Téma: Ma Reggel

2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 15. - 09:43:25 2/10
(4252/8852)
:) mellesleg mondtam már, nekem ez szép mese....
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 15. - 09:42:09 2/10
(4251/8852)
Aaaaaaaaaaaa, tudom. Pusztán felhívtam a figyelmed, hogy nem te ítéled meg, ki jut be a kapun. :D
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 15. - 08:45:35
(4250/8852)
Szeretem József Attilát, tegnap is kimentem a szoboreltávolítása elõtti versmaratonra egy fõhajtás erejéig.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 15. - 01:26:30 Előzmény meszag
(4249/8852)
Talán én írtam a szöveget? :) Ha nem ismerted fel, elárulom: ezeket Jézus mondta. Elõre elmondta, mi alapján fog ítélni.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 15. - 01:24:54 Előzmény dantonb
(4248/8852)
Bocs, ha így értetted, nem az életkorra gondoltam. Hogy mire gondoltam, azt egy dalszöveggel tudom leírni:

Unott arcú pultoslányok zárórára várva,
porcicákkal együtt álmainkat söprik egy lapátra.
De nem, nem, nem hagyom magam, mert olyan lettem végre,
mint a lepke, akit megvadít egy villanykörte fénye.
Az izzószál varázsa úgy hipnotizálja,
hogy a pillangó a holdra száll, nem pedig virágra.
Ez átüt az ingemen, tényleg én is elhiszem,
hogy az öröm megmarad, akár a folt a hón alatt.
És a végén úgy válunk el, ahogy filmekben is kell:
a lányok sírjanak, s a férfiak kitartsanak.
http://www.youtube.com/watch?v=j9jFO9HTCYs

Mivel van, aki kitart, ezért kitartok vele, akármi is következik.
Mármint, azt írtam korábban, hogy nem "szoptam be", hogy 2012-ben vége lesz a világnak; de az azért eléggé a levegõben lóg, hogy valami szörnyû dolog készülõdik. És ha így lesz, akkor én lennék az elsõ, aki feladja. Miért is ne, ha egyszer hiszek abban, hogy jó helyre kerülök. Nincs kedvem ellenállni, egyáltalán nem akarok hõsködni. Kínlódik a nyavalya a fölösleges túléléssel. Magamtól igyekeznék minél hamarabb megpusztulni, ha esetleg katasztrofálisra fordulna a helyzet (és ezzel elég sok helyen szembesülök, nem a kisujjamból szopom ki az ijesztgetést, pl. a Pesty dok.film is azzal fejezõdik be, hogy Magyarország olyan, mint a Titanic, MÁR összeütközött a jégheggyel, és tény, hogy el fog süllyedni, nem megmenthetõ. Ezt a Medgyessy-km romaszakértõje mondta rendõr fõiskolásoknak. Nem tudom, mit értett alatta, de semmi jót: http://www.youtube.com/watch?v=wc0HPlauYYc - a videó végén vannak ezek a mondatok, elõtte Réz András arról beszél, milyen jó a provokáció, vagyis az uszítás....)
Nem magamtól tartanék ki, hanem azért, mert van, aki kitart; ezért kitartok vele. Persze lehet, hogy igazad van, és ez csak kevélykedõ szöveg. Majd kiderül. Utólag minden kiderül.
De nem bántani akartalak vele.

Hogy pedig mi lesz azokkal, akiknek nem volt lehetõségük elolvasni a Bibliát.... ez benne van a Bibliában, csak el kell olvasni :) (Ha keresed, megtalálod, annyit segítek, hogy a Róma levélben van, és itt online is olvasható: http://www.biblia.hu/
Hogy pedig a teremtés mennyi ideig tartott, szerintem tökmindegy. Az örökkévalóságban az idõnek nincs jelentõsége. Ez is benne van a fenti dalban:

Mindentõl távol szabadon szállok,
pillangók milliárdjai tartanak velem.
Olyan könnyû vagyok én is, mint az asztali fehérbor.
Az idõ nem halad tovább, amíg úgy képzelem.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 15. - 00:51:07 Előzmény adamnagysweetmovie
(4247/8852)
József Attiláról ez egy csemege lehet: http://www.litera.hu/hirek/szanto-judit-naplo-es-visszaemlekezes - az elfelejtett és "elátkozott" nõ visszaemlékezése.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 14. - 12:55:00
(4246/8852)
Anélkül, hogy belemerülnék, azért a MODERÁTORt oldalba bökném, hogy szedje már ki az ovis szinten provokáló hozzászólásokat, mert ezek, amellett hogy félreviszik a vitákat, max. durva válaszokhoz vezetnek.
Ne kelljen már személyeskedni azért, hogy a modi észbe kapjon....
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 14. - 12:18:43 2/10 Előzmény kõmacska
(4245/8852)
aha, de nem te vagy az ítész...
offtopic
Proszt 2012 ápr. 14. - 10:04:30
(4244/8852)
Én voltam úttörõ.
1/10
dantonb 2012 ápr. 14. - 10:00:15 1/10
(4243/8852)
Figyu ,neked agyadra ment a komcsizás,szerintem tegyél az elõkészített propagandaanyagodba egy jelzõ cetlit,hogy adott érvre milyen hülyeséget kell belinkelni.Ezt nem tanították a polgári körben?
offtopic
Proszt 2012 ápr. 14. - 09:54:27
(4242/8852)
1/10
dantonb 2012 ápr. 14. - 09:48:08 1/10
(4241/8852)
Eltévesztetted a házszámot,mert egy Mao reklámot linkeltél be .Azt meg mindenki tudja hogy a jelenlegi magyar jobboldal a komcsik leghûbb tanítványa.
1/10
dantonb 2012 ápr. 14. - 09:45:13 1/10
(4240/8852)
Azaz a forint a gyengülõ euróhoz képest is romlott ellentétben a szomszédokkal,és az indokoltnál jóval nagyobb mértékben emelkedett a benzin ára még avilágpiaci trendet figyelmbe véve is.Most akkor nem beszélek arról hogy hogy vernyogott a Fidesz hogy ahazaáruló kormány nem csökkenti a jövedéki adót,.miközben õk jelenleg emelik.Na ez akülönbség többek közt az öszödi beszédezõ Gyurcsány és aFidesz között ,hogy míg Gyurcsánynak volt önkritikája erõsen túlozva ráadásul a tényeken,addig a Fidesznek és Orbánnak nincs bõr a pofáján.És a személyes hasznuk érdekében pl az egykulcsos adóval élõsködnek aszegények zsírján ,ahülyék meg tapsolnak hozzá ,nameg a lefizetettek szintén.
offtopic
Proszt 2012 ápr. 14. - 09:43:40
(4239/8852)
Egyébként tényekkel is alá lehet támasztani:

http://www.youtube.com/watch?v=dMeTXf0fVCg&feature=related
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 14. - 09:39:53
(4238/8852)
És a verscímét is írják át a kultúrkampf jegyében A Dunában-ra...
offtopic
Proszt 2012 ápr. 14. - 09:34:51
(4237/8852)
Azaz?
1/10
dantonb 2012 ápr. 14. - 09:32:36 1/10
(4236/8852)
Nagy Imrét is el akarják tenni láb alól,ahogy ideológiai elõdjeik fizikailag ,a mostaniak pedig a szobrát.
1/10
dantonb 2012 ápr. 14. - 09:31:14 1/10
(4235/8852)
és akkor a szomszédos országok pénzének euroárfolyama milyen most és milyen volt akkor, okostojáska?
Szánalmas igyekezet,amivel az idióta Matolcsy mûködését próbáljátok magyarázgatni.Inkább dobjatok be egy komcsizást ,az megy nektek de a gondokozás az láthatólag nem.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 14. - 08:12:28
(4234/8852)
"IMF-hitellel vagy nélküle?"
Az a baj, hogy a kormánynak A-terve sincs a gazdasági szerkezetváltás programjáról. Igaz, Matolcsy egy péntek délután összeollózott egy párszáz oldalt a széllkalef tervbõl, dehát arra jobboldali közgazdászok is azt mondják, szépirodalom...
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 14. - 08:09:10
(4233/8852)
"2016-ra elkészülhet az új nemzeti stadion."
A legjobb, hogy 2014-ben kezdik építeni. Csak nehogy megnyerjék a választásokat, mert orbán nyakába szakad a csõdtömege...
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 14. - 08:07:24
(4232/8852)
"Fellendülõ állampapírpiac"
Kik tudnak áp-t venni? Honnan van a megtakarításuk? Miért jó a lakosságnak, hogy ilyen magas kamatokat kínálnak értük a szerencsés keveseknek? És végül, érdemes ezt a jelenlegi politikai irányt pénzelni?
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 14. - 08:04:56
(4231/8852)
A Ma Reggel tartalmából:

"József Attila közelebb a Dunához"
Tapintatos eufemizmus, durvábbak álszenteskedésnek is nevezhetnék. Remélem, ártérbe teszik, hogy jó közel legyen...
offtopic
Proszt 2012 ápr. 14. - 05:57:19
(4230/8852)
Sõt, az akkori megfontolt magyar gazdaságpolitika miatt még a szomszédos országokban is olcsóbb volt a benzin, mint most. Hiába na, a zsenialitást nem lehet sokáig rejtegetni.
1/10
dantonb 2012 ápr. 14. - 00:27:36 1/10
(4229/8852)
Figyelj mán agyadra ment a Biblia ,mert mikor nem idézed Te Jézust? Ha nem így lenne talán rájöttél volna hogy amikor kevélységrõl beszéltem ,akkor arra gondoltam pl,hogy azon állításomra hogy te sem fogod megérni a világ végét,kivágtad hogy márpedig Te tovább élsz nálam,és az ítélkezés itt van a küszöbön.Namármost egy 90 éves ember:) de akárhány is, bármikor feldobhatja a talpát ,mert Isten útjai kifürkészhetetlenek,csak egy kevély ember nincs ennek tudatában mint Te.Ráadásul honnan ismered Te a kritériumrendszert pontosan? csak kevélykedve hiszed hogy ismered.Nem gondolhatod komolyan hogy pl ,akik önhibájukon kívül egyszerûen helyzetüknél fogva el lettek zárva a kereszténységtõl ,vagy meghaltak még csecsemõ korukban a kereszetlésük elött azok a gyehennára jutnának.Ennyire nem lehet igazságtalan az Isten .Ezzel csak az egyház riogatja az embereket hogy a szerepe nélkülözhetetlennek tûnjék,miközben pl a pedofil papok tömkelege obégat a pokolban.
Vagy az olyanok akik szó szerint értelmezik a Biblia tarthatatlan kijelentéseit ,amit annak leírói rosszul interpretáltak egyszerûen az akkori kor és társadalom primitív körülményei miatt.Gondolok pl a teremtés folymatának 5 napos idejére ,ami nyilván egy abszurdum és képletesen értendõ.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 13. - 23:27:51
(4228/8852)
Hát ez kedves. Jézust idéztem, ezek szerint a "kevély" Jézust "egybõl kipaterolják a menyországból, osztán lógathatja a lábát a Saturnus gyûrûjén." Talán te fogod ezt levezényelni, és felszabadítod az elnyomottakat.
1/10
dantonb 2012 ápr. 13. - 20:44:36 1/10 Előzmény kõmacska
(4227/8852)
Te lennél az idvezülés tudója ,netán Savonarola?
Nos kapásból a kevély embereket egybõl kipaterolják a menyországból ,osztán lógathatják a lábukat a Saturnus gyûrûjén.
1/10
dantonb 2012 ápr. 13. - 20:40:43 1/10 Előzmény ennyi baromságot...
(4226/8852)
Én meg voltam elégedve a balodali kormányzással,engem nem sikerült a fidesznek megfertõznie az állandó huhogásával és a kétségtelenül meglévõ korrupciós ügyek felturbózásával.Mert talán ma nincsenek? mi az hogy! és még nem is szégyenlik hanem rendszerszerûen mûködtetik.Konkrét kifogást szeretnék hallani a balodali kormányzásról ,amikor 260 volt az euro és 300 körül abenzin,és az államadósság is kisebb volt mint most,és megvolt az emberek félretett magánnyugdípénze.stb stb.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 13. - 20:39:15 Előzmény meszag
(4225/8852)
"Monda pedig néki valaki: Uram, avagy kevesen vannak-é a kik idvezülnek? Õ pedig monda nékik: Igyekezzetek bemenni a szoros kapun: mert sokan, mondom néktek, igyekeznek bemenni és nem mehetnek. Mikor már a gazda felkél és bezárja az ajtót, és kezdetek kívül állani és az ajtót zörgetni, mondván: Uram! Uram! nyisd meg nékünk; és õ felelvén, ezt mondja néktek: Nem tudom honnét valók vagytok ti; Akkor kezditek mondani: Te elõtted ettünk és ittunk, és a mi utczáinkon tanítottál; De ezt mondja: Mondom néktek, nem tudom honnét valók vagytok ti; távozzatok el én tõlem mindnyájan, kik hamisságot cselekesztek! Ott lesz sírás és fogak csikorgatása, mikor látjátok Ábrahámot, Izsákot és Jákóbot, és a prófétákat mind az Isten országában, magatokat pedig kirekesztve." "kivettetnek a külsõ sötétségre; holott lészen sírás és fogaknak csikorgatása."

Ez be fog teljesedni, és aki nem veszi komolyan a figyelmeztetést, az magára vessen. http://www.youtube.com/watch?v=C6VG5hTJw3s
fo.ma 2012 ápr. 13. - 20:37:04
(4224/8852)
Ennyi baromságot...
offtopic
Proszt 2012 ápr. 13. - 18:17:36
(4223/8852)
A saját verseimet felolvashatom ott?
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 13. - 18:08:17
(4222/8852)
VERSMARATON

Április 13. 15.00 óra - április 14. 24.00 óra 33 órás versmaratonnal tiltakoznak civil emberek a Kossuth téri József Attila szobor eltávolítása és a Kossuth tér 1944. elõtti arculatának visszaállítása ellen.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 13. - 16:35:07
(4221/8852)
Egy alkotmányjogász, volt alkotmánybíró írta, talán érdemes elolvasni...
És van benn az AB elõtt is egy beadvány egy másik szakmai szervezet részérõl az AB elõtt.
Persze teljes a kuss, érdekes módon az ellenzék részérõl is... Talán errõl lenne érdemes beszélni (?)
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 13. - 16:25:32
(4220/8852)
Orbánék államcsínyt követtek el 2010-2012 között?
http://hvg.hu/velemeny/20120308_allmcsinytevok_voros_imre
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 13. - 16:18:33
(4219/8852)
Én biztos nem adnék orbánéknak egy cent hitelt sem, amíg ilyen intézmények tevékenykedhetnek Magyarisztánban, mint a Médiatanács...
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 13. - 16:16:46
(4218/8852)
A Médiatanács újabb pályázatot írt ki, az Inforádió sávjára. A Klubrádió botrányából mit sem tanult, megint zenei csatornává akar átalakítani egy rádiót, a zenei arányt preferálva...
Más: a Médiatanács titokban (!!) elengedte a Neo és a Class FM irreálisan magasan bevállalt frekvenciadíját, a díjcsökkentés mértékét nem hozzák nyilvánosságra. Az Autorádiónál ugye erre hivatkoztak, hogy a magas díj miatt nyerhetett a pályázaton....
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 13. - 16:11:51
(4217/8852)
Hallottátok a Miniszterelnök Úr reggeli szokásos rádióinterjúját?
Minden konkrétumot került, üres politikai jelszavakat (biztonság stb) hangoztatott. Nem akarom túlspilázni, de ez már tényleg a torgyáni kommunikációs mélység. Csak nagyobb a hatalma:(
És a riporter olyan szépen alákérdezett (miniszterelnök úr, én akkor ezt nem is feszegetném stb). Obersovszky mégsem pótolhatatlan...:)
Mondanám, hallgassátok meg a mr1 archívumában, de minek, semmirõl sem szólt...
Ezért minek interjút adni, ha nem akarok beszélni semmirõl????
pozsizsuzsi 2012 ápr. 13. - 14:25:29
(4216/8852)
nyugi, mostanság már mindenki úgy beszél, mint egy kocsis. :D
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 13. - 14:22:12
(4215/8852)
Botshánat a végéért, nem minden újgazdag mûvelt és udvarias...
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 13. - 14:21:10
(4214/8852)
megint a munkanélküliek, a hajléktalanok járnak vele jól...
A gazdag meg, mint én, aki az úszómedencéje fûtésének villanyszámláját bankolja át, meg fizessen többen akár 10 forinttal is?
Még szerencse, hogy a "delejes hatású" egykulcsos adó pár százezres megtakarításából fussa rá, örülök, baszok a világra...
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 13. - 12:55:20 2/10 Előzmény adamnagysweetmovie
(4213/8852)
a HVG-n olvastam, hogy "jó" esetben havi 10 eFt is ugorhat a zsebünkbõl emiatt...
no meg nincs ez végiggondolva megint... mert hogy átutalásnál egyértelmû, de csekknél ki fizeti? visszatérünk a kõkorba, mindenki kp-ben kéri a fizuját
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 13. - 11:06:43
(4212/8852)
Orbán szerint, ha kivezetik a bankadót, jöhet a lakosságot is érintõ banktranzakciós adó.
Nem akarják növelni a jövedelemadót, gondolom belátták, hogy nem tudnak munkahelyet bõvíteni a beruházásoknak káros, kiszámíthatatlan politikájukkal. Az SZJA helyett így a banki tranzakciókat terhelnék be, amit nehéz elkerülni.
Remélem mindenki egyöntetûen örül a várható döntésnek és olyan kitörõ örömmel fogadja, mint a vizitdíjat, tandíjat:)
Amit, ha nem lesz IMF-megállapodás, instant bevezethetnek....
Én örülök, mert jól használja fel a kormány az adóforintokat, ügyesen tõzsdézett és sok látványos beruházás kezdõdik (stadionépítés Felcsúton, Kossuth tér remix), ami jobb hatással van a nemzeti büszkeségre, mintha azt haszontalanul oktatási vagy gazdaságélénkítési aprómunkákba ölnénk bele.
Örülök a tranzakciós adónak, bólogassatok hát ti is.
offtopic
ennyi baromságot... 2012 ápr. 13. - 07:53:54
(4211/8852)
Franc tudja... szerintem ez az egész pártosdi hülyeség.
Szakemberekre lenne szükség, akik pártfüggetlenül, az ország lakóinak érdekeit szem elõtt tartva vezetik ezt a nyomorult szarkupacot.
Nincs itt szükség sem álbaloldalra, amilyenek gyurcsányék voltak vagy áljobboldalra, elmebeteg miniszterelnökkel, rákosista mentalitással, de valahogy a náci eszmékre sem vagyok vevõ...
Szóval nincs megoldás. :(
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 13. - 04:30:50 2/10
(4210/8852)
Menthetetlen vagy. :)

Nem mondtam, hogy halott....

neked öröklétet ki ígért? :)
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 13. - 02:08:47
(4209/8852)
http://www.youtube.com/watch?v=6OLXV2NPkZM - a megtekintését 01:45-tõl kötelezõen ajánlom. :)
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 13. - 00:17:33
(4208/8852)
Nem, nem "szoptam be" a 2012-es dátumot, te viszont nem fogsz többszáz évig élni. És jó esélyem van, hogy tovább éljek nálad. Szóval nem ártana, ha felkészülnél, mert nem fogsz tudni úgy magyarázkodni, mint Plagibá, hogy "neki senki se szólt", és "nem ismerte a szabályokat" és "nem kapta meg a diákoknak járó esélyt", és "az egyetem jogtalanul járt el" és "õt meg se hallgatták" stb Az ilyen szöveg mind blabla, semmit se használ. Ne szónoklatra készülj, hanem olvasd el, hogy üdvözülhetsz.
1/10
dantonb 2012 ápr. 13. - 00:05:13 1/10
(4207/8852)
Pedig szükség lenne egy valódi jobboldali konzervatív pártra és nem egy ilyen a hülye számára is világosan látható köpönyegforgató újbolsi Fideszre és csatlósára a karrierista KDNPre.a Jobbik meg nyilvánvalóan egy náci párt ,aki ezt a a tiszaeszlározás után tagadja az nem komplett.
1/10
dantonb 2012 ápr. 12. - 23:59:28 1/10
(4206/8852)
Ebben bízom én is hogy Istennek meglesz amagához való józan ítélete és meg tudja különbözetteni az farizeusokat a melldöngetõket az értékes emberektõl .és nem az lesz neki a fõ szempont hogy ki mennyire gajdolja aBibliát ,hanem hogy megvan é benne pla keresztényi könyörület és szeretet vagy netán miközben hason csúszik a templomban és kivülrõl fújja Bibliát cigányozik és zsidózik.
Egyébként meg szerény véleményem szerint még elég meszse van a világvége semmiképpen nem biztatnálak hogy beszopd a2012-es dátumot ,szerintem még legalább pár száz év kell míg az emberiség kipusztítja a saját környezetével együtt önmagát is.
1/10
dantonb 2012 ápr. 12. - 23:54:09 1/10
(4205/8852)
Ezek a barmok parazitázzák a zsidókkal együtt anblokk az összes nóbeldíjasunkat,Rácz Aladárt stb stb.azt sem tudják ezek kik voltak ,ahhoz is hülyék.
offtopic
ennyi baromságot... 2012 ápr. 12. - 23:49:17
(4204/8852)
Az a gáz, hogy manapság egy "jobbosnak" vagy kötelezõen náci gondolkodásmóddal kell rendelkeznie, vagy szimplán komcsinak (a rosszabbik, rákosista fajtából), különben nem talál magának pártot.
Mutass nekem egy olyan, úgymond jobbost, akivel lehet értelmesen beszélni, ha politikáról van szó és
- nincs náci beütése (rasszista+revizionista+antikomcsi+erõszakos+agresszív)
- nem esett át olyan tökéletes agymosáson, mint a fidesz-fanok

Eddig ugyanis ezzel a kétfélével találkoztam. Max. volt, amelyik egy darabig képes volt elhallgatni, hogy milyen sötét rasszista barom (konkrétan az index egyik "fõmoderátorára" céloznék ezzel)
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 12. - 23:46:50
(4203/8852)
Lehet még itt sokat szövegelni, de napról napra közeledik az ítélet. Akár hiszed, akár nem, ítéletre kerülsz, és nem fogsz gúnyosan nevetgélni, amikor megkapod.

"És mondának a férfiak Lótnak: Ki van még itt hozzád tartozó? Võdet, fiaidat és leányaidat, és mindenedet, a mi a tied a városban, vidd ki e helybõl. Mert mi elvesztjük e helyet, mivelhogy ezek kiáltása nagyra nõtt az Úr elõtt; és az Úr küldött minket, hogy elveszítsük ezt. Kiméne azért Lót, és szóla az õ võinek, kik az õ leányait elvették vala, és monda: Keljetek fel, menjetek ki e helybõl, mert elveszti az Úr e várost; de az õ võinek úgy tetszék, mintha tréfálna.
És mikor a hajnal feljött, sürgetik vala az Angyalok Lótot, mondván: Kelj fel, vedd a te feleségedet és jelenlevõ két leányodat, hogy el ne veszsz a városnak bûne miatt. Mikor pedig késedelmeskedék, megragadák a férfiak az õ kezét és az õ feleségének kezét és két leánya kezét, az Úrnak iránta való irgalmából, és kivivék õt: és ott hagyák a városon kívül. És lõn mikor kivivék õket, monda az egyik: Mentsd meg a te életedet, hátra ne tekints, és meg ne állj a környéken; a hegyre menekülj, hogy el ne veszsz.
És bocsáta az Úr Sodomára és Gomorára kénköves és tüzes esõt az Úrtól az égbõl. És elsûlyeszté ama városokat, és azt az egész vidéket, és a városok minden lakosait, és a föld növényeit is. És hátra tekinte az õ felesége, és sóbálványnyá lõn. Ábrahám pedig reggel arra a helyre indúla, a hol az Úr színe elõtt állott vala. És tekinte Sodoma és Gomora felé, és az egész környék földje felé; és látá, és ímé felszálla a földnek füstje, mint a kemencze füstje. És lõn mikor elveszté Isten annak a környéknek városait, megemlékezék az Isten Ábrahámról, és kiküldé Lótot a veszedelembõl, mikor elsûlyeszté a városokat, a melyekben lakott vala Lót."

Jézus pedig hozzátette: "Te is Kapernaum, a ki az égig felmagasztaltattál, a pokolig fogsz megaláztatni; mert ha Sodomában történnek vala azok a csodák, a melyek te benned lõnek, mind e mai napig megmaradt volna. De mondom néktek, hogy Sodoma földének könnyebb dolga lesz az ítélet napján, hogynem néked."
offtopic
ennyi baromságot... 2012 ápr. 12. - 23:44:54 Előzmény madib
(4202/8852)
Egyféle parazitáról tudok kis hazánkban: a magadfajta söpredékrõl...
1/10
dantonb 2012 ápr. 12. - 23:25:53 1/10
(4201/8852)
na figyu,én olvastam atöbbi példát is csak a Bayer példa csípte a szemememt ,mert õt felhozni pozitív példaként egyébként is nonszensz,mélységesen egyetértek azokkal ,akik megvetik.
Hogy József A. nem lopott,az hála istennek ,mert valahogy elkerülte azt a stádiumot ,amikor már minden ember lop ,még Te is hiába játszod meg magad.Pl a koncentrációs táborokban az élõ csontvázak loptak és erõszakkal raboltak is.
Hogy ezen verséért kicsapták az a kicsapókra egy sötét bélyeg ,aljasságuk bizonyítéka na és az álszentségüké ,amibe az igehirdetõk,szentfazekak is sokszor belesnek .De ahogy a költõ megírta."sekély e kéj ,mert én egész népemet fogom és nem középiskolás fokon tani tani." És így is lett ,méghozzá hitelesen.
sok mindent mond a tízparancsolat,amit az emberek igen sokszor megszegnek ,idõnként még alapos okkal és nem elitélendõ okkal is.
Ha meg mégsem alapos ,akkor majd meggyónják:)
Egyébként sajna a Bibliában rengeteg önellentmondás is van.
Össze kéne téged ereszteni agarikkal(Twilight) osztán akkor az pontos idézetekkel állna elõ mint a Biblia dühödt cáfolója .szerintem mindkettõtök álláspontja végletes és hibás.
Jézus azt is mondta hogy adakozzatok a szegényeknek hogy ne éhezzenek.Ha meg nem adakoznak anépek akkor nyilván megbocsájtja nekik azt a kis lopást ,mert pl az ösközösségben nem is volt magántulajdon ,osztán azok is isten gyermekei voltak.
Ehhez akufárok kiverésének semmi köze ,mert seftelni nem atemplomban kell,ezért az jogos is volt .A lopásra is lehet bocsánat éppúgy ,ahogy lehet bûn is .
1/10
dantonb 2012 ápr. 12. - 23:09:02 1/10
(4200/8852)
nagyon tévedsz,mert én nem a személyeket támadom, hanem a hamis igéket és nézeteket.nem is ismerek senkit személyesen,de õszintén talán nem papagájszöveg a Gyurcsány diplomája? ,nem eredeti ötlete csengõnek, hanem rögtön rárepült a Schmittet kimosni akarók tábora méghozzá pontosan olyan okból ,amit kifejtettem.
megbecsülöm az embereket mivelhogy feltételezem hogy hatnak rájuk az érvek ,és pl elgondolkozol Te is azon hogy mitõl vagy Te ajobbos oldalon ,miközben ennek az oldalnak akormánya felszámolta ademokráciát ,és semmit nem csinál egyetlen dolgot sem az ország érdekében ,a hülye lózungokon kívül.A szocik sem voltak hibátlanok de össze nem lehet hasonlítani az akkori kormányzás szakmaiságát amai rögeszmés dilettantizmussal.Ezzel szemben nem leszünk gyarmat:na gratulálok mindenkinek aki ezt beszopja.
fo.ma 2012 ápr. 12. - 22:30:30
(4199/8852)
Nem gondolod, hogy ezzel a nevetséges erõlködéseddel, hogy mindenkit meggyõzz, inkább csak taszítod az embereket? Mondd el a véleményedet, hallgass meg másokat is és ne támadj mindenkit le, aki másképp gondolja a dolgokat. Már ha elfogadsz egy jótanácsot egy 'jobbostól'!
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 12. - 22:28:58
(4198/8852)
1. Vannak jehova tanú ismerõseim: a férfit nyolc éve leépítették a kórháztól, azóta nem kap állandó munkát. A felesége rokkant, a lányuk munkanélküli. Azt mondja: Isten hollókkal eteti õket nyolc éve. Ezt persze viccbõl mondta, de arra utalt, hogy valahogy megvannak, Isten valahogy segít nekik. Nem kell lopnia.

2. Olvasd el ezt - rettenetes dolgokról van benne szó. Hol van itt megengedve a lopás? Sehol. Helyette az van ismételve: "Itt van a szenteknek békességes tûrése és hite". Akkor se lehet lopni, ha valaki éhenhal, mert Isten nem segíti ki a bajból.

"Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az õ jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.
És harmadik angyal is követé azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, és bélyegét felveszi vagy homlokára vagy kezére, Az is iszik az Isten haragjának borából, a mely elegyítetlenül töltetett az õ haragjának poharába: és kínoztatik tûzzel és kénkõvel a szent angyalok elõtt és a Bárány elõtt; És az õ kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, a kik imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki az õ nevének bélyegét felveszi. Itt van a szenteknek békességes tûrése, itt a kik megtartják az Isten parancsolatait és a Jézus hitét! És hallék az égbõl szózatot, a mely ezt mondja vala nékem: Írd meg: Boldogok a halottak, a kik az Úrban halnak meg mostantól fogva.
És imádák a sárkányt, a ki a hatalmat adta a fenevadnak; és imádák a fenevadat, ezt mondván: Kicsoda hasonló e fenevadhoz? kicsoda viaskodhatik õ vele? És adaték néki nagy dolgoknak és káromlásoknak szóló szája; és adaték néki hatalom, hogy cselekedjék negyvenkét hónapig. Megnyitá azért az õ száját Isten ellen való káromlásra, hogy szidalmazza az õ nevét és az õ sátorát, és azokat, a kik a mennyben laknak. Az is adaték néki, hogy a szentek ellen hadakozzék, és õket legyõzze; és adaték néki hatalom minden nemzetségen, nyelven és népen. Annakokáért imádják õt a földnek minden lakosai, a kiknek neve nincs beírva az életnek könyvébe, a mely a Bárányé, a ki megöletett, e világ alapítása óta. Ha van füle valakinek, hallja! Ha valaki fogságba visz mást, õ is fogságba megy; ha valaki fegyverrel öl, fegyverrel kell annak megöletni. Itt van a szentek békességes tûrése és hite.
Akkor felele egy a Vének közül, és monda nékem: Ezek, a kik a fehér ruhákba vannak öltözve, kik és honnét jöttek? És mondék néki: Uram, te tudod. És monda nékem: Ezek azok, a kik jöttek a nagy nyomorúságból, és megmosták az õ ruháikat, és megfehérítették ruháikat a Bárány vérében. Ezért vannak az Isten királyiszéke elõtt; és szolgálnak neki éjjel és nappal az õ templomában; és a ki a királyiszékben ül, kiterjeszti sátorát felettök. Nem éheznek többé, sem nem szomjúhoznak többé; sem a nap nem tûz rájok, sem semmi hõség: Mert a Bárány, a ki a királyiszéknek közepette van, legelteti õket, és a vizeknek élõ forrásaira viszi õket; és eltöröl Isten az õ szemeikrõl minden könyet."
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 12. - 21:58:40
(4197/8852)
1. Ha téged ennyire izgat a Bayer-család, hogy a többi példát meg se láttad, akkor csak sírj miattuk. Nyilván rádfér.
2. József Attila nem tört be sehová és nem gyilkolt, ellenben ezért a verséért kihajították a szegedi tudományegyetemrõl, mert ezt a mentalitást még szóban sem tûrték.
3. Soha nem hallottad még: Ne lopj. ? Egyszerû tõmondat, nincsenek hozzá kiskapuk és kivételek mellékelve. Aki megrontja a törvényt, az átkozott.

És Jeruzsálembe érkezének. És Jézus bemenvén a templomba, kezdé kiûzni azokat, a kik a templomban árulnak és vásárolnak vala; a pénzváltók asztalait, és a galambárúsok székeit pedig felforgatá; És nem engedi vala, hogy valaki edényt vigyen a templomon keresztül. És tanít vala, mondván nékik: Nincsen-é megírva: Az én házam imádság házának neveztetik minden nép között? Ti pedig rablók barlangjává tettétek azt. És meghallák az írástudók és a fõpapok, és tanakodnak vala, hogy mi módon veszíthetnék el õt. Mert félnek vala tõle.

Egyet mondok neked - jobb félni, mint megijedni. Jobb most félni az Istent, mint a kezébe esni. "Mert rettenetes az élõ Istennek kezébe esni." (Zsidó levél 10:31)
1/10
dantonb 2012 ápr. 12. - 21:44:48 1/10 Előzmény fo.ma
(4196/8852)
Nem ért meglepetésként, hiszen olyan jót derültél csengõ eröltetett propaganda papagájszövegén
1/10
dantonb 2012 ápr. 12. - 21:39:37 1/10
(4195/8852)
"Bayer Zsolt szüleit kitelepítették a Hortobágyra. És nem loptak, különös módon nem lettek megélhetési bûnözõk."
Erre céloztam konkrétan.

Namármost igen akik lopnak nem mind éheznek ,sõt,de aki igazán éhezik az végül is lop, ha nem lesz beszámíthatatlan ,ami az öngyilkosokat jellemzi.

József A. írta ezt is.:

"Harmadnapja nem eszek,
se sokat se keveset...

Tiszta szívvel betörök,
ha kell embert is ölök.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 12. - 18:56:24
(4194/8852)
Ez egy cigány srác sztorija: az anyja virágárus volt valami pesti nagybanin. Amikor leesett a lábáról, a srác kimaradt az iskolából, és az anyja helyett õ hordta fel a virágokat Pestre, az éjszakai vonattal (nagyon-nagyon messzirõl). Amúgy kollégista volt, és kitalálta, hogy a kétliteres kólát poharanként méri ki a többieknek, meg a vécépapírt tekercsenként adja el. (Vették is a többiek). Õ minek lenne tolvaj? Hülye lenne bûnözõvé válni.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 12. - 18:22:18
(4193/8852)
Csak egy kis õszinteség kell, hogy valaki belássa: http://www.youtube.com/watch?v=9yyuGUpnqhw
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 12. - 17:50:47 Előzmény meszag
(4192/8852)
Ugyan ki az, aki megvetné ezt az embert? http://indavideo.hu/video/Boldogsagos
Nem hiszem, hogy bárhol is negatív elõítéletekkel kell szembesülnie.

De pl. József Attila is csak egy "büdös, tahó proli" maradt Vágó Márta úrnõ számára (elolvastam a könyvét, õ maga írta le). Pedig József Attila nem volt cigány.
Az elõítéleteket nem a bõrszín táplálja.

De milyen érdekes, hogy egyetértesz azzal, hogy A CIGÁNYOK ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK, ÉS ENNEK A BIZTOS TUDATÁBAN MÉG TE LÉPSZ FEL ROMAVÉDÕKÉNT, HA AZ ERKÖLCSI SZABÁLYOK (és általában a törvények) BETARTÁSÁRÓL ESIK SZÓ!!!!!!!!!

Ha pedig semmibe veszed Istent, majd õ is semmibe vesz téged.
Ismered a graffitit:

"Isten halott." (Nietzsche)
"Nietzsche halott." (Isten)
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 12. - 17:40:12 Előzmény dantonb
(4191/8852)
A történet, amit leírtam, nem a Bayer család története volt, hanem egy festõé.
A lopásról pedig neked és meszagnak: nem az lop, aki szegény. Nemrég öngyilkos lett egy rokonom, mert nem tudta fizetni a devizahitelét. Éppenséggel sikkaszthatott is volna, nem? De inkább meghalt, amit igen rosszul tett, de mindenesetre inkább meghalt, és nem lett tolvaj.
A hajléktalanok sem tolvajok. Kérnek pénzt másoktól, és nem lopnak.
József Attila is nyomorgott, nem volt mit ennie, nem volt cipõje, de mégsem arról lett híres, hogy tolvaj lett volna.

Babits Mihály urnak
a Nyugat szerkesztõje,
a Baumgarten Irodalmi
Alapitvány gondnoka.
Budapest.

Budapest, 1933. jan. 28.
VI. Székely Bertalan u. 27. III. 47.

Igen tisztelt Uram!

Körülményeim arra kényszerítenek, hogy megkérjem Önt, mint a Baumgarten Irodalmi Alapitvány gondnokát, legyen segitségemre az Alapitvány anyagi erejével. Kérésem okát – szinte a költõi szemérem maradványa nélkül – a következõképpen vélem elõadhatónak.

Feleségemmel együtt hosszabb idõ óta a szó szoros értelmében éhezünk. Ellenõrizhetõ adat: az Irók Gazdasági Egyesülete ebéd gyanánt egy kávét és egy zsömlét utalt ki számomra a Club Kávéházban, ezt a segítséget hónapokon át igénybe vettem, azonban ez év jan. 1-ével ez megszünt. Feleségem házimunkák fejében rokonoknál ebédelt. Ez már kínossá vált.

„Jövedelmem” ez évben 15. tizenöt pengõt tett ki. Ezt az összeget – mint a kávét – az I. G. É-tõl kaptam.

Majdnem minden holmink – beleértve az ágynemût is! – zálogban van. Lakbérhátralék miatt aggódnom kell és féltenem azt a barátságtalan szoba-konyhát, amelyben még lakunk. Szeptember 8. óta nem tudtam villanyszámlát fizetni. Ma kaptam négy havi áramfogyasztásról szóló P. 19.35-t kitevõ egyesitett számlát, amelyet hétfõig – ma szombat van – ki kellene fizetnem, különben nem kapok világitást.

Nem fûtünk. Nincs cipõm. Azaz egy 43-as, gombos, betétes lakkcipõben járok. 39-es lábam van. Szobánk ajtajának kilincse féléve le van törve.

Nem takart seb kell, hanem festett vérzés – mondhatnám, hogy száraz kenyérhéjon rágódunk. Az igazság az, hogy pl. tegnap este vacsora és cigaretta nélkül lévén, olyan száraz kenyérdarabokat szopogattam, amelyet a feleségem prézlinek rakott el régen. Tartozom azzal, hogy nem az éhség vitt erre, hanem a cigarettahiány. Az éhséget megszoktam.

Megszoktam. Hogy miért ezt a pillanatot választom ki, hogy a kissé keserû pohár után nyúljak? Egy hétig majdnem negyven fokos lázban feküdtem. Egyetlen közönséges keskeny díványunk van, azon alszunk ketten. Lázas beteg mellett, vele egy takaró alatt aludni, kevés a szerelem. Feleségem a földön csinált fekhelyet magának, derékaljul összehajtott egy pokrócot, és kabátokkal takaródzott. Mire a lázam 38 alá csökkent, a feleségemnek volt 39. Õ feküdt a díványra és én a földre. Most nap mint nap, az fekszik a diványon, aki rosszabbul van. Aki lázasabb, aki jobban köhög, vagy aki jobban izzad – És így tovább.

Nagyon sajnálom, hogy Öntõl, akit megbántottam, pénzt kell kérnem. Nagyon sajnálom ezt a festett vérzést is.

Kérem, fogadja tiszteletem kifejezését.

József Attila
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 12. - 15:57:28
(4190/8852)
:) Húsvét, kerti munkák vidéken... De vissza a rousseau-i idillbõl!
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 12. - 15:27:06 2/10
(4189/8852)
? :)
csakhogy megvagy! :)
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 12. - 15:10:17
(4188/8852)
Peti és az ûrkutya, valahol tûzzék mûsorra!
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 12. - 15:09:08
(4187/8852)
Még szerencse, hogy a Kis Testvér fejlesztheti tovább faceoldalát. csak be ne stoppolja a munkaadója, mert túl sokat politizál...
http://www.facebook.com/orbanviktor
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 12. - 15:05:43
(4186/8852)
Megtiltotta az MTI a dolgozóinak, hogy a face-en politikai hozzászólásokat tegyenek:)
Tiltjuk, nem tûrjük...
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 12. - 13:46:10 2/10
(4185/8852)
Ja a lópokróc a durvaságra utal, ugyanis igen szúrós egy valami volt anno.
Istennel nekem nincs dolgom, mert - de ezt is elmondtam sokszor - nekem csak egy mesebeli lény, bár jelleme tetszik, de én a tisztességre nevelést a családomtól megkaptam, amit mások a templomban sem. :)
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 12. - 13:35:33 2/10
(4184/8852)
Neked is csak azt tudom mondani, hogy maszkírozd magad romának, oszt próbálj meg munkát keresni ma, egye fene kapsz egy kecskét - fidesz után szabadon... Utána megbeszéljük. Nem avatom õket mártírrá, sem szenté, de találkozz azzal az elõítélettel, amivel õk. Én, mióta csak dolgozok, a termelõ szférában voltam mindig, tudom, mirõl beszélek.
A szocializmusban történteket meg ne keverjük ide, tök más volt. bayer is rohadtul hátrányos lehetett, de tanult - feltehetõleg - egyébként meg rendkívül megvetem, mint embert.

Tudod én vettem fel munkahelyi vezetõként cigányt nem is egyet, és nem volt mindig diadalmenet velük, de beszélgetve sok olyat tudtam meg, amirõl biztonságos családi neveltetésem okán fogalmam se volt (csak néhány könyv, és film élmény), hogy hogyan nõnek fel õk.
Az élet nem egyszerû, és nem igazságos. :)

Maradjunk annyiban, hogy e téren - vallás, identitás, tolerancia - is teljesen más a véleményünk, de ezt már réges rég felmértük. :)
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 12. - 12:47:18 2/10
(4183/8852)
Ez meg egy hülye szöveg, már rég nem igaz.
fo.ma 2012 ápr. 12. - 11:33:56 Előzmény dantonb
(4182/8852)
Amúgy én is 'jobbos' vagyok.
1/10
dantonb 2012 ápr. 12. - 01:22:05 1/10
(4181/8852)
Tõlem a kokinkínaiakról is regélhetne a Biblia ,akkor sem tekinteném szentírásnak:)
1/10
dantonb 2012 ápr. 12. - 01:10:34 1/10
(4180/8852)
Ja és nem erõs az egy kicsit,hogy Istennel hozod magad egy nívóra?(lópokróc ügyben)
Attól még hogy valaki bibliatudós ,attól még nem Isten:)
1/10
dantonb 2012 ápr. 12. - 01:07:06 1/10
(4179/8852)
Szipogtam a meghatottságtól a Bayer család történetén pl .Úgy tûnik hogy mégsem volt olyan szörnyû az a kitelepítés akkor.Zárójelben sokan nem is tartották annak ,mert nagyon jól beilleszkedtek az ottani közösségbe ,még barátokat is szereztek.
Talán akkor a Zsoltika is tarthatná magát egy másik tizparancsolati törvényhez,hogy tiszteld felebarátodat,ne uszítgass ellene,és ne hazudozz.
De mindegy ,egy biztos ha valaki éhezik vagy a gyereke éhezik és a létfentartás a tét ,akkor igenis lop ,mert az életösztön erõsebb az erkölcsi normánál.
1/10
dantonb 2012 ápr. 12. - 00:58:22 1/10
(4178/8852)
Nem az jön hanem a sajnálkozás hogy van aki beszop ilyen marhaságot.A gazdaságnak törvényszerûségei vannak ,és ha egy kormány hazavágja a növekedés feltételeit ,minden intézkedése ellene hat annak ,akkor ne célozgassunk a zsidókra és más hülyeségre ,mert röhejessé válunk.Parazita aki nem tesz hozzá,napersze mert ugye akinek nincs munkája az mind parazita.rengeteg magyar embernek nincs munkája ,ezért aztán rájuk fogjuk hogy paraziták és akkor még segélyt sem kell adni.De ha cigány az még jobb,mert akkor egymás ellen lehet ugrasztani a szegényeket ,kiaknázni a rasszista gyûlölködést,és addig sem arról gondolkodnak a hozzád hasonlók ,hogy hol van a beígért egymillió új munkahely ,hol van a magánnyugdíjak és az egsézségügy megmentése stb stb,amit az igazi élõsködõ paraziták a képviselõk hazudoztak ellenzékben,miközben jó Lázár módjára felvették a 17 milliós költségtérítést.Mert õk aztán nem paraziták,hanem még büszkék is arra hogy lopnak.Te pedig beszopod amit eléd raknak.
madib 2012 ápr. 12. - 00:22:54
(4177/8852)
Attól még hogy milliószor lenácizol és lerasszistázol ( melyen csak röhögök), igenis van minimum 2 kisebbség amely parazita , azaz a többségi társadalmon élõsködik annak organizmusához semmi pozitív dolgot nem ad csak elvesz , tehát parazita .

Valaki súgja már meg neked, hogy ovibácsi és a fidesz messze nem akkora csávó, hogy az õ kezükben lenne a forint és bármely valuta árfolyamának a viszonya.
Hanem az a bizonyos egyik parazita embercsoport ( az én szememben nem nemzet) tagjainak kénye-kedve szerint ugrál a mi kis gyengüs forintunk, épp a bedöntéssel vagy a felturbózással akarnak hasznot hajtani maguknak, mikor hogy áll a pénzpiac.

Le se írd, mert már tudom, hogy most jön az összeesküvés elmélet ... :)))
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 12. - 00:18:41 Előzmény meszag
(4176/8852)
Hát nézd.

1. szerinted ez az ember lopna, ha nem lenne pénze? http://indavideo.hu/video/Boldogsagos - szerintem NEM LOPNA. Pedig cigány, de mégse. Miért nem? Mert tud kovácsolni, tehát kovácsolna. Ha nem tudna kovácsolni, akkor sem lopna, mert megtanulta, mit jelent FELELÕSSÉGET VÁLLALNI. Aki HAJLANDÓ FELELÕSSÉGET VÁLLALNI az életéért, az egy adott helyzetben nem lopással könnyítene magán. Bayer Zsolt szüleit kitelepítették a Hortobágyra. És nem loptak, különös módon nem lettek megélhetési bûnözõk. A nagyapámat b-listázták, sehol sem kapott munkát. És nem lopott. Volt egy rokonom a reformkorban, mérnök volt. Kitalálta, hogy inkább festõ szeretne lenni, ezért elköltözött Bécsbe, és Akadémiára járt. Addigra már együtt élt egy lánnyal, gyereke is volt (érdekes módon csak három gyerek után vette el. talán mert "rangon aluli" volt a kapcsolatuk). Na, de a lényeg, hogy amikor Bécsben lakott, iszonyú nyomorba került, gyakorlatilag éheztek. A gyereke csak sírt. Azt írta, úgy bolyongott Bécs utcáin, mint egy második Káin. Nyilván nagyon rossz lelkiállapotban volt. ÉS NEM LOPOTT, képzeld. Miért nem? Mert tudta, hogy képes hasznos dolgokat is csinálni, tehát abból próbálkozott pénzhez jutni. Másrészt tudta, hogy FELELÕS A TETTEIÉRT.
Tudod, ez ennyire EGYSZERÛ. AZ IGAZSÁG MINDIG EGYSZERÛ.

2. Amiket eddig leírtam, mind egyszerû, könnyen belátható igazságok voltak. Ahogy látom, te viszont az összes mentális energiádat abba ölöd, hogy kreatívan próbáld kimagyarázni a hazugságot. Ezért aztán soha semmit sem értesz meg. Egyszer majd Istennek kell mondanod, hogy milyen lópokróc....és próbálkozhatsz kreatívan kimagyarázni a hamisságot, nem fog menni.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 12. - 00:03:57
(4175/8852)
jó a kép.
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 12. - 00:03:41 Előzmény dantonb
(4174/8852)
Nézd, ha nem lenne Biblia, ez a szó senkit se érdekelne. Ha pedig CSAK A BIBLIA MIATT ÉRDEKES, akkor ebbõl a BIBLIA ÉRDEKES, és nem a zsidó szó.
1/10
dantonb 2012 ápr. 11. - 23:07:29 1/10
(4173/8852)
"Micsoda nonszensz amit te akarsz, hogy egy vagy két parazita kisebbség, nemzetiség leromboljon egy normális társadalmat "
Szavaidból süt a rasszizmus,mert egyetlen kisebbség sem parazita ,hanem Te vagy náci,és hiába legyintgetsz rá ,mert akkor is tény.Ráadásul még buta is vagy ,mert kitalálsz olyan baromságot hogy én le akarom romboltatni a társadalmat.Úristen ha fájna ,akkor üvöltenél a sötétségtõl.
Másrészt lehet arra is legyinteni hogy az összes mérvadó világlap elítéli a mgyarországi fejleményeket ,és Orbánt egyetlen mérvadó politikus nem fogadja ,nem áll vele szóba.És ez független attól ,amit a másik petevezeték elkötõ észkombájn fejteget hogy a Piere bácsit nem érdekli a politika,meg az unintelligens külföldi haveroket sem.Azért ott is van hivatalos politikai megítélés,és ez a fülkeforradalmi diktatúra nemcsak undorít minden becsületes nyugati embert ,hanem ez már párszáz milliárdba bele is került .elég pl az euro árfolyamra nézni ,az államkötvények kematára ,ami kitermelhetetlen.És ez nem amagyarság elleni összesküvés következménye ,henem annak az idiótizmusnak ,ami ezt aharmadrangú megalomán focistát jellemzi.
Tény ami tény az ország sokkal de sokkal szarabb helyzetben van mint a sokat szidott szocik alatt ,és ez csak fokozódni fog ,amikor pl az Únió besokall az idióta vezér idõhúzó hazudozásai és un szabadságharca miatt,amit a tökelütött jobbosoknak ad be élesztgetve a nacionalizmus és a melldöngetõ kereszténység érzését.Mert ez az egyetlen módja annak hogy õ ennek a csökött tábornak a vezére maradjon.
-csengõzoli-- 2012 ápr. 11. - 22:39:40
(4172/8852)
Magyarország külföldi megítélése...
Ne röhögtess :D
Egy átlag nyugat-európai tudod mennyit foglalkozik velünk?
Jó ha a térképen sac/kb.ra el tud helyezni:)
Pár éve nyaralásokon többször is szóba elegyedtünk korunkbeli fiatalokkal, 25-30-as korosztállyal, hát te...
Miután túljutottunk azon,hogy nem hungry,hanem hungarian vagyok és nem kínáltak tovább kajával, eléggé elkeserítõ volt a helyzet,bár nincs min csodálkozni.
Kb. annyit szoktak tudni,hogy Kelet-Európa, kommunizmus és slussz.
Sajnos van,hogy ennyit se.
Annyira elvannak õk magukkal,annyira kvára nem érdekli õket,hogy egy keleti piszlicsáré, fos országban mi zajlik,hogy lövésük nincs rólunk.
Nagyon ritka,hogy valaki tájékozottabb,egyszerûen elvannak magukkal.
Franciák?
Egy barátom Franciaországban él,szoktam vele beszélgetni és most pl. Palibácsi ügyénél kérdeztem,hogy meséli-e nekik mi van itthon.
A válasz az volt,hogy õ néha mesél,de ezeket kurvára nem érdekli semmi ami nem francia :D
Udvariasan bólogatnak,de rohadtul nem érdekli õket.
Kicsit olyan ez,mintha egyik este hallanád a rádióban,hogy az új-zélandi miniszterelnök plagizált és megvonták a kisdoktoriját...
Gondolom mennyire felzaklatna... és mennyire romlana a szemedben Új-Zéland megitélése...
madib 2012 ápr. 11. - 21:02:41 Előzmény meszag
(4171/8852)
Te sem láttál még cigányt !

Mi ez a hülye demagóg szöveg, hogy " ha éheznél, te nem lopnál" ?

A cigány nem azért lop, mert éhezik, hanem mert a társadalom nem veri bele ( a szó mindenféle értelmében), hogy lopni bûn. Mást sem látni az utcán, mint hogy a purgyékat maga után vonszoló cigányasszony szájából lóg ki a cigi.
A cigány megkap minden segélyt, ha kell ingyen lakást, az önkormányzat kifizeti a közmû számláit, a gyerek ingyen tankönyvet és ételt kap.

A szegény magyarok max 1%-a lop, de a szegény, sõt nemcsak a szegény cigányok 99%-a.
Jó arány.
offtopic
vénasszonyok_nyara 2012 ápr. 11. - 21:01:52
(4170/8852)
"Magyarország külföldi megítélése egyre rosszabb,méghozzá méltán."

Talán a franciák rosszallása bánt? Néhány éve egy izraeli fõrabbi Franciaország elhagyására szólította fel a zsidó közösségeket, nem rég kitoloncoltak onnan egy csomó cigányt.
Szerintem te is tisztában vagy vele, hogy Nyugat-Európának mennyi fogalma van pl. a trianoni döntés következményeirõl és a magyar kisebbség helyzetérõl az utódállamokban. Tehát nem biztos, hogy oda kell figyelnünk minden piszkálódásra, míg pl. a szlovák nyelvtörvény és a magyar állampolgárságot felvevõ felvidéki magyarok jogfosztása a kutyát nem érdekli.
madib 2012 ápr. 11. - 20:54:50
(4169/8852)
Persze a liberális toleráns szavakat csakis idézõjelbe :)
madib 2012 ápr. 11. - 20:53:41 Előzmény dantonb
(4168/8852)
Téged olvasva egyértelmû, hogy nem erkölcsi normák építik fel a társadalmat :))

Naná hogy takarodjon az a kisebbség, aki nem képes beilleszkedni a többségi társadalomba .
Micsoda nonszensz amit te akarsz, hogy egy vagy két parazita kisebbség, nemzetiség leromboljon egy normális társadalmat a saját deviáns normáikra hivatkozva . Undorító és természetellenes .

Az a legjobb az állandó nácizásotokkal, hogy már egyáltalán nem szitokszó , megszokja az ember és legyint rá . Sõt kifejezetten a zsidók és cigányok ellen fordítja a még most liberálisnak toleránsnak mondó embert is, aki elkezd gondolkodni.

Köszönjük nektek baloldaliaknak ezt :)))))
madib 2012 ápr. 11. - 20:44:06 Előzmény vénasszonyok_nyara
(4167/8852)
Nem szeretném ha berozsdásodna. Még 2 év van a választásokig, karban akarom tartani a szürkeállományát és a klaviatúráját :))
1/10
dantonb 2012 ápr. 11. - 20:18:13 1/10
(4166/8852)
Ami tény az tény,és nem képzelõdés.a tiszaeszlározás és a sekularizáció ellenesség már száz éve is egy elitélendõ retrográd ill fasiszta nézeteket takart.Ma meg egyre inkább vérszemet kapnak az újnyilasok,hiszen idáig mindig összekacsintott velük a Fidesz.
nem véletlen hogy Magyarország külföldi megítélése egyre rosszabb,méghozzá méltán.Lehet viccelõdni ,csak nincs mire .Ezt IS hozta nekünk ez a fülkeforradalom .És sajnos ,amelyik népnek ilyen kormánya és pártja van a parlamentben az önmagát sem tarthatja távol a jogos kritikától és lenézéstõl.
offtopic
vénasszonyok_nyara 2012 ápr. 11. - 16:11:36 Előzmény dantonb
(4165/8852)
Rettegjünk egy nagyot, mert azt is mondta, hogy "élettér". Márpedig az németül Lebensraum. Már szinte hallom, ahogy csizmás lábak rugdalják az ajtómat. Segítség!!!!!!!!!!!!!!!!
1/10
dantonb 2012 ápr. 11. - 10:27:54 1/10
(4164/8852)
És nemcsak atyja ,hanem szentfazék is lett,aki nem helyesli a vallástalan kozmoszt és a szekularizációt(sic) .E köll a népnek de nagyon.
1/10
dantonb 2012 ápr. 11. - 10:24:54 1/10
(4163/8852)
Bánccsák szegény Mengelét! ne fogd vissza magad ,dicsõítsd Hitlert is mint népünk igaz barátját,kinek katonái olyan hõsiesen ki akartak törni a Várból.Igazi példaképek õk a Únió elleni szabadságharcban,az unortodox gazdaságpolitika érvényesítésében,éshát az új Führer is megvan már a haza atyja.
1/10
dantonb 2012 ápr. 11. - 10:20:07 1/10
(4162/8852)
Én is kurvára röhögök azon ,hogy nincs olyan téma ,nincs olyan esemény ,amit alölött jobbosok ne vezetnének vissza Gyurcsányra.
Ha Schmitt plagizált ,nosza keressük meg Gyurcsány diplomáját:D
Príma terelés a lényegrõl .Szerintem keresse meg az ,aki abban reménykedik hogy ott is talál szarozni valót.
Ez mán elmebetegség ,ahogy egyrészt a Führer nem tudja túltenni magát azon hogy Gyurcsány mennyivel nagyobb kaliber mint õ,mennyivel jobb szónok ,és mennyivel demokratább és mennyivel normálisabb.A másik elmebetegség meg az ,ahogy a csahosok kiszolgálják vezérük ez irányú igényét:P
offtopic
vénasszonyok_nyara 2012 ápr. 11. - 10:14:44
(4161/8852)
Na most adtál kérõdzni valót egy kérõdzõnek. Nem kellett volna tenned, mert erre vár egész nap ugrásra készen.
fo.ma 2012 ápr. 11. - 10:11:39
(4160/8852)
LOL
1/10
dantonb 2012 ápr. 11. - 10:10:47 1/10
(4159/8852)
Ráadásul ,amit a Biblia leír a zsidók származásáról ,annak zöme mese.:)
1/10
dantonb 2012 ápr. 11. - 10:07:50 1/10
(4158/8852)
Általában ,akik baromságokat írnak mint te azok tartják az igaz dolgokat hülyeségnek.ez tipikus.Az erkölcsi szabályok állandóan változnak,ami ma szabály az holnap nem az.Egyáltalán nem az erkölcsi normák építik fel a társadalmakat,hanem a termelési elosztási viszonyok okostojáska.
Hogy neked Mengele egy normális ember ,az jellemzõ fasiszta lényedre,amit azzal is kimutatsz hogy a kisebbégek takarodjanak,sõt pusztuljanak szerinted.
kedvenc pártod a Jobbik is kimutatta igazi énjét ezzel a Tiszaeszlári baromsággal.Egy igazi tahó náci párt vagytok.
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 11. - 06:54:23 2/10
(4157/8852)
Megint átmentél lópokrócba? :)

ad.1.)szövegértelmezés.. te csak fújod a magadét.
Nem osztom a véleményed, a zömük nem az a rafkós, csaló, erkölcsi normákat feltétlen sérteni akaró ember. Nincs munkájuk, mert képzetlenek, a szociális háló egyre lyukasabb, és elõítéletes a társadalom. Ha éhezne a gyereked te nem lopnál? Ugyan menj már! Tele hassal a meleg szobából könnyû erkölcsi ítéletet mondani felettük, miközben nem segítünk nekik semmit évtizedek óta. Az, hogy néhány pofátlanul utazott - most nem a butákról beszélek - a segélyezésre, nem a segélyezési rendszer hibája?

ad. 2.) mondtam olyat, hogy nem értem? :)
Nem érdekel, ill. megengedõbb vagyok, mint te. Nekem sokkal földibb dolgokkal kell foglalkoznom, max. irigyellek, hogy ennyire ráérsz a zsidók származásán rágódni. :)
offtopic
kõmacska 2012 ápr. 11. - 00:13:54
(4156/8852)
1. Mondta volna ugyanezt Vona Gábor, most hogy tiltakoznál, TGM pedig tüntetne. Csakhogy ezt nem Vona Gábor mondta, hanem Czeizel, és akkor az rögtön MÁST JELENT. Pedig nem jelent mást. Azt állítani, hogy egy népcsoport egésze értelmi fogyatékos (és Czeizel EZT MONDTA) - az bõven kimeríti a rasszizmust.
A cigányok NEM értelmi fogyatékosok. A cigányokkal nem a butaságuk miatt van probléma, hanem az erkölcsi normák megszegése miatt. Pl: http://www.youtube.com/watch?v=QzEUdhygmiM
Hasonlítsd össze: http://www.youtube.com/watch?v=7B-0j0Qx-xQ szereplõ Kálló Krisztiánnal, elég 5:25-re tekerned. Micsoda különbség. Aki betartja az erkölcsi normákat, az nem ad okot szidalomra. Egyszerû ez, nem?
http://csicsada.freeblog.hu/archives/2007/10/14/Jozsef_Attila_Egyszeru_ez/

2. Askenáz Jáfet unokája. Júda Ábrahám dédunokája, Sém leszármazottja. Ez KÉT KÜLÖNBÖZÕ NÉPCSOPORT; az askenázik NEM sémiták, következésképpen nem zsidók.
Ha ezt évek óta nem értetted meg, attól még nem vagy értelmi fogyatékos, de diplomával azért illene ennyire logikusnak lenni. Egy kis továbbképzés: http://www.youtube.com/watch?v=AEZikzeji2A
vénasszonyok_nyara 2012 ápr. 10. - 19:06:44
(4155/8852)
Úgy tudom még szabadlábon van. Ruttner sztárügyvéd úr még próbálkozik valami jogi lehetõséggel, törvényességi óvással, vagy valami hasonlóval. Remélem õt is hátba rúgja majd a veszkócsizmájával(sic.), amiért nem tudta megmenteni a börtöntõl. Tudod, õk hevesebb vérmérsékletûek, ezt meg kell, hogy értsük.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 ápr. 10. - 18:35:19
(4154/8852)
Damu Roland még mindig szabadlábon?
Nem tudod véletlenül?
2/10
offtopic
meszag 2012 ápr. 10. - 17:51:47 2/10 Előzmény kõmacska
(4153/8852)
Az értelmi fogyatékosság tesztelhetõ, mérhetõ. Nincs ebben a mondatban semmi rasszizmus. Félremagyarázod az egészet.
Aki alapállásban családi szocializációja révén nagyon lentrõl indul, aki számára nem fontos a tanulás, nem érték a tudás, a környezete nem ösztönzi, nem tanul, nem fejlõdik, az akár értelmi fogyatékosnak is minõsülhet.
A zsidók ennek ellenpéldái, felfogták már rég, hogy a tudás hatalom. Ráadásul évek óta azt magyarázod, hogy a magyar zsidók nem is zsidók. Na ki a rasszista?
Segítek: egyikõtök sem.

Csak te vitatod a magyar zsidók származását, õstörténetét.