Téma: Ma Reggel

offtopic
kõmacska 2012 febr. 10. - 20:59:36
(2952/8852)
http://www.youtube.com/watch?v=ag1TcXJWha4
Boldog ember az, a ki az Úrba vetette bizodalmát, és nem fordul a kevélyekhez és hazugságra vetemedettekhez!
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 10. - 16:15:35 7/10 Előzmény meszag
(2951/8852)
Hmmm...azt azért nem hiszem. Már korábban is untam-pedig türelmem szinte végtelen:)-,hogy mert nekem idõnként ingerenciám támad ide véleményt írni és normális hangnemben esetleg vitázni, az egyes verbális perverzeknek indokul szolgáljon a hozzámszóláshoz.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 10. - 13:49:05
(2950/8852)
Ezt kár volt lerövidíten, tehát a teljes példázat:
Mert épen úgy van ez, mint az az ember, a ki útra akarván kelni, eléhívatá az õ szolgáit, és a mije volt, átadá nékik. És ada az egyiknek öt tálentomot, a másiknak kettõt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek az õ erejéhez képest; és azonnal útra kele. Elmenvén pedig a ki az öt tálentomot kapta vala, kereskedék azokkal, és szerze más öt tálentomot. Azonképen a kié a kettõ vala, az is más kettõt nyere. A ki pedig az egyet kapta vala, elmenvén, elásá azt a földbe, és elrejté az õ urának pénzét. Sok idõ múlva pedig megjöve ama szolgáknak ura, és számot vete velök. És elõjövén a ki az öt tálentomot kapta vala, hoza más öt tálentomot, mondván: Uram, öt tálentomot adtál vala nékem; ímé más öt tálentomot nyertem azokon. Az õ ura pedig monda néki: Jól vagyon jó és hû szolgám, kevesen voltál hû, sokra bízlak ezután; menj be a te uradnak örömébe. Elõjövén pedig az is, a ki a két tálentomot kapta vala, monda: Uram, két tálentomot adtál volt nékem; ímé más két tálentomot nyertem azokon. Monda néki az õ ura: Jól vagyon jó és hû szolgám, kevesen voltál hû, sokra bízlak ezután; menj be a te uradnak örömébe. Elõjövén pedig az is, a ki az egy tálentomot kapta vala, monda: Uram, tudtam, hogy te kegyetlen ember vagy, a ki ott is aratsz, a hol nem vetettél, és ott is takarsz, a hol nem vetettél; Azért félvén, elmentem és elástam a te tálentomodat a földbe; ímé megvan a mi a tied. Az õ ura pedig felelvén, monda néki: Gonosz és rest szolga, tudtad, hogy ott is aratok, a hol nem vetettem, és ott is takarok, a hol nem vetettem; El kellett volna tehát helyezned az én pénzemet a pénzváltóknál; és én, megjövén, nyereséggel kaptam volna meg a magamét. Vegyétek el azért tõle a tálentomot, és adjátok annak, a kinek tíz tálentoma van. Mert mindenkinek, a kinek van, adatik, és megszaporíttatik; a kinek pedig nincsen, attól az is elvétetik, a mije van. És a haszontalan szolgát vessétek a külsõ sötétségre; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.

Ha nem értenéd, ez pont olyan, mint a Hozzatok magatokkal még egy embert! - szlogen. Te református vagy? Ismered az Istent? Ki ismerte meg rajtad keresztül? Ki lett kereszténnyé általad? Kit mentettél meg a kárhozattól? Egyáltalán tudod, mi kell ahhoz, hogy valaki elkerülje a kárhozatot? Mert ha nem tudod, akkor te magad hogy fogod elkerülni?
offtopic
kõmacska 2012 febr. 10. - 13:34:25
(2949/8852)
Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram!...És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tõlem, ti gonosztevõk!

Mikor pedig eljõ az embernek Fia az õ dicsõségében, és õ vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az õ dicsõségének királyiszékébe. És elébe gyûjtetnek mind a népek, és elválasztja õket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktõl. És a juhokat jobb keze felõl, a kecskéket pedig bal keze felõl állítja. Akkor ezt mondja a király a jobb keze felõl állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta. Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem; mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna? És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna? Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna? És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg. Akkor szól majd az õ bal keze felõl állókhoz is: Távozzatok tõlem, ti átkozottak, az örök tûzre, a mely az ördögöknek és az õ angyalainak készíttetett. Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom; jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem. Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked? Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg. És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.

Elõjövén pedig az is, a ki az egy tálentomot kapta vala, monda: Uram, tudtam, hogy te kegyetlen ember vagy, a ki ott is aratsz, a hol nem vetettél, és ott is takarsz, a hol nem vetettél; azért félvén, elmentem és elástam a te tálentomodat a földbe. Az õ ura pedig felelvén, monda néki: Gonosz és rest szolga, tudtad, hogy ott is aratok, a hol nem vetettem, és ott is takarok, a hol nem vetettem; el kellett volna tehát helyezned az én pénzemet a pénzváltóknál; és én, megjövén, nyereséggel kaptam volna meg a magamét. Vegyétek el azért tõle a tálentomot, és adjátok annak, a kinek tíz tálentoma van. Mert mindenkinek, a kinek van, adatik, és megszaporíttatik; a kinek pedig nincsen, attól az is elvétetik, a mije van. És a haszontalan szolgát vessétek a külsõ sötétségre; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.

Akkor hasonlatos lesz a mennyeknek országa ama tíz szûzhöz, a kik elõvevén az õ lámpásaikat, kimenének a võlegény elé. Öt pedig közülök eszes vala, és öt bolond. A kik bolondok valának, mikor lámpásaikat elõvevék, nem vivének magukkal olajat; az eszesek pedig lámpásaikkal együtt olajat vivének az õ edényeikben. Késvén pedig a võlegény, mindannyian elszunnyadának és aluvának. Éjfélkor pedig kiáltás lõn: Ímhol jõ a võlegény! Jõjjetek elébe! Akkor felkelének mind azok a szûzek, és elkészíték az õ lámpásaikat. A bolondok pedig mondának az eszeseknek: Adjatok nékünk a ti olajotokból, mert a mi lámpásaink kialusznak. Az eszesek pedig felelének, mondván: Netalán nem lenne elegendõ nékünk és néktek; menjetek inkább az árúsokhoz, és vegyetek magatoknak. Mikor pedig venni járnak vala, megérkezék a võlegény; és a kik készen valának, bemenének õ vele a menyegzõbe, és bezáraték az ajtó. Késõbb pedig a többi szûzek is megjövének, mondván: Uram! Uram! nyisd meg mi nékünk. Õ pedig felelvén, monda: Bizony mondom néktek, nem ismerlek titeket.

A miképen pedig a Noé napjaiban vala, akképen lesz az ember Fiának eljövetele is. Mert a miképen az özönvíz elõtt való napokban esznek és isznak vala, házasodnak és férjhez mennek vala, mind ama napig, a melyen Noé a bárkába méne. És nem vesznek vala észre semmit, mígnem eljöve az özönvíz és mindnyájukat elragadá: akképen lesz az ember Fiának eljövetele is. Akkor ketten lesznek a mezõn; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik. Két asszony õröl a malomban; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik. Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mely órában jõ el a ti Uratok. Azt pedig jegyezzétek meg, hogy ha tudná a ház ura, hogy az éjszakának melyik szakában jõ el a tolvaj: vigyázna, és nem engedné, hogy házába törjön. Azért legyetek készen ti is; mert a mely órában nem gondoljátok, abban jõ el az embernek Fia. Kicsoda hát a hû és bölcs szolga, a kit az õ ura gondviselõvé tõn az õ házanépén, hogy a maga idejében adjon azoknak eledelt? Boldog az a szolga, a kit az õ ura, mikor haza jõ, ily munkában talál. Bizony mondom néktek, hogy minden jószága fölött gondviselõvé teszi õt. Ha pedig ama gonosz szolga így szólna az õ szívében: Halogatja még az én uram a hazajövetelt; és az õ szolgatársait verni kezdené, a részegesekkel pedig enni és inni kezdene: Megjõ annak a szolgának az ura, a mely napon nem várja és a mely órában nem gondolja, és ketté vágatja õt, és a képmutatók sorsára juttatja; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.

Ne gyûjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és a hol a tolvajok kiássák és ellopják; hanem gyûjtsetek magatoknak kincseket mennyben, a hol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és a hol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják. Mert a hol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is.
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 10. - 11:53:05 2/10
(2948/8852)
Szóvaql meg van a személyes sértettség....
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 10. - 09:27:45 7/10 Előzmény kõmacska
(2947/8852)
Nézd ,kérlek, én csak egy egyszerû református vagyok. 1981-ben konfirmáltam, akkoriban ez nem volt annyira divat. Volt is következménye ennek a tettemnek többször a MSZMP pártkatonái részérõl, kik akkor pedagógusaimnak nevezték magukat.Ezt én teenagerként és fiatal felnõttként nagyon nehezen tudtam érteni és feldolgozni. Azt tudtam, hogy nem ártottam és igyekszem, de ez kevesebb, mint nem elég.S nem csak velem tették.
Azok közül az emberek közül sok aktív ember van még, némelyikük MSZP-tag és mind a mai napig díszpolgára városunknak, mások megtértek és buzgó vallásosok lettek. Közülük néhányan álszentek, de az egyház minden esélyt megad nekik is. Így van jól.
(Anyámtól egy volt pedagógusom kért bocsánatot mindössze azok közül, akik (ma már talán szörnyûségnek is neveznék)oly sok rosszat tettek. Elmondta, hogy zsarolták. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez gimnáziumban történt és azt megelõzõen nekem jutottak a világ legcsodálatosabb pedagógusai. :) )

Egy biztos,én másként látom a dolgokat, mint te és ehhez jogom van.Más véleményen lenni neked is jogod van. Nincs jogod ezért a másikat becsmérlõ szavakkal illetni, mint ahogyan azt több hozzászólásban is megengedted magadnak. Persze egy demokráciában nem kell attól félni, hogy valaki a véleményéért- még ha az indulatait is burkolja bele-megbüntetnek.
A sajtó mellett ilyen fórumok is mûködnek, amelyet egyesek kétséges motivációiknak engedve arra használnak, hogy vita helyett trágárkodjanak. Persze név és arc nélkül.

EZ a különbség egy helyzettel való élés vagy visszaélés között.EQ és IQ függõ.
Ez nem jelenti azt, hogy én nem tudlak téged besorolni.
De azt jelenti, hogy ami nem tetszik nekem bármennyire provokatív, közönséges, durva és hõzöngõ azt figyelmen kívül hagyjam.
Mert nem érdemled meg, hogy szóba álljak veled.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 09. - 20:37:14
(2946/8852)
Ezek pedig azokat káromolják, a miket nem tudnak; a miket pedig természet szerint tudnak, mint az oktalan állatok, azok által megromolnak.
Jaj nékik! mert a Kain útján indultak el, és a Bálám tévelygéseivel bérért szakadtak ki, és a Kóré ellenkezésével vesztek el.
Ezek szennyfoltok a ti szeretetvendégségeiteken, tartózkodás nélkül veletek lakmároznak, magokat hízlalják; víztelen, szelektõl hányt-vetett fellegek; elhervadt, gyümölcstelen, kétszer meghalt és tõbõl kiszaggatott fák;
Tengernek megvadult habjai, a magok rútságát tajtékozók; tévelygõ csillagok, a kiknek a sötétség homálya van fenntartva örökre.
Ezekrõl is prófétált pedig Énok, a ki Ádámtól fogva a hetedik volt, mondván: Ímé eljött az Úr az õ sok ezer szentjével,
Hogy ítéletet tartson mindenek felett, és feddõzzék mindazok ellen, a kik közöttök istentelenek, istentelenségöknek minden cselekedetéért, a melyekkel istentelenkedtek, és minden kemény beszédért, a melyet az istentelen bûnösök szóltak õ ellene.
Ezek zúgolódók, panaszolkodók, a magok kívánságai szerint járók; szájok kevélységet szól, haszonlesésbõl személyimádók.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 09. - 19:20:26 7/10
(2945/8852)
Kímélj meg a szoci humortól és az antik videóidtól! :)

Ha a börtönök állapotát kifogásolnád a hajléktalan kérdés kapcsán még mondanám is, hogy igen van mit javítani bõven.
Viszont miért is legyen kedvem egy csak a saját mondanivalóját szajkózó agyamenttel vitatkozni, aki ha kifogyott még a gyenge érvekbõl is, akkor folyamatosan durválkodik.
Már ha felismered ezt magadban.
Vagy tudsz normálisan vitatkozni vagy ne fárassz tovább.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 09. - 19:10:48 7/10
(2944/8852)
jogos, köszi.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 09. - 14:12:47
(2943/8852)
Te aztán dörzsölt vagy, gratulálok. Miss Marple esze veszett el benned. Téged nem lehet átverni, mert te rögtön felismerted, hogy Iványi az ANKH egyház papja, a Biblia az ANKH egyház szent irata, Jézus pedig az egyiptomi macskaisten! Azonnali nagydoktori címet javaslok neked! Meg egyetemi katedrát, mert megérdemled! Méltó ellenfele vagy ezen versenyzõnek: http://www.youtube.com/watch?v=hT9lOVoEmTA
Ajánlott olvasmány számodra: http://www.hhrf.org/erdelyinaplo/cikk_nyomtatas.php?id_cikk=2129
ptamas 2012 febr. 09. - 13:56:15 Előzmény idlosza
(2942/8852)
A Sorstalanságot Kertész Imre írta. Gondolom ez elkerülte a figyelmed, miközben olvastad.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 09. - 10:51:50 7/10 Előzmény kõmacska
(2941/8852)
Drága jó istenem. Már ott megmutatkozik a demokrácia, hogy te szabadon kószálhatsz az utcán.
7/10
idlosza 2012 febr. 09. - 10:49:01 7/10
(2940/8852)
Brrüsszelben ismét téma Magyarország.
Nagyon érdekes az EU BIzottságok magatartása,akik korábban egyáltalán nem vizsgálták pl a MALÉV-nak jutattott 100 milliárdos állami pénzt,hogy annak tisztázatlan volt a tulajdonosi háttere. Nem vizsgálta évrõl-évre Görögország pénzügyeit, holott az majdnem magával rántotta az Uniót.
Vizsgálja Magyarországon most és korábban nem még a tyúkketrecek méretét is yöngyöspatán.
Csak Magyarországon.
Magyarországgal szemben diszkriminatív döntéseket hoz.
Akit érdekelnek a részletek a holnapi sajtót olvassa és persze nézze is!
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 09. - 10:38:07 7/10 Előzmény kõmacska
(2939/8852)
Ja hogy te kicsit nem vagy õszinte.( nem kicsit: nagyon)
Azzal kellett volna kezdened, hoyg elfogultságod az állami támogatásától megfosztott I. ANKH uralkodótól, aki az ANKH Örök Élet Egyházától ered. Rájöhettem volna a kõmacska, egyiptomi bibliai utalások.
Na menj és légy boldog a kiszuperált villanyszerelõ fejû Õfensége I ANKH-al.
Nagyon röhögtem,milyen rang is van még ott: õfensége, lady, lord,régens ?
Szánalmas :D
offtopic
kõmacska 2012 febr. 09. - 01:49:13 Előzmény idlosza
(2938/8852)
Ja, ha olvastál volna egyet is, leírtad volna, gyors összehasonlító elemzéssel együtt. Ha kapásból nem tudsz értékelõ mûelemzést iderittyenteni, akkor a szádra ne vedd, hogy a Sorstalanság másnak a bokájáig se ér fel!
Mert te nem érsz fel sehová, csak néhány erõs kutya seggéig.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 09. - 01:46:13 Előzmény idlosza
(2937/8852)
Hát öregem te aztán keményen hazudozol.
BÖRTÖNBÜNTETÉS, VÁGOD?
ERRÕL VOLT SZÓ EDDIG, VÁGOD?

Miféle szállásokról hadoválsz? A törvény nem hajléktalanszállás igénybevételére kötelezi a hajléktanokat, hanem BÖRTÖNRE, VÁGOD? Meg 150 ezer forintos büntetésre, vágod?

Te szerencsétlen, belinkeltem Iványiék hajléktalanszállójáról két videót, nem bírod felfogni, mit látsz?
Iványiékat most minõsítették kártékony bizniszszektának a haverjaid, nemhogy támogatást nem kapnak, de az intézmények után adózniuk kell, mint valami üzleti vállalkozás után; nem kaphatnak adományt, ha nem írnak róla elismervényt és egyéb apróság. Tehát a nagyon kevés hajléktalan-ellátásnak még ezt a fontos részét is tönkreteszitek!
Agarik írta, hogy a hajléktalanok csupán egyharmadának jut szálláson férõhely!

Azokat kéne építeni, te nagyon szimpla, nem börtönre ítélni azt, aki a lehetõ leglúzerebb!
Most írtad, hogy rohamosan nõ a hajléktalanok száma, eztán is fog, sajnos, nagyon sokan kerülnek majd utcára és vesztik el a biztonságukat; és egy ilyen helyzetben hoztok arról törvényt, hogy aki hajléktalan, azt börtönbe kell zárni?
Mit akartok? Öngyilkosságba kergetni az embereket? Nemrég olvastam egy 43 éves tanárnõrõl, hallássérült lett és szédül, elvesztette a munkáját - persze a rokkantnyugdíjakat is felszámoljátok - az öngyilkosságon gondolkozik, mert nem lát kiutat. Egy ilyen nõ BÛNÖZÕ a ti rendszeretekben!

De tudod mit mondok neked, Jézus azt mondta: "Adjatok, néktek is adatik; jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak a ti öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek néktek, a melylyel ti mértek."
Ti börtönt adtok - megnyomottan, megrázottan, túláradó mértékben kapjátok vissza!

Leírok neked egy mesét a politikusokról, olvasd és figyelj:

És elméne Abimélek Sikembe, az õ anyjának atyjafiaihoz, és beszélt velök, mondván: Mondjátok meg, kérlek, melyik jobb néktek, hogy hetven férfiú uralkodjék-é rajtatok, Jerubbaálnak minden fia, vagy pedig csak egy ember uralkodjék felettetek? És emlékezzetek meg arról, hogy én a ti csontotok és a ti testetek vagyok. És Abimélek felé hajlott az õ szívök, mert azt mondák: Atyánkfia õ! És adának néki hetven ezüst pénzt a Baál-Beritnek házából, és ezzel holmi henyélõ és hiábavaló embereket fogadott magának Abimélek, a kik õt követék. És elméne atyjának házához Ofrába, és megölé testvéreit, Jerubbaál fiait, a hetven férfiút egy kövön, és csak Jóthám maradt meg, Jerubbaálnak legkisebb fia, mert elrejtõzött. És összegyülekezék Sikemnek egész polgársága, és Millónak egész háza, és elmenének és királylyá választák Abiméleket az alatt a magas tölgy alatt, a mely Sikemben áll. Jóthám pedig elment és megállott a Garizim hegy tetején, és nagy felszóval kiálta, és így szóla hozzájuk: Hallgassatok rám, Sikem férfiai, hogy reátok is hallgasson az Isten! Egyszer elmenvén elmentek a fák, hogy királyt válaszszanak magoknak, és mondának az olajfának: Uralkodjál felettünk! De az olajfa így felelt nékik: Elhagyjam az én kövérségemet, a melylyel tisztelnek Istent és embereket, és elmenjek, hogy ingadozzam a fák felett? Akkor a fügefának szólottak a fák: Jer el te, és uralkodjál rajtunk! De a fügefa is azt mondta nékik: Elhagyjam-é édességemet és jó gyümölcseimet, és elmenjek, hogy ingadozzam a fák felett? Azután a szõlõtõnek mondák a fák: Jer el te, uralkodjál rajtunk. Azonban a szõlõtõ is azt mondta nékik: Elhagyjam-é mustomat, a mely isteneket és embereket vidámít, és elmenjek, hogy ingadozzam a fák felett? Mondának végre a fák mindnyájan a galagonyabokornak: Jer el te, uralkodjál mi rajtunk. És monda a galagonyabokor a fáknak: Ha igazán királylyá kentek engem magatok felett, jõjjetek el, nyugodjatok az én árnyékomban: de hogyha nem, jõjjön tûz ki a galagonyabokorból, és égesse meg a Libanonnak czédrusait!

A Biblia végén pedig ez áll:
Ezek az a két olajfa, és a két gyertyatartó, a melyek a földnek Istene elõtt állanak. És ha valaki akar nékik ártani, tûz származik az õ szájokból, a mely megöli az õ ellenségeiket; és ha valaki akar nékik ártani, úgy kell annak megöletni.

A végén nem a tüskebokorból jön az égetõ tûz, hanem az olajfából. Jegyezd meg.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 08. - 17:12:12 7/10
(2936/8852)
Inkább nem mondok semmit , mert én nem kedvelem Kertész Ákost. Olvastam a Sorstalanságot és azt gondolom, hogy politikai indítatásból kapott Nobelt. Az gondolom, hogy léteznek olyan mûalkotások, amelyekhez a Sorstalanság bokáig sem ér fel.
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 08. - 17:04:45 2/10
(2935/8852)
:D, innen nézve te vagy abban a nyerõ.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 08. - 17:02:58 7/10
(2934/8852)
Ahhh,de tényleg! Félremagyarázásban elsõ vagy!Ja nem. Második meszag mögött.De ez sem semmi.

Utcán élni egészségtelen.Utcán élni nem jó. Élni,tehát enni,aludni,pisilni,....

XIII. ker utcái egy idõben csúcsok voltak ebben: minden négyzetméterre jutott egy adag köpés,hányás, kutyasz@r.(Kiemelten elöljárt Hegedûs Gy.-Visegrádi u-Nyugati-tér szakasz)

Én ezt nem élveztem és nem tekintem az utcai tartózkodás kötelezõ, nélkülözhetetlen elemének.

Ez egészségtelen, és sok probléma forrást hordoz magában. Ha ezt nem érted fordulj az ANTSZ-hez.

Ezért az ebbõl eredõ problémákat meg kell akadályozni. Ez OK?

Kockázatelemzés- egyfajta SWOT következik. Ennek egyik része azért legyenek a veszélyeztetettek, akikre hatással lehetünk. A hajléktalan a jogain túlmenõen veszélyeztetett, amelyet helyzetébõl adódóan vagy reálisan lát vagy sem. Ha nem, akkor az utcán szeretne továbbra is élni. Ha ott él, élet minõségén túl az élet kilátásai is romlanak.Ennek megengedése még sz orvosi esküvel is ellentétben van, nem hogy az ember élethez való jogával.
Ráhatás: Egy államirányítás (kormány)céljait jogalkalmazói eszközei által az intézményrendszere gyakorolja, azon keresztül valósíthatja meg.
Ez az oka annak, hogy a céllal ellentétben a gyakorlat nem mindig hozza a várt eredményt. Ebben az esetben nem errõl van szó fõ vonalait tekintve. (persze túlbuzgó rendõr, és bürokracia mögé bújó onkormányzati alkalmazott mindig lesz-nehezen kivédhetõ)

Gyors radikális hatást kemény törvényekkel lehet elérni. Gyors radikális lépésre volt szükség, mert sajnos rohamosan nõtt a hajléktalanok száma. Ehhez belinkelek neked egy 2010.04.15.-i Népszabadság cikket: http://www.nol.hu/belfold/robbanasszeruen_nott_a_hajlektalanok_szama_videken
Ha egy törvénynk kicsi a jogkövetkezménye azt a jogalkalmazó és az állampolgár is hajlamosabb elsíbolni. A hajléktalanra ez különösen igaz, hiszen õt naponta érik jogsérelmek. Ha nincs jelentõsége lenyeli, harcolni hiábavaló.
Ez a kormány még nincs két éve, már jutott neki a válság mellett nagy árvíz és vörös iszap katasztrófa is.
De a hideg jött, a hajléktalanok nem maradthattak az utcán. A képeken nézd meg a szállást is. Nem lealázóan tömegnyomoros.Bár lehetne jobb...bár mostanában úgy általában mindenkinek rosszabb: http://www.origo.hu/itthon/20120206-hajlektalanszalloba-latogatott-orban-viktor.html
Megjegyzem az Origo nem annyira rajong :) Orbán Viktorért.
Persze programok is kellenek, amelyek a hajléktalanok életét segít rendbe tenni: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=177594
De ha van ötleted és kritikád létezik interaktív kormányablak Facebookon
Egyébként tudsz te olyan hajléktalanról, aki a gyakorlatban kifizette akár a guberálás, akár az utcán élés miatt a büntetést, vagy leülte, majd visszaküldték csak úgy az utcára? Ha tudsz ilyet ne fojtsd magadba!!! Mert a cél nem ez.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 08. - 14:22:32
(2933/8852)
Ja nem is, bocsánat, rosszul írtam, hiszen Kertész Ákos mozgássérült fia is hajléktalan, ráadásul Párizsban, legalábbis a pletyka szerint (nem tudom ellenõrizni):

"Gondoltam beszállok egy kicsit, hadd szinesítsem a Kertésztõl kialakult képet néhány ecsetvonással.
Szerintem onnan lehetne megközelíteni a dolgot, hogy ez a Nemzeti Kincs massziv alkoholista az agresszív fajtából.
CSaládi program volt náluk a fizikai és testi terror, ami elõl szó szerint elmenekültek a gyerekei.

( Mondjuk Gitta asszony sem egy matyóhímzés.....)
Az utolsó házasságából származó mozgássérült gyermeke(kb. 25 éves lehet) állítólag Párizsban hajléktalan.

A többi gyermeke sem él jómódban, van amelyik szó szerint éhezik és télen három napra tudta befûteni a lakását.

Az apjuk le sem szarja õket, olyan önzõ gazember, hogy olyat keveset hordott a hátán a föld. Ül a millióin, iszik és ha eléggé be van rúgva ,elögyön belõle "Ady Endre" és belerúg a magyarokba. Hogy miért szerintem az elõtte sem teljesen világos, illetve valószínûleg fáj neki az, hogy õ és a cimborái lassan mindenhonnét ki lesznek rúgva."
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=112597924&t=9209968
offtopic
kõmacska 2012 febr. 08. - 13:36:33
(2932/8852)
Tehát - tök jó, ha börtönbe zárják (ki tudja, kikkel kerül össze és ki tudja, mit csinálnak vele) - csak a nyugat ne balhézzon miatta. Mert a nyugat nem tûri ezt, a szemétláda nyugat.
De, biztosan tûri. Neked sincs kifogásod ellene, pedig közelebb vagy.
7/10
idlosza 2012 febr. 08. - 11:37:23 7/10
(2931/8852)
Köszönöm.
7/10
idlosza 2012 febr. 08. - 09:46:36 7/10
(2930/8852)
Miért nincs itt a mai Ma Reggel tartalomjegyzéke?
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 08. - 09:41:58 7/10
(2929/8852)
Meglepsz...nem is azért, mert az ember fontos.

Egy ilyen történet viszont kitûnõ eszköz lenne Magyarország, a jelenlegi magyar kormány bírálásának.

Legközelebb ma délután lesz porondon Magyarország az EU parlamentben. Téma: Magyarországi állami vállaltok függetlensége.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 08. - 08:09:17
(2928/8852)
Jaj, ne õrjíts, amit írsz, maximum akkor következne be, ha ez valami askenázival esne meg, mondjuk Kertész Ákos famíliájával vagy a Hellerével. Mintha nem tudnád, hogy egyéb esetek senkit sem érdekelnek. Lefogadom, hogy sok ember jár hasonló cipõben, de senki nem szervez nemzetközi balhét egyetlen hajléktalanért sem, akár magyar, akár orosz, akár kínai az illetõ. Viszont askenázit még Ceausescu román börtöneibõl is sikerült nyugatra menekíteni. Nem sajnálom tõle, csak a tisztánlátás végett említem meg.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 08. - 07:11:32 7/10
(2927/8852)
Ha ilyen történne most Magyarországon:

Elõször a baloldali média agyonlovagolná a témát, lehúzná "róla" azokat a bõröket is, amelyek sosem voltak.

Másodszor az USA bal média, Simonyi és Bajnai elõadásokat tartana róla, Hillary Clinton azonnal Magyarországra utazna és katonai beavatkozást követelne.

Harmadszor az EU parlamentben 1 hónapig ez lenne a téma és Cohn- Bendit naponta követelné üvöltve a magyar politikai jobboldal teljes felszámolását.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 07. - 23:03:54 Előzmény idlosza
(2926/8852)
Egy tanulságos történet:

"PÁRKAPCSOLAT
PÉNZ
EGÉSZSÉG
Ha a változás a fenti területek egyikét érinti, az mindig nagy kihívást jelent. Ha ezek közül egyszerre kettõre is hatással van, az már hihetetlen nehézséget okozhat. És ha mindháromra, az pedig szó szerint pusztító lehet.
Én csak tudom.
Átéltem.
Mind a hármat. Mindhármat megéltem. Ráadásul egyszerre.
Nekem nem kell magyarázni, mit jelent, ha az ember fenyegetve érzi magát...
...Nyakamat törtem egy autóbalesetben (egészség), ami miatt hónapokig nem tudtam dolgozni, miközben a biztosítótársaság mindent megtett, hogy csökkentse, sõt teljesen megvonja a nekem fizetendõ kárpótlás összegét (pénz). És ha ez nem lett volna elég, épp akkoriban kellett feldolgoznom a fájdalmat, amit élettársam és gyermekeim elveszítése jelentett, miután az életünk drámai fordulatot vett (párkapcsolat).
Nekem nem kell magyarázni, mit jelent, ha az ember fenyegetve érzi magát...
Egy teljes évig hajléktalanként éltem, kitéve az idõjárás viszontagságainak, és aprópénzért koldultam az utcán, meg üdítõs dobozokat és sörösüvegeket gyûjtöttem, hogy valahogy összeszedjek egy kis pénzt élelemre (voltak napok, amikor nem sikerült). Egy hálózsákon, egy sátron, két farmernadrágon, három ingen és néhány kacaton kívül semmim sem volt.
Tudom, milyen az, amikor az ember elveszíti a biztonságérzetét. Tudom, milyen tehetetlenül állni és nézni, amint az életünk darabokra hullik, és két hét leforgása alatt teljesen és visszavonhatatlanul megváltozik."
Így kezdõdik ez a könyv: http://bookline.hu/product/product/home!execute.action?id=100757&type=22&_v=Walsch_Neale_Donald_Amikor_minden_megvaltozik_valtoztass_meg_mindent_
A szerzõ írta a Beszélgetések Istennel c. könyvet is.

Õ az USA-ban visszaverekedte magát az utcáról. Nem törõdött vele senki, de legalább békén hagyták. Mi lett volna vele itt? Ahol börtönbe zárják csak azért, mert egy baleset miatt mindennét elvesztette? ... tehát bûnözõ. Nekem az a bajom, hogy a börtönbüntetéssel (és általában véve a politikai irányvonallal) nem úgy tûnik, mintha a kormányzat segíteni akarna a szerencsétlen, bajba jutott embereken, hanem a fuldoklókat addig nyomják a víz alá, amíg azok ki nem nyuvadnak. És egyre többen fognak fuldokolni, akiknek már nem lesz visszaút.

Még bemásolok egy másik, tanulságos történetet:
"Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala bíborba és patyolatba, mindennap dúsan vigadozván: és vala egy Lázár nevû koldus, ki az õ kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele. És kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak asztaláról; de az ebek is eljõvén, nyalják vala az õ sebeit. Lõn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték. És a pokolban felemelé az õ szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében. És õ kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az õ ujjának hegyét vízbe, és hûsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban. Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben, hasonlóképen Lázár is az õ bajait: most pedig ez vígasztaltatik, te pedig gyötrettetel. És mindenekfelett, mi köztünk és ti közöttetek nagy közbevetés van, úgy, hogy a kik akarnának innét ti hozzátok általmenni, nem mehetnek, sem azok onnét hozzánk át nem jöhetnek. Monda pedig amaz: Kérlek azért téged Atyám, hogy bocsásd el õt az én atyámnak házához; mert van öt testvérem; hogy bizonyságot tegyen nékik, hogy õk is ide, e gyötrelemnek helyére ne jussanak. Monda néki Ábrahám: Van Mózesök és prófétáik; hallgassák azokat. Ama pedig monda: Nem úgy, atyám Ábrahám; hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájok, megtérnek! Õ pedig monda néki: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem gyõzi meg õket, ha valaki a halottak közül feltámad."

És még egy, ez vicc: egy kõgazdag ember meghal, és kopogtat a mennyország ajtaján. Szent Péter kinéz, és mogorván megkérdezi: Hát te meg mit keresel itt?
A gazdag így válaszol: Ne gondold, hogy én teljesen rossz vagyok. Egyszer adtam egy tízcentest egy koldusnak.
Ezt jelentenem kell a Fõnöknek – mondja Szent Péter. – Várj itt.
Nemsokára visszatér: - A Fõnök azt mondta, Péter, adj egy tízcentest ennek a szarházinak és takarodjon a pokolba.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 07. - 18:54:40
(2925/8852)
1: te láttál már kutyát kakilni? lekuporodik, ahogy az ember. komolyan nem értem, egy kutya miért ne tudna oda pottyantani, ahová egy ember. de inkább ne részletezd.
2: "ne a saját kiegészítéseddel paranoiáskodj.A méltóság az nem börtön stb a többi zagyvaság." - a méltóság valóban nem a börtön! de ez a törvény, nem tudtad, politikusasszony? akit kétszer rajtakapnak, hogy életvitelszerûen az utcán tartózkodik, azt 150 ezer forintra vagy börtönre kell ítélni. és ehhez nem kell csinálnia semmit, elég, hogy az illetõn LÁTSZIK, hogy nincs saját lakása. ha nincs lakásod, bûnözõ vagy. ha elveszted a munkád és nem tudod fenntartani a lakásodat, bûnözõ vagy.
ez az én kiegészítésem? mert ilyen valójában nincs is?
3: vegyél fel egy szemüveget, két videót linkeltem.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 18:34:51 7/10
(2924/8852)
Kizárólag ember tud olyan testhelyzetet felvenni, hogy oszloptõre sikerüljön Én már láttam többször is.

Amit írok, azt úgy értsd ahogy írom és ne a saját kiegészítéseddel paranoiáskodj.A méltóság az nem börtön stb a többi zagyvaság.

A videó dátumára: 3002-es hsz: "Igenis k*rva nagy baj, ha ezt megtiltják. És nem érdekel, miféle álszent pofával teszik, mert valójában gyilkos gonoszság. Csakúgy, mint a kalibák összedöntögetése novemberben, az utcán való tartózkodás miatti börtönbüntetés, vagy az Iványi gyülekezet ellehetetlenítése (akik a Fûtött utcát fenntartják)."
Azaz :" vagy az Iványi gyülekezet ellehetetlenítése" a köv hsz-ben ennek alátámasztsára, ahol a Fûtött utca munkatársa nyilatkozott a támogatásról csatoltál egy videót: http://www.youtube.com/watch?v=NrUOyDBB36U
a video feltöltési dátuma 2010 február.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 07. - 18:04:40
(2923/8852)
1: szívesen. amúgy az infó a Rém rendes családból származik.
2: Budapesten nyilván nincsenek kutyák. vagy nem szarnak az oszlopok tövébe. nem mintha ember nem tenne ilyet, de emberszart városi utcán én még csak róómai polgárok háza elõtt láttam. újságpapírral körítve. szerencsés környéken lakom, nyilván.
kukából élelmiszer - már leírtam, hogy lenne más megoldás is. arra is kiabálhatnál, hogy tényleg! ilyen törvény kell!
ollót hoztál? mert akkor vágom. még nincs mobil-avatógépem: http://magyarorszagon.hu/hirek/2011-12/ingatlan/-zsenialis-magyar-talalmany-itt-a-mobil-avatogep-/hir
3: az az õ kamerája volt, mert kísérletezett.
ezek után bejelentette a rendõrségen, hogy újra el fogja követni ezt a bûnt. és öltönyben kifeküdt ugyanarra a padra. sokáig ott feküdt, de egy rendõr sem ment oda hozzá, holott elõre szólt nekik, hogy újra kifekszik. ráadásul kéregetett. ráadásul az utcán aludt. öltönyben mégsem követett el bûnt, csak mackónadrágban.
ez rendõrszívatás? ó, kérlek.... szerencsétlen rendõrök, õket mindenki szívatja! Például én, amikor két méterre a zebrától mentem át az úttesten, és HATVANEZER FORINTRA büntettek (vásárolni siettem volna, zárás elõtt - sétálóutcáról a karácsonyi vásárba, közbeesett egy keskeny utca, képzelheted, mennyire akadályoztam a hatalmas autóforgalmat...) hogy megszívattam a rendõröket, aztakurva.
meg Balatoni Balázs újságíró is a rendõröket szívatta, amikor (ezt egy nyomozótól idézem, az õ szavai: "a rendõrök szarrá verték"). vagy az a rendõr alezredes, aki a kocsiból nézte végig, hogy egy moszados kivégez egy pénzváltót egy pesti autóbuszmegálló mellett (érdekes, a moszados tudta, hogy a pénzváltó meg fog állni, mert épp akkor ér oda, amikor a lámpa pirosra vált - ebben nem volt benne a közlekedésiek keze, denemám!); aztán a moszados (aki ugyebár lehetett volna tömeggyilkos õrült is, mint breivik) állig felfegyverkezve elsétált a pesti utcán, a rendõrtiszt meg nem lépett közbe, mert FÉLT!! FÉLT a szerencsétlen!! akkor is hogy megszívatták õt a körmönfont pesti járókelõk, mert nem tartóztatták le a moszadost, pedig nekik kellett volna, nemdebár? nem is sorolom, túl sok lenne az a rengeteg ügy, amikor a lakosság SZÍVATJA a rendõröket. ha õket mindenki szívatja, akkor miért is vesznek fel oda síkhülye elmeroggyantakat?
4: komolyan. alkohollal telve nem lehet pihentetõen, mélyen aludni.
5: legalább kattints rá! 2012. január 16 nem 2010 februárjában volt. az tényleg nagy anomália lenne.
az elõzõ kormányzat ugyanilyen undorító volt! ráadásul õket még jobban utáltam, mert lenéztem. a mostanit legalább komolyan kell venni, velük nem olyan piti tragikomédia zajlik a hátsó gangon, mint a szocikkal. azokkal az egész ország a besúgó viceházmesterek szintjére nullázódott. nem sírom vissza õket, ne félj. orbánékat nagyon is komolyan veszem, mert velük egy nagyon komoly, fenséges tragédia kezdõdött. igazán nagyot fognak szólni, hatalmas crescendoval zárják a magyar történelmet. orbánt soha senki nem felejti el, nem hullik ki az emlékezetbõl. és ez megnyugtató?
6: persze, te mindig jó helyen voltál, mindig tudtad, hogy kell az embereket hasznosság szempontjából osztályozni, mivel az emberek hasznos tárgyak. de tudod, mit mondok?
a kormányzatot támogatni nem kell félnetek jó lesz.
és ez nem pusztán a zorbán-kormányra vonatkozik, hanem mindenkire, aki a hatalomban reménykedik. inkább így írom:
a sárkányt támogatni nem kell félnetek jó lesz.
8: igen, mindenkit, aki elveszti a munkáját/lakását, csukjunk börtönbe, mert megilleti a segítség! köszönöm a választ.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 17:46:39 7/10
(2922/8852)
:D jah! Eszembe se jutott.
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 17:25:42 2/10
(2921/8852)
:DDD, menj a gála topicba
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 17:25:03 2/10
(2920/8852)
reggel is írtam: egykulcsos adó - szétverte a ktgvetést, és megint a szegények nyomorodnak bele, hogy a ktgvetés rendben legyen, az államháztartási hiánycél teljesíthetõ legyen..
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 17:24:06 7/10
(2919/8852)
Egyébként is azt gondoltam már az évértékelõ lesz a téma.De úgytûnik ehhez meg kell várni az eligazítást a topic vélemény formálóinak.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 17:19:33 7/10
(2918/8852)
no miért rossz?
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 17:18:55 7/10
(2917/8852)
Demokráciában meg mindig leszenek anomáliák. Mert a befogott kutya is kap védelmet, ezért nem jut másra annyi, még akkor sem, ha ezzel emberi érdek sérül.
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 17:18:21 2/10
(2916/8852)
A képviselõk - beleértve a parlamentet - megtehetnék, hogy többet adakozzanak, de természetesen az ország, a rossz adótörvények problémáját kellene megoldani, de a kormány senkivel nem egyeztetett, így ez marad, a tiltakozás...
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 17:16:24 7/10
(2915/8852)
Nem értettem félre, ha csak azt nem, hogy te is jó ötletnek tartod, ha kutyáknak felajánlhatunk, embernek miért nem.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 17:12:45 7/10
(2914/8852)
Nem képmutató ez?

Ha nnyira éheznek, akik nevében fellépnek, akkor inkább autókázzanak fel, tiltakozzanak, 30 napi élelmet ajánlják fel a rászorulóknak ui. azok közben is éheznek. ( Ráadásul én nem láttam kenyeret az asztalon). Mindezenkívül, ha annyira ráérnek 30 napon keresztül, akkor miért nem ajánlják fel 30 napi bérüket)
Kompenzálhatnának a sok munkahelybõl, amit miattuk veszítettek el. ( errõl korábban írtam. Mátra cukor Zrt. Szolnok, Selyp, Hatvan, Petõháza,Szerencs; stb mások) Érdekesség még az, hogy valamennyi cukorgyárat fizikailag is megsemmisítették. Tehát az épületeket is.
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 17:12:20 2/10
(2913/8852)
eut meg megint félreértetted szerintem, de nem akarom megfejteni a kifordított logikád
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 17:10:25 2/10
(2912/8852)
a ebrendészeti telepen (sintértelepen).
Menhelyen nem. Nálunk (M.O.) nem.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 17:01:29 7/10
(2911/8852)
Én úgy tudom- de bizonytalan vagyok-, hogy ítélet után 30 nap és a nem örökbeadható kutyát elaltatják.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 16:58:53 7/10
(2910/8852)
Hát megtörtént ez is. :)

Elismerésem, ez egy csillagos ötös ötlet. Abszolút te nyerted a hasznos beírás kategóriát. :)

Azt hiszem ehhez civil szervezet kellene, ui. vagy egyház v. civil szerv. Erre tipp?
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 16:54:59 7/10
(2909/8852)
Pontokba szedett mondanivalódra a válaszaim:
1.Butaság gúnyolódni azon, hogy szóba álltam hajléktalanokkal. Mindig függ az ilyen az alkalomtól, a szándéktól és szavaktól. Megnyugtatlak mindenkinek jól estek ezek a beszélgetések. Viszont nem tudtam ki volt Florence Nightingale, így köszönöm az oktatást. :)
2.Tapasztalatlan vagy. (Vagy talán olyan szerencsés,hogy lakókörnyezetedben ez nem gond).
Bizony Budapesten ez nagy baj, nekem sokszor volt e látványban részem. A Budapestiek és több nagyváros lakói nem azért tettek a lépcsõházakra zárakat, tudod, mert így akarták akadályozni, hogy a hajléktalanok melegedjenek télen. Ha errõl sem tudsz, kérdezz bátran. De talán így nem haszontalan elmondanom neked, amit szintén személyesen is tapasztaltam: Óvakodj a járdák szélén álló parkolás gátló oszlopokról DNS-t szerezni, fõleg, ha barna kupacot látsz a tövében!
Szemeteléssel kapcsolatban igazad van, vannak más gondok is. DE! Ettõl még nem lesz helyes bármelyik! Mindegyik helytelen!! DE!! Legfõbbképp: egészségtelen!Kukából élelmiszer nincs, mert egészségtelen. Vágod??
3.Tök mindegy mennyit feküdt ott. Kész mázli, hogy épp ott hevert egy kamera a fûben, amely persze nem azzal a céllal került oda, h. szívassa a rendõröket, hanem a közterületen készült felvétel jogával élve behatoljon egy hajléktalan intim szférájába, mert egy hajléktalannal ezt is lehet, ugye?Majd ugyanezzel a felvétellel,Tvrtko- szerûként tetszeleg a youtube-on. Milyen spontán! Te ezt beveszed?Lehet, h nem is hajléktalan volt.
4.„mert ha iszik, nem tud aludni.” Ja. Komolyan gondolod ezt?
5.Engem zavar kicsit, hogy az Orbán –kormányon kérsz dolgokat számon, ehhez videókat csatolsz bizonyítékként, de a legfrissebb videó feltöltés is 2010. februárból származik. Már ha érzed ezt az anomáliát idõsíkon.
6.Megnyugodhatsz: jó helyen. Nem én hõzöngök antik videókkal jelenlegi kormány ellen.
7.Gondolom azért az ezer mosoly: Lehet, hogy Kolombusz bibliájában volt kukorica, ha jegyzetelt bele.
8.Nem a kuka, hanem az emberi méltóság és segítség illeti meg a hajléktalant. Érzed, hogy ez több annál, mint amiért háborogsz?
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 16:44:05 7/10
(2908/8852)
Na ezt már végképp nem értem miért, miben válasz nekem. Csapongás, halandzsázás.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 07. - 13:34:19 Előzmény idlosza
(2907/8852)
Még egy, csakhogy ismételjem - tehát a filmbeli hajléktalan emberek nem KÖVETELÕZTEK. Nem kérték számon az államot, hogy miért nem gondoskodik róluk. Ki tudja miért, ezek úgy szocializálódtak, hogy nem az állam dolga eltartani õket. Ha kapnak valamit, persze megköszönik, de nem kifogásolják az ellátást. És NEM LOPNAK.
Nálunk a teszkó elõtt hónapokig álldogált egy koldus. Most már nem ácsorog ott, mert a teszkósok elzavarták (még amikor jobb idõk voltak, nem ebben a hidegben). Remélem, azóta bekerült valami szoc. ellátó intézménybe, mivel értelmi fogyatékos. Más baja nincs, mármint nem nyakigszaros alkoholista. Nem is értettem, hogy eddig is minek kellett koldulnia - az ért.fogytosok ellátására sincs már keret...
Szóval, az ért.fogytos koldust elzavarták a teszkósok. A tolvajokat viszont beengedik, érdekes: http://www.youtube.com/watch?v=BkyImaWQYYM

Amúgy Brezsnyev unokája is hajléktalan-féle: "Brezsnyev lánya, Galina alkoholista lett, s 1998-ban egy pszichiátriai klinikán halt meg. Az õ Viktorija lányának a lakás eladása óta nincs bejelentett lakhelye Moszkvában. Állítólag a Szergijev Poszad kolostor közelében, egy omladozó kunyhóban él, s néha újságíróknak pénzért mesél nevezetes nagyapjáról." http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=18968

És még egy: hajléktalanok toppantak be Orbán Viktorhoz: http://maria.blog.hu/2012/02/06/hajlektalanok_toppantak_be_orban_viktorhoz
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 13:30:22 2/10
(2906/8852)
A hajléktalan kérdéssel kapcsolatban eszembe jutott, hogy milyen hülye, képmutató az ember ...
Van ez a 2 x 1 % adó ugyebár, amirõl rendelkezhetünk. egy szaros kisvárosi menhely milliókat kap, sokszor többet, mint amennyit elesett embertársainknak adunk..
De ha már akkor pl. vakvezetõ kutya képzésre nincs pénz..

Kellenek ugyan menhelyek, helyes, hogy ivartalanítanak, túl sok a kutya a felelõtlen gazdák miatt, de hogy évekig életben tartanak nem szocializálható, semmire való ebeket, azt meg úgy hívják, hogy agyatlanság. Ezt még nálunk sokszor gazdagabb országok sem teszik.
adamnagysweetmovie 2012 febr. 07. - 13:16:07 Előzmény idlosza
(2905/8852)
Sose vitattam. -20-ban akkor is bemegy a melegre, ha nem a rendõrök toloncolják be. 0 fokban viszont demars kell, amit a Kocsis-Tarlós keménykedõ törvényei tesznek lehetõvé.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 07. - 12:59:29 Előzmény idlosza
(2904/8852)
1. fantasztikus, hogy képes voltál hajléktalannal beszélgetni. Florence Nightingale-díjat érdemelsz.
2. már láttam, hogy valaki kukázik, de még sosem láttam, hogy szétszórja a szemetet. ettõl függetlenül nyilván lehet. azt viszont tudom, hogy leszázalékolt (ráadásul nõ) ismerõsömet szeméttelepre vezényelték a szemetet válogatni, mert ki más válogassa a szemetet, mint a BETEGEK??? nekik már úgyis tökmindegy, dögöljenek meg, vagy vigyék haza a családjuknak a fertõzést, amit a szeméttelepen szednek össze? ha leszázalékoltakat direkt a szemét turkálására vezényelnek, akkor ugyan miféle emberbaráti gesztus tiltja ugyanazt a hajléktalanoknak? és különben, ha a szemetet csak a hajléktalanok szórnák szét, Magyarország éden volna. például hajléktalanok folyatják a Dunába a rádióaktív cuccot? hajléktalanok hordták ide Németo-ból a szemetet? és most nem kezdem sorolni, mert úgyis az a vége, hogy rohadt könnyû abba belerúgni, aki nem tud védekezni, nagy hangon ordítozni, hogy a társadalom elsõ számú közellenségei a hajléktalanok, hát börtönbe velük; közben meg nyalni az erõs kutyák seggét.
3. a férfi TIZENÖT PERCEN KERESZTÜL feküdt a padon, nézd csak meg még egyszer. Addigra ért oda NYOLC rendõr, akiknek semmi egyéb dolguk sem akadt éppen a nyóckerben. A lényegre összpontosíthattak hát, az elsõ számú közellenségre, a padon fekvõ fiatalemberre. Eközben senki más nem járt arra, mert azt rögzítette volna a fûbe rejtett kamera. Nyolc rendõr VÉLETLENÜL járt éppen arra :))))) Hát te aztán jól adod az értfogytost.
A kültéri padokat leggyakrabban tini társaságok használják (késõ esténként) - körbehamuzzák, körbepisilik, törött üvegeket hagynak mellettük. Legalábbis ahol én lakom, így van, ez nyilván változó.
Amerikai felmérések szerint a bevásárló kocsik fogantyújának 72%-a fekáliával szennyezett. Nem hiszem, hogy mi jobban állnánk ezen a téren. Nyilván a hajléktalanok fogdossák össze szaros kézzel. Meg a tó- és tengerparti strandokat is õk szórják tele üvegszilánkokkal, hadd játsszon benne a gyerek.
És nyilván a kutyaszar is mind-mind a hajléktalanok miatt kerül ki a közterekre, parkokba, játszótéri homokozókba, ugyebár.
4. a fûtött utcán szerintem azért vették el az alkoholt, mert ha iszik, nem tud aludni. ha meg nem issza meg, csak maga mellé teszi, akkor reggelre hûlt helye lesz. a szoc. munkás viszont megõrzi a "kincsét", hogy más ne nyúlja le. ha egyéb értékei lennének, nyilván ara is vigyáznának.
5. a második beszélgetésbõl pont az jön le, amit én mondtam - ezek az emberek nem arra vágynak, hogy az állam bedarálja õket, börtönnel büntesse azért, mert hajléktalanok - hanem felállni szeretnének, ahhoz pedig ÖNÁLLÓSÁG kell, az kell, hogy megtanuljon MAGÁRÓL GONDOSKODNI. Ezek nem azt ordítozták, mint a "Hát mi folyik itt Gyöngyösön?" c. filmbeli polgártárs és egyéb róómai patriarchák és matrónák. (Nem azért linkelem, hogy végignézd, szerintem fölösleges, csak hivatkozom a "szakirodalomra").
http://www.youtube.com/watch?v=lWzdLiWnDo0
http://www.youtube.com/watch?v=VI0qhh6-QMI
6: az utsó kérdésedet nem értem. de visszakérdezek: TE hol voltál??? én nem foglalkozom politikával, és ezt a videót nem a hajléktalanok miatt néztem meg, hanem az egyházügyi törvény botránya miatt. te viszont nagy politikus vagy, úgyhogy TE HOL VOLTÁL???
7: hát persze hogy tudom, hogy a Biblia fõleg a kukoricáról ír elég sokat :))))) Tehát - régebben volt lehetõség szemezgetni, sõt! volt idõ, amikor a hajléktalan vándorokat illett be is fogadni, megvendégelni - de ma már nincs ilyen, még kukorica sincs, bezzeg az ókorban mennyi volt..... a filmben szó esik Szíriáról, hogy a pékségekben minden éhes embernek adnak kenyeret, ott senki sem éhezik. itt viszont tudom, hogy a (jobb) cukrászdák este kidobják a maradékot (nem szeretetszolgálatnak adják); és olvastam, hogy a mcdonaldsban cirka húsz perc állásidõ után meg kell semmisíteni azt, amit nem adtak el, mert VESZÉLYES HULLADÉK. van egy nagy daráló, amiben ledarálják - nem szeretetszolgálatnak adják.
ha a törvény elõírná a hajléktalanok etetését, nyilván nem lenne szükség kukázásra. mikor lesz ilyen törvény? soha.
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 11:48:43 2/10
(2903/8852)
Pataira kitérve: szerinted a mienk növekedni indul? Jó esetben stagnál...

No persze lieblinged majd délután majd elmondja a tutit. :D
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 11:39:36 2/10
(2902/8852)
Sétálnak 196 km-t, fáznak, és hogy boldog légy, ne is egyenek... na jól van
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 11:25:33 7/10 Előzmény meszag
(2901/8852)
Bizony növekedésnek induló. Patai mihály szerint is, aki a Bankszövetség elnöke. Gondolom az õ véleménye is smafu számodra, ha nem azt mondja, amit te az agymosodában megtanultál.

Jó hírem van számodra: Az éhség menet megérkezett az elsõ étterembe, ahol pihenõjüket töltik, meleg étellel várták õket. Igen jót tesz az egészségüknek, mert több túlsúlyos is van közöttük. Elmondták, hogy akciójuk az MSZP-tõl független.Ez arra is utalhat, hogy nem látták egymás hátát. Vagy mi egyebet jelenthet a láthatósági mellényük hátoldalán a MSZP felirat?
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 09:12:10 2/10
(2900/8852)
Tehát itt is látszik a szándékolt vakságod. :P
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 09:11:41 2/10
(2899/8852)
most kb. 600 Mrd Ft lyukat ütött a ktgvetésen, ráadásul a társadalom alsóbb réteegi szenvedik meg az emiatt kirótt sarcokat. Ergo ez most egyszerûen kegyetlenség.
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 09:08:28 2/10
(2898/8852)
a kulcsszó a növekvõ
7/10
idlosza 2012 febr. 07. - 07:37:29 7/10
(2897/8852)
Kovács Árpád elnök (KT) szerint, a progresszív adózás hátrányosabb lehet, mint az egy kulcsos adózás egy növekvõ gazdaságban.A kontroll szervek részérõl is.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 07:34:56 7/10
(2896/8852)
Nehezen tanulsz és gyorsan felejtesz. Nem rég hívtam csak fel a figyelmed, hogy ne magadból indulj ki.
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 07. - 07:21:50 2/10
(2895/8852)
utánozhatatlan keverõgép vagy.. :)
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 07:04:38 7/10
(2894/8852)
"inkább szükség van a kórházban egy széfre ,mint a hajléktalanszállón " Ez elég randa diszkrimináció! A hajléktalannak is joga van a zárható szekrényhez. Az, hogy kinek mit jelent az a tárgy, pénz,papír, amit elzárva,biztonságba szeretne tudni viszony fogalom. Például Gyurcsánynak nem kottyanna meg úgy tízmilló Forint, mint neked. Pedig a startkõtõl egyzsrre indultatok.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 07:00:21 7/10
(2893/8852)
A szükség és az életösztön nagy úr. Madarakat etetek és a verebeket idõnként hiába "üldözöm", nem mennek messzire. Ne vitasd el a hajléktalantól, hogy értelemmel és nem ösztönbõl cselekszik. :)
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 06:57:48 7/10
(2892/8852)
:) Ha nem értesz arabusul, miért beszélsz arabusul?

Bizony a tarlózás,tudod, még nem is olyan régen is dívott, amikor pl a kukorica böngészésen ( ugye leginkább errõl a növényrõl van szó, már ha tudod) kívül a kukoríca szárat is összegyûjtötték. A kukorica szárat elõször a szarvasmarhával rágatták le és, ami maradt az volt az ízik, amival fûtötték a kemencéket. Ez egyfajta kölcsönös haszonnaé járó szimbiózis volt. Nyilván nem a luxus élet diktálta ezt sem. ( Manapság mindent besilóznak, vagy óriás gépekkel beforgatnak a földbe vissza)
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 07. - 06:51:37 7/10
(2891/8852)
Azt még tegnap nem írtam le: Többször beszélgettem hajléktalannal, megkérdeztem, hogy mi az õ története, miért lett hajléktalan. Egy sem válaszolta azt, hogy mert arra vágyott!
A fertõzés veszélyen túl, ha a kukázás szemeteléssel jár (már pedig ilyen szemétszétszórásról is készülhetett volna videó bõven), akkor sérül más emberek joga a tiszta környezetre, köztük gyerekeké, akik különösen kiszolgáltatottak. Meg olyanról is készülhetett volna felvétel, hogy játszótéren játszó kisgyerek emberi ürülékkel találkozik. Meg olyanról is készülhetett volna felvétel ( ugye a filmen a férfi 17 órán át feküdt a padon), hogy közben mennyi ember szeretett volna megpihenni azokon a padokon (idõs, beteg, gyerek, várandós nõ), akik valamilyen ellenérzés miatt ( nem feltétlenül elõítélet miatt, hiszen felületes vizsgáló nem láthatja, hogy az a hajléktalan pihen, narkós, részeg, vagy higiéniailag milyen állapotban van)nem ültek le azokra a padokra. Pedig joguk lett volna hozzá. Egy demokrácia lényege az élni, és élni hagyni elv is.
A rendõri intézkedésrõl meg annyit, hogy nem ismerjük a körülményt, épp arra jártak valószínû és akkor ráadásul még kötelességük is eljárni. Az biztos, hogy amelyik összecsomagolta és vitte jó londiner módjára a hajléktalan vackot, az nem volt boldog a lehetõségtõl, pedig lett volna hozzá joga.
A hajléktalannak az emberhez méltó élethez is joga van!!!
A fûtött utcában elvették tõle az alkoholt, pedig ugyanúgy joga lett volna hozzá, mint a kukázáshoz. Ám valószínûleg attól tartottak, hogy az alkohol fogyasztás mások érdekeinek sérelmével járhat.
A 2. fûtött utcás felvétel emlékeztet az említett beszélgetéseimre. Segítségre szoruló értékes emberek, akik élni és nem kukázni vágynak!!!
Felhívnám a figyelmedet, hogy a fûtött utca támogatásának megvonásáról készült videót 2010.02.27.-én töltötték fel, tehát az események azt megelõzõen történtek, MSZP kormány idején. Akkor hol voltál??
1/10
dantonb 2012 febr. 06. - 22:59:47 1/10
(2890/8852)
A kórházi beteg még kiszolgáltatottabb mint a hajléktalan sokszor,éshát nem jellemzõ hogy hajléktalanok kincsekkel rendelkeznének,máról holnapra élnek ,míg akórházba agyógyulás megvásárlásának reményében sokszor hosszú idõ allatt megtakarított pénzecskéjüket viszik a betegek.Tehát sokkal inkább szükség van a kórházban egy széfre ,mint a hajléktalanszállón ,netán egy cúgos cípõ elhelyezése céljából.
1/10
dantonb 2012 febr. 06. - 22:50:59 1/10
(2889/8852)
Nem kell itt másítani,a valódi önmagáért beszél.Ha egy ilyen arc akárhol megjelenik ,mindenki szorosabban fogja a táskáját..
adamnagysweetmovie 2012 febr. 06. - 22:23:35
(2888/8852)
I see! Hasonlóan látom, sajnos.
adamnagysweetmovie 2012 febr. 06. - 22:21:39
(2887/8852)
Ha elõtte egy éve üldöznek az utcán és megtagadják tõlem, hogy legalább ehessek valamit, amit találok, lehet nem lenne bizalmam bemenni egy kóterba...
Megfagyni mindenkinek van joga, ez rendes a kikerekedett miniszterelnökünktõl..
offtopic
kõmacska 2012 febr. 06. - 21:44:02
(2886/8852)
Nos, igen, ez igaz.
A képen látható hajléktalan Anthony Ciccione, Madonna bátyja. Hajléktalan.
Barbra Straisand nevelt fia - hajléktalan.
Ez nem olyan probléma, ami aztán tuti biztos hogy a büdös életben soha nem fog érinteni. Mert ki tudja, mi jön még. Én igenis félek tõle, hogy marha sok ember fog az utcára kerülni. És hogy összefogdossák õket a rendõrök, mert bûnözõvé válnak csak attól, hogy nincs lakásuk.... hát az kifejezett Gonoszság, nem egyéb.
agarik 2012 febr. 06. - 21:35:07
(2885/8852)
Õszintén szólva a probléma jelenleg máshol kezdõdik:

Tegyük fel hogy a hajléktalan el akar menni a szállóra, és hajlandó is teljesíteni a feltételeket, és nem kell félnie hogy ott kirabolják (ami magában is egy vicc).
El tud menni?
Nem tud elmenni. Ugyanis még úgy is hogy a szállók névleges kapacitásuk felett mûködnek (azaz több személyt fogadnak be mint elméletileg szabad nekik), még így is csak a hajléktalanok egyharmadát (33%) tudják csak befogadni!

Ez tök olyan mint a "mindenki járjon tömegközlekedéssel" hülyeség. Ha le is tennéd a kocsit, mivel fogsz menni? A pl. BKV járataira ugyanis még az ellenõr se tud felszállni (feltéve ha a járat épp nem ég ki, hiszen 2 hónap alatt 4 metrószerelvény égett ki teszem azt)!
offtopic
kõmacska 2012 febr. 06. - 21:29:32
(2884/8852)
Ezt legközelebb magyarul, mert nem értem, mi a veleje.
A tarlózás és a kukázás pedig naná hogy nem ugyanaz, mivel akkor még nem voltak kukák. De ha lettek volna, akkor a Biblia nyilván megemlékezett volna róla, hogy "Engedd a te felebarátodat kukázni".
offtopic
kõmacska 2012 febr. 06. - 21:25:56
(2883/8852)
Ahha, hát szerinted. Legalább egy videót nézz végig a youtube-on a témában.
A hajléktalan nem megy szállóra, mert ott
- oltási igazolványt kérnek tõle
- józanul kell megjelennie
- idõre
Aki ezt nem tudja teljesíteni, azt be se engedik.
Épp ezért a Fûtött utcában (Iványiék tartják fenn) semmi efféle követelmény nincs. De a piát elveszik tõle, és reggel visszakapja, amikor elmegy.
Ld: http://www.youtube.com/watch?v=NrUOyDBB36U
http://www.youtube.com/watch?v=ItcBg50NAkk

Ez pedig külön érdekes videó, a tevékeny, buzgó rendõrökrõl: http://www.youtube.com/watch?v=UsmSiC7veP8
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 06. - 21:23:11 7/10
(2882/8852)
Egyiptomban a megvetett keresztények élnek a szemétválogatásból ( ~ kukázás). S ja, ha valami így is van azt követendõ példaként említeni elég nagy dõreség!
A tarlózás meg nem ugyanaz, mint a kukázás.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 06. - 21:20:59 7/10
(2881/8852)
Jut eszembe errõl: vv Ferire panaszkodott töb cigány család az Avason, mert visszautasította meghívásukat. Ejnye a csúnya!
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 06. - 21:18:09 7/10
(2880/8852)
Ugye milyen érdekes?

Igaz, ha életmentõ mûszer nincs, akkor tökmindegy be tudom e zárni a cuccom.Bár tök valószínû, hogy a többi beteg is inkább a saját betgségével lesz elfoglalva és kórházba jellemzõen nem viszem az összes vagyontárgyam. Míg a hajléktalanok jelentõs része azért utasítja el a szállót, mert a számára oly fontos összes kincsétõl megfosztja a másik nincstelen ( már amelyik hajlamos rá). Érzed már a különbséget?
Na ezért.Tudod?
offtopic
kõmacska 2012 febr. 06. - 21:11:33
(2879/8852)
Az efféle dumának a róóma lakosság örül, azok nem tesznek keresztbe egy szalmaszálat se, viszont nagy hangon követelik a GONDOSKODÁST. Fura módon a hajléktalanok nem közülük kerülnek ki, mert a magyar (teszem azt - alkoholista) inkább az utcán döglik meg, mint a börtönben, ahol GONDOSKODNAK róla.
Ennek semmi más célja nincs, mint a bedarálás.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 06. - 21:07:50 7/10
(2878/8852)
:DDD pfffffff! Ez amolyan nyögõs szoci humor, meg vagytok veszve a Photoshopért,amivel másítani lehet a valódin.

Legyél jobb arc és menjél Kolontárra MSZP-t meg a vazallus MAL-t dícsérni!
1/10
dantonb 2012 febr. 06. - 20:57:48 1/10
(2877/8852)
Hát vazze ilyen rosszarcú és rosszkiállasú min.elnöke még nem volt Magyarországnak ,de a világon se sok .Talán Ugandában a baby diktátor.Éshát sajnos a rossz külsõ összhangban van a belsõ lelkivilággal is.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 06. - 20:53:59
(2876/8852)
Ez milyen ruha? Álöltözet? Nem tudok rajta eligazodni. Mint akin jól végigfolyt az égi áldás. Mondjuk Holle anyó szorgos lányát akarja imitálni?
1/10
dantonb 2012 febr. 06. - 20:52:53 1/10
(2875/8852)
Milyen érdekes hogy kiemeled hogy "zárható szekrényeket" kaptak a nagyúrtól a hajléktalanok ,miközben mikor a kórházakba tettek széfeket ,akkor minden fidesznyik vernyogott.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 06. - 20:51:21 7/10
(2874/8852)
Sõt! Az öngyilkosoknak joguk van öngyilkolni, míg csak magukban tesznek kárt.

A kábítószertõl pusztulónak is joga van kábítószert fogyasztani, míg csak önmagában tesz kárt.

A dohányzónak joga van tüdõrákot kapni, míg csak önmagában tesz kárt.

A speed motorosnak joga van autópályán döngetni 300 fölõtt, míg csak önmagában tesz kárt.

Kár, hogy az összes fenti delikvens, ha belemegy a témájába alaposan kicsúszik a kontroll. Die Arbeit macht frei, aber die Krankheit ( oder andere Blõdsinn) macht Tod.

Milyen kár, hogy a szennyezõdés, baktérium, vírus nem mutatkozik be károkozás elõtt. :(
offtopic
kõmacska 2012 febr. 06. - 20:33:00
(2873/8852)
Egyiptomban a megvetett keresztények élnek a szemétválogatásból ( ~ kukázás). Az ószövetségben parancsba lett adva, hogy a szegényeknek meg kell engedni a tarlózást, tehát az aratás után a szemek keresgélését. Abban az idõben ez volt a kukázás.
Igenis kurva nagy baj, ha ezt megtiltják. És nem érdekel, miféle álszent pofával teszik, mert valójában gyilkos gonoszság. Csakúgy, mint a kalibák összedöntögetése novemberben, az utcán való tartózkodás miatti börtönbüntetés, vagy az Iványi gyülekezet ellehetetlenítése (akik a Fûtött utcát fenntartják).
Csak annyi kéne, hogy hagyják, hadd próbáljanak magukról gondoskodni. A kaliba vagy a kukázás öngondoskodás, még akkor is, ha ez hajléktalan szinten teszik. De saját maguktól, saját maguknak, és nem ártanak vele senkinek. Csak hagyják õket békén.
Ki tudja, ezután még (már a tavasszal) hány ezren fognak utcára kerülni. Õket majd mind börtönbe zárják, esetleg koncentrációs táborba, mert Arbeit macht frei?
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 06. - 20:27:21 7/10
(2872/8852)
Szerinted a szoclib kormányok azért nem alakítottak ki hajléktalan szállót, nehogy a korrupció árnyéka vetüljön rájuk?
Mert, akkor csökken az épület értéke és még valamelyik szoclib vazallus potom pénzért megkívánja. Brrr.
Na ez a nyakatekert gondolat,nem az enyém.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 06. - 20:17:09 7/10
(2871/8852)
Tudod arrafelé a gyerekfogantatás 2 perc a felvilágosítás ( találd meg a szót az utat az értelem szikrájához) 2 év.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 06. - 20:14:47 7/10
(2870/8852)
Ajánlom figyelmedbe a 2995-ös hsz-ed: szociális érzékenységre.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 06. - 20:13:05 7/10
(2869/8852)
Tényleg!!

Inkább haljanak meg?
Joguk van hozzá. Már ha tényleg csak az a problémájuk, és nem a kilátástalanság.
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 06. - 20:12:37 2/10
(2868/8852)
Miért nem történhetett volna velem akkor?
A szociális érzékenységedre csodálkoztam rá: hogy le tudtad írni azt a rettenetet. :P
Ez olyan matolcsi szint volt.. felvilágosítás helyett dögöljön éhen
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 06. - 20:11:31 7/10
(2867/8852)
Milyen vicc? :)
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 06. - 20:07:17 2/10
(2866/8852)
hogy most bemehetnek a hajléktalanok, ettõl az épület értéke döbbenetesen csökkenni fog.. :)
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 06. - 20:05:16 2/10
(2865/8852)
Te se érted a viccet.. :)
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 06. - 20:03:25 7/10
(2864/8852)
? Nem értem.
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 06. - 20:02:27 7/10
(2863/8852)
Veled ez nem történhetett volna meg szoclib idpkben? Azt akartad mondani?
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 06. - 20:01:34 2/10
(2862/8852)
csak ennek az a célja, hogy majd "miattuk" potom pénzért megkapja valamelyik vazallus. :)
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 06. - 20:01:03 7/10
(2861/8852)
Mirõl álmodik a szoci! :)

Holnap évértékelõ.
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 06. - 19:58:03 2/10
(2860/8852)
remélem ja elveszted a munkád, ugyanezt fogod hangoztatni. :P
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 06. - 19:55:47 7/10
(2859/8852)
MSZP idõben még annyi idõr sem tölthettek ott.
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 06. - 19:55:35 2/10
(2858/8852)
Hétvégén terjedt ez a vicc: orbán meghívókat küldött fidesz hívõknek egy rejtélyes rendezvényre. Helyszín: a Duna jege
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 06. - 19:54:29 7/10
(2857/8852)
Kár lett volna kihagyni :)

Szociológia szempontjából az a helyes, ha a szegénység nem termeli önmagát.
A gyereknek is az a jobb, ha ideális körülmények között nevelkedik. ( S ezalatt nem azt értem, hogy a gazdag szülõ nem ér rá és a kulcsos gyereke rossz társaságba keveredik, kábszerezni fog, míg a szegény szülõ gyereke ugyan szegénységben, de igen nagy szeretetben nevelkedik.Hanem azt a végtelenségik mûveletlen lelki és szellemi nyomorban is élõ egyre szélesedõ réteget értem, akik, mint a Kék Lagúnában rátaláltak az ingyenes örömforrásra,a gyerek meg ha megszületik, akkor testileg, szellemileg-lelkileg elhanyagolják, mert a szülõk sem éltek másban soha.Bizony ez a problema a múlt rendszerben és váltás óta is egyre-egyre súlyosbodik.
Joguk van élõ agyhalottnak lenni? Vagy mit tettek az ügyért a Szoci kormányok? ( S itt még csak nem is azokról beszéltem, akik azért szavaztak a Jobbikra, mert az a jobbik )
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 06. - 19:53:25 2/10
(2856/8852)
a MÁV szálló felújítás? :) Tudod meddig lehetnek benne a hajléktalanok? Seperc alatt ki lesznek rúgva mihelyst enyhül az idõ..
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 06. - 19:40:07 7/10
(2855/8852)
Ennek érdekében épült újabb hajléktalan szálló, zárható szekrényekkel és üzent Orbán Viktor a hajléktalanoknak ( ill személyesen látogatást is tett), hogy megérti azt is ha valaki önként vállalja azt az életmódot, de azt senki ne gondolja, hogy ezt a hideget túléli a szabadban, kér mindenkit, hogy vonuljon be a melegedõkbe. A kukázással is csak az a gond, ha megbetegednek; és ha a szemetet szétszórják. Jól értem, hogy neked meg az a problémád, hogy joguk van a kukázástól megbetegedni?
2/10
offtopic
meszag 2012 febr. 06. - 19:34:20 2/10
(2854/8852)
lest= lesz
7/10
offtopic
idlosza 2012 febr. 06. - 19:33:55 7/10
(2853/8852)
Ne indulj ki magadból, ha rólam beszélsz. Én nem hazudok magamnak. :)