.
7/10
idlosza 2010 márc. 24. - 16:48:50 7/10
(1014/8852)
Tehát, amikor az izraeli telepesek, újabb és újabb telepeket építenek ki a vitatott és veszélyes zónákban, így növelve Izrael állam területét, az izraeli kormány tulajdonképpen élõ pajzsnak használja õket?
offtopic
filiszteus 2010 márc. 24. - 16:46:40
(1013/8852)
Én azt hittem Te elsõsorban magyar vagy. Miért azonosítod Magadat egy apartheid állammal?
offtopic
filiszteus 2010 márc. 24. - 16:44:30
(1012/8852)
Szerintem nagyjából ugyanazt mondjuk. Pontosan azért nem örülök, hogy Izrael Budapest utcáján gyilkolássza le ellenségeit, mert szeretném, ha meg is maradna Magyarország olyannak, hogy nagy valószínûséggel épségben hazaérsz minden nap.
Izraelt tudod mi járatja le?

Az amirõl ez a dal szól és a kép, amin az izraeliek a dombtetõröl nézik az égõ Gázát, mint a moziban és örvendeznek.

http://michaelheart.com/songforgaza.htm
Rahel 2010 márc. 24. - 16:39:43
(1011/8852)
-"Nagyon elfogult vagy Izraellel kapcsolatban."
-Nem tehetek róla, születési hiba!!:))

-"Izrael egy terrorista állam. Õk hány ártatlan embert gyilkoltak le a gázai övezetben és Ciszjordániában ?"
-Azok az ártatlan emberek a országuk terrorszervezeteiknek köszönhetõen haltak meg!
-És innen is látszik a emberi szemétségük netovábbja, hogy saját népük házaiba telepedtek be, és a találatoknál Õket használták fel pajzsnak!
-Hát ennyit ezekrõl a gyilkosságokról!!

-"Tehát ezzel, hogy megölték ezt a szegény fegyverkereskedõ Szír embert csak annyi történt, hogy a Palesztinok(Hamasz/Hezbollah) nem tudják megvédeni magukat a terrorista izraeli katonáktól akik megszállták szülõföldjüket."
-Jól ismered az ügy részleteit!!:PP
-Talán még a rendõrségnél is jobban!
-De egy biztos, hogy ezeket az embereket kicsinálni csak hasznos az emberek számára!!

-"Amúgy jól gondolod, a terrorizmus (izrael) ellen harcolni kell!"
-Megadom a címemet, hogy könnyítsem a dolgodat!!:PPP
2008 2010 márc. 24. - 16:20:30
(1010/8852)
Nagyon elfogult vagy Izraellel kapcsolatban.

Izrael egy terrorista állam. Õk hány ártatlan embert gyilkoltak le a gázai övezetben és Ciszjordániában ?

Tehát ezzel, hogy megölték ezt a szegény fegyverkereskedõ Szír embert csak annyi történt, hogy a Palesztinok(Hamasz/Hezbollah) nem tudják megvédeni magukat a terrorista izraeli katonáktól akik megszállták szülõföldjüket.

Amúgy jól gondolod, a terrorizmus (izrael) ellen harcolni kell!
Rahel 2010 márc. 24. - 16:17:50
(1009/8852)
-Számtalan példa van külföldi állampolgárságú személyek(akik nem a palesztin terrorszervezetek tagjai)bûncselekményeire az országban!

-De valahogy mindig õket rángatják elõ úgy, hogy közben Izraelt is lejáratják!!

-És hát nem is tudom, hogy miért van ez, de az országunk még mindig nem tûnik olyan borzalmas helynek, ahol reggel még nem tudod, hogy este a saját lábadon mész e haza, vagy már csak visznek olyan kedves emberek köszönhetõen, akik "fegyvercsempészként" lógnak a nagy Világban!!:PP
7/10
idlosza 2010 márc. 24. - 16:16:32 7/10
(1008/8852)
:) Azért ha tanácsokat adsz érdemes lenne praktikusabbat és konkrétabbat, hiszen Gandhit, Széchenyit és Kennedyt meggyilkolták.
kagylóhéj 2010 márc. 24. - 16:02:55
(1007/8852)
Építõ tettrõl írtam. Talán magyarázni kell ezen magyar szó jelentését?

De hogy kicsit értsd, megpróbálom jobban kifejteni:
a demokratikus rendszerben az csalafintaság, illetve azért nem mûködik, mert két irányból erõsen befolyásolható:
1. kívülrõl belepumpált óriási pénzekkel (ezzel a pénz adója manipulálja az államot)
2. ugyanakkor az állam egyénekbõl épül fel, tehát egyéntõl a tömeg felé romlik (esetleg javul) meg. Tehát az állami törvényeket az egyének tartják be (vagy szegik meg). Egy törvény nem a kilátásba helyezett büntetéstõl lesz erõs, hanem attól, hogy sokan tartják be; és nem akkor gyengül, ha eltörlik a büntetést, hanem ha egyre többen szegik meg. Ergo hiába vannak törvényi garanciák, ha azokat az egyének külön-külön felrúgják. Tehát nem a törvények tûntek el, hanem a törvények betartói.
Ha mondjuk az történne, amit szeretnél, a Jobbik kerülne hatalomra, és más törvényeket hozna - azokat ki tartaná be? Mi volna a betartás garanciája? Vona Gábor két szép szeme?
Például nem az a legnagyobb baj, hogy kevés a rendõr, hanem az, hogy akik rendõrnek látszanak, azok nem azok. Mert nem a törvényeknek engedelmeskednek, hanem azoknak, akiktõl a suska származik. Hogyan lehet ezen változtatni? Ha megnövelik ennek a rosszul mûködõ, velejéig korrupt, bûnözõ szervezetnek a létszámát (vagy létrehoznak egy másik hasonlót), attól az még nem lesz a rend õre, a törvények betartásának biztosítéka. Vagy ha kicserélik az irányítását, a többi része még ugyanaz marad. Ha pedig az összes rendõrt kicserélik, akkor az új rendõrök fogják megtalálni az utat az alvilág felé.
Ezért nem változott semmi itt a rendszerváltás után; korábban ezért tagozódtak be a nyilasok az ávóba és még sorolhatnám. Mert a tömegeket nem lehet lecserélni; maximum egyénenként áthangolni.
Ezért mondtam: csinálj jót - ezzel áthangolod saját magad, esetleg másokra is jó hatással leszel.
Ha ez nem tetszik, úgy szerezz annyi pénzt, amennyivel lenyomod az IMF-t, a globális, az izraeli meg roma hatalmat (vagy legalábbis felszámolod a korrupciót és ezzel elrekeszted a törvénytelenségek lehetõségét).

Ergo: a változásra két módszer van. Az egyik, amit Gandhi, Széchenyi és Kennedy ajánlott: azzal törõdj, te milyen vagy, te mit tudsz tenni, te magad mit teszel hozzá a nagy egészhez,
a másik, amit rengetegen ajánlottak: a sérelmek emlegetése, az ezen való behergelõdés, az ily módon nyert tömegtámogatás; a tömegtámogatás fejében a gazdasági potentátok támogatásának elnyerése; így végül is a tömegek kiszolgáltatása a gazdasági potentátok érdekeinek; vagyis a tömegek feletti hatalom átjátszása a gazdasági potentátok kezébe, amíg egy újabb sérelmi politikus újabb tömegeket gyûjtve újra nem kezdi a cirkuszt. Mert honnan fog szerezni a Jobbik pénzt a céljai megvalósításához?
Vagy az mszp honnan szerez pénzt?
Mindig itt buknak el azok a törekvések, amik egy rendszert központilag, felülrõl akarnak megjavítani: amíg nincs pénz, nem lehet csinálni semmit (csak szimpatizánsokat szerezni); ha viszont van pénz, akkor az fog diktálni, úgy pedig az eredeti célokat el lehet felejteni.
Röviden: egy szervezetnek pénz nélkül vannak elvei, de hatalma nincs; pénzzel együtt hatalma is lesz, de az elveitõl el kell búcsúznia.

Ezért csak azt lehet tenni, hogy nem vársz arra, hogy majd egy szervezet felülrõl megjavítja a viszonyokat; elkezded te magad a cselekvést.
A CSELEKVÉST és nem a kesergést.

Vége.

Tényõrõl viszont még annyit:

Ami nekem a történetbõl még furcsa, az a csend.
A házon jól láthatóan nincs külsõ hõszigetelés (ami hangszigetelést is jelentene); gondolom, a vakolással is ezért vártak, addig minek rákölteni. A legborzalmasabb kegyetlenség a garázsban történt, amit egy fémajtó választ el a külvilágtól; a fémajtónak pedig végképp nem a hangszigetelés a legjellemzõbb tulajdonsága.

Ha a gyilkosságok délelõtt történtek volna, akkor a szomszédokhoz át KELLETT volna hallatszódnia az õrült üvöltözésnek, kiabálásnak, halálsikolyoknak, és fõképp Kolos iszonytató üvöltéseinek. Ráadásul utána egész nap járnia kellett volna a láncfûrésznek; ami így együtt olyan hangorkánt jelent, amire mindenképpen fel kellett volna figyelnie legalább a szemközt lakó szomszéd néninek. Mert senki sem írt arról, hogy süket volna, mint az ágyú. Egyszerûen hallania kellett volna.
De csönd volt, és ez nagyon különös.

A csöndre csak az lehet magyarázat, hogy éjjel történt az egész; a gyerekek nem sikoltottak, mert álmukban baltázták le õket; Kolosnak pedig kipeckelték a száját. A motorfûrészt pedig leállították, amikor elmentek; így hát nem csaptak sok zajt.
offtopic
filiszteus 2010 márc. 24. - 15:59:58
(1006/8852)
Kedves Rahel!

A meggyilkolt szír férfi fegyverekereskedõ volt, a palesztinoknak szállított fegyvert. Az õ likvidálása is gyilkosság.
Ha Meir Kahane rabbit Budapesten lelõnék a palesztinok, az is gyilkosság lenne. Feltételezem, az már kevésbé lenne elfogadható számodra.
Magyar állampolgárként jogos kívánság részemrõl, hogy országunkat hagyják ki e palesztin-izraeli viszályból.
Bár szolidáris vagyok a palesztinokkal, de jogosnak tartanám azt is, ha egy ilyen fegyverkereskedõt kiutasítanának az országból.
Még egyszer hangsúlyozom, minden magyar állampolgárnak ártanak az ilyen terrorcselekmények. Gondolom Te sem szeretnéd, ha válaszul a Hamasz a budapesti utcán robbantana.
Rahel 2010 márc. 24. - 15:48:16
(1005/8852)
Kedves Fil!

-"Egy idegen ország területén politikai gyilkosságot elkövetni a terrorizmus kategóriájába tartozik."
-Ha annak a pár terroristának a lekapcsolására gondolsz, akiknek köszönhetõen ártatlanul emberek halnak meg, akkor az számomra nem a gyilkolás kategóriája!

-"Ha ezt törvényes lépésnek tartod akkor gondolj arra, hogy ha jól tudom Izraelben nincs halálbüntetés, tehát, milyen alapon végeznek ki valakit fegyverkereskedelemér."
-Tehát fegyverkereskedõnek tudjam be a gyilkos terroristákat??
-Azért ezt nem várd tõlem!!!

-"És milyen alapon teszik hazánkat terrorcselekmények helyszínévé? Talán Magyarországot ki kellene ebbõl hagyni."
-Ez nem bizonyított, csupán fikció a nép etetésére!

-"Azt mennyire találnád jogosnak és elfogadhatónak, ha az IRA az Újlipótvárosban végezne valamelyik ulsteri protestáns fegyverkereskedõvel, vagy az indonéz titkosszolgálat valamelyik tamil fegyverkereskedõvel?"
-Valszeg nem siratnám, mert nem csípem a bûnözõket!!:))

-"Ezek az akciók ugyanúgy ártanak Schwarz bácsinak, mint Kacaghány Bendegúznak."
-Az efféle fantáziálás pedig ugyanúgy árt a jobboldalnak, mint Magyarországnak!!:((
offtopic
filiszteus 2010 márc. 24. - 14:13:11
(1004/8852)
Igenis, majd odatartom a másik orcámat is. És legközelebb kérek engedélyt hsz-t írni.
offtopic
kagylóhéj 2010 márc. 24. - 14:03:52
(1003/8852)
Jó, de ha egyetértünk abban, hogy nem egy reálisan létezõ nép érdeke, hanem gazdasági hatalom áll a háttérben, akkor célszerûbb volna az Izrael szó helyett (ami mégiscsak egy népet jelent) mást használni, valahogy így: "nemzettõl független, illegális elnyomó hatalom, amit csak a pénz vezérel. Államokat is felhasznál a maga céljaira, de azoknak magát alá nem rendeli. Törvényi szabályozás, visszacsatolás és ellenõrzés nélküli, alvilági, bûnözõ. Gazdasági nyomásával szétrohasztja a regnáló, legális hatalmakat, leépíti a tömegek biztonságát szavatoló rendszereket"
vagy valahogy így - és akkor nem használnál olyan elavult és használhatatlan szlogeneket, hogy romák így, zsidók úgy. Ilyesmivel dobálózni teljesen értelmetlen, és csak az alvilági, bûnözõ, amorális erõk fedezésére szolgál.
Az egésznek, végül is, nagyon erõs etikai felhangja van, akkor viszont rosszal nem lehet rossz ellen harcolni. (ebbe beletartozik a gyûlölködés, kollektív bûnösség vádja stb is, tehát a verbális fegyverek).
A rossz ellen csak a jó lehet eszköz, tehát valamiféle etikus, építõ tett, ami ha bukik is, példát ad. Ha majd ilyet csinálsz, meséld el.