adamnagysweetmovie 2014 júl. 04. - 13:45:22
(16/16)
Macskára, akarom mondani magnóra, magyar!
squashmacska 2013 júl. 02. - 21:53:31 Előzmény diop
(15/16)
remélem én is, hogy a far vikbõl fasírtot csinálnak
ehajno 2012 febr. 09. - 14:30:51 Előzmény Szillaba
(14/16)
Sajnos nem láttam még a filmet, de a hozzászólásodhoz csak annyit, hogy valóban, a macska éjjeli állat.
Éjjel játszanak, beszélgetnek, zörögnek. Az élet úgy hozta, hogy 6 cicánk lett hirtelen. Úgy hozzászoktunk az éjszakai zajokhoz, mint ahogy egy anya megszokja a gyereke szuszogását, vagy a férje horkolását. Pld. addig, míg nem hallottuk, hogy elkezdenek játszani, addig el sem bírtunk aludni. Az már úgy hozzá tartozott az éjjelekhez. És semmi gond nem volt, aludtunk, mint a bunda, mert hatan õrizték az álmunkat.
A cicák közül már csak egy él, õ most 9. éves (betegek voltak, ezért még gazdát sem kerestünk számukra, mert az nagy kicseszés, ha nem mondod meg, hogy beteg a cica, ha viszont megmondod, akkor úgysem viszi el senki sem).
Bármikor bevállalnék ugyanennyi cicát, mert csupa öröm volt az élet velük! Remélem még összejön.
far vik 2012 febr. 09. - 10:39:53
(13/16)
Kétségtelen, hogy egy állat bizonyos mértékben megszokja a lakásban tartást, a kutya is, a macska talán még inkább. De NEM az a természetes közege. Ragadozó állatot tucatjával vagy századmagával !!! egy lakásban tartani beteg dolog. Ezek az emberek a magányukat, depressziójukat, csalódásaikat kompenzálják az állatokkal, ami itt elszomorító, és eltorzult viselkedés, különösen a duci asszonynál, de valamennyire persze oldja a magányukat. A társállat fontos, és az ember egészségét megõrizni, javítani képes, de itt már több esetbennem errõl van szó. A film lassan bontja ki a problémát, én a vad kommentemet még a reklám és a környezetemben tapasztalt ismerõseimnél látott túlzások alapján tettem. (A fasírtot merg egy erdélyi utam rossz tapasztalata alapján. Brrr!) Az említett duci asszony viselkedése azonban erõsen súrolja a pederasztia határait, amit esetleg a kamera által nem látott helyen és idõben alaposan át is léphet. Szóval bocs, de egy háûztartásban szerintem tényleg max. 6 macska, emit el lehet normálisan látni, a többi szagmentesen és problémák, a környezet zavarása nélkül nem mûködik. Uff
Szillaba 2012 febr. 09. - 00:34:33
(12/16)
Most néztem végig a filmet.
Hát, igazad van. Valóban túlzás, hogy bezárt lakásban hemzsegnek a macskák. Konyhában, mosdóban, szobákban, szekrényen, bútorokon mindenhol. A macska éjjeli állat. Ennyi macska mellett nem lehet éjszaka aludni sem.
Nem értem, minek gyújti be az egyik az utcáról tüzelés elõtt õket. Aztán otthon nézi végig a kínlódásukat - ketrecben. Embertelen. Nem macskamentés, hanem kínzás.
Nem értem a torontói állatvédõket sem. Ott is ketrecekben tartják õket,a ketrecben pusztulnak el.
Ettõl még nálunk is jobb helyzetben vannak az állatok.
A film végére hárman mondják, hogy változtatni akarnak. Csökkenteni a macskák számát. Csak a negyedik van magával megelégedve. Õ a macskákkal eszik, iszik, alszik, mosakszik.
Szillaba 2012 febr. 09. - 00:20:15
(11/16)
Kedvesem,
mi volna, ha elolvasnád amit írtam.
És elolvasnád azt is, hogy mire válaszoltam
offtopic
Ezüstliliom 2012 febr. 09. - 00:16:25
(10/16)
Ezt biztos, hogy neki akartad válaszolni?
oncogito 2012 febr. 08. - 23:45:23
(9/16)
El sem tudod képzelni, hogy lehet tisztán tartani lakást és állatot?
Tudod, megsúgok neked egy nagy titkot!
Tisztaság akkor van, ha takarítanak és nem akkor, ha senki nem csinál piszkot.
Lehet, hogy te múzeumban élsz és csak a közterületen piszkolsz, akkor nem kell takarítanod.
De ha takarítva van egy lakás, akkor mindegy hányan élnek ott, akkor nincs bûz.
Lehet, hogy ez neked új, de ez tény. ;-)
oncogito 2012 febr. 08. - 23:42:32 Előzmény far vik
(8/16)
Csak a gondozatlan állat büdös, akár a gondozatlan ember.
És én inkább tartok több tucat kutyát/macskát, mint pl. egyetlen részeg disznót!
Szillaba 2012 febr. 08. - 22:55:19
(7/16)
Sajnos, itt is elõfordul. Roma polgártársak esznek kutyát, macskát.
De az itt élõ kínaiakkal a rendõrségnek is meggyûlt már a baja.
Pozsony mellett - Szencen - lakossági bejelentésre szállt ki a rendõrség. Csonkolt kutyákat találtak.
Volt, amelyik még élt.
far vik 2012 febr. 08. - 22:01:31 Előzmény far vik
(6/16)
Konkrétan elõfordult valahol Sugásfürdõ mellett az eset. Elfogyott az alapanyag. Egy randa vörös vedlett macska volt az utolsó feltálalt áldozat, és mi a gyanútlan részben/majdnem fogyasztók.
far vik 2012 febr. 08. - 21:57:29
(5/16)
Barmok.
Szillaba 2012 febr. 08. - 21:33:17 Előzmény far vik
(4/16)
Az ókorban a macskák nagy tiszteletnek örvendtek. A macska elpusztítását szigorúan büntették. Megtörtént, hogy egy ember megölt egy macskát. A bíró a macskát farkánál fogva felfüggesztette úgy, hogy orra a földet érje. Az elítéltnek pedig annyi búzát kellett összehordania, hogy a macskát egészen betakarja. Orrától a farka hegyéig. Ezzel mutatta meg a bíró, hogy egy macska mennyi búzát véd meg az egerektõl. A macskagyilkosnak több mázsa búzát kellett összehordania, és anyagilag tönkrement.
Mivel a macskát az ókori államokban szentként tisztelték, a keresztény egyház a sátán segítõjének nyilvánította. A keresztény államokban a macskát évszázadokon keresztül üldözték. A macska kínzására, elpusztítására különbözõ rituálékat eszeltek ki, õrjöngõ ünnepségeket tartottak. Megkötözött élõ macskákat meggyújtottak, késsel vagdalták, stb. Mindezt csak azért, mert a katolikus papság a boszorkány segítõjének titulálta. Mára már elcsitult ez az õrület. Csupán annyi maradt meg, hogy a macskatartókat le kell nézni. Milyen büdös lehet ott, stb. Kutyát szabad tartani, macskát csak lesütött szemmel. Pedig egy kutya sokkal büdösebb, mint egy macska. Bizonyára kutyatartó vagy. El tudlak képzelni egy nagy bulldoggal az öledben, ahogy a nyálát csorgatja a lábadra. És a panellakásodban beszáradt kutyaürülékeket.
Neurotoxin 2012 febr. 08. - 20:24:07 Előzmény far vik
(3/16)
Ezt az infót nem tudom, hogy honnan vetted, bárány és sértéshús van összegyúrva.
diop 2012 febr. 08. - 18:17:22
(2/16)
Bárcsak belõled csinálna valaki fasírozottat.
far vik 2012 febr. 08. - 16:20:06
(1/16)
A macskából Romániában fasírozottat csinálnak. Úgy hívják, hogy miccs. Írva azt hiszem miti, mitite. Istenem, milyen rettentõ büdös lehet tizenhat macska... és puszilgatja... beteg emberek. De így biztos jól érzik magukat.